Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet, 8 (989 db)

Hogy lehet 8 hónapos fiamat hozzászoktatni a darabos ételekhez?

Eddig turmixoltam mindent, ma csak villával jól összetörtem az ebédjét, de öklendezett t?le. A 8 hónapos bébikaják is darabosak. Mit tegyek, hogy megszokja? 2 foga van, most jönnek a fels?k.

Legjobb válasz: Lehet, hogy még ráértek a darabos ételekkel, fõleg, hogy még csak 2 foga van... Az, hogy a könyvek azt írják, hogy 8 hónapos kortól adhatók a daraboa kajcsik és a bébiételek is darabosak, nem jelenti azt, hogy minden baba szeretni is fogja. Szerintem még ráértek..

Lehet, hogy még ráértek a darabos ételekkel, fõleg, hogy még csak 2 foga van... Az, hogy a könyvek azt írják, hogy 8 hónapos kortól adhatók a daraboa kajcsik és a bébiételek is darabosak, nem jelenti azt, hogy minden baba szeretni is fogja. Szerintem még ráértek..
A villával összetörtet nekem sem ette meg, a bébikajcsiból meg szépen kitologatta a neki nem teszõ darabokat :) Én hagytam, de azért adtam neki továbbra is. Tényleg akkor fogadta el végleg, amikor már a felsõ foga is kijött, és pl. fõtt sárgarépát adtam neki egészben. Elõször persze ezt is visszanyomja, dehát a játék volt a lényeg, és kb. 1 hónap múlva már szépen evett.
Szerintem is korai még, fõleg, hogy még csak 2 foga van. A kisfiam szintén 8 hós, neki is 2 foga van, én még mindent turmixolok neki. Majd ha még kibújik egy pár fogacska, akkor próbálkozunk a darabosabbal.

Hogy lehet 8.5 GB-os duplarétegű verbatim lemezre kiírni egy annál nagyobb méretű játékot? Van ennél nagyobb méretű CD?

Legjobb válasz: A 8.5-ös sem CD, hanem DVD. http://hu.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_disc

A 8.5-ös sem CD, hanem DVD. http://hu.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_disc
Sehogy.
Tömörítést próbáld ki. G.
A kérdező hozzászólása: tudom
Sehogy. A letöltött játékok már eleve tömörítve vannak, így azon már semmit nem tudsz tömöríteni. Duplarétegû kétoldalas DVD-re esetleg... http://www.tferi.hu/optikai-adattarolok?start=7
Flasheld meg a DVD íródat és akkor tudsz írni XGD3-as játékokat. Tehát 8.5 Gb-os nál nyagyobb fájlokat is.

Hogyan lehet 8 hónapos csecsemőt leszoktatni az éjszakai szopizásról?

Legjobb válasz: Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nálunk ez bevállt. Ha csak teát kap, egy ideig még fel fog ébredni, de mondjuk két hét alatt el lehet jutni addig, hogy már az sem fog kelleni és akkor már nem ébred fel. Viszont arra készülj fel, hogy így egy ideig reggelente korábban fog majd ébredni. Nekem az egyhónapos fiam már végigalussza az éjszakát este 10-tõl reggel 6-ig. Általában ez tea nélkül is így volt, nem erõltettem, napközben ennyit szopott, és elég volt neki. Ha mégis felébredt éjjel, kapott teát, az ellen sem tiltakozott, és mostmár nem is ébred éjjel.

Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nálunk ez bevállt. Ha csak teát kap, egy ideig még fel fog ébredni, de mondjuk két hét alatt el lehet jutni addig, hogy már az sem fog kelleni és akkor már nem ébred fel. Viszont arra készülj fel, hogy így egy ideig reggelente korábban fog majd ébredni. Nekem az egyhónapos fiam már végigalussza az éjszakát este 10-tõl reggel 6-ig. Általában ez tea nélkül is így volt, nem erõltettem, napközben ennyit szopott, és elég volt neki. Ha mégis felébredt éjjel, kapott teát, az ellen sem tiltakozott, és mostmár nem is ébred éjjel.
Egyetértek az elõttem szólóval. 8 hónaposan még kicsi, hogy erõszakkal szoktasd le valamirõl, ami neki természetes dolog. Zavar a gyereked a pihenésben???
Próbálkozz a teával etetés helyett. Mikor felébred, akkor adj neki teát. Elõször tuti nem lesz oda a boldogságtól, sírni is fog, de pár nap után megszokja.
Miért akarod leszoktatni? Ha igénye van rá, miért ne szopizhatna szegény? Lehet, hogy csak a te közelségedre vágyik. Nem a te komfortod a fontos, hanem az õvé. Vagy nálatok nem így van? Az én csajszim 6 hetes korától végigalussza az éjszakát, de hébe-hóba õ is felkel kicsit cicilni. Én nem sajnálom tõle.
egyetértek az elõttem szólóhoz! egy 8honapos gyereket ne akarj leszoktatni.neki még erre van szüksége.majd ha pár éves lesz na akkor probáld leszoktatni.addig ne! és szerintem a gyerek érdekét nézd h mi jó neki, ne azt h neked mi a jo! egy 20éves anya
nem értelek benneteket.Igen is ált éltem, mert sokat fent vagyok a picivel, szintem 2óránkét, de már nagyobb szóval kevesebbszer.de én nem fosztottam meg az örömétõl.engem nem érdekelt hogy fel kellett kelnem többször is.


