Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell párolni, (27 db)

Biztosan hülye ez a kérdés, de hogyan kell párolni?

Legjobb válasz: Kevés zsíron teszed oda az ételt,megfûszerezed,és csak annyi vizet öntesz alá,hogy ne égjen le. Általában a zöldség is ereszt levet. Ha elfõ,akkor mindig egy kevés melegvízzel pótold.(A hideg víztõl megkeményedhet a párolni kívánt étel)

Kevés zsíron teszed oda az ételt, megfûszerezed, és csak annyi vizet öntesz alá, hogy ne égjen le. Általában a zöldség is ereszt levet. Ha elfõ, akkor mindig egy kevés melegvízzel pótold.(A hideg víztõl megkeményedhet a párolni kívánt étel)
Kevés olajon meg kell dinsztelni és vízet hozzáöntve hogy ellepje kell párolni amíg meg nem puhul és elfõ a sok leve.
A kérdező hozzászólása: Még 1x köszi mindenkinek, de nehogy összekapjatok itt a végén!
szia! a 10:55-ös válasz az igazi. szóval kevés zsiradék és kevés víz. apránként pótolni a folyadékot puhulásig. üdv.
"mert ha vizben , mint ahogy az elõzõ válaszadó irta úgy nem lesz olyan" Én nem párolnák abba a lyukacsos francban mert áruld el a párolandó lének miért jó ha lefolyik alulra a vízbe?Ha a húsra zöldségre öntöm a vízet akkor az anyagok a párolólében maradnak.
Veszélyes nagyon! Csak gõzfürdõkben próbálkozzál!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!
nekem direkt van pároló fazekam 2 fazék amit egymásra kell tenni az alsóba vizet és a felsõbe, ami lyukacsos abba kell azt amit párolni szeretnél igy a legjobb, mert ha vizben , mint ahogy az elõzõ válaszadó irta úgy nem lesz olyan
A kérdező hozzászólása: De ez nem megfõzés "kategória"?
nem vitatkozni akarok de annak amit irtam (a lyukacsos fazék), annak az a lényege hogy gõz fölött párolja az ételt

Fagyasztott halfilét hogyan kell párolni?

Bocsi, ha buta a kérdés, de még csak most tanulok f?zni...

Legjobb válasz: Hát,elõször is kiolvasztod. Ha kiolvadt,én meg szoktam törölgetni papírtörlõvel,majd befûszerezem,kis olaj alá és máris párolódik. Szükség esetén(de általában nem kell) pici vizet szoktam alá tenni(max fél decit). Ha nem akarod,hogy szétessen a hal,akkor megforgathatod egy kis lisztben is(,ezt a szakácsoktól látom az étteremben,ahol dolgozom. Én Hot Pan-ben szoktam sütni,de serpenyõ is tökéletes.

