Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell hajat mosni hogy (34 db)

A nagyon meleg víz árt a hajnak? "Hogyan" kell hajat mosni? <--ki hogy szokott?

Nagyon szeretek forró vízben fürdöni és álltalába ahajm is azzal mosom, de azt mondják a meleg vízt?l a haj zsírosodik, ez igaz? a hideg víz árt neki?

Legjobb válasz: langyos víz a legjobb.

langyos víz a legjobb.
A könyökeden kell tesztelni a víz melegségét. A nagyon meleg víz és a sok sampon nem tesz jót neki. Nekem fodrász mondta, hogy legjobb lenne, ha nem samponnal mosna az ember hajat, kipróbáltam, nem zsírosodik annyira, és nem lesz büdös sem. Heti egyszer bõven elég megmosni. Ha ragaszkodsz a samponhoz, akkor csak egy keveset a hajtöveknél habosíts fel, de a hajvégeiden ne. Azoknak bõven elég annyi sampon, amennyi öblítésnél lefolyik róla.
A kérdező hozzászólása: Ha nem samponnal akkor mivel mossam? temészetes anyaggokkal? segíts légyszi:)
Langyos vízzel. Komolyan tök jó. Mondjuk az enyém dauerolva van, szóval eleve nem zsírosodik annyira. Naponta, kétnaponta használok rá hajápoló krémet. Úgy szoktam csinálni, hogy langyos vízzel leöblítem, közben átdörgölöm a fejbõrömet. Esetleg még egyszer leöblítem és ennyi. Második voltam

Hogy kell hajat mosni?

esamponozom és leöblítem vagy ugyan ez kétszer? ha kétszer csinálom az miért jobb vagy rosszabb?

Legjobb válasz: Én egyszer samponozok, max. akkor kétszer, ha olajoztam a hajam, vagy nagyon zsíros. Szinte mindig csak a fejemen samponozom, a hosszát nem, mert nagyon kiszáradna. Ezután balzsam a hosszára, leöblítem és kész vagyok.

Én egyszer samponozok, max. akkor kétszer, ha olajoztam a hajam, vagy nagyon zsíros. Szinte mindig csak a fejemen samponozom, a hosszát nem, mert nagyon kiszáradna. Ezután balzsam a hosszára, leöblítem és kész vagyok.

Minden nap el kéne menni futni és sportolni a fogyás érdekében, de akkor leizzadok, és le kell tusolni, meg hajat mosni, hogy ne legyek büdös. De ha minden nap hajat mosok, az káros, és kihullik a hajam. Mi legyen?

Legjobb válasz: Miért akarsz minden nap hajat mosni ha nem szükséges? Ha sportolsz akkor tûzd el vagy fogd fel és nem lesz semmi baja.. vagy akkor használj pakolást :)

Miért akarsz minden nap hajat mosni ha nem szükséges? Ha sportolsz akkor tûzd el vagy fogd fel és nem lesz semmi baja.. vagy akkor használj pakolást :)
Hát bakker nagy dilemma!! de valamit valamiért!! :D
Lehet heti két három alkalommal is sportolni vagy minden nap de nem megszakadásig .Az átlagos mozgás és az átlagos kalória bevitel együttese a fogyás alapja.A szervezet nem nézi az órát , hogy számítson éjfél élõt vagy után ettem meg 10 percek azt a kalóriát a hatás ugyan az.
( Kac-kac ) Nem leszel attól büdös, ha naponta sportolsz és nem mosol hajat. Zuhanyozni pedig alapjáraton is mindennap szoktak.
Én csak megszárítani szoktam a hajamat ilyenkor télen. Nyáron meg csak simán vízzel megmosom a sima hajmosáson kívül, amikor sportolok.
Upsz most nézem, hogy fiú vagy:d (elõzõ voltam) (de még mindig fölösleges minden nap hajat mosni:) )
Nem szoktam én se mindennap hajat mosni, mert nem mindig izzadok meg annyira, hogy csúnya legyen a hajam, 2 naponta szoktam. Fürdeni meg alap dolog lenne mindennap, nem csak edzés után!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a fürdés alapdolog naponta, csak a hajmosást kérdeztem, de köszi mindenkinek! :D
Futás = sprintelés? Mert a hosszú, alacsony tempójú kocafutásnak egy férfi esetében nagyon nincs értelme. Egy nõnek meg általában károsabb is mint egy férfinak.. Nagy ellenállású, intenzív edzések (sprint, erõsítés - Pilats, Callanetics, fegyencedzés) vagy alacsonyabb intenzitású de a mozgás speciális jellegébõl következve jó hatású mozgások (Jóga, Qigong) lennének ajánlottak, ha nagyon jó tanácsot szeretnék adni ideális testedzéshez.


