Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell csinálni, (4632 db)

Hogy lehet sört csinálni, ilyen konzervek nélkül? Komlóm van, mi kell még, és hogy kell csinálni? Komlót szedek a közeli patakpartról, és úgytudom lehet csak komlóból is csinálni.

Legjobb válasz: Én laikus vagyok de gondolom árpa kell még vagy valami gabonaféle meg élesztõ. De olyan sört amit boltba lehet kapni soha nem tudsz csinálni, csak valami zavaros löttyöt amiben jó esetben van egy kis alkohol. (szerintem) :)

Én laikus vagyok de gondolom árpa kell még vagy valami gabonaféle meg élesztõ. De olyan sört amit boltba lehet kapni soha nem tudsz csinálni, csak valami zavaros löttyöt amiben jó esetben van egy kis alkohol. (szerintem) :)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy olyan lesz, de papírszûrõ csodákra képes :D meg fõzés után is lekell ülepíteni, álláskor megint leülepszik, a legalját meg nemkell meginni. Volt nekem netes recept, csak újra lett rakva a gép, és most nem talállom, a komlót meg most akarom szedni.
A sör nem komlóból készül, azzal csak ízesítik... Árpamaláta kell hozzá és élesztõ. A sörnek való malátát vagy megveszed készen (aránylag drága, de cserébe hibátlan), vagy megveszed az árpát mázsára (100 kg bõven 10 ezer alatt van), aztán megtanulsz malátázni belõle. Ez itt szerintem a legnagyobb hazai sörfõzõ fórum, innen tudsz tanulni, kérdezni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9158096&la=12727..

Hogy kell csinálni egy kisebb programot? . Exe És hogy kell csinálni hogy a . Bat elindítsa a programot? Lehet youtube link is. :-)

És a .bat meg a program összefügg?

Legjobb válasz: Mit akarsz csinálni? A bat fájl egy pár "parancssoros" parancs. Csatolni úgy kell, hogy mellé másolod.

Mit akarsz csinálni? A bat fájl egy pár "parancssoros" parancs. Csatolni úgy kell, hogy mellé másolod.
Neked sehogy. De szép idõ van odakint, menj ki nyugodtan focizni.
> Hogy kell csinálni egy kisebb programot? 1. Megtanulsz programozni 2. Kitalálod mi a frászt akarsz > És hogy kell csinálni hogy a . Bat elindítsa a programot? BAT fájl elsõ sorába: exefájl\elérési\útvonala\exefájlneve.exe
Kezdj el tanulni egy programnyelvet, és óhatatlanul kisebb programok fognak születni a kezed alatt. A .BAT úgy mûködik, ahogy fentebb írták, de csak akkor futtatja a a fájlt, ha az eleve képes elindulni, tehát ezzel az erõvel nyomban indíthatod azt is. A .BAT-fájloknak megvan a maguk haszna a maguk helyén, de egyelõre jobb, ha nem fájdítod velük a fejedet, mert nem úgy néz ki, mintha szükséged lenne rájuk. Hogy miféle fájlt akarsz az .exéhez csatolni, amikor még azt sem tudod, mi fán terem az, nem tudtam visszafejteni. Amúgy érdekelne, mit értesz "kisebb program" alatt, mert ezek után nem lepne meg, ha valami kis egyszerû FPS-játékra gondolnál, és nem arra, hogy egy fekete képernyõre kiírd a nevedet...
Olyan gonoszak vagytok szegény kérdezõvel... :-) Manapság ilyen emberek születnek! :-) Számítógép közelébe sem engedném 10 év alatt egyik fájdalmas agyvelõt sem... :-) ...aztán sem sok értelme van, mert úgyis csak Facebook-ozni fog és azt fogja hinni, mindent tud... :-)
Megvan az exe és upx-el betömöríted, akkor kisebb lesz, de futtatható marad. A bat pedig úgy indítja el, ahogy elõttem írták. [link]
És csakhogy kiegészítsem, nem nem lehet youtube link. Az LINK! Viszont a linket szeretnél indítható állapotba tenni, akkor hozz létre egy parancsinkont az asztalon. (jobbegérgomb-új-panarcsinkon) A célja pedig a link legyen [link] együtt!

Hol lehet venni ruhafestéket? Lila ruhából milyen festékkel tudok feketét csinálni? Hogyan kell csinálni?

Lehet h egy kicsit hülye a kérdés,de még életemben nem használtam ruhafestéket.Mennyibe kerül? Az anyagnak nem lessz baja?

