Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell meggyet (22 db)

Hogyan kell meggyõzni a szüleinket, hoy elengedjenek egy 01:00-kor játszódó 2:30 órás filmre?

EZ EGY NAGYON FONTOS FILM!!!!!!

Legjobb válasz: A legjobb módszer, az, ha elmúlsz 18 éves. Más most hirtelen nem jut eszembe. Ha olyanok, hogy elengednek a barátaiddal, akkor könyörgés, ha nem olyanok, akkor meg a nagyon fontos film bizonyára ki fog jönni DVD-n is. Valószínûleg a szüleid számára is nagyon fontos az iskolai tanulmányod.

A legjobb módszer, az, ha elmúlsz 18 éves. Más most hirtelen nem jut eszembe. Ha olyanok, hogy elengednek a barátaiddal, akkor könyörgés, ha nem olyanok, akkor meg a nagyon fontos film bizonyára ki fog jönni DVD-n is. Valószínûleg a szüleid számára is nagyon fontos az iskolai tanulmányod.
Hány évesek vagytok?

Hogyan kell meggyet/cseresznyét magozni? :D

Legjobb válasz: megfogod azt az ártatlan kis gyümölcsöt és kettészeded mintha széttörnéd, aztán amelyik felében benne maradt a mag azt szépen kiszeded.

megfogod azt az ártatlan kis gyümölcsöt és kettészeded mintha széttörnéd, aztán amelyik felében benne maradt a mag azt szépen kiszeded.
Lehet kapni különbözõ magozó gépeket, de a manuális megoldással nem kell hozzá semmi, csak a kis kezed, befogod a meggyet a mutató, és a hüvelyk ujjaid közé(ugyanazon a kezeden lévõ mutató és hüvelyk ujjaid közé, ez nagyon fontos!) és nyomást gyakorolsz rá, amelynek következtében a kemény csonthéjas meg átszakítja a gyümölcs húsát a szára irányába, és magának, mintegy utat törve távozik a gyümölcs belsejébõl.
beveszed a szádba. Óvatosan, de azért haytározott mozdulattal nyelvvel, vagy fogakkal szétnyitod, majd a magot kiköpöd. A gyümölcs maradék részét pedig egy másik edénybe köpöd. (a boltban kaphatót is így csinálják. Állítólag rabok és munkanélküli nyugdíjjasok "készítik" Nyamm-nyamm)
Mély tál, két kézbe kifelé tartva magunktól, olyan fogással mintha széjjel törni akarnánk, ahol a szár volt ott jön ki legkönnyebben a mag, utat tud törni, megnyomni és kipattan magától a mag. Kiülni vele kis székre, nekem nem is csapkodott, egyik marok tele, nem kell sok mozdulatot végezni így, a másik marokba meg gyûlik a mag, ha kész mind dobjuk, és megint vesszük tele. Balos vagyok, egyik oldalt a magos tányér térdem közt amibe, jobboldalt meg a tele tál.
fóliakesztyû, és a gond megoldva:)
lilák lesznek utána a körmeid:(
én a bal kezembe veszem a meggyet, és a jobb kezem hüvelykujján lévõ körmömmel kikapom a magot. ez a leggyorsabb nekem:) a cseresznye nehezebb, mert nem válik el a magtól egykönnyen. a meggymagozók egy kalap [email protected] sem érnek, fröcsög, és minden 10 meggybõl, 8-ban mennemarad a mag.
Kevésbé léfröcskölõ megoldás, ha késsel vágod ketté. De majdnem mindegy, úgyis fülig piros leszel (meg minden, ami körülötted van, a fal is).
De vigyázz, hogy a cseresznyét, vagy meggyet ne szorítsd túl erõsen, mert akkor kilõheted a saját szemedet is a maggal:D
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 11:48 de így össze vissza spriccel a leve
Pisikélni azért tudsz?

Hogyan kell csinálni a meggy és a cékla főzeléket? Mennyi meggy és mennyi cékla megy egy főzelékbe? Kb 160ml főzeléket szokott a 6, 5 hós kicsim megenni. A céklát hogyan milyen formában kell kóstoltatni mert azt még nem is kóstolta.

Persze külön gondolom a meggyet és a céklát.:) Mindegyiket krumplival keverve.

Legjobb válasz: Én a céklát alaposan megsúrolom, megszurkálom hústûvel néhány helyen és becsomagolom alufóliába. Sütõben puhára sütöm. Így finom, édes lesz. Krumplipürével szoktam keverni, a krumpli fõzõvizével lazítom. Felesbe szoktam bele tenni a céklát és a krumplit. A meggyet megfõzöm, szitán áttöröm (így nem megy át a héja), szintén krumplipüréhez keverem. Általában egy nagyobb krumplit szoktam megfõzni és egy maréknyi meggyet.

Én a céklát alaposan megsúrolom, megszurkálom hústûvel néhány helyen és becsomagolom alufóliába. Sütõben puhára sütöm. Így finom, édes lesz. Krumplipürével szoktam keverni, a krumpli fõzõvizével lazítom. Felesbe szoktam bele tenni a céklát és a krumplit. A meggyet megfõzöm, szitán áttöröm (így nem megy át a héja), szintén krumplipüréhez keverem. Általában egy nagyobb krumplit szoktam megfõzni és egy maréknyi meggyet.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Én a céklát is vízben fõztem, amikor már majdnem puha volt, beletettem a krumplit is, utána összeturmixoltam. Meggyet ugyanígy szoktam, csak ahhoz teszek 1 kis kocka csirkemellet is, azt fõzöm elõször, aztán a kimagozott meggy+krumpli. Ezt is botmixerrel pürésítem.


5hónapos babámnak adhatok már céklát, meg meggyet? Meggyem csak fagyasztva a kertből. Nem bolti. Hogyan kell ezeket elkésziteni?

Legjobb válasz: Céklát adhatsz neki.A meggyben nem vagyok biztos de azt tudom héj nélkül lehet odaadni.Ha elakadnál ajánlom figyelmedbe Vida Ádi oldalát innen letöltheted a babaszakácskönyvet is sok jó dolog van benne!!!:http://www.facebook.com/#!/kismamablog

Céklát adhatsz neki.A meggyben nem vagyok biztos de azt tudom héj nélkül lehet odaadni.Ha elakadnál ajánlom figyelmedbe Vida Ádi oldalát innen letöltheted a babaszakácskönyvet is sok jó dolog van benne!!!:http://www.facebook.com/#!/kismamablog
A kérdező hozzászólása: Köszi:) )
Cékla az mehet, de a meggyel még várj szerintem kb. 7 hós koráig. Most tudtok enni, barackot, almát. És nemsokára jön a sütõtök is.
Én úgy tudom, hogy lehet meggyet is adni. Én a milumil táblázatát használom, ott írják a meggyet 4-6 hó között, de még mi sem próbáltuk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Mehet a meggy! Az elsõ gyümölcsök között van! Ja, és az én kislányom imádta barackkal :)

Mit kell tennem, hogy a meggy ne süllyedjen le a sütemény aljára sütéskor?

Legjobb válasz: Jól csepegtesd le a meggyet egy szûrõben, aztán egyesével rakd a sütire. A lisztbe forgatás is jó ötlet, bár én nem szoktam, hanem óvatosan rárakosgatom. Így is pár szem lejjebb megy, de nem a legaljáig. Még egy: ha piskótát sütsz, semmiképp se nyisd rá az ajtót, mert összeesik. Ha valami kevert tészta, arra lehet úgy, ahogy elõttem írták, picit sütöd, úgy rá a meggy.

Jól csepegtesd le a meggyet egy szûrõben, aztán egyesével rakd a sütire. A lisztbe forgatás is jó ötlet, bár én nem szoktam, hanem óvatosan rárakosgatom. Így is pár szem lejjebb megy, de nem a legaljáig. Még egy: ha piskótát sütsz, semmiképp se nyisd rá az ajtót, mert összeesik. Ha valami kevert tészta, arra lehet úgy, ahogy elõttem írták, picit sütöd, úgy rá a meggy.
A kérdező hozzászólása: Kevert tészta. Picit sütöttem és rászórtam a meggyet. Jaj, nagyon jóóó lett, köszönöm! :) )
Zsemlemorzsába forgasd ne lisztbe. Akkor lesz tuti. (Newkids)
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd kipróbálom.
Asszem lisztbe kell forgatni vagy ha konkrétan a tetejére akarod rakni, akkor süsd pár percet a tésztát és csak utána tedd rá a meggyet.
igen.lisztbe kell forgatni
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Hogyan kell elkészíteni a meggyet?

Tegnap kaptam friss meggyet és szeretném megcsinálni babámnak.HOgyan kell? Van még eper is hozzá.

Legjobb válasz: Az epret felejtsd el, még akár jövõre is. A meggyet viszont nyersen is odaadhatod, sõt, úgy marad benne a legtöbb vitamin.

