Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell terhes (385 db)

Mikor és hogyan kell bejelenteni a munkahelyeden, hogy terhes vagy?

Elég cikis a helyzet, mert 2 hete dolgoztam az új munkahelyemen, amikor kiderült, hogy terhes vagyok! Van 3 hónap próbaid?m, addig semmiképp sem akarom elmondani. Nem tudom mi lesz a reakció. Azt tudom, hogy törvény szerint rendes felmondással nem rúghatnak ki, de azért aggódom egy kicsit, hogy mi lesz! Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!

Hú, ez nehéz kérdés, nehéz a megoldása is, és többrétû... Mindenképpen mérlegelned kell. Ha 3 hónap után jelented be, nem biztos, hogy utána jó szemmel néznek rád, mert joggal gondolhatják, hogy becsaptad õket. Ha 3 hónapon belül árulod el, nyugodt szívvel kitehetnek, mert próbaidõn vagy... Viszont vannak olyan nõk, akik 3-4 hónapos terhesen jönnek rá arra, hogy babát várnak, talán ezt kellene megjátszanod. Ez egy adu ász lehet, és talán a sok rossz közül én ezt választanám a helyedben, hiszen a jövõtökre is gondolnod kell. Viszont nem biztos, hogy ide visszamehetsz gyes után... Nehéz ügy, a megoldásához sok kitartást, a babavárásban sok örömet kívánok!
Próbaidõn belül SEM tehetnek ki! Törvény véd!!!!! Már a terhesség elsõ napjától! Ha kirúgnak, be kell jelenteni a munkaügyi Bíróságon! Nem fognak kirúgni, mert NEM tehetik meg, hacsak nem követsz el bûncselekményt. Amennyiben nem tudod megfelõen ellátni az addigi munkádat, akkor nekik kell biztosítani másfajta, könnyebb munkát, de nem tehetnek ki mindenféle indokkal!!! NE HAGYD MAGAD!!!
Én is voltam hasonló cipõben. 1 hete dolgoztam az új munkahelyemen , amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Hozzáteszem, én és a férjem már nagyon vátunk egy újabb babát (már van 1 gyermekünk). Nem szóltam seniknek sem, nem tudtam, hogy mitévõ legyek. És 6 hét után derült ki, hogy méhenkívüli terhes vagyok, és sajnos meg kellett szakítani a terhességet.

Mennyinek kell lennie a hőmnek, hogy tudjam, terhes vagyok-e?

Szóval, nem vagyok benne biztos, a teszt pedig még nem mutatna semmit. Arra gondoltam, megmérem a hőmet. Ezt csakis higanyos hőmérővel lehet csinálni? Mennyinek kell lennie, hogy lehessen sejteni, babás vagyok-e?

Legjobb válasz: Hát én végig csináltam 1 hónapot, hogy méricskéltem minden reggel, de rendes digitálissal mértem szájban, de tovább hagytam bent, a pittyegés után még. Így még változik!!! Amikor terhes lettem már nem mértem abban a hónapban, de mielõtt akár meg is jöhetett volna kiváncsiságból megmértem és valóban feljebb volt, már nem emlékszem pontosan, de a ciklus elején olyan 36,3-4 körül volt akkor meg 36,7-8 környékén. Szerintem akkor tudsz ebbõl kiindulni, ha már mérted és tudod, hogy amúgy mennyi lenne. De olvastam, hogy akár 37 is lehet. Túl sokat nem segítettem tudom, de ha több 36,6-nál akkor jó esély van rá. Amúgy más tünetei is lehetnek ám a terhességnek. Még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, még lett volna pár nap a ciklusból, de nagyon puffadtam, még sosem volt ilyenem, furcsáltam, de mindig a kajára gondoltam, hogy biztos attól, pedig nem is ettem puffasztót.

