Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell fonot (40 db)

Sims 3 telefonon, hogy kell főni? Egysezrűen nem tudok rájönni.

Legjobb válasz: És a hûtön kívül más honnan nem lehet kaját szerezni?

A kérdező hozzászólása: És a hûtön kívül más honnan nem lehet kaját szerezni?
A kérdező hozzászólása: jah és bocsi FÕZNI félre irtam.
Rendelhetsz pizzát(nem te készíted, de akkor is étel!)! Persze telefonon!
étterem

Mi jelent az íjaknál, hogy a teljesítménye 35 font (milyen messzire viszi el nyilat, hogy kell értelmezni?

Legjobb válasz: Nincs közvetlen összefüggés (illetve függ nyíltól is), azt jelenti milyen erõvel kell megfeszíteni a húrt. Ha angol font, akkor 35 font kb. 17 kg, és közepesen erõs.

Nincs közvetlen összefüggés (illetve függ nyíltól is), azt jelenti milyen erõvel kell megfeszíteni a húrt. Ha angol font, akkor 35 font kb. 17 kg, és közepesen erõs.

@font-face hogy kell alkalmazni? Mi a hiba?

css:

Legjobb válasz: 1. Az src után ; 2. a font-family nevét tedd idézõjelek jelek közé, hivatkozáskor is! Célszerû a @font-face beállítással kezdeni a a css-t. Jó ha tudod, hogy az Ie 8 vagy kisebb verziók nem használják az otf, ttf vagy woff fontokat, csak az eot készleteket. Jó megoldás az, ha a google webfonts oldaláról linkelsz egy megfelelõ készletet, csak figyelj, hogy teljes latin extended legyen, mert különben az õ és û betûid furák lesznek.

1. Az src után ; 2. a font-family nevét tedd idézõjelek jelek közé, hivatkozáskor is! Célszerû a @font-face beállítással kezdeni a a css-t. Jó ha tudod, hogy az Ie 8 vagy kisebb verziók nem használják az otf, ttf vagy woff fontokat, csak az eot készleteket. Jó megoldás az, ha a google webfonts oldaláról linkelsz egy megfelelõ készletet, csak figyelj, hogy teljes latin extended legyen, mert különben az õ és û betûid furák lesznek.
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogyan kell használni a @font-face-t?

Külföldi oldalakon próbáltam rákeresni, de akárhogy illesztettem be az oldalamra, nem változott semmit a betűtípus. Valaki tudna nekem írni egy tényleg működő kódot és mellé egy kis magyarázatot? Hogy pontosan hova is szúrjam be, stb. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: <font face="Arial"> Arial betûtípusban jelenik meg amit ide írsz </font>

<font face="Arial"> Arial betûtípusban jelenik meg amit ide írsz </font>
@font-face használatához, magyarázat helyett egy nagyon jó oldalt tudok ajánlani: http://www.fontsquirrel.com Itt letöltessz egy csomagot, és adnak hozzá még CSS fájlt is, amiben megtalálod a helyes beállításokat. A html-es <font> tag-et pedig semmi esetre sem ajánlom, ugyanis nem lesz tõle valid a weblap és ezzel saját font-okat sem állíthatsz be úgy, mint CSS-sel.
A kérdező hozzászólása: Sikerült megoldanom a problémát!:) Leírom, hátha érdekel még valakit. Szóval a fõ célom a headerben található blogcím betûtípusának a megváltoztatása volt. Észrevettem, hogy a cím elõtt a "header"-re hivatkozik, tehát a "header"-ben leírt stílusokat alkalmazza. Aztán megkerestem a header-t és a font-size ELÉ beszúrtam a font-family-t. (ha a font-size után szúrtam be a kódot, akkor valamiért nem mûködött:S) .header{ margin:30px 0px 50px 0px; width:860px; font-family:AmaranthRegular; font-size:12px; text-transform:uppercase; } Ezek után pedig egészen lementem és ez elé {CustomCSS} </style> beszúrtam a betûtípus elérési útvonalát, ezt: { font-family: AmaranthRegular; src: url('http://static.tumblr.com/jhhfv1l/51Dlmdeer/amaranth-webfont... url('http://static.tumblr.com/jhhfv1l/pOwlmded9/amaranth-webfont... /* IE9 */ } .... És mûködött!:) Köszi, hogy próbáltatok segíteni nekem!:)
Elsõ vagyok.Bocsi, félreértettem a kérdést :)

Hogy kell megértetni egy lóval, hogy én vagyok a főnök?

Még nincs lovam de szeretnék és ezzel tisztában akarok lenni.

Legjobb válasz: Ez lovanként eltérõ lehet, de tudnod kell, hogy a lovak egymás közt keményen összerúgnak, hogy ezt eldöntsék - tehát ha kell, neked is oda kell majd csapnod. Nem megfélemlíteni kell, vagy súlyosan bántalmazni, de a jó pillanatban az orrára koppinthatsz, vagy a nyakára csaphatsz - pl. ha csipkedni kezd, stb. Ezt általában a földön kell eldönteni, de sok ló nyeregben is felteszi a kérdést, hogy lovas, vagy lekvár, ekkor legyél határozott, és ne hagyd rá, hogy azt csináljon, amit õ akar, vagy elhitessen veled dolgokat, amik nem valósak (pl., hogy fél egy kitörõtõl, vagy egy cavaletti rúdtól).

