Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell az (20653 db)

Hogyan kell az adóbevallásban feltüntetni a családi adókedvezményt?

Két lánykám van. Az egyik 2 éves, a másik 9. A pici után apuka igénybevette tavaly a családi adókedvezményt, viszont a nagyra nem vettük igénybe. (Most nem taglalnám, hogy miért). Megkaptam már az adóbevallási csomagot, de nem tudom, hogy hol kell érvényesítenem a nagyobbik lányom után járó kedvezményt a tavalyi évre. Azt tudom, hogy egy összegben kérhetem, de nem tudom, hogy hol kell kitölteni. Légyszíves csak olyan írjon, aki valóban hozzáértő, mert már egyéb fórumokon én is jártam. Köszi

Legjobb válasz: A 1153-as számú bevallás 16. sora szolgál a családi kedvezmény feltüntetésére. Ha ebbe a sorba adatot ír be az adózó, akkor a 1153-03 nyomtatványt is ki kell tölteni, ahol a gyerekek adatait kell felsorolni, no meg ennek a nyomtatványnak a (B) jelzésû táblájában nyilatkozni arról, hogy a családi kedvezményt megosztották a szülõk egymás között, vagy sem. A megosztásnál gondolni kell arra is, hogy milyen arányban lenne Nektek kedvezõbb, mert nem mindegy. Úgy kell "belõni" az összegeket, hogy lehetõség szerint mind a ketten visszakapjátok az év közben levont adóelõlegeket. Ez persze függ attól is, hogy minek mennyi volt a bruttó bére egész évben. Két gyermek után a családi kedvezmény annyit jelent, hogy kettõtöknek összesen 1.500.000 Ft-tal kevesebb adóalap után kell adót fizetni. Ha nem tudsz megbirkózni vele, segítek!

A 1153-as számú bevallás 16. sora szolgál a családi kedvezmény feltüntetésére. Ha ebbe a sorba adatot ír be az adózó, akkor a 1153-03 nyomtatványt is ki kell tölteni, ahol a gyerekek adatait kell felsorolni, no meg ennek a nyomtatványnak a (B) jelzésû táblájában nyilatkozni arról, hogy a családi kedvezményt megosztották a szülõk egymás között, vagy sem. A megosztásnál gondolni kell arra is, hogy milyen arányban lenne Nektek kedvezõbb, mert nem mindegy. Úgy kell "belõni" az összegeket, hogy lehetõség szerint mind a ketten visszakapjátok az év közben levont adóelõlegeket. Ez persze függ attól is, hogy minek mennyi volt a bruttó bére egész évben. Két gyermek után a családi kedvezmény annyit jelent, hogy kettõtöknek összesen 1.500.000 Ft-tal kevesebb adóalap után kell adót fizetni. Ha nem tudsz megbirkózni vele, segítek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót :) Igen, eddig én is eljutottam, de a kisebbik lányom után a férjem igényelte meg tavaly, a nagyobbik után pedig nem kértük. Ettõl függetlenül, mindkét lánykát be kell írni, ugye? Én már megkaptam az adóigazolásomat, amin ez szerepel: gyerekek után járó családi kedvezmény 0 Ft. És milyen összeget írjak? Gyerekenként 10ezer forint? Bocs, ha körülmények vagyok, de ez nekem is új :)
Azt, hogy milyen összeget írj be nálad és a férjednél, így nem tudom megmondani. Ahhoz tudni kellene mindkettõtök bruttó bérét (nem a szuperbruttót!), és a levont adóelõlegek összegét. Utána tudok csak számolgatni, hogy melyik megoldás lenne a legkedvezõbb számotokra. Egyébként családi kedvezménynél nem a 10 ezer forint/gyermekkel kell gondolkodni, hanem az adóalapot csökkentõ 62.500, - /gyermek/hó összeggel. Ennek valamilyen szorzata, vagy megosztása fog a 16. sorba kerülni. Hogy milyen, az - mint mondtam - attól függ, kinek mennyi az éves bruttó bére, és a levont adóelõlegek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A férjemé 153ezer forint, az enyém (GYED) 65ezer forint. De ha ezt kitöltöm, akkor vissza fogom kapni a nagylányom után járó összeget? A férjem már pár nappal ezelõtt leadta a papírt, hogy mindkét gyerekre õ kéri a kedvezményt.
Bocsi, de ne keverjük a két évet. Elfelejtettem mondani, hogy 2011. évre vonatkozó bevalláshoz nekem az éves (nem havi) bruttó jövedelem kell, no meg hozzá az összes levont adóelõleg, mindkét fél részérõl. Adójóváírásra jogosultak vagytok mind a ketten, és egész évben, vagy csak egy részében? Ha ezeket tudom, akkor én is meg tudom mondani a családi kedvezmény kedvezõ megosztását a bevallásban. A GYED-et naptári napra számolják ki, tehát annak a bruttó összege sem mindig fix. Attól függ, hogy melyik hónap hány napos. A 2012. évi adóelõlegek levonásánál nem gond, hogy a párod mind a két gyermekre kérte, hiszen így is lesz adóelõleg levonva tõle, mivel az adójóváírás már megszûnt, tehát teljes egészében igénybe tudja venni a családi kedvezményt a két manó után már most. (havi brutt6ó 153.000 Ft-ra számoltam ezt)