Az epret felejtsd el, még akár jövõre is. A meggyet viszont nyersen is odaadhatod, sõt, úgy marad benne a legtöbb vitamin.
megkérdezhetem, hogy a grizes meggyet hogy készitetted?
Én héjastól turmixoltam banánnal. Nagyon szerette. Tehetsz hozzá natúr joghurtot, ha már bevezetted..
A bébiételekben az apró magvas gyümikbõl elvileg kiszedik a magokat, ezt otthon elég macerás lenne. Egy éves kor alatt nem javasoltak ezek semmiképp. A meggyet én nyersen, turmixolva adom, általában almával keverve. Szerintem jó lesz krumplival is.
A kérdező hozzászólása: Bébiételben kapott már epret, akkor se adjam? Akkor krumplival jó lesz? uzsonnára kapná csak.
Almához vagy krumplihoz szoktam adni a meggyet. Az apró magvas gyümölcsök 2 éves kor alatt nem ajánlottak, nagyon allergizálnak (eper, kiwi...).
Én leturmixoltam nyersen, és átpaszíroztam szûrõn hogy a héját kiszedjem. Magában is ízlett neki :) De kevertem almával is, meg grízbe is tettem.
Epret tényleg felejtsd el. Meggyet én a hét hósomnak nyersen, a többi gyümihez tirmixolva adtam. Magában elég savanyú lenne.
Én meggyszószt csinálnék belõle ha kapott már a babád joghurtot vagy tejfölt.
DM-es grízpehellyel. Abból pép, bele a meggy :)

Hogyan kell el készíteni a rumos meggy befőttet?

Legjobb válasz: http://www.nosalty.hu/rumos_meggy_recept_929

1.Fogsz egy befõtet! 2.Bele üntöd a rumot! 3.Teszel bele meggyet! 4.Kész a rumos befõt!
jó a helyesírásod ! :/

Hogy kell a meggyet átpasszírozni a babának? !

Légyszi ne nézzetek hülyének, anyut akartam megkérdezni, de nem veszi fel a telefont :)

Legjobb válasz: nem kell átpaszirozni

nem kell átpaszirozni
Én botmixerrel szoktam összetörni neki, elõtte mindenképpen magozdd ki!
Nem kell leszedni a héját! Nyugodtan adhatod neki. Az én kislányom már 4 hósan ette a meggyet héjastól!
Még valami: ha túl hígnak találod tehetsz bele babapiskótát, vagy kekszet és ha megázott adhatod neki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) ))
csatlakozom, hagyd a manóba a héját. kisfiam 5, 5 hónapos kora óta eszik meggyet, soha nem passzíroztam. Természetesen magozd ki, és turmixold össze a többi hozzávalóval.
meggylét szeretnél ?
A kérdező hozzászólása: hanem? akkor hogy kell adni a babának? 8 hónapos, és nem tud darabosat enni, mert öklendezik még tõle.akkor csak simán turmixoljam le?
A kérdező hozzászólása: köszi :) és mehet a héja is? vagy hogy szedjem le?

Hogyan kell elkesziteni a meggyet es a cseresznyet?

Eleg, ha siman leturmicolom vagy forrovizbe rakjam bele es hamozzam meg?

Legjobb válasz: Forró vízbe azért célszerû tenni, mert akkor kibújik a bõrébõl és nem fogja puffasztani a babát. Ne fõzd meg, nyugodtan add neki oda nyersen. Le is turmixolhatod, héj nélkül nem lesz darabos.

Forró vízbe azért célszerû tenni, mert akkor kibújik a bõrébõl és nem fogja puffasztani a babát. Ne fõzd meg, nyugodtan add neki oda nyersen. Le is turmixolhatod, héj nélkül nem lesz darabos.
A kérdező hozzászólása: Megfõztem pár percre forróvízbe. Sajnos a héja nem jött le, de a turmix után átpasszíroztam még a szitán, így a leve legalább kijött. Tudom, nem az értéke húsa, de az íze kedvéjért kapja csak így is. Majd egy év múlva eheti már darabosan is ;) Köszi a segítséget!

Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyõzni?

Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok?