Legjobb válasz: 200Ft körül van. Szerinted feketét milyen színnel tudsz csinálni???? A festék hátulján le van részletesen irva, hogy kell csinálni!

200Ft körül van. Szerinted feketét milyen színnel tudsz csinálni???? A festék hátulján le van részletesen irva, hogy kell csinálni!

Hogyan kell csinálni spenotot babáknak? Szeretnék csinálni, de nem tudom hogy kell, pl üzleti fagyasztott spenotra gondolok

8 honapos baba

Legjobb válasz: Én találtam az auchanban olyan spenótot, amit kis kockákban fagyasztottak le. Könnyebb belõle kisebb mennyiségeket csinálni. Megfõzök kb. 100 g krumplit, és amikor megfõtt, akkor leöntöm róla a vizet, és hozzáadok kb. 100g-ot ezekbõl a spenótkockákból. Összepárolom õket, hogy felolvadjanak a kockák, mellédobok egy kockányi fõtt csirkemellet (én jégkockatartóba fagyasztom). Kétszeres sûrûségû tápszert kikeverek (kb. 50 ml vízbe teszek 3 kanál tápszert), és ezzel turmixolom. A kisfiam imádja. Én még nem teszek bele semmi fûszert, fokhagymát, semmit, pedig már kellene, de örülök neki, hogy õ még érzi, és élvezi az igazi ízeket.

Én találtam az auchanban olyan spenótot, amit kis kockákban fagyasztottak le. Könnyebb belõle kisebb mennyiségeket csinálni. Megfõzök kb. 100 g krumplit, és amikor megfõtt, akkor leöntöm róla a vizet, és hozzáadok kb. 100g-ot ezekbõl a spenótkockákból. Összepárolom õket, hogy felolvadjanak a kockák, mellédobok egy kockányi fõtt csirkemellet (én jégkockatartóba fagyasztom). Kétszeres sûrûségû tápszert kikeverek (kb. 50 ml vízbe teszek 3 kanál tápszert), és ezzel turmixolom. A kisfiam imádja. Én még nem teszek bele semmi fûszert, fokhagymát, semmit, pedig már kellene, de örülök neki, hogy õ még érzi, és élvezi az igazi ízeket.

Mi az a tejpép? Külföldön élek, ilyenről itt még nem hallottam. Pontosan mi az, hogy kell csinálni? Olvastam, hogy tápszerbe kell bekeverni, de mit? Anyatejjel nem lehet?

Legjobb válasz: A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.

A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.
Valamilyen gabonaféle és tápszer keveréke. Por formájában árulják és vízzel kell keverni. Lehet hozzá adni gyümölcsöt is. Van natúr ízekben és vannak ízesítettek. Pl: http://www.brendon.hu/Products/List/tejpép_169/all Te is tudsz otthon készíteni, ha anyatejjel vagy tápszerrel összeturmixolsz valamilyen gabonát. Rizst vagy kölest, zabpelyhet stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi és mikortól adható. 5 hónapos a lányom és a krumplit répát és az almát ismeri, eszi.
A tejpépek már 4 hónapos kortól adhatók, így már te is adhatod, ha eszik mást is. Ha még glutént nem vezetted be, csináld rizsdarából.
A kérdező hozzászólása: A babarizsben nincs glutén ugye?
Én is rizzsel kezdeném.

Az nem baj hogy 18éves vagyok és még szűz vagyok de a nyáron el szeretném, veszteni és az első a fiúnak is fáj és honnan túgya a fiú mit kell csinálni ha a lány nem szűz az tudja hogy hogy kell csinálni?

Legjobb válasz: sexelj olyannal elõször aki tapasztalt am látott már szerintem minden 10év fölötti ember szexvideót, és tudja mit hogyan kell

