Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell hagy (74 db)

Hogyan kell hagymát zsírban pirítani? Fel kell forrósítani a zsírt és akkor bele a hagymát? Vagy még előbb? Ja és zsír helyett olaj is jó?

Legjobb válasz: Zsirban és olajban is lehet. Vágd a hagymát jó apróra, és sózd meg. Fedõ alatt levet eresz, szinte megfõ, ezáltal fog eltünni a fõzés során az ételbõl. Mikor puha, vedd le a fedõt, és süsd el a levet róla, lehet zsemle szinüre sütni. Ekkor jön rá a hus, vagy a piros paprika. Ha igy készited a hagymát, még feltétnek is finom lesz akár egy fõzelékre, vagy krumpli pürére. A zsiradékkal ne spórolj.

Zsirban és olajban is lehet. Vágd a hagymát jó apróra, és sózd meg. Fedõ alatt levet eresz, szinte megfõ, ezáltal fog eltünni a fõzés során az ételbõl. Mikor puha, vedd le a fedõt, és süsd el a levet róla, lehet zsemle szinüre sütni. Ekkor jön rá a hus, vagy a piros paprika. Ha igy készited a hagymát, még feltétnek is finom lesz akár egy fõzelékre, vagy krumpli pürére. A zsiradékkal ne spórolj.
Jó az olaj is. A hagyma mehet a zsírral/olajjal együtt a lábasba. Nem kell megvárni, míg felforrósodik az olaj.
Zsirban vagy olajban is lehet piritani, elöször meg kell melegiteni az olajat, de ne füstölösre, belerakni a felkockázott hagymát, és állandóan kevergetve kell sütni. Vigyázz, mert könnyen megég, ne hagyd egyetlen pillanatra sem ott.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi nektek:)
Én így csinálom: Pörkölthöz, a hagymát "félfülre" vágom, füstölt szalonna zsírjában (forró) szalmasárgára sütöm, majd pár kanál vízzel visszafõzöm, és újra zsírjára. Isteni vastag szaftot ad, és nem bántja a kákabélûek érzékeny gyomrát. Rostélyoshoz, karikára vágva, lisztbe forgatom, forró zsírban aranybarnára sütöm. Hagymás tört krumplihoz kockára, szalonnazsíron, csak megfuttatom, a pörccel együtt a durvára tört krumplihoz keverem. Olajon? Számomra merényletnek minõsül, de ez csak az én mániám.

Hogy kell írni: hagy menjek el nyaralni vagy hadd menjek?

Legjobb válasz: Hagy menjek el nyaralni helyesen. Sem a hagy menjek el nyaralAni és sem a hadd menjek nem helyes. A hadd semmiképp sem helyes. A gy soha nem hasonul d-re, és nem is szükséges a gyj hasonulás a hagy menjek el kifejezésben. A következõ kérdést esetleg megelõzvén: Ne higgye, hogy nem hagyja elmenni õket nyaralni! :) SF

Hagy menjek el nyaralni helyesen. Sem a hagy menjek el nyaralAni és sem a hadd menjek nem helyes. A hadd semmiképp sem helyes. A gy soha nem hasonul d-re, és nem is szükséges a gyj hasonulás a hagy menjek el kifejezésben. A következõ kérdést esetleg megelõzvén: Ne higgye, hogy nem hagyja elmenni õket nyaralni! :) SF
Helyesen: hadd menjek el nyaralni.
hadd
HADD!!!!!!
Jujjj, az elsõre reagálván, olyan osztogat ezzel kapcsolatban tanácsokat, akinek gõze sincs róla... HADD!!!!!!
Hadd, az. Hagy az helytelen. Az elsõ baromságot ír, hatalmas baromságot.

Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. Ha először teljesen lemerül, töltőre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltődést, mi baja eshet? Mármint hogy nem hagyom a töltőn 12 órára.

Legjobb válasz: " Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.

" Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.De hát mindíg ugyanez a szöveg van a telefonosüzletekben, ha új mobilt veszek, de nemcsak nekem-persze mindenkinek.3x fullra merítés, 3x 12 óra.Én sem láttam ennek nagy értelmét, ezért gondoltam megkérdezem.Mivelhogy nem vagyok egy nagy telefon szaki.
Az elsõnél egy föltölt, lemerít a kalibrálás miatt, aztán többet csak ha gond van vele akkor. Azt szereti egyébként ha jól töltött és nem szereti a teljesen lemerített állapotot.


Hogyan kell kettőbe felvágni a hagymát, hogy ne essen szét?

saslikhoz kellenek

Legjobb válasz: Saslikhoz mindig gyöngy hagymát veszek . Abból is közepes nagyságuakat .

