Találatok a következő kifejezésre: Hogy kerül kukac a (8 db)

Egy bezárt dobozba, amiben élelmiszer van, hogy kerül bele a kukac, ha megromlik?

Ha tökig be van zárva, akkor hogy megy bele?

Legjobb válasz: Ha tökéletesen zárt, akkor nem tud bejutni. Sõt, ha az ételt lesterilizálod, és úgy zárod el szintén stril dobozba, akkor még a mikroorganizmusok se szaporodnak el rajta, hiszen õk sem tudnak bejutni, és a sterilezés miatt a dobozban sincsenek.

Ha tökéletesen zárt, akkor nem tud bejutni. Sõt, ha az ételt lesterilizálod, és úgy zárod el szintén stril dobozba, akkor még a mikroorganizmusok se szaporodnak el rajta, hiszen õk sem tudnak bejutni, és a sterilezés miatt a dobozban sincsenek.
Például úgy, hogy ahol csomagolják, meg vizsgálják, ott nem elég körültekintõen vizsgálják át az élelmiszert, és esetleg valami rovar oda rakja a petéit. Steril körülmények között ez nem történhet meg.
Egyik nap láttam a TV-ben (Spectrum?), hogy van egy kukac, amelyik 180 fokig kb. 1 órát kibír. Még a rádióaktív sugárzás több ezerszeresét is elviseli, mint az ember, gyakorlatilag szinte elpusztíthatatlan. Persze valószínûbb valami gyártási hiba.
"Sõt, ha az ételt lesterilizálod, és úgy zárod el szintén stril dobozba, akkor még a mikroorganizmusok se szaporodnak el rajta, hiszen õk sem tudnak bejutni, és a sterilezés miatt a dobozban sincsenek." Ez így van, így készül például a tartós tej, ami a közhiedelemmel ellentétben nem tartalmaz tartósítószert, hanem egyszerûen csak kiírtják belõle a baktériumokat. Azért azt hozzáfûzöm, hogy nem lehet valamit 100%-osan sterilizálni, hogy még ehetõ is legyen, mert egy nagyon, nagyon apró töredéke túléli a mikroszkópikus élõlényeknek. A 16:25ösnek is igaza van. Valóban vannak olyan élõlények amik óriási hideget, meleget, savas környezetet, rádioaktivitást is kibírnak, de ezek jobbjára olyan helyen élnek, hogy nem kerülhetnek bele a te kajádba.
Szerinted amit közvetlenül az ereidbe csöpögtetnek, az "koszosabb" Mióta kell egy tûnek, vagy sóoldatnak az élvezeti értékével foglalkozni? Fõzhetsz 3 hónapig egy konzervet, de az már nem nevezhetõ élelmiszernek.
9:47 nincs igazad. "ehetõ is legyen" volt írva, az injekciót, infúziót pedig nem eszik meg. Élelmiszerben nem tudjuk 100%-ban biztosítani az összes mikróba elpusztítását. Egyetemen így tanítják, és õk azért sejtenek valamit a témában.
"Azért azt hozzáfûzöm, hogy nem lehet valamit 100%-osan sterilizálni, hogy még ehetõ is legyen, mert egy nagyon, nagyon apró töredéke túléli a mikroszkópikus élõlényeknek. " Dehogynem. Az összes orvosok által használt injekciót, infúziót tökéletesen csíramentesítik, mert közvetlenül az érbe adva egyetlen baci is nagy galibát okozhat. Egyszerûen az élelmiszeripari alkalmazásoknál ennek nincs jelentõsége, mert például a tartóstej bõven elég, ha egy évig eláll, nem kell nekik százötven évre tervezni.
Hogy konkrét számokat is nézzünk: Egy liter sóoldat több mint négyezer forint, huszonöt grammnyi aminosav pedig ezernégyszáz forint (ezen lehet, hogy van TB támogatás is) https://www.drdiag.hu/gyogyszerek.cikk.php?id=1000004379 Nehezen tudnám elképzelni, hogy valaki vacsorára ilyet vegyen magának.

Hogyan kerül a cseresznyébe kukac, ha nincs is rajta lyuk?

De szétnyitom és ott mozog a kukac, pedig lyuk nincs..

Legjobb válasz: Ezt én is utálom! Éppen ma dobtam ki majdnem egy kiló cseresznyét, mindben ott ficegett a dagadt kukac, nagyon mérges voltam :(

Ezt én is utálom! Éppen ma dobtam ki majdnem egy kiló cseresznyét, mindben ott ficegett a dagadt kukac, nagyon mérges voltam :(
A kukac volt elõbb és a cseresznye körbenõtte.
Én se nézem meg. Ha van benne kukac, akkor plusz fehérje. :D
én nem szoktam megnézni, megeszem és kész..
fõzz belõle pálinkát. és megkerülted a problémát
A kérdező hozzászólása: Az igaz hogy plusz fehérje...de nem érzõdik a kukac íze?
Van rajta lyuk, csak amire oda jut a cseresznye, hogy meglehessen enni addigra már beforr neki és annyira nem észrevehetõ.
félre téve a viccet, ezt komolyan mondom. ;)nem érzõdik a kukac íze, nyugodtan meg lehet enni, cseresznye ízû :) )
A kérdező hozzászólása: És nem érzed hogy mozog a szádban?
Próbáltam. Inkább ráharaptam.
Fene a mocskos válogatós pofáját, egy szem cseresznyébe csak egy pete! :(
GLICH !!
Ott születik. Amúgy, nagyon rafináltak, a szár tövében mennek be.
a kukacok benne fejlõdnek ki.
A kérdező hozzászólása: Ahaa köszönöm a linket! :)
Virágban már ott bulizott egy pete? Sokkal komplexebb aminosav összetétele van a kukacnak mint a cseresznyének (komplett, teljes értékû fehérje) legyen pozitív!
Én is meggymagozás közben ezen gondolkodtam... :)
A száránál kerül bele úgy tudom...

