Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell ezeket a (5670 db)

Hogy kell ezt a programot megcsinálni?

- egy négyelemű sztringbe bekér egy 3-jegyű számot. - kiírja a program a bekért szám numerikus értékét pl. ha a sztringbe 3,4,2,'\0' van és a 342-őt írja ki!

Legjobb válasz: Le kell ülni és begépelni. Megírni nem tudjuk helyetted, mert csak sejteni lehet, hogy milyen nyelven is kell ezt neked megcsinálni, mint házifeladat.

Le kell ülni és begépelni. Megírni nem tudjuk helyetted, mert csak sejteni lehet, hogy milyen nyelven is kell ezt neked megcsinálni, mint házifeladat.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves valaki segítsen!
Mit akarsz folytatni? Ez kész program. Berakod egy main()-be, és kalács. Még az include-okat kell az elejére odatenni. stdio.h és stdlib.h kell hozzá, ha jól tippelek.
A kérdező hozzászólása: puts(3 jegyû szám: "); itt hibát ír!
persze mert lemaradt egy idézõjel
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { char lol[64] = ""; int i = 0; puts("3 jegyû szám: "); gets(lol); //Bekérjük a stringet i = atoi(lol); //Számmá alakítjuk do // Ciklus kezdete { puts("Nem megfelelõ szám, újra: "); gets(lol); //Bekérjük a stringet i = atoi(lol); //Számmá alakítjuk }while (i<100 || i>999); //Ismétlés mig a feltétel nem teljesül printf("%d\n", i); //Kiírjuk }
Én is kíváncsi lennék, hogy milyen oktatási intézmény ez, ahol állítólag olyan feladaton múlik a jegy, amihez nem adtak le anyagot ("Nem foglalkoztunk ilyesmivel!")... plusz olyan feladat ez, ami tényleg elsõ órai anyag szintû. Egyébként, ha ezt a hiányzó idézõjelet nem tudtad észrevenni, az azt jelenti, hogy nagyonnagyon alapok nincsenek meg a fejedben. Ezt nem szemétkedésbõl írom, hanem józan észbõl: így tényleg nincs is értelme átmenni és nehezebb kurzusokra járni. Ha tényleg egy sor kódot nem mutattak órán és mégis számon kérik, akkor pedig tessék reklamálni, csoportosan.
#16-os (SimkoL) kódja pedig minden programfuttatáskor 2x kéri be a számot, szóval a ciklusa legyen inkább elöltesztelõs. :)
pont ezért kérdeztem hogy ez valami középsulis info óra, ahol 2-3 * 45 perc erejéig megpróbálták õket bevezetni ennek a rejtelmeibe, vagy valami egyetemi kurzus, de annak nagyon gagyi lenne
Sosem értettem mi a jó a nyáron tanulásban...
A kérdező hozzászólása: Igen ki de sejtelmem nincs hogyan kell folytatni....:/
C-ben: ------ char lol[64] = ""; int i = 0; puts(3 jegyû szám: "); gets(lol); i = atoi(lol); if(i<100 || i>999) puts("3 jegyû legyen"); else printf("%d\n", i); ------ Hibakezelést nem írtam bele, ez csak minta.
A kérdező hozzászólása: Bukásra állok belõle! És ez az utolsó lehetõségem hogy átmenjek!És nem vagyok valami nagy zseni hogy megtudjam csinálni ezért kértem volna!
Ilyet nem szívesen mondok, de ha ennyi nem megy, akkor inkább bukj meg és majd legközelebb talán jobban odafigyelsz és menni fog. Ez egy annyira primitív és egyszerû feladat, ami általában az 1. vagy 2. óra környékén kerül elõ.
A kérdező hozzászólása: mivel eddig nem is tanultam ilyet, ezért nem is tudom megcsinálni.Nem foglalkoztunk ilyesmivel! ezért kérek segítséget!
Akkor a társaid is mind bukásra állnak?
hol állsz bukásra? úgy értem hol engednek át ezzel a programmal?
A kérdező hozzászólása: 8-an vagyunk abból 2 átmenõ!
Nagyon menõ, de már megkaptad a kódot. Kipróbáltad?
#18 jogos :) Nem figyeltem oda #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { char lol[64] = ""; int i = 0; puts("3 jegyû szám: "); gets(lol); //Bekérjük a stringet i = atoi(lol); //Számmá alakítjuk while (i<100 || i>999) //Ismétlés mig a feltétel nem teljesül { puts("Nem megfelelõ szám, újra: "); gets(lol); //Bekérjük a stringet i = atoi(lol); //Számmá alakítjuk } printf("%d\n", i); //Kiírjuk }

Valaki lefordítaná hogy kell ezt a növényt gondozni?

