Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell az orosz (26 db)

Japan a masodik vilaghaborut megnyerhette volna (Nemetorszag nem erdekel, de ha kell egyutt, ha kell az oroszokkal szovetkezzen-hipotetikusan)? Hogy birta volna Kinat es Amerikat terdre kenyszeriteni?

A kerdes adott. Milyen modon nyerhette meg volna Japan a masodik vilaghaborut, vagy megtartani a zsakmanyolt teruleteit?

Legjobb válasz: Ha Pearl Harbort nem csak megkóstolják hanem kiszedik a partmenti katonai stb épületeket plusz bent horgonyoznak a hajók akkor bajban lett volna az USA. Ha Németország megnyeri az angliai csatát, mert megmarad az eredeti tervnél, és nem kapkod akkor Nagybritannia is elesik, így az afrikai haderõ is értékét veszti. Rommel csatlakozik a Németekhez északon, megvárják míg elmúlik a tél, és megtámadják a Szovjetúniót. Amerika nem tud mit tenni mert nincs flottája amivel szállítani tudná a katonákat, repülõket így gyakorlatilag el van szigetelve. Ha a harcba becsatlakozik Japán is a Szovjetúnió elesik, Amerika meghunyászkodik, és nem meri ledobni az atombombát mert a Japán, Német, Olasz sreg ugorna a nyakára. És eljõ egy szebb kor...

Ha Pearl Harbort nem csak megkóstolják hanem kiszedik a partmenti katonai stb épületeket plusz bent horgonyoznak a hajók akkor bajban lett volna az USA. Ha Németország megnyeri az angliai csatát, mert megmarad az eredeti tervnél, és nem kapkod akkor Nagybritannia is elesik, így az afrikai haderõ is értékét veszti. Rommel csatlakozik a Németekhez északon, megvárják míg elmúlik a tél, és megtámadják a Szovjetúniót. Amerika nem tud mit tenni mert nincs flottája amivel szállítani tudná a katonákat, repülõket így gyakorlatilag el van szigetelve. Ha a harcba becsatlakozik Japán is a Szovjetúnió elesik, Amerika meghunyászkodik, és nem meri ledobni az atombombát mert a Japán, Német, Olasz sreg ugorna a nyakára. És eljõ egy szebb kor...
Sehogy.
"A kerdes adott." Igenis értettük! Jelentjük ez egy hülye kérdés!
Az oroszok talán jelentettek volna veszélyt Amerikára nézve, de így önmagában Japánnak esélye sem lett volna.
Persze ez ilyen egyszerû lett volna, csak Hitleréknek nem jutott eszükbe. Bezzeg nekünk! Ha Pearl Harborban ott lettek volna az anyahajók, akkor is csak lassítani tudták volna az USA-t. Ugyanis csak a Csendes-óceáni flotta hajói pusztultak volna el. Attól még az Atlanti óceánon bõven jutott volna hadianyag, ember az európai hadszíntérre. Ebbõl a szempontból tényleg külön lehet választani a két hadszínteret. Érdemi segítséget nem nyújtottak egymásnak. Japán már a harmincas évek végén bekóstolta a Szovjetuniót, sikertelenül. Amerika gazdasági potenciálja, hatalmas emberanyaga bõven elég volt mindkét fronton a gyõzelemhez, még a bombák nélkül is. Legfeljebb lemondanak a Japán anyaország elfoglalásáról. Egyszerûen elszigetelik azt.
voltak jó kis csaták az anyahajókról felszálló repülõgépek között.tordedóvetõk, bombázók, vadászgépek küzdöttek tömegesen.ezek a harcok sima amerikai gyõzelmet hoztak. azonkívül japán nyersanyaghiánnyal küszködött, jóval nagyobbal mint a németek tehát esélye nem volt amerikával szemben.
Miért nem érdekel Németország? Egyedüli államként is Évekig Potenciális befolyással bírt az egész világra, fejlettségben is mindenhogyan...ahhoz ma ilyen kényelmesen éljél , kezet csókolhatsz a németeknek, te csicska.
Japán és Oroszország ellenségek voltak 2. világháborúban, hogyan szövetkeztek volna? TFH valahogyan mégis; Japán haderõnek nem volt esélye az amerikai ellen. Oroszok sem mentek volna sokra, mert atombomba csak USA-nak volt készen.
Pont a Japánok miatt bukta No. és Japán a második világháborùt, mert Japán megtámadta az USA-t, és nem a SzU-t támadta, ezzel segítve a németeknek.