sexelj olyannal elõször aki tapasztalt am látott már szerintem minden 10év fölötti ember szexvideót, és tudja mit hogyan kell
Elöttem lévõnek igaza van milyen szövegezmár??
Hát... Figyelj ha ilyen "SOK" önbizlmad van fel se fog állni:D Ember, nem úgy megy az, hogy "Hát én most el akarom veszíteni a szüzességem..." Ismerj meg valakit és kb min egy fél év után jöhet a sex. NE félj, a fiúnak csak akkor fáj ha a lány nem elég nedves "ott":P tapasztalatból mondom:D 15/f
hát kedves tapasztalt 15éves fiú.. nem gondolod, hogy nem kellett volna, hogy fájjon neked hanem még elõjáték egy kicsit.. és akár a lány akár a te nedveid majd síkosítanak.
Egyet értek az elõttem szólóval. Egy 15 éves fiú veszettül tapasztalt lehet. Szerintem a lánynak sokkal jobban fáj, mint neked, ha nem elég nedves, mert csak a saját igényeid kielégítésére használod...-.- Az ilyen srácokra tetetnék "farokfogót". Amúgy a kérdezõnek: Nem hiszem, hogy bárkinek is kellene pornót néznie ahhoz, hogy tudja, mit kell csinálni. Ez jön majd ösztönösen. Az én barátom 19 éves és szûz volt, mikor elõször szeretkeztünk, és nem volt semmi gond. Viszont ez a "majd most nyáron elveszítem" dolog hülyeség. Majd jön minden magától, nem kell siettetni.:)
15 évesen az nemsemmi tapasztalat lehet XD
figyelj ha bejövök neked és te is jól nézel ki segítek benne!!!!!

Mi az az inga? Hogy kell csinalni? Magadnak is lehet vagy mas kell csinalja? Mivel kell csinalni jeggyuruvel (a sajatod vagy maseval), tuvel? Az elvetelest is kimutatja?

Legjobb válasz: nekem tévedett ezt elõrebocsájtom egyszer hallottam a tv-ben megcsináltuk és fiút jelzett. lányom lett igy kell : cérnára felfüzni a férj jeggyürüjét és a pocak körül lengetni ha fel -le mozog akkor fiú ha köröket ir le a mozgása akkor lány lesz. vetélést nem tudom arról nem volt szó... csak a nem igazolására - lehetne -alkalmas

nekem tévedett ezt elõrebocsájtom egyszer hallottam a tv-ben megcsináltuk és fiút jelzett. lányom lett igy kell : cérnára felfüzni a férj jeggyürüjét és a pocak körül lengetni ha fel -le mozog akkor fiú ha köröket ir le a mozgása akkor lány lesz. vetélést nem tudom arról nem volt szó... csak a nem igazolására - lehetne -alkalmas

Hogyan kell csinálni? 17 éves lány vagyok. Soha nem néztem pornófilmeket, pornó képeket, a barátaimmal soha nem beszélgettünk a szex témáról. Nemrég kezdődött az első komoly párkapcsolatom, úgyhogy teljesen tapasztalatlan vagyok.

A barátommal úgy érzem, lassan eljutunk addig, hogy szexeljünk, de én nem tudom, hogy szokták ezt csinálni. Persze szexuális felvilágosításon voltam, azt azért tudom, mit hova kell dugni, de fogalmam sincs, hogy néz ki egy el?játék, meg ilyesmi dolgok. Tudom, hogy ez nagyon gáz, mert a korombeli lányok többsége már rég nem sz?z, de kérlek, adjatok tanácsokat!

Legjobb válasz: Ahhoz hogy hogy kell csinálni az elõjátékot nem kell pornó filmet,képet..stb nézned!!Az nem a valóság!! Az elõjáték(petting)abból áll hogy egymást testét simogassátok az intim részeken is,de ott nem feltétlenül.De szex elött azért az intim részek sem kivételek.Sõt!Ott felfedezhetitek egymás testét,hogy kinek a mi a jó,és így a szex is könnyebb lesz.Az fontos hogy lazulj el telsen!