Hát, elõször is kiolvasztod. Ha kiolvadt, én meg szoktam törölgetni papírtörlõvel, majd befûszerezem, kis olaj alá és máris párolódik. Szükség esetén(de általában nem kell) pici vizet szoktam alá tenni(max fél decit). Ha nem akarod, hogy szétessen a hal, akkor megforgathatod egy kis lisztben is(, ezt a szakácsoktól látom az étteremben, ahol dolgozom. Én Hot Pan-ben szoktam sütni, de serpenyõ is tökéletes.
1. Sütõben, vagy erõs grillsütõben: - a sütõt melegítsd elõ 200 C-ra. Ha gázsütõd van, kérdezd meg azt aki gyakran használ ilyet (szerintem kb a 3/4-énél vagy 4/5-énél lehet a 200 fok) - elõször fûszerezd meg, nem baj ha fagyott. Ennek sok módja van, a neten utána tudsz nézni (-> google: "alufóliában sült hal") Szerintem a legegyszerûbb fõszerezés a legfinomabb, de ízlés dolga: facsarj ki citromot, keverd össze szeletenkét egy ek olajjal, a halszeleteket vondd be a lével. Aztán dörgöld be õket sóval és borssal (lehetõleg "tekerõs"-sel, mert a frissen õrölt bors tényleg sokkal finomabb, érdemes kipróbálni). - aztán csomagold alufóliába. A fényes fele legyen belül a hõvisszaverés miatt. Hagyj egy kis helyet a gõznek (ne tekerd be szorosan). Ne legyen a csomagoláson rés, amelyen a gõz megszökhet. - tedd egy tepsire, alá mehet alufólia (ha kifolyik a lé, ne a tepsin égjen). - 15-20 percig süsd. Ha meg akarod pirítani kicsit, az uccsó 5 percre húzd szét a fóliát és tedd feljebbi rácsra a tepsit. Az olaj nem feltétlenül szükséges hozzá, ha párolni szeretnéd. 2. Serpenyõben - szeletenként egy dél diónyi vajat tegyél a tepsibe, olvaszd meg (ne pirítsd le) - erre tedd a befûszerezett vagy fûszer nélküli halat. - fedd le jól záró fedõvel, vagy ha nincs olyanod akkor (óvatosan) alufóliával, h a lehetõ legjobban bent tartsa a gõzt - párold 15-20 percig. Nem muszáj megfordítani, úgy is megpárolódik. Én pl megfordítom. A vajat nem muszáj hozzátenni: ha teflonban csinálod és alá öntesz fél-egy deci vizet akkor elõbb képzõdik gõz a párolódáshoz. 3. párolóbetétes edény. Alá víz, a kosárba a hal (fõszerezve vagy anélkül), fedõ rá. 15- perc múlva kész. Általános elv, hogy a halszelet vastagsága meghosszabbítja az elkészítési idõt, de ez így van a többi kajánál is.
+ kiolvasztás téma: a többihez tényleg nem árt de a fóliás megoldáshoz nem muszáj. A fagyasztott ételek kiolvasztására általában érvényes, hogy minél lassabban történik, annál inkább megmarad a kaja minõsége. Elõzõ este tedd be a hûtõ normál részébe, a zöldségrekeszbe. Meleg vízbe is rakhatod de azt tudni kell, hogy ha így olvasztasz ki ételt akkor a meleg víz kioldja a fehérjét és rontja az étel tápértékét. A zöldségek kivételek, mert azokat jobb általában nem kiolvasztani felhasználás elõtt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Hogy kell párolni?

Vajas burgonyát szeretnék készíteni, de sehol nem találok normális leírást, csak ilyen t?mondatosat. Eléggé kezd? vagyok, nekem kifejtett mondatok kellenek.:D

Legjobb válasz: http://www.izletes.hu/koret/burgonya/666 Itt a recept.

A kérdező hozzászólása: http://www.izletes.hu/koret/burgonya/666 Itt a recept.
http://www.kezdoszakacs.eoldal.hu/cikkek/tippek_-trukkok/par.. Petrezselymet én mindig akkor szoktam hozzáadni, amikor már készen van az étel, így szép zöld marad és sokkal intenzívebb az íze. Szoktam úgy is csinálni, hogy egy sütõpapírral bélelt tepsit megolajozok, vagy megkenek vajjal, ebbe teszem a burgonyát és kb 3/4 órára a sütõbe teszem, néha megfordítom, kiveszem és rászórom a petrezselymet.
Serpenyõbe teszed a vajat, kissé felforrósítod, bele a kockára vágott burgonya, egy ici-pici víz, és fedõ alatt puhára párolod. A petrezselymet csak a legvégén add hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már érthetõbb!!:)
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy a sót és a hagymát rárakhatom ugye a krumplira miközben párolódik? Hagymát gondolom lehet, csak a sózást elõbb, vagy utóbb kell, ha kész? :)
Hagymát nem ír a recept, sót fõzés közben.
A kérdező hozzászólása: Nem ír a recept, de a képen már van. A kínai vajas burgonyán van hagyma és én direkt azt akarom megcsinálni, így muszáj rárakni, anélkül nem is lenne az igazi. :)


Hogy kell párolni pl. csirkemellt? Sütőben vagy lehet simán a sütő edényben fent a gáztűzhelyen? Még sohase csináltam és kiszeretném próbálni mert fogyózom!

Olvastam olyat h alufóliába kell becsomagolni és úgy kell csinálni, de nem értem teljesen nem ég oda ha csak úgy belerakjuk a tepsibe?

Legjobb válasz: Beleteszed a csirkemellet egy serpenyõbe, vagy lábasba, pici olajat teszel alá, fûszerezed és felöntöd egy kis vízzel, letakarod, és kis lángon hagyod párolódni. Természetesen nem a sütõben, hanem a felsõ részen.

