Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell helyesen: (628 db)

Hogyan kell helyesen enni?

Ne arra gondoljatok h késsel villával, arra akarok kitérni h amikor érzem h elég volt akkor még kell ennem?

Legjobb válasz: Helyes vagy? Mert csak akkor tudsz helyesen enni!

A gyomor általában késleltetve jelez vissza, ezért szoktak a profi fogyókúrázók lassan enni és szüneteket tartani. Fontos, hogy jól megrágd a falatot, mert az emésztés a szájban kezdõdik. Eddig tartott a normál eset. Szóval ha évek óta tartod ezt a súlyt, akkor kicsit anorex alkat vagy, hízókúrát kéne tartani és sokat edzeni izomra és állóképességre is.
Helyes vagy? Mert csak akkor tudsz helyesen enni!
Úgy hogy egy olyas valaki eszik aki helyes.
A kérdező hozzászólása: Jah igen azt elfelejtettem mondani ha pl elfeletkezem róla és gyorsan eszek akk nem annyira rágom meg a kaját. De ezentúl megfogom
Te b*szott sovány vagy. Úristen!
Elméletben egyszer jól kellene lakni egy nap 2x evés max. mert elhízás van.
A kérdező hozzászólása: Szóval nem is olyan nagy gond ez..:D Köszi h írtatok.
Akkor helyesen taplalkozol. Jolcsinalod. Amugy sokszor kell keveset enni, mellozni a szenhidratot. :)
A kérdező hozzászólása: 181cm vagyok és 56kg már 2. éve. Ruhával vagyok 57kg :D Ezért gondolom h nálam van a hiba h keveset eszek mert a gyomromra hallgatok és nem az eszemre :/
Annál többet nem is egészséges! Ha hízni akarsz, akkor ne egyszerre egyél többet, hanem többSZÖR egyél egy nap :) Egyébként az összefüggést nem értem, azt mondod, nem vagy kövér, akkor miért gondolod hogy nem eszel helyesen? 18/F
57 kg vagy ruhával?! :O milyen tömegeket hordassz te? X)

Hogy kell helyesen leírni azt h oszt ebben az esetben: oszt vége vagy azt vége?

már észrevettem h emberek msn-en az osztot úgy írják rá h azt..és már nagyon érdekel h ez vmi kocka nyelv vagy tényleg úgy kell-e leírni

Legjobb válasz: Az oszt matematikai fogalom! Az azt meg legfeljebb akkor használható,ha pl. azt mondod,Add ide azt a könyvet. A példádban egyik sem helyes. A helyes: azután vége!

Az oszt matematikai fogalom! Az azt meg legfeljebb akkor használható, ha pl. azt mondod, Add ide azt a könyvet. A példádban egyik sem helyes. A helyes: azután vége!
09:40 :DD
Orbán Viktor!!! The fuckin' miniszterelnök! Ilyen szót használt, hogy oszt?! ???? Ó uramisten, sürgõsen el kell hagynom az országot!
Elnézést, az azután szó talán megfelelõbb. Azután vége.
Intelligens ember sem olyat nem ír, hogy "oszt vége", sem pedig olyat, hogy "azt vége". Mindkettõ helytelen! Esetleg használható helyette az 'aztán vége', bár függ attól is, hogy mit szeretnél kifejezni.
oszt, és akko miva?
Hû... most próbálom felfogni, hogy a kérdezõ vajon tényleg úgy gondolja-e, hogy az "oszt" egy jó szó és az "azt" egy kockanyelv része, vagy csak poénkodik?
az "oszt" annyit jelent, hogy "aztán", azért lett "oszt" mert máig is vannak olyan emberek akik tájszólással beszélnek és az aztánt úgy ejtik ki, hogy osztán...innen lett az rövidítve "azt" vagy "oszt" legalábbis szerintem ígyvan, az aztán teljesen mind1 hoyg valaki úgy írja hogy oszt, vagy azt..kinek hogyan tetszik :) de sztem az "azt" kifejezés a nyerõ ;)
Azt' vege. Az azutan vagy aztan roviditesekent nem art az a kis pocok a szo vegere.:) Az oszt' meg tajszolas eredetu.
A kérdező hozzászólása: de am nem használom az "osztot". én "ésezek" :D
"engem is elmarasztal az Országos Választási Bizottság, de a jogászaink majd megvédenek, oszt jónapot." (Orbán Viktor) Eddig az "aztán", "azután" változat volt elfogadott, de mint a példából látszik, ezentúl ez is másként lesz. Ez csak ócska egy kommunista csökevény volt. A Vezír következõ akciótervének 18. pontja, a pálinkafõzés mellett, az emberek szabadságjogainak részévé teszi, az "oszt" szó szabad használatát is.
A lényeg, kérdezõ, hogy te beszélsz tájszólással, és az oszt az az azt tájnyelvi megfelelõje :) Az elfogadott "hivatalos" (húúha :D) szó az azt, ami mutató névmás lenne, és a Mit? kérdésre válaszol. Illetve a másik azt', aposztróffal az aztán egy szintén tájnyelvi rövidülése :D Nya :D
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek

Hogyan kell helyesen mondani a "kotlik"-ot (kotlik a tyúk) felszólítómódban?