Ahhoz hogy hogy kell csinálni az elõjátékot nem kell pornó filmet, képet..stb nézned!!Az nem a valóság!! Az elõjáték(petting)abból áll hogy egymást testét simogassátok az intim részeken is, de ott nem feltétlenül.De szex elött azért az intim részek sem kivételek.Sõt!Ott felfedezhetitek egymás testét, hogy kinek a mi a jó, és így a szex is könnyebb lesz.Az fontos hogy lazulj el telsen!
Nézz meg egy-két erotikus filmet (nem pornót!).
Hát szia! :) Nagyon szívesen segítek. Nos, kezdjük azokkal a dolgokkal, amik nélkül el se kezdjétek. Elõször is, szerintem fontos, hogy ismerjétek egymás testét, reakcióit és vágyait, mielõtt belementek mélyebb dolgokba is. :) Ha már sok-sok petting volt, azaz sok elõjáték, akkor amúgy is jönnek maguktól a dolgok. Habár, tudom mindenki ezt mondja. :) De tényleg jönnek. Olyan az egész, mint egy hosszú lépcsõ fokozatai. És nem érdemes átugrani a fokozatokat, mert könnyen rossz emlékké válhat, tehát semmiképp ne menj bele olyan dolgokban, amikre nem érzed magad 100%-osan késznek! Ettõl nem kell megijedni, nem olyan vészes ez az egész, mint amilyennek szerintem most gondolod.. :) Mikor elveszíted a szüzességed, van pár nagyon fontos dolog: Elõször is, kell a megfelelõ izgatottsági állapot, különben nem igazán megy a dolog. Erre szolgál a hosszú elõjáték, ami csókokból, simogatásból áll... és az izgalom egyre csak fokozódik, Te pedig már úgy érzed, nem bírod tovább, akarod õt. 2. Fontos, hogy a párod is gyengéd legyen, figyelmes... és olyanná tegye a Te elsõ éjszakádat, amilyennek megálmodtad (szerintem). Legalábbis, ha romantikát akarsz, akkor igenis meg kell azt kapnod. :) Én pl. elég rendesen megszerveztem a dolgot, vannak egy páran, akik ezt hülyeségnek tartják. Viszont miért lenne hülyeség? Egyáltalán nem gáz szerintem, sõt, hogyha tudod hogy fogtok védekezni, és azt is tudod, mikor fog megtörténni. Tehát, ebben a második pontban azt akartam kiemelni, hogy neki is segítenie kell- akár téged egy kicsit ellazítani is, ha ideges vagy- és hát nyilván a többi.. De ez tõletek függ. Most az orális szex-re gondolok. Szerény véleményem szerint, az se egy hátrány, ha az elsõ éjszaka elõtt ez már megtörtént. Ezért fontos a fokozatosság (mert ezt is csak akkor teszed meg már egy kapcsolatban, mikor magadat is késznek érzed rá, és valóban akarod -boldoggá tenni a párodat ily módon is), hisz ez lehet éppen olyan, ami nem megy könnyen. És ebben az orális szex témában, nagyon fontos, hogy segítsen a barátod.. Segítsen, hogy mi és hogy jó neki. Ne görcsölj ezen, nem olyan bonyolult :) Ha szereted és levetkõzöl a gátlásosságodból, akkor ez is rendben lesz. (szerintem hozzátartozik egy jó kapcsolat szexuális részéhez) Node, 3. pont, a védekezés. Mi óvszert használtunk, és ez teljesen oké volt. De, most lehet, hogy röhejesen fog hangzani, amit írok, de nemárt, ha a párod is ismeri a dolgokat... ez tényleg ciki, de megesik, hogy már pont akkor derül ki, hogy valamiért nem megy :) Ha érted, mire gondolok. A másik út, ha Te is használsz valamit, hogy 'helyileg is védekezz'. Én jókat hallottam a Pharmatex-rõl, de orvosoktól azt is hallottam, hogy maró hatása is lehet. Vigyázz! EGyébként, védekezés témában rengeteg kérdés van ezen a fórumon is, meg még nagyon sok más fórumon is. A gyógyszert nekem nem ajánlották, mikor (én is 17 voltam) én nyomoztam ez ügyben, mivel még ráér 1-2 évet, és csak felkavarja a hormonháztartásodat. 4., hogy tényleg próbáld meg elengedni magad azon az estén. Anélkül nem fog menni. Ha nem nedvesedsz be (elõjáték), akkor sokkal jobban fog fájni. A vérzésrõl és a fájdalomról csak annyit, hogy tényleg mindenkinek nagyon más és más. Én a vértõl paráztam a legjobban, szinte már vártam.. és nagyon nagyon meglepõdtem, mikor egyszerûen semmi.. ! :) Jah, és én az elsõ éjszakára kiírtam egy saját CD-t, igazán szenvedélyes számokkal. :) Ha gondolod, elküldöm õket, írj privibe, ha érdekel. :) Sokat segített a zene... Finoman szólva. Zene nélkül el se lehet képzelni. :) Ui.: A pornóról csak annyit, hogy a valódi erotikát és szenvedélyt, onnan soha az életben nem lehet elsajátítani. Szerintem egyszerûen undorító mind, egytõl egyig, ráadásul a nõkre nézve, hát hmm... Nos, remélem valamit sikerült segítenem, sok szerencsét! :) 18/l