Hát én végig csináltam 1 hónapot, hogy méricskéltem minden reggel, de rendes digitálissal mértem szájban, de tovább hagytam bent, a pittyegés után még. Így még változik!!! Amikor terhes lettem már nem mértem abban a hónapban, de mielõtt akár meg is jöhetett volna kiváncsiságból megmértem és valóban feljebb volt, már nem emlékszem pontosan, de a ciklus elején olyan 36, 3-4 körül volt akkor meg 36, 7-8 környékén. Szerintem akkor tudsz ebbõl kiindulni, ha már mérted és tudod, hogy amúgy mennyi lenne. De olvastam, hogy akár 37 is lehet. Túl sokat nem segítettem tudom, de ha több 36, 6-nál akkor jó esély van rá. Amúgy más tünetei is lehetnek ám a terhességnek. Még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, még lett volna pár nap a ciklusból, de nagyon puffadtam, még sosem volt ilyenem, furcsáltam, de mindig a kajára gondoltam, hogy biztos attól, pedig nem is ettem puffasztót.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a számban digitálissal ( higanyosat délután kapok), és 36.1.
Hát szerintem akkor nem vagy terhes, legalábbis ez nagyon alacsony. De ez csak egy módszer, nem 100% biztos lenne olyan akinél szintén alacsony volt és terhes lett. Szerintem inkább pár nap múlva tesztelj mégegyszer, hátha.
Na ennek semmi értelme. 1. Egy mérésbõl nem lehet megállapítani semmit, hiszen a ciklus során bekövetkezõ változást kellene figyelni. Ha vkinek az alaphõje 36, 1 fok, annak már a 36, 5-es hõ magas, másnak meg 36, 5 az alap... 2. Délutáni mérés az égvilágon semmit nem ér. Fussál pár km-et, aztán mérd meg megint. "Meglepõ" módon magasabb hõmérsékletet fogsz kapni. Pont azért kell rögtön ébredés után mérni, mert akkor nem befolyásolja semmi, csak az alapanyagcsere. 3. A teszt elõtt a hõmérõzésbõl se lehet megállapítani a terhességet. Ugyanis teljesen normális, hogy ovuláció után felmegy a hõ. Akár terhes az illetõ, akár nem. A terhességre az utal, ha a menzesz idejében nem esik le a hõ és nem jön meg a vérzés. Szóval legyél türelmes, és az aktus után 14 nappal csinálj terhességi tesztet. A hõmérõzést meg vagy felejtsd el, vagy csináld normálisan, ahogy kell.

Ha a párom belém élvez, és szedem a fogamzásgátló tablettát, akkor nem lehetek terhes, ugye? Hogyan kell szedni a tablettát? Mikortól feküdhetek le a párommal gumi nélkül úgy, hogy a tabletta véd a nem kívánt terhességtől?

A kérdésem nagyon bután hangzott, de mivel biztosra akarok menni, ezért kérdeztem meg. Az ünnepek után elmegyek a nőgyógyászhoz, és szeretnék magamnak fogamzásgátló tablettát kiíratni. Igazából eddig gumival védekeztünk, és semmit nem tudok a tablettáról. Elmondanátok nekem, hogy ez hogyan megy?