Saslikhoz mindig gyöngy hagymát veszek . Abból is közepes nagyságuakat .
Keresztbe, vagyis a gyûrûkkel párhozamosan. Akkor is szétválhat a rétegeknél, de a többi hozzávaló "összefogja". A hagyma ne legyen nagyobb, mint a legnagyobb átmérõjû egyéb hozzávaló. Összevágás után azonnal fel kell húzni a nyársra, (értelemszerûen ezt vágd fel utoljára) különben széthull elemeire.
Atlosan is jo, akkor sem esik szet.
Ahogyan sikerül úgy vágd fel, és tedd rá . Nem kell precíznek lennie :)
Én kisebb hagymákat negyedelek, a negyed hagymákat tökéletesen fel lehet húzni a nyársra, a homorú részénél átszúrva, a többi finomságra rápasszítva.Tényleg ne lógjon ki a sorból... :)

Hogyan kell a hagymát úgy vágni hogy? (lenn)

Hogy ne csípje a szememet, mert már többször is hallottam a tv-be, hogy szálirányosan kell vagy mi..., de hogy kell szálirányosan vágni?

Legjobb válasz: A legtöbb ríkató anyag elvileg a gyökérnél koncentrálódik, azt a részét hagyd egyben, csak akkor vágd fel, amikor a többivel már kész vagy. Így egy kicsit jobb.

A legtöbb ríkató anyag elvileg a gyökérnél koncentrálódik, azt a részét hagyd egyben, csak akkor vágd fel, amikor a többivel már kész vagy. Így egy kicsit jobb.
éles késsel, ugyanis az nem roncsolja annyira a hagymát és kevesebb levet ereszt.
Úszó-vagy búvárszemüvegben. Elsõre hülyén hangzik, de mûködik, ugyanis így a kémiai anyagok nem jutnak a szemedbe. Utána 10 perc szellõztetés, és tuti, hogy nem fogsz könnyezni! :)
Apum szimplán kiviszi a kertbe, mert ott el tud szállni vagy mi XD
Vagy úgy, hogy nem beszélsz közben. A nyelved a szájpadlásodnak nyomod és az orrodon veszed a levegõt. Vagy megmosod a kést és a hagymát is.
En azt hallottam, hogy eleg, ha ülve pucolod, nem pedig allva, föle hajolva. Eddig nekem bejött. :)
Ki még nem próbáltam (valahogy mindig már késõn jut eszembe). De azt hallottam, hogy mentolos rágógumizás is hasznos a hagyma megsíratása ellen.
A kérdező hozzászólása: A búvár szemüveget már probáltam és az télleg hasznos xD

Hogy kell rászólni valakire hogy hagyja abba a csuklást?

Értem ez alatt hogy ne csuklódj? Elég az is tudom, ha csak azt mondom hagyd abba, de a nyelvtan tanárn?nk kíváncsi lenne a véleményünkre.Viszont ez a csuklódj elég bután hangzik.Szerintetek?

Legjobb válasz: Hagyd abba a csuklást!

Hagyd abba a csuklást!
Fejezd má' be baz'meg!
Éppen a napokban beszéltünk mi is a csuklik szóról.. Az elsõ írónak tökéletesen igaza van.Vannak magyar szavak amiket nem lehet felszólító módban mondani.. Ilyen a csuklik szó.. Aki azt írta, hogy "ne csukólj" az nem helyes kifejezés.. Mint ahogy az sem jó., hogy "én csukólok" Ilyen nincs! A helyes ragozása én csuklom te csuklasz õ csuklik mi csuklunk ti csuklotok õk csuklanak Ha valakire rá akarnál szólni akkor csak azt tudod mondani, hogy "hagyd abba a csuklást" "Elég a csuklásból" stb..
ez is olyan, mint pl. a siklani ige. Azt sem tudod felszólítóban mondani. pl. Ne sikoljál le a lejtõn???
- Édesapám csuklik a tehén! - Hát adjál neki vizet, fiam! - De nem úgy Édesapám! Össze! régi székely vicc... :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenki válaszát! :)
Ezen már én is gondolkoztam :D Ne csukolj/csuklódj stb.
én a sikliket úgy használnám, hogy ne siklodjál le...
csuklik, siklik, botlik, bicsaklik ... Ne csukolj!, Ne sikolj! , Ne botolj! Ne bicsakolj! ...
Nekem mindegyiktõl jó kedvem lett:)
ne szüpütyûjé
Lepje el a föld. És hagyd kint a hóban, fagyban.
Általában 10 centiméter mélyre kell a tulipánt ültetni. Nem bent lehet, hanem bent kell hagyni a hagymát télen a földben. Elvirágzás után, nyári idõszakra kell kiszedni, megszárítani és száraz, sötét helyen tárolni. Õsszel pedig újra elültetni.
A virághagymákat olyan mélyre kell a földbe ültetni, amekkora maga a hagyma, tehát ugyanolyan magas föld legyen felette, mint amilyen nagy a hagyma. Ez nagy általánosságban minden virághagymára vonatkozik.

Hogy kell csinálni a piritott hagymát?

Azt tudom, hogy lisztbe kell forgatni! Na de mennyi olajba tegyem? Tehát ellepje, vagy hogy? Mennyi id? alatt lesz ropogós?

Legjobb válasz: Szia! Én így szoktam: felszeletelem a hagymát, nem hajszálvékonyra, lisztbe forgatom, majd egy szûrõbe téve lerázom róla a feleleges lisztet. Bõ forró olajba teszem és rövid ideig aranysárgára sütöm, mert ha már kicsit barnább, keserû lesz.