Place on a windowsill or in a conservatory Keep above 15C not belowe 5C Water from the top of the pot and allow excess water to drain from the bottom. Above 20C add a standard liquid fertilazer Flowering is from March fruiting all year round. Trim your plan when it's activetly growing.

Legjobb válasz: röviden: -ablakpárkányon vagy üvegházban -5-15 fok között -fentrõl lefele öntözve kell öntözni,engedve,hogy a vízfelesleg az aljáról elszivároghasson... -20 fok felett hagyományos növényi tápoldattal kell locsolni. -így,ezeket a dolgokat betartva,márciustól egész évben virágzik és terem, -ééés... amikor aktívan növésben van,vissza kell vágni

röviden: -ablakpárkányon vagy üvegházban -5-15 fok között -fentrõl lefele öntözve kell öntözni, engedve, hogy a vízfelesleg az aljáról elszivároghasson... -20 fok felett hagyományos növényi tápoldattal kell locsolni. -így, ezeket a dolgokat betartva, márciustól egész évben virágzik és terem, -ééés... amikor aktívan növésben van, vissza kell vágni
A kérdezõ egy köszönömöt kierõszakolhatott volna magából....:(

Hogy kell ezt a feladatot megoldani? cos (3x-pi/3) =-1/2

Legjobb válasz: Tudni kell, hogy a koszinuszfüggvény értéke π+π/3-nál, valamint -π/3-nál (és ezek 2k*π többszöröseinél, ahol k tetszõleges egész) lesz -1/2, tehát: III. negyedben: 3x-π/3=π+π/3+k*2π /összevonás 3x-π/3=4π/3+k*2π /+π/3 3x=5π/3+k*2π /:3 x=5π/9+k*2π/3, ahol k tetszõleges egész. IV. negyedben: 3x-π/3=-π/3+l*2π /+π/3 3x=0+l*2π /:3 x=0+l*2π/3, ahol l tetszõleges egész.

Tudni kell, hogy a koszinuszfüggvény értéke π+π/3-nál, valamint -π/3-nál (és ezek 2k*π többszöröseinél, ahol k tetszõleges egész) lesz -1/2, tehát: III. negyedben: 3x-π/3=π+π/3+k*2π /összevonás 3x-π/3=4π/3+k*2π /+π/3 3x=5π/3+k*2π /:3 x=5π/9+k*2π/3, ahol k tetszõleges egész. IV. negyedben: 3x-π/3=-π/3+l*2π /+π/3 3x=0+l*2π /:3 x=0+l*2π/3, ahol l tetszõleges egész.
Elnézést! Jelezném, hogy a második megoldás-köteg hibás: [link]
Igen, igaz :) Valami matt szinuszra oldottam meg az egyenletet. A II. negyedben kell a -1/2 értékét keresni, vagyis π-π/3-nál, ekkor III. negyedben: 3x-π/3=π-π/3+l*2π /+π/3 3x=π+l*2π /:3 x=π/3+l*2π (l tetszõleges egész)


Hogyan kell ezt a feladatot megoldani?

4munkás 12 nap alatt páros számú munkadarabot készít el. Hány nap alatt készít el a. 2 munkás 2-szer kevesebb b. 8 munkás 2-szer több c. 2 munkás 2-szer több munkadarabot?

Legjobb válasz: a, 12 nap mert ketten vanna ugyanazt a munkát 24 nap alatt végeznék de mivel fele annyi kell így csak 12 b, 8 munkás fele annyi idõ alatt végezne, az 6 nap, de mivel kétszer több kell így ez is 12. c,24 nap alatt végeznének ezzel a munkával de kltszer ennyi van így 48

a, 12 nap mert ketten vanna ugyanazt a munkát 24 nap alatt végeznék de mivel fele annyi kell így csak 12 b, 8 munkás fele annyi idõ alatt végezne, az 6 nap, de mivel kétszer több kell így ez is 12. c, 24 nap alatt végeznének ezzel a munkával de kltszer ennyi van így 48
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :) !

Valaki nemtudná leírni nekem hogy kell ezt a frizurát lenyirni pontosan. Hogy mégis hol milyen el kell gépelni?

http://nagyjudit.blogspot.hu/2012/04/fiu-ferfi-hajvagas-extr..

Legjobb válasz: menj fodrászhoz õ vágni fogja mit akarsz

menj fodrászhoz õ vágni fogja mit akarsz
mond azt hogy ezt a b*z*s menõ cuccot akarom a fejemre

Hogyan kell ezt a matekfeladatot megoldani?

