Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet, 8 hónapos babámnak (31 db)

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

Hogy lehet elkényeztetni vagy elrontani egy 8 hónapos babát?

És miben nyilvánul meg, ha rosszul van nevelve?

Legjobb válasz: akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)

akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)
Szerintem baj, ha sokat van ölben. Egy 8 hónapos baba már elindul valamilyen formában felfedezni a világot (kúszva, mászva, járva, forogva). Jó, ha elvan egy darabig magában, amíg anya mást csinál. De ezt én még nem nevezném rosszul nevelésnek, hiszen egy 8 hónaposból még bármi lehet :)
Szerintem nem lehet még ennyi idõsen elkényeztetni, de következetlenül nevelni talán igen. Én figyelek rá, hogy következetes legyek. Ennyi idõsen már megértik a nemet, bár még nem nagyon emlékeznek rá. Tehát amit egyszer nem szabad, azt legközelebb se engedem meg neki. Vagy fordítva, ha valamit úgy kell csinálni, akkor mindig úgy kelljen. Ha 85-ször leszedi az elõkét a nyakából evés közben, akkor én visszarakom 86-szor is. Ez mondjuk apró dolog. De egy ismerõsöm egyszer ölben utaztatta a gyerekét az autóban, mert beteg volt a baba, és azóta nem tudja berakni a gyerekülésbe. Ha folyton ölben van a gyerek, azzal az anya a saját dolgát nehezíti meg. De ez függ a baba személyiségétõl is, némelyek kevésbé, mások jobban igénylik.
Szia Lanyom 9 honapos es nem tudom, hogy ez rosszul neveles-e, de iszonyatosan akaratos es hisztizik ha nem kapja meg amit akar....ez persze ez sokszor elofordul (leginkabb vezetekeket szeretne ragni es konaktort szerelni stb).Beindul a szirena es mast nem tehetek mint arrebb teszem es leulok hozza a foldre es magyarazok Neki, hogy ezt nem szabad ....bla-bla-bla.... Egyszer majd megerti :) Az az igazsag az lenne a fura ha nem ilyen lenne hisze en is es a ferjem is hisztisek es akaratosak voltunk. Remelem kinovi, mert egyebkent egy tunder :)
Ja, és teljesen egyetértek azzal, amit az elõzõek mondtak a következetességrõl! :-)

8 hónapos babának lehet adni mézet? Kicsit köhög és azt mondják, hogy az jó ha mézet eszik, csak nem tudom hogy 8 hónaposan kaphat e mézet?

Legjobb válasz: 8ónaposan semmiképp.És a méz az egyik legnagyobb tévedés köhögésnél. Az édes még inkább izgatja a nyálkahártyát és még jobban fog köhögni. nagyobb babának se add köhögésre.Megelõzésre jó,de egy-másfél év felett.

8ónaposan semmiképp.És a méz az egyik legnagyobb tévedés köhögésnél. Az édes még inkább izgatja a nyálkahártyát és még jobban fog köhögni. nagyobb babának se add köhögésre.Megelõzésre jó, de egy-másfél év felett.
Nem adunk egy, 1, 5 èv alatt mézet, afölött is max teában, nem töményen! Botulizmust okozhat.
Nem kéne, Én is úgy tudom, hogy durva allergiás reakciót válthat ki.


Jól teszem, ha a 8 hónapos babámnak úgy adom az üveges bébiételeket, amelyeket 8 hós kortól lehet adni, hogy előtte szűrőn átnyomom?

Amíg nem nyomkodtam át sz?r?n, öklendezett a daraboktól. Már kibújt 4 foga.

Legjobb válasz: Szia! Nem baj,én is ezt csináltam!De megkiméltem magam a szûrõzéstõl és olyan bébikajákat adtam neki addig,mig nem érett meg rá a 8hósra,ami 4 és 6 hónapos kortól vannak!Ugyan olyan laktató volt számára,mint a 8hónapos kórtoli.Ha már nem öklendezik a daraboktól,akkor lehet neki adni!Ha ez csak 1 évesen következik be,akkor abban az idõszakban! Kitartást és jó egészséget!:)

Szia! Nem baj, én is ezt csináltam!De megkiméltem magam a szûrõzéstõl és olyan bébikajákat adtam neki addig, mig nem érett meg rá a 8hósra, ami 4 és 6 hónapos kortól vannak!Ugyan olyan laktató volt számára, mint a 8hónapos kórtoli.Ha már nem öklendezik a daraboktól, akkor lehet neki adni!Ha ez csak 1 évesen következik be, akkor abban az idõszakban! Kitartást és jó egészséget!:)

Lehet adni barack konzervet, vagy befőttet 7-8 hónapos babának? Vagy hogy adjátok neki a barackot? Bébiételbe?

