Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet, 8 hónapos (89 db)

Hogy lehet 8 hónapos fiamat hozzászoktatni a darabos ételekhez?

Eddig turmixoltam mindent, ma csak villával jól összetörtem az ebédjét, de öklendezett t?le. A 8 hónapos bébikaják is darabosak. Mit tegyek, hogy megszokja? 2 foga van, most jönnek a fels?k.

Legjobb válasz: Lehet, hogy még ráértek a darabos ételekkel, fõleg, hogy még csak 2 foga van... Az, hogy a könyvek azt írják, hogy 8 hónapos kortól adhatók a daraboa kajcsik és a bébiételek is darabosak, nem jelenti azt, hogy minden baba szeretni is fogja. Szerintem még ráértek..

Lehet, hogy még ráértek a darabos ételekkel, fõleg, hogy még csak 2 foga van... Az, hogy a könyvek azt írják, hogy 8 hónapos kortól adhatók a daraboa kajcsik és a bébiételek is darabosak, nem jelenti azt, hogy minden baba szeretni is fogja. Szerintem még ráértek..
A villával összetörtet nekem sem ette meg, a bébikajcsiból meg szépen kitologatta a neki nem teszõ darabokat :) Én hagytam, de azért adtam neki továbbra is. Tényleg akkor fogadta el végleg, amikor már a felsõ foga is kijött, és pl. fõtt sárgarépát adtam neki egészben. Elõször persze ezt is visszanyomja, dehát a játék volt a lényeg, és kb. 1 hónap múlva már szépen evett.
Szerintem is korai még, fõleg, hogy még csak 2 foga van. A kisfiam szintén 8 hós, neki is 2 foga van, én még mindent turmixolok neki. Majd ha még kibújik egy pár fogacska, akkor próbálkozunk a darabosabbal.

Hogyan lehet 8 hónapos csecsemőt leszoktatni az éjszakai szopizásról?

Legjobb válasz: Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nálunk ez bevállt. Ha csak teát kap, egy ideig még fel fog ébredni, de mondjuk két hét alatt el lehet jutni addig, hogy már az sem fog kelleni és akkor már nem ébred fel. Viszont arra készülj fel, hogy így egy ideig reggelente korábban fog majd ébredni. Nekem az egyhónapos fiam már végigalussza az éjszakát este 10-tõl reggel 6-ig. Általában ez tea nélkül is így volt, nem erõltettem, napközben ennyit szopott, és elég volt neki. Ha mégis felébredt éjjel, kapott teát, az ellen sem tiltakozott, és mostmár nem is ébred éjjel.

Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nálunk ez bevállt. Ha csak teát kap, egy ideig még fel fog ébredni, de mondjuk két hét alatt el lehet jutni addig, hogy már az sem fog kelleni és akkor már nem ébred fel. Viszont arra készülj fel, hogy így egy ideig reggelente korábban fog majd ébredni. Nekem az egyhónapos fiam már végigalussza az éjszakát este 10-tõl reggel 6-ig. Általában ez tea nélkül is így volt, nem erõltettem, napközben ennyit szopott, és elég volt neki. Ha mégis felébredt éjjel, kapott teát, az ellen sem tiltakozott, és mostmár nem is ébred éjjel.
Egyetértek az elõttem szólóval. 8 hónaposan még kicsi, hogy erõszakkal szoktasd le valamirõl, ami neki természetes dolog. Zavar a gyereked a pihenésben???
Próbálkozz a teával etetés helyett. Mikor felébred, akkor adj neki teát. Elõször tuti nem lesz oda a boldogságtól, sírni is fog, de pár nap után megszokja.
Miért akarod leszoktatni? Ha igénye van rá, miért ne szopizhatna szegény? Lehet, hogy csak a te közelségedre vágyik. Nem a te komfortod a fontos, hanem az õvé. Vagy nálatok nem így van? Az én csajszim 6 hetes korától végigalussza az éjszakát, de hébe-hóba õ is felkel kicsit cicilni. Én nem sajnálom tõle.
egyetértek az elõttem szólóhoz! egy 8honapos gyereket ne akarj leszoktatni.neki még erre van szüksége.majd ha pár éves lesz na akkor probáld leszoktatni.addig ne! és szerintem a gyerek érdekét nézd h mi jó neki, ne azt h neked mi a jo! egy 20éves anya
nem értelek benneteket.Igen is ált éltem, mert sokat fent vagyok a picivel, szintem 2óránkét, de már nagyobb szóval kevesebbszer.de én nem fosztottam meg az örömétõl.engem nem érdekelt hogy fel kellett kelnem többször is.