Hogyan kell az utolsót?

Legjobb válasz: 4a^2-20ab+25b^2-16 Azt kell ezeknél észrevenni, hogy az eleje ismerõs, aztán majd a végével is lesz valami. Szóval az eleje 4a^2-20ab+25b^2, ami a (2a-5b)² kifejtése. Az a helyzet, hogy ezt: (x+y)²=x²+2xy+y² valamint (x-y)²=x²-2xy+y², ezeket muszáj bemagolni oda-vissza, mert sok ilyen feladatot fogtok kapni, szóval addig kell gyakorolni, amíg rá nem ismersz fordított irányban is. Persze azt is észre kell venni, hogy 4a² az a 2a-nak a négyzete, 25b² meg az 5b-nek, stb. Szóval most eddig ott tartunk, hogy (2a-5b)² = 4a²-20ab+25b², és ahhoz, hogy az eredeti kifejezést kapjuk, még le kell vonni 16-ot. Vagyis ez lesz: (2a-5b)²-16 Most meg azt kell észrevenni, hogy a 16 is négyzetszám, 4². Vagyis: (2a-5b)²-4² Ez pedig ehhez hasonlít: x²-y² Ez a másik nevezetes dolog, amit muszáj fejbõl tudni oda vissza: (x+y)(x-y) = x²-y² Ha ezt alkalmazzuk, ezt kapjuk: (2a-5b+4)(2a-5b-4) Kész a szorzattá alakítás. Szóval a fenti x,y-os nevezetes szorzatokat magold be oda vissza!

4a^2-20ab+25b^2-16 Azt kell ezeknél észrevenni, hogy az eleje ismerõs, aztán majd a végével is lesz valami. Szóval az eleje 4a^2-20ab+25b^2, ami a (2a-5b)² kifejtése. Az a helyzet, hogy ezt: (x+y)²=x²+2xy+y² valamint (x-y)²=x²-2xy+y², ezeket muszáj bemagolni oda-vissza, mert sok ilyen feladatot fogtok kapni, szóval addig kell gyakorolni, amíg rá nem ismersz fordított irányban is. Persze azt is észre kell venni, hogy 4a² az a 2a-nak a négyzete, 25b² meg az 5b-nek, stb. Szóval most eddig ott tartunk, hogy (2a-5b)² = 4a²-20ab+25b², és ahhoz, hogy az eredeti kifejezést kapjuk, még le kell vonni 16-ot. Vagyis ez lesz: (2a-5b)²-16 Most meg azt kell észrevenni, hogy a 16 is négyzetszám, 4². Vagyis: (2a-5b)²-4² Ez pedig ehhez hasonlít: x²-y² Ez a másik nevezetes dolog, amit muszáj fejbõl tudni oda vissza: (x+y)(x-y) = x²-y² Ha ezt alkalmazzuk, ezt kapjuk: (2a-5b+4)(2a-5b-4) Kész a szorzattá alakítás. Szóval a fenti x, y-os nevezetes szorzatokat magold be oda vissza!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most már értem :)

Hol lehet sims 2-höz ruhákat, hajakat, bútorokat stb. -t tervezni, majd hogy kell azt a játékban megjeleníteni?

Ingyen és regisztráció nélkül?