Oh, és még valami. Egy kis segítség, és még több kedvcsináló, csak olvasgasd! :) Elég sok történet van fent. (http://www.tortenetek.hu/browse.php?act=detail&pid=11&wid=27..
Én csak egy dolgot nem értek az összes ilyen kérdésnél. Az összes könyvesbolt és könyvtár tele van ilyen könyvekkel. Anno mi simán olvastunk ilyet, ha nagyon akartunk. A mai gyerekeknek ez már smafu? De a google-lal is annyi mindent lehet találni, hogy csak na!
22 éves vagyok, és még szûz. Mégis, nem félek az elsõ alkalomtól, mert 1: már van némi tapasztalatom (amikre majd kitérek) 2: tudom, hogy kivel és hogy akarom átélni elõször, és mindig. :) Szerintem a legalapvetõbb, hogy tisztában légy a fogalmakkal. Ezeknek utána tudsz nézni akárhol. Petting, orális szex, anális szex, aktus, a többit gondolom nem kell ecsetelni. A legfontosabb, hogy fokozatosan haladjatok, ne ugorjatok rögtön fejest! A kedvesed is szûz még? Ez fontos info lenne... Szóval az én tapasztalataim: elsõ barátommal nem volt semmi, csak csók, kézen fogva járkálás, meg simogatás, amit soha nem hagytam neki, vagyis mindig hamarabb elhúztam a kezét... Aztán a következõ srác (mondhatjuk, az elsõ komoly, vagy az elsõ, akit igazán komolyan vettem, és szerettem) már sokkal több mindent kapott: simogathatott, és már meztelenül is látott, sõt, volt példa orális szexre, meg én a kezemmel elégítettem ki nem egyszer. Most már nem vagyunk együtt, de legalább tapasztalataim vannak, és most vagyok együtt azzal az emberrel, aki mellõl nem akarok soha elkerülni, akivel nem csak beszélgetni meg sétálni akarok, hanem mindent, de mindent. És még vele sem történt meg az, ami "a világ legtermészetesebb dolga", mert várom, hogy minden tökéletes legyen hozzá. :) De vele már aludtam együtt, nem is egyszer, és nem álltunk meg a csóknál. :) Na most én itt 3 különbözõ sráccal szerzett tapasztalataimat osztottam meg veled, hogy lásd: mi mi után következett. Ezeket te mind vele szeretnéd átélni, gondolom. Hát, akkor csak lépésrõl lépésre! :) Símogatás: elõször csak a testét, a mellkasát, a haját, csókolgasd, cirógasd, és hagyd, hogy õ is ezt tegye veled. Aztán már jöhet a "manuális szex", amikor egymást kézzel elégítitek ki. Nem tudom, kinél hogy van, de szerintem az orális szex megelõzi a rendeset, tehát ez lehet a következõ lépcsõfok. Az pedig, hogy mi fog történni azon az éjszakán: hidd el, nem lesz vele gondod! :) Õ is segíteni fog, meglásd! :) Tudom, kicsit komplikált választ adtam, de remélem, hasznát tudod venni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A barátom már nem szûz, több lánnyal is volt már együtt, szóval van némi tapasztalata, pont ezért attól is félek, hogy bénának fog tartani, mert én még semmit nem tudok jól csinálni.
Szerintem a legrosszabb az, ha hatalmas elvárásokkal, kombinálsz, illesztesz, szervezel, hogy minden tökéletes legyen. Aztán a nagy feneket kerítésnek az lesz a vége, hogy valami nem lesz jó, izgulás lesz, meg ilyesmik. Legyen józan eszed odáig, hogy védekezel, a többi meg majd jön spontán magától.
Én honnan tudjam?:D Csak 12 vok
bazeg elsõXXD lány vagy kinyitod a szádat és kalimpálsz.. mármint nyelvvel:D kézzel is mehet, csak az komikusan néz ki:D nem kell aggódni, az elsõ csókban az a romantikus, hogy béna:D ha normális a pasi, akkor csak plusz aranyosnak fog tartani, ha picit bénázol:D arra figyelj, hogy ne nyálazz össze mindent, meg csak vákumnál nyisd a szádat (mm hülyén veszi ki magát, ha a másik fél nem nyitja a száját, te meg összenyalod:D)