Legjobb válasz: de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte

de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy buta kérdés, de mivel nem vagyok ebben tapasztalt, és nem fekszem le fûvel fával, ezért komolyan veszem a témát.
A kérdező hozzászólása: Nem szedem még, és az orvosom nem is írtam még fel a tablettát, mert szabadságon van, és meg kell várnom, amíg visszajön. Hogy miért? Mert ezt nem tekintik sürgõs esetnek, hogy másik orvos elvállaljon. Szar ügy, de ez van. Úgyhogy nincs is min elolvasnom a tájékoztatót. Nem vitázni akarok, csak ha tudsz, akkor válaszolj a KÉRDÉSEKRE, ha nem, tudsz akkor meg ne. Gondolom simán leszûröd, hogy nem volt még dolgom a tablettával, így azt se tudom milyenek vannak, hogy kell õket szedni, milyen mellékhatásaik vannak, mennyire óvnak a nem kívánt terhességektõl, stb. Szóval ezért is teszek fel hülye kérdéseket. Ezer bocsánat, de nem vagyok otthon ebben a témában, mert eddig csak gumival védekeztünk.
Tényleg nincs ennyi önállóság az emberekben? Egyszerûen nevetséges. A suliban lehet néhány töri óra helyett inkább azt kellene megtanítani, hogyan boldoguljunk az életben. Vagy hogyan használjuk a keresõt. Képzeld el, a büdös életben nem szedtem tablettát, mégis tudom hogy kell szedni, hogy hat, sõt, legalább 10 félét fel tudok sorolni. Hogy miért? Mert van annyi eszem, hogy ha vmi érdekel, akkor RÁKERESEK. A net nem csak arra van ám, hogy pornót nézzél rajta. Annyi lenne, hogy beírod keresõbe, hogy "fogamzásgátló tabletta" és az összes kérdésedre választ kapnál. De tessék, felsorolok neked párat, elolvashatod akár az összes betegtájékoztatóját, ugyanis fent vannak a neten. Lindynette 20, Lindynette 3
Lindynette 30, Novynette, Yadine, Yasminelle, Dienille, Melniae, Belara, Tri-regol, Triodena Remélem ennyi elég lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet példát venni, sem tanulni az idõsebbektõl, azaz az olyanoktól, mint te! Így mit vársz a mai fiataloktól? Mit tanulhatnak, ha nem is tanítják õket? Hiszen egy értelmes választ nem kaptam. Nyilvánvalóan senki nem született mindentudónak, de lehet és kell is tanulni... tanulni pedig mindenhol lehet, még itt is!
"Hiszen egy értelmes választ nem kaptam." Leírtam vagy 10 féle tablettát. Az összes tájékoztatója fent van a neten, amibõl az összes kérdésedre választ kapsz. Ne haragudj, de ha ez neked nem értelmes válasz, akkor mégis mit vársz?
A kérdező hozzászólása: Azt köszönöm szépen, de a hozzáállással viszont vannak problémák. Jól tudom, hogy hülye kérdés, de valahonnan csak tudakozódni kell, és ha itt, akkor itt.
Szerinted a te stílusoddal nincsen baj? Ketten is elmondtuk, hogy simán magadtól megtalálhattad volna, egyikünk volt olyan segítõkész, hogy még egy halom gyógyszer nevét le is írta neked. Ezután ahelyett, hogy megköszönöd és elismered, hogy megtalálhattad volna magad még neked áll feljebb, hogy senki sem segített. Ne csodálkozz ha ilyenek mellett nekem sem kifogástalan a stílusom.
Te is megspórolhattad volna, mert te se értél el semmit azzal, hogy reagáltál rá. Tanulj meg kérdezni és akkor lehet kapsz értelmes választ, de fõként tanulj meg _jó helyen_ kérdezni. Az oldal neve ugyanis _gyakori_ kérdések. Ez a kérdés minden, csak nem gyakori, ráadásul azt sem mondtad meg, hogy mi az a gyógyszer amit szedsz, vagy mondjuk utána is nézhetsz, volt végtelen ilyen kérdés ahol volt róla szó, hogy mikortól véd, de gondolom ez is eltér típusonként. Értelmes kérdést tegyél fel, akkor több az esély, hogy értelmes választ kapsz, de még jobb ha jó helyen teszed fel. Ha mondjuk az lenne a kérdésed, hogy mi bízunk-e a tablettában, arra tudnánk értelmesen válaszolni, de ez olyan amit egy szakértõtõl kell megkérdezni. Én se itt kérdezem meg, hogy a preemptív interrupt mivel jobb mint a nem preemptív, mert olyantól kell megkérdezni, aki ért hozzá, itt pedig az emberek 99%ának csak zavaró a kérdés.
Viszont képzeld el, hogy az orvos azért orvos, mert ért hozzá. Mi meg nem orvosok, vagyunk, tehát jobb helyeken illene levonni a következtetést, hogy nem értünk hozzá. Egyébként meg mit keresel egy olyan országban ahol nem tudsz elolvasni semmit? Vagy vegyél olyat, amin rajta van magyarul vagy olvasd el angolul/németül/szlovákul, de nem vicceltünk azzal, hogy az orvost is meg lehet kérdezni. Vagy keress valakit aki tud valami értelmes nyelven és olvassa el neked.
A kérdező hozzászólása: Elhiszem neked, hogy benne van, de én sajnos nem Magyarországon lakom, hanem Szlovákiában, és ott a tájékoztatók nem magyar nyelven vannak. Mivel a magyar az anyanyelvem, így ilyen témában jobban szeretem a saját anyanyelvemen hallani. Ez egy kérdezõs oldal, ahol az emberek kérdeznek. Nem a "rajtavanatájékoztatón" nevû oldal, se nem a "kérdezdmegazanyádkínját" oldal.
A kérdező hozzászólása: Oké, értem. :) A dokitól megkérdezem és a tájékoztatót is megnézem, de addig is tudnátok a szedéssel kapcsolatban is valamit mondani? Tehát miután beveszem az elsõ tablettát, azonnal ágyba bújhatok a kedvesemmel, vagy mondjuk csak másnaptól kezdve? Bármikor abbahagyhatom a tabletta szedését, és visszaállhatok a gumira?
Semmi nem biztosít 100%-os védelmet a terhesség ellen, csak ha vkinek nincs méhe, vagy nem szexel. A tabletta sem 100%-os, de jó eséllyel (mondjuk 99%), hogy nem leszel terhes.
az elsõ gyerekem gyógyszer mellett lett.
szia olvasd el a betegtájékoztatót abban minden benne van:) de tényleg
mire való a fogamzásgátló te istenáldása? csak úgy szedik az emberek mert az olyan jó?
Szia, látod ugye itt milyen a szellemi színvonal... Ha elmész orvoshoz tõle bátran megkérdezheted, és a fog.gátló tájékoztatójában is le lesz írva szépen minden infó. Ne itt tájékozódj ilyesmirõl.
A kérdező hozzászólása: A hasznos részét megköszönöm, de a lehordás teljesen felesleges volt. Az emberek azért jönnek ide, hogy kérdezzen, és nem azért, hogy letolják õket! És tudtommal kérdezni nem szégyen! Olvass csak vissza egy kicsit. Az elejétõl kezdve a hangnem ellenséges és lenézõ volt. Ezt senki nem fogja megköszönni, nem csak én!

