Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell adni a vigantolt és (3 db)

Tápszeres babának is kell adni a K és D vitamint? (konakion, vigantol) Hogyan kell adagolni? A védőnő semmit nem mondott.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy kell! Annyi, hogy a K vitamint nem kell 6 hónapos koráig, hanem talán csak 3 ampullát (az enyém felesbe kapta az anyatejet és tápszert és nekünk a 6 ampullát el is kellett használnunk), de a D vitaminnál mindegy, hogy tápszeres vagy sem, alapból napi egy csepp...aztán a gyerekorvos vizsgálata alapján lehet idõvel más adagolást javasol.

Úgy tudom, hogy kell! Annyi, hogy a K vitamint nem kell 6 hónapos koráig, hanem talán csak 3 ampullát (az enyém felesbe kapta az anyatejet és tápszert és nekünk a 6 ampullát el is kellett használnunk), de a D vitaminnál mindegy, hogy tápszeres vagy sem, alapból napi egy csepp...aztán a gyerekorvos vizsgálata alapján lehet idõvel más adagolást javasol.
Csak D vitamint, K vitamint nem. D vitaminból 1-2 cseppet.
A kérdező hozzászólása: csak tápszeres. köszönöm a válaszokat!
Ha a napi tápszermennyiség meghaladja az anyatej mennyiségét, akkor egyáltalán nem kell K-vitamin.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :) szóval kkor K vitaminból egyáltalán ne adjak? valamelyikõtök írt valami 3 ampullát... bocsesz, hogy így értetlenkedem, de nem akarom elrontani... :$
Nem, tápszerbe ne tedd! A legjobb, ha egyszerûen a szájába cseppented.
A kérdező hozzászólása: a vigantol nem patikából van. akkor abból adok napi egy cseppet. a tápiba kell tenni? vagy csak úgy a szájába is cseppenthetem?
K vitamint nem kell, D vitaminból nekünk napi 1 cseppet, de ahogy az orvos mondja. Ez nem a védõnõ feladata, a gyerekorvos írja rá a receptre (meg elmondja szóban is). A gyógyszertárban nem írták rá a dobozra?
Szia. Nekem a doki azt mondta, hogy ha többet kap tápszert, mint anyatejet, akkor nem kell konakion. D vitamin viszont kell naponta!
K-vitamin nem kell, de D-vitamint ugyanúgy adni kell, mint anyatejes babának. Napi 1 csepp.
Off: az nagy baj ha 2szer elfelejtettem neki adni a D vitamint(4 hetes baba, 2hete szedjük) Elég ha csak a szájába csepegtetem? Köszi

Hogy kell be adni a vigantolt és a konakiont?

Ma vagyunk 2hetesek és úgy tudom ma kell elkezdeni..mibe,hogyan adjam be?

Legjobb válasz: Szia! Kiskanállal. Kevés lefejt anyatejjel vagy, ha tápszert adsz neki azzal.

Szia! Kiskanállal. Kevés lefejt anyatejjel vagy, ha tápszert adsz neki azzal.
Én a vigantolt egybõl a szájába cseppentem, amikor sír akkor a legkönnyebb, akonakiont meg kiskanállal.
Szia. Nem írtad, hogy szoptasz-e, de én a mellbimbóra cseppentettem és ugy kezdtem szoptatni, mert a kiskanáltól bokákolt. Ha tápszeres, akkor a cumisüveg végére és ugy add be neki, ivás közben leszopizza róla. Remélem segítettem. Üdv: Csilla
Én is kiskanálla adom mindkettõl. A K vitamint havonta kell már adni, nem hetente! (a tájékoztatóján is már ez van, nemrég változott, még én is hetente adtam eleinte) A d vitaminra egy javaslat, könnyebb, ha folyadékba csöppented, nem a kanálra (én eleinte fordítva csináltam, de nem oldódik, így volt, hogy nem jött fel a kanálról. Tehát a kanálba tejcsi, majd abba a d vitamin csepp)

Kisfiam decemberbe született. A D-vitamint (Vigantol) meddig kell neki adni? És hogy szoktátok beadni? Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Kisfiam decemberbe született.A D-vitamint(Vigantol)meddig kell neki adni?És hogy szoktátok beadni?Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Legjobb válasz: Szia!

Szia!
én úgy csinálom, mint a 9:27-es! Az én babám is elõszeretettel cuppog neki.
Nálunk 2 éves korig kell adni, én a szájába cseppentem. Téli, napsütés nélküli idõszakban kettõ cseppet, tavasszal, nyáron egy cseppet javasolt a gyerekdokink.
Én kiskanálba cseppentek, hozzá egy kis anyatej és így kapja meg.
Elvileg gy van, hogy 1 éves korig, aztán már csak a napsütéshiányos hónapokban. mivel a te babád decemberi, így neked jövõ tavaszig (május, amikor már lazábban lehet öltöztetni, éri a nap)mindenképpen adnod kell. Én eleinte anyatejbe cseppentettem, mert az üveghez nem volt pipetta. Most, amit vettem, ehhez már van, így egyenesen a szájába megy :)
Azt már írták elõttem, hogy meddig kell.Én cumira cseppentem, úgy lenyalogatja.
Szia, a d-vitamint min.1 éves koráig adni kell a babának, én mindig esti fürdésnél (hogy ne felejtsem el) cseppentettem bele a szájába, egész hamar megtanulta és utána már õ nyitotta hogy cseppetsek neki:)
Nekünk is 1, 5 évig kell adni, mert szintén októberben született.Én közvetlenül a szájába cseppentem.Egy ideig kiskanállal adtam, de a fele rajta maradt.
Bocsi!A babám októberben született és nekem a védõnõ azt mondta, hogy 1, 5 éves koráig kell adnom neki a d-vitamint, mert téli baba.Lehet, hogy nektek tovább
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!