Beleteszed a csirkemellet egy serpenyõbe, vagy lábasba, pici olajat teszel alá, fûszerezed és felöntöd egy kis vízzel, letakarod, és kis lángon hagyod párolódni. Természetesen nem a sütõben, hanem a felsõ részen.
Be kell fûszerezni a húst, izlés szerint. Zsiron, olajon nagylángon felül körbesütni.Ha szint kapott, kicsire kell venni a gázt, és lefedve kell párolni lassan, mig megsül a saját levében. Ettõl párolás. Ha vizet teszel alá, fõzés. Ahúsok általában a saját levükben elkészülnek. Pl. a sertéspöri alá sem kell, enged annyit, amiben elkészül.Ha vizezeded egyszerübb, de veszit az izvilágából.Férjem szerint a vizzel készült húsok FÕTTEK, nem sültek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És még annyit szeretnék kérdezni h lehet sima étolajat használni vagy inkább olíva olajat kell?
sima olajat. Az oliva inkább hidegen jó, saláta stb, a melegitést nem szereti.

Hogy kell párolni a zöldségeket?

Legjobb válasz: Olajon kicsit meg pirítjuk és kevés vízet rátéve fedõ alatt pároljuk amíg a vízét elveszti

Olajon kicsit meg pirítjuk és kevés vízet rátéve fedõ alatt pároljuk amíg a vízét elveszti
én nem így szoktam. van egy kifejezett pároló edényem, ami egy kisebb fazékszerûség, ezt megtöltöm vízzel, az edénynek van egy betétszerûsége, amit rá kell helyezni erre a fazékra, az alja lyukacsos, és nem ér bele a vízbe. ide rakom a zöldségeket. alul ahogy melegszik ill. forr a víz, felül párolódik a gõzben a zöldség. ja, és ez le van fedve, hogy tartsa a gõzt.
Nem jobb lesz az íze ha kicsit olajon meg van párolva mint csak vízesen?
vízben fõtt zöldség lesz, víz felett lyukacsos edényben párolt zöldség
ahogy 4. írta. a vízben fõtt zöldségbõl sok ásványi anyag kioldódik, a párolt zöldség egészségesebb. utána lehet ízesíteni.
Olaj helyett használjatok vajat vagy ráma-margarint izletesebb lesz a kaja.

Hogyan kell párolni a babáknak?

Miket lehet nekik párolni?

Legjobb válasz: Ugyanúgy, mint magadnak, és szinte bármit. Mekkora a babád? Sokan almát is párolnak. Pucold meg a párolnivalót, vágd apró darabokra és kevés víz alatt sûrûn kevergetve párold puhára, majd turmixold.

Ugyanúgy, mint magadnak, és szinte bármit. Mekkora a babád? Sokan almát is párolnak. Pucold meg a párolnivalót, vágd apró darabokra és kevés víz alatt sûrûn kevergetve párold puhára, majd turmixold.

Hogyan kell párolni?

Kezd? háziasszony vagyok ne nevessetek ki.

Legjobb válasz: Párolás : a zöldséget vagy húst megforgatod kevés olajban,kicsi izet öntesz alá,lefeded,idõnként megkevered,ha a víz elfogy alatta és még nem puha,kevés melegvizet öntesz alá.A melegvíz fontos,mert ha hideget öntesz alá,akkor megkeményedik a hús.

Párolás : a zöldséget vagy húst megforgatod kevés olajban, kicsi izet öntesz alá, lefeded, idõnként megkevered, ha a víz elfogy alatta és még nem puha, kevés melegvizet öntesz alá.A melegvíz fontos, mert ha hideget öntesz alá, akkor megkeményedik a hús.
Ha rendszeresen akarsz párolt dolgokat enni, akkor nagyon javaslom a mostanában több helyen kapható rozsdamentes acél pároló kosarat. Kb 1.ooo.-Ft. Van 3 kicsi lába, ezek állnak az edény alján, és addig öntöd fel vízzel, hogy csak a lábakat borítsa víz. A kosár falait széthajtod, annyira, amekkora az edényed és beleteszed a párolandókat. Húst nem ajánlok így készíteni, de zöldséghez nagyon jó. Ugyanilyen jó, ha ugyan nem jobb a kukta, amiben szintén tudsz ezzel a kosárral párolni, csak sokkal gyorsabb, igaz jóval drágább is. A kuktához van táblázat, amely leírja, hogy mit mennyi ideig kell benne párolni. Érdekes, hogy a kuktában párolt zöldség íze intenzívebb, mint a sima edényben párolté vagy a fõtté. Sok sikert !