Ha a terhességi teszt egy hét után azt mutatja, hogy nem terhes, akkor terhes vagy nem? ! Kell még csinálni tesztet vagy nem? !

Legjobb válasz: nem értem a kérdést. Mikor csináltad a tesztet. Mikor voltatok együtt? A tesztet kb. fogantatás után 14-20 nappal kell csinálni, (hosszabb ciklusoknál még késõbb) elõbb nem hoz ki semmi eredményt.

nem értem a kérdést. Mikor csináltad a tesztet. Mikor voltatok együtt? A tesztet kb. fogantatás után 14-20 nappal kell csinálni, (hosszabb ciklusoknál még késõbb) elõbb nem hoz ki semmi eredményt.
A kimaradt menstruáció után kell tesztelni.
Milyen egy hét után?
Egy héttel az együttlét után még biztos nem mutat semmit! Egy héttel a kimaradt után meg már mutatnia kell! És ha egyszer halvány pozi akkor az 1 hét után is olyan! Én 8 hónapja teszteltem +at és az még mindíg ugyan olyan! Ha kijön a 2 csík akkor az ott is marad! Nem tûnik el csak úgy! :-) Üdv 38 hkm

10 hónapig szedtem egyfajta fogamzásgátlót (Diane35) és ugy 2 hónapja hagytam abba. Most még lehetek terhes ha óvszer nélkül szexelek? Mert azt hallottam hogy kell egy idö mig visszaállnak a hormonok, és még 1 pár honapot nyugodt lehetek. Vagy nem?