Legjobb válasz: Ez nem olyan egyszerû. Nem úgy mûködik a dolog, hogy egy weboldalon megadsz néhány paramétert, kattintasz egyet, és már kész is az új tárgy, amit aztán betehetsz a játékba. Lehet új tárgyakat készíteni, de ehhez különleges programok kellenek (pl.: SimPE (Microsoft .NET Framework kell hozzá)), és az se árt, ha értesz a programozáshoz. Inkább tudás kell hozzá, mint kreativitás; ismerni kell a játék motorját, és azt, hogy mi hogyan mûködik benne. Kész tárgyakat az internetrõl is le lehet tölteni (a Dokumentumok/EA Games/The Sims 2/Downloads mappába kell õket tenni, ha nincs ilyen, csinálj). A játék eredeti fájljait még véletlenül se módosítsd vagy töröld! Csak olyasmit tegyél, amirõl biztosan tudod, hogy mi lesz a hatása! Ha tudsz angolul, nézz utána az interneten. Egyébként hány éves vagy, milyen nemû (fiú/lány), és mennyire értesz a programozáshoz?

Ez nem olyan egyszerû. Nem úgy mûködik a dolog, hogy egy weboldalon megadsz néhány paramétert, kattintasz egyet, és már kész is az új tárgy, amit aztán betehetsz a játékba. Lehet új tárgyakat készíteni, de ehhez különleges programok kellenek (pl.: SimPE (Microsoft .NET Framework kell hozzá)), és az se árt, ha értesz a programozáshoz. Inkább tudás kell hozzá, mint kreativitás; ismerni kell a játék motorját, és azt, hogy mi hogyan mûködik benne. Kész tárgyakat az internetrõl is le lehet tölteni (a Dokumentumok/EA Games/The Sims 2/Downloads mappába kell õket tenni, ha nincs ilyen, csinálj). A játék eredeti fájljait még véletlenül se módosítsd vagy töröld! Csak olyasmit tegyél, amirõl biztosan tudod, hogy mi lesz a hatása! Ha tudsz angolul, nézz utána az interneten. Egyébként hány éves vagy, milyen nemû (fiú/lány), és mennyire értesz a programozáshoz?
Milkshape 3D programmal megcsinálod a mesh-t. Aztán photoshoppal a textúrákat hozzá. SimPE is kell a beállításokhoz vagy nem tudom már mihez. Rég csináltam. Marha nehéz. Ha egyik progihoz sem értesz bele se kezdj.
Az elsõ vagyok: abszolút egyetértek a második válaszolóval, megfelelõ hozzáértés nélkül sohasem fog sikerülni.


Hogy kell az autókba a mérőket bekötni?

Kaptam szülinapomra az autómhoz ampermér?t, viz és olaj h?mérséklet mér?t, olajnyomásmér?t és egy sima számlapos órát. Mindegyikhez kéne vafy 2-3 kábel de nem tom hova kell kötni ?ket. Részletesen irja már le aki tudja

Legjobb válasz: Általában szokott lenni hozzájuk kapcsolási rajz. Meg kell keresni, annál jobb tippet nem lehet adni. Az ampermérõt az akkumulátor pozitív kábelébe kell bekötni. Borzasztó célszerûtlen dolog ez, mert a vastag kábelt be kell hozni a mûszerfal mögé. A víz- és olajhõmérõnek mérõgomba kell, amire rákötöd. Az órák ugyanis általában egyszerû feszültségmérõk, az igazi nagy trükk a mérõgomba, ami a hõmérséklettel arányos elektromos jelet produkálja. Ezt úgy szokás bekötni, hogy a gomba csak gyújtáson kapjon áramot, a vezetéke megérkezik az órába, az óra testkábelét meg bekötöd valahová. A számlapos órának meg általában állandó 12V és test kell. Az óráknak gondolom, van háttérvilágítása is, ezt a mûszerfal világítására célszerû kötni, hogy azzal együtt világítson. De hogy melyik vezeték mire való az órákon, az egy igen jó kérdés így, látatlanban.

