Találatok a következő kifejezésre: Hogy kezdjük az (925 db)

Ottani Háttal nem kezdjük a mondatot. :D
Nem háttal hanem hassal kezdjük a mondatot
Hát... ???
nem kezdünk mondatot háttal. így jó? :)
Izével nem kezdjük a mondatot :)
Szerintem meg mindenki ugy kezdi a mondatát ahogy akarja! A nyelvtan amit suliba is tanitanak az egy nagy rakás ... Érdekes, de észrevettem, hogy iskolában 90% -ig haszontalanságokkal tömik a tanulók fejét... Komoly...
Mondatot nem kezdünk háttal. :P
Akkor hova kell írni a "hát" szót, de nem a fõnevet, hanem azt, amelyikkel a teljes bizonytalanságunkat tudjuk kifejezni?
Nem éppen nyelvújításról van "itten" szó. Hanem szíp magyar, választékos beszédrõl. Én operatõr vagyok, pár hete egy iskolában forgattunk, megkérdeztünk 4-5 kamaszt az aktuális témáról, elindítottam a kamerát, de az elsõ mondatok után meg is álltam és megkértem a gyerekeket, hogy ha lehet, ne "hát"-tal kezdjék a mondatokat. Kb. 25 mondatból 2 ha sikerült "hát" nélkül. Nagyon csúnya és az utómunkát is megnehezíti. Én kerülöm, ha tudom…

Miért van az, hogy kezdem azt hinni a hungarista mozgalmak és az egész hungarizmus egyre jobban hasonlít a nácizmusra?

Pedig köztudott ,hogy a nacionalizmus NEM erröl szol!

Legjobb válasz: A hungarizmus a nemzetiszocializmusok magyar variánsa... a hasonlóság nem véletlen. Nem a vonagábor a hungarista, hanem a Szálasi Feri bácsi volt hungarista.

A hungarizmus a nemzetiszocializmusok magyar variánsa... a hasonlóság nem véletlen. Nem a vonagábor a hungarista, hanem a Szálasi Feri bácsi volt hungarista.
Azért mert attól hogy valaki jobb- vagy baloldalinak vallja magát, netán hungaristának, még nem jelenti azt hogy a valódi hungarista értékrendet képviseli vagy egyáltalán tudja hogy az mirõl szól! Lásd a mi jobboldali erõinket akik masszív baloldali vagy akár kommunista irányultságú gazdaságpolitikát akarnak! Nem mellesleg a jobboldali eszme, pláne a náci eszmék egyáltalán nem voltak kapitalista ellenesek! Mára meg a szélsõjobb legfõbb ismérve a kapitalizmusellenesség!! De ha megkérdezel egy szélsõjobbost hogy mi a liberalizmus(akár csak rákeresel itt a GYK-n hogy a jobb és baloldaliak mit mondanak róla) akkor rájössz hogy óriási katyvasz van a fejekben!! És még tovább megyek! Attól hogy valaki hungaristának vallja magát, még nem jelenti hogy valódi hungarista értékrendet vall és nem egyszerûen náci aki azt hiszi ez a hungarizmus!! Pláne hogy ha azt mondanám hogy én Deák és Széchenyi elveit vallom ami erõsen liberális elvek és a szélsõjobb szerint õk is ezt vallják... nos, akkor lehurrognának hogy márpedig azok az elvek szélsõjobboldaliak és csak félreértés hogy liberálisok!! Na meg a liberálisok egy része meg akár erõsen anarchista vagy vadkapialista elveket vall és nagyon nem liberálisokat... Vagyis ne keress összefüggést a között hogy valaki miként gondolkodik/cselekszik és milyen elvûnek vallja magát!
azért mert szocializmusban nõttél fel, külföldön nem jártál még max 4-5 csillagos afrikai szállókban, így fogalmad sincs mit jelent a nacionalizmus ....
Ha elmeséled nekünk, hogy szerinted mik azok a hungarista mozgalmak és az egész hungarizmus, akkor elmondjuk, hogy miért hasonlít és miért nem. :)
Talán mert a zsidókat és a cigányokat okolják minden társadalmi és gazdasági problémáért.
Az a baj, hogy Magyarországon a múlt rendszerben igyekeztek elnyomni mindent, ami magyar, ezért mostanában egy kicsi jobbratolódásra is "náciveszély"-t kiáltanak a baloldaliak. Pedig Magyarországon NINCS SZÉLSÕJOBB! Szélsõjobb a szlovák Slota pártja, vagy a Nagy-Románia Párt, a Jobbik ezekhez képest kismiska, ezért egetverõ baromság szélsõjobbnak vagy nácinak nevezni!
Azért van, mert tájékozatlan vagy.
Talán mert a zsidók és a cigányok azt mondják...
Mert ostoba vagy.
A nacionalizmus pedig 19. századi eszme, nem összetévesztendõ a nyilasok (nyilaskeresztesek, hungaristák)nézeteivel, sem pedig a Hitler "náci" nézeteivel, ugyanis ezeknek csak tartozéka. A "nemzeti radikalizmus" és a hungarizmus NEM UGYANAZ!
én elhatárolódom

