Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell varrni Hány szálas fonalból (1 db)

Hogy kell gobelint varrni? Hány szálas fonalból? Szimplán vagy duplán kell fogni? A nagy lyukakba kell beölteni?

Már megvettem a mintát, meg mindent, de valahogy nem akar összejönni...

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2,5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell,mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták,hogy 3szálat fogjak meg,hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el,hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni,mert állítólag az az igazi,ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"

Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2, 5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell, mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták, hogy 3szálat fogjak meg, hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el, hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni, mert állítólag az az igazi, ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én azért nem kérdeztem a boltban, mert azt hittem, hogy pofon egyszerû az egész (a keresztszemes pl. rögtön ment). Én eddig 6*2 szállal csináltam, és tele van csomóval a hátulja. A minta meg nem akar összejönni, mindig máshol lehet ölteni, mint ahogy a rajz mutatná. Szóval marha ronda. Legközelebb kipróbálom, amit Te írtál, de most már késõ (ha lesz legközelebb)...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyenek a Fotóim? Csak hobbiból fényképezem. Képek lent.

21

Mi a címe ennek a régi fekete-fehér orosz filmnek?

A történet arról szól hogy egy orvos talál az utcán egy kóbor kutyát és befogadja. Aztán nem is tudom már mi vette rá, de a kutyát emberré műtette. A film rendesen mutatja az átváltozás folyamatát ahogy pl. a lakásban rohangál két lábon. Végül teljesen emberi formát ölt és úgy viselkedik a kutyaember (vagymi), mint bármelyikünk. (legalábbis az emlékeim szerint) Nagyon örülnék ha válaszolnátok mert ez a film azóta se ment ki a fejemből és hiába kerestem rá egyszerűen képtelenség kulcsszavakat találni rá, mert egyszerre volt szép, ijesztő és beteges a látványvilága is :)

2

Ezért a képért valaki 8, 4 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett. De miért?

http://www.google.hu/search?q=Joan+Mir%C3%B3+Etoile+Bleue&tb..
Ki határozza meg, mi mennyibe kerül majd és mitől tartják ezt művészetnek?
Ki lát ebben annyi szépséget, hogy megvegye ennyi pénzért?
Lehet csak én nem érzem át, de valaki magyarázza el legyen szíves.
Egyébként itt még sok más képet is linkelhetnék, amiknél egy ovis szebbeket fest, mégis rengeteget ér...

7

Népdalok előadása esetén (amatőr népdalkör előadásról van szó) kell-e bárhol bárkinek szerzői jogdíjat fizetni?

Egy városi rendezvényen a szervezők szerzői jogdíjat kérnek a fellépőktől, köztük egy népdalkörtől is, amely kizárólag autentikus népdalokat (nem nótákat, műdalokat) ad elő. Szerintetek ez jogos, vagy megint csak lehúzás valamilyen ürüggyel?

3

Lehet valaki úgy művészettörténész, hogy nem tud jól rajzolni?

6

Vászonra lehet akvarellel dolgozni?

5

Budapesten viszonylag olcsó vagy a legolcsóbb művészellátót hol találom meg? Rajztáblát hol tudok venni olcsón?

Előre is köszi!

0

Melyik a legolcsóbb ideiglenes képkeretezési mód pasztell képekhez? (Főleg nagy méretű képekről van szó. )

Szeretek pasztellkrétával dolgozni,de a keretezése sokkal drágább,mint az akrilé. Paszpartu miatt eleve nagyobb keret és üveg is kell hozzá alap esetben. Nincs rá valami jó alternatíva?

0

Megszeretnék tanulni állatokat rajzolni, leginkább rajzfilmes stílusban. Hogy kezdjek neki?

Nem igazán "minimalista" stílusra gondolok, inkább komolyabbra. Mivel kezdjek? Anatómia, a stílus megértése, egyéb? Hogy kezdjek neki? Esetleg ajánlanátok "szakirodalmat" a rajzoláshoz, anatómiához, stb.?

2

Van egy nagyon híres orosz könyv, aminek egy női név a címe. Melyikről van szó?

Azt mondják jó könyv. család, és keresztnév is a címe. a musicalben Malak Andrea játszott...

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!