Legjobb válasz: ezt a hülyeséget hol hallottad? simán lehetsz terhes, orvos nem mondta, mikor abbahagytad? sõt, ha elkezdesz újra gyógyszert szedni akkor is újra ki kell várni az idõt, mire véd.

ezt a hülyeséget hol hallottad? simán lehetsz terhes, orvos nem mondta, mikor abbahagytad? sõt, ha elkezdesz újra gyógyszert szedni akkor is újra ki kell várni az idõt, mire véd.
Ehhez már IQ kell... ne szaporodj, kérlek!
Ne írd ezt, mert a végén még valaki elhiszi! Vajon miért van ott a leírásban, hogyan kell pótolni akár fél nap kiesést? Viccbõl? Ja: hogy a leírást el is kellene olvasni? De aki nem tud olvasni, az kérdezheti az orvost is. Azért van.
Ha abbahagyod, EGY nap múlva terhes lehetsz!!! Kivéve, ha beszeded a levelet, mert akkor még a 7 napban véd. Ha elkezded az újat, ki kell várni az idõt, amíg véd. Amit olvastál, az meg arra vonatkozik, hogy 1-2 hónapig még jobb, ha nem esel teherbe, mert árthat a babának (segítség: addig GUMI!) TÉNYLEG NE SZAPORODJ!
Itt is a 1, 25 ös szabály érvényesül. Vagyis ha 10 hónapig szedted, akkor 12, 5 hónapig véd a gyógyszer.
Na azért hülyeségeket nem kell beszélni, 1 nap alatt még rohadtul nem lesz terhes, azért kell a szervezetnek idõ míg kiürül a gyógyszer és visszaáll a régi rend. de persze azért két hónap nem kell hozzá.
"1 nap alatt még rohadtul nem lesz terhes" 1 nap alatt a petesejt kezd el érni, aztán 1-2 nap múlva lesz terhes az életben maradó spermiumokkal. Ha abbahagyja a gyógyszert, akkor 1 napja van, amíg még védett. Több nincs.
természetesen beleszámítottam, hogy a spermiumok akár 5 napig is eléldegélnek, és ezzel együtt mondom, hogy több mint valószínû hogy akkorse fog már rögtön az elsõ héten teherbe esni. nekem egy sürgõsségi tabi bevétele után 3 hónapig nem volt peteérésem. tudom az keményebb hormon, mint az antibébi, de azért mindkettõ káros hatással van a késõbbi petetermelésre. Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen "petétnehezentermelõ", de szentem másoknak is kell pár nap.
Igen - általában kell idõ. DE NEM MINDIG ÉS NEM MINDENKINEK! A kérdezõ - gondolom - nem akar az az 5% lenni, aki rögtön teherbe esik.

Szerintetek így kell lennie hogy aki terhes arra is rákényszerítik az alkoholt?

Van egy rokon aki nagyon iszákos és csúnyán beszél olyankor megba*zná az anja seggét is így mondja, és kényszerít mindenkit hogy mindenki igyon vele. Találkoztatok már olyan emberrel akinek hiába mondod hogy nem iszol mert terhes vagy, azt nem érti és csak egy megoldás van menekülni a házából is? Mit csináljak ha ez az ember olyan fő személy aki minden nagy eseményen jelen van?

Legjobb válasz: Nem iszom es kész. Ha terhes vagy, akkor remélhetõleg felnõtt is, állj a sarkára. Pont lexarnam, hogy más mit akar.