A sims 3-ban hogy lehet 8 simnél több egy családban?

Legjobb válasz: Én még ezt nem próbáltam ki, de próbáld ki azt, hogy a város szerkesztésben létre hozol még embereket, és egyesíted a te családoddal. Mondjuk igaz, hogy ezeknek a simeknek amiket utólag csinálsz nem lesz köze a te családodhoz, csak õk is ott fognak lakni.

Én még ezt nem próbáltam ki, de próbáld ki azt, hogy a város szerkesztésben létre hozol még embereket, és egyesíted a te családoddal. Mondjuk igaz, hogy ezeknek a simeknek amiket utólag csinálsz nem lesz köze a te családodhoz, csak õk is ott fognak lakni.
Többet nem lehet majd a Sims 4 ben lehet de akkor is csak 15-öt vagy többet én enyit tudok
A kérdező hozzászólása: Valami kóddal nem lehet?

Milyen programmal, hogy lehet 8 bitesbe menteni egy bmp fájlt?

A painttel nem tudtam így elmenteni.Photoshopom nincs csak paint és xnwiev.

Legjobb válasz: Ok

A kérdező hozzászólása: Ok
Használd az ingyenes Gimp programot. "A Microsoft Windows által használt tömörítetlen formátum. A színmélység áltlában 1, 4 vagy 8 bit, bár a formátum támogatja a nagyobb színmélységeket is." És ezt a Gimp nevezetû program tudja is. Itt olvashatsz a Gimprõl bõvebben http://hup.hu/old/gimp/node23.html
"Photoshopom nincs csak paint és xnwiev." Szerezz be egy Photoshopot .
Photoshop
A kérdező hozzászólása: Egyszerûbbet nem tudsz? Pár mega esteleg Freeware?
Ezt elinditod, megnyitod a képet, és van egy gomb rajta, hogy Change Color Depth vagy hasonló.
A kérdező hozzászólása: ja és tudja a multifile konverziót (azaz hogy ne egyenként keljen konvertálni a képeket hanem kijelölök 100-at és ledarálja sec-perc alatt.)
Igen van olyan is ebben. :) ) Amúgy én azért szeretem mert be tud épülni a Total Commanderbe is... :P
A kérdező hozzászólása: Ha jó lesz elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: És hol találom pontosan azt a gombot?
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a gombot. Még 1x kösz ez tök jó!

The sims 2-be hogy lehet 8 simnél több egy telken?

kód vagy letöltés tök mindegy!Köszi!

Legjobb válasz: én ilyeneket a cheatland.hu-n keresek :)

én ilyeneket a cheatland.hu-n keresek :)

Hogy lehet elkényeztetni vagy elrontani egy 8 hónapos babát?

És miben nyilvánul meg, ha rosszul van nevelve?

Legjobb válasz: akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)

akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)
Szerintem baj, ha sokat van ölben. Egy 8 hónapos baba már elindul valamilyen formában felfedezni a világot (kúszva, mászva, járva, forogva). Jó, ha elvan egy darabig magában, amíg anya mást csinál. De ezt én még nem nevezném rosszul nevelésnek, hiszen egy 8 hónaposból még bármi lehet :)
Szerintem nem lehet még ennyi idõsen elkényeztetni, de következetlenül nevelni talán igen. Én figyelek rá, hogy következetes legyek. Ennyi idõsen már megértik a nemet, bár még nem nagyon emlékeznek rá. Tehát amit egyszer nem szabad, azt legközelebb se engedem meg neki. Vagy fordítva, ha valamit úgy kell csinálni, akkor mindig úgy kelljen. Ha 85-ször leszedi az elõkét a nyakából evés közben, akkor én visszarakom 86-szor is. Ez mondjuk apró dolog. De egy ismerõsöm egyszer ölben utaztatta a gyerekét az autóban, mert beteg volt a baba, és azóta nem tudja berakni a gyerekülésbe. Ha folyton ölben van a gyerek, azzal az anya a saját dolgát nehezíti meg. De ez függ a baba személyiségétõl is, némelyek kevésbé, mások jobban igénylik.
Szia Lanyom 9 honapos es nem tudom, hogy ez rosszul neveles-e, de iszonyatosan akaratos es hisztizik ha nem kapja meg amit akar....ez persze ez sokszor elofordul (leginkabb vezetekeket szeretne ragni es konaktort szerelni stb).Beindul a szirena es mast nem tehetek mint arrebb teszem es leulok hozza a foldre es magyarazok Neki, hogy ezt nem szabad ....bla-bla-bla.... Egyszer majd megerti :) Az az igazsag az lenne a fura ha nem ilyen lenne hisze en is es a ferjem is hisztisek es akaratosak voltunk. Remelem kinovi, mert egyebkent egy tunder :)
Ja, és teljesen egyetértek azzal, amit az elõzõek mondtak a következetességrõl! :-)

Biciklimbe kereket seretnék venni eddig 7 sebességes volt most átszeretnék valtani 8-ra ezt hogyan lehet megoldani?