Hogy van az oroszul, hogy "én pici prokariótám"? Hogy kell kiejteni?

Legjobb válasz: Nem biztos, de lehet, hogy így: Мой крошечны 81; прокарио 90; - moj krosecsnij prokariot

Nem biztos, de lehet, hogy így: Мой крошечный прокариот - moj krosecsnij prokariot
Úgy néz ki, hogy valóban ez a helyes válasz: М о й __ к р о ш е ч н ы й __ п р о к а р и о т
A kérdező hozzászólása: ezer köszönet! :D

A kőszívű ember fiai könyvből azzal a címel kell fogalmazást írni hogy út az orosz vadonban. Valaki nem tudna segíteni?

fogalmazás

Legjobb válasz: Egy kis biztatással, hogy milyen szép feladatot kaptál. Érdemes dolgozni rajta, hajrá!

Egy kis biztatással, hogy milyen szép feladatot kaptál. Érdemes dolgozni rajta, hajrá!
Segítek, bár többször is leírtam ezt a fogalmazást már, Farkaskaland címmel, mert arról van szó. Baradlay Ödön a cári Oroszországban, Szentpéterváron tartózkodik apja utasítására. Amikor Baradlay Kazimír meghal, édesanyja levelet ír neki, amelyben hazahívja Magyarországra, hogy a családi birtok irányítását átvegye, mint a legidõsebb testvér. Ödön anyja kérésére azonnal indulni akar, barátja Ramiroff Leonin azonban óva inti õt, hogy felkészületlenül keljen útra . Csikorgó hideg, hatalmas hó, fagy és jég mindenütt, az utak csak trojkával, a három ló által vontatott szánnal járhatóak. Ödön és Leonin a szánt jól megpakolva élelemmel, meleg ruhákkal, és minden eshetõségre felkészülve fegyverrel is, elindulnak a hófödte, szinte járhatatlan utakon. A kocsis szélsebes iramban hajtja a lovakat. Alig tesznek meg néhány kilométert, hatalmas, kavargó hóviharba kerülnek. Éppen csak elmúlik fejük fölül a veszély, azonnal egy másikkal találják szembe magukat. Éhes farkascsorda veszi üldözõbe õket. A kocsis iszonyatos vágtában hajtja a lovakat, bár azok maguktól is száguldanak, hiszen érzik az életveszélyt. Leonin az egyik, Ödön a másik oldalról lövi puskájával a fenevadakat. Csak lélegzetvételnyi szünet következik, amíg az éhes farkasok egymás tetemeit felfalják, a többiek tovább üldözik az utazókat. A szán egy váratlan és láthatatlan hóbuckában felborul, a két fiatalember kikászálódik az összeroncsolódott jármû alól. A lovak megszabadulva a szán roncsaitól, õrült iramban tovaszaladnak, a farkasok utánuk vetik magukat. Néhányan az emberekre fenik a fogukat továbbra is. Ödön és Leonin korcsolyát csatolnak a lábukra, és az eléjük táruló Dnyeper folyó jegén próbálnak egérutat nyerni üldözõik elõl. Egy ideig sikerrel veszik fel a versenyt az éhes állatokkal, hiszen azok a befagyott folyón nehezebben haladnak, talpaikat felsérti a jég. Baj történik ! Leonin korcsolyaszíja elszakad, a farkasok pedig azonnal körülveszik. Ödön élete kockáztatásával barátja segítségére siet, és késével tartja távol a farkasokat, amíg Leonin megjavítja korcsolyáját. Tovább suhannak a folyó jegén, már-már úgy tûnik, megmenekültek. Ebben a pillanatban Ödön eltûnik egy halászok által vágott lékben barátja szeme elõl. Leonin azonnal Ödön után ugrik a jeges vízbe, s kimenti õt a jég fogságából. Eszméletlenül, fagyott ruházattal és testtel sikerül a halászok segítségével kihúzni Ödönt a partra. Szakértõ kezek veszik azonnal gondozásba az ájult férfit, meleg, fedett helyre szállítják mindkettõjüket. Ödön sokáig lábadozik a kaland után, Leonin ír levelet a fiú édesanyjának, tudatva a történtekrõl, s arról, hogy felépülése után azonnal folytatja útját Magyarországra. A két jó barát kölcsönösen menti meg egymás életét, bizonyítva ezzel bátorságát, rátermettségét, és igazi, önzetlen szeretetét a másik iránt. A saját szavaiddal fogalmazd át, rövidítsd le, ha túl hosszú volna ! Szia !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Nem ismer valaki olyan oldalt ahol az van leírva hogy az orosz betuket hogyan kell kiolvasni? Vagy leírná nekem valaki?

