Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell utánvétellel (12 db)

Hogy kell postán utánvétel standard csomagot feladni?

Szeretnék feladni postán utánvétel standard csomagot + törékeny, az érdekelne, hogy ennek a postaköltsége mennyi lenne, illetve a menetét hogy hogy csináljam.

Legjobb válasz: én tavaly sok utánvételes csomagot adtam fel kell hozzá egy rózsaszín papírka, amire felírod a címzettet ha utánvételes 1770Ft a sima, ha törékeny akkor még +320Ft odamész az ablakhoz, megmondod hogy csomagot szeretnél feladni és odaadja a papírt a nõci, megmondja miket kell kitöltened rajta(kb 5 perc)

én tavaly sok utánvételes csomagot adtam fel kell hozzá egy rózsaszín papírka, amire felírod a címzettet ha utánvételes 1770Ft a sima, ha törékeny akkor még +320Ft odamész az ablakhoz, megmondod hogy csomagot szeretnél feladni és odaadja a papírt a nõci, megmondja miket kell kitöltened rajta(kb 5 perc)
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm szépen, ment a zöld kéz! :) Még ennyi lenne a kérdésem, hogy postaköltséget is rá kell számolni az utánvételi árra, vagy azt a posta automatikusan rászámolna nekem?
Automatikusan nem számolja fel. Azt feladásnál jelezned kell, hogy az alap utánvételi összeghez adja hozzá a feladási költséget is, amit aztán a papírra kell írni.

Hogyan kell bankszámlára pénzt utalni? Veszek egy pendrivot és nem tudom, hogy jó ötlet e ezen az úton megvenni vagy inkább utánvétellel kellene

Legjobb válasz: Utalni csak akkor tudsz, ha van saját bankszámlád.Ezek szerint nincs, mert akkor tudnád hogyan kell. Maradj az utánvételnél.Biztonságosabb is, mint az elõre utalás.

Utalni csak akkor tudsz, ha van saját bankszámlád.Ezek szerint nincs, mert akkor tudnád hogyan kell. Maradj az utánvételnél.Biztonságosabb is, mint az elõre utalás.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jobb az utánvételes kifizetés mert azt legalább jóval könnyebb megoldani :)
Én inkább boltban vennék.
Ilyesmit csak boltban szabad venni! Használtan ki tudja, mi baja lehet.

Elszeretnék adni pár ruhát, de nem tudom hogy kell postai úton elküldeni az árut. Még sosem csináltam, utánvétellel akarom de semmit nem tudok a témáról. Kaphatnék egy kis segítséget?

utánvétel, posta

Legjobb válasz: Elkészíted a csomagot és a postán megmondod,hogy utánvéttel+posta költséggel szeretnéd feledni. Õk segítenek.Ez azt jelenti,hogy csak akkor adja oda a kézbesítõ ha kifizették a költséget.Ezt pár napon belül neked el kûldi a posta.

Elkészíted a csomagot és a postán megmondod, hogy utánvéttel+posta költséggel szeretnéd feledni. Õk segítenek.Ez azt jelenti, hogy csak akkor adja oda a kézbesítõ ha kifizették a költséget.Ezt pár napon belül neked el kûldi a posta.
tarifatáblázatot megtalálod: [link] Lényegesen olcsóbb, ha sima csomagként adod fel, (2kg-1000ft)a címzett a díjjal növelt értéket számládra utalja-utalás érkezésekor te meg postázod.mindig így csinálom. levélként is feladhatod, de mivel levélszekrénybe nem kézbesíthetõ, így azonnal ráteszik az ajánlott díjat(+250ft). ha mégis utánvéttel akarod, akkor a beszedendõ árhoz add hozzá a feladási díjat(ha a címzett fizeti azt is). ezt a postai feladáskor ott egyeztessed, hogy mennyi legyen a beszedendõ összeg.
Elég bátor emberke az aki manapság elõre utal pénzt valamiért.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget nektek!!! Most már így világos minden! :)


Postai utánvétellel rendeltek tőlem egy csomagot, hogyan kell ezt intézni?

A helyzet az, hogy még sohasem csináltam ilyesmit:). Egy internetes oldalon rendeltek tőlem postai utánvételen keresztül egy kisebb csomagot. Hogyan kell elintézni úgy, hogy a postaköltség is a vevőt terhelje. Tehát én csak a pénzt kapjam házhoz?

Hogyan kell valamit feladni postai utánvétellel? Mit jelent ez?

Egy könyvet kellene valakinek feladnom(eladtam), de nem tudom, hogy hogyan m?ködik ez az egész mert még soha nem csináltam. Lehet?leg ingyen megszeretném úszni, szóval, hogy nekem semmit se keljen fizetnem, se postaköltséget se semmit, mindent a vev? fizessen. Ezt hogy lehetne megoldani? Mi ennek az egésznek a menete?

Ruhacsomagot hogy kell feladni postán utánvétellel? Bármilyen dobozba lehet akár cipősbe is?

