Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell valaki (4549 db)

Hogyan kell valakit meg utálni vagy ez egyáltalán lehetséges?

Volt egy férfi aki életem része volt és szeretem a sok rossz ellenére is.Valahogy meg kéne utálnom vagy érezni hogy már nem szeretem.Hogyan tegyem?Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Emlékszem általánosban barátnõm mindig össze szedett valami faszit, és össze vissza csöpögtek "Így szeretlek, úgy szeretlek" következõ napra már nem is jártak és máris ment a gyûlöllek téma... Na akkor mindenki azt röhögte, hogy hogyan lehetséges, valakinek elõször azt mondani, hogy szereted, utána meg, hogy utálod... Egyszerû, nem lehet... Ha egyszer valakit tisztán beengedtél a szívedbe akkor azt már nem is kell meg utálni. Minek utálnád? Nekem is volt egy barátom, vele vesztettem el, nagyon szerettem õt. De kegyetlenül kihasznált. De sosem mondtam azt, hogy utálom. Az életem része marad, ha utálom ha szeretem. Viszont vissza sírni nem kell. Bocsátani megbocsájthatsz, de felejtened nem kell. Szóval ne engedd neki, hogy még egyszer a lelkedbe taposson, bár nem tudom mit tett. Lehet kicsit homályosan fogalmaztam, de szerintem megértetted a lényeget.

Emlékszem általánosban barátnõm mindig össze szedett valami faszit, és össze vissza csöpögtek "Így szeretlek, úgy szeretlek" következõ napra már nem is jártak és máris ment a gyûlöllek téma... Na akkor mindenki azt röhögte, hogy hogyan lehetséges, valakinek elõször azt mondani, hogy szereted, utána meg, hogy utálod... Egyszerû, nem lehet... Ha egyszer valakit tisztán beengedtél a szívedbe akkor azt már nem is kell meg utálni. Minek utálnád? Nekem is volt egy barátom, vele vesztettem el, nagyon szerettem õt. De kegyetlenül kihasznált. De sosem mondtam azt, hogy utálom. Az életem része marad, ha utálom ha szeretem. Viszont vissza sírni nem kell. Bocsátani megbocsájthatsz, de felejtened nem kell. Szóval ne engedd neki, hogy még egyszer a lelkedbe taposson, bár nem tudom mit tett. Lehet kicsit homályosan fogalmaztam, de szerintem megértetted a lényeget.

TELC-nél hogy kell megírni a rövid levelet? (angol). Nem igazán értem hogy szituáció nélkül hogy kell. valaki elmagyarázná?

pl:

Legjobb válasz: http://www.telc.hu/data/upload/file/Angol/B2_Kozep/Eng(B2)HU.. Van szituáció. Nézzd meg a mintafeladatsort. Vagy információt kérsz, és akkor ott a szitu, hogy a nyelviskoláról, vagy panaszkodsz, és akkor meg a következõ szitut kell nézni, a videosat, vagy mit...Legalábbis én így értelmezem.

http://www.telc.hu/data/upload/file/Angol/B2_Kozep/Eng(B2)HU.. Van szituáció. Nézzd meg a mintafeladatsort. Vagy információt kérsz, és akkor ott a szitu, hogy a nyelviskoláról, vagy panaszkodsz, és akkor meg a következõ szitut kell nézni, a videosat, vagy mit...Legalábbis én így értelmezem.
A kérdező hozzászólása: igen ?:O akkor nemis 2 levelet kell irni csak egyet? egy hosszut? mert én ugy értelmeztem h kell egy ilyen rövid és az a szituációs meg a hosszu...akkor ezt benéztem :/
A kérdező hozzászólása: ez biztos ? h akkor csak egy levél van ?
1 levelet kell írni a vizsgán 2 téma közül választhatsz, és mindig van hozzá szituáció márc.5.-én megyek, pár levelet már megírtam csak tudom :D
A kérdező hozzászólása: oké én elhiszem :D... igy csak jobb :D én majd áprilisban megyek =) szurkolok neked teis szurkolj majd :)

Hogy kell valakit teljesen taccsra tenni az APEH előtt? Cégátvilágítás stb? hova kell fordulni?