Legjobb válasz: Erre gondoltál?: http://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_%C3%A1b%C3%A9c%C3%A9 http://www.orosznyelv.com/orosz-nyelvtanulas/orosz-alapfok/a..

A kérdező hozzászólása: koszonom :D
Hallgasd meg ebben a szótárban: http://orosz-szotar.hu/ Nem elég tudnod, hogy a betûket hogyan kell kiolvasni, szavakban is érdemes meghallgatni. Pl. az o betût legtöbbször a-nak ejtik. Kivéve, ha ez a hangsúlyos magánhangzó.

Honnan lehet tudni, hogy az oroszban mikor kell lágyító jelet rakni?

Mert pl. a t után a lágyítójel ty lesz, de van sok olyan szó amiben az p, sz, b, v után van. Ezeket hogyan kell kiejteni? Máshogy mintha nem lenne ott a lágyságjel? Ugyanez a helyzet a kemény jellel is?

Legjobb válasz: Azt,hogy mikor és hogyan használod inkább ne tanulgasd külön. Sokkal könnyebb ha nem ezzel foglalkozol, hanem egyszerûen csak megtanulod az adott szót kiejteni. Vannak az orosz nyelvnek nehezebb nyelvtani részei is. A lágyjel az elõtte álló mássalhangzó lágyságát jelzi, a zs, sá, cs, s elõtt nincs jelentõsége mert ezeket keményen ejtjük. A lágyságjelzõ betûk (já, jó, je,ju,ji) elõtt egyben elválasztó jel szerepét is betölti, azaz az elõtte álló lágy mássalhangzócsoporttól. A keményjel azt jelzi,hogy az elõtte álló mássalhangzót( kivétel a sz, z) keményen kell ejteni. Ezenkívül a keményjel is elválasztó jel szerepét, azaz elválasztja a megelõzõ kemény mássalhangzót a következõ ( j+magánhangzó) hangcsoporttól. Ez van a nyelvkönyvben. Csak sajnos cirill betûkészlet híján nehéz visszaadni az orosz betûket.

Azt, hogy mikor és hogyan használod inkább ne tanulgasd külön. Sokkal könnyebb ha nem ezzel foglalkozol, hanem egyszerûen csak megtanulod az adott szót kiejteni. Vannak az orosz nyelvnek nehezebb nyelvtani részei is. A lágyjel az elõtte álló mássalhangzó lágyságát jelzi, a zs, sá, cs, s elõtt nincs jelentõsége mert ezeket keményen ejtjük. A lágyságjelzõ betûk (já, jó, je, ju, ji) elõtt egyben elválasztó jel szerepét is betölti, azaz az elõtte álló lágy mássalhangzócsoporttól. A keményjel azt jelzi, hogy az elõtte álló mássalhangzót( kivétel a sz, z) keményen kell ejteni. Ezenkívül a keményjel is elválasztó jel szerepét, azaz elválasztja a megelõzõ kemény mássalhangzót a következõ ( j+magánhangzó) hangcsoporttól. Ez van a nyelvkönyvben. Csak sajnos cirill betûkészlet híján nehéz visszaadni az orosz betûket.

Az assains creed 3-ban hogyan kell beállítani a magyar feliratot? Biztos olyanom van mert rá van írva a cdre, de nem értek semmi mert minden orosz . Nagyon megköszönném a segítséget .

assasins crred 3 , xbox 360 , orosz , játék ,

Legjobb válasz: mivel xbox így valószínüleg a játék beállításában kell kereseni! Ha orosz a menü akkor talán a субтитр-ben kell kereseni vagy valami hasonló nevûben!

mivel xbox így valószínüleg a játék beállításában kell kereseni! Ha orosz a menü akkor talán a субтитр-ben kell kereseni vagy valami hasonló nevûben!