Az abortuszhoz nem akarok hozzászólni se pro, se kontra, elég sokan fejtegették már itt, én azt nem értem, a kérdésed utolsó mondatát MIÉRT NEM a párodtól kérdezed meg? Mi itt ezt honnan a búbánatból tudnánk? Egyáltalán, korábban beszéltetek arról, akartok-e mindketten gyereket?
Semmi személyes érzelem nem volt az indoklásomban. Az önkormányzatnak, olyan embernek kell segíteni aki hasznos. Általában figyelembe veszik a rossz hátteret és azt hogy a segítséggel mennyire tud élni az aki megkapja. Lesz e utóda aki az oktatási intézményekbe kerül stb. A magánszektor az más. Az ilyen önkormányzati munkára és lakásra sokan állnak sorban. A vállalkozások adóbevételeibõl lehet osztogatni. Így szerencsére sokan beleszólhatnak. Így fordulhat elõ, hogy a családi segítségnek kiosztott pénzt, ha a családfõ elissza, eldohányozza, akkor az önkormányzat kiadhatja élelmiszer, tüzelõ és olyan juttatásokban amit a gyermek közvetlenül megkap. A másik felvetés, hogy a nõnek ésszerû érvekkel meg kell gyõznie a férfit számomra elég nevetséges. Sajnos nem mindenkinek van érdek érvényesítõ képessége, de ami ennél is fontosabb, hogy ez nem feltétlenül racionális kérdés. A nõ egyszerûen csak indoklás nélkül szeretné. Aki ezzel visszaél, az hihetetlenül önzõ. Szerencsére a törvény még valamennyire az igazságot képviseli. A közösen összehozott gyereknél a nõ dönti el, hogy életben maradjon-e. (nincs szükség racionális érvekkel meggyõzni a férfit. A férfi pedig megszületett gyerek neveléséhez anyagi felelõsséggel tartozik, akár gyerektartás címén is.
85 szamodra mi az elet ? ha dobog valakinek a szive az el? mert egy magzatnak embrionak mar 5 hetes koratol dobog a szive percenket 130-150 dobogassal tehat el vagy nem el? Azert mert az anya testeben van elrejtve attol meg egy kulon eloleny alany szemely. a JOG SZERINT NEM EL ez igaz ill el ha erdeke azt kivanja elove lehet nyilvanitani de szerintem neked ez tul bonyolult tema
Én megkérdezném tõle, hogy ha majd egyszer "olyan" lesz az anyagi helyzete, hogy végre bevállal egy gyereket, majd 3 év múlva mondjuk kirúgják, mert ezt ugye senki sem tudhatja elõre, és ha nem nyer milliókat a lottón, akkor bármikor kerülhet [email protected] helyzetbe, szóval akkor mit csinálna mondjuk a 3 éves gyerekkel? Abortálja?
szerintem a magzat bár elejétõl fogva él, de: Még nem fejlõdött ki semmije csak az ami a létszükséglethez kell, de még nem alakultak ki azok az idegi pályák ami által létrejön az agy ergó a lélek szentélye. És aminek még nincs lelke, nincs személyisége és bármily fájdalom de akkor még csak magzat, nem pedig egy érzõ lény ami azt mondja "mama". A kérdezõnek szíve joga megtartani a babát ha szeretné, de ne tolja rá olyanra a felelõsséget (ami ezzel jár) aki nem is akarta a babát. Akkor felelõs szülõként nevelje fel egyedül a gyereket úgy hogy mindent belead. De csak akkor ha ténylegesen belegondolt a gyereknevelésbe és itt nem csak a gügyögõs részt kell nézni hanem a végig dolgozott éjszakákat és a többi, mert a gyereknevelés nem csak tündér mesébõl áll.
#88, Scythian, na ya... a férfi meg nem szeretné, csak úgy indoklás nélkül... aki ezzel visszaél... érted, ez pro-kontra. Azt meg senki sem vitatta, hogy a végsõ döntés a megtartás/AB szempontjából a Kérdezõé, ahogy azt sem, hogy ha megtartja, jár neki valamennyi tartásdíj. Ha Te ügyesen kirugattad, akkor az öregségi nyugdíjminimum 25%-a azaz olyan 7500 Ft, ha mégis elállsz "bölcs" tervedtõl, akkor mondjuk 10 eFt...A Kérdezõnek valóban minden joga meglenne arra, hogy olyan 55 eFt-bõl összesen tartsa fenn magát a gyerekkel együtt, include szállás. Ennyi a Kérdezõ döntési joga. Csakhogy a kérdés az, hogy "Hogyan tudnám meggyõzni?" - nyilván nem arról akarja meggyõzni, amihez amúgy is jopga van, hanem arról, hogy maradjanak együtt. Na, ebben meg van néhány ellensége, aki mindenféle - általában egy férfival szemben teljesen hatástalan SÕT - gyilkosozásra, érzelmi zsarolásra meg hasonlókra ösztökéli, és vagyunk néhányan, akik - függetlenül attól, hogy helyeseljük-e a szándékát - próbálunk olyan tanácsot is adni, amivel esetleg lehet valami esélye. Ismered a viccet a verébrõl a tehénrõl meg a macskáról, nem?
Kedves Ury Boyka, köszönöm a privát levelet. Számomra megtisztelõ, ha egyenesen a Jó Istenhez hasonlítanak. Ma már másnak is Isten jutott rólam eszébe, de lehet, hogy csak a saját lelkiismerete szólalt meg:-))
Kedves #90, "Én megkérdezném tõle, hogy ...mit csinálna mondjuk a 3 éves gyerekkel? Abortálja?" Na egy férfi (mondjuk magam) erre a kérdésre szimplán visszakérdezne, hogy "miféle hülyeség ez? Ha egy kapcsolatot önként, szabad akaratomból vállaltam akkor azt vállaltam, amit nem, azt meg nem." Szóval megint csak nem tanácsos kérdés egy hímnemûvel szemben:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 94-es én csak azt akartam mondani ezzel, hogy szerintem nem sok különbség van a között, hogy a gyerek az anyja hasában, vagy éppen a kiságyban fekszik, mert már van, és kész. Az anyagi helyzete bármikor lehet rossz, ha akarta, ha nem a gyereket. Akkor meg tudná oldani, ha akarta volna, így meg nem? Ez tényleg csak akarat kérdése. Akkor meg nincs mirõl beszélni. Viszont ha annyira nem akart gyereket az anyagi helyzete miatt, akkor védekezhetett volna rendesen. Tehát valamilyen formában vállalta a dolgot, csak akkor ez nem esett le neki. Nem lehet akkor elfújni a gyertyát, mikor már ég a ház. A lényeg, hogy nem akkor kéne gondolkozni, mikor már ott "van" a gyerek. Szerintem. De ez csak az én véleményem. Az abortusznak vannak jogosult formái, de ezt személy szerint nem tartom annak. Mondjuk a kérdezõ is vigyázhatott volna jobban. Egyébként én sem akarnék senkit sem meggyõzni semmirõl, csak egy elméleti válasz volt.
Scythian! Az intelligenciád, vagyis inkabb annak a hiánya elképesztõ. Magyarázd mar meg nekem, hogy milyen összefüggés van aközött, hogy valaki hasznos tagja e a társadalomnak, illetve hogy akar e gyereket. Ennyi erõvel baxus a gyermektelen orvosokat, tanárokat azonnal ki kellene rúgni, nem??? Olyan hulye vagy, hogy az mar faj.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Milyen parázs vita alakult itt ki. Dönteni kell. 1. Megtartod, szegénységben nyomorban egyedül apa nélkül felneveled, majd jövõre kiírod ide a kérdést, hogy mit tegyél, mert a párod nem segít, elhagyott amikor a pici megszületett, majd együtt sz.tezzük, amiért erre képes volt. 2. Most elveteted a babát, és késõbb amikor a párod is úgy érzi, közös erõvel, közös akarattal, közösen felnevelitek. Nincs más lehetõséged. Vagy ez, vagy az, de döntened kell. Persze lehet jönni mindenféle dumával, hogy ez olyan mintha abortálnál egy háromévest. Hülyeség. Kilátástalan helyzetbe kényszeríteni magát, a párját no meg azt a pici babát, senkinek nincs joga. Ha már akkor nem gondolkodott se a kérdezõ, se a kedves párja amikor védekezni kellett volna, akkor legalább most tegye meg.
"Az intelligenciád, vagyis inkabb annak a hiánya elképesztõ. Magyarázd mar meg nekem, hogy milyen összefüggés van aközött, hogy valaki hasznos tagja e a társadalomnak, illetve hogy akar e gyereket. Ennyi erõvel baxus a gyermektelen orvosokat, tanárokat azonnal ki kellene rúgni, nem??? Olyan hulye vagy, hogy az mar faj." Elsõsorban szociális juttatások szempontjából közelítettük meg a dolgot, mint ingyen lakás és "ajándék meló". Természetesen a gyerektelen tanárokat és orvosok kirúgása egy nagyon szélsõséges példa, én nem írtam ilyet. Nem szeretem, amikor a véleményemet és általában középutas véleményeket szélsõségesek, szélsõséges példákkal próbálják torzítani. A gyerektelenek több adót fizetnek vagy a gyermekesek kevesebbet, ahogy tetszik. Ez egy társadalmi szempontból nagyon hasznos középutas törvénykezés.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csatlakozok azokhoz, akik azt kérdezik, hogy mi lesz, ha kitesz a párod? Az egy dolog Kérdezõ, hogy szerinted nem tud hova menni. Te tudsz, ha õ kitesz? A lakást ezek szerint az õ révén kapjátok ilyen kedvezményesen. Mi van, ha jogos a félelme, hogy nem maradhatok ott sokáig? Akkor kell egy albérlet, mint amilyet mások is bérelnek, és akkor a 80.000 Ft máris nem 80.000, hanem jóval kevesebb. A leírtak alapján sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a párodnak vannak észérvei, neked meg csak érzelmiek. Nem tetszik az a hozzáállásod sem, hogy más anyukák sem dolgoznak, mégis felnõ a gyerek. A gyereket Te akarod. Ezért kényszerítenéd a párodat jóval több tehervállalására, hogy a Te vágyad teljesüljön. Te még a gyerek érdekeit sem nézed, nemhogy a párodét. Nem tudok neked semmilyen észérvet mondani, hogy miért a Te akaratodnak kellene teljesülni. Te is a nyomorra, a mi adónkra, a párod kontójára akarsz szülni, csak mert te alig várod, hogy ölelgesd a gyereked. Etetni ki fogja? és mibõl? Sokkal felelõsségteljesebbnek tartom a párod, amiért a jövõre gondol. Nyilván abban, hogy becsúszott a gyerek mind ketten hibásak vagytok, de ha már van lehetõség abortuszra, akkor nem kellene nyomorra kárhoztatni a még sem született gyermekedet.
