Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell aludni, (75 db)

2 hetes a leanykam, hogyan kell aludnia? (hason, oldalt, haton)?

Nem tudom hogyan hagyjam aludni. Haton nem szeretem ha alszik, mert neha vissza-vissza jon egy kis tejcsi, s felek, hogy visszacsuszik s megfullad. Hason pedig azert nem akarom, hogy aludjon, mert allitolag igy kovetkezik be a legtobb bolcsohalal... A korhazban is oldalt aludt, szeret igy aludni, van, hogy 6 oran at elvan igy, am epp ma olvastam egy konyvben, hogy hason jo ha alszanak...

Legjobb válasz: A lányom háton aludt a kezdetektõl. Hason utált lenni. Ki kell próbálni. Azt is tudni kell hogy a hasonfekvés csak egy a sok ok közül ami a bölcsõhalált okozza további okok: sapka, játék az ágyban, nagyon meleg szoba, koraszülött baba, szivbeteg baba, a fiúk esélyesebbek, és az utolsó a hasonfekvés az inkább a fulladás miatt de még mindig könnyebben kijut a bukott tej mint hanyatt. A pocaknak is jobb.. Próbálgasd készithetsz neki elfordulásgátlót törülközõbõl. Hátha összekucorodva jobban alszik majd.

A lányom háton aludt a kezdetektõl. Hason utált lenni. Ki kell próbálni. Azt is tudni kell hogy a hasonfekvés csak egy a sok ok közül ami a bölcsõhalált okozza további okok: sapka, játék az ágyban, nagyon meleg szoba, koraszülött baba, szivbeteg baba, a fiúk esélyesebbek, és az utolsó a hasonfekvés az inkább a fulladás miatt de még mindig könnyebben kijut a bukott tej mint hanyatt. A pocaknak is jobb.. Próbálgasd készithetsz neki elfordulásgátlót törülközõbõl. Hátha összekucorodva jobban alszik majd.
Szia! Én eleinte oldalt altattam, kitámasztottam hátulról, és minden nap másik oldalára forgattam, mert nagyon eldeformálódik a kis bukisjuk. A hason fekvéstõl én is féltem, de eleinte az én kislányom utált hason lenni, szóval ez szóba sem jöhetett. Majd amikor megtanult forgolódni, azóta hason alszik, szinte mindig. Ha ott alszol a babád mellett, szerintem nyugodtan próbáld ki a hason altatást is, én amíg ott aludtam úgyis felébredtem minden mozdulatára. A hason alvás mellett szól még, talán azok a babák nem kelnek fel olyan sûrûn, mert nem ébrednek fel annyira a végtagmozgásokra, de ezt csak olvastam.
Szia! Szerintem oldalt fektesd a babádat egyszer az egyik oldalon, aztán a másikon.Hasra csakis akkor ha mellette vagy és csak nappal.Én is így csinálom.
A kérdező hozzászólása: Minden elalvaskor masik oldalan van. Szoval cserelem az oldalakat... Annyira felek ettol a hason alvastol... De neha fogom ugy is altatni, s olyankor majd mindig lesem :) Koszonom nagyon szepen, hogy leirtatok tapasztalataitokat, szokasaitokat!
Szia!én is így voltam, rettegtem a bölcsõ haláltól.szóval én minden utasítást betartottam:hason csak akkor alhat a baba, ha mellette vagy és csak nappal, ma már azt mondják háton kell altatni, mert állítólag az oldalfekvés is egy ok, és nem szabad egy ágyban aludnia a picurral(nehogy ráfeküdj)Szóval és is altattam az oldalán, de csak keveset.Szinte mindig a hátán aludt.Mikor napközben csucsult, akkor mindig a mellkasomon aludt és ott tettem a hasára.Ma már 9 hónapos és rászokott az oldalt alvásra, de már nem aggódóm annyira, mert már ismerem minden mozdulatát.Szerintem altasd éjszaka a hátán, napközben váltogasd, hol oldalt hol pedig hason altasd, de mindig légy körülötte és figyeld a légzését.
Én soha nem altattam hason. Legtöbbször az oldalára fektettem, és cserélgettem úgy, mint Te. Nagyon sokat bukott, mikor lefektettem, folyt belõle a tejcsi. (ezért is). De ha a hátára fektettem, akkor õ maga fordult az oldalára. Jól csinálod, ne izgulj!

Hogy lehet a babát rászoktatni, hogy éjszaka aludni kell?

A babám 8 hetes lesz, de még mindig sokszor felkell éjszaka, van hogy másfél óránként meg persze még mindig 3 óránkéánt szopizik( van, hogy a 3 órát sem bírja ki). 8 hetes babának hány órát kéne kibírnia evés nélkül éjszaka?

