Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell valakit a csuklás abbabhagyására (1 db)

Hogy kell felszólítani valakit a csuklás abbabhagyására? (Ne "csukolj"!? )

Legjobb válasz: Hagyd abba a csuklást! Fejezd be a csuklást! stb.. de pl. h ne csukolj, ne csukljál .. az nem helyes :P

Hagyd abba a csuklást! Fejezd be a csuklást! stb.. de pl. h ne csukolj, ne csukljál .. az nem helyes :P
Ez az utolsó link azt hiszem kimerítette. Nekem ugyanez volt a dilemmám azzal, hogy mi történt azzal az étellel, amit megettek. "Meg lett edve?" El lett fogyasztva, de ha az evés szót akarnám használni abban a helyzetben, bajban lennék :-)
Ne csuklódj :)
Ez ugyanaz, mint a siklásnál. Ne sikolj... :D Meg az ízliknek a felszólító alakja, h "ízljen" :D Ezeket egyértelmûen kerülni kell, mert ilyen nincs. :) De a szenvedõmódot (el van fogyasztva, le van sz... :) ), szóval ezt is kerülni kell, mert szabálytalan, nincs ilyen a magyar nyelvben. :)
A végén kiderül, hogy bizonyos egyszerû dolgokat ki se lehet fejezni, nincs rá szó.
a csukláshoz nem tudok hozzászólni, de az étel meg lett evve, ezt a múltidõt már nem használjuk evék, evél, eve, evénk, evétek, , evének, tehát evve lett az étel
"evék, evél, eve, evénk, evétek, , evének, tehát evve lett az étel" felénk pl.: meg lett éve ... Az eredeti kérdésre, mit szólnátok ahhoz, hogy: Ne csukladozz! ???
Nem kell túlbonyolítani: csukoljon, és kész. Aki azt mondja, hogy ennek az igének nem létezik felszólító módja, az tájékozatlan, ennélfogva rossz tanácsot ad. Itt szinte hetente felmerül a téma, és mindig a kérdezõ figyelmébe szoktam ajánlani Grétsy tanár úr erre vonatkozó gondolatait: http://www.youtube.com/watch?v=BSIEaxmscCo


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent az a szó hogy leplezetlen?

értelmezhetem úgy hogy nincs mit takargatnom,nem vetitek semmit azt hogy leplezetlen vagyok?

2

Mi a szöveg? NÉMET

Német gyerekek énekelnek, és nekem tökre tetszenek a számok. Szeretném megkeresni azokat amiket énekelnek, de nem írja a címét, és nem értem, mit énekelnek (pedig 8 éve németet tanulok xd) Szóval mit énekelnek? Mert a szöveg alapján biztos meg tudnám találni a számokat.
Tehát itt pl. 3:20-tól van a refrén, a szövege mi? Az alapján biztos megtalálnám. Segítsetek lécci!

3

Francia nyelvből igéket ragoztak a többiek, csak nem voltam ott. Tudnátok segíteni?

Az osztályban mindenki szarik rám, úgyhogy ide fordulok.

Tehát az igéket segítsetek elragozni Franciából!

Chanter, danser, regarder, aimer, habiter.

Ezeket a személyes névmásokkal kellene elragozzam, és holnap írunk vagy ötös vagy eggyes dogát, és egy hiba már eggyes. A zöld megy mindenkinek, persze.

3

Német! Ezt hogy értelmezzem? Mit írt egyáltalán?

http://computer.wer-weiss-was.de/internet-allgemein/wo_kann_..
Megkérdeztem ezt tegnap egy német GYK-hoz hasonló oldalon, mivel itt folyton törölték a kérdést, de nem igazán értem a választ. Mit írt a kérdésemre?

3

Mit jelentenek az alábbi szavak?

andabunda, retekfíszek, cshupacseléd, mágnespicshájú, ganéláda, jampi, osszhküféthülled, szívrák, koszmóstüdejű, shinter, szívrepedés, kiállá, ougyvagyokagyugobélla, bétbutbóz ütő, manikakönyvbül, brifkó, photömix, rossz tehen, pálampammpámá, cshógornő, bangyi, pisszbull, fokfel, ájrokídvér, dzsenimnek a fülbevalóuja

2

"Holnap találkozunk! " Másképp?

See you tomorrow!

Hogyan mondhatnám másképp, van erre más kifejezés is? Mert ez már kicsit uncsi , egyszerű és elnyűtt, jöhetne valami frappánsabb ha egyáltalán létezik :)

3

Magyarról, angolra?

Tudod,amit tegnap csináltál,az nagyon illetlen dolog volt.Ha már képes vagy nekem írni,hogy szóljak a barátomnak azért hogy VELED chatelhessen,akkor lehetne annyi benned,hogy válaszolsz,ha kérdezek töled valamit.Ne mond hogy nem olvastad,mert 1.tudom,hogy olvastad.2.Fent voltál,mert chateltél a barátommal.Az meg még jó kérdés hogy hihetö e az amit mi tegnap beszéltünk egymás között.De mindegy,nem is érdekel.A viselkedésedböl tudtam következtetni milyen is vagy valójában.Ja,és ha a tegnapi akcióddal az volt a célod,hogy összevesszünk,akkor gratulálok.SIKERÜLT.
További szép napot.

1

Francia KÖTÕJELES nevek?

Tudtok nekem mondani francia kötőjeles neveket?
A feladatom, hogy elmondjam, hogy melyik a pl: Jean-Pierre -nél a domináns név, hogy honnan tudja egy francia, hogy hogyan kell szólítani az adott illetőt, és hogy honnan jöttek/hogyan keletkeztek ezek a nevek)

2

Valaki le tudná fordítani ezt a spanyol szöveget magyarra?

Köszi előre is! <3

"AMA Mediados Informo un Blog , Tiene Agenda Llenisima ! Se va A Su Viaje a Brasil 2 semanas tiene varias Fechas visitara Ciudades , despues Un Viaje a Indonesia y Hungria Casi Confirmado (estan viendo fechas)Entra al aire Muy Pronto Te amo a Tiempo Mexico (Gaby Spanic Presenta : Te amo a tiempo) entrevistara a Personalidades del espectaculo , Ya tiene Platicas con Thalia, Juan Luis Guerra, Olga Tañon , entre Otros.Ademas Tiene 2 Libretos para Escoger : La Favorita, y La reina Chatarra , Se Rumora fuertemente que sera La Favorita interpretar al Personaje Donatella , (Nada confirmado). Tambien se Rumora que quiere hacer de Gemelas ,Gabriela Spanic ! La Diva Venezolana ! Te amo !"

1

Angolul melyik az udvariasabb visszakerdezes? A sorry vagy a pardon?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!