Ez lovanként eltérõ lehet, de tudnod kell, hogy a lovak egymás közt keményen összerúgnak, hogy ezt eldöntsék - tehát ha kell, neked is oda kell majd csapnod. Nem megfélemlíteni kell, vagy súlyosan bántalmazni, de a jó pillanatban az orrára koppinthatsz, vagy a nyakára csaphatsz - pl. ha csipkedni kezd, stb. Ezt általában a földön kell eldönteni, de sok ló nyeregben is felteszi a kérdést, hogy lovas, vagy lekvár, ekkor legyél határozott, és ne hagyd rá, hogy azt csináljon, amit õ akar, vagy elhitessen veled dolgokat, amik nem valósak (pl., hogy fél egy kitörõtõl, vagy egy cavaletti rúdtól).
Szerintem a fõnök mindig a ló marad, maximum elfogad, megbékél veled és "szövetségesed" lesz.
Ahol a ló a fõnök, ott nagy gond van. A ló ménesben él, azaz "csordaállat", ami azért jó, mert mindig van köztük egy alfa - és az embert is képesek elfogadni alfaként, mert lóként tekintenek rá. Pont ezért fordulhat elõ, hogy ha a ló az úr, simán rárúg az emberre, vagy megharapja, ilyesmi: figyelmezteti, mint egy lovat tenné, hogy menjen odébb, húzza meg magát, stb. Ha a ló a fõnök, akkor a lovaglás is úgy nézne ki mai napig, hogy felülsz, a ló meg megy, amerre gondolja; eleve felülni is csak, ha épp kedve van hozzá, hogy vigyen téged bármerre is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
http://www.libri.hu/konyv/ertsuk-meg-a-lo-viselkedeset.html Nagyon hasznos olvasmány és rengeteget lehet belõle tanulni. Ajánlom kötelezõ olvasmánynak! :D
Én még azt tudnám neked javasolni, hogy akár addig is amíg nincs lovad menj el egy-két szabad idomító elõadásra, nézd meg õket munka közben. De azt nem javaslom hogy önállóan elkezdjél Parellizni vagy Mony Roberts trükkjeit kipróbálni, mindenképpen javaslom, ha meg lesz a lovad akkor egy szabadon idomítóval egyeztess. Attól is függ hogy milyen lovat akarsz, mert én azért döntöttem a szabad idomítás mellett mert nem akartam agyon verni a 3 éves csõdörcsikómat, de mivel elég domináns, szeretném anélkül belovagolni hogy eközben komolyan megsérülnék vagy elrontanám a lovat, mert ha agyon verem attól még nem fog nekem megcsinálni semmit, de ha elérem hogy én legyek a vezetõje és tiszteljen, több esély van rá, hogy együtt mûködik.

A Solutio antisudorica FoNo VII. Naturland-ot hogy kell használni? Csak reggel rákenem a hónaljamra és jólesz? Vagy reggel bekenem és utána lehet rá bekenőt kenni? Pl. ( Fa Stiftet? ) SEGÍTSETEEEEEEK! Vagy este kenjem?

Legjobb válasz: Este használd vagy amikor otthon vagy. Jól meg kell mosni elõtte a hónaljadat, jó alaposan meg kell törölni, és vattával fölviszed. Több helyen is olvastam, hogy egy kicsit benedvesítik elõtte a vattát, így nem csíp annyira. Én is így szoktam. A gyógyszertáros nekem azt javasolta, hogy utána hintõport is tegyek rá. Aztán reggel vagy pár óra múlva le kell mosni, és utána mehet a dezodor. A csípésrõl annyit, hogy elsõ 2 alkalommal csípett, fõleg bal oldalt, de azóta egyáltalán nem. Nem használom minden nap, talán hetente,2 hetente, de érezhetõen javult a helyzet.