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.


Abból lehet baj hogy a 8 hónapos kisbabám mellet szexeltünk a párommal?

Ugye nem fog erre emlékezni ha nagyobb lesz? Meg úgyse érti hogy mi történt?

Legjobb válasz: 16:54 hülye xDDD de gondolom nem 8 hónapos terhes, hanem 8 hónapja született :D beteg vagy ezen jót nevettem :DD:D:D:D

16:54 hülye xDDD de gondolom nem 8 hónapos terhes, hanem 8 hónapja született :D beteg vagy ezen jót nevettem :DD:D:D:D
Hát, ha amikor megszületik a kisbaba és elkezdi az ujjával a párod homlokát bökdösni és kérdezi hogy "Na!? Mien érzés b+!?" akkor már probléma van :D
nem
Nem hinném, hogy felfogja még mi történik. De én lehet leblokkolnék a gyerekem mellet (25 f) Inkább ne
nem hinnám én már 5évesen is csak 3éves koromig jutottam visszaemlékezésbe és nem mondanám hogy azért mert felejtõs vagyok azért 18évesen is megmondom mi volt oviba a jelem meg pár régi szép történetett ugyhogy szerintem nem fog emlékezni erre as szervezet biztos azt gondolta hogy ráér ez még én még csak 8 hónapos vagy xd
hát én nem csinálnám, fõleg rendszeresen, a kis gyerekeknek, akár baba, vagy idõsebb óvodás, vagy már majdnem iskolásnak, csöndre van szüksége, nem arra hogy ott hangoskodjanak mellette, mert ha ez a "hangzavar" rendszeres, akkor epilepsziás is lehet gyerek, szóval.
A kérdező hozzászólása: mellettünk volt a baba nem bennem, aki normálisan válaszolt annak köszönöm!
Úgy mellettetek hogy egy ágyban?? Mert az szerintem elég perverz! De ha pl mellettetek a kiságyban, az már jobb! Tuti hogy nem fog emlékezni rá. Én is kb ovis koromig emlékszem vissza és onnan is csak pár dologra!

Lehet hogy egy 8 hónapos elválasztja magát?

Miért nem akar már szopizni? Az elmúlt hetekben szinte teljesen elapadt mert már alig alig szopik

Legjobb válasz: Igen, az en fiam is abbahagyta 9 honaposan. Total odavoltam miatta de hat mit volt mit tenni. Nem erdekelte a cici tovabb. Csalodott voltam, aztan rajottem jobb ez igy, mintha 2 evesen a bluzom ala nyulkalna es kiabalna: cicit adjal anya! Nem itelek el senkit aki evekig szoptat!!! Csak szamomra kellemetlen lett volna.

Igen, az en fiam is abbahagyta 9 honaposan. Total odavoltam miatta de hat mit volt mit tenni. Nem erdekelte a cici tovabb. Csalodott voltam, aztan rajottem jobb ez igy, mintha 2 evesen a bluzom ala nyulkalna es kiabalna: cicit adjal anya! Nem itelek el senkit aki evekig szoptat!!! Csak szamomra kellemetlen lett volna.
Nálunk is volt egy ilyen idõszak, 2.5 napig tartott (a fenti írást olvastam én is és emiatt tartottam ki), utána visszatért a cicizéshez (addig fejtem), most 19 hónapos és még napi 3-szor szopizik.
Persze, utána már nem fontos nekik az anyatej. Fiam 7, 5 hónaposan választotta lemagát, nagyon örültem neki, mert 8 hónaposan leakartam volna választani de így nem kellett ezzel bajlódni.
Nekem is ezt csinálja a lányom igaz 9 hónapos
igen, lehetséges.
Igen, leválassza magát. Az én lányom 10hónaposan egyszerûen kacagott mikor vettem elõ a cicit, nem birtam rávenni hogy cicizzen még. 4.gyermekem meg 28hónapig cicizett, õ meg, készitettem cicit rohant az ágyra, cicizni fogunk... :)

Mi lehet annak az oka, hogy a 8 honapos lany vizslamat mostanaban csak szornyu nehezsegek aran rabirni, hogy pisiljen/kakiljon?