Általában szokott lenni hozzájuk kapcsolási rajz. Meg kell keresni, annál jobb tippet nem lehet adni. Az ampermérõt az akkumulátor pozitív kábelébe kell bekötni. Borzasztó célszerûtlen dolog ez, mert a vastag kábelt be kell hozni a mûszerfal mögé. A víz- és olajhõmérõnek mérõgomba kell, amire rákötöd. Az órák ugyanis általában egyszerû feszültségmérõk, az igazi nagy trükk a mérõgomba, ami a hõmérséklettel arányos elektromos jelet produkálja. Ezt úgy szokás bekötni, hogy a gomba csak gyújtáson kapjon áramot, a vezetéke megérkezik az órába, az óra testkábelét meg bekötöd valahová. A számlapos órának meg általában állandó 12V és test kell. Az óráknak gondolom, van háttérvilágítása is, ezt a mûszerfal világítására célszerû kötni, hogy azzal együtt világítson. De hogy melyik vezeték mire való az órákon, az egy igen jó kérdés így, látatlanban.
általában a dobozban található bekötési ábra..

Ha az elmúlt évben kiskönyvesként dolgoztam, azt hogy kell az apeh felé elszámolni? Egy hónapban 14-15 nap.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy volt-e más adóköteles jövedelmed. Ha nem volt, lehet, hogy adóbevallást sem kell csinálnod (nem tudom, most hány ezer forintig nem kell, ha csak AMKs jövedelmed volt) Ha még kiskönyvbe ragasztgattak, akkor a munkaügyitõl kapott igazolás alapján kell megcsináldod a bevallást, ha már nem a kiskönyves volt, hanem a bejelentgetõs, akkor a munkáltatótól kellett a kifizetéskor igazolást kapnod, és azok összesítése alapján kell megcsinálnod. Ráérsz vele, május 20 a határidõ.

Attól függ, hogy volt-e más adóköteles jövedelmed. Ha nem volt, lehet, hogy adóbevallást sem kell csinálnod (nem tudom, most hány ezer forintig nem kell, ha csak AMKs jövedelmed volt) Ha még kiskönyvbe ragasztgattak, akkor a munkaügyitõl kapott igazolás alapján kell megcsináldod a bevallást, ha már nem a kiskönyves volt, hanem a bejelentgetõs, akkor a munkáltatótól kellett a kifizetéskor igazolást kapnod, és azok összesítése alapján kell megcsinálnod. Ráérsz vele, május 20 a határidõ.

Hogyan kell az USA-ba utazni?

Õszintén szólva nem vagyok egy nagy utazó, csak a szomszédos országokban jártam eddig kb. meg Londonban de ott is ismerőssel szóval nekem semmit nem kellett intézni. Viszont szeretnék az USA-ba eljutni, de fogalmam sincs mit kell intézni vagy hogy. Aki volt már vagy tudja írjon pár infót :)

Legjobb válasz: Elõször nézd ki az úti célt (New York, San Francisco, Los Angeles, Miami), majd keress egy idõpontot amikor aránylag olcsó a repülõjegy, de a célhelyen jó az idõ, és persze te is ráérsz. Legjobb repülõjegy ára általában a KLM-nek és az Air France-nak van. Ezután csináltass piros útlevelet (ha még nincs), és utána kérj ESTA engedélyt. Ez egy egyszerûsített vízum, vagy ahogy nevezik, belépési engedély (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s.. Ha azt megkaptad, akkor vedd meg a repülõjegyet (mivel a repülõjegyek nem visszatéríthetõek, és ha nem kapnád meg az engedélyt,akkor az elveszne). A repülõjegyet megveheted hitelkártyával a honlapjukon, foglalhatod telefonon, és akkor bankban készpénzben kell fizetni, vagy pedig utazási irodában vagy kártyával, vagy készpénzben, de õk kb. 6-10.000 Ft jutalékot rátesznek, így az internetes kedvezõbb. Utána szállást tudsz foglalni egyszerûen a booking.com-on akkor, ha van hitelkártyád, ha pedig nincs, akkor kinézed neked melyik szállás tetszik, és lefoglaltatod utazási irodával és fizethetsz nekik készpénzben. Õk általában 5% jutalékot tesznek rá. Ha tudod mit szeretnél megnézni, akkor ajánlatos azokra megvenni elõre a belépõjegyet, mert sokszor már csak 3-4 napra tudnak adni helyszínen. Ami fontos, hogy beszélj angolul, vagy utazz valakivel aki tud, mert anélkül semmit nem tudsz elintézni. Ha autót szeretnél bérelni, akkor azt a carrentals.com-on tudod a legolcsóbban, és legmegbízhatóbban, azt is mindenképp elõre foglald, mert helyszínen drágább, és a kisebb reptereken el is fogy elõre. Ahhoz, hogy vezethess ki kell váltani önkormányzatnál nemzetközi vezetõi engedélyt, és legalább 21 évesnek kell lenned. Az autóbérlés és a benzin kint nagyon olcsó, jobban jársz autóbérléssel mint vonattal vagy busszal. Egyedül New York ahhoz, ahol a taxi olcsóbb mint a bérlés, de a metró is mindenhova elvisz. Most ennyi jutott eszembe a tapasztalataim alapján, remélem segített.