Nem iszom es kész. Ha terhes vagy, akkor remélhetõleg felnõtt is, állj a sarkára. Pont lexarnam, hogy más mit akar.
Ha én nem akarok inni, akkor nem iszok, és kész. Olyan nincs, hogy kényszerít.
Mi az, hogy kényszert? Lefog, és leönti a torkodon? Nekem is nehezen értette meg anyósom, hogy nem iszom terhesen, mert mit fognak szólni az emberek, meg majd meg fog sértõdni a nagynénje, hogy nem koccintok vele a születésnapja alkalmából, de kényszeríteni nem tudott. Koccintottam narancslével.
Én amikor terhes lettem, az alkoholszagtól is hányingerem volt, még akkor is, amikor már semmi mástól. Engem is kínálgattak, de megmondtam, hogy köszi, nem, majd arrébbmentem. Volt egy erõszakosabb kinálgató, neki megmondtam, hogy ha nem fejezi be, eléri hogy õt hányom le, vigye a közelembõl.
Én sem értem ezt a kényszerít dolgot... Meg akar verni, vagy mi? Maradj a párod mellett, akkor talán nem zaklat. De én szólnék a helyedben valami szimpatikus férfi rokonnak, hogy állítsa le, ha túl szemtelen.
Én nem vagyok terhes, de nem is iszok egyáltalán. Undorodom az alkoholtól. Céges bulin, mikor bográcsoztunk, nem értették meg a munkatársaim, hogy én nem iszok. Fogtam egy dobozos sört és azzal koccintottam, de nem ittam belõle. Amikor hozták a feleseket, hogy igyak, minden szívfájdalom nélkül kiborogattam a legdrágábbakat is. Inkább elvettem amivel kínáltak, csak ne erõszakoskodjanak. 26N
Igyál egy minimális bort. Az nem árt a babának, sõt, ajánlják is. Így nem kell hallgatnod az ismerõs hülyeségeit, de a babának sem ártasz. De ne haragudj, én annyira nem értem azokat akik nem tudnak nemet mondani... Ilyen nincs, hogy de már csak azért is iszol... Nem és kész
Ha nem tudom elkerülni, akkor csak úgy teszek, mintha innék, és kiöntöm valahova az italt.
szia! hát ha szeszt nem is, de egy pohár bor jót tesz :) a tapasztaltabb orvosok ( öregek) úgy tartják hogy ha terhes az ember, igyon 1 pohárka bort.. nem árt meg sem a babának sem neked, vérpezsdítõ, stb.. de ne a tablettásat. meg kell mondani hogy jó, 1 pohár bor, és több nem.. ha szeszt akar adni, akkor pedig kiöntöd valahova oszt jóccakát.. boldog baba várást :D
Kamu vagy nem kamu, Jézusom el nem tudom képzelni hogy egy embert kés nélkül kényszeríteni lehetne bármire is... Nálunk egy baráti visszafogott iszogatás során volt az hogy az egyik társunk csak lerészegedett, és nem tudunk elindulni mert mindenáron koccintani akart egy új körrel úgy, hogy már senki nem óhajtott rajta kívül inni. Komolyan mondom törékeny nõ létemre én állítottam le, a "férfiak" meg csak néztek egymásra hogy most mit csináljanak... Hogyan lehet kényszeríteni? ÁRuld már el légyszíves...
Rákényszerít?Olyan nincs, hogy kényszerít.Köszönöm, nem kérek és arrébb megyek.Maradj a párod közelébe és kész.
Érdekes hogy a kérdezõ nem ír semmit, szerintem ez kamu, bosszankodjatok én meg röhögök szitu.
Rákényszeríteni? Próbálna meg valaki valamit rám kényszeríteni.....
Én csak ezt nem értem: "így kell lennie hogy aki terhes arra is rákényszerítik az alkoholt?" Nekem mikor 6 hónapos terhes voltam a gyerekkel, az alkesz apósom egy üveg Hubertuszt hozott, mondván hogy igyunk a babára, szépen, és higgadtan elmondtam neki, hogy én BIZTOS hogy nem fogok feleseket inni terhesen, majd jött hogy ne játsszam az agyamat, semmi baja nem lesz a gyereknek tõle, anno pálinkát kevertek a síros baba cumis üvegébe. Addig addig erõszakoskodott, hogy megfogtam az üveget, és kihajítottam az ablakon idegségemben, a párom meg szépen kikísérte a drága papát, hogy menjen haza, igyon otthon! Tehát én nem értem, hogy hogy lehet egy felnõtt aggyal, és szabad akarattal rendelkezõ nõt kényszeríteni? Pisztolyt fog a fejéhez, kést a nyakához, vagy bezárja egy pincébe víz és élelem nélkül, egy üveg piával? Valaki felvilágosíthatna!
Én ezt nem is értem.. Mármint az embereket, akik erõltetik az alkoholt. Én sem iszom, csak nagy ritkán, és mindig piszkálnak a barátok, hogy igyak már, igyak már. Egyszer meg is jártam így.. Szóval engem már nem könnyû rábeszélni, mert ha nem akarok inni, akkor nemet mondok és kész. Én is borítottam már kis drága felest..elõtte figyelmeztettem õket, hogy vagy megisszák õk, vagy kiborítom. Nem hitték el. Na de ha valaki terhes??? Hogy veszi valaki a bátorságot ahhoz, hogy valakin le akarja erõltetni az alkoholt mikor az illetõ terhes?? Normális az ilyen? Nem hiszem. Ha valaki megállás nélkül csesztet, akkor kb. 5 perc után elküldeném a francba.
Tudni kéne hogy a kérdezõnek mi a fontosabb, az a személy vagy a babája egészsége. Esetleg van-e felelõsség érzete is.
Én biztosan NEM hívnék meg egy ilyen alkoholista állatot, hogy biztosan botrányt csináljon az esküvõmön!!!
A kérdező hozzászólása: Így a lagzin is jelen lesz , mert anyós rokona. Kihagyhatatlan személy. És nem hiszem hogy jót tesz a szesz nekem mert egy felestõl már zsibbad a lábam és melegség önti el a pocakom.
A kérdező hozzászólása: Elég könnyen, csúnya puruttya beszédje van és sérteget mindenkit akárhól van.

