Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell madárpókot (4 db)

Egy madárpókot hogy kell úgy megfogni hogy ne marjon meg?

Nincs nekem és nem is akarok tartani, csak érdekl?döm. Gondolom kézhez kell szoktatni el?ször, de azt is hogy? Mert ha megfogjuk akkor azonnal marna nem? Mert fél és védekezik, igaz? De akkor hogy szoktassuk kézhez?

Legjobb válasz: Nekem van pókom.(Acanthoscurria geniculata )de nagyon agresszív,amikor töltöm bele a vizestáljába a vizet aszt is megmarja.Az elözõ pókom smithi volt úgy kell megfogni(terelni)hogy lassan eléteszed a kezedet és a leghátsó lábának az utolsó percét simogatod lökögeted.De elõször csak akezed tedd oda van amikor tudja mivan aszt magátol rámászik(semmi hirlene mozdulat)elkezd ösztönösen menekülni amikor kivetted a megszokott terráriumából és mészkélni kezd a tenyereden.Persze hogy eléteszed a kezed.És ismételgeted egy darabig amig tele bem lesz neki...megnyukszik asz kész.DE VANNAK KIVÉTELEK!!!Ha például egy keresztezett faj...és átverték a boltba a haverod és egy olyan agressziv egyszínû pokkal oároztatták ami a leendõ smithin nem mutat jelentõs színelváltozást akkor simán rámondják hogfy az smithi.Színben ugyan az de viselkedésben már nem bisztos(ha megmar akkor sincs nagy probléma az enyém már vagy 3-szor megmart.Ha allergiás vagy adarázycsípésre akkor van gáz.)A sima marás kb 3-4 darázscsípésnek felel meg .De ki mennyire érzékeny rá.

Nekem van pókom.(Acanthoscurria geniculata )de nagyon agresszív, amikor töltöm bele a vizestáljába a vizet aszt is megmarja.Az elözõ pókom smithi volt úgy kell megfogni(terelni)hogy lassan eléteszed a kezedet és a leghátsó lábának az utolsó percét simogatod lökögeted.De elõször csak akezed tedd oda van amikor tudja mivan aszt magátol rámászik(semmi hirlene mozdulat)elkezd ösztönösen menekülni amikor kivetted a megszokott terráriumából és mészkélni kezd a tenyereden.Persze hogy eléteszed a kezed.És ismételgeted egy darabig amig tele bem lesz neki...megnyukszik asz kész.DE VANNAK KIVÉTELEK!!!Ha például egy keresztezett faj...és átverték a boltba a haverod és egy olyan agressziv egyszínû pokkal oároztatták ami a leendõ smithin nem mutat jelentõs színelváltozást akkor simán rámondják hogfy az smithi.Színben ugyan az de viselkedésben már nem bisztos(ha megmar akkor sincs nagy probléma az enyém már vagy 3-szor megmart.Ha allergiás vagy adarázycsípésre akkor van gáz.)A sima marás kb 3-4 darázscsípésnek felel meg .De ki mennyire érzékeny rá.
Ha jól tudom, a madárpókot azért sem javallot fogdosni, mert a szõrszálai letörve a kezedbe állnak, és elég alergén lehet. (Ha letödõzöd, pláne). Egyébként próbálkozz erõs bõrkesztyûvel. Ha azt nem harapdálja téged se fog.
Off A. geniculata i mart már meg?
szia 11éve pokozok..a Brachypelma családbol ne probálj egy pókot se fogdosni:) inkább a grammostolákkal probálkozz ha mindenképp ezt szeretnéd..az elõzõhöz szolva, mindegy h B smithi vagy emilia vagy boehmei vagy klaasi mert mind hasonlo természet..de a pókok között is mint az emberek között vannak különcök..szoval nem ajánlanám..egy adult geniculata marása azért nem piti dolog..és szerintem nem kellene vele vagánykodni...
Inkább taposd el azt a férget és szerezz barátnõt! Még örülni is fogsz ha az mar meg! Ha a kedvemben akarsz járni különösen mocskos módon, lassan és fájdalmasan ölöd meg azt a dögöt.

Hogy kell tartani madárpókot?

Egyépként pók iszonyom van,de mégis tele félelemmel és undorral nézem ?ket a tv-ben meg mindenhol.Kacérkodok a gondolattal hogy vegyek egyet.Bár lehet hogy nem aludnák el éjszaka.

Legjobb válasz: Ne vegyél pókot! ISten õrizz, nem neked való. Vegyél tengerimalacot.