Regebben ahogy kiengedtuk, tuzott maris a fure es jott belole minden, azonban kb. egy par hete egyaltalan nem produkal semmit, vagy csak nagyon hosszu ido utan. Annyi van, hogy szerettuk volna raszoktatni, hogy egy helyen vegezze el a dolgat, de amiota ezt bevezettuk es nem hagyjuk osszevissza aknakat rakni, azota egyre csak csokken a teljesitokepessege. Termeszetesen jutalomfalattal dijaztuk, ha a megfelelo helyet talalta meg...

Legjobb válasz: Leszidtátok, ha rossz helyre csinált? Hasznos dolog ha a kutya tud vezényszóra pisilni ill kakilni. ;o)

Leszidtátok, ha rossz helyre csinált? Hasznos dolog ha a kutya tud vezényszóra pisilni ill kakilni. ;o)
Szerintem takarítani kell a kutya után. Ha zavar, hogy van bélmûködése, akkor tartsatok kitömött kutyát. Egyébként ha a pisitõl féltitek a kertet, van más megoldás is, mint elráncigálni dolga végzése közben. "A Green-UM tabletta teljesen természetes termék, mely megakadályozza a gyep kiégését azáltal, hogy biztonságosan semlegesíti a kutya- és macskaürülék káros hatásait. Az aktív anyagok megkötik az ammóniát, melyek jelen vannak az ürülékben, valamint megakadályozzák, hogy a gyep károsodjon és barna színûvé váljon. A Green-UM tabletta rendszeres napi adásával megelõzhetõ, hogy kedvencünk vizelete kárt tegyen a szép zöld pázsitban. Green - UM speciális összetételével megakadályozza, hogy kedvencünk vizelete nyomot hagyjon a zöld növényzeten. Minden tabletta Methionint, egy esszenciális aminosavat tartalmaz, amely nélkülözhetetlen kedvence egészségéhez." http://www.webkutya.hu/kutyaknak/taplalekkiegeszitok/zold-gy.. Hagyjátok abba, hogy megadott helyre szoktassátok, mert felborulhat az emésztése, a veséjében kárt tehettek. A kutya nem ember, nem szoktatható wc-re, a kutya jelöl, nem csak ürít.
Hát kérdezõ, ezt jól elszúrtad! Szegény kutya mostmár fél kakilni, mert nem tudja hogy miként reagálsz majd rá!
"Ha rossz helyre kakilt, akkor leszidtam, " Bestresszelted... azért alakult ki a jelenlegi helyzet. Én is azt javasolnám, amit az elõttem hozzászóló írt, tegyétek oda az ürüléket, ahol szeretnétek, hogy a kutya intézze a dolgát. Ha oda intézi jutalmazás, ha nem akkor se szidd, mert az lesz az eredmény, amit most tapasztalsz.
Azért, mert leszidtad mikor rossz helyre kakilt! Ha baleset van, nem leszidni, csak szótlanul fogod a kakit, és oda teszed a kijelölt helyre... Soha nem leszidni! Most nem érti, hogy néha miért szabad neki kakilni, és néha mért nem. Attól hogy vizsla, ugyanúgy összezavarodik ettõl, mint bármelyik másik kutya. Sokkal könnyebb kutyát jutalommal, pozitív dolgokkal nevelni, mint leszidni ha valami nem megy!
A kérdező hozzászólása: Termeszetesen szoktunk setalni menni, akkor semmi gond. Oda guggol, ahova akar (mezon peldaul). Otthon van ez igy. De erdekes, mert egy ideig mukodott ez az odateszem a kakijat-oda vegzi a dolgat, azonban mostanaban valamiert nem engedi el magat.
A kérdező hozzászólása: Ha rossz helyre kakilt, akkor leszidtam, de ha jo helyre, akkor jutalmazzuk. Szerintem azert egy vizsla van annyira intelligens, hogy tudja, miert jutalmazzuk, megis attol tartok, hogy most azt hiszi a szidasok miatt, hogy egyaltalan nem szabad kakilnia. Amugy folosleges gunyolodni, szo sincs a vezenyszora kakilasrol, de azt sem tartom normalisnak, hogy a kertben oda szarjon, ahova csak tetszik.
Barátnõmék úgy szoktatták a 2 kutyájukat arra, hogy egy helyre kakiljanak, hogy egy bizonyos helyre rakták le a kakijukat, és egy idõ után csak oda nyomtak. Amúgy hasznos megoldás ha elviszed sétálni, és nem csak a kertben végzi a dolgát.
szegény. valószínûteljesen meg van zavarodva néha tilos kakilnia, néha meg jutifalit kap érte.mert õ aztán nem tudja, hogy miért van ez így. hagyjátok abba.
A legvalószínûbbnek én is azt tartom, hogy egyszerûen fél a dolgát végezni a jelenlétedben, ezt pedig valahogy ki kellene oldani. Errõl már le is írtak mindent, de van még egy ötletem: Nem lehet, hogy a kutya magától, ha hordanátok rendesen sétálni, akkor kerttiszta lenne? El tudom képzelni, hogy egyszerûen nem akar a saját területére piszkolni, és akkor csak annyit kéne csinálni, hogy napi kétszer kiviszitek sétálni.