Legjobb válasz: azok cukrozottak, én nem adom babának. én fagyasztottam jó minõségû barackot, de lehet kapni fagyasztott õszit is (Mirsa). illetve vannak ilyen préslevek (piacokon lehet kapni), amik jó minõségû barackból készülnek, én olyannal szoktam, hígítani az ételét.

azok cukrozottak, én nem adom babának. én fagyasztottam jó minõségû barackot, de lehet kapni fagyasztott õszit is (Mirsa). illetve vannak ilyen préslevek (piacokon lehet kapni), amik jó minõségû barackból készülnek, én olyannal szoktam, hígítani az ételét.
Vegyél mirelite barackot, vagy üveges bébikaját. http://www.mirsa.hu/
Az sem jó, hogy cukrozott, de ráadásul tartósítószeres. Én inkább fagyasztani szoktam, vagy fagyasztottat veszek. Mivel kiengedés után kicsit szottyos, simán bele tudod keverni a fõzelékébe.
Mirelit barack minden nagyobb üzletben kapható. Ahogy az elsõ írta: a konzervben túl sok a tartósítószer és a cukor. Emellett azok fõttek (hõkezeltek), alig van bennük valami hasznos anyag, pl. vitamin. A piacokon, meg itt-ott kapható gyümölcslevekkel én inkább óvatosan bánnék... ismerõsök is készítik... igaz, hogy finomak, meg minden, de kisbabának én nem adnám..
Én Hipp üveges barackot adok neki.
En adtam a kisfiamnak barack befottet meg meggy befottet is. Sajnos csak igy eszi meg mert a fagyasztottat nem szereti. Megkostoltam a meggyet es haaat, meg is ertem ot. :) Persze en is jobban orultem volna ha eszi a fagyasztottat. En olyat vettem ami sajat lebe van es nincs hozzaadva cukor. A barackot felvagtam jo aprora es kekszel surusitettem vagy a muzli tetejere tettem. Az utobbiert mai napig oda van pedig 14 honapos. 8 honapos koraban adtam neki eloszor befottet.
Azok tartósítószeresek, ne add babának! A mirelit jó, illetve majd nyáron vegyél jó sokat frissen, azt etesd vele! Mindig az idény gyümölcsöket érdemes adni nekik. S én például folyamatosan fagyasztottam le mindig, amibõl épp vettem: banán, körte, eper, málna, dinnye. Mind finom télen, s plöttyedt is lesz, még sütibe, vagy turmixitalba is kiváló.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat! Fagyasztottat szerettem volna én is adni neki, de sajnos eddig még nem találtam. De nagyon jó ötlet a fagyasztás, idén rakok én is el belõle!:) Még egyszer nagyon szépen köszönöm!

Mért lehet azt és mit tudnék azzal a helyzettel tenni, hogy 8 hónapos babám rengeteget sír?

Már a kórházban ez volt, ezért nem hinném, hogy az elkényezteztetés lenne az oka. Szopi után van 15perc nyugi meg ha néha alszik napközben 20percet. A többit végigüvölti, de általában, ha felveszem megnyugszik. Ez normális? A környzetemben senkinek nem csinál ilyet a babája. Mit tegyek? Próbálkozások ahol sír: saját ágya, én ágyam, babakocsi, kenguru, pihen? hinta szék állva vagy hintázva, játszóhíd. Hm?

Legjobb válasz: Elírtam már itt fáradtságomban :O) a baba 8 hetes....es 2,5 óránként eszik, szépen gyarapodik.