Este használd vagy amikor otthon vagy. Jól meg kell mosni elõtte a hónaljadat, jó alaposan meg kell törölni, és vattával fölviszed. Több helyen is olvastam, hogy egy kicsit benedvesítik elõtte a vattát, így nem csíp annyira. Én is így szoktam. A gyógyszertáros nekem azt javasolta, hogy utána hintõport is tegyek rá. Aztán reggel vagy pár óra múlva le kell mosni, és utána mehet a dezodor. A csípésrõl annyit, hogy elsõ 2 alkalommal csípett, fõleg bal oldalt, de azóta egyáltalán nem. Nem használom minden nap, talán hetente, 2 hetente, de érezhetõen javult a helyzet.
A kérdező hozzászólása: okes :) nagyon szépen köszönöm :) ) de azt még mindig nemvagom ( lehet hulye vsgyok xd) de na akkor hogyha este bekenem ezzel a S.A.-val akkor reggel bekenhetem stiftel?:) es egesz nap nem fogok izzadni? :)
Felesleges stiftelned, de akár már 1 óra mûltán használhatod, nem kell leöblítened magadról a szert sem.
A kérdező hozzászólása: ertem. koszonom :)
remélem azért én is segítek :) én fürdés után szoktam, rendesen szárazra törölve, vattával. én nem szoktam benedvesíteni elõtte, se hintõpor. arra figyelj, hogy várd meg amíg rendesen megszárad, pár másodpercig ne is tedd le a kezed, mert úgy csíp.másnap reggel mehet rá a stift, az illat miatt fõleg, de nem is muszáj. utána este bekenem testápolóval, mert gyakori használat esetén (én mondjuk csak heti egyszer)kiszárad a bõr. ha, és nem akkor használd, ha gyantázol/epilálsz. borotva esetn nem tudom, de úgy csíp :)
Ja, én vattát sem használok, az ujjammal viszem fel a folyadékot(a plusz vizezést amúgy nem értem, hogy mi szükség van rá)Epilálás után én azért sem használom, mert kisebesedhet a szõrtüszõknél:S. Amikor használni kezdtem még nem volt ennyire népszerû termék, fogalmam sem volt bizonyos mellékhatásokról.
A kérdező hozzászólása: csutortok v pentek megis erkezik :) az ugy jo hogyha aznap este furdes utan mar beiskenem?:) es akkor reggel pedig a stiftet ?:) es egyepkent hany % hogy bevàlik? mert enmar minden kiprobaltam..... az egesz penzem arra megy el h bekenõket, dezodorokat veszek..... es egyse jo :( én egyebkent sportos lany vagyok :) szoval ha egesznap mozgok akkorsem izzzadok le ?:)
Százalékos arányt nem tudok mondani, sajnos ismerek olyat is, akinek nem segített:(... Ha neked beválik, akkor nem izzadsz le, de viszont azt tudnod kell, hogy máshová fogja "átvezetni" a tested a kiadott izzadságot. Nekem pl. a melleim alatt izzad, de itt szag nélkül(biciklivel járok dolgozni, ez is azért közrejátszik benne:) ).
A kérdező hozzászólása: okes koszi :) es ha megsem vàlik be mit ajànlotok ami tuti h jo?:) mar nagyon elegem van h 3-4 eve nemhordhatok szurke, piros, lila, rozsaszin felsoket..... :( kegyetlen egy érzés :S és a tobbiek elott is ciki meg nemerzem jolmagam a boromben ha nemizzadnék sokkal felszabadultabb lennék :(

Hogyan lehet spórolni ha minden nap húst kell főnök otthon? De a lakáshitelt és a számlákat is ki kell fizetni?

Legjobb válasz: Egyszerre nagyobb mennyiségû húst veszek, amikor akciós. Otthon kicsontozom, felszeletelem, az apraját kockára vágom és adagokban lefagyasztom. Amikor elkészítem, akkor sok a körtés és kevés a hús. Pl. sok nokedli és egy kanálnyi pörkölt. Vagy félkiló húshoz 1 kg rizs, rizses húsnak. Vagy fasírozottat sütök, hozzá fõzelékeket. Egy tányérba egy darab elég. Nem hússal kell jóllakni,csak legyen sûrûn.

Egyszerre nagyobb mennyiségû húst veszek, amikor akciós. Otthon kicsontozom, felszeletelem, az apraját kockára vágom és adagokban lefagyasztom. Amikor elkészítem, akkor sok a körtés és kevés a hús. Pl. sok nokedli és egy kanálnyi pörkölt. Vagy félkiló húshoz 1 kg rizs, rizses húsnak. Vagy fasírozottat sütök, hozzá fõzelékeket. Egy tányérba egy darab elég. Nem hússal kell jóllakni, csak legyen sûrûn.

Helo mindenki! Asa-mp-al hogyan kell játszani? Már fönt van de nincsenek szerverek. Hogy kell szerezni?

Legjobb válasz: megnyitod az samp-t és felülre írj be egy játékos nevet vagy akármit ha ez megvan akkor ott van alul 3fül egy "favourites" "internet" és "hosted menj az internetre és elvileg ki kéne hozni a szervereket vagy ha nem akkor tölts le egy másik multiplayert attól függ neked melyik van mert nekem pl a 0.3b verzió van a 0.3c és 0.3a nekem nem ment remélem segítettem

megnyitod az samp-t és felülre írj be egy játékos nevet vagy akármit ha ez megvan akkor ott van alul 3fül egy "favourites" "internet" és "hosted menj az internetre és elvileg ki kéne hozni a szervereket vagy ha nem akkor tölts le egy másik multiplayert attól függ neked melyik van mert nekem pl a 0.3b verzió van a 0.3c és 0.3a nekem nem ment remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: Köszi már megy

Hogyan kell megcsinálni a Sims 2 Hajótörött Krónikákban azt amikor a főnök dobját kell megkeresni a tiltott faluban?

Túljutottam a leopárdon, már felvettem a 3 urnát, de nem tudom hova kell tenni. Le írná valaki hogy mire, kell feltenni és azt is hogy hol?

Ha "Diplomatikusan kell elfogadtatni a másságot" (Dr. Czeizel Endre a homoszexualitásról), és azt mindenki elfogadja, akkor hogy marad fönn (biológiailag) az az istentelen társadalom?

