Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell az alábbi mondatot: (23 db)

Hogyan kell az alábbi mondatot lefordítani?

It was ordered by Carl Jacobsen, of The Little Mermaid by the Royal Danish Ballet Company.

Legjobb válasz: Ez igy nem egy teljes erteku angol mondat, de a lenyeg, hogy a Kis Hableany szobrot Carl Jacobsen rendelesere keszitettek, akinek a Royal Danish Ballet Company "Kis Hableany" cimu eloadasa adta az otletet.

Ez igy nem egy teljes erteku angol mondat, de a lenyeg, hogy a Kis Hableany szobrot Carl Jacobsen rendelesere keszitettek, akinek a Royal Danish Ballet Company "Kis Hableany" cimu eloadasa adta az otletet.

Németül, hogyan van az alábbi mondatok helyesen? (ellenõríni kell)

Amikor megérkeztél hozzánk bemutatlak a szüleimnek és a barátaimnak.

Legjobb válasz: Az elsõ két példánál a magyar mondatoknak fuss neki mégegyszer, mert nem túl értelmes. (segítség: 1) múlt idõ-jelen idõ?! 2) most közeli nagyvárosba, Budapesthez közeli nagyvárosba vagy Budapestre, mint közeli nagyvárosba? )

Az elsõ két példánál a magyar mondatoknak fuss neki mégegyszer, mert nem túl értelmes. (segítség: 1) múlt idõ-jelen idõ?! 2) most közeli nagyvárosba, Budapesthez közeli nagyvárosba vagy Budapestre, mint közeli nagyvárosba? )

Hogy kell az alábbi két mondatot passzív módba tenni? Vagyis inkább: mi a mondatok tárgya?

One uses chalk for writing on the blackboard. The waitress brought in the coffee.

Legjobb válasz: Chalk is used for writing on the blackboard. The coffee was brought in (by the waitress).

Chalk is used for writing on the blackboard. The coffee was brought in (by the waitress).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! =)


Francia nyelv. Hogyan kell az alábbi két mondatot kiejteni és mit jelent?

Malheuresement, je ne parle pas tres bien Francais. Mais je serais de mameheuret pour la prochaine fois.

Legjobb válasz: málörõzman zsö nö párl pá tre bjen fransze. me zsö szöre dö mem õr púr lá prosen foá. sajnos nem beszélek jól franciául, de ugyanebben az órában leszek (jövök) majd megint legközelebb.

málörõzman zsö nö párl pá tre bjen fransze. me zsö szöre dö mem õr púr lá prosen foá. sajnos nem beszélek jól franciául, de ugyanebben az órában leszek (jövök) majd megint legközelebb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!! :)
fuj de undorito egy nyelv....
Érdekes a 3/3-as hsz. "Undorító" nyelv? Van, akinek pl. nem "undorító". Bár efféle irgalmatlan ostobaságra alig lehet reagálni...
Mondatok?
A kérdező hozzászólása: Szeretném, ha Péter felhivna. Azt akarom, hogy anya segitsen nekem. Kérd meg õt, hogy vegyen egy tollat. Mondd el nekem, hogy hol van most Gulliver.
I'd like Peter to call me. I want my mother to help me. Ask him to buy a pen. Tell me where Guliver is!

Jó Angolosok! Az alábbi mondatokban, melyik szónak a jelzője a to go/to live (infinitive)? És hogy kérdezünk rá? Hogy kell ezt értelmezni?

I don't believe she's such a fool as to go there He is too old to live on his own.

Legjobb válasz: A kérdésedet nem értem, de lefordítom neked a mondatokat. Fogalmazd ujra a kérdésedet hátha tudok segíteni. I don't believe she's such a fool as to go there / Nemhiszem hogy olyan bolond hogy odamenne. (Itt csajról beszél) He is too old to live on his own. / Túl idõs ahhoz hogy egymaga egyedül éljen. (Itt fiú/férfirõl)

A kérdésedet nem értem, de lefordítom neked a mondatokat. Fogalmazd ujra a kérdésedet hátha tudok segíteni. I don't believe she's such a fool as to go there / Nemhiszem hogy olyan bolond hogy odamenne. (Itt csajról beszél) He is too old to live on his own. / Túl idõs ahhoz hogy egymaga egyedül éljen. (Itt fiú/férfirõl)

Hogyan kell lefordítani az alábbi mondatot? (angol)

Figyelmeztettek, hogy ha még egyszer megsérülök, lehet, hogy soha többé nem tudok rendesen járni.

