Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell adni a vigantolt (6 db)

Miért éppen 2 hetes korban kell elkezdeni adni a Vigantolt? Szoptatós anyukák, ti hogyan adjátok be?

Legjobb válasz: Azért kell csak kéthetes kortól adni a Vigantolt, mert szülésnél a babának egymásra csúsznak a koponyacsontjai és két hét kell ahhoz, hogy az a helyére kerüljön. Nem lenne szerencsés, ha a koponyacsontok "varratainak" összeforrása még a helyére kerülés elõtt történne.

Azért kell csak kéthetes kortól adni a Vigantolt, mert szülésnél a babának egymásra csúsznak a koponyacsontjai és két hét kell ahhoz, hogy az a helyére kerüljön. Nem lenne szerencsés, ha a koponyacsontok "varratainak" összeforrása még a helyére kerülés elõtt történne.
A szájába cseppentek. Már nyitja amikor meglátja az üveget.
Nem marhaság, úgy kell. Már csak azért is jobb így, mert ha esetleg megszalad és nem egy csepp jön, akkor kiöntöd a kanálból és ennyi. Ha a szájába cseppented ezt nem tudod megtenni. Tudom két csepp sem árt a picinek, de folyamatosan nem jó. Kérek mindenkit ne pontozzatok le, de szerintem így jobb.
Kisfiam mindig fürdés után, vacsi elõtt kapja, közvetlenül a szájába cseppentek.
Közvetlenül a szájába, már õ is nyitja, ahogy meglátja az üveget!
Mindenki másképp csinálja. Nem lehet mondani egyik módszerre sem, hogy rossz. Nekem pl kb havonta egyszer van olyan, hogy 2 csepp megy. Inkább az a jellemzõ, hogy félremegy. Ja meg még egy ötlet. Adhatod neki szopi elõtt is úgy, hogy a mellbimbódra cseppentessz egyet.
5-ös és zöld kezet nyomtam Neked is :) 6-os
Ha véletlenül 2 csepp megy, akkor másnap kimarad a vigantol. (van ahol heti 7 cseppet adnak, nem napi 1-et vagy 2-t) Én is a szájába cseppentem. A kanálról nem biztos, hogy az egész csepp bejut a szájába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. (Valahol olvastam, hogy szopis babáknak nem szabad a szájába tenni, hanem kiskanálba kell fejni tejet és abba cseppenteni, de akkor ezek szerint ez megint csak valami marhaság).
Nekem anno a védõnõ azt mondta, hogy azért kanálba fejjek pár csepp tejet, bele a Vigantol, mert a D-vitamin zsírban oldódó, és ugyanígy kellett a K-vitamint is.

Más D-vitamint kell adni a babának 4 hónapos kortól vagy marad a vigantol? Eddig minden nap adtam, most azt mondta a doktornő, hogy csak 5*1-et.4 hónapos a babám.

Legjobb válasz: 10 hónapos a kislányom és a Vigantolt kap, minden nap 1 cseppet.1 éves korig így kell, afölött pedig õsztõl tavaszig, a védõnõnk így mondta.

10 hónapos a kislányom és a Vigantolt kap, minden nap 1 cseppet.1 éves korig így kell, afölött pedig õsztõl tavaszig, a védõnõnk így mondta.
D-vitamin csak egy fajta van a Vigantol. Az adagolásban nem értenek egyet a gyerekorvosok. De az ajánlás az, hogy 1 éves korig minden nap 1 csepp kell 2-3 éves kor között 5x1 csepp (pl hétfõtõl-péntekig) szeptembertõl márciusig-áprilisig (õsztõl-tavaszig) ahogy erõsödik a napsugárzás. Nyáron nem lesz rá szüksége ha kint van a szabadban. Egy két gyerekes dietetikus anyuka
nem tudom honnan veszi ezt a dokid: minden nap kell egy csepp 1 éves korig.
Nekunk 2x1 cseppet irt fel a doki 1 eves koraig, de lehet, hogy a1zert, mert Angliaban lakunk (es itt napsutes nem sok van)

Tápszeres babának is kell adni a K és D vitamint? (konakion, vigantol) Hogyan kell adagolni? A védőnő semmit nem mondott.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy kell! Annyi, hogy a K vitamint nem kell 6 hónapos koráig, hanem talán csak 3 ampullát (az enyém felesbe kapta az anyatejet és tápszert és nekünk a 6 ampullát el is kellett használnunk), de a D vitaminnál mindegy, hogy tápszeres vagy sem, alapból napi egy csepp...aztán a gyerekorvos vizsgálata alapján lehet idõvel más adagolást javasol.