A kérdező hozzászólása: Elírtam már itt fáradtságomban :O) a baba 8 hetes....es 2, 5 óránként eszik, szépen gyarapodik.
Nagyon semmit, babusgasd sokat, és majd meghálálja a törõdést. Nemsoká vége a sírós idõszaknak, általában kb 3 hónaposan.
Nem fájhat a pocija? Ha igen , akkor kipróbálhatod az infacolt vagy a babáknak való espumisant. Az infacol nekünk használt. Ha gondolod vidd el homeopátiás orvoshoz. Én nme hittem ebben, de a kislányomnak sokat segített ez a gyógymód.

8 hónapos babámmal, hogy lehet utazni távolsági buszon?

Legjobb válasz: Babaszállítóba szerintem simán lehet vinni, esetleg ha alkalmas rá a busz akkor babakocsiba is. Bár véleményem szerint nem jó kisgyerekkel utazni busszal mert bármi baja lehet, sír, és az hergeli a sofõrt, esetleg az utasokat. Ha van rá lehetõséged kérj meg valakit hogy vigyen el kocsival.

Babaszállítóba szerintem simán lehet vinni, esetleg ha alkalmas rá a busz akkor babakocsiba is. Bár véleményem szerint nem jó kisgyerekkel utazni busszal mert bármi baja lehet, sír, és az hergeli a sofõrt, esetleg az utasokat. Ha van rá lehetõséged kérj meg valakit hogy vigyen el kocsival.
Kérdezd meg az illetékes volántársaságot! Ja és ne csodálkozz, hogy nem jönnek válaszok, ha leszidod azokat az embereket, akik segíteni akarnak! Úgy lehet, hogy lehet! Ha más túlélte ezt az utazást, te is túl fogod... Hova akarsz menni? Annyiba biztos lehetsz, hogy ha a busz rendes távolsági busz lesz, nem lesz alkalmas babakocsi szállítására. És igen, ha sír, akkor a sofõr valóban pipa lesz, és lehet, hogy ciki lesz neked az utasok elõtt. Végsõ esetben akár le is szállíthat.
A kérdező hozzászólása: Miért olyan lehetetlen dolog, hogy a kérdésre jöjjenek válaszok!? Az utazáshoz hozzá van szokva, de autóval.Úgy sose sír, pedig 2 óra az út!!!!Busszal 3 óra lesz, és busszal lesz!!!, mivel vonat nem jár A-ból B-be, kocsival meg ha lehetne, nyilván úgy mennénk-nekem is kényelmesebb lenne, és nem az a célom, hogy a lehetõ [email protected] módon jussunk el a szüleimhez-.Egyébként amikor csak buszok jártak, azért ne felejtsük el, hogy akkor is utaztak emberek babákkal! ÉS!!! A gyereksírásnál vannak idegölõbb dolgok-persze az is az tud lenni-pl.bizonyos utasok horkolása, üvöltése a telefonba, vagy mp4 hallgatás 1000rel...és sorolhatnánk. De a kérdés az volt, hogy hogyan lehet, és nem az, hogy Te utaznál-e egy síró baba mellett, vagy, hogy én elinduljak-e!Mivel legutóbb terhesen buszoztam, és nincs fogalmam róla, hogy milyen biztonsági elõírások vannak a buszra/hordozó használat, vagy egyéb/ezért bátorkodtam itt megkérdezni, hátha van más is olyan elvetemült, hogy az utazás ezen formáját választja, és Õ megírja nekem a hogyant... Ja és kiegészítésként:csomagot szerencsére nem kell vinnünk, azt majd apa hozza utánunk kocsival, nekem csak a babával kell megoldanom az utazást.
A kérdező hozzászólása: Köszi az újabb válaszokat!Mei tai-jal megyünk, és az ölemben fog utazni, remélem így minden rendben lesz....
Én vonaton és buszon is utaztam vele.Hülyesé h hergeli az utast vagy a sofõrt, hisz õk is emberek...ha autoval viszed, ott is hergelné a sofõrt...ennyi erõvel... Én háti hordozóval vittem, és a vonaton magam mellé ültettem, élvezte az utazást!! (vagy kis esernyökocsival mentünk és a vonaton szintén kivettem)
2 hónapos húgomat annó (1978-ban) lefektettük az ülésre (a vonaton) pólyástól. (akkoriban még nem volt divat a babahordozó) Egész jól kibírta az utat.