Legjobb válasz: http://www.nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/nav_kapcsolat/panas.. http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/nav_kapcsolat/panasziroda

A kérdező hozzászólása: Annnyi, hogy feljelentett és súlyos testi sértésig veretett, az megfelel? más is megtenné sosem tennék ilyet piti ügy miatt.
A kérdező hozzászólása: Oksa, remélem hamar lesz eredmény, de kaptam új szép lehetõséget. Munkaügyi ellenõrzés kezdeményezése nála:) Az szarabb ügy:)
De még mennyire!! Tájékoztass minket is a fejleményekrõl! :)
Kíváncsiak vagyunk a végeredményre!
énis hónapokon belül felpasszolok valakit, megírod üzenetben hogy milyen ügy?:) engem feltétlenül érdekel, én rengeteg dolog miatt fogom õt bedobni a mélyvízbe, írj és segítek szép levelet írni
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már meg is volt.
ott van fent a link...
A kérdező hozzászólása: nem komolytalan, sok pénzt szedett össze feketén. Engem nem is érdekelne , ha õ nem jelentgetett volna fel, meg pénzét nem a veretésemre költötte volna.
Sehová, komolytalan dolgokkal nem foglalkoznak.
az gáz, alap hogy tedd tönkre, akit én felfogok vágni annak az élete is tönkre fog menni azt garantálom, aki megérdemli az megérdemli.

Hogy kell valakit "meghallgatni"?

Olvastam egyszer egy szösszenetet, aminek szerintem elég nagy igazságtartalma is volt, miszerint ha egy nő beszél a problémáiról valakinek, akkor azt csak azért teszi, mert azt szeretné, ha csak meghallgatnák, de nem vár megoldást - viszont ha egy férfi teszi ugyanezt, akkor azért teszi, mert segítséget, tanácsot vár a hallgatóságától. És ezért is van az, hogy a férfiak keveset "panaszkodnak", mert nem várnak megoldást a problémájukra, ha maguk is meg tudják oldani. Összegezve ha egy nőnek "panaszkodsz", akkor az meghallgat, ha egy férfinek, akkor attól valamiféle megoldás-javaslatot, tanácsot fogsz kapni a végén.

Legjobb válasz: Na ez most hülye tanács lesz, de úgy halgasd meg, hogy közben befogod a szádat. Nem a szó szerinti értelmeben, csak egyszerûen hallgasd, amit mond, bólogass néha, behszórod, hogy aha vagy ha valaki belegázolt a párod lekébe, akkor beszúrhatod, hogy a k**va*nyját. Idõnként kérdezz is, hogy "és utána mit mondott?" vagy "és te arra mit mondtál?". Ebbõl érzi, hogy figyelsz, de a folytatás meg amúgy is jönne, de így nem egy monológot ad elõ, hanem te is benne vagy a beszélgetésben. A "szerintem" kezdetû mondatokat meg felejtsd el egy idõre. Ne okoskodj, ne véleményezd, ha nem kéri. Így kell "meghallgatni".

Na ez most hülye tanács lesz, de úgy halgasd meg, hogy közben befogod a szádat. Nem a szó szerinti értelmeben, csak egyszerûen hallgasd, amit mond, bólogass néha, behszórod, hogy aha vagy ha valaki belegázolt a párod lekébe, akkor beszúrhatod, hogy a k**va*nyját. Idõnként kérdezz is, hogy "és utána mit mondott?" vagy "és te arra mit mondtál?". Ebbõl érzi, hogy figyelsz, de a folytatás meg amúgy is jönne, de így nem egy monológot ad elõ, hanem te is benne vagy a beszélgetésben. A "szerintem" kezdetû mondatokat meg felejtsd el egy idõre. Ne okoskodj, ne véleményezd, ha nem kéri. Így kell "meghallgatni".
Pontosan amit az elõzõ leírt, azt kell tenned! Nehéz lesz, de vissza kell fojtanod a megjegyzéseidet. Próbálj meg ténylegesen arra figyelni amit a másik mond és érez, ne gondolkozz közben megoldáson. Ilyenkor az emberek általában megértést várnak el, így néha érdeklõdõen kérdezz közbe egy-két dolgot, aztán pedig érezz együtt vele. "Hát tényleg nagy bunkóság volt!" "Szegénykém!" "De rossz..." "Még ilyet!" Ilyesmi semleges válaszokon gondolkozz. :)

Hogy kell valakit leszoktatni a dohányzásról?

a nagybátyá nagyon sokat dohányzik de nem akar orvoshoz fordulni

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy valaki leszokjon a dohányzásról, elhatározás és akarat kell. Leszoktatni csak úgy senkit nem lehet.