Úgy tudom, hogy kell! Annyi, hogy a K vitamint nem kell 6 hónapos koráig, hanem talán csak 3 ampullát (az enyém felesbe kapta az anyatejet és tápszert és nekünk a 6 ampullát el is kellett használnunk), de a D vitaminnál mindegy, hogy tápszeres vagy sem, alapból napi egy csepp...aztán a gyerekorvos vizsgálata alapján lehet idõvel más adagolást javasol.
Csak D vitamint, K vitamint nem. D vitaminból 1-2 cseppet.
A kérdező hozzászólása: csak tápszeres. köszönöm a válaszokat!
Ha a napi tápszermennyiség meghaladja az anyatej mennyiségét, akkor egyáltalán nem kell K-vitamin.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :) szóval kkor K vitaminból egyáltalán ne adjak? valamelyikõtök írt valami 3 ampullát... bocsesz, hogy így értetlenkedem, de nem akarom elrontani... :$
Nem, tápszerbe ne tedd! A legjobb, ha egyszerûen a szájába cseppented.
A kérdező hozzászólása: a vigantol nem patikából van. akkor abból adok napi egy cseppet. a tápiba kell tenni? vagy csak úgy a szájába is cseppenthetem?
K vitamint nem kell, D vitaminból nekünk napi 1 cseppet, de ahogy az orvos mondja. Ez nem a védõnõ feladata, a gyerekorvos írja rá a receptre (meg elmondja szóban is). A gyógyszertárban nem írták rá a dobozra?
Szia. Nekem a doki azt mondta, hogy ha többet kap tápszert, mint anyatejet, akkor nem kell konakion. D vitamin viszont kell naponta!
K-vitamin nem kell, de D-vitamint ugyanúgy adni kell, mint anyatejes babának. Napi 1 csepp.
Off: az nagy baj ha 2szer elfelejtettem neki adni a D vitamint(4 hetes baba, 2hete szedjük) Elég ha csak a szájába csepegtetem? Köszi

Hogy kell be adni a vigantolt és a konakiont?

Ma vagyunk 2hetesek és úgy tudom ma kell elkezdeni..mibe,hogyan adjam be?

Legjobb válasz: Szia! Kiskanállal. Kevés lefejt anyatejjel vagy, ha tápszert adsz neki azzal.

Szia! Kiskanállal. Kevés lefejt anyatejjel vagy, ha tápszert adsz neki azzal.
Én a vigantolt egybõl a szájába cseppentem, amikor sír akkor a legkönnyebb, akonakiont meg kiskanállal.
Szia. Nem írtad, hogy szoptasz-e, de én a mellbimbóra cseppentettem és ugy kezdtem szoptatni, mert a kiskanáltól bokákolt. Ha tápszeres, akkor a cumisüveg végére és ugy add be neki, ivás közben leszopizza róla. Remélem segítettem. Üdv: Csilla
Én is kiskanálla adom mindkettõl. A K vitamint havonta kell már adni, nem hetente! (a tájékoztatóján is már ez van, nemrég változott, még én is hetente adtam eleinte) A d vitaminra egy javaslat, könnyebb, ha folyadékba csöppented, nem a kanálra (én eleinte fordítva csináltam, de nem oldódik, így volt, hogy nem jött fel a kanálról. Tehát a kanálba tejcsi, majd abba a d vitamin csepp)

Van, aki kihagyta a Vigantolt? Elfelejtette, ritkán adta, nem tudott róla, hogy adni kell, stb.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem se nagyon lehet olyan, hogy valaki ne tudjon arról, hogy adni kell, hisz kötelezõ és egybõl felírják meg mondják is. Természetesen néha én is megfeledkezek róla és 1-1 csepp kimarad, de szerintem az még nem akkora tragédia, különben folyamatosan kapja. :)