91: ezek szerint aki olyan betegségben szenved, hogy nincs tudatánál (pl. Michael Schumacher), az nem él és meg lehet ölni?
"ezek szerint aki olyan betegségben szenved, hogy nincs tudatánál (pl. Michael Schumacher), az nem él és meg lehet ölni?" 91 ezt írta: "még nem alakultak ki azok az idegi pályák ami által létrejön az agy ergó a lélek szentélye. És aminek még nincs lelke, nincs személyisége és bármily fájdalom de akkor még csak magzat, nem pedig egy érzõ lény..." Ebbõl melyik igaz Schumacherre? Nem szeretnék állást foglalni, de ha vitázni akarsz, akkor a leírtakkal vitázz, ne vidd teljesen félre a társalgást valami kompletten kamu szöveggel (a vitapartnered ugyanis semmit nem írt a kómában fekvõ felnõttekrõl, csak a még nem kifejlõdött embriókról fejtette ki a véleményét).
"ezek szerint aki olyan betegségben szenved, hogy nincs tudatánál (pl. Michael Schumacher), az nem él és meg lehet ölni?" Végül is az agyhalott embereket is lekapcsolják a géprõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #83 "Kérdezd meg tõle, hogy pár év múlva mennyire fogja bánni, hogy arra kényszerített, hogy megöld a közös gyereketeket." - ezt a tanácsot próbálom itt értelmezni, próbálom elképzelni, hogy nekem mondaná egy nõ egy ilyen helyzetben - és képtelen vagyok rájönni, hogy mi ebben az értelem. Egyszerûen nem érteném, hogy miért is kellene bánnom azt, hogy pár évvel azelõtt az én kívánságom szerint alakultak a dolgok??? Ez biztos valami nagyon nõi dolog, logika... csak hát nem érdemes figyelmen kívül hagyni azta tényt, hogy a Kérdezõ egy férfit akar meggyõzni, nem egy másik nõt. A férfi meg - nem ok nélkül hivatkoztam az elõbb egy tanulmányra - nem a gyerekhez kötõdik elsõ sorban, hanem a nõhöz. Na, ennek a ténynek az alapján a Kérdezõ által elõadható meggyõzések non plus ultrája, legerõsebb aduja az lehet, ha közli a férfival, hogy szerinte az abortuszra rá fog menni kettejük kapcsolata is. Ennyi. Ha ez nem hat egy FÉRFIRA egy ilyen szituban, akkor a világon semmi. Egy férfival szemben éltalában a gyilkosozások, magzatképek, némasikolyok, abortusztúlélõk - szóval a magzatvédõk átlagos eszközei - a baromi nagy semmi. Jó esetben. Rossz esetben meg visszája... Tilos, felejtõs. Észérvek, logikus levezetések, végsõ esetben a nõ - az ember párja - részérõl a szerinte várható következmény ismertetése. Ez hatHAT egy férfira. Kérdezõ, elég konkrét válasz?
Huh, Scythian..... Tudod nem mindenki akar egy nem tervezett terhessegbol szuletendo gyereket megtartani. Sot, lehet, hogy ujat mondok, de olyan is van, aki egyaltalan nem akar gyereket. Az emocionalis intelligenciad nulla, a szemellendoz viszont hatalmas.
A kérdező hozzászólása: A párom nem lép le mert nincs hová mennie. De nem az volt a kérdésem, hogy megtartsam e a babát hanem, hogy hogyan gyõzzem meg a páromat. Bölcsöde nincs a faluban, amúgy is más anyuka sem dolgozik és mégis felnõ a gyerek. Amíg a párom dolgozik a hivatalban, addig tudunk itt lakni.
Hogyan gyõzd meg? Mondd neki is, hogy azért kell gyerek, mert te alig várod, hogy babázhass, és mondd el neki azt is, hogy õ "úgysem megy el, mert nincs hová mennie", mondd el neki, hogy te nem akarsz dolgozni egyáltalán, hiszen "más anyuka se dolgozik, és mégis felnõ a gyerek", meg azt se felejtsd el neki mondani, hogy te arra építesz, õ élete végig ott fog gürizni a falusi önkormányzatnál éhbérért. De közben szerintem nézd meg jól az arcát, mert jó eséllyel többet látni nem fogod, úgy húz el, mint a vadlibák abban a percben. De ugye kamu a kérdés, és a valóságban nincs a világon ilyen önzõ, számító nõszemély?
Utolsó, dehogy nincs... valóságban van a világon ilyen önzõ, számító nõszemély! És nem kevés.
Kérdezõ (#71) "A párom nem lép le mert nincs hová mennie." - a boldog család eszményképe - Kérdezõ, te tényleg erre akarsz úgymond "családot alapítani"??? Egy másik ember életének tönkretételére, arra hivatkozva, hogy "úgyse tud hova menni"???? Egyébként a kérdésed lényegére válaszolva meg aki nem akar gyereket az adott körülmények között, azt sehogy se tudod meggyõzni... aki ingadozik, gondolkodik, a dolgon, azt meg ész-érvekkel. Ez a valós választék. Gyilkosozással, érzelmi zsarolással a világon senkit semmirõl nem lehet meggyõzni. Ja, és ha úgy igaz, ahogy most írtad, akkor zsarolgatás esetén ráadásul a párodnál van az adu, mert egyszerûen közli, hogy jó, akkor felmond a munkahelyén...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "De ugye kamu a kérdés, és a valóságban nincs a világon ilyen önzõ, számító nõszemély?" - ó, dehogy nincs, a mi kultúrkörünkben egyértelmûen erre mutat a tendencia... Kérdezõt meg kell védenem, semmivel sem rosszabb ebben az átlagnál... Éppen olvasgattam egy friss angol felmérést, amit a The Courier-ben publikáltak a napokban: - amíg egy párkapcsolatban a férfiak számára általában a párjuk az elsõ, a nõk számára átlagban a gyerek - a gyermektelen párok összességében általában boldogabbak, mint a gyermekesek - az élettársi kapcsolatban élõk általában boldogabbak mint a házaspárok (ezt a tanulmány szerzõi az elõzõ megállapítással hozzák kapcsolatba, lévén a házaspárok több gyereket vállalnak általában) - a homoszexuális párok általában boldogabbak a heteroszexuálisaknál. - a gyerekes nõk önmagukban szemlélve a legboldogabbak. Na nesze, ha nõ vagy, a gyerektõl várhatsz boldogságot, ha férfi vagy, a boldogság útja, ha homoszexuális élettársi kapcsolatban élsz... hurrá...
"A párom nem lép le mert nincs hová mennie. De nem az volt a kérdésem, hogy megtartsam e a babát hanem, hogy hogyan gyõzzem meg a páromat. Bölcsöde nincs a faluban, amúgy is más anyuka sem dolgozik és mégis felnõ a gyerek. Amíg a párom dolgozik a hivatalban, addig tudunk itt lakni." Szegény gyerek, milyen szülõktõl van...
...és a 40-es hozzászólásnál én voltam a hülye, holott tök egyértelmû, hogy ha a kérdés nem kamu, akkor sem az anya, sem az apa nem alkalmasak jelenleg a szülõi feladatok ellátására.
Elég ostoba vagy, kedves kérdezõ. Nem anyának való. Az abortusszal jobban jársz, és a gyerek is. Ha egy férfi menekülni akar a felelõsség elõl, menekülni fog. Lesz hova. Megoldja. Ne aggódj. Ha õ nem szeretné a gyereket, akkor még minek erõlködsz? Szerintem kettõtök közül, 40 évesen neki több esze van - merem remélni -, nyilván jobban tudja, mit miért nem szeretne. Nem gondolod, hogy õ egy kicsit reálisabban átlátja a helyzeteteket? Attól, hogy most van munkája, az nem garancia arra, hogy egy év, vagy akár egy hónap múlva is lesz. Mit teszel, ha elveszti a munkahelyét? Oda a keresetetek nagy része. Sõt, az egész. Te kiesel a baba miatt, kapod a gyest, meg a nem tudom én mit, párod meg azt a kis havi juttatást, amibõl az állam szerint még meg lehet élni.
Te még nem tudod, mekkora kínszenvedés úgy felnevelni egy gyereket, hogy erõsen nélkülözni kell. Egy gyerek felnevelése amúgy sem olcsó mulatság. Viszont mivel a párod 40 fele van, így gondolom, te legalább 30 körül jársz, sok idõd már nincs, ha most elveteted, a fene se tudja, hogy lesz-e még lehetõséged. Szerintem üljetek le, nézzétek meg, mérjétek fel a lehetõségeket, kreáljatok valami jövõképet és döntsetek bölcsen.
A párod nem lép le, mert nincs hova mennie.-és neked lesz hova menned a gyerekkel, ha kidob a párod a szolgálati lakásából???
De a férfi kapja a lakást a munkájáét , nem? Persze, hogy nem õ fog elmenni hanem jobb esetbe te kerülsz anyaszálóra rossz esetbe meg utcára mert az sincs ingyen.
" A párod nem lép le, mert nincs hova mennie.-és neked lesz hova menned a gyerekkel, ha kidob a párod a szolgálati lakásából???" A mi településünkön azok kapnak önkormányzati lakást és önkormányzati munkát akik megpróbálnak hasznos tagjai lenni a társadalomnak és a településnek. Nálunk, ha tudomást szereznék ilyen esetrõl, 2 perc alatt elintézném , hogy a fent említett esetben a fickó is repüljön. A melót sem a két szép szeméért kapja és nem azért mert hasznos, hanem azért, mert a társadalom megpróbál segíteni. A segítség pedig ilyen eset után nem csodálkoznék, hogy megszûnne, sõt. Aki viszont bizonyít, az több segítségre számíthat. Rengetegen felajánlanak gyerekcuccokat rászorulóknak, mi is tettünk már ilyen felajánlást.