Írnátok orosz káromkodásokat? Barátom orosz és néha káromkodik, de sosem tudom, hogy mit pedig vicces lehet :D Fordítóba hiába próbálom beírni, azt se tudom hogy kell leírni :/

Legjobb válasz: miért nem kérdezed meg töle, hogy mit jelent? a francia barátom is mindig káromkodik..de ö elmagyarázza

miért nem kérdezed meg töle, hogy mit jelent? a francia barátom is mindig káromkodik..de ö elmagyarázza
Tud magyarul a barátod? Mert akkor tényleg el is tudja magyrázni
A kérdező hozzászólása: Nem mondja meg, csak poénkodik, hogy az nem nekem való. Szerintetek miért itt kérdezem meg? Most komolyan... :D
Job tvoj maty

Miért kell nekünk a külföldi befektetőkre várni, támaszkodni? És miért kell nekünk úgy táncolni, ahogy az EU fütyül? OV az Oroszokkal kapcsolatban azt mondta, hogy partnernek kell hogy tekintsenek, és az EU minek kell hogy tekintsen?

Legjobb válasz: Mindent poton pénzért privatizáltak külföldieknek és ettõl lett a gazdaság függõ a külföldiektõl. Tagjai vagyunk az EU-nak de nem a teljesjogú tagjai és ezért azt csinálnak velünk amit akarnak. Az EU a tagjának tekint minket, de(mint írtam) nem vagyunk teljesjogúak. :)

Mindent poton pénzért privatizáltak külföldieknek és ettõl lett a gazdaság függõ a külföldiektõl. Tagjai vagyunk az EU-nak de nem a teljesjogú tagjai és ezért azt csinálnak velünk amit akarnak. Az EU a tagjának tekint minket, de(mint írtam) nem vagyunk teljesjogúak. :)
Ja, és lehetne Észak-Korea a példaképünk! Ott pontosan így mennek a dolgok.
Azért mert a rendszerváltás óta Magyarországon a piacgazdaság rendszere van életben, ami arról szól hogy akinek van pénze az befekteti. Magyarország pedig nincs olyan helyzetben hogy hatalmas tõkefeleslege lenne, amit be tudna forgatni a magyar gazdaságba.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs igazad. A rendszerváltáskor hatalma állami vagyonunk volt, csak ép, elprivatizálgattuk. Azóta is a nyugati befektetéseket támogatjuk sok ezer milliárdal évrõl évre, a saját nemzetgazdaságunk helyet. Olyan piacra kerültünk ami szinte leszabályoz bennünket, és olyan elkötelezettségeket szolgálunk amik kifejezetten ártanak. Van termõ területünk, van humán forrásunk, és lenne annyi tõke is hogy fordítsunk, csak az akarat hiányzik, hisz akkor ki is tömné a politikusok zsebét? Az a kis vállalkozó? Azt kötve hiszem.
A kérdezõ saját maga meg is válaszolta a feltett kérdést. Egyetértek vele.
A kérdező hozzászólása: Mi közünk nekünk É-Koreához? Az USA ban nincs annyi multi mint nálunk!
Észak-Korea sem cimborál se az USA-val, se az EU-val. Ott sincs annyi multi. Õk is lerombolták a kereskedelmi tévéket, liberalizmus nuku. Nincs cigánybûnõzés, és erõs a nemzeti öntudat. Stb-stb. Jobbikosoknak maga a paradicsom!
akkor menjenek ÉKoreába Vonáék, vagy Iránba. :) mi szabadság pártiak vagyunk.
A külföldi befektetõkre támaszkodunk mert munkahelyeket teremtenek és élénkitik a gazdasságot az Eu pedig nem szól bele a tagok belügyeibe.

Az ELTE BTK-n szlavisztika szakra, orosz szakirányra szeretnék menni. Elvileg nem feltétele, hogy beszéljem az adott nyelvet, és nyelvvizsga sem kell hozzá. Mennyi háttértudás kellene mégis ide?

Legjobb válasz: Ha oroszos témákra gondolsz, akkor semmilyen, mivel nem kell hozzá se nyelvvizsga, se érettségi. Nyilván alapmûveltség kell hozzá, de az amúgy is kell, ahhoz hogy egyetemre menj.

