Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell varrni (33 db)

Hogyan kell varrni a paszpolos zsebet? (kabátról lenne szó)

Legjobb válasz: Fogod a paszpolt,félbe hatod...az anyag színére/jobb felére/varrod rá,majd áthajtod a visszájára/bal felére/és vagy letûzöd milisen,vagy nem!De letûzve szebben mutat! Egy varrónõ,és szoktam ilyet varrni:)

Fogod a paszpolt, félbe hatod...az anyag színére/jobb felére/varrod rá, majd áthajtod a visszájára/bal felére/és vagy letûzöd milisen, vagy nem!De letûzve szebben mutat! Egy varrónõ, és szoktam ilyet varrni:)
A kérdező hozzászólása: kÖSZI, DE NEM TUDSZ ERRÕL VALAMI KÉPET?

Tányérsapka szabásminták, vagy vmi leírás, hogy kell varrni?

Legjobb válasz: Kapd le egy rendör fejéröl, miközben azt kiáltod, hogy csak a szabására vagy kíváncsi, és darabokra fogod vagdosni.

Kapd le egy rendör fejéröl, miközben azt kiáltod, hogy csak a szabására vagy kíváncsi, és darabokra fogod vagdosni.
Az elsõ nem mondott akkora hülyeséget. Egy kész sapkáról le tudod venni a szabásmintát.

Linkelnétek olyan weblapokat ahol lépésről lépésre leírják hogyan kell varrni takarót?

Takarót szeretnék varrni. Utána néztem googlen de nem találtam. Csak olyat találtam ahol le írják miért csinálták vagy ahol eladják. Az se baj ha nem magyar.


Csepp alakú vászon hintát hogy kell varrni?

2 éves kicsi lányomnak szeretném.

Legjobb válasz: http://detteeanyu.freeblog.hu/archives/2010/06/18/Csepphinta/

Hogy kell varrni lakásba dolgokat?

pl ágytakarot, diszeket, baba ruhát, plüss állatokat stb.. vannak ilyen oldalak?

Legjobb válasz: Pl. itt is egy oldal (neten se szeri, se száma): http://www.praktika.hu/otthonunk/

Pl. itt is egy oldal (neten se szeri, se száma): http://www.praktika.hu/otthonunk/

Hogyan kell trikót varrni?

Nagyon szeretnék magamnak trikót (nem olyanra gondolok amit télen a póló alá veszünk, hanem egy nyári lenge trikóra) varrni, csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Valaki le tudná írni nekem, hogy mik kellenek hozzá, és hogyan csináljam?? Köszi

Legjobb válasz: Van varrógéped? Anélkül nem tudsz ilyent varrni,és azzal is csak úgy,ha a gépen van rugalmas öltésmód.

Van varrógéped? Anélkül nem tudsz ilyent varrni, és azzal is csak úgy, ha a gépen van rugalmas öltésmód.
Ahhoz hogy trikót varrj, kell egy kis tapasztalat. Nem lehet egybõl nekiesni, mert akkor "csalódás" lesz, ha nem sikerül. Elõször is kell egy varrógép, rugalmas anyaghoz használható öltésprogrammal. Anyag, amibõl kiszabod a trikót. Cérna, kréta(szappan), gombostû, centi no meg egy jó szabásminta. A szabásmintát leveheted pl.a kedvenc pólódról is, ezt zsírpapírra/selyempapírra tudod átmásolni. A varrásszélességre ill. a trikó szálirányára nagyon kell ügyelni! Pl.ha nem jó a szálirány (rossz irányban fekteted föl az alapanyagra a mintát), akkor a ruhadarab csavarodni fog, nyúlik majd minden irányba. Egyébként a neten lehet találni bizonyos oldalakat, de van olyan, amikor én a Burdából dolgozom vagy megszerkesztem magamnak amit varrni szeretnék, mivel a szakmám varrónõ. Nos, nagyvonalakban ennyit tudok mondani neked. Sok sikert! 21/L

Hogy kell gobelint varrni? Hány szálas fonalból? Szimplán vagy duplán kell fogni? A nagy lyukakba kell beölteni?

Már megvettem a mintát, meg mindent, de valahogy nem akar összejönni...

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2,5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell,mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták,hogy 3szálat fogjak meg,hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el,hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni,mert állítólag az az igazi,ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"

Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2, 5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell, mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták, hogy 3szálat fogjak meg, hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el, hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni, mert állítólag az az igazi, ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én azért nem kérdeztem a boltban, mert azt hittem, hogy pofon egyszerû az egész (a keresztszemes pl. rögtön ment). Én eddig 6*2 szállal csináltam, és tele van csomóval a hátulja. A minta meg nem akar összejönni, mindig máshol lehet ölteni, mint ahogy a rajz mutatná. Szóval marha ronda. Legközelebb kipróbálom, amit Te írtál, de most már késõ (ha lesz legközelebb)...

Hogyan kell bõrkesztyût varrni?

Keresgettem az interneten, de mobilon kívül nincs más internetelérésem, ezért nem birtam nagyobb oldalakat betölteni.