Ne haragudjatok hogy itt kérdezem..de ti biztos tudtok segíteni..

Legjobb válasz: Bármilyen dobozban lehet.

Bármilyen dobozban lehet.
Ha rám hallgatsz, nem uitánvéttel küldöd. Ha az átvevõ megggondolja magát és mégsem kell neki, akkor hiába fizetted ki a drága postaköltséget, buktad az egészet. Én azt javaslom, hogy kérd elõreutalással, és küldd ajánlott LEVÉLKÉNT. Így a legolcsóbb és a legbiztosabb. lehet cipõsdobozba is, persze, és levélként felveszik, ha nem túl nagy a doboz.

Hogy kell kitölteni egy postai utánvételi lapot?

számomra nem egyértelm? hogy pl az a rublika hogy "utánvételi összeg címzettje" az én lennék ha fel akarok adni egy csomagot?

Legjobb válasz: A konkrét kérdésre válaszolva igen az a te neved és a címed. De oda megadhatsz egy harmadik címet is.

A konkrét kérdésre válaszolva igen az a te neved és a címed. De oda megadhatsz egy harmadik címet is.

Hogy kell feladni utánvétellel könyvet?

Dobozba vagy elég csomagolópapírba betekerni,

Legjobb válasz: 1. Becsomagolod és megcímzed a szokásos módon. Értéknek azt az összeget írd rá amit fizetni fog érte a címzett, vagyis amennyibe kerül. Ehhez esetleg hozzá adhatod a postaköltséget is. Valószínûleg csomagként fogják fölvenni a postán. 2. Besétálsz egy postahivatalban, elmondod mit szeretnél. Kapsz egy nyomtatványt, értelemszerûen kitöltöd. Ezzel feladod, és hazamész, otthon várod a könyvért járó összeget amit majd a postás fog házhoz vinni. A postás mindég kétszer csenget majd... Ennyi az egész.

1. Becsomagolod és megcímzed a szokásos módon. Értéknek azt az összeget írd rá amit fizetni fog érte a címzett, vagyis amennyibe kerül. Ehhez esetleg hozzá adhatod a postaköltséget is. Valószínûleg csomagként fogják fölvenni a postán. 2. Besétálsz egy postahivatalban, elmondod mit szeretnél. Kapsz egy nyomtatványt, értelemszerûen kitöltöd. Ezzel feladod, és hazamész, otthon várod a könyvért járó összeget amit majd a postás fog házhoz vinni. A postás mindég kétszer csenget majd... Ennyi az egész.

Ruhacsomagot szeretnék feladni a postán utánvétellel, hogy álljak neki? Milyen papírt kell kérni?

Ne haragudjatok hogy itt kérdezem meg..de fogalmam sincs..azt se tudom hogy álljak neki de tényleg!

Legjobb válasz: Csak egy jótanács, hogy utánvétellel ne küldj semmit, csak akkor, ha ismerõs, rokon a címzett...

Csak egy jótanács, hogy utánvétellel ne küldj semmit, csak akkor, ha ismerõs, rokon a címzett...
Mondd meg a csomag feladásnál, hogy hogyan szeretnéd feladni a csomagot, és ott mindent elmondanak neked.
Elõször is döntsd el, hogy csomagként, vagy levélként akarod feladni. Ha dobozban is van, 2 kg-ig levélként feladhatod, úgy olcsóbb, mint a csomag. Más jelentõsége nem sok van. Becsomagolod, megcímzed és odamész a postára, és szólsz, hogy utánvéttel akarod feladni, és adnak egy nyomtatványt, kitöltöd, visszaadod és ennyi. Amúgy elég drága utánvéttel, sokkal jobban jársz, ha a címzett elutalja a bankszámládra azt az összeget, amit kapni szeretnél érte+ esetleg a postadíjat, mert az utánvét a sima postának a duplája lesz. Volt postás dolgozó
A kérdező hozzászólása: ennyire gáz az utánvétel? de miért?
Azért, mert ha a "vevõ" úgy dönt, hogy mégse kéri a csomagot, azaz nem veszi át (megteheti, nem kötelezi rá semmi), akkor buktad a postakötstéget, meg még az utánvét díját is. Magyarul ráfizetsz. Ha rám hallgatsz, csakis elõreutalás után postázol ajánlott levélként vagy csomagként, utánvéttel soha.

Rendeltem valakitől valamit. Úgy beszéltük meg, hogy a postaköltséget ő állja. Ha utánvétellel adja fel a csomagot, akkor ugye neki kell fizetnie a postaköltséget?

Vagy csomag feladáskor választható, hogy ki fizesse?

Legjobb válasz: A csomag feladásakor neki kell kifizetni a postaköltséget, Te pedig akkor kapod meg a csomagot, ha kifizeted a megjelölt összeget.

A csomag feladásakor neki kell kifizetni a postaköltséget, Te pedig akkor kapod meg a csomagot, ha kifizeted a megjelölt összeget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!