Legjobb válasz: A mienk is épp 8 hetes. A mienk végigalussza az éjszakát. :) 11-éjfél körül szopik egyet utoljára, majd csak másnap 6-8 fele! A trükk, hogy napközben gyakrabban kell szopiztatni és nem kell megvárni a "3 órákat" a gyerek egyen amikor akar, ha valóban éhes. És napközben foglalkozunk vele, este a fürdés után egy kis ringatás kézben, majd szopi és letesszük aludni. És az esetek 99% -ban alszik is!

A mienk is épp 8 hetes. A mienk végigalussza az éjszakát. :) 11-éjfél körül szopik egyet utoljára, majd csak másnap 6-8 fele! A trükk, hogy napközben gyakrabban kell szopiztatni és nem kell megvárni a "3 órákat" a gyerek egyen amikor akar, ha valóban éhes. És napközben foglalkozunk vele, este a fürdés után egy kis ringatás kézben, majd szopi és letesszük aludni. És az esetek 99% -ban alszik is!
az én fiam 4hos és ö is felkel még enni!igaz ö már megvárja a 3-4-5 órát is de 8hetesen ö sem aludt 3óránál tovább!figyeld meg ahogy majd nöl annál többet alszik éjjel!!
A kérdező hozzászólása: Mikor fektetitek le este?
A kérdező hozzászólása: Mennyit alszik nappal a babátok?

Honnan tudják a babák (nem újszülöttek) hogy éjszaka van és sokat kell aludni? Az esti rutinból (fürdés, sötétben csendben evés) vagy alapból bennük van és nem kell mindig mindennek ugyanúgy történni?

Legjobb válasz: nagyon sokszor leírták már, hogy a babáknak más az életritmusuk, nem tudják, hogy mikor "mit kell" csinálni, tehát azt, hogy az éjszaka az alvásé. Ezt az esti rituálék segítségével tanulják meg.

nagyon sokszor leírták már, hogy a babáknak más az életritmusuk, nem tudják, hogy mikor "mit kell" csinálni, tehát azt, hogy az éjszaka az alvásé. Ezt az esti rituálék segítségével tanulják meg.
A kérdező hozzászólása: igen ez oké. de ha már megtanulták akkor ?
Megtanulják anélkül is, fõleg mert mindenki alszik körülöttük. Mondjuk ébredni ettõl még ébredhetnek többször. Nálunk eléggé össze-vissza van a fürdetés a második gyereknél, sokszor inkább de. lefürdetem, amikor a tesó oviban van, és jobban van rá idõm, hogy vele játsszak. Az esti elalvással ezzel együtt sosem volt gondunk.


Hogyan tegyem a reggeleket könnyebbé neki, hogy ne sírjon azért, mert az oviba kell aludnia?

Ma kezdte a bentalvást de már a hétvégén próbáltuk felkészíteni rá ..Ma reggel sírt ,hogy anya gyere értem ..Mit mondjak a kisfiamnak reggelente ,miért nem hozom haza ebéd után ? Nemsokára dolgozni fogok ezért szeretném ha így szokná meg !

Legjobb válasz: Én azt mondtam a fiaimnak hogy el kell mennem bevásárolni és otthon rendet tennem, de uzsi után értük megyek. Nem szabad sokáig ecsetelni a dolgokat hanem gyorsan ott kell hagyni. Oviban is dolgoztam és sokkal gyorsabban hozzászoknak a gyerekek ha nem pátyolgatjuk õket 1 órán keresztül az óvónéniknek is egyszerûbb a dolga. Nálunk bevált az is hogy vihettek itthonról magukkal valamit. /alvókát, vagy ha megengedik az oviban valami játékot/

Én azt mondtam a fiaimnak hogy el kell mennem bevásárolni és otthon rendet tennem, de uzsi után értük megyek. Nem szabad sokáig ecsetelni a dolgokat hanem gyorsan ott kell hagyni. Oviban is dolgoztam és sokkal gyorsabban hozzászoknak a gyerekek ha nem pátyolgatjuk õket 1 órán keresztül az óvónéniknek is egyszerûbb a dolga. Nálunk bevált az is hogy vihettek itthonról magukkal valamit. /alvókát, vagy ha megengedik az oviban valami játékot/

Ha eléri a gyerek a megfelelő kort tényleg meg lehet vele beszélni hogy most aludni kell és befejeződik az altatás?

Arra akarok kilyukadni,ha eddig nem sikerült megoldanom hogy egyedül aludjon el akkor pl ha 2 éves(vagy nem pont annyi) lesz meg tudom neki magyarázni hogy most aludni kell és megteszi egyedül vagy már örökké altatni fogom,sírni hagyni sem bírtuk aludj jól gyermekem és társai semmi nem vált be 14 hós este leteszem és alszik megfelel? ceremónia után de délután hintáztatni kell és ha éjjel felébred akkor is segítség kell neki.

Legjobb válasz: Bár az enyémet nem kell altatni de szerintem ez nem ilyen egyszerû. Ez egy rossz szokás nekik és csak megbeszéléssel nem hiszem, hogy sikerül is leszoknia.