Hogyan kell párolni?

Pl. mi az hogy g?z fölött? El?veszek egy lábost, teszek bele vizet(gondolom) és hogyan tovább? Szeretnék zöldséget meg húst is, de fogalmam sincs hogyan??

Legjobb válasz: A párolásnak két fõ fajtája van. Az egyik amikor beledobod a züldséget,ha husival együtt szeretnéd,akkor elõször a husit,és kicsit késõbb a zöldséget,raksz bele 1-2 evõkanál vizet,és nem emelgeted a fedõt. A másik a gõz fölötti.Ehher nem árt egy speciális egyberakható edénypár,mert kül nem lesz túl hatásos.Alsó edénybe víz,erre pedig a másik edény.A másik egénybe a párolnivaló.Ez azért jó,mert a felsõ edény egyenletesen veszi fel a gõz hõjét,míg a gázláng/fõzõlap nem egyenletesen adja át.Ezt mondjuk leggyakrabban az édességkészítésnél alkalmazzák.(pudink,künönbözõ krémek,mázok készítése) Én most kaptam nászajándékba olyan edénypárt ami közé lyukacsos betétet lehet rakni,és akkor a gõzõlendõ husi,gaz közvetlenül érintkezik a forró gõzzel.Esetleg alul lehet a gaz fölötte a husi,és átveszik egymást gõzeit. Fontos,h fedõt egyik esetbe se nagyon emelgesd,mert elszáll egy csomó hasznos anyag.

A párolásnak két fõ fajtája van. Az egyik amikor beledobod a züldséget, ha husival együtt szeretnéd, akkor elõször a husit, és kicsit késõbb a zöldséget, raksz bele 1-2 evõkanál vizet, és nem emelgeted a fedõt. A másik a gõz fölötti.Ehher nem árt egy speciális egyberakható edénypár, mert kül nem lesz túl hatásos.Alsó edénybe víz, erre pedig a másik edény.A másik egénybe a párolnivaló.Ez azért jó, mert a felsõ edény egyenletesen veszi fel a gõz hõjét, míg a gázláng/fõzõlap nem egyenletesen adja át.Ezt mondjuk leggyakrabban az édességkészítésnél alkalmazzák.(pudink, künönbözõ krémek, mázok készítése) Én most kaptam nászajándékba olyan edénypárt ami közé lyukacsos betétet lehet rakni, és akkor a gõzõlendõ husi, gaz közvetlenül érintkezik a forró gõzzel.Esetleg alul lehet a gaz fölötte a husi, és átveszik egymást gõzeit. Fontos, h fedõt egyik esetbe se nagyon emelgesd, mert elszáll egy csomó hasznos anyag.

Hogyan kell zöldséget párolni? Rizibizit szeretnék csinálni, és olvastam, h meg kell párolni a borsót. Hogyan kell?

A teljes folyamatot légyszi, kell-e víz, ha igen mennyi, mennyi ideig pároljam, milyen lángon? És ha kész vagyok a párolással, akkor csak összeöntöm a kész rizzsel és elkeverem?

Legjobb válasz: Mélyhütött borsód van? Azt tedd vízbe, hogy ellepje és 15 percig fõzd. Ha üveges borsód van, azt nem kell fõzni, csak össze kell keverni a megfõtt rizssel.