Az 1, 2, 3, 4, 5 számjegyekből hány négyjegyű számot állíthatunk elő: a) egy számjegy felhasználásával (mo: 5); b) két különböző számjegy felhasználásával (mo: 140); c) három különböző számjegy felhasználásával (mo: 360); d) négy különböző számjegy felhasználásával (mo: 120)? Nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen a kapcsolatom a Google-lel és nem arra, hogy először értelmezem, majd leírom az adatokat, majd megoldom, hanem arra, hogy részletesen hogyan kell megoldani és miért van ez, hogyan jönnek ki ezek az eredmények! Az a) feladatot egyébként meg tudtam csinálni, de a teljesség igényével ideírtam ezt is... Előre is köszönöm! :(

Legjobb válasz: Akkor megadom a válaszokat a b)-re és a c)-re, a d)-t pedig rád bízom. b) (5 alatt 2)-féleképpen választhatunk kettõt az ötbõl. (Remélem, tudod, hogy ez a jelölés a binomiális együttható.) Három eset van ezután: 1. Az elsõ kiválasztott számjegybõl egy van, a másodikból három a négyjegyû számban. Ez 4!/(1!*3!)-féle számot jelent. 2. Az elsõ kiválasztott számjegybõl kettõ van, és a másodikból is kettõ a négyjegyû számban. Ez 4!/(2!*2!)-féle számot jelent. 3. Ez az elsõ fordítottja, tehát 4!/(3!*1!)-féle számot jelent. Ezeket az eseteket kell összeadni, majd az összeget be kell szorozni az (5 alatt 2)-vel, így lesz a 140. c) Ez kicsit nehezebb. (5 alatt 3)-féleképpen választhatjuk ki a három számot. Most is három eset van ezután, attól függõen, hogy a kiválasztott három közül melyik szerepel kétszer a négyjegyû számban. Mindhárom esetben 4!/2! ilyen szám van. Tehát végül (5 alatt 3) * 3 * (4!/2!) db négyjegyû szám van összesen. Ez valóban 360. A d)-t Te oldd meg! Ha valamit nem értesz a fentiekbõl, nézd meg konkrét számjegyekre, és úgy következtesd ki!

Akkor megadom a válaszokat a b)-re és a c)-re, a d)-t pedig rád bízom. b) (5 alatt 2)-féleképpen választhatunk kettõt az ötbõl. (Remélem, tudod, hogy ez a jelölés a binomiális együttható.) Három eset van ezután: 1. Az elsõ kiválasztott számjegybõl egy van, a másodikból három a négyjegyû számban. Ez 4!/(1!*3!)-féle számot jelent. 2. Az elsõ kiválasztott számjegybõl kettõ van, és a másodikból is kettõ a négyjegyû számban. Ez 4!/(2!*2!)-féle számot jelent. 3. Ez az elsõ fordítottja, tehát 4!/(3!*1!)-féle számot jelent. Ezeket az eseteket kell összeadni, majd az összeget be kell szorozni az (5 alatt 2)-vel, így lesz a 140. c) Ez kicsit nehezebb. (5 alatt 3)-féleképpen választhatjuk ki a három számot. Most is három eset van ezután, attól függõen, hogy a kiválasztott három közül melyik szerepel kétszer a négyjegyû számban. Mindhárom esetben 4!/2! ilyen szám van. Tehát végül (5 alatt 3) * 3 * (4!/2!) db négyjegyû szám van összesen. Ez valóban 360. A d)-t Te oldd meg! Ha valamit nem értesz a fentiekbõl, nézd meg konkrét számjegyekre, és úgy következtesd ki!
06 62 548 964 - nincs itt semmi sem elírva, így hívjad!
06 62 548 964. Nem kell közte szünetet tartani. " De mivel itt 6 számjegyû a telefonszám, valamit elírhattál. " Budapesten és a mobilvilágon kívül is van élet. A telefonszámban semmi elírás nincs. Egy nem-budapesti vezetékes telefonszámnál 2 számjegy a körzetszám és 6 számjegy a telefonszám.
Országhívó (Magyarországon 0036 vagy +36), körzetszám (ami zárójelben van), utána a 7 számjegyû telefonszám. De mivel itt 6 számjegyû a telefonszám, valamit elírhattál. Így kéne egyébként: 0036-60-xxxxxx
A kérdező hozzászólása: Sikerült igen :)
Sikerült(?) Felhívni
Valami "központi" szám lehet
Csak a "nulla-hatot" kell elé választani
A körzetszám alapján ez egy szegedi szám
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségét mindenkinek :)
Na látod

