Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell varrni Hány (1 db)

Hogy kell gobelint varrni? Hány szálas fonalból? Szimplán vagy duplán kell fogni? A nagy lyukakba kell beölteni?

Már megvettem a mintát, meg mindent, de valahogy nem akar összejönni...

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2,5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell,mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták,hogy 3szálat fogjak meg,hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el,hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni,mert állítólag az az igazi,ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"

Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2, 5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell, mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták, hogy 3szálat fogjak meg, hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el, hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni, mert állítólag az az igazi, ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én azért nem kérdeztem a boltban, mert azt hittem, hogy pofon egyszerû az egész (a keresztszemes pl. rögtön ment). Én eddig 6*2 szállal csináltam, és tele van csomóval a hátulja. A minta meg nem akar összejönni, mindig máshol lehet ölteni, mint ahogy a rajz mutatná. Szóval marha ronda. Legközelebb kipróbálom, amit Te írtál, de most már késõ (ha lesz legközelebb)...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van most Budapesten valamilyen különleges kiállítás? (mint pár éve a Bodies kiállítás vagy a Lady Diana kiállítás)

Nem nagyon járok Pestre, így nem igazán tudok arról, hogy most milyen különleges kiállítások vannak.

1

Milyenek lettek a rajzaim?

Most kezdtem el rajzolgatni kíváncsi vagyok mi a véleményetek :)

12

Szerintetek ilyen munkákkal vállalhatok portrérajzolást pénzért?

http://www.rajzokvilaga.hu/index.php?option=com_phocagallery..<http://www.rajzokvilaga.hu/index.php?option=com_phocagallery..

16

Hol tudnám megvenni Thomka Beáta (szerk. ) : Narratívák 1-2. kötetét (Kijárat Kiadó)? A kiadónak már elfogyott. Ha csak az egyik kötet lenne meg, az is nagyszerű lenne!

0

Gyöngyből megfűzhető farkas figura mintát ismertek?

Sajnos nem találtam sehol se farkas mintát, megköszönném ha aki ismer ilyesmit az belinkelné a fűzési mintáját. Komolyan akár kutya vagy róka minta is szóba jöhet! Előre is köszönöm a segítséget!

2

Honnan tudhatnám, hogy ez tehetség, vagy valami "más"?

Szoktam verseket írni, és csúnya dolog, de amiket olvasok más amatőröktől, nem tettszik, mert azt érzem, csak rímeket faragnak, és a gondolat enyhén érezhető a szavaikban.
Szerintem az enyém is ilyen.
Hol, tudnám, vagy tudnák eldönteni, hogy én talán tehetséges(ebb) vagyok ebben. Vagy hagyjam abba?

2

Milyennek látjátok ezeket a fotókat?

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/29854..15

Rajzosok, ti hogy rajzoltok különböző testhelyzetben, különböző nézetből karaktereket?

valahogy amikor elkezdem rajzolni mindig hülyén néz ki, az arányokat elrontom, meg minden, nincs erre valami jó módszer?

6

Newton Helmut kiállításra készülő embert keresek. Mi a címe a képnek?

Ha valaki megy a Newton kiállításra kérem nézze meg nekem egy kép címét. A fekete-fehér képen egy ajtóban álló férfi van. A címe valami Dr. - ral kezdődik. Nagyon örülnék, ha valaki megírná nekem a címét. (ha az angol címét írja, annak még jobban) Köszönöm!!

0

Akadna olyan vállalkozó szellemű kedves illető, aki megrajzolna nekem egy portrét? Fizetni nem tudok érte.

Abban bízom, hogy van, aki örömét leli a rajzolásban, ideje is akad, és kisegítene egy "rászorulót". Sok múlna ezen a képen. Kérem, obszcén megjegyzésekkel kíméljetek!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!