Mélyhütött borsód van? Azt tedd vízbe, hogy ellepje és 15 percig fõzd. Ha üveges borsód van, azt nem kell fõzni, csak össze kell keverni a megfõtt rizssel.
az utolsó tökéletes válasz, valóban csak párolni kell szinte saját levében a mirelitet és a frisset.egy plusz tanács, egy késhegynyi szódabikarbóna mehet rá, és megmarad az élénkzöld eredeti színe. egészen más, mint a konzerv.
Igen, fedö alatt jó párolni. Azt, hogy meddig kell, a legegyszerübben úgy lehet megmondani, ha megkostolod - de általában 5-10 perc mindenképpen elég a borsónak, ha nem öreg.
A konzerv fött borsó, azt csak fel kell melegiteni, fözni nem kell. A fagyasztottat (meg késöbb a frisset is) vagy egész kevés olajban vagy nagyon kevés vizzel kezded kis lángon párolni (sóval, borssal, esetleg fokhagymával izesitve): ne süljön, hanem a saját levében puhuljon. Az elsö amit irt, hogy annyi viz, amennyi ellepi, az nem párolás, hanem fözés. A párolásnak az az elönye, hogy a zöldségböl nem fö ki az ize meg a vitaminok, sokkal egészségesebb is meg finomabb is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, utolsó, hehe ez a történet vicces, hogy még a nyomokat is eltûntetted:) biztos örül neki a családod, hogy ilyen konyhatündérük van mint Te, hogy inkább újatt csinálsz, de nem a szétfõttet rakod eléjük:) Neked is további sok sikert, köszi:)
ja és igen, a rizst külön fõzd meg, nem tudom, hogy zacsis-e vagy hagyományos. de arra ügyelj, hogy szép pergõs legyen és végül összekevered a borsóval, lazán, hogy ne törjenek. ahogy én szoktam: 25 dkg rizst zsíron megfuttatok és másfélszer annyi vízzel felengedem, megsózom. fedõ alatt hagyom, míg forr és felszívta a vizet. egyet keverek rajta és lezárom a gázt. félrehúzom és dupla konyharuhával letakarom. 25 deka rizshez fél kiló fagyasztott borsót párolok, kevés zsíron, és ahogy már írtam pici szódabikarbónával. a rizst villával fellazítom és finoman összekeverem a rizzsel. borsozom és frissen vágott /esetleg szárított/ petrezselyemmel megszórom.
gratulálok és ne légy kishitû !! biztosan nagyon finom lett, mindenkinek van "elsõ" alkotása. bízzál magadban, és , ha véletlenül kudarc ér, akkor sem kell elkeseredni. úgy kell felfogni, hogy tanulópénz...:) ) én nemrég 40 évnyi tapasztalattal a hátam mögött úgy szét fõztem a rizst, hogy gyorsan lehúztam a vécén, hogy nyoma se maradjon.mire fölkelt a család én már egy újabb, de már szuperül sikerült rizseshússal dicsekedhettem. konyhai bakik voltak, vannak és lesznek:) )) nagyon sok örömet kívánok Neked a konyha és az élet minden területén. üdv.
változatosság képpen, néha szoktam két három sárgarépát is felkockázni, akkor elõbb párolódik egy kicsit a répa, utána jön a borsó. szép színes és nagyon finom. a mexikói zöldségkeverék is kitûnõ rizzsel. üdv-elõzõ-
A kérdező hozzászólása: okés..és mikor párolom egy pici oljaba beleteszem a zöldséget, és rárakoma fedõt ugye?:) és kb 3 perc elég neki vagy mennyi kell?
A kérdező hozzászólása: köszi..a konzerveset nem kell egyeltalán megpárolni, vagy fûszerezni vagy ilyesmi??? totál kezdõ vagyokXD
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek, ma délre meg is csináltam életem elsõ rizibizijét..jó, nem nagy szám, de nekem az:) és fincsi lett, mindenkinek nyomtam egy zöld kezet:)

Hogyan adjam 6 hós fiamnak a rizst, kukoricát, búzát, zabot? Mindegyiket meg kell párolni? Pl:kukorica? Konzervest? És a rizst? Össze kell törni? És kukoricapehely? Hol kell venni? Direkt babáknak Való?

Bocs de nem jön a véd?n? és nincs kit?l kérdeznem....