Kérdezd meg tõle, hogy pár év múlva mennyire fogja bánni, hogy arra kényszerített, hogy megöld a közös gyereketeket. És gondolj bele, te hogy fogod magad érezni utána, amikor évekig csak arra fogsz gondolni, hogy milyen gyerek lett volna.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Scythian, " Nálunk, ha tudomást szereznék ilyen esetrõl, 2 perc alatt elintézném , hogy a fent említett esetben a fickó is repüljön" - na és akkor mi van? (már azon túl, hogy magadról kiállítod a bizonyítványt) Semmi, mert adott esetben te kereshetsz egy másik embert a munkára és taníthatod be, a férfi meg még mindig lényegesen jobban jár, mint ha - akarata ellenére - beletörõdne ebbe a helyzetbe. Innentõl a férfi már csak relatív gyõztes lehet... Te meg ugye szépen leírod magad azzal, hogy személyes érzelmeid alapján nyúlkálsz utána embereknek... Egyet érts már meg légyszi: az emberünkkel nem tudsz érdemben kiszúrni, mert az emberre rákényszerített gyerekvállalás helyzeténél CSAK JOBB VAN. Mondom ezt úgy, hogy volt benne részem... (persze az gyökeresen más helyzet, ha a Kérdezõ valami jó érvvel tényleg meg tudja gyõzni, de õszintén szólva erre egyre kevesebb esélyt látok, pláne ha megfogadná szegény a "gyilkosozós" tanácsolat...)
Megölni csak azt lehet, ami él. Nem akarja állandóan azt mondani a gyereknek, hogy ezt most azért nem vesszük meg, mert nincs pénzünk. Te azért nem jársz olyan ruhákban, mert nincs pénzünk. A szeretettel sajnos nem lehet jól lakni és megfelelõ életkörülményeket biztosítani. Az önkormányzat meg még sok ember segít...és erre alapozva vannak emberek, akik így akarnak gyereket vállalni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 91-es vagyok: oda írtam azt is hogy anyukának szíve joga megtartani, de ezt ne erõltesse a másikra, mert ettõl nem lesz szebb a tette miszerint megmenti a magzatot. Akkor kösse fel a gatyáját és dolgozzon meg azért hogy egyedül nevelhesse fel a babát, ha már annyira akar gyereket. És Schumacher agya már kifejlõdött teljesen , van személyisége, akarata és addig míg van esély a túlélésre és nem lesz teljesen agyhalott(amivel csak a családját teszi majd tönkre akaratán kívül)addig érdemes életben tartani, de igen ez teljesen más eset legyél szives a témával kapcsolatban válaszolni kérlek. Én azt nem bírom amikor egyesek azt kiáltozzák ne öld meg a magzatot hisz már dobog a szíve és érzõ lény. Hát nem az, akkor még nem amikor még csak a létfontosságú dolgok fejlõdtek ki olyan szinten van kb.mint egy amõba. A kedvencem amikor külföldön keringet arról egy videó hogy a magzat sikít az abortációnál XDXDXD lol Ja sikít annak ellenére hogy még nem fejlõdtek ki a hangszálai XD
#101, tegnap volt itt egy kérdés, hogy aki 16 évesen megszerzi a nagykorúságot házassággal, az ha 17 évesen elválik, elveszíti-e. Erre pedig az a válasz - nyilván - hogy NEM. Vannak dolgok, amit csak megszerezni lehet, elveszíteni nem. Az emberi méltóság - személyiségi jogok az tipikusan ilyen dolog, pont ahogy a nagykorúság is:) Tehát, ha azt mondjuk, hogy az élve születéssel illetik meg az embert, akkor azt UTÁNA megilletik - tekintet nélkül a késõbbi állapotára.
Akkor pár hónap múlva ismét születik majd egy gyerek aki utálja majd a világot, egyedülálló szülõ neveli fel... Nem mintha nem ilyenekkel lenne tele az ország már így is, de gratulálok, sok boldogságot...
Újabb felelos gyermekvállalo, aki kicsit se fog remélni a csaladipotlekert es a segélyért se áll sorba....l gratulálok.....
Én kíváncsi vagyok, hogy mi lett. Hogyhogy apuka megváltoztatta a véleményét???
de rosszindulatúak vagytok :) talán apuka lenyugodott és a kezdeti hirtelen döntés átalakult egy megfontolt, nyugodt döntéssé? semmi baj ezzel...sõt...jó, hogy átgondolta :) és ez semmi rosszat nem jelent, honnan tudjátok, hogy milyen életük lesz? lehet, hogy ezután lesz egy kisebb szerencséjük, több pénz jön be a háztartásba, szeretni fogják a gyereküket, szépen felnevelik és boldog gyerekük lesz :) istenem...de rosszmájuak vagytok :) sok boldogságot, kitartást, erõt és szerencsét a kicsihez!!! :)
Sok boldogságot kívánok, örülök, hogy volt hitetek a jövõben. Aki bizonyítja, hogy a nehéz körülmények ellenére ember tud maradni, annak a segítség sem fog elmaradni.
Merész dolog gyakorlatilag a semmire gyereket vállalni, de remélem, hogy jól alakul a sorsotok. Jó egészséget a picinek és Neked Kérdezõ! 28N
Itt vagy kõgazdagok vannak vagy nagyon rosszindulatúak. Máshol 80 ezer forint sem marad meg TISZTÁN! Nagyon fontos, hogy minden költségen felül marad ez meg nekik! Tehát nem a semmire vállaltak gyereket, nem értitek meg?! Ezzel az erõvel a jelenlegi helyzetet tekintve nálunk, akkor csak egy szûk réteg szüljön a budai villákban! Kérdezõ! Sok boldogságot kívánok nektek, örülök, hogy a férjed meggondolta magát és megvan az örömötök! :)
"Itt vagy kõgazdagok" jaja, akinek havonta több, mint 80ezer marad, az kõgazdag...
kõgazdagok? nem minden költség után marad ennyi, hanem szolgálati lakásban laknak most, így a fizetésük ennyi a rezsit levonva. de ha a kérdezõ elmegy szülni, már közel se lesz 80 a bevételük, mert a fizetése 70%-a a gyed, azonkívül ebbõl a pénzbõl ételt kell venni, pelenkát, babakelengyét. hú, most, hogy mondod, tényleg kõgazdagok!
Látom a 128-ast is sikerült jól félre érteni. Értelmezd újra amit írt.
Értelmezzétek már légyszíves újra a kõgazdag kontextusát, hogy ne beszéljetek félre utána. Nem értették meg a mondanivalóm sajnos és a mondatokat.
Ja és természetesen jogos, hogy nem dolgozik terhesség alatt végig és utána, de addig tudnak spórolni is, tudnak dolgokról lemondani, van segítségük, tehát nem a segélyre és a semmire vállalnak gyereket. Nem állítom, hogy egyszerû, de megoldható és még a férje is próbálhat feljebb törekedni, esetleg második állást vállalni stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük a jókívánságokat! A párom rájött, hogy ahoz, hogy új életet tudjon kezdeni kell egy társ aki szereti.
Kérdezõ, az utolsó két kommented alapján azt mondom, ez egy óriási kamu...
persze hogy kamu..de legalàbb jobbik fajtàbol
Ez tuti kamu.
Szuper :) sok boldogsagot es jo egeszseget :)
párdon nem abortáció, hanem abortálás alatt.késõ van egy ilyen hülye vitához.
A szívdobogás nem egyenlõ az élettel, az baromi kevés hozzá. Nem az tesz minket emberré és értelmes lénnyé, mert dobog a szívünk, a macskának is dobog, mégsem ember.
De el es nem embersegrol volt szo hanem eletrol !! Ahol a sziv dobog ott elet van ezen nincs vita a magzat el Tudjatok lehet meg nincs ontudata de egyesek itt meg egy magzatnal is butabbak. Mar 12hetessen minden szerve agya idegrendszere megvan miniben
itt azért sokan félreértették az anyagi dolgokat. a kérdezõ azt írja, hogy 80E a bevételük most. gyed/gyes-sel ez igencsak csökkenni fog, mondjuk 50-60E között lesz a jövedelmük. és a gyerekre is kell költeni, mert ne adj isten tápszeres akkor havi 10E csak a tápszer, 10E a pelenka, plusz gyógyszerek is kellenek, mondjuk legyen havi 25E a kicsi 1 éves koráig (és akkor elfogadtátok a sok ruhát, kiságyat, játékokat, szóval ezek a szintén alap dolgokat nem számoltuk.) marad havi 30E minden másra, pl. élelmiszerre. napi 1.000.-ból kell kihozni azt, hogy mindhárman egyenek, mert ugye fél éves korától a gyereknek is ennie kell. én értem a párod aggályait, havi 30.000.- forintból 3 ember nem él meg. nem vagyok abortusz ellenes, sõt, de azt hiszem, hogy a babáznékmá érv kevés, inkább valami valós otthoni munkával állj elõ amit baba mellet tudsz majd csinálni és pénzt kereshetsz vele. legalábbis szerintem ebben a helyzetben csak a plusz jövedelem lehet döntõ érv egy anyuka
#107, nem miniben (az ugyanis pusztán méretkülönbséget jelentene, ami természetesen korántsem igaz) hanem kezdetleges formában. Így már sacckb igaz a kijelentés.
12 hetesen az agyának csak a kezdeménye van meg, de 12 hetesen már nem is abortálnak! Nem hiába van a 8 hét, addig csak pár sejt osztódása az egész.
szia kérdezô. ha mégis úgy döntenétek, hogy megtartod. én szívesen küldenék egy két kinött ruhácskát játékot.. annyira együtt érzek veled, a szívem szakad meg.. szerintem, ha nem akarod elvetetni, akkor inkább adjátok örökbe, mert talán sosem fogod tudni feldolgozni, hogy el kellett vetetni.ìrd majd meg, hogy hogy döntöttetek.
Eljött a nap. Mi lesz, hogy döntöttetek???? Kérlek írj!