Elő lehet valahogy segíteni, hogy egy 8 hónapos átaludja az éjszakát?

A kérdés álnaiv, mert gondolom, hogy nem, csak hátha van valakinek ötlete. Sírni nem hagynám.

Legjobb válasz: Este rendesen kapjon vacsortá.Éjjel pedig ne vedd ki az ágyából,ne menj oda hozzá,akkor sem ha sír.Néhány nap után megszokja,hogy éjjel aludnia kell. Ha inkább megsajnálod,akkor még sokáig kelhetsz fel hozzá éjszaka.

Este rendesen kapjon vacsortá.Éjjel pedig ne vedd ki az ágyából, ne menj oda hozzá, akkor sem ha sír.Néhány nap után megszokja, hogy éjjel aludnia kell. Ha inkább megsajnálod, akkor még sokáig kelhetsz fel hozzá éjszaka.
figyi ha gyakran felveszed, hozzászokik. hagyni kell, had sírjon, majdcsak abbahagyja amint megszokta, hogy nem körülötte futkoznak örökké.
Én sem voltam híve, hogy sírni hagyjam, de már borzalmasak voltak az éjszakák, mire rászántam magam, hogy kipróbálom. Nagyon [email protected] volt, 40 percig csak sírt, mi meg az apjával egymást fogtuk le, hogy ne menjünk be. Amikor hallottam, hogy már nem sír, bementem, és pár percig simogattam, amíg elaludt (közben vigyorgott, úgyhogy megnyugodtam, hogy nem vette nagyon zokon:D). Azóta nem kel fel éjjel, csak 7 körül enni:)
Nyugodtan írjatok le, de ez nekem tiszta szadi. Miért szakadjon meg az anyuka szíve? A kicsim 13hós, de még mindíg megébred, bár változó idõpontban. Érdekes ez a kérdés...
Kisfiam egy éves volt, mikor eldöntöttem, hogy változtatni kell az éjszakai szokásain.Többször felébredt és sétálgatni kellett vele, csak ölbe volt hajlandó elaludni(12kilo).Miattam lett ez a rossz szokása, ezért nem akartam azzal büntetni, hogy sirni hagyom. Mikor felébredt, nem vettem ki a kisagybol, legugoltam mellé és elkezdtem simogatni.Egy kicsit pityergett, de megnyugodott, s ez igy ment kb egy honapig.Ha nagyon sirt kivettem ket percre, aztan vissza és simogattam tovabb.Késöbb már nem kellettte simogatni, csak a kisagy melle terdelni és simogatta a fülem:-)Most 15 hónapos, és reggel 6ig alszik, aztán a nagy agyba mellettem szundizik meg egy orat.Nekem ez igy megfelel.
Az enyém 2szer ébred éjjel. egyszer inni, egyszer enni. de sosem sír. csak épp addig nem alszik vissza amíg tápit nem kap. és felkelünk hozzá. váltva hol én, hol férj. kivenni, ringatni, stb. semmit nem kell csak odaadni neki az üveget, õ megissza és alszik is. Mi ezt választottuk. Mikor nem adtuk neki akkor egy nagy szenvedés és sírás és tökéletesen felébredés majd órákig visszanemalvás lett a vége...
A kérdező hozzászólása: Mi a baj a kérdésemmel? Az hogy 8 hónap után kimerült vagyok? Tényleg fura. Köszönöm a válaszokat, õt nem kell ringatni, csak enni, pontosabban inni kel még mindig...