Legjobb válasz: Ha elfogadom a homoszexualitást (diplomatikusan vagy bárhogy), az nem azt jelenti, hogy én is homoszexuális leszek. Ugyanígy az elfogadás hiányában sem lesz kevesebb homoszexuális, csak kevesebbrõl tudjuk majd meg.

Ha elfogadom a homoszexualitást (diplomatikusan vagy bárhogy), az nem azt jelenti, hogy én is homoszexuális leszek. Ugyanígy az elfogadás hiányában sem lesz kevesebb homoszexuális, csak kevesebbrõl tudjuk majd meg.
Jó látom te vallási fanatikus vagy, akinek ezáltal nem érdemes észérveket felvonultatni, mert csak egy szûk, leegyszerûsített rendszerben vagy képes gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Gyermekkorunk, fõleg az elsõ életév jelentõsen meghatározza, hogy hogyan viselkedünk majd párunkkal, milyen elvárásokat alakítunk ki vele szemben. Az elsõ évben a legfontosabb szerepet az édesanyánk tölti be az életünkben. Õ az, aki feltétel nélkül szeret, elfogad. Számára mi vagyunk a legkülönlegesebbek, a legdrágábbak. Egy csecsemõ szinte repes az örömtõl, amikor az anyja a kezébe veszi. Az anya személye ugyanis introjektálódik, vagyis beépül a baba személyiségébe, és mindenkinél fontosabbá válik. A kisgyermek érzi, hogy az anyja mennyire szereti õt, mennyire képes magát odaadni neki. Ha anya és gyermeke között kialakul ez a harmonikus kapcsolat, akkor a késõbbiekben a párkapcsolatunk is kiegyensúlyozott lesz. Ez az introjekció korszaka tehát rendkívül fontos. Óvodás korban a nemi szerepek kialakítása kerül elõtérbe. Ebben jelentõs szerepet játszik az öltözet, a férfiasság illetve a nõiesség külsõ kellékei. Ne szégyelljük a kislányokat lányosan, szoknyácskákba öltöztetni, a fiúknak pedig ne legyen hosszú hajuk, mert ebben a korban kezdik elsajátítani a nemi sztereotípiákat. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a homoszexualitás nem a génektõl függ, hanem a szocializáció függvénye. Engedjük gyermekeinket, hogy a nemüknek megfelelõ identitásuk alakuljon ki. A kamaszkor szintén meghatározó a nemi identitás kialakításában. A nõ nõies, a férfi férfias megjelenésében tud kibontakozni leginkább. Neveltetésünk tehát alapvetõ szerepet játszik a késõbbi kapcsolataink kialakításában. [link] ooooo „Az elsõ napok minden új fegyenc számára tartogatnak meglepetéseket, sajnos mindenkinek meg kell ismerkednie a "nõvérkékkel", akik a homoszexualitás rejtelmeibe vezetik be a fegyenceket. Andy viszont nem akar "betörni", határozottan ellenáll és végül békén is hagyják.” (A remény rabjai c. film ismertetõjébõl.) [link] ooooo Két dolgot emelnék ki, a hm. szocializáció függvénye, és hogy meg kell ismerkedni a „nõvérkékkel” - mert egyre több tért szorítanak ki maguknak a környezetben. És ha õk lesznek a többségben, majd megtalálnak szemtõl szembe a „nõvérkék” is. Továbbá azon az úton haladunk, hogy hogyan lehetsz majd hasznos tagja a társadalomnak, ha a társadalom maga nem hasznos?! Ha nem érzed a problémáját annak, amit kifejt Bagdy Emõke: a nemnek megfelelõ identitás kifejlõdésének a gátlása – márpedig a hm-ok elfogadásának társadalmi növekedése ebbe az irányba vezet, akkor az értelmed sem veszi a lapot. Én nem vagyok olyan híres és magas posztban élõ ember, hogy ne mondhassak nemet a hm-is életfelfogásra. És azt sem árt tudni, hogy mi történt a bibliai Szodoma és Gomora lakóival, vagy erõsebbek vagyunk Istennél? Mivel a szájhõsök világában élünk, erre is sokan vetemednek, de még nincs kiosztva az utolsó lap - a kénköves tûzesõ lapja/napja! Ja, hogy az Isten fenyeget? Hát Õ tudja, milyen sorsot szánt a "nõvérkéknek", és az sem árt, ha a "nõvérkék" és szimpatizánsaik is tudják ezt.
Czeizel sokkal okosabb nálad, és sokkal többet tud a homoszexualitásról, mint te. Inkább hallgass rá. Amúg már érthetõ, hogy te ezt elnyomod magadban. Ezért vagy boldogtalan és ilyen kérdéseket írsz ki.. lol
