Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell hőmérőzni (24 db)

Hogy kell hőmérőzni? Mi történik peteéréskor a hővel? És terhesség esetén?

Legjobb válasz: Minden nap ugyanabban az idõpontban, reggel, mielõtt kikelnél az ágyból, lehetõleg ugyanazzal a hagyományos hõmérõvel, ugyanott: szájban, hüvelyben. (nekem hónaljban is teljesen jól mutatta, teherbe is estem, de sokak szerint nem jó hónaljban) A menstruáció 1. napjától mérd. (ezért nem ajánlom a hüvelyi mérést) Minden nap feljegyzed. normál esetben a ciklus 3. és 14. napja között kb egyenes vonalat fog mutatni, ez az alahó. Persze 1-2 tizedes ingadozások lehetnek. Aztán a peteérés elõtt sokszor leesik a hõ több tizedet akár, de ez NEM törvényszerû. nekem sosem esett le peteérés elõtt. Ha megtörtént a tüszõrepedés (általában hajnalban) amikor reggel megméred a hõdet, az alaphõdhöz képest fent kell lennie legalább 3, de inkább 4-5 tizeddel a hõdnek. Ha ez ott fent is marad legalább 5 napig akkor valószínûleg megtörtént a tüszõrepedés, a peteérés. Legtöbb esetben a menstruáció elsõ napjáig leesik a hõ, ebbõl lehet következtetni arra, hogy meg fog jönni. DE! Ez nem törvényszerû, sokaknak késõbb ürül ki a horon, lassabban, így a meglévõ menstruáció valamelyik napján esik le újra alaphõre a testhõ. Ha sokkal korábban esik le, a hõ minthogy megjönne, utalhat progeszteronhiányra. Ha menstruációd már késik és a hõd még mindig az alaphõd fölött van 3-4-5 vagy több tizeddel, lehet terhességre gyanakodni. Soha ne másokhoz hasonlítsd a testhõdet. A saját alaphõdhöz képes kell testhõváltozásnak történnie. Csak a szabályok betartása mellett mérvadó. A túl cikkcakkos görbe PCO-ra utal, a túl alacsony 35-35,8-as alaphõ pajzsmirigyproblémára. EZEK nem diagnózisok, csak jelek, amik utalhatnak dolgokra!!! 2,5 év után az én sikeres terhesgörbém: http://ciklus.hu/images/diagramok/18c4c046ea6c4786b73b421030.. Ebbõl látszik, hogy hónaljban mérve is látszanak a hõváltozások. Nekem 35 napos ciklusban fogant a 21. ciklusnapon. Tehát a 28 napos ciklus a 14. napi peteéréssel szintén nem törvényszerû Ma 18 hetes a pocakban. Sok sikert!

