Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell hogy Ill (269 db)

Hogyan kell felteni ill megkötni a csomózott kötőféket?

Szeretném ha leírnátok és örülnék hogyha valaki esetleg videót is tudna mutatni:) köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Megkötni így kell: http://magyar-lovaskultura.hu/pages/kotofek.htm Feltenni pedig úgy, hogy csak a tarkó mögötti résznél "nyílik", azt pedigmeg kell kötni. A dupla köteles részt belefúzöd a túloldalon hagyott hurokba, majd megkötöd.

Megkötni így kell: http://magyar-lovaskultura.hu/pages/kotofek.htm Feltenni pedig úgy, hogy csak a tarkó mögötti résznél "nyílik", azt pedigmeg kell kötni. A dupla köteles részt belefúzöd a túloldalon hagyott hurokba, majd megkötöd.
Szerintem a "megkötnit" azt arra értette, hogy hogyan kell rögzíteni a ló fején. Megpróbálom elmagyarázni. A kis hurkon átdugod alulról a tarkón végigfutó kötelet, majd jobbra fordítja azt a kötelet a hurok körül csinálsz egy kanyart, egy egész kört. A maradék kötelet pedig beledugod abba a pici hurokba, amit ezzel a kanyarral a tarkón végigfutó kötélbõl csináltál. :) Kép: http://kephost.hu/share-10A2_4FA532C4.html
Oh, igazad lehet. Ez esetben: http://www.fiatalszabadidomitok.hu/images/stories/j_ktfkes.jpg --- 1. voltam.
A fölhelyezés módjáról itt is vannak képek: http://magyar-lovaskultura.hu/pages/kotofek_megkotes.htm

Hogyan kell lefordítani ill. lefuttatni egy JAVA programot, ha egy csomagba helyezzük őket öröklődésnél?

Legjobb válasz: az a metódus az egyenes hasáb konstruktora, ami vár paraméterként egy sikidomot (alap) és egy magasságot (magassag). Sikidom uj; if(alap instanceof Kor) { uj = new Kor( ((Kor)alap).getR() ); } else if(alap instanceof Teglalap) { uj = new Teglalap( ((Teglalap)alap).getA(), ((Teglalap)alap).getB() ); } else uj = alap; this.alap = uj; ennek a résznek viszont nem sok értelme van. Gondolom használsz valami IDE-t (pl. Netbeans), azzal teljesen egyértelmû, hogyan kell fordítani és futtatni. Ha nem, tedd fel. Ha nem akarod, akkor javac-cal kell compile-olni, majd java-val futtatni parancssorból, de erre inkább keress rá, mert én sem tudom pontosan.

az a metódus az egyenes hasáb konstruktora, ami vár paraméterként egy sikidomot (alap) és egy magasságot (magassag). Sikidom uj; if(alap instanceof Kor) { uj = new Kor( ((Kor)alap).getR() ); } else if(alap instanceof Teglalap) { uj = new Teglalap( ((Teglalap)alap).getA(), ((Teglalap)alap).getB() ); } else uj = alap; this.alap = uj; ennek a résznek viszont nem sok értelme van. Gondolom használsz valami IDE-t (pl. Netbeans), azzal teljesen egyértelmû, hogyan kell fordítani és futtatni. Ha nem, tedd fel. Ha nem akarod, akkor javac-cal kell compile-olni, majd java-val futtatni parancssorból, de erre inkább keress rá, mert én sem tudom pontosan.

A homoktövis olajbogyót mikor kell leszedni, és hogyan -hogy NE SZÚRKÁLJON ÖSSZE? Hogyan kell elkészíteni, ill. tárolni?

Legjobb válasz: Óvatosan, mert mindenképpen szurkálós. Tárolni a legkisebb veszteséggel talán úgy érdemes, hogy megmosod, kicsit megdinszteled és átpaszírozod a husát úgy, mint a csipkebogyót. A szokásos módon tartósítod.

Óvatosan, mert mindenképpen szurkálós. Tárolni a legkisebb veszteséggel talán úgy érdemes, hogy megmosod, kicsit megdinszteled és átpaszírozod a husát úgy, mint a csipkebogyót. A szokásos módon tartósítod.


Olyan progi kellene ahol kiprobálhatnám azt hogy hogyan kell vonatot ill hajót vezetni?

Legjobb válasz: Vonatvezetéshez: Microsoft Train simulator. Van egy másik is: Rail Simulator néven, grafikailag jobb, de izmosabb gép kell hozzá. Hajókázához nincs tippem, de talán másnak lesz.

Vonatvezetéshez: Microsoft Train simulator. Van egy másik is: Rail Simulator néven, grafikailag jobb, de izmosabb gép kell hozzá. Hajókázához nincs tippem, de talán másnak lesz.

Egészségpénztári tag ( Kardirexnél, vagy K&H-nál) szeretnék lenni. Én fizetném a havi hozzájárulást, nem a munkáltatóm. Hogy kell jelentkezni, ill. hogy működik a dolog?