Bár az enyémet nem kell altatni de szerintem ez nem ilyen egyszerû. Ez egy rossz szokás nekik és csak megbeszéléssel nem hiszem, hogy sikerül is leszoknia.
az enyém mindjárt 2 lesz és most kezdtem vele megbeszélni. elég jól haladunk. bekísérem, lefektetem, kijön... ugyanez még 5x, aztán többet nem jön (((: 10 percet várok, bemegyek, betakarom és alszik mint a bunda
Szia! Nekem is 14 hónaposom van és pont erre gondoltam amire te is, hogy eljön az az idõ amikor már megérti hogy egyedül aludnia kell és elalszik. Õszintén szólva én erre várok, mert már nincs erõm mindenfélét kísérletezni, nem vagyunk mi nyulak :) De szerintem egy idõ után megérti mi a helyzet, de lehet csak ezzel nyugtatom magam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utolsó válaszoló szívembõl szólt valahogy így vagyok én is, jó lenne ha valaki még írna akinél hasonló a helyzet mint másodiknál mert az jelzi, hogy meg lehet vele beszélni késõbb az elalvást, akinek van ilyen tapasztalata kérem írjon hogy alakult nála és hogy mennyi idõs volt a picur amikor már megértette köszi

Menyit kell aludnom hogy rendesen nőjek?

14 éves és 174cm vagyok,de szeretnék legalább 180 lenni. általában 8 órát alszom,az elég?

Legjobb válasz: Még sokat. Egy életcélt követni nemes gondolat. S mi kell hozzá? Csupán akarat, mely minden ifjú szívében él, küzdeni bátran egy új életért. Tóth Árpád

Még sokat. Egy életcélt követni nemes gondolat. S mi kell hozzá? Csupán akarat, mely minden ifjú szívében él, küzdeni bátran egy új életért. Tóth Árpád

Az ergonómiai párnának a nagyobb vagy a kisebb részén legyen a nyakam, hogy kell rajt aludni?

Legjobb válasz: Aa nagyobb részén. A kisebb részén pedig a nyaknak kell lenni.

Aa nagyobb részén. A kisebb részén pedig a nyaknak kell lenni.

Mi okozza a nyelőcsőgyulladást, hogyan kell kezelni már inni is fájdalmas és a hátamon sem bírok aludni?

Legjobb válasz: ez a refluxbetegség, kezeltetni kell. jó gyógyszerek vannak már, amivel a fájdalom csökkenthetõ. de egy gyomortükrözés elkerülhetetlen a pontos diagnózishoz. jobbulást.

ez a refluxbetegség, kezeltetni kell. jó gyógyszerek vannak már, amivel a fájdalom csökkenthetõ. de egy gyomortükrözés elkerülhetetlen a pontos diagnózishoz. jobbulást.
A kérdező hozzászólása: De ez el fog múlni nyomtalanul ugye, ha kezeltetem?
A kérdező hozzászólása: köszi hát gyomortükrözés az elég fájdalmas nem? :S
nem, nem fájdalmas, inkább kellemetlen. lidocain sprét fújnak a torokba, szóval a csövet lemenetkor nem érezni, de hányinger az van, mert a gyomor tiltakozik... pár perc az egész, és az orvos látja, hogy agyomor illetve a nyelõcsõ milyen állapotban van. e szerint ír gyógyszert, ami hamarosan hatni is fog. addig is oldalfekvés, és a fejpárna legyen magas, mert a visszafolyó gyomorsav okozza a nyelõcsõ gyulladását, a kaparó, égõ fájdalmat. addig is jók a vény nélküli savlekötõk, Rennie, Alusonil.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Remélem jobb lesz majd mert ez így annyira rossz érzés...
Amikor végleg felébredtél.
Szia! Hasonló helyzetben vagyok én is. Hajnali kettõkor általában ki kell mennem WC-re, de utána mindig visszaalszom és csak reggel 5-kor szólal meg a vekker. Én akkor hõmérözöm. Az a lényeg, hogy mindennap ugyanabban az órában mérd.
a lényege az, hogy minimum négy órát aludj egyhuzamban, utána pedig a lehetõ legkevesebb mozgás, forgolódás után mérd meg a hõdet!!!

Ujjtörés esetén, ha mûtétre kerülne sor, elképzelhetõ olyan, hogy bent kell aludni a kórházban?

Van valakinek esetleg ezzel kapcsolatos tapasztalata? :)

Legjobb válasz: Mit értesz mûtét alatt? Engem altattak, hogy helyre tegyék a csuklómat, aztán felébresztettek, és hazaküldtek. Az öcsémnek drótozták az ujját, hasonló eljárás, felrugdosták, és mondták, hogy viszlát.

Mit értesz mûtét alatt? Engem altattak, hogy helyre tegyék a csuklómat, aztán felébresztettek, és hazaküldtek. Az öcsémnek drótozták az ujját, hasonló eljárás, felrugdosták, és mondták, hogy viszlát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!