Hát engem hergel ha mellettem egy baba végigsírja a 45 perces utat. Ha meg még hosszabb, akkor aztán végképp. És nem hiszem hogy csak én gondolom így. A 30-40 utasból a fele nem fogja megérteni. Ez fix. Átgondolandó hogy a gyerek mennyire fogja bírni. Neki se öröm utazgatni, ha sok az utas, akkor meg pláne nem, meg ha az út is hosszú... Amúgy meg ha már utazni kell, inkább vonattal. Több a hely, kevesebb az utas.
"Ja és kiegészítésként:csomagot szerencsére nem kell vinnünk, azt majd apa hozza utánunk kocsival, nekem csak a babával kell megoldanom az utazást." Mi lenne, ha apa titeket is levinne A-ból B-be. De, ha kicsi a kocsi, akkor megértem. Tényleg nem akartam szenyózni. Béke...
Elsõ válaszoló vagyok: Adtam választ a kérdésedre, babahordozó, esetleg babakocsi, csak te nem tudod kiszûrni a szövegbõl a neked kellõ információt.
Utastársainktól, pláne a sofõrtõl elvárható, hogy ne "hergelje" õket egy kisember sírása, de nyugodt alvását már senki sem köteles tiszteletben tartani...... lenémított mobilokra, suttogásra sajnos ne számíts.
A kérdező hozzászólása: Ja még annyit, hogy nem túlélni akarom az utazást, és semmi bajom azzal, hogy eme kényelmetlen módja jut az utazásnak, pusztán azt szeretném tudni, hogy kell-e valami a babának, mint pl. kocsiba a hordozó, vagy az ölemben ücsöröghet?A második, és a harmadik válaszolónak köszi!
A kérdező hozzászólása: Senkit nem szidtam le, egyszerûen nem értem..... mindegy... téged se!!! Mint írtam nem kell cuccot vinni, milyen babakocsiról beszélsz? Amúgy meg amikor nem volt minden családban kocsi, akkor szerinted mindenki 100kmeket gyalogolt, mert leszállították egy síró babával??? Vagy mindenki otthon ült amíg fel nem nõtt a gyerek? Ugyan!!!! Na mindegy , úgy látom erre a kérdésre VÁLASZ nem fog jönni....
Miért sirna ha élvezi az utat?amugy a háti hordozóm egy kistáskába belefér összehajtogatva...és szabad mindkét kezem....de az gáz ha 45 percig nem tudna az anyja megvigasztalni egy gyereket.
A hordozóval biztosan könnyebb fel- és leszállni, de azt végig cipelned kell. Egy nyolc hónapos baba + hordozó elég + a te motyód nehéz hosszú távon. A babakocsi praktikusabb, jobban el tudsz pakolni, ha esik valami, könnyebben takarhatod, de kérdéses, hogy fel tudod-e pakolni a buszra. Esetleg érdeklõdj a helyi volánnál, hogy milyen fajta busz lesz az.
A kérdező hozzászólása: Apa még pénteken dolgozott(ekkor utaztunk), ezért mentünk külön.Amúgy a kocsi is kicsi, fõleg hármunknak, de nem ez volt a buszozás oka :) Egyébként minden rendben ment, nagyon jól elvolt a babám, sokat komázott a körülöttünk ülõkkel, a végén meg jót aludt..

8 hónapos babám a korai éjszakai órákban 22-tól hajnali 3. ig 3-4x ébred fel, baj, hogy ilyenkor adok neki tápszert? Rá lehet szoktatni arra, hogy nappal egyen többet?

Számunkra nem fárasztó a dolog, csak vajon egészséges a babának? Nappal nagyon keveset eszik, és a tápszert is csak akkor fogadja el, ha aludni akar. Cumi nem kell neki. Éjszaka meg olyan 500ml tejcsi fogy el.

Legjobb válasz: Szia! Ez szerintem nem jó út amin elindultatok! Át kellene szoktatni, hogy nappal egyen és most már jobban bébiételt, püréket, ne a tápszer legyen a fõ kaja amitõl jóllakik! Át kéne gondolnod miért eszik nappal keveset? Mik az étkezési szokásaitok, mi volt az amit szívesebben fogadott, lehet változtatni kéne egy-két dolgon!