Nagyon hamar zsírosodik a hajam. Kétnaponta kell hajat mosnom. Lehet ez attól, hogy nagyon sokat fésülöm? Zsíros hajra milyen sampon válik be?

A csalán sampont próbáltam, de nem használt. El vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Igen, zsírosodhat a hajad a nagyon sok fésüléstõl. Szerintem nagyon sok sampon nem használ nekem is volt ilyen, de egy bolytorján márkájú sampon végül ebvált. Nemtudom h neked is használna e de ajánlom.

Igen, zsírosodhat a hajad a nagyon sok fésüléstõl. Szerintem nagyon sok sampon nem használ nekem is volt ilyen, de egy bolytorján márkájú sampon végül ebvált. Nemtudom h neked is használna e de ajánlom.
szia! nem tudom hány éves vagy, de ez 13-20 év között teljesen normális a hormonális változások miatt. Sajnos tizenévesen én is sokat szenvedtem ezzel, volt olyan hogy minden nap mostam a hajam :(, a fésülésnek ehhez semmi köze, én azt javaslom, mosd kétnaponta zsírosodás elleni samponnal. Ne szomorkodj ez majd el fog múlni :)
attól csak rosszabb lesz, ha 2 naponta mosod, hidd el
Az az igazság, hogy fésülés hatására igenis zsírosodhat! Én ezért pl. ha itthon vagyok nem fésülöm ki, csak összefogom (hosszú hajam van), és így nem zavaró. Nekem bevált a L'Oréal Elséve tükörfény - kasmírtapintás sampon, citrussal, ami direkt zsíros hajra van. Meg használom a kifésülõ sprayt is, nekem tényleg jó.És az is igaz, amit az utolsó válaszoló írt, hogy a sok hajmosás zsírosítja. Így mindig próbáld úgy csinálni, hogy minél kedvesebbszer mosd meg. De ha tini vagy, akkor nyugi, ez csak ilyen kamaszdolog! :)
A fésüléstõl tényleg zsírosodik. Nekem pl. hajvasalás miatt is, másnap már olyan, mintha 3 napja nem mostam volna. Én mindent kipróbáltam, minden márkát, de végül a Dove sampon használt. Viszont, nem csak az, ami zsíros hajra volt jó, hanem mind. Most 2-3 napig bírja. Egyébként ha sokáig használod a zsíros hajra való sampont, az egy utólag nagyon szárítja a hajat, és végül száraz hajra való sampon kell. :D Ja, még valami! Ha szereted, hogy mindennap friss hajad legyen, mosd meg naponta. Manapság már vannak mindennapi használatra kitalált samponok is. Ki bírná ki, hogy 3 napig egy merõ zsírgombóc a haja? Lehet, hogy jobb lenne ritkábban mosni, de ki vágyik lelapuló, zsíros, borzalmas hajra?:D
Ha zsíros a hajad, de aznap nem kell menned sehova, akkor bírd ki és ne mosd meg. Így valamilyen szinten rá lehet "szoktatni", hogy tovább maradjon tiszta. Nekem bevált.
nem biztos h elfog mulni . szoval ez nem olyan dolog hogy kinöheted! jah és bojtorján nagyon nem jo ! tapasztalat!

Zsíros típúsú a hajam sokszor kell hajat mosnom és mit tehetnék az ellen hogy ez ne így legyen?

Sajnos naponta kell hajat mosnom ami nem a legjobb de ha nem mosom meg akkor következõ napra már nagyon zsíros. Mit tehetnék? Zsíros hajra való sampont használok de az sem segít...

Legjobb válasz: Azért zsíros, mert naponta mosod. Csak egy héten egyszer mosd. Addig használj száraz sampont, amíg rendbe nem jön a hajad. Utána se használj balzsamokat stb. Csak samponnal mosd meg és ecettel öblítsd.

Azért zsíros, mert naponta mosod. Csak egy héten egyszer mosd. Addig használj száraz sampont, amíg rendbe nem jön a hajad. Utána se használj balzsamokat stb. Csak samponnal mosd meg és ecettel öblítsd.
Ne mosd!!!! Ha kezd zsirosodni, akkor masszirozz bele annyi hintoport ami felszivja! Amugy a szarazsampon=hintopor.
Nekem is zsírosodott régebb, hetente 1szer mostam, de akkor is. De aztán kinõttem belõle és egyszer azon kaptam magam, hogy rendben van :) ) Most azonban száraz "-.- :DD
Mindenképpen csalánsampont használj, és kerüld a gyanúsan olcsó, 2-300 Ft alatti samponokat, mert ezek színezett, illatosított mosószerek, amik még a természetes ásványoktól is megfosztják a hajadat. Valamint, zsíros hajra való balzsamot használj, de ezt is csak a hajvégeidre kend fel. És még valami: az elsõ hajmosás után balzsamozd be a hajadat, ne a második után. Tehát: sampon, balzsam, sampon. :)
(Elõzõ voltam) Valamint, 3 napnál korábban akkor se mosd a hajadat. :D

Miért van az, hogy amióta serdülõk sokkal többször kell hajat mosnom?