"Cselekményrõl, viselkedési formáról beszéltem, a fekete bõrszín az nem önként választott cselekmény." Egy olyan dologról van szó, mint a bõrszín, vagyis nem választás kérdése. Egy homoszexuális önmaga elfogadásán kívül még annyi választása van, hogy magára erõltet egy nõt és boldogtalanul éli le az életét, ebben az esetben egy nõ, akit egy heteró is megkaphatna mindkettejük boldogságára kiesik a képbõl, vagy cölibátust fogad és szintén boldogtalan lesz egy életen át. Ez utóbbit inkább neked kellene megtenned. A jövõ generációk érdekében jobb, ha nézeteidet nem örökíted tovább. "Az utcai magamutogatás nem egy önkéntes döntés, ha pedig az, mi a garancia arra, hogy az egész hajlamkiélés nem az?" Tehát te aszexuális vagy, ha nem mész ki a barátnõddel az utcára, csak azért, mert nem "mutatod meg", hogy igenis van szexuális érdeklõdésed. A felvonulásokat magam is fölöslegesnek és provokatívnak tartom. "Az istenmese fenntartja a társadalmat, de a langyosság szétterjedése rombolja." Aha, nem. "„Egyébként miért lenne baj, ha kihalna az emberiség? „ Ez már közelít a melegfelfogáshoz." Bocs, de nem épp a keresztények várják olyan próféciák beteljesedését, ami kb a teljes emberiség kihalását eredményezi? Olvastad a bibliát, az istened elvárásait a követõivel szemben? Ne legyenek illúzióid, egyetlen ember sem lesz, aki megússza. "Ha igent mondok a homoszexualitásra, mint viselkedési formára, akkor az igenem abból fakad, hogy megvan bennem valamilyen szinten az, amire igent mondok." Tudod vannak pszichológusok, akik pont az ellenkezõjét gondolják. Csak õk elvileg hivatásból tudják, hogy mûködik az emberi lélek. "Abban a pillanatban, hogy elfogadom ezt a megélhetési formát, felszabadítottam magamat arra, hogy adott esetben meg is tegyem, mert az agyam nem tiltakozik ellene, hiszen az agyam mondott igent rá." Ha elfogadod, ha nem, meg fogod tenni, ha az életed múlik rajta, vagy meghalsz. Lehet, hogy utána furdal a lelkiismereted, de meg fogod tenni. A lopást, mint megélhetési forrást nem az fogja megszüntetni, ha minden ember elutasítja, hanem ha olyan életkörülményeket biztosít a társadalom, ahol erre nincs szükség. A szexuális orientációra ez nem áll. Annyira nem, hogy az azonos nemû párok által felnevelt gyerekek közt sem nagyobb a homoszexuálisok aránya, pedig annál "melegebb" környezetbe nem igen kerülhetnek. "Vajon miért fogadnak örök hûséget a házasulandók? Ha nem fogadnak, könnyebben meg is teszik a hûtlenséget." 2010-ben a válások aránya 67% volt. Az elmúlt években javult ez az arány, de kevesebben is kötöttek házasságot, vagyis csak olyanok, akik komolyan gondolják. Ebbõl látszik, mennyire is örök az a bizonyos fogadott hûség. A hûséghez nem eskü kell, hanem elkötelezettség. Az valóban visszatart. Egy hagyományból kimondott "akarom" vagy "igen" viszont nem. "Az alkoholisták nem ugyanígy vannak? Kb. ahhoz hasonlít, ha mindenki elfogadja (diplomatikusan vagy másként) az alkoholizmust, hogy marad fönn a társadalom?" Az alkoholizmus egy szenvedélyBETEGSÉG. A homoszexualitás nem az. Az alkohol túlzott fogyasztása egy sor önmagában is súlyos, halálos betegséget okoz, vagyis megöl. Emellett a társadalomra is rossz hatással van, mert a részeg nincs szellemi és fizikai képességeinek teljes birtokában, alkalmatlan a társadalom javát szolgálni. Egy homoszexuális maximum megbotránkoztat TÉGED, de ez is a te hibád. Egy homoszexuális sebész lehet ugyanolyan jó szakember, mint egy heteró, ugyanúgy megmentheti az életed. Egy részeg viszont nem lehet olyan jó, mint egy józan. Ki fog téged nyírni.
Konkrétan meg tudod mondani, melyik kutatásról is van szó? Mert rengeteg kutatás meg azt mondja, hogy genetikától függ. Mások meg pszichológiai okokra vezetik vissza. Ma még nem létezik minden más alternatívát kizáró magyarázat a homoszexualitás kialakulására. De hogy a szocializáció lenne a ludas, hát - akkor az állatok körében miért alakul ki? Vadkacsa mama rózsaszínre festi a kiskacsa tollait? "és hogy meg kell ismerkedni a „nõvérkékkel” - mert egyre több tért szorítanak ki maguknak a környezetben. És ha õk lesznek a többségben, majd megtalálnak szemtõl szembe a „nõvérkék” is." - most szerinted minden homoszexuális meg akar - már bocsánat a kifejezésért - dugni mindent, ami mozog? A börtönökben pontosan tudjuk, hogy a szexuális kielégülés hiánya az, ami nemi erõszakot eredményez. A "nõvérkék" pedig egy irodalmi mûalkotásban szerepelnek, ezt sem árt szem elõtt tartani. "a nemnek megfelelõ identitás kifejlõdésének a gátlása – márpedig a hm-ok elfogadásának társadalmi növekedése ebbe az irányba vezet" Nem. A homoszexualitás nagyobb mértékû társadalmi elfogadása a már kialakult nemi identitás és szexuális orientáció elfogadását eredményezi. Attól, hogy valaki elfogadja a homoszexualitást, még nem azt mondja, hogy mindenki legyen meleg, hanem hogy ha már meleg az illetõ, akkor ne érje emiatt hátrány. "És azt sem árt tudni, hogy mi történt a bibliai Szodoma és Gomora lakóival, vagy erõsebbek vagyunk Istennél?" Inkább megyek szembe az ószövetségi Isten akaratával, mintsem megbillogozzak, lenézzek és bûnösnek tartsak egy másik emberi lényt. Attól tartok, benned a homoszexuálisok kapcsán egy aberrált félresikerült hulladék képe alakult ki, akik megrontanak mindent és mindenkit, eltörlik az értékeket, és kipusztítják az emberiséget. Én személyesen is ismerek egy meleg párt, és a kapcsolatukat elnézve semmi ilyenre nem törekednek.