Legjobb válasz: Mióta eszik szilárdat a kisfiad? Mi 6 hósan még csak egy pár gyümölcsöt ettünk (Kecskeméti üvegest, mert pl barackot, szilvát nem kapok igazán frisset mostanság...) és krumplit meg sütõtököt. Kb ennyi volt... Rizst még mindig nem eszik (8 hósak vagyunk) az majd most jön. Kukorica????? Nem hinném, hogy egy féléves gyerkõc pocakja fel tudja dolgozni. Ráadásul konzervest? Tudod mik vannak abban? Részemrõl a búzával és zabbal is várnék. Fõleg ha van lisztérzékeny a családban! Ezen a linnken megtalálhatod hogy kell a szilárd ételt adni sorban a babának :) http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm Jó étvágyat :)

Mióta eszik szilárdat a kisfiad? Mi 6 hósan még csak egy pár gyümölcsöt ettünk (Kecskeméti üvegest, mert pl barackot, szilvát nem kapok igazán frisset mostanság...) és krumplit meg sütõtököt. Kb ennyi volt... Rizst még mindig nem eszik (8 hósak vagyunk) az majd most jön. Kukorica????? Nem hinném, hogy egy féléves gyerkõc pocakja fel tudja dolgozni. Ráadásul konzervest? Tudod mik vannak abban? Részemrõl a búzával és zabbal is várnék. Fõleg ha van lisztérzékeny a családban! Ezen a linnken megtalálhatod hogy kell a szilárd ételt adni sorban a babának :) http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm Jó étvágyat :)
14.57-nek Nem írtam, hogy nem ehet rizst. Azt írtam, hogy én mikortól adtam neki. Egy hete tart a hozzátáplálás, mint kiderült. Ezért én az alapvetõ ételekkel kezdtem. Ami addig csak kitart még elérhetõ lesz a védõnõ. :)
Én a sütõtököt így csinálom:Meghámozom a tököt, kiveszem a magot, és felaprítom.Meghámozom a krumplit, megmosom és azt is felaprítom.Ezeket egyszerre teszem fel fõni, mert kb egyszerre fõnek meg.Fõzõlével turmixolom. Húsosan elõször a felkockázott húst teszem fel, ha majdnem megfõtt hozzáadom a krumplit és a sütõtököt, összefõzöm õket, majd turmixolom.
Búzát, búza lisztet, árpát és egyéb gulétnest sehogy. Azt csak 8-9 hónaposan szabad. Egyébként elõször érdemes a gyümölcsöket nyersen reszelve, elvét kóstoltatni ugyanígy a zöldséggel is .Aztán lehet párolni, sütni fõzni.
A kérdező hozzászólása: És a gyümiket is elötte párolni kell? Vagy csak nyersen?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat de ne veszekedjetek már....
Utolsónak megsúgom, hogy a rizs az elsõk között van amit a baba ehet.A tápszerek nagyrészének az alapja is rizs. És 6 hósan ehet már elég sokmindent, sokféle zöldséget, krumplit, tésztát, húst, májat...stb...A lényeg a fokozatos hozzászoktatás mindenhez.Nekem a legnagyobb 15 éves, a legkisebb 8 hós, és nem értek egyet ezekkel a mai túlzásokkal.De szerencsére mind 3 egészséges, és nem allergiásak semmire.
A kérdező hozzászólása: És kb 1 hete csináljuk
A kérdező hozzászólása: Hát mivel nem sok mindent tudok csak kostólgatunk bébiételeket pl:alma
Kukoricát ne adj még neki, esetleg üveges bébiételt mert az máshogy készül.Mióta táplálod mellé? A fõzelékek sürítéséhez adhatsz krumplit, tésztát, rizst.Jó meg kell fõzni õket, és turmixolni a megfõtt zöldségekkel húsokkal, májjal, gyümölccsel, amit éppen fõzöl neki.
A kérdező hozzászólása: http://babainfo.freeblog.hu/archives/2008/12/02/Hozzataplala.. Innen szedtem hogy mit ehet. Tök hülye vagyok ehhez a hozzátápláláshoz..... És a sütõtõkõt hogy kell megcsinálni?
Kukoricapelyhet bioboltban tudsz venni és azt csak be kell áztatni. Az én fiam 6 és fél hós és már eszik: sárgarépa párolva, krumpli alufóliába becsavarod és a sütõben megsütöd finomabb mint fõzve, sütõtök sütûben megsütöd, cékla megfõzöd, ezeket adhatod önnmagukban és keverheted is õket egymással. Már kapott rizst, mert egészségesebb, mint a krumpli azt megfõzöd jó puhára és én parajpürével (fagyasztva vettem) turmixoltam össze. Nekem az almát nem eszi, az õszibarackot igen. Majd adhatsz neki brokkolit is és gesztenyét (megpárolod)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!