Hogy kerül a kukac a cseresznyébe?

Legjobb válasz: én úgy tudom, valami légy petézik bele. a kukacot tulajdonképpen légylárvák. de nem biztos.

én úgy tudom, valami légy petézik bele. a kukacot tulajdonképpen légylárvák. de nem biztos.
*kukacok
A válasz a cseresznyelégy nevû rovar beszúrja az érõ gyümölcsöt ezzel lárváit bejuttatja a gyümölcsbe, ha olyan idõjárás volt mint az idén akkor gyakoribb ez a jelenség gondolván itt a jégverésre a jég miatt könnyebben be bírta szúrni a légy a cseresznyét, mert ahol a jég megütötte a gyümölcsöt ott puhább volt. Védekezés: Karate 2, 5 (Zeon), Sherpa, Decis... stb..


Semmi bajod nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Biztos valamelyik zöldségben volt. Semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam.
Nem lessz tõle semmi bajod, én is ettem már kukacot (véletlenül) máig sincs semmi bajom :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtató!
Én krumplival fõtt gilisztát ettem a menzán, de csak utólag tudatosult bennem. Azóta már nem csak véletlenül kerülnek rovarok a kajámba, kedvenceim a pirított kukacok. Egyébként nemhogy bajod nem lesz tõle, nagyon egészségesek. :D http://www.foodandwine.hu/2010/11/07/a-rovareves-entomophagi..
Igazából az ember húsevõ / zöldségevõ. Ebbe a kukac is beletartozik. Meglepõ módon a cukros, lisztes kaják nem tartoznak bele, ez látszik akkor is ha megvizsgáljuk: a kukac, ízeltlábú fogyasztók jóval egészségesebbek mint a magyar kenyér és tejevõk.
Nyugi, egyik majom osztálytársamnak, csak szólunk, ha kukac van a gyüminkben, és õ örömmel elfogyasztja.(Nem a gyümölcsöt, a kukacot)

Hogyan kerül a cseresznyébe a kukac ha nincs rajta lyuk?

Legjobb válasz: Azért,mert benne terem,mint a meggybe is.

Azért, mert benne terem, mint a meggybe is.
http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=3693 A légy nem fúr akkora lyukat, hogy láthatnád. Azt már a kikelõ kukac fúrja.
A kifejlett rovar a virágra petézik, a gyümölcs gyakorlatilag körbenövi a kukacot. Lyuk általában csak akkor keletkezik a gyümölcsön, amikor a lárva már kifelé mászik belõle.

Hogyan kerül a kukac az almafán lógó almába?

Tudom hülye kérdés, de engem foglalkoztat.

Legjobb válasz: A kifejlett rovar rápetézik a gyümölcsre, és a kikelõ lárva belefúrja magát, hogy rohadna meg.

A kifejlett rovar rápetézik a gyümölcsre, és a kikelõ lárva belefúrja magát, hogy rohadna meg.

Hogy és mikor kerül a kukac a meggybe?

Ja és miért? Mit esznek abban a savanyú izében?

Legjobb válasz: kirágja és belemászik.nem foglalkoznak az ízével,a leve kell nekik,meg a vitamin.

kirágja és belemászik.nem foglalkoznak az ízével, a leve kell nekik, meg a vitamin.
Muslicák és gyümölcsmolyok is szoktak kukacosítani. A meggyet egyébként pont a savanyúsága miatt kevésbé szeretik.
Légy köpi be, belerakja a petéit. Nem foglalkoznak az ízevel.
A kérdező hozzászólása: Na de a légy az nem egyesével petézik. Márpedig egy meggyben jellemzõen egy kukac szokott lenni. És még mikor nem érett, már akkor is kukacos sokszor. Az alma is. Oda is hogy kerül???
meggyben még sosem találtam kukacot. állítzólag éppen azért, mert nem szeretik a savanyút.
Kb két hónapja meggyet magoztunk, és 1 óra alatt 5-6 meggyben mozgott a @. Remélem többen nem volt :)

Hogy kerül a kukac a cseresznyébe?

Legjobb válasz: Virágzáskor a cseresznyelégy belerakja a petéjét a terméskezdeménybe.

Virágzáskor a cseresznyelégy belerakja a petéjét a terméskezdeménybe.
Na VAJON-.-
:) úgy, hogy belefúrja magát.
Nem kell sokat gondolkodni a válaszon -.-'
a manók rakják bele. Nem, amúgy bele születik.
Nem hülye kérdés, csak gúnyolódnak. Az egyik helyes megoldást már leírták, DE van olyan, hogy látható a cseresznyén egy apró luk, amin bemegy a kukac és ha szétnyitod a gyümölcsöt, akkor megtalálod benne a kukacot.
Belemászik..:D
a kukactündér rakja bele amikor a csresznye leesik a fárol


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!