Legjobb válasz: Tipikus nyakatekert origo nyelvvizsgás mondat. A mindennapi életben nem veszik ilyen halálosan komolyan ezt az igeidõ-egyeztetést. Ebben az esetben szerintem nem kell, mert inkább általános igazság, a föld forog a nap körül-típus, holnap is ugyanaz történik. A második mondat is helyes, csak bizonytalanabb, second conditional. A "to" viszont nem kell, (egy egész mellékmondat elõtt), ha ragaszkodsz hozzá, akkor to the fact that... Menj inkább egynyelvû nyelvvizsgára, ott nincsenek ilyen kényszeredett példák.

Tipikus nyakatekert origo nyelvvizsgás mondat. A mindennapi életben nem veszik ilyen halálosan komolyan ezt az igeidõ-egyeztetést. Ebben az esetben szerintem nem kell, mert inkább általános igazság, a föld forog a nap körül-típus, holnap is ugyanaz történik. A második mondat is helyes, csak bizonytalanabb, second conditional. A "to" viszont nem kell, (egy egész mellékmondat elõtt), ha ragaszkodsz hozzá, akkor to the fact that... Menj inkább egynyelvû nyelvvizsgára, ott nincsenek ilyen kényszeredett példák.
Az "if get" a helyes, mivel külön tagmondat, nem kell idõegyeztetés. Nekem nem tûnik nyakatekertnek. Csak 1 megjegyzés: Ha ez egy különálló mondat, és nincs szövegkörnyezetben, akkor azt, hogy "Figyelmeztettek" én mindenképpen valamilyen passzív szerkezettel fejezném ki. Pl.: "I'v been warned that..."
I've been warned, if I get injured again, I may never be able to walk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek

Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot? "A kizárólag üzemi célt szolgáló tárgyi eszközök, nem anyagi javak beszerzésére, előállítására fordított kiadás a felmerülés évében elszámolható, ha az a 100 ezer forintot nem haladja meg. "

Kiadnám az ingatlanom, adózva. Ha új háztartási gépet/bútort veszek bele, azt leírhatom a lakbér bevételemből?

Legjobb válasz: Igen. Írd bele a szerzõdésbe, hogy bútorozva és x,y háztartási gépekkel adod ki az ingatlant. "Kizárólag üzemi célt szolgálnak azok a tárgyi eszközök és nem anyagi javak, amelyeket a magánszemély önálló tevékenységével (tevékenységeivel) kapcsolatban használ, azokat más célra részben sem használja és üzleti nyilvántartásai ezt egyértelmûen alátámasztják."

Igen. Írd bele a szerzõdésbe, hogy bútorozva és x, y háztartási gépekkel adod ki az ingatlant. "Kizárólag üzemi célt szolgálnak azok a tárgyi eszközök és nem anyagi javak, amelyeket a magánszemély önálló tevékenységével (tevékenységeivel) kapcsolatban használ, azokat más célra részben sem használja és üzleti nyilvántartásai ezt egyértelmûen alátámasztják."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, sajnos így direktbe nem írtuk bele, hogy bútorozott a lakás, de az szerepel a szerzõdésben, bármi bútor/tárgy eltünik a lakásból, a kaució összege felel érte. Remélem ez is elég bizonyíték a NAV-nak, hogy bútorozott az ingatlan.
Azért egy leltári ívet ugye összeállítottatok?

Hogyan kell elemezni (alany, állítmány, tárgy, határozók, jelző) az alábbi mondatot?

Az anyukám egyáltalán nem olyan öreg.

Legjobb válasz: Huuu, de reg volt mar :) Megprobalom, de ne vedd biztosra :) Szoval. 1. Mit allitunk? "nem (van)" oreg. Tehat az allitmany: "nem". 2. Ki nem (van)? "Az anyukám". Alany: "Az anyukam". 3. Milyen ("nem van") az anyukam? "oreg". Jelzo: "oreg". 4. Mennyire nem oreg az anyukam? "egyaltalan (nem) olyan (oreg)". Tehat az "egyaltalan" es az "olyan" hatarozok. Ha tevedek javitsatok ki :)

Huuu, de reg volt mar :) Megprobalom, de ne vedd biztosra :) Szoval. 1. Mit allitunk? "nem (van)" oreg. Tehat az allitmany: "nem". 2. Ki nem (van)? "Az anyukám". Alany: "Az anyukam". 3. Milyen ("nem van") az anyukam? "oreg". Jelzo: "oreg". 4. Mennyire nem oreg az anyukam? "egyaltalan (nem) olyan (oreg)". Tehat az "egyaltalan" es az "olyan" hatarozok. Ha tevedek javitsatok ki :)
Szerintem meg igy: Mit állitunk? - öreg Ki öreg? - Az anyukám Milyen öreg? - egyáltalán nem olyan
A " nem öreg " az állítmány
Az anyukám az alany. Az egyáltalán mennyiségjelzõ. Az olyan minõségjelzõ A nem öreg az állítmány. Elõzõ voltam!
Ezt mi most tanuljuk XD:D Mit állítunk nem öreg Mirõl állítjuk anyukám a többit nem tom de vanak ilyen jelzõk meg ilyesmik :D

Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot?

