Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell mondani, hogy (872 db)

Angolul hogy kell mondani, hogy kitűnő/jeles tanuló? Vagy azt, hogy 4-5-ös tanuló?

Legjobb válasz: csak ezt tudom mondani : csak ötös és négyes jegyei vannak :) = He/She has got only 5 and 4 marks (asszem igy van...bocsi ha nem :/) vag ymég ezt tudom: "az õ jegyei mindig 5ös vagy négyes" (tudom hogy nem valami magyaros :d ) He's/She's marks are always 4 or 5.

csak ezt tudom mondani : csak ötös és négyes jegyei vannak :) = He/She has got only 5 and 4 marks (asszem igy van...bocsi ha nem :/) vag ymég ezt tudom: "az õ jegyei mindig 5ös vagy négyes" (tudom hogy nem valami magyaros :d ) He's/She's marks are always 4 or 5.
He is an A student.
A kérdező hozzászólása: 1. bocsi, hogy én kérdeztem, én mégis kijavítalak, de birtokosban az, hogy övé fiú/lány, az his/her nem pedig he's/she's. A he's/she's annak a rövidítése lehetne, hogy he is/she is...
He/she is a top-grade student. He/she is an A+ student.

Németül hogy kell mondani, hogy "az én Párom"? Tehát Barátom, de párkapcsolati szinten.

Legjobb válasz: Mein Lieber Mein Liebhaber Mein Partner (kevésbé szép)

Mein Lieber Mein Liebhaber Mein Partner (kevésbé szép)
Mein Freundin...
Mein Freund/meine Freundin Mein Geliebter/meine Geliebte Mein Liebhaber ...
A kérdező hozzászólása: És azt hogy kell mondani, hogy "párkapcsolatban élek"?
Pl. "Ich habe einen (festen") Freund" -
Vagy "Ich habe einen Lebensgefährten" (ha élettárs)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
54%os akkora baromságokat írsz! Minek, ha nem tudsz rendesen németül? Kinek jó ez? Ich lebe in Partnerschaft.- Párkapcsolatban élek.
inkább meg lesz éve.
könnyebben, el fog fogyni:DD
Helyes-e a „meg van edve/éve”, illetve a „meg van idva/ivva” kifejezés? A Nyelvmûvelõ kéziszótár (159. o.) szerint az “eszik” ige határozói igenévi alakjai a következõk: “éve” (leginkább igekötõvel együtt használatos: “megéve”), ritkábban “evén” vagy “évén”, a nyelvjárásokban “edve”. Ugyanez vonatkozik az „iszik” igére is. Forrás: http://www.e-nyelv.hu/2011-02-22/edveeve/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)


Hogy kell mondani, hogy "brownie"?

Legjobb válasz: brovni

brovni
vagy bráu(v)ni
bráni
I wasn't supposed to ...
Nem kellet volna megtenni, vagy megtörténjen, vagy mi? Függ attól, hogy mi. Egyébként pedig: It shouldn't have happened vagy I shouldn't have done it/that.
Az elsõ is jó...
Ha csak ennyi a mondat, ahogy a kérdésben van, akkor esetleg: It was not supposed to do/happen.
A kérdező hozzászólása: A mondat annyi lett volna, hogy nem kellett volna ezt tenni. De mielõtt beírtatok volna, megtaláltam a választ, jó az amit én írtam. Csak egy kicsit bonyolult. http://www.englishforums.com/English/HadntWouldnt/vnnhc/post.. Csak ezzel a mondattal: "I wouldn't have had to report late for work"
A kérdező hozzászólása: De Snapette-nek is igaza van: I shouldn't have done it/that. De akkor mindegyik jó? Vagy ezek árnyalatnyi különbségek?
A volna az angolban : would/should+ have + ige 3.alakja Tehát "nem kellett volna" you shouldn't have "
Bocsi elözö vok : igy : you shouldnt have done it

Hogyan kell mondani hogy láttam a Jóban rosszban ban az akármit v akárkit?

Tehát: a sorozatról van szó.

Legjobb válasz: ezt egyszer hallottam még Vágó István magyarázta asszem, a lényeg h vagy Jóban Rosszbanban vagy Jóban Rosszban címû sorozatban

ezt egyszer hallottam még Vágó István magyarázta asszem, a lényeg h vagy Jóban Rosszbanban vagy Jóban Rosszban címû sorozatban
A kérdező hozzászólása: mert ez így érdekesen hangzik :D ban rag nélkül meg hát nah... úgyis :D
Én úgy emlékszem, hogy dupla ragos, tehát a Jóban Roszbanban láttam...

Angolul, hogy kell mondani, hogy nyári munka gyakorlat?

Legjobb válasz: munka gyakorlat együtt sok, nem? munka vagy gyakorlat. vagy nem tudom, h gondolod summer practice vagy summer work

munka gyakorlat együtt sok, nem? munka vagy gyakorlat. vagy nem tudom, h gondolod summer practice vagy summer work
Internship :-)

Olaszul hogy kell mondani hogy gyönyörű tigrisek?

Legjobb válasz: Bella Tigers ...szerintem

Bella Tigers ...szerintem
(sono) belle tigre :)
Uhh, az elsõ válaszoló valamit nagyon félreértett...
...meg én is, siettemben nem egyeztettem a többesszámot. Tehát helyesen: belli tigri bocsi ;)
bocsi van, ezt tényleg benéztem, nem kicsit!!! (elsõ voltam) ;)
A kérdező hozzászólása: tehát a belli tigri a helyes? köszi a helyes választ!