Akkor megírom a lehetõ legegyszerûbben: Másra ráerõltetni akaratunkat nem szép dolog, mert abból semmi jó nem fog kisülni Ha vállalni kell ezt a babát akkor számíts rá egyedül kell vállalnod még ha kapsz anyagi támogatást is a párodtól, de apaként nem igen lesz jelen Én rühellnék állandó pánikban élni, hogy most van e elég pénz a rezsire, kajára pelusra stb. illetve hova tudom lerakni a gyereket ha melózni kell, meg ilyenek Szóval csak azért mert minden áron akarod a babát ráerõltetni a párodra akit állítólag szeretsz, nagyon csúnya dolog
menj csak az abortuszra, gondolom màr ott is vagy.vagy inkàbb suliba? sokadik kèrdèse az unatkozò tininek, remèljük soha nem kerül ilyen helyzetbe.....
Mi lett kérdezõ? Sikerült beszélni a pároddal?
A kérdező hozzászólása: Úgy döntöttün k, hogy megtartjuk a babát. Szerencsére a páromat nem kellett gyõzködni.
Hogyhogy? Mi változott? Mit mondott?
mert talán már feladta úgyis tudta mit döntöttél és lehajtott fejjel engedelmeskedik XD
Kamu...
Megszületett a baba? Küldenék kelengyét
túlzás persze hogy a hibás gyerekeket lelökték a Taigetoszról, de mennyivel jobb a beteg 24 órás ápolást igénylõ gyerek mellett végigsínyleni az életet:P
Hány évesek vagytok?
Ez nem kifogás, hogy vannak akik adnak kiságyat stb. A gyerek 18 éves koráig nem támaszkodhatsz erre, és hogy majd valaki megsajnál és kaptok amire szükség van. Te nem szeretnél megadni mindent annak a gyereknek? A tiétek, ti hoztátok össze, nektek kell megteremteni mindent, amire szüksége van, nem a jószívû adakozóknak.
"Mikor szülsz, fogsz kapni 80.000 forint (2014. jan. 1-tõl) egyszeri anyasági segélyt" Azt egy kicsit túl lõtted az csak 64 ezer Ft.
A kérdező hozzászólása: Párom már jóval 40 felett jár, szóval nincs mire várnunk. Azt mondja, mi lesz, ha kiraknak minket a házból?
A terhesseg alatt nem csak a plusz kiadásra kell gondolni, ha nem arra is, hogy a bevétel csökken. Táppénzre megy, lejár a szerzõdése..... A semmire nem szabad gyereket vállalni,
Egy gyereket felnevelni nem a penzt kell nezni inkabb a szulok alkalmassagat hiszen a jovobe senki nem lat bele. Es ha msot jo allasod van barmikor elveszitheted ha egeszseges vagy barmikor beteg lehetsz vagy serulhetsz. Nem szabad rovidtavon gondolkodni es a most a pillanat miatt olyan dontest hozni ami visszavinhatlan. Bizni kell a jovoben hogy jobb lesz ha igyekeztek tanultok szorgalmasok vagytok. Aki az eletet valasztja jol valaszt Isten nem hagya ot csereben.
Amit most megspórol a gyereken, ráköltitek a mentális kezelésedre. Az a baj az ilyen emberekkel, mint a párod, hogy hiába várod a megfelelõ körülményeket, sosem fogja megteremteni.
40 év alatt nem sikerült semmit összegyûjtenie, akkor mégis mikorra akarja a gyereket? Te hány éves vagy? Szüleid támogatnak?
Kérdezõ, kérdés, hogy szereted-e a párodat? Ha igen, akkor ilyen körülmények között - azon túl persze, hogy elmondod még egyszer az érveidet - nem akarod minden áron meggyõzni.
na én ettõl kapok agyf.szt: "nézd a gyerek érdekét! öld meg!"
Kedves #23 "Nem szabad rovidtavon gondolkodni es a most a pillanat miatt olyan dontest hozni ami visszavinhatlan." - csak halkan jegyezném meg, hogy ilyenkor minkét féle döntés visszavonhatatlan, visszavonható, meggondolható, kipróübálható döntés nem szerepel a lehetõségek között.
Minden kifizetése után 90 ezrünk marad, igaz saját lakás részletét fizetjük és van félretett pénzünk...de mi így bevállaltuk. Mire vártunk volna, sohasem tudni mi jön közbe, betegség stb így is jött. Pont kirúgtak a pozitív tesztem napján pedig már egy és fél éve próbálkoztunk. És mivel külföldön dolgoztam itthon nem fogadják el, mert utólag kiderült nem jelentettek le, lényegében 30 éves munkanélkülinek számítok 4 év munka és egyetem után....
Szerintem megoldanátok az anyagiakat. Fõleg, hogy lenne segítségetek. Próbálj ma még beszélni a pároddal...hátha sikerül közös nevezõre jutnotok. :) Lehet, hogy megijedt a párod. Nem is az anyagi résztõl, hanem magától a felelõsségtõl...beszéljetek!
Szerintem meg a kérdezõ is egyszerûen csak a párjára akarja fogni, igazán õ sem akarja megtartani.
A kérdező hozzászólása: Miért ne akarnám megtartani? Alig várom, hogy babázhassak. Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni.
Annyit azért kérdezz meg a párodtol, hogy amikor belédlötte a ge-it akkor hogyan gondolkodott erröl? Neked meg azt kell eldöntened, hogy mi a fontos a benned levö gyerek vagy a (pillanatnyilag még) párod, mert a történetben az is elöfordulhat, hogy elhagy. De az is lehet, hogy felébred benne a felelöségtudat azért az életért amihez neki is van köze.
"A gyerek nem veletlenul jon most es hozzatok. " Hát igen a gyereket nem a gólya hozza, aki ahhoz is hülye, hogy védekezzen......
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A terhességed alatt ami plusz kiadás lehet, az néhány kismama ruha a növekvõ pocak miatt + terhesvitamin. A kismama ruhát meg lehet venni használtan, vagy lehet ismerõstõl örökölni, így már is tudsz spórolni pár ezret. A vitamint az elsõ 12-14 hétben létfontosságú szedni, utána ha megfelelõen táplálkozol (zöldség+ gyümi) nem muszáj. Ha minden rendben van, más kiadásaid a terhességedre vonatkozóan nem lesznek, mivel az orvosi ellátás és a terhesgondozás is ingyenes. Azt írod kaptok babkocsit, kiságyat és néhány ruhácskát is, az nagyon szuper, mert min. 100.000 forinttal vagytok beljebb. Egyébként, ha nem kapnátok ilyesmiket, ezeket is meg lehet vásárolni használtan, negyed árért, mint ha újonnan vennétek. Pár baba ruhát mindenképpen kell, hogy vegyél, de bizonyára van nálatok is bababörze, ahol használtan meg tudod venni olcsón. Az újszülött picinek pelenka kell, ha nem a legdrágábbat veszed, havi 12.000 forintból meg van a pelenka, cumis üvegek + esetleg tápszer kb. havi 5.000 Ft, popsi törlõ 4 csomaggal számolva + popsikrém 3.000 Ft, és ha ne adj' ég beteg lenne, akkor a gyógyszerek kb. 4.000 (na de nem lesz beteg minden hónapban, szóval ez bõven van számolva)legyenek egyéb apróságok + 6.000, ez 30.000 forint. Ez a minimum, amire szüksége van a kicsinek. Ha minden rendben van veled és jól érzed magad, akkor simán tudsz dolgozni a 33-35. hétig, így addig is teljes fizut kapsz. Mikor szülsz, fogsz kapni 80.000 forint (2014. jan. 1-tõl) egyszeri anyasági segélyt, családi pótlékot, tgyást, majd gyedet és majd gyest. Ezt egy kalkulátorral ki tudod számolni, hogy mennyi lesz. Ezekkel tudtok számolni, ez az anyagi része.
Talán azért, mert ha egyszer jön, akkor szeretné rendes körülmények közt felnevelni. Próbáld meggyõzni, hátha, de azért vedd figyelembe az anyagi helyzeteteket is. Sajnos, nem mindig támaszkodhatsz másokra, elõbb-utóbb el fognak mellõled tûnni azok, akik most felajánlották a segítségüket. A legfontosabb, hogy KETTEN DÖNTSETEK!
Tehát az albérlet kifizetése után marad 80ezretek?-ebbõl fizetitek még a rezsit vagy már az is le van vonva. Mert ha rezsi után marad ennyi, az azért nem annyira rossz.
Ebbõl neked mennyi a fizud? Mennyit gyedet kapnál?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy gyerek érkezése mindenképpen közös felelõsség, így szerintem csak akkor vagy korrekt a másikkal szemben, ha akarata ellenére nem kényszeríted bele egy ekkora kötöttséggel, és felelõsséggel járó élethelyzetbe. Ha mégis ezt tennéd, hatalmas terhet tennél magatokra, amit a párod nem úgy élne meg mint Te. Õ nem saját döntése miatt lenne abba a helyzetbe, ezért valószínûleg elmenekülne. Gondolom nem szeretnéd egyedül felnevelni úgy, hogy még csak támogatni se támogatna folyamatosan senki. Hozzátok rendbe az anyagiakat, és ahogy eljön az ideje, közös akarattal vállaljatok babát. Legalábbis én ezt tenném. Persze ez neked nagyon nehéz lehet, és kívülállóként érzelmek nélkül csak azt írjuk amit az eszünk mond. Ésszerû ez lenne, ha lelkileg közelíteném meg, akkor fogalmam sincs mit tennék. Ha mindenáron meg akarod gyõzni, vidd el magaddal egy uh vizsgálatra, ahol látja hogy dobod a szíve. Ha ennek ellenére el akarja vetetni, akkor nem igen van más lehetõség, ha családban akarod felnevelni.
Tudom bunkó válasz, de nem rosszindulatból írom.Elõbb kellett volna gondolkodni!Végig gondolni a lehetõségeket.Azt hogy hány évesek vagytok, és mikor, és hova szeretnétek babát.Ha csak ezt a pár kérdést feltettétek volna magatoknak, most nem lenne ez.Fájdalmasan hangzik, de ha nem akarod hogy elvegyék tõled, mert nem tudod biztosítani neki a megélhetést, normális környezetet, hátteret, akkor menni kell.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mennyi gyedet kapnék mivel nekem van 5 év munkaviszonyom most pedig közfoglalkoztatott vagyok, havi 46000 forintot kapok. Rezsit nem fizetünk, mert a havi 20000 forintban az is benne van. Kapnánk kiságyat, babakocsit, ruhákat.