Ti hogyan kezditek az iskolát? Megvan már minden cuccotok?

én rohadtul félek már 2 napja dobog a szívem..:D

Legjobb válasz: Elõször is nyugi!Peace!Take it easy!Ilyeneket tudnék még mondani... a suli akkor is eljön, ha nem szeretnéd, nem tudsz ellene tenni semmit, akkor is eljön, ha a 2 napja a torkodban dobog a szíved... amúgy meg tanulni kell és semmiség az egész...

Elõször is nyugi!Peace!Take it easy!Ilyeneket tudnék még mondani... a suli akkor is eljön, ha nem szeretnéd, nem tudsz ellene tenni semmit, akkor is eljön, ha a 2 napja a torkodban dobog a szíved... amúgy meg tanulni kell és semmiség az egész...
Tavalyról sok füzet megmaradt (túl sokat vettünk), írószereim úgyszintén, már csak egy pár a4 füzetet kell vegyek meg egy töltõtollat, a többi ok :) Én is így voltam egy két nappal ezelõtt, csak szerencsére bejelentették, hogy még egy hét vakációt adtak, úgyhogy azt két hetet még pihenéssel eltöltöm és próbálok nem rajta agyalni :D

Hogyan kezdjük az egészet előröl?

Az a helyzet van egy lány aki nagyon tetszik és tetszettem neki én is és még most is érez irántam valamit szerintem csak igazából ezt így nem mondta ki de a lényeg hogy "megunta hogy nem bókolok neki eleget és nem mutatom ki az érzéseimet eléggé és csak úgy kezelem mint egy havert" de szerintem ez még nem veszett ügy valahogy ezt még meg lehet oldani...nem ? mit csináljak hogy szépen újra kiépítsük azt a jó kapcsolatot ami volt (nem járunk/tunk) csak mert szerintem az elég gagyi hogy holnap találkozunk és akk mondom "milyen szép vagy" mit kéne tenni ?

Legjobb válasz: Ne akard elõröl kezdeni. A múltat nem lehet eltörölni. Legyél olyan amilyen voltál, csak egy kicsivel keresd többet pl

Ne akard elõröl kezdeni. A múltat nem lehet eltörölni. Legyél olyan amilyen voltál, csak egy kicsivel keresd többet pl
"elõröl" nem lehet kezdeni, mert az azt jelenti, hogy "elõrölsz" valamit, tehát ledarálod :D "elölrõl", azaz "újra" már sokkal inkább lehet kezdeni. köszönöm a figyelmet.
A kérdező hozzászólása: ahhh :DDD tudtam valaki belefog kötni... de azért valamit ha már a szövegbe belekötöttél akkor segíthetnél is xdd
szimpatikus a hozzáállásod a nyelvtannáci beszólásomhoz :) az én véleményem az, hogy csinálj úgy, mintha mi sem történt volna. de egy kicsit jobban figyelj rá oda. legyél kicsit érdeklõdõbb és ne hagyd, hogy lerázzon valami kamu szöveggel. nem csak bókolásból áll az udvarlás, ne az egóját legyezgesd. viszont legyél határozottabb, és ha tetszik, mutasd ki, mondd ki. szerintem.
A kérdező hozzászólása: hmmm hát köszi igyekezni fogok de értem mit mondasz :D
Ne vacakolj, kezd el hozzá közeledni, finoman fogd meg a kezét, érj hozzá "véletlenül" stb. Alkalmas pillanatban kapd le.