Hogy kell ezeket a kémia feladatokat kiszámolni? NAGYON NEHÉZ verseny feladatok

1. A háztartási PB-gáz ára 10kg-os kiszerelésben 4000 Ft. A PB gáz 60 tömeg% butánt és 40 tömeg% propánt tartalmaz. E feladat szerz?jének december havi gázszámlája szerint 1054 MJ h?ért 5127 Ft-ot kellett fizetnie.Mennyibe került volna, ha vezetékes gáz helyett PB-gázt használt volna? A propángáz képz?désh?je -104 kJ/mol, a butáné -126 kJ/mol, delta kH(CO2/g/)=-394 kJ/mol, delta kH(h2o/G/)=-242 kJ/mol. , Fogalmam sincs ezt hogy kell elkezdeni, el?ször is az a PB gáz?Mi az az MJ?és mi az a delta kH???:(((meg eleve az egész feladat lényege... ______ 2. Egy szénhidrogén 3 g-ja 1,79 köbdeciméter 25°C-os,standardnyomású hidrogéngázzal telíthet?. Az így keletkezett vegyületet oxigénfeleslegben elégetve a keletkez? füstgáz térfogat-százalékos összetétele 30% CO2,35% vízg?z,35%O2. Határozd meg a feladatban szerepl? mind2 szénhidrogén összegképletét!Mekkora térfogatú 25°C-os, standardnyomású oxigéngázban égettük el a telített vegyületet? ______

Legjobb válasz: Azért van megadva a víz és a CO2 képzõdéshõje, mert az égési egyenletben ezek az anyagok keletkeznek és a reakcióhõ kiszámolásához ezekre az adatokra van szükség ( Hess-tétel) Megoldásterv: Fel kell írni a propán és a bután egésének egyenletét Ki kell számolni a reakcióhõket Ki kell számolni, hogy a sükséges 1054 MJ energia, mennyi PB gáz égéseko keletkezik és az mennyibe kerül.

Azért van megadva a víz és a CO2 képzõdéshõje, mert az égési egyenletben ezek az anyagok keletkeznek és a reakcióhõ kiszámolásához ezekre az adatokra van szükség ( Hess-tétel) Megoldásterv: Fel kell írni a propán és a bután egésének egyenletét Ki kell számolni a reakcióhõket Ki kell számolni, hogy a sükséges 1054 MJ energia, mennyi PB gáz égéseko keletkezik és az mennyibe kerül.
Nem a feladatok nehezek, csak te tudsz keveset... A feltett rövidítések mindegyike megtalálható a wikipedia cikkeken. PB - propán-bután. A vezetékes gáz gyakorlatilag 100% metánnak vehetõ. MJ - megajoule, mértékegység dkH - standard képzõdési entalpia (itt képzõdéshõ) Ennek útján próbálj meg elindulni.
A kérdező hozzászólása: ez is valami..köszi...de miért adja meg az elsõ feladat CO2 , viz képzõdéshõjét?
A kérdező hozzászólása: ás biztos hogy képzõdés hõt jelent?mert megnéztem és a képzõdés hõ jele dHr
A kérdező hozzászólása: ja már értem mind2 képzõdéshõt jelent..
A kérdező hozzászólása: minek a mértékegysége a MJ?
A kérdező hozzászólása: azért van megadva az . feladatban a viz meg co mert ez a vizgõz lenne?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, azóta rájöttem, csak pánikba estem elõtte, mert kémia versenyre készültem , de már minden ok:)

Hogyan kell ezt a just cause 2-t?

Tehát az lenne a kérésem hogy valaki segítsen mit is kell pontosan csinálni ebbe a játékba mert addig eljutottam hogy megcsináltam az els? küldiket és utánna vannak ezek a bázisok vagy nemtudom mik és ilyen %-ék van alattuk és azokat mindent fel kell vinni 100% re?2 felvittem de valójában demmi nem változott ugyanúgy mindenfele van egy csomó ellenség a pályán ...vagy mindet meg kell csinálni 100% ra? Nah meg amúgy semmit nem értek magából a játékból valaki segítene mi hogy van benne?Jah és igen hogy lehet töltényt venni?