A gyermeket páros hétvégén szombaton reggel 8órától, délután 16 óráig látogathatja...

Legjobb válasz: 8-16h-ig vele töltheti az idejét.

8-16h-ig vele töltheti az idejét.
Nem attól lesz valaki jó apa, hogy eteti meg pelenkázza a gyerekét. Azt kellene inkább nézni, hogy egyébként szívesen van-e a babával, szívesen beszél-e hozzá, szívesen játszik-e vele. Ha igen, akkor tök mindegy, mennyi idõt tölt vele, a gyerek szeretni fogja.
A kérdező hozzászólása: igen onnan szedtem az egy órát, hogy annyit volt vele. Nem nézem árgus szemekkel mert elmegyek ha õ jön. 8 óra alatt lenne lehetõsége etetni, pelenkázni, altatni de ezek egyikét sem csinálta még, abba amit itt tölt ez mind nem fér bele
Mondjuk engem is zavarna, ha azt nézné az ex árgus szemekkel mit csinálok.
Én a te kérdésedet nem értem. Én apa vagyok, Felneveltem 2 fiút, és van 4 unokám, de soha nem ültem mellettük még egyfolytában 10 órát. Egy olyan apa, aki 2 hetente jön, mit tudna csinálni egy szobában több órán át egy kisgyerekkel? Neki is kellene ennie, WCznie, stb. Másként meg ne a bíróságot bántsd, hogy így oldotta meg a ti problámátokat, amit ti csesztetek el ( legalábbis a baba szempontjából. Szerinted akkor most ez az idõ sok, vagy kevés, vagy mi a bajod vele?
Mármint már most 1 órát tölt vele, vagy honnan szeded az 1 órát?
A kérdező hozzászólása: ezt 4 hónapra szabta a bíróság és a gyerek 15 hónapos korában elviheti magával ha ezt betartja... csak épp ha kéthetente vele tölt 1 órát akkor nem szokik hozzá a gyerek, nem is eteti, nem is pelusozza mert nem akarja hogy ne legyen késõbb étvágya, nem is altatja, vele van pár órát amit sétálnak babakocsiban
" páros hétvégén szombaton reggel 8órától, délután 16 óráig látogathatja" LátogatHATja, tehát nem köteles, csak ekkor van rá lehetõsége. Ronda példával élve olyan ez, mint egy bolt nyitva tartási ideje: a nyitási és zárási idõpont között van lehetõséged bemenni vásárolni, azon kívül viszont nincs. Azt a vesszõt nem tudom, miért írta a bírónõ a két idõpont közé, nem kell oda.
Ha apuka úgy dönt akkor minden 2. szombaton /azaz páros szombaton/ 8-16-h ig vele lehet. Ha apuka igényli és azt akarja akkor igen 8 órát tölt a gyermekkel.
Kedves kérdezõ az utolsó leírta: "Egyszerû: joga van vele lenni 8-tól 16 óráig. De ez nem kötelesség, hanem lehetõség. Ha csak 1 órát van vele, akkor annyit. Ha nem látogatja, az is benne van..." Majd ha nagyobb lesz reggel 8- kor elviszi és 16 -kor visszaviszi.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti! Akkor 8tól 16 ig vele kellene lenni?
"A gyermeket páros hétvégén szombaton reggel 8órától, délután 16 óráig látogathatja... " Egyszerû: joga van vele lenni 8-tól 16 óráig. De ez nem kötelesség, hanem lehetõség. Ha csak 1 órát van vele, akkor annyit. Ha nem látogatja, az is benne van...
8-16 azaz 8 órát mi ezen a nehéz?
A kérdező hozzászólása: miután ezt a döntést hozta a bírónõ én is azt mondtam nincs gyereke
A kérdező hozzászólása: 1 éves
Miért hány éves a gyerek, hogy szokni kell az apát?
Apán múlik az õ döntése.
A bírónõnek sosem volt gyermeke, apukának, meg nem nagyon kell gyermek.
A kérdező hozzászólása: Nem szokott vele beszélgetni, csak tolja magaelõtt a babakocsit, kettesben nem maradnak, ha mégis úgy hagyjuk õket ölbe veszi s jönnek oda ahol vagy anya vagy én vagyok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!