Minden nap ugyanabban az idõpontban, reggel, mielõtt kikelnél az ágyból, lehetõleg ugyanazzal a hagyományos hõmérõvel, ugyanott: szájban, hüvelyben. (nekem hónaljban is teljesen jól mutatta, teherbe is estem, de sokak szerint nem jó hónaljban) A menstruáció 1. napjától mérd. (ezért nem ajánlom a hüvelyi mérést) Minden nap feljegyzed. normál esetben a ciklus 3. és 14. napja között kb egyenes vonalat fog mutatni, ez az alahó. Persze 1-2 tizedes ingadozások lehetnek. Aztán a peteérés elõtt sokszor leesik a hõ több tizedet akár, de ez NEM törvényszerû. nekem sosem esett le peteérés elõtt. Ha megtörtént a tüszõrepedés (általában hajnalban) amikor reggel megméred a hõdet, az alaphõdhöz képest fent kell lennie legalább 3, de inkább 4-5 tizeddel a hõdnek. Ha ez ott fent is marad legalább 5 napig akkor valószínûleg megtörtént a tüszõrepedés, a peteérés. Legtöbb esetben a menstruáció elsõ napjáig leesik a hõ, ebbõl lehet következtetni arra, hogy meg fog jönni. DE! Ez nem törvényszerû, sokaknak késõbb ürül ki a horon, lassabban, így a meglévõ menstruáció valamelyik napján esik le újra alaphõre a testhõ. Ha sokkal korábban esik le, a hõ minthogy megjönne, utalhat progeszteronhiányra. Ha menstruációd már késik és a hõd még mindig az alaphõd fölött van 3-4-5 vagy több tizeddel, lehet terhességre gyanakodni. Soha ne másokhoz hasonlítsd a testhõdet. A saját alaphõdhöz képes kell testhõváltozásnak történnie. Csak a szabályok betartása mellett mérvadó. A túl cikkcakkos görbe PCO-ra utal, a túl alacsony 35-35, 8-as alaphõ pajzsmirigyproblémára. EZEK nem diagnózisok, csak jelek, amik utalhatnak dolgokra!!! 2, 5 év után az én sikeres terhesgörbém: http://ciklus.hu/images/diagramok/18c4c046ea6c4786b73b421030.. Ebbõl látszik, hogy hónaljban mérve is látszanak a hõváltozások. Nekem 35 napos ciklusban fogant a 21. ciklusnapon. Tehát a 28 napos ciklus a 14. napi peteéréssel szintén nem törvényszerû Ma 18 hetes a pocakban. Sok sikert!
Minden reggel, kb. azonos idõben, még ágyban fekve kell hõmérõzni. Tehát szól a vekkel mondjuk 7kor, kinyúlsz az éjjeli szekrényre és beteszed a lázmérõt. Mindig ugyanott mérd, azonos körülmények között (pl. mindig szájban). Peteéréstõl fent van a hõd (ez csak pár tizeddel magasabb, mint az átlagos hõd), a menstruációkor pedig leesik. Ha idõközben teherbe estél, akkor nem esik le a hõ. Tehát ha nemvárt mensi napjáig és utána is fenn marad, és persze meg sem jön, akkor az már utalhat terhességre.
A kérdező hozzászólása: Ez valóban nagyon szép görbe. MIndent látni rajta! :) Gratulálok a babához!
Elõször is bocsi kérdezõ hogy ide írok.de láttam hogy a második válaszoló eléggé ért a hõmérõzéshez. Kedves második ránéznél a görbémre?igazából én is ebbe a hónapba kezdtem.a pét késõbbre húzta be.28 naposak a ciklusaim, és vasárnapra nem várom.köszi, és tényleg bocsi hogy ide írtam http://ciklus.hu/images/diagramok/75f8ed61548c8b63bfb0e3d515..
Szia Kedves utolsó! Bár nem a válaszoló vagyok, azért érdeklõdöm. Írtad, hogy vasárnapra nem várod, történt valami azóta? Szép egyébként a görbéd, 14-15-e körül volt ovulációd.
sajnos vasárnap reggelre megjött :( ma van a menzeszem 3. napja.és még mindig 36.9 a hõm.
Kedves Utolsó! Tegnap is akartam írni, de nem akartalak elkeseríteni. A görbéd alapján nem jókor voltatok együtt, és biztos voltam benne, hogy ebbõl nem lesz (most) baba. Javaslom, hogy használjatok ovulációs tesztet, azzal és a hõmérõzéssel jobban be lehet lõni a PÉ idõpontját. Nagyon fontos, hogy a peteérés napján legyetek együtt (illetve az azt megelõzõ 1-2 napon), mert az életképes petesejtet csak így tudják elkapni és megtermékenyíteni az ondósejtek. Sok sikert, szorítok, hogy mielõbb sikerüljön! Elsõ voltam
igen sajnos tudom hogy nem lehettünk jókor együtt, de akkor nem tudtunk.de majd ebbe a hónapba.köszi szépen.

Hogyan kell hőmérözni?

Legjobb válasz: Minden reggel, mielõtt még felkelnél pisilni, megméred a hõdet, legjobb szájban, nyelv alatt. Mindig azonos helyen kell mérni, azonos idõben, sem elõtte, sem közben nem szabad mozogni. Vezetni kell papíron vagy neten (ciklus.hu) Részleteket a hõgörbe alakulásáról és értékelésérõl itt találhatsz: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Minden reggel, mielõtt még felkelnél pisilni, megméred a hõdet, legjobb szájban, nyelv alatt. Mindig azonos helyen kell mérni, azonos idõben, sem elõtte, sem közben nem szabad mozogni. Vezetni kell papíron vagy neten (ciklus.hu) Részleteket a hõgörbe alakulásáról és értékelésérõl itt találhatsz: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml
A kérdező hozzászólása: akkor lenne még egy kérdésem a ciklus.hu-n hol tudom beírni a mért hõ adatokat?
Naptárnézet, kattints a napra. És felajánlja a lehetõségeket. A ciklus hozzáadása a mensi hozzáadását jelenti. A másikon lehet az adatokat beírni.

