Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell büfiztetni (9 db)

Azért kell büfiztetni a babát, hogy bukik e? Ha nem ette túl magát akkor ugye nem bukik, de akkor honnan tudom meddig kell büfiztetni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.

Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.
Azért kell büfiztetni, hogy kijöjjön a levegõ, hogy ne fájjon a hasa, mert ha felül nem jön ki a levegõ, kijön alul és akkor hasfájást okozhat neki. A kisbabáknak még nem zár úgy a gyomorszájuk, ezért fordulhat elõ, hogy visszabukják a kaját, de más oka is lehet, pl. reflux. Addig kell büfiztetni, amíg a levegõ ki nem jön, nálunk 1-2 büfi szokott lenni. De mikor még nagyon pici volt, nem mindig sikerült. Én nem szerettem a vállamra tenni, úgy lógott ott. Én a mellkasomra fektettem és kicsit hátradõltem, úgy ültem az ágyban, ez vált be. Álatlában 1 nagy büfi volt, aztán esetleg még 1 pici is. Most már 4, 5 hós múlt és kicsit sétálunk vele, akkor jön ki a leghamarabb. De a babák már egész pici kortól tudnak hason büfizni. Én így altattam, mert pár hétig fájt a hasikája és így biztos kijött a nem kívánt levegõ, alvás közben is.
Én is ledöbbentem amikor leesett nekem, hogy a büfi igazából böfögésés csan néha kaja :) (nem is tudom mit hittem)
A kérdező hozzászólása: Aham:) Igy már értem:) Köszi a gyors választ!

Normális ha büfiztetem a kicsikémet, és tejcsi is jön ki? És mennyi ideig kell büfiztetni, hogy miután leteszem már ne jöjjön ki a tejcsi? 6 napos a babám

Legjobb válasz: Normális lehet, viszont a mennyiségre figyelni kell. Ha túl sokat bukik a babád, mármint mennyiségileg, akkor valamit tenni kell, amelyre a védõnõd fogja megadni a megnyugtató választ. Én max 10 percig szoktam büfiztetni - míg oly kicsi volt, mostmár 5. hónapos - ez alatt az idõ alatt kijön a levegõ, ha nyelt. Ha szép nyugiba eszik akkor nem is fog büfizni. Nálunk olyan is elõfordult.

Normális lehet, viszont a mennyiségre figyelni kell. Ha túl sokat bukik a babád, mármint mennyiségileg, akkor valamit tenni kell, amelyre a védõnõd fogja megadni a megnyugtató választ. Én max 10 percig szoktam büfiztetni - míg oly kicsi volt, mostmár 5. hónapos - ez alatt az idõ alatt kijön a levegõ, ha nyelt. Ha szép nyugiba eszik akkor nem is fog büfizni. Nálunk olyan is elõfordult.
Nekem 4 hetes a pici fiam és 6-8 perc kell neki minimum a büfizéshez.

Hogyan büfiztessem meg alvó babámat? Egyszerűen van hogy egész éjjel nem büfizik! Azt sem értem, hogy egyes szakkönyvek miért írják, hogy alvó babát nem kell büfiztetni!?

Legjobb válasz: Én az alvót már nem szoktam büfiztetni.Oldalra fektetem és kész.Amúgy, ha jön a büfi, akkor az felzavarja a babát, és tudni fogsz róla.Akkor felveszed és már ki is jön.Amúgy szokták tanácsolni, hogy ilyenkor lehet hasra tenni, és körkörösen masszírozni a hátát, vagy hanyatt fektetni, és a két oldalát masszírozni.

Én az alvót már nem szoktam büfiztetni.Oldalra fektetem és kész.Amúgy, ha jön a büfi, akkor az felzavarja a babát, és tudni fogsz róla.Akkor felveszed és már ki is jön.Amúgy szokták tanácsolni, hogy ilyenkor lehet hasra tenni, és körkörösen masszírozni a hátát, vagy hanyatt fektetni, és a két oldalát masszírozni.
Hát én sem szoktam éjszaka büfiztetni a babámat, mert szopizás után azonnal alszik. 3 hónapos és egyszer ébred fel éjjel enni, de olyan is volt már, hogy végig aludta az éjszakát. Ha bealszik, szerintem nem kell felébreszteni büfiztetni, én legalábbis nem vettem észre, hogy ezzel rosszat tennék neki.
Miért kellene akkor is büfiznie, ha alszik? És ezért ferlakarod kelteni?Te mit szóülnál.ha valaki felkeltene az álmodból akármiért?Nem ok nélkül írják a szakkönyvekben, hogy alvó babát ne kelts fel!
Én mivel a lányom nagyon bukós volt kénytelen voltam böfiztetni éjjel is!!!! Sõt nem is mertem volna anélkül elaltatni.... És nem kell hozzá felébresztetni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok ! Még annyit , hogy én is oldalt altattam a babámat, csakhogy pár perc múlva már a hátán volt ..Boldog karácsonyt !
A kérdező hozzászólása: Kedves 11.16 , nem tudsz olvasni ? Nem azt írtam , hogy felakarom kelteni ! P
Soha nem keltettem fel büfizni a lányomat. Oldalt fektettem, hogy könnyen kifolyjon, ha jönne valami.
3gyermekem van, egyiket se keltettem fel büfizni ha elaludt a cicin. És szerintem ez nekik is így volt jó.
Ha cicin alszik el a baba akkor nem kell büfiztetni, mert annyira el van lazulva, hogy egyrészt nem nyel levegõt másrészt ha mégis lemegy egy kicsi az könnyen ki is jön. Szóval nem kell. Én sem büfiztettem soha és semmi baja. Fektesd oldalra és ha jön büfi akkor kifolyik neki.
Én nem tudom büfiztetni ha alszik vagy nagyon álmos és aludni szeretne, ezért hasra teszem és pár percen belül ugyanúgy megvan a büfi különösebb probléma nélkül és alszik tovább.