Elõször nézd ki az úti célt (New York, San Francisco, Los Angeles, Miami), majd keress egy idõpontot amikor aránylag olcsó a repülõjegy, de a célhelyen jó az idõ, és persze te is ráérsz. Legjobb repülõjegy ára általában a KLM-nek és az Air France-nak van. Ezután csináltass piros útlevelet (ha még nincs), és utána kérj ESTA engedélyt. Ez egy egyszerûsített vízum, vagy ahogy nevezik, belépési engedély (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s.. Ha azt megkaptad, akkor vedd meg a repülõjegyet (mivel a repülõjegyek nem visszatéríthetõek, és ha nem kapnád meg az engedélyt, akkor az elveszne). A repülõjegyet megveheted hitelkártyával a honlapjukon, foglalhatod telefonon, és akkor bankban készpénzben kell fizetni, vagy pedig utazási irodában vagy kártyával, vagy készpénzben, de õk kb. 6-10.000 Ft jutalékot rátesznek, így az internetes kedvezõbb. Utána szállást tudsz foglalni egyszerûen a booking.com-on akkor, ha van hitelkártyád, ha pedig nincs, akkor kinézed neked melyik szállás tetszik, és lefoglaltatod utazási irodával és fizethetsz nekik készpénzben. Õk általában 5% jutalékot tesznek rá. Ha tudod mit szeretnél megnézni, akkor ajánlatos azokra megvenni elõre a belépõjegyet, mert sokszor már csak 3-4 napra tudnak adni helyszínen. Ami fontos, hogy beszélj angolul, vagy utazz valakivel aki tud, mert anélkül semmit nem tudsz elintézni. Ha autót szeretnél bérelni, akkor azt a carrentals.com-on tudod a legolcsóbban, és legmegbízhatóbban, azt is mindenképp elõre foglald, mert helyszínen drágább, és a kisebb reptereken el is fogy elõre. Ahhoz, hogy vezethess ki kell váltani önkormányzatnál nemzetközi vezetõi engedélyt, és legalább 21 évesnek kell lenned. Az autóbérlés és a benzin kint nagyon olcsó, jobban jársz autóbérléssel mint vonattal vagy busszal. Egyedül New York ahhoz, ahol a taxi olcsóbb mint a bérlés, de a metró is mindenhova elvisz. Most ennyi jutott eszembe a tapasztalataim alapján, remélem segített.
ESTA engedélyt kell igényelni (14 dollár), két évig érvényes, ezen belül egyhuzamban maximum 90 napot tartózkodhatsz kinn vele, munkát nem vállalhatsz, nem tanulhatsz. Újfajta, "bordó" (ujjlenyomatos) útlevél kell, pénz, oda-vissza repjegy, szállás elõre foglalva.
Repülõjegy a nyugati részre idõponttól függ, õsszel és tavasszal kb. 160.000 Ft, nyáron 250-350.000 Ft. Egy középkategóriás szállás 2 ágyas szobában reggelivel kb. 15.000 Ft/szoba/éj, az étkezés nagyon olcsó, kb. 2.500 Ft/nap ha nem elit étterembe ülsz be, de nem is te fõzöl. Az autóbérlés átlagosan 6.000 Ft/nap, de attól függ milyen típus, és mikor. Plusz belépõjegyek mondjuk $30/nap. Szóval két hét: 670.000 Ft + költõpénz.
A kérdező hozzászólása: Hm az nem is olyan vészes :) Akkor komolyabban is ráállok a témára. Köszi a választ.
Az expedia.com-on szoktam mindig repjegyet, szallast es kocsit berelni. Bar a kocsit megeri megnezni a kulonbozo kolcsonzok weboldalan is, mert van amikor olcsobbak, mint az expedia. Az expedian tovabba olvashatsz velemenyeket a szallasokrol, igy lesz valami fogalmad elore, hgy hova /milyen helyre mesz. Mivel kulfoldi vagy, nincs helyi auto biztositasod, ami meg extra koltsegkent jon a berleti dijra. Kolcsonzotol es auto tipustol fuggoen szamolj kb. napi 9-13 dollart meg a kolcsonzesi dijra ra, ami a helyi biztositas dija. Enelkul nem szabad kocsit berelni, mert ha valami gaz van (akar egy karcolas) akkor csunyan radverik a javitasi koltsegeket. Irj az ismeroseidnek, lehet hogy naluk aludhatsz es akkor a szallasra nem kell kolteni.