Régebben elég volt heti egyszer, most meg már 3 naponta mosnom kell, mert zsíros. Ez a kamaszodás miatt van? 15 éves fiú vagyok. Köszönöm.

Legjobb válasz: Dolgoznak a hormonok, ezért zsírosabb a hajad.

Dolgoznak a hormonok, ezért zsírosabb a hajad.
Elõzõ vagyok. Ez így van. :)
A kérdező hozzászólása: És ugye sajnos vele jönnek a pattanások is. :/
A haj és a bõr zsírosodása a serdülõkor természetes velejárója.
Nekem is naponta-2 naponta kell, mert hányás lesz..:/ Sok sampont kipróbáltam és semmi. Az arcom is 4-5 óra alatt csillogósra tud zsírosodni.. Hát ez van:D 16/F
A kérdező hozzászólása: rövid van. :) Csak furcsáltam.
Teljesen normális, hatnak a hormonok, az is lehet, hogy így marad, 3 naponta azért nem olyan vészes hajat mosni, fõleg ha rövid hajad van.
A kérdező hozzászólása: Hát átérzem a helyzeted 5-ös. :) Köszönöm a válaszokat.
a head&shoulders egy nagy rakás ....amúgy :) Egyszer próbáltam ki, viszketett tõle a fejbõröm, mint az állat. Anyum használja korpára, semmit nem ér. Amúgy fodrásztól kérj segítséget.
Te még jól jártál, én 17 éves lány vagyok és minden nap hajat kell mosnom. :/ Ha nem mosnék, másnapra olyan, mintha ár egy hete nem mostam volna... :/ Remélem ez idõvel elmúlik....
A kérdező hozzászólása: head&shoulders-t használok.
Igen, amiatt bár ez nekem érdekes, ha fiú vagy. A barátomnak hosszú haja van mondjuk, de heti max 1x mossa és én is, lehet rossz sampont használsz, de én pl fürdõhabosítóval mosom a hajam, a barátom meg baba samponnal, nekem a balzsamtól zsírosodik nagyon.
Így van ahogy az elsõ írta!!! Most nagy változásokon mész keresztül.
A kérdező hozzászólása: Sajnos. :)
púderezd be az valamit segít rajta
próbáld meg kibírni hogy 3-4 napig nem mosod meg.egy idõ után helyre áll.pont ez a nem jó neki hogy naponta mosod.ha nagyon gáz a helyzet akkor száraz sampon.
egyszer én is egy hétig huztam aztán beált hogy 4.5 naponta mosom föleg h hosszu a hajam
Szerintem is próbálj meg egy kis szünetet tartani két mosás közt. Ha az nem válik be, akkor válts sampon márkát. Kifejezetten zsírosodás ellenit használj, ja és ne 2az1-bent vegyél, mert a benne lévõ balzsam is zsírosíthat, mivel a balzsamot alapból csak a hajvégekre szabad felvinni, fejbõrön zsírosít!
Elõzõ vagyok, tudom, hogy rohadt drága, de próbálj ki valami Vichy sampont, azok marha jók. Gyógyszertárban lehet kapni.
Nem a sampon fog rajt segíteni, hanem te magad. Állj rá a heti egyszeri hajmosásra, egy idõ után a hajad is hozzászokik. De ha gondolod, csökkentheted elõször heti 2 napra. Pár hét után lesz eredménye. Én fodrászkellékesben veszem a samponomat.

Hogyan kell jól hajat mosni?

A kérdést, azért tetten fel, mert hetente kétszer mosok és állandóan bezsírosodik. Az első napot is alig bírja ki! Mindig este, vagy délután szoktam. Kétszer-háromszor is leöblítem a hajam egy mosás alkalmával, a sampont is általában váltogatom. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Van olyan sampon ami kizárólag zsíros hajra való.Szerintem teljesen normális, ha zsírosodik az ember haja.Én is heti kétszer mosom a hajam.A sampont higísd fel egy kis vizzel és úgy könyebben eltudod oszlatni a hajadon, sõt jobban hat.:) Ha nagyon vészes a hajad, akkor egy kis hintõport szórj a tövébe és utána jól vésüld át! ezt hívják szárazhajsmosásnak .:) remélem segítettem!

