Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell varrni Hány (1 db)

Hogy kell gobelint varrni? Hány szálas fonalból? Szimplán vagy duplán kell fogni? A nagy lyukakba kell beölteni?

Már megvettem a mintát, meg mindent, de valahogy nem akar összejönni...

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2,5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell,mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták,hogy 3szálat fogjak meg,hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el,hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni,mert állítólag az az igazi,ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"

Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2, 5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell, mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták, hogy 3szálat fogjak meg, hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el, hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni, mert állítólag az az igazi, ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én azért nem kérdeztem a boltban, mert azt hittem, hogy pofon egyszerû az egész (a keresztszemes pl. rögtön ment). Én eddig 6*2 szállal csináltam, és tele van csomóval a hátulja. A minta meg nem akar összejönni, mindig máshol lehet ölteni, mint ahogy a rajz mutatná. Szóval marha ronda. Legközelebb kipróbálom, amit Te írtál, de most már késõ (ha lesz legközelebb)...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

XXI. században milyen irodalmi stílus dominál versírásban?

5

Hol lehet Pesten türelemüveget kapni - személyesen megtekinthetem őket?

Pest mellett lakok és nem találok semmi boltot, ahol megnézhetném és megvehetnék egy türelemüveget. Tudnátok ajánlani valamit?

2

Miskolcon van legális graffiti fal?

1

Nektek hogy tetszik ez? Minek lehetne elnevezni?

http://kepfeltoltes.hu/view/130509/P1040995_www.kepfeltoltes..

4

Milyen olcsóbb színesceruzát használjak ha kezdőként szeretnék rajzololgatni?

Lyra-t szeretem de én olyasmi állagúra gondoltam mint egy szemceruza, ami nem hagy fehér "pontocskákat" maga után mégha tompa is.
És árakat mondjatok, meg hogy hol lehet kapni.
pl.: ilyet mivel lehet rajzolni?

2

Tudnátok tippeket lámpaláz ellen?

Holnap anyák napi fellépésen énekelni, táncolni és zongorázni fogok. Itthon, ha úgy gyakoroltam el őket, mintha már a fellépésen lennék, mindig elrontottam. Félek, hogy holnap is lesz. Tippek, hogy ne izguljak ennyire? :/

2

Tudtok mondani néhány nem annyira nehéz, de jó orgonadarabokat?

3

Hogy tudnám erősíteni azt hogy jobban menjen a vázlat rajzoláskor? A többi lent.

Már egész jól rajzolok viszont van egy olyan problémám hogy másoláskor a vázlat amiből indul nagyon nehezen megy és sokat kell radíroznom annyit hogy a papír már roncsolt lesz.
Tudom hogy gyakorlással. De milyen műveletekkel? Főleg portrét szeretek rajzolni és ott meg mindennek olyannak kell lennie...

4

Az MKE vagy PTE-MK festőművész szakára szeretnék jelentkezni, tudnátok s felkészüléshez szükséges szakirodalmat ajánlani?

Főleg művészeti folyóíratokra gondolok és persze könyvekre.

2

Eladni a rajzaimat?

Szeretek rajzolni, általában embereket, arcokat szoktam. A családom mostanság eléggé szűkölködik, így nem tudom, hogy érdemes lenne-e eladni néhány szebb rajzomat pl. a meskán vagy valami hasonló oldalon. Segítsetek nekem! Nektek lenne rá igényetek? Mennyi pénz jöhetne be ebből? VAGY esetleg pénzért rajzolni? Értitek.. küldenek nekem egy képet, amit lefestek vagy lerajzolok. Segítsetek kérlek! Titeket érdekelne?:)

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!