Ha oroszos témákra gondolsz, akkor semmilyen, mivel nem kell hozzá se nyelvvizsga, se érettségi. Nyilván alapmûveltség kell hozzá, de az amúgy is kell, ahhoz hogy egyetemre menj.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszi! csak attól félek, hogyha mégis odamennék, akkor azért nyilván lesznek olyanok, akik már elég jól beszélik a nyelvet, meg lehet, hogy így nekem viszont nagyon nehéz lesz, hogy egyáltalán nem...
Ezzel ne foglalkozz, nem a te hibád (senkié se), ha ezt szeretnéd csináld, csináld ezt, tanulj sokat, és fel tudsz zárkózni! Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!!!!

Kick ICQ 6.2 elsõ szettet autóban hogy kell bekötni? Az oké, hogy honnan kapja a feszültséget, de a hangváltón mit hova kell kötnöm? A leírás vagy orosz vagy kínai szóval ez ki van lõve.

Legjobb válasz: nem találtam róla olyan képet amin látszik a jelzés de ha jól gondolom azon is bal kettõre kötöd az erõsítõrõl a vezetéket,közepén a mélyközép és jobb szélen a magas hangszóró vezetékpár lesz. minden esetre nézd meg a jelzéseket rajta,valahol biztos rajta van a váltón.

nem találtam róla olyan képet amin látszik a jelzés de ha jól gondolom azon is bal kettõre kötöd az erõsítõrõl a vezetéket, közepén a mélyközép és jobb szélen a magas hangszóró vezetékpár lesz. minden esetre nézd meg a jelzéseket rajta, valahol biztos rajta van a váltón.
A kérdező hozzászólása: bal szélen a +12-t kapja az oké. középen a mélyközép kapja a feszüóltséget és jobb szélén van 2 olyan felirat hogy 0db és mellette +3db. De ha erre kötöm a csipogót akkor nem szól csak akkor hogyha a mélyközép vezetékeivel összeérintem. tehát a csipogo is onnan kapja a feszültséget ahonnan a mélyközép?
dehogy onnét, ha onnét kapná akkor õ is meg kapná azokat a frekiket amiket a mély közép kap. a felirat egyébként nem 0db és 3db hanem 0dB és 3dB. nem mindegy hogy darab vagy decibel. nézd végig a teljes rendszered fejegységtõl kezdve hogy nincs e valami elállítva és hogy el jut a hangváltóig az a freki ahonnét már a magas dolgozik /3400hz a keresztezési frekvenciája/, ha el sem jut akkor nem csoda hogy nem szólal meg hiába kötöd be a helyére.
A kérdező hozzászólása: be lett kötve minden, de a csipogót és a mélyközépet 1 kábelre kellett kötnöm, és a 3dB kábelét a csipogó egyik szálára kellett kötnöm és így szol szépen. ez rendben van így?
ha neked az úgy szépen szól akkor rendben van, egyébként meg szerintem marhára nincs. ha arra kötötted rá ami a mélyközéphez megy azon nagyobb amplitúdójú áram megy, kiütheted a kicsit, valamint így meg kapja az alacsonyabb frekvenciát aminek semmi keresnivalója a csipogónál. azt nem értem hogy miért nem úgy kötötted be ahogy a felirat mutatja a váltón. én sajnos nem tudom milyen felirat van rajta mert az én szettem nem icq 6.2 de még csak nem is kicx és képet sem találtam amin látnám de még csak te sem fényképezed le. a lényeg hogy ott van rajta a váltón hogy mit hová kell kötni. In+ bemenet pozitív In- bemenet negatív W+ mélyközép pozitívja W- mélyközép negatívja T+ magas hangszóró pozitívja T- magas hangszóró negatívja
A kérdező hozzászólása: semmi ilyesmi feliratok nincsenek rajta, a csipogót pedig akárhova kötöm nem szólal meg csak akkor hogyha a mély közép vezetékeihez érintem. Akármit akárhova kötök nem szól kivéve ott. Minden lehetõséget meg próbáltam.
akkor ha jól értem a 3pár vezetéknek való helybõl az egyikre nem reagál. nyilván nem azért van rajta hogy üresen legyen, ha garanciás akkor vidd vissza vagy pedig csináltasd meg valakivel de annak mûködnie kell ha meg felelõen van bekötve és a beállítások is jók, tehát a kresztváltó meg kapja a magasabb frekit is. mint már írtam ha az elõrébb valahol már levágtad pl fejegység vagy erõsítõ akkor nem csoda ha nem szól a csipogó hiába kötöd be a helyére.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!