Linkelnétek be nekem terhes grafikont? Hogy kell alakulnia terhességkor a hőnek?

Legjobb válasz: Egészen a következõ (esedékes) menstruációig a görbe ugyanúgy alakul, mint ha nem lenne terhes az illetõ, csak annyi leolvasható, hogy volt ovuláció, mert ovuláció után magasan marad a hõ. Ha már 18 napon át magasan van, akkor esélyes a terhesség, de addigra az ember már túl van egy teszten, mert ugye peteérés után 12-16 nappal szokott megjönni. De ha linkelsz egy görbét szívesen segítek leolvasni, amit csak lehet. (volt-e ovud, mikor stb)

Egészen a következõ (esedékes) menstruációig a görbe ugyanúgy alakul, mint ha nem lenne terhes az illetõ, csak annyi leolvasható, hogy volt ovuláció, mert ovuláció után magasan marad a hõ. Ha már 18 napon át magasan van, akkor esélyes a terhesség, de addigra az ember már túl van egy teszten, mert ugye peteérés után 12-16 nappal szokott megjönni. De ha linkelsz egy görbét szívesen segítek leolvasni, amit csak lehet. (volt-e ovud, mikor stb)
AZ enyém annyira tipikusan katasztrofális görbe volt, hogy itt mindenki azt mondta, tök esélytelen, hogy terhes legyek, mert peteérésem se volt. Aztán mégiscsak ott volt a baba:D VAgy rossz volt a hõmérõ (bár azóta is használom, nincs baja), vagy lappangott bennem valami betegség, ami megemelte a hõmet, vagy nem tudom, de így nézett ki: http://ciklus.hu/images/diagramok/1a5fc82b37b1a76c7f916aa4cf..
Kedves elsõ az én görbémet is leelemzed? Másodiknak gratulálok, én is szeretnék már terhesgörbével dicsekedni :)
A kérdező hozzászólása: 2012.november 29.Ciklus diagramm!: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/205881a03f05648c0bd8e5..

32 hetes terhes vagyok, még dolgozom. Hol ill. hogy kell intézni a szülési szabadságot? Azt tudom, hogy 1 hónappal a szülés előtt lehet elmenni rá.

Legjobb válasz: Nekem 25 hetesig kellett írásban jeleznem hogy mikorra vagyok kiírva, mior szeretnék szülésire menni, illetve magát a tényt is, hogy terhes vagyok, orvosi igazolással bizonyítva. Kérdezd meg a munkahelyeden, nehogy lemaradj valamirõl, vagy kimaradj valamibõl.