Hogyan kell homerozni?

Meg nem homeroztem soha, 1 honapja probalkozunk parommal. Mikor erdemes elkezdeni? A ciklusom 24. napjan vagyok. Es hogyan kell homerozni? Legyszi segitsetek, elegge kezdo vagyok. Koszonom a segitseget elore is.

Legjobb válasz: Szia! Reggel ébredés után (ágyból kikelés elõtt) mindig ugyan abban az idõpontban kell mérni a hõdet.Vagy hüvelyben vagy szájban nyelv alatt 5 percig kell mérni.

Szia! Reggel ébredés után (ágyból kikelés elõtt) mindig ugyan abban az idõpontban kell mérni a hõdet.Vagy hüvelyben vagy szájban nyelv alatt 5 percig kell mérni.
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a segitseget. Es mar holnap elkezdhetem? Vagy mikor eremes elkezdeni?
én azt olvastam, hogy vagy a mensi 1. napjától, vagy a mensi utolsó napjától érdemes kezdeni. Egy nõgyógyász honlapján olvastm, mielõtt elkezdetm volna, mert fogalmam sem volt hogyan kell helyesen csinálni
Szerintem nyugodtan elkezdheted bármikor.
A kérdező hozzászólása: Szia, koszi. Es esetleg el tudnad kuldeni azt a nogyogyasz honlapjat? Vagy honlapot ahol errol lehet olvasni?
Nem muszáj a menzesz elsõ napjától, elég az ötödik, hatodik naptól. Kezdetben alacsonyan lesz, majd ha következetesen és pontosan ugyanabban az idõben mérsz, lesz egy szép egyértelmû görbéd. Ideális esetben:)
Az enyém igy alakul, csak par napja mérem. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1b98dbe557109e5a7a27ee..
Röviden a hõmérõzés alapszabályairól: "....1. Vegyünk egy lehetõleg higanyos hõmérõt, amit kizárólag erre a célra használunk. 2. Este rázzuk le a hõmérõt, és tegyük magunk mellé. Legalább 6 órát aludjunk, éjszaka. Reggel az elsõ mozdulat a hõmérõzés. Minden más csak ezután következzen, a hõmérõzés alatt is a lehetõ legkevesebben mozogjuk. 3. Lényegében mindegy hol mérünk, a lényeg az, hogy mindig ugyanott. Lehet hónaljban is, az úgynevezett bõrhõmérsékletet mérjük, de lehet szájban, hüvelyben, végbélben is mérni. 4. A mért értéket azonnal írjuk fel, mert a sok mérés adatát könnyen elfelejtjük, hiszen csaknem azonos értékekrõl van szó. A mérési eredményeket ábrázolni kell, a görbe alakját, listából nem lehet megítélni. Erre a célra egy négyzetrácsos lap is megteszi. A görberajzoláskor az elsõ pont a menses elsõ napján feljegyzett érték, az utolsó a következõ menses elsõ napján lesz. Ilyenkor új görbét kezdünk. 5. Helyes feljegyezni a görbére az együttlétek idõpontját, azt, ha nem aludtunk 6 órát, alkoholt fogyasztottunk, kisebb megfázást, vagy mást, ami befolyásolhatja a hõmérsékletünket. Aki éjszakai mûszakban is dolgozik, nem tud értékelhetõ görbét produkálni. 6. Legjobb, ha 3 ciklust mérünk egymás után, mert egy mérés nem mérés, mondják a biológusok, és igazuk van. A görbe értékelését lehetõleg szakember végezze, de lehet az interneten van olyan program, ahova az adatokat beírva értékelést is kapunk. 7. Ha mindhárom görbén jelentkezik a menses elõtt kb. 14 nappal az emelkedés, akkor csaknem biztosan van peteérés, és ilyenkor a jól megválasztott idõben történt vérvételbõl, progeszteron szint méréssel, az eredmény már teljesen biztos lesz. A görbe tehát arra is alkalmas lehet, hogy megmutassa, mikor legyen a vérvétel. Ezeket a szabályokat betartva a hõmérõzés az esetek mintegy 90%-ban nagyon értékes információt szolgáltat..."