Belefér-e a vázba vagy a váltó

Legjobb válasz: Nyilván a fogaskerékre gondolsz mert a felnibe nincs olyan , hogy sebességes.D Egyszerû a dolog, A 7-es racsnit leveszed és raksz helyette egy 8-ast+ veszel egy 8 sebességes váltót valamint váltókart. Azt , hogy elfér-e a 8 sor , le kell mérni de egy 7 sebességes rendszer nem 8 ra van kitalálva, lehet , hogyha még el is férne akkor sem lenne alkalmas az agy a befogadására+ a láncvonalat is bele kell kalkulálni.

Nyilván a fogaskerékre gondolsz mert a felnibe nincs olyan , hogy sebességes.D Egyszerû a dolog, A 7-es racsnit leveszed és raksz helyette egy 8-ast+ veszel egy 8 sebességes váltót valamint váltókart. Azt , hogy elfér-e a 8 sor , le kell mérni de egy 7 sebességes rendszer nem 8 ra van kitalálva, lehet , hogyha még el is férne akkor sem lenne alkalmas az agy a befogadására+ a láncvonalat is bele kell kalkulálni.
A kérdező hozzászólása: És a váltó mennyibe kerülne?
Hát elvileg befér a nyolcas sor a 126 mm-es villasaru-távolsággal rendelkezõ vázba, ha meg 135-ös, akkor nem téma. Menetes racsniban is lehet kapni 8-ast, de az az igazság, hogy pontos utánajárás, meg méricskélés nélkül nem megy, meg át kell centírozni a kereket, meg lehet, h. agyat is kell cserélni. Kazettásnál minimum kazettacsere, mert a hetes kazettára nem lehet feltenni a nyolcas sort. Árak tekintetében nézz körül a neten, ebike, bringabutik, stb. :)
ja, váltót nem biztos, hogy cserélned kell, de váltókart igen (hacsak nem az régi, olcsó, mûanyag frikciós kar, amit a tescós bringákra szereltek a kínaiak)
ja, meg nyolcsebességes lánc. Meg le kell csekkolni a láncvonalat is :)

Hogyan lehet meghatarozni egy egyenlo szaru haromszog szaron fekvo magassagat? Alap:12, szar:10, alapon fekvo magasag:8, Terulet:24, kerulet:32

alap:12, szar:10, alapon fekvo magasag:8, Terulet:24, kerulet:32. azthiszem osszefugg valami beirhato vagy kore irhato korrel vagy mit tom en...

Legjobb válasz: ha behúzzuk az alapon lévõ magasságot, akkor kapunk egy derékszögû háromszöget (oldalai: 6cm,8cm,10cm). Ezek segítségével ki tudjuk számolni a 10cm-es oldal és a 6 cm-es oldal közötti szögnek a színuszát, ami 8/10, vagy 0,8 (szöggel szemközti befogó/átfogó). Most behúzzuk a száron lévõ magasságot és így is kapunk egy derékszögû háromszöget (ennek az átfogója az alap, vagyis 12cm). Mivel tudjuk a szög színuszát, ami 0,8 így kiszámoluk vele, vagyis 0,8=száronlévõmagasság/12cm (itt is a szöggel szemközti befogót osztjuk az átfogóval) 0,8=x/12 -> x=0,8*12=9,6 cm Tehát a száron lévõ magasság 9,6 cm

ha behúzzuk az alapon lévõ magasságot, akkor kapunk egy derékszögû háromszöget (oldalai: 6cm, 8cm, 10cm). Ezek segítségével ki tudjuk számolni a 10cm-es oldal és a 6 cm-es oldal közötti szögnek a színuszát, ami 8/10, vagy 0, 8 (szöggel szemközti befogó/átfogó). Most behúzzuk a száron lévõ magasságot és így is kapunk egy derékszögû háromszöget (ennek az átfogója az alap, vagyis 12cm). Mivel tudjuk a szög színuszát, ami 0, 8 így kiszámoluk vele, vagyis 0, 8=száronlévõmagasság/12cm (itt is a szöggel szemközti befogót osztjuk az átfogóval) 0, 8=x/12 -> x=0, 8*12=9, 6 cm Tehát a száron lévõ magasság 9, 6 cm
A kérdező hozzászólása: koszi szepen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!