A történet már régen nem arról szól, hogy a háttérben a Miki a Mikivel vagy a mekivel, hanem hogy errõl nekem is tudnom kell, és egyre több embernek kell róla tudnia (ezért viszik ki az utcára), már a gyerekemnek is, akit óvnék ettõl az identitástól, hogy engedjen neki. Nem szeretném a lányomat látni szakállasan hazajönni, meg az ehhez hasonlók... Már bocsánat, ha nem arra tartok, amerre a toleráns többség!
A kérdező hozzászólása: „... a 20. század második felében a magyar jogalkotók a homoszexualitást egyfajta “abnormális” biológiai – és így nem büntetendõ – jelenségként határozták meg, mely ugyanakkor mégis valamilyen módon eltanulható és elsajátítása különösen az ifjúság számára elkerülendõ veszélyekkel jár.” (A homoszexualitással kapcsolatos társadalmi attitûdök Magyarországon a jogalkotás és a jogalkalmazás tükrében) [link] Ezzel be is zárom a mondanivalómat: „ ugyanakkor mégis valamilyen módon eltanulható és elsajátítása különösen az ifjúság számára elkerülendõ veszélyekkel jár”. Teljes mértékben egyetértek ezzel a megállapítással! Nekem személy szerint nincs bajom a hm. emberekkel, de hogy a tudomásomra AKARJÁK hozni a másságukat, és erre mindenféle fórumot felhasználnak, ez visszataszító számomra. Mert emögött ott van az eltanulhatóság és az elsajátíthatóság szándékos tálcán kínálása! És ebben egyre nagyobb sikerük is van, ahogy az ábra mutatja. És hogy milyen veszélyekkel jár? A veszély ott kezdõdik, amikor egy felnõtt ember megkérdezi, hogy mi a normális? Mert ha õ sem tudja, akkor a gyerek honnan tudná, aki elsõsorban a szüleirõl veszi a példát. (A válaszokat pedig köszönöm, hiszen jól illusztrálták a korszellem szabados felfogását.)
Kérdezõ, ha egy homoszexuális emberrel találkozol, neked van jogod õt megítélni? Ha elõtted nyalják falják egymást az utcán, isten szemében neked akkor sincs jogod felettük ítélkezni. Azt majd megteszi isten, az õ teremtményei. Te meg tovább mész és ráhagyod ezt a dolgot. Nem foglalkozol velük. Éled a saját életed isten törvényei szerint és nem idegesíted magad ezzel a kérdéssel.
Ebben a kérdésben már egyszer kinyilatkoztatta Isten a véleményét, amikor elpusztított 2 várost. Milyen jogon gondolhatja bárki, hogy most nem fogja újból megtenni? A Biblia aazt írja, megteszi, hamarosan. De felhagyni istentelen szokással, az ítéletig, mindig is egy lehetõség volt adva. Most is meg van ez a lehetõség.
Isten nem azért bánt el azzal a két várossal. Ha pedig becsületes homokos embereket kivégezne, akkor leszop...at.
KZitus, A Bibliában az is benne van, hogy te (gyanítom nõként) nem oktathatsz ki férfiakat. Hát, hát. Ebbõl megkövezés vagy pokol lesz, én a helyedben kezdenék aggódni... Vagy a vallást te is salátás tálnak nézed? Ami tetszik meg illeszkedik, abból kérek, ami nem, az marad?
"Isten nem azért bánt el azzal a két várossal" - de igen, errõl ír a Júdás 7 " Ugyanígy Szodoma és Gomorra, meg a körülöttük levõ városok, miután csakúgy, mint az elõbb említettek, féktelenül paráználkodtak, és a test után mentek, hogy természetellenesen éljenek vele, figyelmeztetõ példaként vannak elénk állítva, örök tûznek bírói büntetését szenvedve el."