Hogy készítitek 8 hónapos babátoknak a spenótot? Tejjel, tejszínnel lehet készíteni?

Legjobb válasz: Én megfõzöm a krumplit, teszek hozzá egy kis (már elõre megfõzött)csirkemellet. Amikor elkészült, hozzáteszem a spenótot. Mindezzel egyszer felforralom. Nem adok neki még sem tejet, sem tejszínt. (én IGLO fagyasztott spenótot szoktam venni, mert ezek kis porciókban vannak. Ebbõl 2 dobok a vízbe) Próbáltam már üveges spenótos bébiételt is adni neki, de abban van fokhagyma, és emiatt nem ette a kisfiam.

Én megfõzöm a krumplit, teszek hozzá egy kis (már elõre megfõzött)csirkemellet. Amikor elkészült, hozzáteszem a spenótot. Mindezzel egyszer felforralom. Nem adok neki még sem tejet, sem tejszínt. (én IGLO fagyasztott spenótot szoktam venni, mert ezek kis porciókban vannak. Ebbõl 2 dobok a vízbe) Próbáltam már üveges spenótos bébiételt is adni neki, de abban van fokhagyma, és emiatt nem ette a kisfiam.
12:44 voltam az elõzõ
Nekem nem mondta senki (se védõnõ, se doki), hogy ne adjak spenótot és banánt. Banánnal kapcsoltabvan arra gondoltam, hogy újabban márt csak 1 éves kor után lehet adni. Mondjuk én adom mind a kettõt, ma is spenótot evett. mert lassan oda jutunk, hogy semmit sem dahatunk a gyerekeinknek enni. Szerintem túl van reagálva ez az egész.
Lehet hogy rengeteg vas van benne, de annak csak az 1-5%-a szívódik fel...és rengeteg más olyan zöldség van amiben sok vas található és nincs meg az a veszély mint a spenótnál. Ráadásul a vas felszívódásához c vitamint kell bevinni, ital, gyümölcs, zöldség vagy cseppek formájában. Igazat írt az aki bemásolta a két oldal címét! Nem javasolt egy éves kor elõtt, de mindenki maga dönti el mikor, hogyan, mivel oldja meg a baba táplálását.
Az én dokim pedig direkt javasolta, hogy adjak neki, mert rengeteg vas van benne. (én a legelsõ hozzászóló voltam) Mindenki mást mond.....
Kedves utolsó, én vagyok a másik"utolsó" aki a linket berakta. Banánról nem hallottam, így nem tudom mire gondoltál azzal kapcsolatban. Én is szerettem volna adni a babámnak, és amikor megemlítettem a dokinknak, lebeszélt róla a fenti linken olvasható okok miatt. Gátolja a kalcium felszívódását, ami ebben a korban nagyon fontos. A többirõl nem is beszélve... Én hallgatok az orvosra, de mindenki úgy cselekszik ahogy jónak látja. Csak felvilágosítás képpen írtam amit írtam, vagyis linkeltem.
utolós Komolyan mondom hogy a kardomba dõlõk, most már spenótót sem lehet adni? Nemrég a banán, most ez?
Én eddig egyszer adtam 8 hónapos lányomnak, úgy csinálatam, hogy spenót+krumpli+pici só és simán megette. Holnap megint akarok adni, akkor fogok beleteni fõtt tojássárgáját. Tejet tejszínt nem raktam bele és még egy ideig nem is fogok. Amit lehetne az a túró, vagy joghurt, de az szerintem nem passzol hozzá.
Én a dokink tanácsára nem adok neki majd csak egy éves kora után. Ezért: http://www.elestar.hu/elelmiszer-lexikon/zoldsegek/spenot/
A kérdező hozzászólása: Igen azt elfeljtettem odaírni, hogy magára az alapra lennék kíváncsi, mindenféle husi nékkül.Amúgy köszönöm a válaszokat.
Szia! Én ugyanúgy ahogy magamnak szoktam, tejjel, csak fokhagymát keveset teszek bele neki.
Nekem erre azt mondta a doktornõ, hogy ha megpároltam a spenótot, akkor a fõzõlevét öntsem ki (leszûröm szûrõn), s ezzel távozik a káros anyag, és életkornak megfelelõen forraltvízzel, burgonyával, tápival, tejjel stb. készítem fõzeléknek.

Hogy lehet elkényeztetni vagy elrontani egy 8 hónapos babát?