Minden buli esetén csajoztok? Hogy kezditek az ismerkedést és meddig mentek el? Kort is irjatok

14éves vagyok és nem tudom hogy elkezdeni ...

Legjobb válasz: Milyen bulira gondolsz? Házibulin isztok egy kicsit, a srác odajön, löki a sódert, Te meg vagy lekoptatod v. elhívod egy csöndesebb helyre smárolni. Mivel 14 vagy mást egyelõre nem feltételezek, remélem helyesen. Diszkóban... Elvileg odajön egy srác, elkezd táncolni, és ha tetszik közelebb táncoltok, ha nem, akkor elfordulsz direkt valami másik pasi felé. Ott ne számíts nagy ismerkedésre, mert a zenétõl egy szót se lehet hallani.

Milyen bulira gondolsz? Házibulin isztok egy kicsit, a srác odajön, löki a sódert, Te meg vagy lekoptatod v. elhívod egy csöndesebb helyre smárolni. Mivel 14 vagy mást egyelõre nem feltételezek, remélem helyesen. Diszkóban... Elvileg odajön egy srác, elkezd táncolni, és ha tetszik közelebb táncoltok, ha nem, akkor elfordulsz direkt valami másik pasi felé. Ott ne számíts nagy ismerkedésre, mert a zenétõl egy szót se lehet hallani.
Szerintem fiú a kérdezõ. Amúgy nem. A legjobb eredményeket akkor érem el, amikor csak bulizni megyek haverokkal, meg kötetlenül táncolni. Ilyenkor viszont tapadnak a csajok, mert egyikkel sem foglalkozom, és ez ßassza a csõrüket. Szóval a legtutibb, ha nem foglalkozol a csajozással, mert akkor fog menni a legjobban.
A kérdező hozzászólása: De mit teszel hogy csak odamnnek?
most akkor lány vagy, vagy fiú?
en sem ertem.
lehúzott sliccel rázza csipõjét
A kérdező hozzászólása: Fiu vagyok... És én akarnák csajozási tipeket kapni

Hogyan kezdődnek az angol telfonszámok?

Mint nálunk +36...

Legjobb válasz: +44

+44
nemzetközi hívószámnak hívják. google---elsõ találata. http://www.nagyutazas.hu/magyar/utravalo/article.php?id=511 tessék

A fegyencedzés az fogyaszt vagy erõsít? Kezdõ hogyan kezdje el?

Legjobb válasz: Hogy fogysz vagy izmot növelsz, azt az étrended fogja eldönteni. Kezdõ meg kezdja a fegyencedzést az elejétõl.

Hogy fogysz vagy izmot növelsz, azt az étrended fogja eldönteni. Kezdõ meg kezdja a fegyencedzést az elejétõl.
pl úgy kezd el, hogy elolvasod azt a könyvet...

Miért azok akarnak leginkább gazdagok lenni, akik egyáltalán nem tudják hogy mit kezdjenek az életükkel?

Legjobb válasz: Azért kedves 53%-os mert a kérdésben nem a sikeres emberekrõl esik szó, hanem éppen a sikertelenektõl. A sikeresek tudják, mint szeretnének elérni az életben, s azt meg is valósítják. A kérdezõ viszont azok felõl érdeklõdik, akik nem ilyenek: „…nem tudják, hogy mi kezdjenek az életükkel…” – írja.