A kérdésedre válaszolva: a fennmaradást a túlnyomó többségû heteroszexuális biztosítja. A válaszodra reagálva: Egy alapvetõ probléma van a gondolkodásodban. Nálad a homoszexualitás és a melegfelvonulás egy és ugyanaz a dolog. Tévedsz. A melegek túlnyomó többsége nem vonul fel, vagy legalábbis nem abban a formában, ahogy azt nálunk teszik (szépen lemorzsolódnak majd itt is). Azt mondod, a homoszexuális életmódot az ember választja. Akkor kérdem én: szerinted mi lenne a helyes életmód egy homoszexuális számára? El kellene határoznia, hogy õ mégis hetero, alapítania egy családot? Belegondoltál már, milyen lesz annak a családnak az élete? "Vajon miért fogadnak örök hûséget a házasulandók? Ha nem fogadnak, könnyebben meg is teszik a hûtlenséget. Ha elfogadják az általános hûtlenséget a társadalomban, magukat is felszabadítják, hogy megtehetik, ha úgy jön ki a lépés." Jah, mert manapság a házasságoknak olyan nagy százaléka tart addig "míg a halál el nem választ". "Ha igent mondok a homoszexualitásra, mint viselkedési formára, akkor az igenem abból fakad, hogy megvan bennem valamilyen szinten az, amire igent mondok." Ácsi, ácsi! Ki vagy te, hogy a te igenedre legyen szükség? Ki vagyok én vagy ki akárki közülünk, hogy éppen az illetõ igenjére legyen szükség? Ne mi döntsünk már mások életérõl, egyikünk sincs olyan magas erkölcsi szinten, hogy "engedélyezzen" bizonyos viselkedéseket. Éppen ezért emelnek az emberek maguk fölé elveket, hogy azok szabályozzák a társadalom viselkedését. Az alkoholizmusos párhuzamod egy aprócska dolog miatt nem mûködik: az alkoholizmus egészségromboló hatása egy darab embert érint. Kivetíteni egy társadalomra nem lehet. Legyen 100-ból 10 ember alkoholista. Akkor is ott van az a 90, aki nem nyúl a piához, hiába van meg rá a lehetõsége. És ez az arány változhat kis mértékben, de alapjaiban véve megmarad. Ugyanígy van ez a homoszexualitással. Attól, hogy most a társadalmat nem zavarja az, hogy vannak olyan tagjai, akik éppenséggel a saját nemükhöz vonzódnak, még nem dönti el mindenki, hogy akkor mostantól homoszexuális lesz. "Egyébként miért nincs alkoholista fölvonulás? Mert nem dicsekszenek azzal az életstílussal, amit szabadon választanak, és nem csinálnak kéretlen reklámot vele. Mert tudatilag azért tisztában vannak azzal, hogy amit tesznek, az nem válik a javukra, se másokéra. Amit ugyanakkor a h-ok nem nagyon akarnak tudni." Kifejtenéd bõvebben? Miben nem válik a saját és mások javára a melegek szexuális orientációja?
A kérdező hozzászólása: „Ha elfogadod, hogy vannak négerek és õk mondjuk egyenértékûek veled befeketedik a bõröd? „ Cselekményrõl, viselkedési formáról beszéltem, a fekete bõrszín az nem önként választott cselekmény. ooooo „"Ha elfogadom a lopást, mint megélhetési forrást, akkor én is lopok, ha nem fogadom el, akkor nem lopok."  „Ja, jó. Eddig azt hittem, hülye vagy, de ez után a hasonlat után már tudom. „ Nézõpont és személyiség kérdése, hogy ki kit tart hülyének. Ha kimész egy porondra és igent mondasz, sokan tartanak hülyének, ha nemet mondasz, legalább annyian. De nem biztos, hogy nem azok a hülyék, akik másokra kapásból mondják. Ooooo „a homoszexualitá mellett nem döntesz. Utóbbi van, és kész, így a nem homoszexuálisokon múlik, hogyan fogadják el ezt a tényt." Az utcai magamutogatás nem egy önkéntes döntés, ha pedig az, mi a garancia arra, hogy az egész hajlamkiélés nem az? ooooo „Neked ez nem elfogadható, nekem meg az, hogy valaki a 21. században még mindig az istenmesével érvel.” Az istenmese fenntartja a társadalmat, de a langyosság szétterjedése rombolja. ooooo „Egyébként miért lenne baj, ha kihalna az emberiség? „ Ez már közelít a melegfelfogáshoz. ooooo „Nem elfogadni valakit azért aminek született (tehát nem választott forma, mint a lopás) ugyanolyan mintha téged azért nem fogadnának el, mert magyar vagy, vagy fekete hajú...stb. „ Valamirõl beszéltem, nem valakirõl. Lopáshoz hasonlítottam, nem tolvajhoz. Ooooo „azzal, hogy elfogadod, hogy valaki lop, te még nem fogsz lopni. vagy igen?  ha elfogadod, hogy valaki homoszexuális, akkor te is azzá válsz? hülye-e vagy? „ Abban a pillanatban ahogy elfogadtam a lopást, mint megélhetési forrást, a saját öntudatomat is felszabadítottam arra, hogy adott esetben és is megtegyem, ha úgy jön ki a lépés. Vajon miért fogadnak örök hûséget a házasulandók? Ha nem fogadnak, könnyebben meg is teszik a hûtlenséget. Ha elfogadják az általános hûtlenséget a társadalomban, magukat is felszabadítják, hogy megtehetik, ha úgy jön ki a lépés. Az agyban dõl el minden! A kísértés csak felszabadítja azt, ami az agyban nincs pórázra kötve. Ooooo „A lopásos mondásod csak akkor igaz a homoszexualitásra is, ha te homoszexuális vagy, csak ezt elfojtod, mert helytelennek tartod. „ Ha igent mondok a homoszexualitásra, mint viselkedési formára, akkor