Szia! Én így szoktam: felszeletelem a hagymát, nem hajszálvékonyra, lisztbe forgatom, majd egy szûrõbe téve lerázom róla a feleleges lisztet. Bõ forró olajba teszem és rövid ideig aranysárgára sütöm, mert ha már kicsit barnább, keserû lesz.
Én egy kis pirospaprikát is szoktam hozzáadni a liszthez, attól pikánsabb. Ahogy egy barátom mondaná: Olyan FIDESZ-es színûre csinálom a lisztet. ;]
A kérdező hozzászólása: Köszi :D

Hogy kell abbahagyni a gyógyszerszedést? Én most kezdenék újra egy teljes 21 napos tablettacsomagot, de szeretném abbahagyni a szedését a teherbeesés miatt. Jól teszem, ha most hagyom abba, mielőtt belekezdenék az újabb 3 hetes szedésbe?

Legjobb válasz: Ha mostanában szeretnél babát, akkor most hagyd abba, de ha "nem olyan sûrgõs", akkor beszedheted a tablettákat. Azért az abbahagyás után mindig ajánlatos 2-3 hónapot várni, védekezni, a tabletta kiürülésének érdekében.

Ha mostanában szeretnél babát, akkor most hagyd abba, de ha "nem olyan sûrgõs", akkor beszedheted a tablettákat. Azért az abbahagyás után mindig ajánlatos 2-3 hónapot várni, védekezni, a tabletta kiürülésének érdekében.
Igen, egyszerûen ne kezd el a következõ 21-et. Én is így hagytam abba. Szóval, jól teszed. :)
Igen, egyszerûen ne szedd tovább.Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyorsaságot! Ti hol tartotok, babáztok, babát vártok vagy terveztek?
3. válaszoló vagyok 23 hetes.Én abbahagytam a gyszert, és 2 hétre rá estem teherbe, pedig gondoltam várok 3 hónap tisztulást, de a természet megoldotta.Kívánok neked is hasonló sikereket!
Én a 2. válaszoló vagyok. 2, 5 hónapja hagytam abba a gyógyszert, azta még nem jött meg egyszer sem. De most már márciusban volt peteérésem, most várjuk az eredményt! :) Sok sikert Neked is!
A kérdező hozzászólása: Sok sikert Nektek, jó egészséget! Szurkolok!
A következõ 21 napos tabit már ne kezd el! De azért ha babát szeretnél elõtte mindenképpen keress fel egy szakembert, és várj 2-3 hónapot! Sok sikert! Örömteli Babavárást kívánok neked!
Ha babát szeretnétek, akkor már ne kezd el a gyógyszert. Mindenképp keress fel szakorvost, és várd meg míg minimum kétszer megjön a menzeszed rendesen. Én fél évig szüneteltettem és ezalatt semmilyen gyógyszert nem szedtem be, még egy fejfájás csillapítót se. Odafigyeltem az étkezésemre. Amikor már élesbe ment, elsõre sikerült, most két éves a kisfiúnk. Sok sikert!

Hogy kell szexelni menzesz alatt? Valaki tényleg bent hagyja akkor a tampont? Bent kell vagy nem?

Legjobb válasz: Jáj. Nem kell a tampont bent hagyni. Kiveszed, megmosod magad, szexelsz, megint megmosod magad. Röviden.

Jáj. Nem kell a tampont bent hagyni. Kiveszed, megmosod magad, szexelsz, megint megmosod magad. Röviden.
A jó katona vérben is harcol.
??? sehogy. neked semmikor sehogy.
Persze, hagyd bent! Nehogy kivedd, mert akkor mindent osszeverezel. Es fontos, hogy a legerosebb tampon legyen bent.
Én semmiképp sem hagynám bent a tampont, mert mi van ha nagyon felmegy?Nem lenne kedvem rohanni az orvoshoz hogy szedje ki, tök gáz...Meg amúgy sem tudnám elképzelni.Mi eddig mindig simán fürdés után egymásnak estünk, mint mindig.Az meg, hogy véresek lettünk, nem volt vészes, túl lehet élni.Persze csak akkor van ilyen, ha már nagyon nem bírjuk. 18/L
Mi popsiba szoktuk olyankor csinálni. Szerintem nagyon izgi, és a barátnõm is élvezi. Azt mondja, jó érzés, segít neki lenyugodni, meg csökkenti a fájdalmakat. ;)
tampont ki kell venni természetesen...én ilyenkor csak zuhany után és csak úgy, ha terítünk magunk alá valamit...vagy a zuhany alatt, a fürdõben...ilyesmi. És õszintén, kicsit feszélyezõ a helyzet, fõleg nekem (a páromat nem nagyon zavarja), így csak ha nagyon nagyon ránkjön akkor vagyunk így együtt:) és ugyebár ne felejtsük el, hogy terhes így is lehet vki (én is így jöttem össze), a bacik fokozottabb veszélyt jelentenek (nyitott a méhszáj) és nem ajánlatos gyakran csinálni, mert a leváló méhnyálkahártya visszatódul a méhszájon át, és gyulladást okozhat. Gumi ugyanúgy kell! 23L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!