Kotladj? Kotolj? (Hülye sztori: Az egyik tyúkunk kotlik, de nincs olyan tojás, ami maradhatna alatta, mert kakas nincs, így kikölthet? tojás sem, tehát kivesszük alóla a többi tyúk tojását... Na most, mikor kivettem az egyik tojást a mai nap, visszatettem a tyúkot, és mondtam neki, hogy "Na, kotladj tovább!" És err?l eszembe jutott, hogy vajon hogyan kell mondani helyesen?)

Legjobb válasz: azt hogy helyesen hogy kell mondani, nem tudom, de én 'Kotolj!'-nak mondanám c:

azt hogy helyesen hogy kell mondani, nem tudom, de én 'Kotolj!'-nak mondanám c:
A kotolj a helyes :)
Kotolj. Kotladj. Kotoljál. Ezeket mind aláhúzza a helyesírás-ellenõrzõ. Alkossunk egy új szót: Kottyá'.
Vagy legyen inkább: szarjál tojást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :D Csak ezen tényleg elgondolkodtam (mert nagy híve vagyok a helyesírásnak). :) A negyedik válaszadó meg inkább tanuljon meg kulturáltan beszélni. :)
Szerintem ez olyan mint a csuklás. Nem lehet felszólító módban mondani. pl:" ne csukolj tovább!" Inkább úgy hangzik fejezd be a csuklást! A tyúkos dolog pedig: Folytasd a kotlást! :DD
A kérdező hozzászólása: Ez tetszett, utolsó kommentezõ. :) )) Köszönöm! :)

Hogyan kell helyesen írni gameplays vagy gameplays's?

És mi a különbség köztük?

Legjobb válasz: Elgépeltem a kérdést! Hogyan kell helyesen írni gameplays vagy gameplay's?

A kérdező hozzászólása: Elgépeltem a kérdést! Hogyan kell helyesen írni gameplays vagy gameplay's?
gameplays' - többesszám, birtokos eset gameplay's - egyes szám, birtokos eset
gameplays de sokat segítene, ha meg tudnál adni egy kifejezést vagy mondatot.

Hogy kell helyesen beparfümözni magad?

Van aki a nyakára fujja van aki a csuklójára s összedörzsöli... meiknek van a legjobb v leger?sebb hatása?

Legjobb válasz: Helyesen 20-25cm-rõl kell fújni maximum 2×. Ne fújjunk magunkra sokat, és ne az egész testünket, hanem csak arra a területre, ahol a bõrünk melegebb! Vagyis ahol az erek közelebb pulzálnak a bõrhöz.(Csukló,nyak) Az illatot ne dörzsöljük el a bõrön, mert összetörjük az illatmolekulákat, a parfüm elveszíti eredeti jellegét, és egészen más hatást kelt. Ne feledjük, amit Coco Chanel:) mondott: „Minden olyan testrészünkre fújjunk parfümöt, ahol szeretnénk, hogy megcsókoljanak!”:):):)

Helyesen 20-25cm-rõl kell fújni maximum 2×. Ne fújjunk magunkra sokat, és ne az egész testünket, hanem csak arra a területre, ahol a bõrünk melegebb! Vagyis ahol az erek közelebb pulzálnak a bõrhöz.(Csukló, nyak) Az illatot ne dörzsöljük el a bõrön, mert összetörjük az illatmolekulákat, a parfüm elveszíti eredeti jellegét, és egészen más hatást kelt. Ne feledjük, amit Coco Chanel:) mondott: „Minden olyan testrészünkre fújjunk parfümöt, ahol szeretnénk, hogy megcsókoljanak!”:) :) :)
Fül mögé nem jó, mert ott zsíros a bõr, és nem párolog rendesen a parfüm -> nem fog illatozni. Szerintem nyakra a legjobb, én mindig oda szoktam, vagy esetleg hajra.
Hajra nem ajánlatos, mert azt hallottam, h szárítja a hajaat. :S bár nemtudom miért :D
Teljesen mindegy, csak bõrfelület legyen, tehát egyaránt fújhatod a nyakadra és csuklódra, bár az összedörzsölést én nem ajánlanám. Ruhára ne fújd, mert más lesz az illata.
Állítólag a levegõbe kell spriccelni vele és át kell menni a permetfelhõn. L20
Nyak, fül mögé, csuklóra, ahol vékony a bõr. Akár a könyökhajlatodba is fújhatod. Összedörzsölni nem szabad, mert azzal szétroncsolod az illatanyagot. A parfümfelhõn átsétálást akkor ajánlják, ha nem akarod, hogy nagyon parfümillatod legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :D

Hogy kell helyesen kiejteni magyarul azt, hogy ISO érzékenység?