Hogyan kell mondani?

each-csel vagy beach-el

Legjobb válasz: Mondani így kell: bíccsel Írni pedig így: beachcsel (azaz nem kell kötõjel)

Mondani így kell: bíccsel Írni pedig így: beachcsel (azaz nem kell kötõjel)
Ha a beach szó -val, -vel toldalékos alakja a kérdés, akkor beach-csel, mivel a rag v hangja teljesen hasonul a szótõ utolsó (cs) hangjához. Ez az írásban jelölt teljes hasonulás. Pl. "Alkossatok mondatokat a beach szóval" helyett lehet "Alkossatok mondatokat a beach-csel", bár ez kevésbé szép.
Ha pedig mint igét akarod használni, akkor "megyek beach-elni"
Úgy látom, mehetek korrepetálásra az idegen szavak toldalékolása tárgyában, különös tekintettel a szokatlan hangzócsoportosulásokra...

Munkaalkalmassági vizsgálaton el kell mondanom, hogy 6 hetes terhes vagyok? Nem akarok még szólni róla a 8. hét előtt a munkahelyemen. Sürgős!

Tanárként dolgozom, és most derült ki, hogy nincs idei munkaalkalmasságim. A héten el kell mennem, viszont csak a jöv? héten megyek a n?gyógyászhoz.

Legjobb válasz: Ha kell tüdõszûrõ, akkor el kell mondanod, mivel terhesen nem mehetsz tüdõszûrésre, árt a babának.

Ha kell tüdõszûrõ, akkor el kell mondanod, mivel terhesen nem mehetsz tüdõszûrésre, árt a babának.
Ha van rá lehetõség, én megvárnám a biztosabb 12. hetet, addig feleslegesen "hergeled" a fõnökséget és hívod fel magadra a figyelmet. Sajnos ma ez van, amint megtudják, hogy babát vársz vagy tervezel, jön a felmondás.
minden esettben! téged vizsgál, nem a fõnöködet! ha minden rendben van a terhességgel akkor nem befolyásolja! de az orvos el fog küldeni nõgyógyászhoz, szerintem utána fogja csak kiadni az alkalmasságit!
Nézz utána, mert van egy olyan új törvény, (úgy tudom júli 1.-tõl, az új Munkatörvénykönyvébe) hogy ha megállapítják a terhességet, azt azonnal jelentened kell a munkáltatónak. Ha csak otthon teszteltél, de orvostól még nincs papírod, akkor jó. De ha már van dokitól, akkor kötelességed bejelneteni a munkáltatónak. (Épp pár napja mondták ezt nekem, azt hittem rosszul hallok... :-/ )
az orvosnak elmondhatod, neki titoktartási kötelezettsége van!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A titoktartási kötelezettség akkor is fennál, ha a munkaadóm számára csinál alkalmassági vizsgálatot, és a várandósság befolyásolja a munkavégzésemet? Bizonytalan vagyok kicsit...
A kérdező hozzászólása: Szerencsére felmondás tuti nem lesz, mert pedagógusként dolgozom. Így a tanév végéig biztos a helyem. De tüdõszûrésre semmiképp nem mennék. Csak, tényleg, ha már a családnak is csak karácsonykor mondjuk meg (10-11. hét), nehogymár a fõnökömnek hamarabb mondjam meg...
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon gáz, ha igaz! Köszönöm azért! Mindenképp utána nézek! De nagyon nem akarom, hogy a munkahelyemen hamarabb tudják, mert az magával vonja szinte az összes ismerõst... Elõször a családnak akartuk karácsonykor (Akkor leszek 10 hetes). Remélem kihúzom addig. Utána nézek, és írok, hogy mi a fejlemény. Ha valakit érdekelne.. Köszi még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm, hogy figyelmeztettél. Utána néztem. Nem vagyok köteles, csak abban az esetben ajánlott, ha kétséges a munkaviszonyom. Ugyanis a bejelentéstõl felmondási védelem alatt állok a gyermek 3 éves koráig. Így marad az eredeti terv... Sõt. Kivárjuk a 12 hetet.
De ha nem lesz meg a tüdõszûrõ, akkor nem lesz meg az alkalmassági, és rákérdez az orvos miért nem mentél el... Majd a munkáltató is megkérdi miért nincs meg... Na meg jobb bejelenteni minél hamarabb, nehogy meglepetés érjen!!!
A kérdező hozzászólása: Ma kérdeztem meg a rendelõintézetben az egészségügyi alkalmasságin, hogy kell-e tüdõszûrés. Mondtam, hogy tanítok. Azt ámondták, ha 6 évnél idõsebbeket tanítok, vagy nem élelmiszerrel dolgozom, akkor nem kell a tüdõszûrés. Furcsa, mert tavaly a másik iskolában kérték. Hétfõn kell mennem a saját üzemorvoshoz. Nem tudom, neki mondjam-e. Lehet, nem mondom, ha nem akar elküldeni szûrésre, csak látást, meg légzést, meg ilyeneket néz meg.
Megnéztem és köszönöm a tájékoztatást! Írásban kötelezõ bejelenteni a terhességet, de pontos idõpont, hogy mikor kell az nincs, csak ha kétséges a munkaviszonyod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!