Van olyan sampon ami kizárólag zsíros hajra való.Szerintem teljesen normális, ha zsírosodik az ember haja.Én is heti kétszer mosom a hajam.A sampont higísd fel egy kis vizzel és úgy könyebben eltudod oszlatni a hajadon, sõt jobban hat.:) Ha nagyon vészes a hajad, akkor egy kis hintõport szórj a tövébe és utána jól vésüld át! ezt hívják szárazhajsmosásnak .:) remélem segítettem!
az h ilyen típusú a hajad... :/ sajna én is 2-3 naponta mosok hajat este megmosom, aztán nappal kiengedem, másnap összekötöm vagy kontyba rakom (mert már a töve zsíros a 2. nap)és este megint moshatom így pont úgy jön ki általában h egyik nap mosok, másik nap nem ha nincs suli, és itthon vagyok, akkor 3 naponta mosom :/ nekem eddig még semmi sem vált be zsíros tövû, száraz végû hajam van
elsõ válaszoló vagyok én is zsíros hajra való sampont használtam (head & s. egész jó volt, de megszokta a fejem és azóta már nem jó) aztán azt tanácsolta a fodrászom, h használjak inkább normál hajra valót és a hajhosszra olyan balzsamot, ami száraz hajra van így ugyanannyit mosok hajat (ergo nem látnak zsíros fejjel), és a vége nem seprûs :) 2. válaszoló...a hintõporos megoldást próbáltad már? több helyen is olvastam róla, de még nem mertem kipróbálni...
A sampont cseréld le szappanra!!Natúr vagy házi készítésûre.(nem Baba szappanra meg Dove stb re).Mosd meg vele a hajad egymás után 2-3x és öblítsd le almaecetes és sima vízzel (2 liter vízhez 2 kupak ecet) .Én ezt használom már jó ideje, mert a sok mérgezõ sampontól álalndóan bezsírosodott.Nem lesz tõle illata a hajadnak, de jót tesz és nem fog ennyire zsírosodni.
Nem a módszerrel van a gond! Mindig meglep ez a samponváltogatós mizéria, abszolút nem ettõl függ, hogy zsírosodik-e az ember haja avagy nem. Az egyetlen dolog, ami nem hazudik egy termékkel kapcsolatban, az az összetevõlistája. Meg kell nézni, hogy a lista elején mik állnak: ha Sodium Lauryl Sulfate vagy Sodium Laureth Sulfate-akkor bizony nagy a baj. Ezek az anyagok felületaktív tisztítószerek, amikbõl túl sokat tesznek a hajsamponokba és ez nemcsak hogy káros (autómosó folyadékokban is ezt használják...), de még mindemellett nagyon szárít is. Emiatt, a túlzott zsírelvonó képességébõl adódóan a fejbõr szárazzá válik, befogadóbb a baktériumokra, gyengül a védekezõképessége stb, ezért egy öngyógyító-védekezõ folyamatba kezd, ez a túlzott zsírtermelés, ami Neked is van, zsíros fejbõr. Ördögi kör. Még ha az utoljára használt samponod nem is tartalmazza az adott anyagokat (SLS, SLES) attól a korábbi sampon hatása sajnos még tud érvényesülni. Legjobb, ha leszoksz ezekrõl és SLS, SLES, és szilikon (Dimethicone) mentes samponnal mosod a fejbõröd, hosszú távon megéri. Viszont ha nem tudsz várni, addig a mostani samponodba csöpögtess teafaolajat, ez garantáltan zsírfogó.

A ricinus olajat hogyan kell használni a haj növesztése céljából? Mennyit kell a hajra tenni? Le kell mosni utána? Ha nem, mennyi ideig kell rajtahagyni?

Valakinek használt már? Ha igen, mennyit n?tt t?le a haj? Mennyi id? után vetted észre, hogy használ az olaj?

Legjobb válasz: " 2 hónapja használom a ricinusolajos pakolást, de eddig semmit nem használt. Emellett szedek hajvitamint is. " Idéztem egy kétnapi hozzászólót...

" 2 hónapja használom a ricinusolajos pakolást, de eddig semmit nem használt. Emellett szedek hajvitamint is. " Idéztem egy kétnapi hozzászólót...
A hajtöredezésre használják a ricinus olajat, nem a növesztésre.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy idéztél, de ez nem válasz a kérdésemre.
Annyi ideig kell, amennyiideig bármely más pakolást is a hajadra tennéd, tehát max 1 óra. Hülyeség, hogy 4-5 órán át dunsztolja valaki a fejét, többet árt vele mint használ.
minél többet hagyod rajta, annál jobb.
Ha túl sokat hagyod rajta, akkor eltömíti a pórusokat, ami ugye nem jó se a fejbõrnek, se a hajnak. Max 1 óráig hagyd rajta, ennyi idõ alatt már szép selymes lesz tõle a hajad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!