Ne vegyél pókot! ISten õrizz, nem neked való. Vegyél tengerimalacot.
egyik haveromnak van a szobájában egy terráriumban és betett egyszer ott voltam amikor etette a pókot, egy tücsköt tett be neki, a pók felemelte az emelte az elsõ lábát, ezt ugy lehet elképzelni mintha vki box állásba beáll, és berohanta a csóri kis tücsköt:) ))szép viadal volt, amugy ha pókot tartasz és pókiszonyod van az nem vmi jó, mivan ha kiszabadul éjszaka?
esernyõvel tartsad vissza!
Esernyõvel? Ez LOL .. XD megszakadok LOL
Ha félsz tõle akkor nem érdemes tartani, én félek is meg utálom is, én agyomcsapnám, nem tartogatnám. Amúgy terráriumba tedd, és bizti ami bizti tegyél rá valami rácsot amin nem fér ki de tud szellõzni.
Egyik ismerõsömnek van, terráriumba tarta, meg rács van a tetején, de õ másik szobába tartja mint amelyikbe alszik, és minden este becsukja kulcsra az ajtot, de amugy még neki vannak siklói is, meg gyíkok is. Nem normális szerintem. Amugy meg ha pókiszonyod van, akkor ne vegyél mer csak ki fogsz tõle készülni, nem fogsz aludni, mer arra fogsz gondolni hogy mivan ha kiszökik. Én már attól a falra mászok ha fölöttem a plafonon van 1. Én akkor addig nem alszom el, amig valaki le nem szedni, és ha nem szedi le senki, akkor átmegyek a másik szobába aludni. Ne vegyél, meg fogod bánni
A kérdező hozzászólása: Hát úgy döntöttem nem kell madárpók!Bár azt mondják a tudósok a fóbiákat sokkterápiával lehet gyógyítani.Ha kint látok egy bazi nagy keresztespókot remegni kezdek, lemerevedek, de droid mozgással amilyen közel csak merek odamegyek és bámulom és rettegek mint állat.Tengerimalacom van, az esernyõs válasz meg nagyon tetszett.
A madárpók felelõsségteljes tartást igényel. Nem ajánlanám senkinek aki fél tõle, annyira hogy ne tudná gondozni (azért kell egy egészséges tartás a pókkal szemben!!!), ráadásul ne terápiás céllal tartson valaki madárpókot. Plusz ahoz hogy valaki pókot tartson nem árt legalább tudni róla valamit...általánosságban is, aztán meg a kinézett fajról.

Mennyibe kerül egy madárpók? Mit eszik? Terráriumban kell tartani? Szerintetek jó ötlet hogy vegyek egyet? (lehet hogy nem ide tartozik)

Legjobb válasz: Hát a madárpók szinte bármit megeszik ami ehetõ.A terrárium sztem megfelelõ.Ezt te döntsd el h jó ötlet-e vagy nem:)Ha veszel akk foglalkozz vele sokat!!Nemtoom am mennyibe kerülhet:S

Hát a madárpók szinte bármit megeszik ami ehetõ.A terrárium sztem megfelelõ.Ezt te döntsd el h jó ötlet-e vagy nem:) Ha veszel akk foglalkozz vele sokat!!Nemtoom am mennyibe kerülhet:S
Itt egy árlista a madárpókokról: http://trionyx.uw.hu/arlista.htm
A kérdező hozzászólása: és csak terráriumban lehet tartani?
nemtom az elsõ honnan szerezte ismereteit, de a madárpók közel sem mindenevõ, és egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszik. és miért kéne vele sokat foglalkozni? biztosítani kell neki terráriumostul megfelelõ hõmérsékletet, páratartalmat (kiv. ha sivatagi faj), és idõnként megetetni.


Madárpók vedlésén mit kell nézni hogy megtudjam nőstény-e vagy hím?

Valaki el tudja magyarázni hogy tudom meg? :) köszi

Legjobb válasz: www.arachnida.hu beküldesz ide egy éles képet (persze csak a megfelelõ topikba) és megmondják. álatalában már 6-7 vedlés felett könnyen meg lehet állapítani, tudtommal..

http://www.arachnida.hu beküldesz ide egy éles képet (persze csak a megfelelõ topikba) és megmondják. álatalában már 6-7 vedlés felett könnyen meg lehet állapítani, tudtommal..
Kérdezõ: sajnos nem értek a pókokhoz Elõttem szóló: respekt :D
Hogy a levedlett részen van-e fütyibõrmaradvány.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!