Szeretnék elmenni egy Katolikus templomba, de még sosem voltam és nem tudom pontosan mit és hogy kell csinálni?

Mindig is hittem Istenben,és most szeretnék elmenni egy Katolikus templomba eddig még csak Reformátusba voltam. Csak úgy bemegyek és leülök? Milyen imákat kell tudni? Hogyan kell pontosan keresztet vetni? bocsi a sok kérdésért de tudni szeretném! előre is köszönöm! :) 15/L

Legjobb válasz: Jobb, ha kinézel magadnak egy helyesebb katolikus srácot és megkérdezed tõle, esetleg kéred a segítségét:) Egyébként ez a legszomorúbb a történetben, hogy ilyet kell kérdezned. Miért kellene bármit csinálni? Odamész és hallgatod a tanítást és kész, nem? Jó, tudom, téged érdekel ez a sok... Akkor jobb egy pap tanácsát kérni. A lényeg, hogy cikinek semmit sem kell érezned, hiszen új vagy.

Jobb, ha kinézel magadnak egy helyesebb katolikus srácot és megkérdezed tõle, esetleg kéred a segítségét:) Egyébként ez a legszomorúbb a történetben, hogy ilyet kell kérdezned. Miért kellene bármit csinálni? Odamész és hallgatod a tanítást és kész, nem? Jó, tudom, téged érdekel ez a sok... Akkor jobb egy pap tanácsát kérni. A lényeg, hogy cikinek semmit sem kell érezned, hiszen új vagy.
Szia! Jó ötletnek tartom, remélem jól fogod magad érezni ott! A mise részek, szövegek, nem boynolultak. Itt megtalálod: http://uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=42 a szövegeknél sajnos ezen az oldalon nincs kiemelve, mit mond a pap és mit a többiek, de ha esetleg küldesz egy email címet, akkor megcsinálom neked és csatolt fileban el tudom küldeni hogy beleírogatom ezeket. A Miatyánkot és a Hiszekegyet mondják fõ imaként. Hiszekegyet csak vasárnap. Keresztet úgy szokás vetni, hogy a jobb kezeddel megérinted elõször a homlokodat, majd valahol a mellkasod alsó részét/hasad tetejét , majd a szívednél a mellkasodat, majd pedig a jobb oldalt a mellkasodat. (Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, ez a "szöveg" alatta :) ) És igen, csak úgy bemész és leülsz. Illetve, mikor bemész a templomba, keresztet szokás vetni, az oltár elõtt pedig térdet hajtani. De ez sem olyan, amiért lefejeznek, ha nem így vagy úgy csinálod :) ) HA kérdésed van még, írj nyugodtan ! Isten áldjon :)
Bármilyen templomba bemehetsz anélkûl, hogy kõvesd annak szokásait. Senki nem fog elítélni ha pl.nem vetsz keresztet. Te ref.vagy úgyhogy te te tartod magad a vallásodhoz és ezért biztos vagyok benne, hogy nem fognak lenézni. Én is ref.vagyok és többször bemegyek a kat.templomba mivel az mindig nyitva van és utamba is esik és soha nem vetek keresztet csak bemegyek imádkozni. De soha senki sem szólt meg. Isten házába mész ami a mindenkié függetlenûl attól, hogy te ref.vagy. Nincs törvény ami tiltana.
Ezek a dolgok engem is érdekelnek, ugyanis szeretnék felnõttként megkeresztelkedni, római katolikus vallást gyakorolni. Érdekes, mert nekem a családban soha nem volt ez téma, és most felnõttként valami miatt nem hagy ez a belülrõl jövõ "érzés", hogy meg "kell" keresztelkednem, el kell indulni ezen az úton. (NEM divatból és nem külsõ ráhatásra, valamint nem politikai céllal... Mielõtt bárki is betudná ennek.)
2. Azért azt erõsen kétlem, hogy jól érezze magát ott a kérdezõ, ahol síri csöndben kell lenni, nem szabad nevetni sem, ahol valójában halott emberek testrészei vannak bezárva bizonyos helyekre. (Ez komoly.)
Szia! Mivel "új" vagy, nem kell semmit tudnod, nem kell semmit csinálnod, ami nem megy, nem tetszik, nem esik jól. Bemész, csendben leülsz és figyelsz. Keresztet vetned sem kell, az már a hit megvallásának jele. Ha még csak érdeklõdsz, nem kell megvallanod, hogy katolikus a hited, hisz nem az, nem kell, hogy keresztet vess. Azért amikor a többiek felállnak, Te is állj fel, hogy ne nézzenek furán, de ha semmi mást nem csinálsz velük, nem baj. A link a misérõl megfelelõ, ha szeretnél aktívabban is részt venni. A lényeg, hogy tiszteletteljesen viselkedj, épp úgy, ahogy bárhol máshol, valamint tiszta, nem kihívó öltözékben menj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!