Hogy kell hőmérőzni?

sziasztok mi az a reggeli hömérséklet ami már babát sejtet...és hogy és hol kell mérni???segisetek..most kétejes a babvárásom még várnom kell..hátha igy jobban megnyugszom

Legjobb válasz: A reggeli ébredési hõmérsékletedet kell mérni.Mindegy mikor kelsz.Csak ne kelj ki az ágyból.Szájban kell mérni.Én higanyossal mérem, jobban bízok benne, de lehet digitálissal is.Ami már babát sejtet az magasabb mint amiket mérsz.pl. 37fok.Az a lényeg, hogy ne essen vissza le.

A reggeli ébredési hõmérsékletedet kell mérni.Mindegy mikor kelsz.Csak ne kelj ki az ágyból.Szájban kell mérni.Én higanyossal mérem, jobban bízok benne, de lehet digitálissal is.Ami már babát sejtet az magasabb mint amiket mérsz.pl. 37fok.Az a lényeg, hogy ne essen vissza le.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm..tehát felkelés nélkül szájba mérjem..és ha 37 mindig akkor jo vagyok..na most méricskélem majd magam., :D
Szia! Reggel ébredéskor szájban v. végbélben kell mérni. A ciklus elsõ napjától kb a l4. napig alacsony a hõmérséklet a peteérés után 37 v afölötti és mensi elõtt 12-48 órával szokott leesni pár tizedet a hõmérséklet.

Hogyan kell hőmérőzni és milyennel?

Már 1éve és több hónapja próbálkozunk,de semmi.Igaz csak n?gyógyásznál jártam aki ultrahang segítségével azt mondta,minden rendben.Jöv?re akarunk orvosokhoz fordulni de addig is,gondoltam h?mér?zök.Azt olvastam,hogy reggel kell,ha fent van a h?m akkor kell együtt lenni?De ha nem tudunk akkor hogy?Orvosom szerint van peteérésem,többször voltam olyankor orvosnál és látta,de szoktam érezni is.Segítenétek ezt a h?mér?zést elmagyarázni?Nagyon szépen köszönöm!

Legjobb válasz: De ha uh-on látták a peteérést, akkor elvileg tudnod kellene,hogy mikor van. Tehát nem biztos,hogy szükséges hõmérõzni! Reggel kell egyébként, szájban van hüvelyben, mindig ugyanabba az idõben és úgy,hogy elõtte ne kelj fel az ágyból.

De ha uh-on látták a peteérést, akkor elvileg tudnod kellene, hogy mikor van. Tehát nem biztos, hogy szükséges hõmérõzni! Reggel kell egyébként, szájban van hüvelyben, mindig ugyanabba az idõben és úgy, hogy elõtte ne kelj fel az ágyból.
A kérdező hozzászólása: Igen kiszoktam számolni is és érzem is hogy mikor van, de multkor például a menzesz elõtt volt 4nappal peteérésem az orvos szerint.Ezért gondoltam, hogy megpróbálok hõmérõzni.nagyon köszönöm válaszod
Én ezt olvastam el, e szerint csinálom, szépen látszik mindig, mi történik. http://www.pocaklako.hu/ha-nem-jon-a-baba/hogorbe/

Hogy kell hőmérőzni a kutyát?

Kutyám vemhes és azt olvastam hogyha megmérem a h?nérsékletét és 37-38 C°felett van akkor egy 24 órára van max az ellés.... de hol kell megmérni? a fenekén:S?

Legjobb válasz: Mivel a hónaljában nem tudod megméri... :) És a szájában is elég 'necces'... Igen, végbélben kell mérni.

Mivel a hónaljában nem tudod megméri... :) És a szájában is elég 'necces'... Igen, végbélben kell mérni.
Végbélben kell mérni, az ellés várható idõpontja elõtt 7-10 nappal elkezdheted mérni reggel-este kb. azonos idõben. Normálisan 38-39 fok között van a hõmérséklet, ha hirtelen leesik 37 fok körülire, 24-48 órán belül ellik.
De vigyázz nehogy fel csússzon a kutyusnak!:D
A kérdező hozzászólása: köszike:D csak biztosra akartam menni:D
Szia! Fektesd az oldalára, úgy mérd meg. A hõmérõ legyen digitális, és a mérés alatt ne engedd el! A másik kezedet tedd a kutya farára nehogy megugorjon, mert könnyen sérülést okozhatsz a bélfalon. mérés után betadinos ronggyal töröld át a hõmérõt. Soha ne használj hipót vagy bármi más irritatív fertõtlenítõ szert, mert egyrészt nem tudhatod mikor kell újra használni, másrészt akármennyi idõ is telik el, gondot okozhat!