Hallottam már "ájeszó"-nak és "izó"-nak is. Melyik a helyes?

Legjobb válasz: Mindkettõ. A mozaikszavak, ha "értelmesen" kiolvashatóak, akkor egyben is helyes kimondani (izo), és betûzve (áj - esz - ó) is.

Mindkettõ. A mozaikszavak, ha "értelmesen" kiolvashatóak, akkor egyben is helyes kimondani (izo), és betûzve (áj - esz - ó) is.
Mozaikszóként: 'ájeszó' Röviden: 'ájszó' Honosítva: izó [link]
Én mindenhol izo-nak hallottam eddig, és úgy is használom.

Hogyan kell helyesen mondani?

Mikor megyek valamerre busszal. Tegyük fel Miskolcra megy a busz, az az utolsó állomás. Én Miskolcra kérem a jegyet.

Legjobb válasz: Mint ahogy a pedofil szokta: "Egy diákot szegedig..." Mind a kettõ helyes. Én speciel Miskolcra úgy kérem a jegyet, hogy a Búzatérig, mert ez a végállomás neve.

Mint ahogy a pedofil szokta: "Egy diákot szegedig..." Mind a kettõ helyes. Én speciel Miskolcra úgy kérem a jegyet, hogy a Búzatérig, mert ez a végállomás neve.
Menj biztosra és kérd a jegyet a markodba! :D Egyébként ha nincs Miskolcon egyéb megállója, akkor: "Kérnék egy egészet Miskolcra!" Ez a legelterjedtebb jegyvételi kérés, de a másik is teljesen helytálló, hiszen tudja akkor is mit akarsz! :)

Hogy kell helyesen használni a "see off"-kikísér kifejezést?

see somebody off vagy see off somebody

Legjobb válasz: Ez egy phrasal verb, ami azt jelenti, hogy fõnévi tárggyal elvileg mindkét megoldás jó, bár az elsõ jóval gyakoribb: I saw my friend off (vagy I saw off my friend) Ha viszont névmási tárgyad van, akkor csak az elsõ verzió helyes: I saw them off.

Ez egy phrasal verb, ami azt jelenti, hogy fõnévi tárggyal elvileg mindkét megoldás jó, bár az elsõ jóval gyakoribb: I saw my friend off (vagy I saw off my friend) Ha viszont névmási tárgyad van, akkor csak az elsõ verzió helyes: I saw them off.
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogy kell helyesen fogat mosni? Annyi variációt hallottam már, nem tudom, hogy melyik a jó.

Most úgy mosom a fogam, hogy az ínyemt?l lefelé/felfelé söprögetek a fogkefével.

Legjobb válasz: Engem fogorvos tanított meg,és néhány hónap után elmúlt a fogínyvérzés. Elõször az ínytõl haladva lefelé (alsó fogsort felfelé) végigmenni az összes fog külsõ, majd belsõ felületén. (Gondolom, ezt hívjátok söprögetésnek, én még nem hallottam így.) Ezután jön a körkörös sikálás. Ne tartson tovább az egész, mint 2 perc, mert ennél hosszabb dörzsizés már károsítja a fogzománcot. Gyümölcsevés után legalább fél óráig nem szabad fogat mosni, mert a gyümölcssavak felpuhítják a zománcot, és ez a hatás kb. fél óra után áll helyre. És a doki szerint lényegtelen a fogkrém márkája, a lényeg a helyes technika.

Engem fogorvos tanított meg, és néhány hónap után elmúlt a fogínyvérzés. Elõször az ínytõl haladva lefelé (alsó fogsort felfelé) végigmenni az összes fog külsõ, majd belsõ felületén. (Gondolom, ezt hívjátok söprögetésnek, én még nem hallottam így.) Ezután jön a körkörös sikálás. Ne tartson tovább az egész, mint 2 perc, mert ennél hosszabb dörzsizés már károsítja a fogzománcot. Gyümölcsevés után legalább fél óráig nem szabad fogat mosni, mert a gyümölcssavak felpuhítják a zománcot, és ez a hatás kb. fél óra után áll helyre. És a doki szerint lényegtelen a fogkrém márkája, a lényeg a helyes technika.
Nekem mindig azt mondták hogy körözve.
Én is söprögetek, kívül-belül, de azért kõrözgetek is az elején, hogy legyen egy kis hab...
A kérdező hozzászólása: Én egy fogorvostól hallottam, hogy nem szabad körkörösen.
Azt hiszem, akkor valamelyikünk fogorvosa téved....Talán össze kéne ereszteni õket :)

Hogy kell helyesen írni: 2 MFt, vagy 2 M Ft, vagy 2M Ft, vagy más módon? Illetve a kis és nagybetűk hogy vannak írva?

Ha valaki tudja, esetleg hivatkozás jó lenne a helyes írásmódra, hogy tovább is tudjam adni az infót. Köszönöm.

Legjobb válasz: http://www.e-nyelv.hu/2011-05-14/m-es-mrd/ http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_.. Tehát: M Ft

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!