Azért kedves 53%-os mert a kérdésben nem a sikeres emberekrõl esik szó, hanem éppen a sikertelenektõl. A sikeresek tudják, mint szeretnének elérni az életben, s azt meg is valósítják. A kérdezõ viszont azok felõl érdeklõdik, akik nem ilyenek: „…nem tudják, hogy mi kezdjenek az életükkel…” – írja.
Egyetértek veled ebben az irigykedés, de mégsem dologban, de azért egy martinász arcán megcsillanó veríték hozzám közelebb áll, mint egy tõzsdeguru homlokán lecsorgó.
Kõkemény meló. Úgyis kellene valami közmunkát vállalnom. Legyen a feladatom a gazdagok megsegítése. Csatlakozzatok ti is egy ilyen mozgalomhoz!
Mert hülyék.
Valakik csak rámondják, de valakik pontosan tudják: a pénz érdekli õket és gazdagok akarnak lenni. Más meg gyógyítani akar, a harmadik óvodásokat nevelni, a negyediket a jogi témák érdeklik, az ötödiket meg a programozás. A feszültség ott van, hogy csak az elsõ esetben lehet sok pénzt keresni, mert ott ez a közvetlen cél. A többivel alapvetõen nem, csak ha a hivatással együtt jár a relatív magas jövedelem. Nincs különbség olyan szempontból, hogy mennyit hajlandó tenni az illetõ a céljáért. Alkalmanként mindkettõ sokat tesz, csak az egyikkel jár pénz, a másikkal nem, vagy kevesebb. Sõt, akinek a pénz a célja, gyakran sokkal kevesebbet dolgozik sokkal több pénzért, mint az, akinek valami más a hivatása. Pedig lehet, hogy az eredményeik alapján sokan megérdemelnék a jelentõs anyagi megbecsülést, csakhogy ez a dolog ilyen igazságtalan.
Nem értem utolsó ezt mire írtad, de igenis fogalma sincs az embereknek, hogy mennyit kell egy embernek aki sikeres dolgoznia, ott nincsen, hogy kezdõdik a meccs és 4-kor lelépek, a f_szt este 10kor még javában dolgozik, volt, hogy este 10-kor még dolgoztam SZOMBATON és vasárnap 5-ig toltunk , ezt kibírná így?Úgyhogy csak kaja, meg edzésen voltam.
Ez nem feltétlenül igaz, én nem csak AKAROK hanem elköteleztem magam a gazdagság felé, mert szeretem a pénzt és az ezzel járó luxust, meg amit megtehetek plusz önmegvalósítás. Pont ezaz, hogy azok akarnak gazdagok lenni akik elkötelezettek, és hajlandóak TENNI érte.Mert kõkemény meló ez, de megéri nagyon is.
15:31: és konkrétan mit dolgozol? Amúgy én azt tapasztalom, hogy sokan irigykednek a gazdagabbakra (ez mondjuk nyilvánvaló), de amikor megtudják, hogy mi az illetõ napi elfoglaltsága, munkája, akkor már legyintenek, hogy õ azt nem csinálná semennyiért sem.
Ez igaz, a napokban is volt egy olyan kérdés, hogy mivel tudnék sok pénzt keresni. Most érettségiztem, nem értek semmihez. Valóban az az aranyszabály, hogy semmibõl csak semmi lesz. csak valamibõl lesz valami. És ez sem mindig igaz, mert pl. tanárként a lelkem kitettem, és kaptam nettó 50 e Ft-ot, és ott pl. nincs is ranglétra, 20 év múlva is csak tanár leszel, és nem keresel több pénzt. Én ezért elhagytam a pályát, pénzügyes lettem, de itt is nehéz érvényesülni, volt akit elõléptettek, volt akit nem, és nem az érdemes szerint, hanem, hogy ki hogy tud ny..alni. Sajnos sokszor olyanok keresnek jól, akik tényleg meg sem érdemlik.
Pont azért mert nem tudják hogy mit kezdjenek az életükkel, aki gazdag az a mai világban bármit megtehet bármit kipróbálhat stb stb stb... akkor lehet igazán belekostolni az életbe ha valakinek sok pénze van. Sok helyre elutazni világot látni különbözõ sportokoat hobbikat kitalálni és akkor akkor már van mit kezdeni az élettel.:D

Most kezdem az egyetemet és olvastam, hogy 30 kreditet el kell érni egy félévben. Ezt mivel lehet elérni? Mert az én összes lehetséges órámat fölvéve is max.26-ot számoltam össze.

Megköszönném, ha úgy egyébként is írna valaki err?l a kreditrendszerr?l és arról, hogy szerezhetném meg a minimumot legalább.