Hogyan kell hömérözni és pontosan mi is a lényege?

Legjobb válasz: Szia! A lényeg, hogy mindig felkelés elõtt, "ágynyugalomban" mérd a hõdet. Többen írják, hogy szájban, vagy hüvelyben mért eredmény a pontos. Szerintem a lényeg, hogy ugyanazzal a lázmérõvel, és ugyanott mérd. Én pl. hónaljban mérem, de így is látom, hogy hogyan változik a hõm, a ciklus során. Érdemes vezetni a ciklus.hu-n, és látni fogod, hogy mikor van peteérésed.

Szia! A lényeg, hogy mindig felkelés elõtt, "ágynyugalomban" mérd a hõdet. Többen írják, hogy szájban, vagy hüvelyben mért eredmény a pontos. Szerintem a lényeg, hogy ugyanazzal a lázmérõvel, és ugyanott mérd. Én pl. hónaljban mérem, de így is látom, hogy hogyan változik a hõm, a ciklus során. Érdemes vezetni a ciklus.hu-n, és látni fogod, hogy mikor van peteérésed.
Bocsi, kiegésziteném annyival hogy nem akkor fogod látni hogy peteérésed van, hanem utána! a hõmérõzés arra jó hogy lásd hogy van-e peteérésed! De ha aznap szeretnéd megtudni akkor az ovu tesztet használd, az már kimutatja! a hõmérõzésbõl csak egy két nap múlva tudod meg hogy ovulációd volt! és a ciklus.hu is csak pár nap elteltével rajzolja bele az ábrát a hõgörbédbe! remélem segitettem egy kicsit...

Hogyan kell hömérőzni hogy megtudhassam mikor van pé-m?

hp fog megjöni a menzeszem .mikortol kezdjek el és hol hömér?zni?emelkedésnél van pé ?

Legjobb válasz: Nézz szét egy oldalon ami ezzel foglalkozik. Regisztrálj pl . a ciklus.hu-n. Vagy kezdheted itt is: http://www.babatakarok.hu/babatervezo

Nézz szét egy oldalon ami ezzel foglalkozik. Regisztrálj pl . a ciklus.hu-n. Vagy kezdheted itt is: http://www.babatakarok.hu/babatervezo
A kérdező hozzászólása: ma esti höm 35 .6 volt .mi a jo ?magas alacsony?

Pontosan hogyan kell hőmérőzni? Nagyon nehéz lesz teherbe esnem és mindent meg szeretnénk tenni.

Legjobb válasz: Csak a teszttel annyi a gond,hogy nem 100%-os, mert azt nem mutatja,hogy meg is repedt-e a tüszõ!

Csak a teszttel annyi a gond, hogy nem 100%-os, mert azt nem mutatja, hogy meg is repedt-e a tüszõ!
Ennél jobban senki sem írhatná le: http://www.babatakarok.hu/node/27 Ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan.
Akkor ne hõmérõzz, hanem vegyél ovulációs tesztet (peteérésjelzõt). Annál egyszerûbben és biztosabban semmi nem mutatja meg az esélyes napokat! Drogériában, patikában is lehet kapni, de én évekkel ezelõtt fillérekért a Vaterán vettem, nagy tételben.
Elsõ vagyok. Az ovuteszt abszolút nem a legbiztosabb.Én sosem használnám. A hõmérõzésnél nincs biztosabb.Az jelzi ha megreped a tüszõ, mert emelkedik meg a hõ, az meg tökéletesen látszik a görbén. Itt találsz olyan görbéd ahol az ovuteszt végig negatív volt, még is lett baba. http://babatervezok.otthona.net/altalanos-terhesgoerbek.html Vagy itt gyakorin is olvashatsz elég nõt aki nincs maximálisan megelégedve az ovutesztekkel. Van akinek bejön van akinek nem.A hõgörbe viszont nem tud becsapni ha jól csinálja az ember.Nem mellesleg ingyen van.
Én próbáltam mindkettõt (hõmérõzés, ovuteszt). A hõmérõzéssel az a gond, hogy akkor nincs hétvégi lustálkodás, buli után hajnalban hazamenetel - tehát ehhez olyan életmód is kell. De még ha tényleg sikerülne is minden reggel pontosan ugyanabban az idõpontban mérni: elég egy kis nátha és már borul az eredmény. Hogy nem reped meg a tüszõ? Ne ebbõl induljunk ki... Egy teljesen egészséges nõnél is elõfordul évente 1-szer 2-szer, hogy nem reped meg. Ilyenkor általában rövidebb a ciklus, tehát észre lehet venni (hõmérõzéssel is csak utólag derül ki). A drogériás teszt valóban drága... azért írtam, hogy máshonnan is be lehet szerezni, olcsón. Én eddig 3x estem ovuteszttel teherbe.
Na igen, a legnagyobb baj a hõmérõzéssel az szerintem, hogy ha minden reggel úgy kell felkelni, hogy nyúlsz a hõmérõ után, akkor nagyon nehéz nem rágörcsölni a dologra. :-(