Pou Nem tudom h hogyan kell jatszani azzal a pou-s jatekkal ahol 4 kulonbozo szinu pou van es a hangokat kell eltalalni. Hogyan kell azzal jatszani?

Legjobb válasz: Hat "elenekel" egy dallamot, es amikor befejezi, neked vissza kell ismetelned azzal, hogy sorba rajuk kattintasz, ahogy a hangok voltak :) (nezzed a szajmozgast is, ugy lehet konnyebb) memoriafejleszto jatek

Hat "elenekel" egy dallamot, es amikor befejezi, neked vissza kell ismetelned azzal, hogy sorba rajuk kattintasz, ahogy a hangok voltak :) (nezzed a szajmozgast is, ugy lehet konnyebb) memoriafejleszto jatek

Valaki leírja hogy kell ezeket vagy is videot amibe ezeket csinálják mert nem értem hogyan kell az 5 gyakorlatot! Többi lent?

http://www.femina.hu/fogyokura/a_has_fogyasztasa_5_villamgyo..

Legjobb válasz: Le van írva, ezt nem kell magyarázni. Viszont azt kell, hogy a hasizom gyakorlatoktól NEM fog lemenni a zsír, ahhoz diéta és aerob edzés kell!

Le van írva, ezt nem kell magyarázni. Viszont azt kell, hogy a hasizom gyakorlatoktól NEM fog lemenni a zsír, ahhoz diéta és aerob edzés kell!
A kérdező hozzászólása: De nem értem a feladatokat :D amugy nincs zsír a hasamon
Nincs helyi zsírégetés.. ha pedig nincs zsír a hasadon, akkor nem fogyókúrás edzést kellene végezned.. Étkezz rendesen... Hiába edzel akármennyit, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz.

Hogy kell az AVS Video Editorban videót készíteni?

Csináltam egy videót az AVS video editorban, és elmentettem, először AVS video editor formátumba, utána valahogy bajlódtam vele és sikerült VEC formátumba elmenteni, na csak az a kérdésem,hogy VEC formátumú videót fel lehet rakni youtubre?

Legjobb válasz: Szerintem Te valamit nagyon elnéztél, vagy inkább kezdõ vagy videószerkesztgetés terén. Amivel nincs is semmi baj, majd csak bele jössz ,csak gyakorolni kell.Amiket leírtál sajnos azt kell , hogy mondjam, hogy ilyen videó formátumok nincsennek. Az AVS formátumot azt még értem, hiszen az nem más mint a program saját projetct fájlja vagyis az egész munkafolyamatot tudod így lementeni, hogy majd késõbb tudd folytatni, ha akarod. Viszont ezt csak az AVS-sel tudod megnyitni.A VEC-cel viszon feladod a leckét arról fogalmam sincs mi lehet, de az csak egy dolog, én sem tudhatok mindent. Na de komolyra fordítva a szót , Olyat kell keresned , hogy File - Save As..., vagy Render As..., vagy Export... Mindenkép olyat, hogy Te ki tudd választani a megfelelõ video formátumot. Pl. Xvid, DivX, mp4,H264, avi(ezen belül keress egy kodeket), vagy valami épkézláb video formátumot, hagyd a VEC formátumot az nem lesz jó.