Nekem 25 hetesig kellett írásban jeleznem hogy mikorra vagyok kiírva, mior szeretnék szülésire menni, illetve magát a tényt is, hogy terhes vagyok, orvosi igazolással bizonyítva. Kérdezd meg a munkahelyeden, nehogy lemaradj valamirõl, vagy kimaradj valamibõl.
Én pont ma intéztem a papírt a szülési szabi miatt. A várható terhesség elõtt 4 héttel korábban lehet megkezdeni. Én meg is kezdem, mert ha csak a kiírt idõpontban megyek szülési szabira, akkor pár nap miatt átcsúszok jövõ januárra, így kevesebb lesz a gyed (mivel azt az elõzõ évbõl számolják) De így, hogy 28 nappal korábban megkezdem, december közepén jár le a szülési szabim és a 2008-as bérembõl számítják a gyed-et, ami sokkal jobb lesz! Erre érdemes figyelni (anyukám munkaügyes, 30éve ezt csinálja, és Õ segít nekem ebben) A házi orvosnak kell vinni egy papírt a nõgyógyásztól, amin fel van tüntetve, hogy valóban terhes vagy és a szülés várható idõpontja 2009....stb. A házi doki pedig ez alapján fogja lezárni a táppénzt (én már azon vagyok) és megkezdjük a szülési szabit. Remélem tudtam segíteni! 33 hetes kismama
Bocs, javítok: minden évszám egy évvel több, bocsi :)
Én úgy tudtam, hogy a táppénz nem számít bele a tgyás és a gyed kiszámításába!
Az utolsó válaszadótol kérdezém, hogy nem az lenne a jobb ha átcsúsznál 2009-re? Mert akkor számolják a 2008-as béredbõl a gyedet így viszont ha nem csúszol át, akkor a 2007-esbõl fogják, nem?
nem, pont nem szabad átcsúsznom 2010-re, mert akkor a 2009-es bérbõl számítják, tehát az ideibõl, ami tele van táppénzzel...így a 2008-as bérembõl fogják (tavaly végig dolgoztam, 1 napot se voltam tp-en)

Április 30 án volt utoljára pecsételö vérzésem. Hogyan kell kiszámitani pontosan hány hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ápr. 23-án volt meg utoljára, most 10 hetes terhes vagyok. Akkor te ha minden igaz 9 hetes lehetsz +- pár nap. :)

Szia! Nekem ápr. 23-án volt meg utoljára, most 10 hetes terhes vagyok. Akkor te ha minden igaz 9 hetes lehetsz +- pár nap. :)
Nekem maj 01-en volt az utolso menszeszem, en 8hetes+3napos vagyok, akkor te 8hetes es 5napos vagy:-)
Ide írd be pontosan hogy mikor jött meg utoljára. Kiír minden fontos infot Neked:) http://www.nana.hu/index.php?apps=szulkalk
Számold ki április 30.-a óta hány hét telt el. Az orvos is így fogja kiszámítani.Minden terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számítják.
szia! nekem is pont április 30 volt az utsó mensim elsõ napja, és én most vagyok 8 hetes és 5 napos! gratulálok!

Hogy kell a terhes kutya lázát megmérni?

Legjobb válasz: ahogy a nem terhesét fenékbe. (persze kutya hömérövel ne a tieddel)

ahogy a nem terhesét fenékbe. (persze kutya hömérövel ne a tieddel)
A kérdező hozzászólása: az ugyan olyan mint a sima?vagy van valami speciális?
A kutya hõmérsékletét is teljesen normális higanyos hõmérõvel lehet mérni és ahogyan az elõzõ hozzászóló is írta, végbélben mérjük. Annyit tennék még hozzá, hogy kutyák esetében a végbélben mért normális hõmérséklet 38 és 39 fok közé esik. Lázasnak 39 fokos hõmérséklet felett számít a kutya. Vemhes kutya esetében, ha a hõmérséklet mérést az ellés idejének elõrejelzésére akarod használni, akkor minden nap azonos idõpontban kell mérni, az utolsó 4-5 napban legalább. Az ellés közeledtét a testhõ hirtelen jelentõs leesése jelzi, a normális 38-ról 37 fok körülire.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!