Ahhoz, hogy valaki leszokjon a dohányzásról, elhatározás és akarat kell. Leszoktatni csak úgy senkit nem lehet.
ne adjatok neki zsebpenzt :DD
Nézd, saját akareterõ nélküli biztos leszokási módszer szerintem nem létezik. Mindenkinek más más módszer válik be. Szerintem mindegyiknek megvannak a maga nehézségei/buktatói. Ha egyáltalán nem kíván leállni a cigirõl egy ilyen egészségügyi sokk hatása után sem , akkor sajnos iszonyat nehéz dolga lehet. Esetleg áttérhetne az elektromos cigire, mint kevésbé káros alternatíva, de abból sem mindegy mire. Ha esetleg kellene róla infó akkor csak szólj szívesen megosztom veled a tapasztalataimat. Én 8-9 év napi 1 doboz light cigi után álltam át már egy hónapja, nem mondom , hogy néha nem kívánom meg az igazi cigit, de tény hogy azóta rendesre nem gyújtottam rá.
Ha nincs benne az, hogy le akar szokni akkor sehogy. Nekem pl apukám volt úgy, hogy annyit piszkáltuk hogy szokjon le, végül elment vmi fizetõs leszoktatós cuccra, kemény 3 napig nem szívott, majd ugye mivel annyira nem volt benne hogy õ most leszokik, így folytatta. Végén már a cigijét dobáltam ki, de ettól csak mérgesebb lett. Felnõttnek a fejével nehéz beszélni...
Elveszed a cigijeit. Egyébként azzal a biorezonátorossal
A kérdező hozzászólása: nincs valami olyan gyógyszer amitõl valahogy sikerülne leszoktatni? sürgõs már egyszer elvitte a mentõ mert vért hányott tõle
A kérdező hozzászólása: de ne butaságokat írjatok meg ha elveszem a cigijeit akkor meg újat vesz :D
Ahhoz hogy valaki leszokjon a cigirõl, akarta kell... Kényszeriteni nem igazán lehet. Leszokni meg ugy lehet mindt akár mi másrol... (amitõl függõ vagy) Ha hetente elszivsz pl. 7 paklut, akk a következõ héten probálj kevesebbet 6, 5 és igy kell csökkenteni... elég hossz idbe telik, de mindt ahogy mondtam ahhoz kitartás kell, meg a személy kell akarja!
Azok az emberek, akik régen nagyon sokat cigiztek, és sikerült leszokni rola.. ha vissza gondolják, annyi pénzt adtak rá hogy egy uj kocsit is vehetett volna vele...
Az, hogy csökkented az adagot, mem jó megoldás, mert talán észre sem veszed, és megint a régi mennyiséget szívod. (tapasztalat.) Erõs elhatározás, és akarat szükséges hozzá. Én egyszerüen megfogadtam, hogy amikor elfogy a karton cigim, abbahagyom. Szét is kürtöltem az ismerõseim között, hogy leszokom. Így is lett.
Ha nem akar leszokni, sehogy.
Szia! Valóban igaz, ha õ nem akar, nagyon nem lehet leszoktatni. Egyébként van gyógyszer a leszokás segítésére. Tüdõgondozó (esetleg háziorvos) felírja. De Neki is akarni kell!

Ebayen szeretnék rendelni egy ruhát de nem tudom hogy kell. Valaki segítene? Fontos!

Nagyon szeretnék egy ruhát és azt csak ott találtam meg. Londonból, hogy kell rendelni? Ha már valaki licitált rá nekem nem küldené el? Akkor se ha többet fizetek?