Szia! Ez szerintem nem jó út amin elindultatok! Át kellene szoktatni, hogy nappal egyen és most már jobban bébiételt, püréket, ne a tápszer legyen a fõ kaja amitõl jóllakik! Át kéne gondolnod miért eszik nappal keveset? Mik az étkezési szokásaitok, mi volt az amit szívesebben fogadott, lehet változtatni kéne egy-két dolgon!
az álometetésrõl bõvebben itt olvashatsz, ha nem ismered a módszert (ha igen, akkor elnézést) http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/a-suttogo-titkai
A suttogo titkai az tényleg nagyon jo. Sokminden le van benne irva. probáld meg beszerezni, késöbbiekben is hasznos lehet.
rá lehet szoktatni, hogy nappal többet egyen de nálunk úgy sikerült, hogy éjjel "éheztettük". amíg nem tettük meg, nem evett többet nappal. csak pár éjszaka volt rossz, aztán jól belakott este :)
Estére próbáld ki, hogy tejpépet adsz neki (6hós kortól bõven lehet), van mindenféle, gyümölcsös, egyéb ízesített (milupa, humana, stb.), 5-6 étkezés /doboz /6-700 ft. Nálunk bevált, illetve még az is, hogy Sinlacot kevertem az esti tápba (ez a szentjánoskenyérmag por változata, piciknek, tejérzékenyeknek is adható, sûríti, édesíti a tápot, mert mézédes és nagyon finom). A másik ötletem, hogy próbáld ki az ú.n. "álometetést", amikor 23 óra körül kiveszed ha felébred, ha nem, és "megtömöd", cumisüveggel persze. Enni fog, mert ha a szájába kerül, eszik.. :) Suttogó módszer, nekem ez is bevált sokáig, bár a fogzás rendesen bezavart... az megint más tészta. N/32 (1, 5éves kisfiú anyukája)
az elõzõ kettõ válasz vagyok, az jutott még eszembe, h valóban napközben meg kéne próbálni táplálóbbat adni neki, az enyém pl úgy evett csak jódarabig, h konzervet feleztem, és felháziasítottam krumplival, répával, meg amit ehetett azzal, de 8hósan már egész sokmindent evett. remélem segítettem (nehéz idõszak ez).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az az érzésem, hogy éjszakai megtömés az is amit csinálok. Talán az éjszajai "éheztetés" volna célravezetõ. A sinlancot nem ismerem, de ki fogjuk próbálni. Sajnos tejpépbõl sem fogad el, csak 60ml-t (jó esetben). Fõzelékbõl, ha szereti, 1/4-1/3 üvegnyit, banánból max. 1/3-ot. Gyümilébõl pár korty, vizbõl 1-2 korty. 5 hetes korától 5 hónapos koráig többnyire átaludta az éjszakát. Mindig nagyon keveset evett, csak akkor még volt anyatej és a doki azt mondta, hogy abban minden van amire szüksége van.
nem tudom mit iszik a babád teát vagy vizet, de én úgy csináltam hogy amikor felébredt teát adtam neki, és rájött hogy nem kap enni, csak teát és azóta 1x kel fel akkor kér teát olyan 2-3 körül és aztán fél hét körül, akkor kéri a tápit.nem mondom hogy hamar ment, de bevált.
Üveges cuccal eteted? Próbálj fõzni neki, már zöldfûszereket adhatsz neki. Ízesítsd meg neki, egy kis husit bele, szerintem jobban fog ízleni neki. Lehet, hogy kevés folyadékot adsz neki. Megkérdeztem a dokit, egy babának a folyadékigénye kilónként 100 ml. Ez megvan? Rá kell szoktatni, hogy nappal van az evés, éjjel alvás. Én drasztikus módszerrel csinálnám. Hagynám sírni. De közben be-bemennék és megkínálnám vízzel. Elõször csak 15 perc múlva, aztán fél óra múlva stb. adnék neki tápszert. Hidd el 1 hét alatt jelentõsen javulna a helyzet.