Hogyan kell hőmérőzni a baba fenekét, hogy tudjon kakilni?

edugod picit, mjd mindjárt kihúzod vagy hagyod bent picit? ha segít, azonnal van eredmény vagy várni kell? hányszor ismétled?

Legjobb válasz: Bár még nem csináltam soha ilyesmit de legalább digitális hõmérõvel próbálkoznék ami 3-4 másodperc alatt kiírja a dolgokat. Én három x mérnék és átlagolnék..

Bár még nem csináltam soha ilyesmit de legalább digitális hõmérõvel próbálkoznék ami 3-4 másodperc alatt kiírja a dolgokat. Én három x mérnék és átlagolnék..
Nem lázat akar mérni a kérdezõ, hanem segíteni a babán. :) Én pont egy hete próbáltam ki elõször. Bedugtam (volna) neki és mozgattam, de szegénynek olyan nagyon kemény volt a kaki és annyira a lyuknál volt, h egy miliméternyit csúszott csak be a hõmérõ. Végül germicid kúpot kapott, meleg fürdõt utána meleg tejet, így másfél-2 óra alatt sikerült végre "megszülnie" a kakit. Szegénykém már kétségbeesetten sírt, hordta a tiszta pelust, azt hitte, attól jobb lesz...:(
Szia! Eseti jellegû a problémád? Mióta nem tudott kakilni? Ahogy elõttem is írták: van Germicid kúp is, segít neki az ingerben. Laveolac szirup(remélem jól írtam), ezt is lehet adni neki, tömény cukor oldat, nem gyógyszeres. Kamilla tea pici cukorral. Ebbõl túl gyakran nem lehet adni, mert a beleknek nem tesz jót. A hõmérõ bedugdosás helyett esetleg tudom ajánlani a csecsemõ szélcsövet. Gyógyszertárban kapsz, és azzal egy kicsit kíméletesebb. Persze ezt is be kell krémezni elõtte. Remélem tudtam segíteni
Én ugy csináltam, hogy bedugtm majd örbe körbe fogattam fel volt húzzva a lába és egybõl sikerült neki a kaki addig kell csinálni még nem sikerül.Ezt mondták agyermek korházban mikor be kellet feküdnie és nem volt kaki. nõvér mondta hogy a lázmérõ is jó.Vígyázz mert az inger hatására elöszeretettel pisilnek.És nem szabad sokszor csinálni mert csak így fog tudni kakilni.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ válaszoló! szép jó reggelt! látom, nem csak én vagyok szétesve.. :-D nem vészes, de nagyon bántja, ha nem tud reggel kakilni szoptatás után. gondoltam, ez nem olyan durva dolog lehet, de nem mertem látatlanban kipróbálni. közben tudott kakilni magától következõ evés után. eseti dolog, olykor elõfordul, azért sem kúpoznék. tornázunk, masszírozom, kicsit jobb tõle, de csak akkor lesz tuti, ha sikerül kakilni. köszi
A helyes hõmérõzésnek az a technikája, hogy bedugod éppen csak a végét, és körkörösen mozgatod, így ingerled a záróizmokat. Ez tuti siker, és nem lehet olyan könnyen hozzászoktatni a babát, mint a szélcsövezéshez! (Dokink ezt mondta.)
A kérdező hozzászólása: utosló válaszoló! nagyon köszönöm, erre voltam kíváncsi, hogy azonnal jön-e a kaki az ingerre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!