Mire használható fel, induláskor mi befizetnivaló, miket fizethetek vele? Kérlek, ne linket küldjetek, hanem saját tapasztalatokat várok.

Miért hiszik azt a radikálisok, hogyha megmondják az embereknek hogy kell élniük, ill. hogy nem, akkor boldogság lesz?

Legjobb válasz: Nem igazán hinném, hogy a radikálisokat az emberek boldogsága érdekli. Eddig még eggyel sem találkoztam, amelyiken a humanizmus csíráját is felfedeztem volna. Sokkal inkább a hideg, lélektelen, szögletes "rendpártiságot" éreztem rajtuk. Vagyis gyömöszöljük bele a gömbölyû világot egy kocka alakú ládába, aztán ha nem fér bele, csapjuk rá a fedelét és ugráljunk rajta.

Nem igazán hinném, hogy a radikálisokat az emberek boldogsága érdekli. Eddig még eggyel sem találkoztam, amelyiken a humanizmus csíráját is felfedeztem volna. Sokkal inkább a hideg, lélektelen, szögletes "rendpártiságot" éreztem rajtuk. Vagyis gyömöszöljük bele a gömbölyû világot egy kocka alakú ládába, aztán ha nem fér bele, csapjuk rá a fedelét és ugráljunk rajta.
Az ember nemigen tud egyszerre szubjektív és objektív lenni. A radikálisokat nyilván az érzelmek vezetik, így nem túl racionális a gondolatmenetük, magyarul megvalósíthatalna marhaságokat mondanak, vagy rosszabb esetben nem is érdekli õket a megvalósítás, csak "saját utópiájuk" szajkózzák.
Mert valamiben hinniük kell, másképp értelmetlen a létezésük és az ideológiájuk :D
Nem tudom, de a kérdésed alapján akkor tulajdonképpen a Fideszt is nyugodtan nevezhetjük radikálisnak. :-)
miért, a többi irányzat nem errõl szól?
A kérdező hozzászólása: magánéletre gondolok. megmondják az embereknek hogy kell élniük.

Aloe vera? A cserépben nevelt növényt hogyan kell felhasználni, ill. milyen esetekben, és valóban használ-e?

Legjobb válasz: lent lévõ levelét vágd le és vágd félbe onnan kanalazd ki a zslés részt és azt lehet felhasználni. Igen sok mindenre jó, pl égési sérülésre, seb gyógyulásra, gyulladás csökkentésre.

lent lévõ levelét vágd le és vágd félbe onnan kanalazd ki a zslés részt és azt lehet felhasználni. Igen sok mindenre jó, pl égési sérülésre, seb gyógyulásra, gyulladás csökkentésre.
Úgy ahogy az elõttem lévõ leírta.Mindig a legalsó levelet vágd le éles késsel.Elméletileg az 1-1.5 éves növény erre a megfelelõ.Én égésre sebgyógyításra és még arc pakolásra kis mézzel keverve.utóbbi tornkfájásra is jó!
Ja, és valóban csodaszer!pl.az arcomra kb.3éve nem kentem kréme puha, sima, hidratált.Az égési folt ki sem alakul, ha rögtön rákenem víz helyett!nyoma se marad miután a kis seb elmúlik, nincs barna folt utána!Régi olaj égések meglátszanak még évek múltával is, amióta ezt a praktikát használom, semmi nyom!

Hogy kell kiszámolni, ill. megoldani ezt a feladatot?

A Bungee jumpinggal mélybe ugró ember sebessége az egyik pontban 3 m/s míg a másik pontban 6 m/s. Mennyi idő telik el, míg egyik pontból a másikba ér? Mekkora a két pont közti távolság?

Legjobb válasz: 0,3 másodperc telik el és 1,35 méter a két pont közti távolság. Az ember egyenes vonalú egyenletesen változó mozgást végez, méghozzá ~10 m/s^2 gyorsulással. a=(v1-v0)/t s=v0*t+(a/2)*t^2

0, 3 másodperc telik el és 1, 35 méter a két pont közti távolság. Az ember egyenes vonalú egyenletesen változó mozgást végez, méghozzá ~10 m/s^2 gyorsulással. a=(v1-v0)/t s=v0*t+(a/2)*t^2

Hogyan kell használni, ill. telepíteni ezeket az Actionseket a photoshopban?

http://www.creativebloq.com/photoshop/photoshop-actions-912784

A szövegszerkesztőben a másolt szövegből a kék szinű szavakat és a kis szürke négyzeteket hogy kell átválttoztatni ill. eltüntetni?

Legjobb válasz: másold be a szöveget jegyzettömbbe (Start, Minden program, Kellékek, Jegyzettömb). aztán a jegyzettömbbõl másold be a szöveget (Ctrl + A-val jelölheted ki az egészet) a szövegszerkesztõbe.

másold be a szöveget jegyzettömbbe (Start, Minden program, Kellékek, Jegyzettömb). aztán a jegyzettömbbõl másold be a szöveget (Ctrl + A-val jelölheted ki az egészet) a szövegszerkesztõbe.
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!