Mennyi idős korukig szokták vállon büfiztetni a babákat? Ha már nem vállon, akkor hogy kell tartani büfiztetéskor?

Legjobb válasz: Az én picim már 5-6hetes korától hason fekve sokáig tarotta a fejét, és etetés után hasra fektettem, és szépen tudott egyedül is büfizni. Addig meg ahogy írtad, vállon. Ha nem vállon, akkor az a lényeg, hogy minál inkább függõleges testtartásban legyen, hogy a levegõ úgy tudjon elindulni. Vagy pl hasadra támasztod, és picit ülõ pozícióban van... a lényeg, hogy ne vízszintesen. Egybként meg mikor már kezdett forogni, kuszni, mászni, éf fõleg felülni, utána már nem kellett, hiszen egyedül is ment neki.

Az én picim már 5-6hetes korától hason fekve sokáig tarotta a fejét, és etetés után hasra fektettem, és szépen tudott egyedül is büfizni. Addig meg ahogy írtad, vállon. Ha nem vállon, akkor az a lényeg, hogy minál inkább függõleges testtartásban legyen, hogy a levegõ úgy tudjon elindulni. Vagy pl hasadra támasztod, és picit ülõ pozícióban van... a lényeg, hogy ne vízszintesen. Egybként meg mikor már kezdett forogni, kuszni, mászni, éf fõleg felülni, utána már nem kellett, hiszen egyedül is ment neki.
Három hónapos volt a kislányom amikor az ölembe ülve büfizett, most 6, 5 hónapos cicil, jól lakik és nem kell büfiztetni, jó nagyot büfizik egybõl és tudom, hogy jól lakott:)
Az én lányom 5 hónapos, és sokszor a büfi ülve jön.Korán elkezdett ülni (egyedül), különben még vállra tartanám.
A kérdező hozzászólása: Az a bajom, hogy nem szeretem a vállamon büfiztetni, mert akkor felébred, pedig úgy hamarabb kijön neki a levegõ. Még csak 21 naposak vagyunk.

Hogyan kell helyesen büfiztetni?

2 hetes kisbabám nagyon nehezen büfizik evés után, van hogy egyáltalán nem. Ti hogyan büfiztettek és kb. mennyi ideig?

Legjobb válasz: én úgy csinálom, hogy a két keze a vállam felett legyen. szóval elég magara rakom fel, így kinyomódik belõle a büfi! meg simogatom a hátát kicsit erõsebben, úgy, hogy felfelé simizem, mintha ki akarnám nyomni belõle a büfit. mindig nagyon hamar sikerül így!!!! sok sikert hozzá!! 12 hetes baba anyukája!

én úgy csinálom, hogy a két keze a vállam felett legyen. szóval elég magara rakom fel, így kinyomódik belõle a büfi! meg simogatom a hátát kicsit erõsebben, úgy, hogy felfelé simizem, mintha ki akarnám nyomni belõle a büfit. mindig nagyon hamar sikerül így!!!! sok sikert hozzá!! 12 hetes baba anyukája!
Ugyanúgy, mint az elsõ válaszoló, de állítólag a bal oldalán, a hátán, gyomortájt kell finoman paskolni, akkor a leghatásosabb.
Az én babám csak ültetve tudott büfizni az elején.Kicsit megtartottam a kis állát és úgy.De nem mindig kötelezõ büfizni, sokszor nem tette.Ha nem nyelt annyi levegõt akkor nem mindig jön ki büfi.

Hogy kell jól büfiztetni?

Meny idegig tart? Paskolni vagy simogatni kell vagy mit, hogy kell?

Legjobb válasz: Addig tart amíg nem büfizik. Függõlegeshelyzetben tartva ütögetés nélkül is mûködik. :-) Ahogy érzed. Azzal hogy picit ütögeted vagy simogatod nem lesz baja.Ha 15-20 percig nem büfizne akkor is leteheted csak arra figyelj hogy oldalán feküdjön és kilegyen pócolva. Nehogy el dõljön.