Legjobb válasz: azért alapból nem árt tisztában lenni azzal, hogy hogy mûködik a licitálás. aztán tudni kell, hogy kell hozzá bankkártya, plusz paypal regisztráció, amivel utalsz.

azért alapból nem árt tisztában lenni azzal, hogy hogy mûködik a licitálás. aztán tudni kell, hogy kell hozzá bankkártya, plusz paypal regisztráció, amivel utalsz.
Ha licitálni kell, akkor az kapja meg a ruhát, aki a licit végéig a legtöbbet ajánlja érte. Ha fix áras, akkor pedig elvileg az elsõ ember, aki rámegy a vásárlás opcióra, annak adja. Küld el ruha linkjét, ha gondolod. Úgy többet tudnék segíteni.
Ha szeretnéd én szívesen elküldöm neked, Angliában élek. :)

Szeretnék én is ilyen képet csinálni, de nem tudom, hogy kell, valaki küld róla videót?

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x72..

Legjobb válasz: ha csak 1 db képet akarsz csinálni akkor kérj meg valakit aki ért hozzá,de ha bele akarod magad ásni a kép szerkesztésbe hát egy videó az kevés lesz.kezdésnek alapból ismerni kellene 1 kép szerkesztõt pl:gimp.látogass el a honlapjukra, néz körül.http://www.gimp.hu/ hogy lásd kb mirõl van szó,itt van pár vidi. http://videosmart.hu/search?q=gimp üdv

ha csak 1 db képet akarsz csinálni akkor kérj meg valakit aki ért hozzá, de ha bele akarod magad ásni a kép szerkesztésbe hát egy videó az kevés lesz.kezdésnek alapból ismerni kellene 1 kép szerkesztõt pl:gimp.látogass el a honlapjukra, néz körül.http://www.gimp.hu/ hogy lásd kb mirõl van szó, itt van pár vidi. http://videosmart.hu/search?q=gimp üdv

Hogy tudom megcsinálni, hogy kevesebb idő alatt töltse fel a videót a youtube-ra? A gépem? Mert 650 percig akarja tölteni fel. Nem konvertáltam meg semmi, mert nem tudom, hogy kell. Valaki leírná, hogy, hogy kell?

Legjobb válasz: Minél kisebb a fájl, annál kevesebbet kell feltölteni. Minél gyorsabb sávszélességû internetcsomagra fizettél elõ, annál kevesebb ideig tart feltölteni. Format Factory vagy Total video converter például képes a minõséget rontva kisebb méretû fájlt létrehozni.

Minél kisebb a fájl, annál kevesebbet kell feltölteni. Minél gyorsabb sávszélességû internetcsomagra fizettél elõ, annál kevesebb ideig tart feltölteni. Format Factory vagy Total video converter például képes a minõséget rontva kisebb méretû fájlt létrehozni.
A kérdező hozzászólása: letöltöttem a windows movie maker-t és megvagyok vele elégedve mer 10 perc alatt feltöltöttem a videót amit tömörítés nélkül 659 percig akart tölteni.

Valaki tud jó leírást v le tudja írni hogy hogyan kell valakit gúzsba kötni (hogtie)?

Google a barátom, szal találtam egy videót de nekem leírás kéne inkább.

Legjobb válasz: [link] remélem, ez segít.

[link] remélem, ez segít.
Megmutatom a barátnõdön, nézheted, hogyan csinálom ! :D

Hogy kell felszólító módba tenniaz igéket, és a főnevet hogy kell -val, -vel raggal ellátni?

pelyhedzik,pedálódzik,vakaródzik,tapogatódzik,bridzsel.

Legjobb válasz: A DZ teljes jogú kétjegyû betû, ugyanúgy kezelendõ mint az CS, SZ stb. Veszett a fejsze, veSSzen a nyele is! A DZS háromjegyû betû, nem D+ZS. A két- és háromjegyû betûknek mindig az elsõ betûjét kell megkettõzni, tehát pelyheDDzen, vakaróDDzon, ..., briDDzsel.

A DZ teljes jogú kétjegyû betû, ugyanúgy kezelendõ mint az CS, SZ stb. Veszett a fejsze, veSSzen a nyele is! A DZS háromjegyû betû, nem D+ZS. A két- és háromjegyû betûknek mindig az elsõ betûjét kell megkettõzni, tehát pelyheDDzen, vakaróDDzon, ..., briDDzsel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!