A kérdező hozzászólása: 6#. Vannak tõlünk sokkal rosszabb körülmények között élõk is, mégsem veszik el tõlük a gyereket.
Kb a gyessel megegyezõ gyeded lenne, az is csak akkor, ha a szuleskor meg elõ munkaviszonyod lenne. Az épp a semmire eleg.... Dontened neked kell, de a parod akarata ellenére vállalt terhessegnel vedd figyelembe azt, hogy szinte biztosan vege kész a kapcsolatnak es egyedulallo anyaként kell élned. El tudnád tartani a gyereket? Lenne hol laknod?
Mondd meg neki, hogy ha a megfelelõ pillanatra vártok, olyan sosem lesz. Mi is mindig arra vártunk, most itt vagyok közel 40 évesen és nem akar összejönni.
Mivel azt írod, nem vagytok jó anyagi helyzetben, én is azt tanácsolom, hogy ilyen helyzetben jobb nem megtartani. Kicsit jöjjetek rendbe pénzügyileg és akkor már Ti is nyugodtabb szívvel várjátok majd a bébit. Lehet, hogy sokan felajánlották a segítséget, de ez sem tart örökké, nem alapozhatsz csak erre. :/ 28N
Egy gyereket fel is kell nevelni! 18 évig ebben senki nem fog neked segíteni! Támogatást pedig ne várj senkitõl. A párodnak van igaza. Havi 80.000-bõl még megélni is nehéz, de gyereket nevelni, lehetetlen. A gyerek érdekét nézd, ne a vágyaidat.
Ha így van, azzal számolj, hogy elég esélyes, hogy egyedül maradsz, ha megtartod a babát. Akkor maradhatsz ebben az albérletben és tudod majd fizetni? Az tök jó, hogy kaptok ágyat, babakocsit, de nem ez a nagy kiadás, hanem utána évekig a pelenka, a tápszer, az esetleges gyógyszer stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyerek nem veletlenul jon most es hozzatok. Ne old meg a gyereked csak azert mert ugy erzi a ferjed most nincs penzetek?Es ha holnaputan az abortusz utan nyertek a lotton? akkor elete vegeig gyaszolhatna a nagy semmiert meghalt gyereket. Elmeselem mikor terhes lettem a ferjem nem akarta a gyereket es megfenyegetett hogy elhagy ha megtartom mert most o meg nem akar most meg kell a penz nagyobb lakas utaznio akar stb majd egyszer... Mondtam neki menjen hogy is olhetnek meg egy artatlan gyereket. Elment.. en ott maradtam lakas munka minden nelkul sokat sirtam gondolkodtam de egy biztos volt a gyerek marad hiszen reszem en testem resze. Aztan egyedul megszultem csodaszep okos nagy gyerek lett belole ma mar foiskolara jar buszke vagyok ra. A mi eletunk rendbe jott lett minden amire szugseguynk volt tanultam szorgalmas voltam hogy a gyerek buszke legyen az annnyara. A volt ferjem? o ott tart ahol sok sok eve tartott. De nem haragszom ra hiszen altala tole lett a gyerek. o sajnalta soha nem ismerte meg azt akit nem akart. .. elmeseltem csak hogy tudj rola az elet furcsa tud lenni
Ez azért annyira nem rossz pénz, ha a lakhatás költségei már nincsenek benne. Sokkal kevesebb pénzbõl is gond nélkül fel lehet nevelni egy gyereket. Persze nem lesznek márkás ruhái, Iphone-ja, drága laptopja, de szerintem az nem is létszükséglet. Ételre, szerényebb árkategóriájú ruhákra mindig fog jutni pénz. Vateráról egyébként is fillérekért lehet venni mindenféle babaholmit, sõt pl. a szivesseg-hu oldalon ingyen is odaadják, akiknek már nagyobb a gyerekük. Ha semmiképp sem tudtok megegyezni, akkor se öljétek meg a babát! Késõbb meg fogjátok bánni mindketten, hidd el, egy életen keresztül szenvedni fogtok miatta. Inkább szüld meg és add örökbe, úgy legalább életben marad és lesz esélye jól élni.
Amíg a gyerek kicsi, addig nem kerül sokba. A nagy költségek majd évek múltán jelentkeznek. A párod biztos abban, hogy akkor se lesz pénzetek?
Tehát az albi és a rezsi 20ezer ami a 80ezren felül van? Akkor nem értem mi olyan nagyon rossz 40bõl meg van a kaja a többibõl meg kijön a kicsi, és még marad is.
"Alig várom, hogy babázhassak." Nem biztos, hogy ez a legérettebb válasz, amit egy leendõ anyától várnék arra, hogy miért szeretné megszülni a gyerekét...
Jaj, micsoda végletek vannak továbbra is! ' Tuti egyedül maradsz!", "Tuti hálás lesz késõbb!", ti jósok, látók lehettek! Le kell ülni, beszélgetni!!! Ha nagyon szeretnéd a babát és még egyszer jelzem, több embernek havi 80 ezer se marad tisztán(!), akkor ha lehetõség van rá, kérj egy új idõpontot abortuszra, ezt mondd el a férjednek is, hogy azért tetted, hogy legyen idõtök még egyszer átgondolni ezt KÖZÖSEN!
Kedves 52, ha mindenki arra várt volna, hogy tökéletes anyagi és párkapcsolati pillanatban szülessen a gyermeke, ma kb 2 millió ember élne a földön :) Talán TE sem születtél volna meg. És honnan tudni azt, hogy akinek vannak milliói a számláján, a gyerek születése után egy évvel nem hal meg, vagy nem megy tönkre? Akkor egyévesen fojtsa vízbe? Ha egy pár nem védekezik, akkor vállalni kell a felelõsséget a megszületendõ életért, és nem a legegyszerûbb válasz az, hogy ki kell kapartatni az élõ magzatot.
Az elsõ gondolatom, hogy iszonyú dühös vagyok, mert mindketten olyan helyen dolgoztok, ahol ezek szt van munka (iskola, önkormányzat), csak olcsóbbak vagytok az államnak közmunkásként, ahelyett, hogy felvennének rendesen és kapnátok minimálbért akár :( Rohadt egy ország ez. Nem olvastam végig, amit eddig írtál, írtak, nem tudom, a párod milyen körülmények között nõtt fel, talán gyerekként megtapasztalta, mi az, hogy nincs és ezt nem akarja a saját gyerekének. Gondoljátok végig, költetek-e most olyanra, amirõl le tudtok mondani és a babára fordítani. Papír, ceruza, mennyi bevétel van most, mennyi lesz akkor, mennyi a kiadás most, mennyi lesz akkor. Mindkettõtök rájöhet, hogy a másiknak van igaza. Én akkor szültem, amikor nem volt gyed, gyak gyes (97-ben), de csak ezért el nem vetettem volna a babát, pedig elég nehéz volt...
Én nem tudom, mit tennék a helyetekben. Elõször is: védekeznék. Ha mégis becsúszik a baba, nyilván fontolóra venném az abortuszt, ha az anyagi helyzetem nem tenné lehetõvé. Sajnos, sok ismerõsöm szült már a szülei nyakára, úgy, hogy a párja vagy közmunkásként dolgozott, vagy nem is dolgozott. Ebbõl persze, jöttek a viták, a nagyszülõknek elege lett abból, hogy a lányuk és a gyerek apja nem tudják eltartani ketten a gyereket, állandóan rájuk számítanak. Nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni... De van egy ellenpéldám is. Anya Tatáról került Csongrád megyébe, és apával együtt vettek egy házat. Nem éltek túl jól, egy szobában volt egy kályha és kész. Azután jöttem én. Anya mesélte, hogy senkire sem számíthattak, meg õ nem is olyan fajta, mindent önerõvel ért el. Éjszaka dolgozott, amíg én aludtam - szerencsére nemigen keltem fel esténként. Reggel pedig ellátta az itthoni teendõket. Apa is dolgozott, õ nappal, így meg tudták oldani a dolgokat. Nehezen, de ment minden. Most már szerencsére sokkal jobban élünk, és igaz, hogy 1988-ban születtem, de a szegénység akkor is rossz volt, fõleg egy gyerek mellett. Persze, munkalehetõség több akadt.
" Ki fizet ezért? Az ördög?" - ejj, Scythian, ha Te képviseled itt az Istent, akkor tényleg nagy érdeklõdéssel várom az említett fél ajánlatát:) )) Valójában persze, csak mint hasonló dolgokat a másik oldalról már átélt ember, nem szeretném, hogy férfiak, párok, gyerekek jussanak hasonlóan pocsék, kezelhetetlen, elviselhetetlen helyzetbe, mint amit én már megtapasztaltam a saját bõrömön. Ennyi.
Kedves #54 Ez egészen biztosan így van, tekintve, hogy kórházban hagyott csecsemõként startoltam... "Talán TE sem születtél volna meg." - na ya, iszonyú kár ért volna vele - kit is? Na, erre még nem tudom a választ:) ))
" Kedves utolsó, tényleg az ördögtõl van az a nõ, aki alig várja, hogy a kisbabáját magához ölelje, és felnevelje, ugye? Hogy milyen szavakat használt, ahhoz pedig te férfiként úgysem értesz, hogy meghalld belõle, ez a nõ VÁRJA, hogy anya lehessen. Valószínûleg jobb, mint a tiéd, ha szerinted kisbabát megölni helyes dolog. " Én a te oldaladon állok. Ez egy régi történet amibe belecsöppentél, de azért jó lenne, ha javítanál a szövegértelmezõ képességeden :-)))
az én álláspontom nem csak az hogy anya legyek. Egy az az izé ami benned van még nem egy kifejlett baba, amilyen képeket látok ilyenkor inkább olyan mint egy alien a még nem kifejlett szervezetével.Egy kis pötty és mivel még szinte semmije nem alakult ki nem is tud sikoltani(ahogy azt külföldön hangsúlyozzák) Szóval ez nem gyilkosság, gyilkosság megölni valakit akinek már van személyisége. Kettõ: Én csak akkor lennék hajlandó gyereket szülni ha a párom is tiszta szívbõl akarná, mert akkor együtt várhatnánk boldogan a jövevényt, mindenben támogatna és nem kéne semmin aggódnom. Én csakis egy stabil családba szülnék babát, Sosem jó egy gyereket rászülni a másik nyakára mert vagy elhagy vagy veled marad, de már semmi sem marad a régiben. Boldogtalan lennék ha nem lenne teljes a családom.