Addig tart amíg nem büfizik. Függõlegeshelyzetben tartva ütögetés nélkül is mûködik. :-) Ahogy érzed. Azzal hogy picit ütögeted vagy simogatod nem lesz baja.Ha 15-20 percig nem büfizne akkor is leteheted csak arra figyelj hogy oldalán feküdjön és kilegyen pócolva. Nehogy el dõljön.
Mint egy "krumpliszsákot" a válladra veszed, a gyomrocskája, gyomorszája a válladon legyen, így tuti kijön a büfi, legalábbis nálunk így mûködik. Meg így is lehet paskolni a popsit, simizni a hátát. Többször meg is emelheted és visszateheted a válladra, az is ki szokta hozni a büfiket.
Nekem csecsmõs nõvér tanította, és mind a négy gyerekemnél bejött a technika. Én csak óvatosan símogattam, néha picit paskoltam, aztán elvette a nõvér, és elmagyarázta, hogy ha azt akarom, hogy normálisan kijöjjön, akkor csak paskoljam egy kicsit erõteljesebben. Nem kell szétverni a gyerek hátát, de hatékonyabb, ha egy KICSIT erõsebben csinálod. Remélem jól le tudtam írni.:) ))

Hogy kell pontosan jól büfiztetni, milyen pózokban és mennyi ideig, h kevesebbet bukkjon és jól érezze magát?

Legjobb válasz: Függõlegesen, hogy a fejecskéje a válladdal legyen egy szintben. Vagy a hasadra fekteted(nekem így könnyebben büfizik). Általában 10-15 perc elég szkott lenni. 5 hetes baba anyukája

Függõlegesen, hogy a fejecskéje a válladdal legyen egy szintben. Vagy a hasadra fekteted(nekem így könnyebben büfizik). Általában 10-15 perc elég szkott lenni. 5 hetes baba anyukája

Miből lehet tudni, ha a baba hasra fektetem le aludni, hogy csak hiszti vagy büfizni kell és bukni fog Miből lehet tudni ha már nem kell büfiznie? Ti meddig szoktátok büfiztetni?

Most próbálom egyedül alvásra szoktatnia 4 hónapos kislányomat és büfiztetés közbe elalszik néha a vállamon.

Legjobb válasz: Az én lányom is szokott ilyet csinálni, én ilyenkor felveszem, hátha büfizik, és utána leteszem. Általában kijön a büfi és utána megnyugszik. Kicsit ütögesd meg a hátát akkor jobban feljön a levegõ neki.

Az én lányom is szokott ilyet csinálni, én ilyenkor felveszem, hátha büfizik, és utána leteszem. Általában kijön a büfi és utána megnyugszik. Kicsit ütögesd meg a hátát akkor jobban feljön a levegõ neki.
nEKEM EGY ÖREG DOKTOR NÉNI AZT MONDTA, HA 5 PERC, bocsi, szóval ha kb 5 percig nem büfizik, akkor tegyem vízszintes állásba (lefekteted vagy a karodon) és aztán vegyem fel, ha ezután sem büfizett akkor már nem kell neki. Az én kisfiam már lassan 7 hónapos, nem mindig büfizett, mondjuk nem is bukott, csak mostanában, hogy annyit jön-megy rögtön szopi után, hiába büfizett ;)
Igen, mert ahogy kapálózik a kis gyomrából jön a levegõ, és az maga elõtt tolja a kajcit, ami utána van.Én addig sétálok vele amíg nem sikerül, persze ha kb fél óra is akár eltelt és nem akkor hagyom, ezért elõfordul amit írtál nálunk is , s még sokaknál is.Vagy úgy tedd le hogy mélyen aludjon s ha felébred büfi, vagy ezt ahogy tapasztalod, addig ne hagyd amíg nem büfizik, igazából ahogy eddig szokta, ha sok idõ kell neki akkor hagyd, sétáljatok beszélj neki.

Ma adtam először krumplipürét ebédre babámnak. Kell utána büfiztetni? Honnan tudjam hogy utána még mennyi tápszert egyen? Mert ugyebár még nem eszik egy teljes adagot.

Adtam neki utána tápot is, megitta mindet, de utána kijött bel?le. Szerintem azért, mert ugyebár valamennyire jól lakott a krumplival.

Legjobb válasz: tud egyedül büfizni? mert ha nem csak ki kéne jönnie a levegõnek akár tápit eszik akár fõzeléket, nem igaz? tápit meg ne adj neki egy adagot ha elõtte adsz neki mást is, a krumpli meg eleve laktató, szénhidrát dús étel. gondolom tápival törted össze a krumplit, akkor meg pláne :)

tud egyedül büfizni? mert ha nem csak ki kéne jönnie a levegõnek akár tápit eszik akár fõzeléket, nem igaz? tápit meg ne adj neki egy adagot ha elõtte adsz neki mást is, a krumpli meg eleve laktató, szénhidrát dús étel. gondolom tápival törted össze a krumplit, akkor meg pláne :)
A kérdező hozzászólása: Teljesen kezdõ vagyok, elsõ baba, elsõ fõzelék.
A krumpli-tápszer kombinációt a lányom is kihányta böfi közben. Azóta nem kapott, csak vegyesen, pl. cukkini-krumpli, répa-krumpli.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!