Most vettem észre, hogy 8 hónapos babám egyik szeme véreres. A fehér részben piros erek vannak. Mitől lehet ez?

mit csináljak? vigyem orvoshoz? veszélyes lehet?

Legjobb válasz: Szerintem gyulladás lehet, akkor szokot véreres lenni a szem, nem szokot neki viszketni? Mert akkor biztos. Szerintem csak hivd fel a házidokit és kérdezd meg. Jobbulást a csöppségnek.

Szerintem gyulladás lehet, akkor szokot véreres lenni a szem, nem szokot neki viszketni? Mert akkor biztos. Szerintem csak hivd fel a házidokit és kérdezd meg. Jobbulást a csöppségnek.
Hogy vagytok?(2.)
Nem erõlködött most kakilásnál jobban? Valóban ha semmi ok nem jut az eszedbe, azért kérdezz rá a dokinál.
A kérdező hozzászólása: szokott erõlködni kakilás közben. meg arra is gondoltam, hogy talán bedörzsölte az arckrémet a szemébe. be kell kennem neki, mert nagyon száraz a bõre.mossam neki kamillával?
Kamillával biztosan nem ártasz neki. Nekünk ha egy kicsit jobban fúj a szél, vagy bele megy a homos-por stb, vagy õ maga kap bele a szemébe, vagy túl fáradt akkor is szokott neki lenni, de pár óra alatt ha nem szívódik fel akkor kérdezz rá a dokinál.
A kérdező hozzászólása: szia. köszi az érdeklõdést. ma mintha jobb lenne. de nem akarom elkiabálni... igazából csak akkor látszik, amikor oldalra néz.

8 hónapos babám még nem kúszik. Gond lehet? Meddig várjak, hogy megmutassam szakembernek? Hogyan tudnám fejleszteni? Kell-e egyáltalán?

Nagyon értelmes, nyitott, jókedélyű kislány. Ahová el szeretne menni, odagurul. Sokat kommunikál, szóval nem tűnik problémás babának, csak még nem kezdett el kúszni. Kell aggódnom? Ja és nagy, hosszú baba, 74-es ruhákat hord. Később kezdett el forogni is, mosolyogni is, úgy tűnik mindent később kezd el csinálni, de utána turbózva :)

Legjobb válasz: Igazából az se baj, ha nem kúszik. A mászás viszont fontos, azt mondják, hogy az "nem maradhat ki". Látsz valamilyen kúszásra vagy mászásra utaló jelet? ( négykézláb áll-e? így hintáztatja-e magát?) egyébként ha aggódsz, és jó kapcsolatban állsz a védõnõddel, akkor elõször kérd ki az õ véleményét, esetleg, hogy nézze meg... Nyugi, ami késik, nem múlik... :-)

Igazából az se baj, ha nem kúszik. A mászás viszont fontos, azt mondják, hogy az "nem maradhat ki". Látsz valamilyen kúszásra vagy mászásra utaló jelet? ( négykézláb áll-e? így hintáztatja-e magát?) egyébként ha aggódsz, és jó kapcsolatban állsz a védõnõddel, akkor elõször kérd ki az õ véleményét, esetleg, hogy nézze meg... Nyugi, ami késik, nem múlik... :-)
Úgy tudom, hogy 9 hónapos korig kell megtanulniuk kúszni. Az én fiam is ekkor kezdte, 10 hónaposan már mászott, és felállt, már 1 éves múlt, és már tanulgat járni. Amúgy 7 hónaposan fordult õ is elõször, 8 hónaposan már ült.
szia, nekem 3, 5 honapos babám már végigkuszik az ágyon, viszont 3 éves kislányom abszolut nem kuszott.
Az én babám a forgással csúszott el, mert útált hason lenni. A gyerekorvos dévényi tornára akart küldeni, de kaptunk egy hónap türelmi idõt (hat hónaposan). Az interneten találsz videókat, hogyan kell megtanítani mászni én is innen vettem minden gyakorlatot és behoztuk szépen a lemaradást, gyakorlatilag megtanítottam forogni. Azóta mindent behozott szépen és semmi probléma nincs szerencsére, a võdõnõt többször kihívtam házhoz és a szõnyegen figyelte mit alkot a baba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!