A kérdező hozzászólása: Párom szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte, aki persze mindenbe beleszólt ezért is tart most ott a párom ahol.
És mostanra már túl van rajta? Fel van készülve egy olyan gyerek felnevelésére, akit õ nem is akar? Csak a gyerek szemszögébõl nézve kérdezem...
Utolsó, a gyerek szemszögébõl az a jó, ha inkább megölik? Akkor például a házukat elvesztett devizahiteleseket is ki kellett volna végezni, nem? Vagy a hajléktalanokat. Ahol valamilyen gond vagy baj van, azt lelökni a Taigetoszról. (anyám borogass)
A kérdező hozzászólása: Már rég meghalt a nagyanyja, aki mindkét feleségét elmarta tõle.
"Utolsó, a gyerek szemszögébõl az a jó, ha inkább megölik?" Szerintem sokan választanák azt, hogy inkább meg sem születtek volna...
Van arra reális esély, hogy kénytelenek lesztek otthagyni ezt a rendkívül olcsó albérletet a közeljövõben? Mikor tudsz legkorábban dolgozni baba mellett(nem sok a fizetésed, de a gyed, gyes, csp, adókedvezmény mellé nagyon kellene még az is), van elérhetõ távolságban bölcsi, segítõ szülõk?Tudtatok eddig valamit spórolni akár csak havi 5000Ft-ot? Nem minden a pénz, de sajnos sokat számít.Megtörténhet az is, hogy akitõl kapnátok cuccokat mégis megtartja õket, mert náluk is jön baba vagy másnak adja végül.
Még mindig nem válaszoltál: Te hány éves vagy? Te szüeid tudnak támogatni ha a párod mégig lelép?
Kedves #45, "A párod pedig még egyszer hálás lesz azért, hogy életben maradt a közös gyermeketek!" - én elhiszem, hogy nektek sokkal fontosabb a magzat sorsa, mint bárki másé a történetben, de légyszi ne kábítsátok már a Kérdezõt valótlan dolgokkal... biztos van néhány ilyen is, de valójában a többség max negatív elõjellel lesz "hálás" annak, aki saját akarata ellenében tönkretette az életét. Persze ettõl még a Kérdezõ tényleg megtarthatja a terhességét, õ van döntési helyzetben. Csak inkább arra készüljön, annak van nagyobb esélye, hogy egyedül, a saját rendelkezésre álló lehetõségeibõl kell finanszíroznia és megoldania az egészet.
Kedves utolsó, tényleg az ördögtõl van az a nõ, aki alig várja, hogy a kisbabáját magához ölelje, és felnevelje, ugye? Hogy milyen szavakat használt, ahhoz pedig te férfiként úgysem értesz, hogy meghalld belõle, ez a nõ VÁRJA, hogy anya lehessen. Valószínûleg jobb, mint a tiéd, ha szerinted kisbabát megölni helyes dolog.
Annak tudatában dönts, hogy az abortusz egyenlõ az emberöléssel! És ez csak a te döntésed.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Emberek! Rendben van, hogy 80 ezer forintuk marad tisztán, de hány ember mondhatja ezt el a mai világban? Sajnos kevés! Ugye? Van, aki éppen, hogy ki jön egész hónapban kuporogva a fizetésébõl. Én nem azt állítom, hogy a gyerek nem nagy felelõsség stb, igazatok van abban, amit leírtatok, de 40 felett van bõven a párja, mire várnak? Csodára? Lottó nyereményre? Szerintem igen is meggondolandó! Arról nem is beszélve, hogy azok, akik többet keresnek, nem veszíthetik el az állásukat? Nem történhet semmi rossz? Dehogynem! Ezzel az erõvel akkor csak az vállaljon gyereket, aki kõgazdag a mai magyarországi helyzetben? Beszélj a pároddal, derítsd ki, hogy valóban a pénz zavarja-e igazán? Kérdezd meg, hogy mikor akar gyereket? Mire a nagyapja lehetne? Vagy mit lát, amiért azt reméli, lesz jobb a helyzet? Tesz érte valamit?
Szomorú, hogy ennyire pénzkérdés minden. Úgy látom, hogy te szeretnéd ezt a babát, kérdezd meg a párodat, hogy mitõl fél valójában. Csak rajta múlik. Ha nem most, akkor mikor tudtok gyereket vállalni? Párod szeretne egyáltalán gyereket? Igen, vannak ennél rosszabb anyagi helyzetben élõ emberek, akik gyereket vállalnak. Nekünk sem várható javulás anyagiak terén, de emiatt mondjunk le a gyerekrõl? :( Ilyen alapon sokaknak nem lenne. Tévedés ne essék, tisztában vagyok a felelõsséggel. Van, amiért , akiért megéri egy kicsit szûkölködni. Az abortuszt egy rettenetesen rossz dolognak tartom. A leírtak alapján jól gondolkodtok, számolgattok, ezért szerintem okosan ki tudnátok gazdálkodni a kicsire valót. Ne szégyellj segítséget kérni a családodtól! Mint nõ, nagyon szorítok neked, hogy megtarthasd a kicsit.
Kérdezõ (#32), "Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni." - na ezt NAGYON NEM ajánlom. Tõlem kérdezné a zasszony egy hasonló szituban, kapcsolatunk utolsó perce lenne... (persze nem kérdezné, mert legfeljebb érvekkel meggyõzni akarna, nem undorító módon nyomni meg zsarolni)
Még egyszer: "Alig várom, hogy babázhassak." - ez nem egy érett anya válasza. Egy önzõ gyerek mond ilyet "Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni." - ez nem egy érzelmileg érett viselkedés. Egy zsarolós/manipulatív ember mond csak ilyet. Összességében nem szeretnék a gyerek helyében ebbe a családba születni.
Egyedülálló anya leszel, aki melyszegenysegben, segélybõl neveli majd a gyereket es remeg majd a csaladipotlekert......
Nem akarok vészmadár lenni, de ha megtartod a Babát, fennáll az esélye, hogy elhagy a párod, de az is benne van a pakliban, hogy idõvel megbarátkozik a gondolattal és boldog kis családot fogtok alkotni, viszont, ha elveteted, azt biztos, hogy soha nem fogod tudni megbocsátani sem neki, sem magadnak (hiszen azt írtad, te szeretnéd a picit)
Kedves 40. Válaszadó! Ezek azért 2 mondat alapján elég messzemenõ következtetések. Én meg semmi döntést nem bíznék rád ezek alapján!
Kedves #43, pedig a #40es válaszadónak szerintem is igaza van. Lehet persze arról panaszkodni, hogy két mondat ígymegúgy, de két ilyen mondat untig elég, bõséges indok arra, hogy az ember egy kapcsolat végére kitegye a pontot. Ennyi. És lehet azon méltatlankodni utána bárkinek, hogy hogyan képzelte az, aki két mondat alapján döntött. Egyet nem lehet, a döntést meg nem történtté tenni kívülrõl...
Ha mindig a megfelelõ pillanatra vártok, megfelelõ anyagi körülményekre, akkor sosem lehetne gyereketek, feltételezem. Ha elveteted, egy életen keresztül bánni fogod. Ha a párod nem akart volna gyereket, védekezett volna! Ne hagyd magad, és ne gyilkoltasd meg a gyermeked! Pláne, hogy többen felajánlották a segítségüket, és kapnátok sok-sok holmit is! A párod pedig még egyszer hálás lesz azért, hogy életben maradt a közös gyermeketek!
Nem mindenki tudja jól kifejezni magát írásban, ez fel sem merül? Vagy még ezer más dolog. Na, mindegy, én nem vitába akarok szállni itt, eszembe se jut, csak ne ítélj, hogy ítélj, hogy ne ítéltess! Ezt szerintem szem elõtt kéne tartani és esetleg empatikusabban, a PROBLÉMÁRA nyújtani segítséget vagy nem ide írni! És továbbra is tartom magam ahhoz Kérdezõ, amit 37-esként írtam.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 80.000 ft édeskevés, ha bármi történik...Márpedig amíg meg nem születik a kicsi, rengeteg egyéb kiadás van.Nemcsak a babaruha és a babakocsi, hisz lehet használtan is beszerezni, bár úgy is nagyon drága minden! Mi van, ha hirtelen kiadásotok lesz?Akkor ugrik a 80.000 ft és abban a hónapban pl nem jut ételre... Mi van, amikor a gyereknek tápszer, v bármi más dolog kell..Nemcsak enni és ruházkodni kell sajnos... Kérdezõ...ha gyereket szeretnél, akkor ne egy 40-en felüli apától, aki hamarabb öregszik és még biztos háttért sem tudtok együtt felépíteni.... Ugyanakkor, sosem lesz olyan jó a helyzet az országban, hogy könnyedén lehessen gyermeket vállalni...és a gyerekek nagy része is miután kitanulja az iskolát lelép külföldre.... Nagyon nehéz kérdés.De így, hogy a párod nem partner a babázásban, -így mérlegelj
Nem lehet, hogy a párod egyáltalán nem szeretne gyereket?
" Kérdezõ (#32), "Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni." - na ezt NAGYON NEM ajánlom. Tõlem kérdezné a zasszony egy hasonló szituban, kapcsolatunk utolsó perce lenne... (persze nem kérdezné, mert legfeljebb érvekkel meggyõzni akarna, nem undorító módon nyomni meg zsarolni)" Te már többszörös gyilkos vagy. Olyan régen nyomod itt a gyikon az abortusz propagandádat, hogy simán életfogytiglan járna érte. Olyan mintha csak erre állna rá a keresõd. Már név nélkül megismerlek. Ki fizet ezért? Az ördög?
"Ezek azért 2 mondat alapján elég messzemenõ következtetések. " Két mondat, és a leírt életkörülmények alapján vontam le a következtetéseket. Persze tévedhetek, de az ilyen elejtett megjegyzések árulják el általában a legtöbbet valakinek a személyiségérõl.
24 éves.Nem az elsõ kérdése a témában...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!