Legjobb válasz: Nem valószínû,hogy azóta varrnak 5 ujjas kesztyût,amióta internet van. Én egy elkopott bõrkesztyû ujjat javítottam meg. Egy régebbi kesztyût kell feláldozni,szétszedni és ott lehet majd látni mennyi és milyen darabokat kell kiszabni. A bélésnek boltban kapható munkavédelmi cérnakesztyût varrtam bele.Elég az ujjak végén néhány kézi öltéssel rögzíteni,a csuklónál végigvarrni.

Nem valószínû, hogy azóta varrnak 5 ujjas kesztyût, amióta internet van. Én egy elkopott bõrkesztyû ujjat javítottam meg. Egy régebbi kesztyût kell feláldozni, szétszedni és ott lehet majd látni mennyi és milyen darabokat kell kiszabni. A bélésnek boltban kapható munkavédelmi cérnakesztyût varrtam bele.Elég az ujjak végén néhány kézi öltéssel rögzíteni, a csuklónál végigvarrni.

Hogyan kell ilyen palástot varrni? (KÉP) Eléggé fnotos lenne!

Milyen alakúra vágjam ki az anyagot? Hogyan kell ilyen szép, vállig leboruló csuklyát varni? 210 cm hosszú, 150 cm széles termoanyagom van.

Legjobb válasz: Elõsször is szabnod kell egy kicsit. A testmagasságodhoz add hozzá kétszer a vállszélességedet (válltól-nyakig),ez lesz a hossza.Ennyit vágj le a 210 cm-bõl,a 150 cm elég lesz a szélességéhez ahhoz nem kell nyúlni.Hajtsd ketté az anyagot és a rövidebb oldalát szép körívesen varrd össze,a felesleget vágd le.Körbe szegd el az anyagot.A válladtól mérd meg,hogy milyen hosszú legyen a stóla,add hosszá a vállszélességedet,ilyen magasan jelöld meg az anyagot.Ide varrj a saját anyagából a fonákára egy bujtatót,fûzz bele szép szalagot.

Elõsször is szabnod kell egy kicsit. A testmagasságodhoz add hozzá kétszer a vállszélességedet (válltól-nyakig), ez lesz a hossza.Ennyit vágj le a 210 cm-bõl, a 150 cm elég lesz a szélességéhez ahhoz nem kell nyúlni.Hajtsd ketté az anyagot és a rövidebb oldalát szép körívesen varrd össze, a felesleget vágd le.Körbe szegd el az anyagot.A válladtól mérd meg, hogy milyen hosszú legyen a stóla, add hosszá a vállszélességedet, ilyen magasan jelöld meg az anyagot.Ide varrj a saját anyagából a fonákára egy bujtatót, fûzz bele szép szalagot.
A kérdező hozzászólása: És a csuklyát hogyan kell? Igazából ez a bonyolult része, ugyanis nekem nem ilyen kell: http://www.pokerter.com/wp-content/uploads/2011/04/phillaak3.. Hanem ilyen: http://www.magicalomaha.com/acwhitecloak.jpg

Hogyan kell fodrot varrni?

Fodros szoknyát szeretnék varrni, kb 6-7 sornyi fodorral,de nem tudom,hogy kéne.Ötlet van,de jó lenne, ha valaki pár sorban elmondaná úgy nagyjából.Neten is rákerestem, de nem találtam leírást.

Legjobb válasz: Ha megvarrsz alap-szabásminta alapján egy neked tetszõ fazonú(trapéz,egyenes,loknis)szoknyát,akkor annak a teljes hosszát elosztod annyival,ahány emeletesre szeretnéd a fodrot,és még hozzáadsz fodronként 5 cm-t(alsó szegés 1,5 cm,felsõ szintén+ min 2 cm a takarás,hogy a felette lévõ fodor alja eltakarja ennek a tetejét. A fodor akkor szép,ha az anyag legalább a felvarrandó hossz kétszeresébõl készül,tehát 1 m fodorhoz 2 m hosszú beráncolandó csík kell.Alulról kell elkezdeni fellvarrni,és a legfelsõ fodor a szoknya derékrészébe(övpánt)be legyen varrva.Minden csíkot külön mérj meg,és szabj ki,amikor egy emelettek elkészültél,akkor szabd ki a következõt,és 10 centi anyagot hagyj rá,mert soha nem lehet pontosan beállítani,és utólag mindig könnyebb kicsit levágni belõle,mint toldozgatni.

Ha megvarrsz alap-szabásminta alapján egy neked tetszõ fazonú(trapéz, egyenes, loknis)szoknyát, akkor annak a teljes hosszát elosztod annyival, ahány emeletesre szeretnéd a fodrot, és még hozzáadsz fodronként 5 cm-t(alsó szegés 1, 5 cm, felsõ szintén+ min 2 cm a takarás, hogy a felette lévõ fodor alja eltakarja ennek a tetejét. A fodor akkor szép, ha az anyag legalább a felvarrandó hossz kétszeresébõl készül, tehát 1 m fodorhoz 2 m hosszú beráncolandó csík kell.Alulról kell elkezdeni fellvarrni, és a legfelsõ fodor a szoknya derékrészébe(övpánt)be legyen varrva.Minden csíkot külön mérj meg, és szabj ki, amikor egy emelettek elkészültél, akkor szabd ki a következõt, és 10 centi anyagot hagyj rá, mert soha nem lehet pontosan beállítani, és utólag mindig könnyebb kicsit levágni belõle, mint toldozgatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!