Legjobb válasz: Nem kell elérni a harminc kreditet, csak átlagban így jön ki a diplomához szükséges 180. Nálunk a diplomamunkáért 20 kreditet adnak, így átlagban ha 27-et teljesítesz is akkor is jó vagy. Mellesleg nem biztos, hogy minden félévben ilyen kevés kredited gyûlik össze a kötelezõkbõl. Általában az elsõ félévben kevesebb tárgyak adnak fel, mert még most szokod meg a rendszert, az új légkört és hogy másként kell tanulni, mint a középsuliban. Most kezdem a harmadik félévem és pl. nekem már most a kötelezõkbõl is 34 kreditem van. Ráadásul fel tudsz venni szabadon választható tárgyakat is.

Nem kell elérni a harminc kreditet, csak átlagban így jön ki a diplomához szükséges 180. Nálunk a diplomamunkáért 20 kreditet adnak, így átlagban ha 27-et teljesítesz is akkor is jó vagy. Mellesleg nem biztos, hogy minden félévben ilyen kevés kredited gyûlik össze a kötelezõkbõl. Általában az elsõ félévben kevesebb tárgyak adnak fel, mert még most szokod meg a rendszert, az új légkört és hogy másként kell tanulni, mint a középsuliban. Most kezdem a harmadik félévem és pl. nekem már most a kötelezõkbõl is 34 kreditem van. Ráadásul fel tudsz venni szabadon választható tárgyakat is.
nálunk ha 1.5 év alatt nem jön össze min. 40 kredit akk kicsapják a diákot. Egy félévbe felvehetsz több, vagy kevesebb kreditet is mint 30, csak annyi az elõírt. Ha pl csak 15öt vennél fel, akkor lesz olyan féléved h elleszel a tárgyakkal havazva, úgyis bekell egyszer pótolnod, 3 év alatt 180 kreditet kell összeszedni.
Egy év alatt kell meglenni a 30 kreditnek, mármint ahhoz, hogy ne kelljen fizetni. Amúgy igen, fél év alatt 30 az ajánlott, viszont elsõ félévben ez általában nem szokott ennyi lenni. De ezzel semmi gond, mert 6 félév alatt kell meglenni a 180 kreditnek (ez így ugye átlagosan félévente 30), és ennél csak 10%-kal lehet több (azaz 18 kredittel), ha ennél több, akkor azokért már fizetni kell. És hidd el, lesz olyan féléved, amikor kötelezõkbõl is összejön akár 40 kredit is.
Nem el kell érni, csak ajánlott. A kötelezõkbõl, kötelezõen választhatókból és szabadon választhatókból nincs meg 30 kredited?
Ha egy félévre nézzük, a 30 kredit nagyon sok. Persze biztos vannak 3 kredites szigorlatok, de arra többet is kell tanulni. Nálunk volt olyan kollokviumos tárgy, amiért csak 1 kreditet adtak, viszont elvárták a rendszeres jelenlétet. Ha így nézzük, s csak az egyszerûség kedvéért számoljunk 2 kredittel, akkor egy félévben 15 vagy még annál is több tárgyad van, amibõl, ha szerencsés vagy , van vagy 5 gyakorlatos. Na erre az ötre is kell készülnöd, viszont a másik 10, ami megmaradt, az mind vizsga, s nem egyszerû 1, 5 hónapba belesûríteni. Amikor fõsulis voltam, nekem egy vizsgaidõszakban olyan 10-13 vizsga tárgyam volt, s mellettem volt aki ott nyavalygott, hogy jaj, most neki 7 vizsgára kell felkészülnie. Viszont érdemes az elején több tárgyat felvenni, mert akkor nem fordulhat elõ, hogy a 3.év végére nincs meg minden kredited, s az utolsó két félév úgyis a szakdogáról és a nyelvvizsgáról szól.
nem kötelezõ 30nak lenni, csak célszerû. mivel az ösztöndíj átlaghoz mindig 30al osztanak, így ha neked alapból kevesebb volt felvéve, hátrányból indulhatsz a többiekkel szemben, még akkor is, ha az összes tárgyad sikerül. de így lehet csalni is, hogyha 30nál többet veszel fel, akkor eltolhatod felfelé is az átlagodat. persze ehhez sokat kell tanulni nagyon. szabadon választhatókból szerintem hozz össze még 3-4 kreditet. kérdezz meg valami felsõbbévest, biztos vannak ilyen "ingyenkredites" tárgyak, ami még egy kupac salátának is meglesz 4es. ;-) fizetõsre meg akkor tesznek át, ha két félév alatt nincs meg összesen 30 kredit.
Az EKF-en úgy volt, hogy minimum 15 kredited kellett, hogy legyen egy félévben, ami persze kétszakosként lazán megvan, s max. 30 kredit. Akkor nekünk 240 kredit kellett 8 félév alatt, de ha az egyik szakodon is volt 12 kredit, a másikon is 18, akkor így meglett. Persze ez még a kredites rendszerben volt, nem tudom, hogy a bolognai rendszerben ez hogy mûködik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Valahol azt olvastam, hogyha nincs meg a 30 kredit egy félévben, akkor azt a félévet ki kell fizetni, mert az állam megvonja a támogatást. Nem tudom, hogy így van-e, örülnék ha még páran felvilágosítanának a témában
Én a SZE-re jártam, ott is volt hasonló, de ott egy év (két félév) alatt kellett összegyûjteni 30 kreditet, 2 év alatt 60-at. Aki ezt nem teljesítette, azt kirúgták a suliból. Nem ilyesmire gondoltál?
A kérdező hozzászólása: pontosan, ezekbõl összesen 26
Szerintem egy-egy szak nehézsége nem függ össze azzal, hogy hány vizsgája van vkinek. Nekem pl elõzõ év végén 5 vizsgám volt, de ebbõl volt 2 db 6 kredites, 1 db 7 kredites, és 1 db 4 kredites tárgyam is. Most kb 4 vizsgám lesz, de ebbõl 3 szigorlat. Lehet neki az a 7 db vizsga nehezebb volt ám, mint neked a 10... Kb minden szakra érvényes a félévente 30 kredit.