És miben nyilvánul meg, ha rosszul van nevelve?

Legjobb válasz: akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)

akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)
Szerintem baj, ha sokat van ölben. Egy 8 hónapos baba már elindul valamilyen formában felfedezni a világot (kúszva, mászva, járva, forogva). Jó, ha elvan egy darabig magában, amíg anya mást csinál. De ezt én még nem nevezném rosszul nevelésnek, hiszen egy 8 hónaposból még bármi lehet :)
Szerintem nem lehet még ennyi idõsen elkényeztetni, de következetlenül nevelni talán igen. Én figyelek rá, hogy következetes legyek. Ennyi idõsen már megértik a nemet, bár még nem nagyon emlékeznek rá. Tehát amit egyszer nem szabad, azt legközelebb se engedem meg neki. Vagy fordítva, ha valamit úgy kell csinálni, akkor mindig úgy kelljen. Ha 85-ször leszedi az elõkét a nyakából evés közben, akkor én visszarakom 86-szor is. Ez mondjuk apró dolog. De egy ismerõsöm egyszer ölben utaztatta a gyerekét az autóban, mert beteg volt a baba, és azóta nem tudja berakni a gyerekülésbe. Ha folyton ölben van a gyerek, azzal az anya a saját dolgát nehezíti meg. De ez függ a baba személyiségétõl is, némelyek kevésbé, mások jobban igénylik.
Szia Lanyom 9 honapos es nem tudom, hogy ez rosszul neveles-e, de iszonyatosan akaratos es hisztizik ha nem kapja meg amit akar....ez persze ez sokszor elofordul (leginkabb vezetekeket szeretne ragni es konaktort szerelni stb).Beindul a szirena es mast nem tehetek mint arrebb teszem es leulok hozza a foldre es magyarazok Neki, hogy ezt nem szabad ....bla-bla-bla.... Egyszer majd megerti :) Az az igazsag az lenne a fura ha nem ilyen lenne hisze en is es a ferjem is hisztisek es akaratosak voltunk. Remelem kinovi, mert egyebkent egy tunder :)
Ja, és teljesen egyetértek azzal, amit az elõzõek mondtak a következetességrõl! :-)

Kislányom 8 hónapos már 2 hete hogy felállt elöször! Azóta nagyon szépen próbál lépegetni is! Kúszni már 2 hónapja tud viszont mászni egyáltalán nem akar! Lehet hogy nem is fog?

Vettünk neki mászó hengert és mássz utánam micimackót de ? csak kúszik utána meg játszik vele!!

Legjobb válasz: az enyém is 5,5 hónaposan kezdett kúszni, 7 hónaposan mászni és felülni, és õ is 8 hónaposan állt fel. mondjuk sose lehet tudni, mert az enyém már 10,5 hónapos, és hiába lépeget a bútorok mellett, emellett még mindig nagyon sokat mászik. szerintem nem törvényszerû, hogy kimarad, de benne van a pakliban.

az enyém is 5, 5 hónaposan kezdett kúszni, 7 hónaposan mászni és felülni, és õ is 8 hónaposan állt fel. mondjuk sose lehet tudni, mert az enyém már 10, 5 hónapos, és hiába lépeget a bútorok mellett, emellett még mindig nagyon sokat mászik. szerintem nem törvényszerû, hogy kimarad, de benne van a pakliban.
Az én lányom nyolc hónaposan állt fel és azonnal lépegetett kapaszkodva és kb ugyanazon a napon kezdett el mászni is. Még lehet, hogy a tiéd is fog mászni.
Lehet felcseréli. Az én kicsim rettenetesen gyorsan tanult meg egymás után dolgokat. 7 hósan állt fel, és már lépeget bútorba kapaszkodva. Aztán rájött, hogy az imádott tárgyat elég lassan éri így el :) Addig nem nagyon akart mászni. Most meg mint a villám, egyik pillanatban itt, a másikban ott. :)
5, 5hónapos kora óta jár a fiam, most 7, 5hónapos, és egyre gyorsabban kúszik, mászni próbál. Rájött, hogy csak egy darabon tud haladni, kapaszkodni, azóta kúszik. Nem marad ki, ha nem engedsz neki, lepakolod a földre. Nálunk ez segített. Sajnos visít az enyém, mert járni jobban szeret, de egyszercsak abbahagyja. A másik, mássz vele te is. El fog kezdeni utánozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!