Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell varrni Hány szálas (1 db)

Hogy kell gobelint varrni? Hány szálas fonalból? Szimplán vagy duplán kell fogni? A nagy lyukakba kell beölteni?

Már megvettem a mintát, meg mindent, de valahogy nem akar összejönni...

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2,5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell,mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták,hogy 3szálat fogjak meg,hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el,hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni,mert állítólag az az igazi,ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"

Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2, 5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell, mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták, hogy 3szálat fogjak meg, hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el, hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni, mert állítólag az az igazi, ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én azért nem kérdeztem a boltban, mert azt hittem, hogy pofon egyszerû az egész (a keresztszemes pl. rögtön ment). Én eddig 6*2 szállal csináltam, és tele van csomóval a hátulja. A minta meg nem akar összejönni, mindig máshol lehet ölteni, mint ahogy a rajz mutatná. Szóval marha ronda. Legközelebb kipróbálom, amit Te írtál, de most már késõ (ha lesz legközelebb)...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyenek lettek a rajzaim?

Szeretném ha véleményetek el mondanátok a rajzaimról ;) el köszi


15

A Logótár című könyveket hol tudom beszerezni?

elvileg már nincs forgalomban...

1

Szerintetek milyen lett a portrém?

Mivel utálom, hogy a családom és a barátaim ilyen téren valószínüleg elfogultak velem szemben, és lehet csak mondják, hogy szép...Ezért arra gondoltam, hogy itt kérdezem meg teljesen anonimban. :D

Szívesen fogadom a kritikát és örülnék, ha felhívnátok a figyelmem a hibákra, mert nekem ez fontos lenne. Jöhet hideg meleg. :) És aki felismeri, hogy ki van a rajzon az írja le a nevet. :)15/L

8

Diszperzitet hogy hígitsak?

Mennyi vízzel és milyen szereket rakjak bele?
Filctollba akarom beletölteni.

1

Üdv mindekinek. Sokat festek, nyertem is már festményekkel, de szeretnék tanácsot kérni, hogy az igazi festők milyen ecsetet használtak, használnak festményeiken az arcvonások elkészitésekor?

Tudjátok azokra a vékny vonalakra gondolok

2

Mi ez a tánc? Az Egri csillagok c. filmben Cecey Éva táncol, valószínűleg a vőlegényével. A kezén gyűrűk vannak tüskékkel, amikkel a férfi vállát és a hátát többször megsebzi. A végén a királyné szól: "Győztél. Megérdemled a menyasszonyi fátyolt"

4

Olvasta valaki Joseph Heller: Valami történt c. regényt? Hogy tetszett, mi a véleményetek róla?

7

Véleményeket kérek. Milyenek a rajzaim?

Tudom, hogy ezer ilyen kérdés van, de tényleg érdekel a véleményetek.
1. 2. 3. 4. 5. 6. Melyik sikerült jól? Melyik rosszul? Mi a hiba? Igazából egyik rajzom se tetszik igazán csak nem tudom mi a hiba. Rengeteget gyakorlok és most egy toll rajzon dolgozom.

19

Hogyan tanuljak meg szépen rajzolni?

Nem ilyen művészi képekre és portrékra gondolok, hogy majd én olyanokat szeretnék rajzolni hanem valami ilyesmi: Tudom hogy nagyon egyszerűnek tűnnek de én még egy rózsát sem tudok lerajzolni....

5

Hol kellene továbbtanulnom?

Na szóval:Történeteket szeretnék írni, színdarabokat és szeretnék rendező is lenni egyben.Hol kellene ehhez továbbtanulnom.Itt nézegettem kérdéseket rendezőszakról, de eléggé megijesztett, hogy azt írták nagyon nehéz bekerülni stb.Mit kellene tennem?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!