Szerintem Te valamit nagyon elnéztél, vagy inkább kezdõ vagy videószerkesztgetés terén. Amivel nincs is semmi baj, majd csak bele jössz , csak gyakorolni kell.Amiket leírtál sajnos azt kell , hogy mondjam, hogy ilyen videó formátumok nincsennek. Az AVS formátumot azt még értem, hiszen az nem más mint a program saját projetct fájlja vagyis az egész munkafolyamatot tudod így lementeni, hogy majd késõbb tudd folytatni, ha akarod. Viszont ezt csak az AVS-sel tudod megnyitni.A VEC-cel viszon feladod a leckét arról fogalmam sincs mi lehet, de az csak egy dolog, én sem tudhatok mindent. Na de komolyra fordítva a szót , Olyat kell keresned , hogy File - Save As..., vagy Render As..., vagy Export... Mindenkép olyat, hogy Te ki tudd választani a megfelelõ video formátumot. Pl. Xvid, DivX, mp4, H264, avi(ezen belül keress egy kodeket), vagy valami épkézláb video formátumot, hagyd a VEC formátumot az nem lesz jó.
Megnéztem neked. Középsõ sor , Produce ikonra kattints, majd klikk a legfölsõ ikonra a File sor elején lévõ képre.Azaz itt kiválasztod , hogy mit is szeretnél, majd klikk a Next ikonra.És elérkeztünk a lényeghez. Profile sor végén klikk a kis négyzetre és kiválasztod a neked szimpatikus formátumot, és az Advancedre ismételten Klikk és beállítod a minõséget.Majd megint Next.Az Output Foldernél kiválasztod, hogy hová mentse.Name vel adsz egy nevet, és Klikk a Create ikonra ezzel indítod a konvertálást.És végezetül még ott van négy kör ahová tehetsz pöttyöt. Lehetõségek: 1.Konvertálás után ne csináljon semmit. 2. Adjon hang jelzést. 3.Zárja be a programot.4. Kapcsolja ki a számítógépet a konvertálás befejezése után.

Hogyan kell az alábbi feladatot megoldani? |x^2-4x-5|+|x-2|=7

Legjobb válasz: Alaphelyzetben 4 eset van: 1. mindkét abszolútértékben levõ kifejezés >=0 2. az elsõ >=0 és a másik negatív 3. az elsõ negatív és a másik >=0 4. mindkettõ negatív. Mind a 4 esetre ki kell számolni, hogy ezek a feltételek mely x-ekre teljesülnek (ez egy-egy tartomány lesz), valamint meg kell oldani az egyenletet a 4 esetnek megfelelõen. Például a 4. esetben mindkét absz. érték negatív, tehát úgy lehet eltüntetni az abszolútérték-jeleket, hogy mindkettõben levõ kifejezés -1-szeresét vesszük. Aztán még meg kell nézni, hogy az eredmény benne van-e abban a tartományban, amelyet fentebb meghatároztunk. Ha igen, akkor az egy megoldás lesz.

Alaphelyzetben 4 eset van: 1. mindkét abszolútértékben levõ kifejezés >=0 2. az elsõ >=0 és a másik negatív 3. az elsõ negatív és a másik >=0 4. mindkettõ negatív. Mind a 4 esetre ki kell számolni, hogy ezek a feltételek mely x-ekre teljesülnek (ez egy-egy tartomány lesz), valamint meg kell oldani az egyenletet a 4 esetnek megfelelõen. Például a 4. esetben mindkét absz. érték negatív, tehát úgy lehet eltüntetni az abszolútérték-jeleket, hogy mindkettõben levõ kifejezés -1-szeresét vesszük. Aztán még meg kell nézni, hogy az eredmény benne van-e abban a tartományban, amelyet fentebb meghatároztunk. Ha igen, akkor az egy megoldás lesz.
Az elõbb egy hasonló feladatot végig írtam valakinek: http://kepfeltoltes.hu/121208/3736267_www.kepfeltoltes.hu_.png Neked az elsõ válaszoló leírta, hogyan kellene számolni, és ellenõrzéshez küldöm a feladat grafikus megoldását: http://kepfeltoltes.hu/121208/3738805_www.kepfeltoltes.hu_.png
A kérdező hozzászólása: Oké. Köszi! De nekem még mindig nem világosak a tartomámányok. Pl. az 1-nél mi lesz? A két gyök 5 és -1. Ezek mit jelentenek?
A szövegem elején "pl. x=0-nál -1 az érték" helyett -9 az érték.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!