az igenem abból fakad, hogy megvan bennem valamilyen szinten az, amire igent mondok. A lopásra ugyanez érvényes. Abban a pillanatban, hogy elfogadom ezt a megélhetési formát, felszabadítottam magamat arra, hogy adott esetben meg is tegyem, mert az agyam nem tiltakozik ellene, hiszen az agyam mondott igent rá. Vajon az akciófilmekkel való elárasztása a társadalomnak nem járul hozzá, hogy egyre több az erõszakos cselekmény a társadalomban? Lehet tagadni az összefüggést, de azt nem, hogy a gondolatot követi a cselekedet, vagyis ami a gondolatban útjára van engedve, az keresi (vagy könnyebben megtalálja) a megvalósulási formát... ooooo „És ha kiírtod a melegeket, akkor mi marad belõle ? :D  Jáááj... „ Mondjuk 10%-osan vagyok alkoholista, 90 %-ban egészséges életet élek. (Minden 10. napon vagyok csak hullarészeg.) A szervezetemet 10%-ban megbetegítettem. Ha növelem ezt a százalékot magamban, annyival lesz a szervezetem is betegebb. Itt nem arról van szó, hogy én ki akarom irtani magamat, mert akkor ciánt iszok, nem tömény szeszt. De ha engedek az ivási hajlamomnak, a szervezetem leépülését munkálom, amely hogy marad fenn ez esetben? Ez a másság a szervezetem ellenére mûködik. A h-is másság is a társadalom, a biológiai fennmaradás ellen mûködik, nemde? Ha az erre való igent mindenki felszabadítja magában, akkor hol van a gát, amely megakadályozza az eróziót? „ezek az emberek az elfojtás miatt egész életükre boldogtalanok lesznek.” (Dr. Czeizel) Az alkoholisták nem ugyanígy vannak? Kb. ahhoz hasonlít, ha mindenki elfogadja (diplomatikusan vagy másként) az alkoholizmust, hogy marad fönn a társadalom? (Egyébként miért nincs alkoholista fölvonulás? Mert nem dicsekszenek azzal az életstílussal, amit szabadon választanak, és nem csinálnak kéretlen reklámot vele. Mert tudatilag azért tisztában vannak azzal, hogy amit tesznek, az nem válik a javukra, se másokéra. Amit ugyanakkor a h-ok nem nagyon akarnak tudni.) (Egyébként az sem tisztázott, hogy a genetikai hajlam (?) hogyan függ össze a felvonulásokon való polgárpukkasztási akrobatikákkal? Miért nem rendez minden csoport valamilyen felvonulást, akiknek általános genetikai hajlamuk van bizonyos dolgokra?)
Ha elfogadod, hogy vannak négerek és õk mondjuk egyenértékûek veled befeketedik a bõröd?
A lakosság max 10%-s homoszexuális, a többi 90 vígan szaporodhat.
Attól, hogy nem fogadja el valaki a homoszexualitást az még létezik és mindig is létezett. Eddig sem halt ki az emberiség, pedig ugyanolyan arányban voltak homoszexuálisok, mint most csak nem lehetett felvállalni.
A kérdező hozzászólása: Ha elfogadom a lopást, mint megélhetési forrást, akkor én is lopok, ha nem fogadom el, akkor nem lopok. Más elfogadni valamit és más kényszerrel eltûrni azt, amit nem fogadok el.
"Ha elfogadom a lopást, mint megélhetési forrást, akkor én is lopok, ha nem fogadom el, akkor nem lopok." Ja, jó. Eddig azt hittem, hülye vagy, de ez után a hasonlat után már tudom.
"Ha elfogadom a lopást, mint megélhetési forrást, akkor én is lopok" - Ja, ja persze... csak egy kis bökkenõ van: a lopás mellett döntesz vagy nem döntesz, vagyis kriminalizálással visszaszorítható, a homoszexualitá mellett nem döntesz. Utóbbi van, és kész, így a nem homoszexuálisokon múlik, hogyan fogadják el ezt a tényt.
1. a lopással megkárosítasz valakit, szóval ne vesd össze a két dolgot 2. ha elfogadod, ha nem a homoszexualitás létezõ jelenség, ami mindig is létezett. Neked ez nem elfogadható, nekem meg az, hogy valaki a 21. században még mindig az istenmesével érvel.
Egyébként miért lenne baj, ha kihalna az emberiség?
Nem elfogadni valakit azért aminek született (tehát nem választott forma, mint a lopás) ugyanolyan mintha téged azért nem fogadnának el, mert magyar vagy, vagy fekete hajú...stb.
azzal, hogy elfogadod, hogy valaki lop, te még nem fogsz lopni. vagy igen? ha elfogadod, hogy valaki homoszexuális, akkor te is azzá válsz? hülye-e vagy?
A lopásos mondásod csak akkor igaz a homoszexualitásra is, ha te homoszexuális vagy, csak ezt elfojtod, mert helytelennek tartod.
És ha kiírtod a melegeket, akkor mi marad belõle ? :D Jáááj...
"A Bibliában az is benne van, hogy te (gyanítom nõként) nem oktathatsz ki férfiakat." = te férfi vagy? :) nem tudhattam :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!