Legjobb válasz: Van egy fõvonal : a nagy azüst csillagok Vannnak a felszabadítók (kis szines csillagok)vagy kik minnél több feladat kész annál közelebb vagy az új feladatokhoz Ha mind a hét nagy csillaggal és 49 kicsivel is készvagy akkor a stori kész ja meg vannak a versenyek ott csak be kell érni a célba de nagyon attraktív... Aztán vannak települések városok ,repterek ,kikötõk , kommunikációs állomások (mindezekbõl összesen van kb.369 Az ilyen heleken fel kell szedni az összescsomagot Plussz mindent fel kell robbantani Aztán a PDA ban kék pontokkal jelzett dolgok : drogok, koponyák és black boxok a tenger közepén Ezeket is össze kell szedni Én régóta játszok de ez a legnagyobb játék amivel eddig találkoztam Kb röviden ennyi ;)

Van egy fõvonal : a nagy azüst csillagok Vannnak a felszabadítók (kis szines csillagok)vagy kik minnél több feladat kész annál közelebb vagy az új feladatokhoz Ha mind a hét nagy csillaggal és 49 kicsivel is készvagy akkor a stori kész ja meg vannak a versenyek ott csak be kell érni a célba de nagyon attraktív... Aztán vannak települések városok , repterek , kikötõk , kommunikációs állomások (mindezekbõl összesen van kb.369 Az ilyen heleken fel kell szedni az összescsomagot Plussz mindent fel kell robbantani Aztán a PDA ban kék pontokkal jelzett dolgok : drogok, koponyák és black boxok a tenger közepén Ezeket is össze kell szedni Én régóta játszok de ez a legnagyobb játék amivel eddig találkoztam Kb röviden ennyi ;)

Hogy kell ezt a feladatot megoldani? Többi lent

Létezik Afrikában egy nagyon speciális méhfaj. Ennek a fajnak a n?stényei évente egy hím méhnek adnak életet, a hímek pedig egy hím és egy n?stény méhnek, majd elpusztulnak!

Legjobb válasz: Szupernõstény: Generál 1 hímet körönként, és túlél. Hím: megújítja önmagát (mondhatnánk úgy is, hogy minden hím kvázi-örökéletû) és generál egy sima nõstényt. Sima nõstény: generál egy hímet és elpusztul. Minden körben annyi nõstény van, ahány hím volt az elõzõ körben +1 (a szuper). Minden körben annyi hím van, ahány hím volt az elõzõ körben, plusz ahány nõstény (sima+szuper) volt az elõzõ körben. Ezt kell egy kiindulási értékkel megadni és egy for loop segítségével iterálni N-ig.

Szupernõstény: Generál 1 hímet körönként, és túlél. Hím: megújítja önmagát (mondhatnánk úgy is, hogy minden hím kvázi-örökéletû) és generál egy sima nõstényt. Sima nõstény: generál egy hímet és elpusztul. Minden körben annyi nõstény van, ahány hím volt az elõzõ körben +1 (a szuper). Minden körben annyi hím van, ahány hím volt az elõzõ körben, plusz ahány nõstény (sima+szuper) volt az elõzõ körben. Ezt kell egy kiindulási értékkel megadni és egy for loop segítségével iterálni N-ig.
Nekem ezt adja: Formátum: Szupernõstény + Hím + Nõstény (szummaméh = szummahím + szummanõstény) 1. év SzN + H (2 = 1+1) 2. év SzN + 2H + N (4 = 2+2) 3. év SzN + 6H + 2N (9 = 6+3) 4. év SzN + 9H + 6N (16 = 9+7) 5. év SzN + 16H + 9N (26 = 16+10) De egyébként akármit is ad, nem jó kézzel kimatekolni. Mi van, ha N=100 évre kérdeznek rá? Nem tudom, te papíron matekoltad-e ki vagy írtál rá progit, de ha a progi a feladat akkor nem elég N=5-ig kézzel iterálgatni.Írj egy kódot, tök egyszerû.
A konkrét számokban neked van igazad. Itt egy JavaScript kód: var n=prompt("Hány évig számoljunk?")-1; var szn = 1; var n_prev = 0; var h_prev = 1; var n_next; var h_next; var szaporulat = function() { h_next = n_prev+h_prev+szn; n_next = h_prev; }; console.log ("Év "+ 1 + " hím = " + h_prev + " nõstény = " + szn); for (i=1; i<=n; i++) { szaporulat(); h_prev = h_next; n_prev = n_next; console.log("Év "+ (i+1)+ " hím = " + h_next + " nõstény = " + (n_next+szn)); } n= 5 esetén az eredmények: Év 1 hím = 1 nõstény = 1 Év 2 hím = 2 nõstény = 2 Év 3 hím = 4 nõstény = 3 Év 4 hím = 7 nõstény = 5 Év 5 hím = 12 nõstény = 8 De lefuttattam száz évre is... 10^21 nagyságrenû méhünk lesz.
A kérdező hozzászólása: Feltudnád nekem írni 5 évre köszönöm
A kérdező hozzászólása: Amivel felírtam azzal jó?
A kérdező hozzászólása: köszönöm sikerült


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!