Macskatartók! Mi milyen növénnyel színesítitek a lakást? Már kezdem azt hinni, hogy nincs a macskákra nem mérgezõ növény!

Van két cicánk akik a lakásban élnek. Szeretnék valami maximum 2 méterre megnövõ növényt, mert eddig csak kaktuszaim voltak. Az íróasztal mellé lenne. Ami tetszett, az mind mérgezõ volt. Nem kockáztatok, mert a cicáim mindent megkóstolnak.

Legjobb válasz: Én füszerpolcot tartok belül az ablakban (levendula, bazsalikom, kakukkfü, menta, borsmenta, citromfü..), azt nem kezdi meg egyik sem és még praktikus is! :D Egy kis edényben tarts nekik füvet rágcsálni! Akkor szerintem nem fanyalodik rá a növényeidre! :)

Én füszerpolcot tartok belül az ablakban (levendula, bazsalikom, kakukkfü, menta, borsmenta, citromfü..), azt nem kezdi meg egyik sem és még praktikus is! :D Egy kis edényben tarts nekik füvet rágcsálni! Akkor szerintem nem fanyalodik rá a növényeidre! :)
Macskamenta. Azt is megrágják, de a legtöbb macskát olyan szinten vonzza és kábítja, hogy a többi növény már nem is érdekli onnantól. :D Egyébként nevelés kérdése, meg a legtöbb növény annyira nem mérgezõ és egy alkalom után megjegyzi a cica, hogy az nem jó neki. :D Persze azért olyat ne vegyél, ami tényleg súlyosan hat a cicára, semmiképp nem buzdítalak a direkt mérgezésre. Van sok olyan növény is, aminek mondjuk csak a gyökere mérgezõ, azt azért ritkán rágcsálják meg. Esetleg ne a földön tárold, hanem fali tartóba tedd, hogy ne érjék el. Esetleg ajánlom a gyompálmát vagy a sugáraráliát, viszonylag nagyra is meg tudnak nõni és elvileg nem mérgezõ a cicákra nézve. Hátrány, hogy baromi lassú növésûek, úgyhogy ha a cicus lerágcsálja és leamortizálja egy-egy ágát, elég lassan nõ vissza. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!