Szia! Szerintem se nagyon lehet olyan, hogy valaki ne tudjon arról, hogy adni kell, hisz kötelezõ és egybõl felírják meg mondják is. Természetesen néha én is megfeledkezek róla és 1-1 csepp kimarad, de szerintem az még nem akkora tragédia, különben folyamatosan kapja. :)
Nem hinném, hogy bármi baja lenne, de ha tényleg ilyen sûrûn elfelejted az nem jó.Én is volt, hogy kihagytam 1-1- napot, mert ki ment a fejembõl, de ez nem rendszeres.Próbáld mindennap ugyanabban az idõpontban adni, és akkor megszokássá válik, vagy állítsd be az ébresztõt a telefonodon.
a gyerekorvos kontrollvizsgálatokon úgyis nézi a koponyáját, észrevenné, ha nem megfelelõen csontosodna, és emeltetné a napi adagot. abból tudnád, hogy jobb lett volna rendszeresen adni neki. én azt szoktam csinálni, a egy nap kimaradt, hogy másnap mondjuk reggel is és este is cseppentettem. próbáld meg olyan helyre rakni az üveget, ahol mondjuk etetés vagy pelenkázás közben kezed ügyébe esik, és talán nagyobb az esélyed rá, hogy eszedbe jusson.
Arról tudni kell, olyan nincs, hogy a doki ne mondja, hogy kell! Fõleg az õszi és téli babáknak szokták adni. Nyáron már ott a napocskába a d vitamin.
Volt hogy kihagytam egy két napot, aztán megint egy hétig adtam, megint kimaradt egy nap stb...
állítólag nyugaton már vizsgálják az esetleges nem pozitív hatásait, ott már nem feltétlen adják, én is gyakran elfelejtettem adni...nem feltétlenül jelent rosszat..... én a konakiont nem adtam, mert egyszerûen nem tudtam leszedni az ampulla fejét anélkül h tele legyen üvegszilánkkal......másfél éves múlt a fiam és egyszer volt csak beteg
Jó, ha egy hétig kapta a lányom. 21 hónapos, még mindig szopizik. 5 hósan stabilan ült, 9 hósan járt. Izmos, mozgékony, makkegészséges, sose volt beteg.
A csontfejlödéshez nagyon fontos! Jobb lett volna, ha nem felejted el! Cebiont ismered? Azt is kellene adni, gondolom az is kimaradt.
Sajnos nálunk is elég sûrûn kimaradt a vigantol adása. Pedig én már mindenhova felírtam. Csak az volt a baj, hogy nekem azt mondták szopi elõtt adjam. És nekem meg mindíg utána jutott eszembe. Hülye vagyok ez van! Én is kérdeztem a dokinkat, hogy ilyenkor mi van és azt mondta, hogy ezt az angol kór ellen kapják a babák. És érdekes, hogy pont Angliában nem alkalmazzák. Azt mondta nem gond. Konakionra meg azt mondta, hogy azt csak a szoptatott csecsemõknek kell szedni, mert a tápszerben benne van. Cemibont mi sem szedünk! Egyébként mióta tudom, hogy bármikor beadthatom neki azóta a pelenkázón van majden minden nap vigantolt!
Hát én szinte mindig elfelejtem. Aztán 3-4 nap múlva eszembe jut, akkor adok 3-4 cseppet. Azt mondta a doki, lehetne akár úgy is, hogy hetente egyszer 7 cseppet. Azt én se értem, miért kellene minden nap adni Cebion cseppeket. A konakion meg gondolom a k-vitamin. Na arról még én sem hallottam. Én úgy tudom, legalábbis nálunk a lányaim megkapják injekcióban, kaptak egyszer születésükkor és ezután évente. ? De ebben nem vagyok biztos.
Sziasztok. En Angliaban elek es itt sosem sut szinte a nap es megsem kell adni D-vitamint a babaknak. En azert szoktam adni a lanyomnak, de nem minden nap.
Én is sokszor elfelejtem adni, de szerintem nem lesz gond belõle. multkor megkérdezetm a dokinõt meddig kell ezt adni azt mondta legalább 2 éves koráig és akkor mondta azt is hogy fõleg a nagy babáknak fontos. Mert az én babám egy kicsit nagyobb mint az átlag. A c-vitaminról itt olvastam nekem nem ajánlota senki télen sem. Én a teába teszek mindig citromot, télen meg csavarztam neki ki narancsot.
A Cebiont sem szabad minden nap adni, megterheli a vesét. Ha beteg a baba, akkor igen, egyéb esetben nem szükséges, ez egy gyermekorvos véleménye.
Mi D3 vitamin tablettát kaptunk, mert dokibácsink szerint az jobban felszívódik, mint a Vigantol (ráadásul elég nagy súlyú a kisfiam). Így mi napi fél tablettát teszünk bele az esti tápiba, így tutira megkapja minden nap. A Konakiont nekünk nem kellett adni sosem, mivel tápszeres baba, abban benne van, ha anyatejes lett volna, adnom kellett volna. Cebiont pedig tényleg csak betegség esetére szokta ajánlani a dokink, így még soha nem adtam neki, még csak egy náthája sem volt a 7, 5 hónap alatt.
Szia! Én is sokszor elfelejtettem adni az elején, de amikor megtudtam, hogy a szomszéd kislánynak azért deformálódtak el a lábai mert nem kapta a vigantolt, nagyon odafigyeltem az adagolásra. Nem tudom, hogyha a kislány kapta volna az olajat akkor valóban szépen fejlõdtek volna-e a lábai. Tény, hogy mûteni kellett a kislány lábait, úgyhogy én nem kockáztatok. Az én véleményem az, hogy nem feltétlenül lesz a nem adásból baj, csak ha egyébként is megvan a hajlam, de ha ezt megelõzhetem ennek az olaj adásával, akkor én bizony adom szorgalmasan, mint a kisangyal.
20.46-ra, úgy szeretem az ilyen hsz-eket.... végülis a kötelezõ oltások nélkül is felnõttek száz éve az emberek... sõt, kenyéren és vizen is... de talán nem csupán az a cél, hogy a gyerekek életben maradjanak, hanem az hogy mindent megtegyünk az egészségük megóvása érdekében, és igen, erre egyre több lehetõség van, ahogy a tudomány fejlõdik. A vigantol szerintem is kell a gyerekeknek, persze van, hogy az ember kihagy pár napot, attól még nem lesz bajuk, de azért erre oda kell figyelni.
Utolsónak! Én meg az ilyen "hobby lepontozókat" szeretem! Ha az elõzõ oldal utolsó hozzászólását is elolvastad volna - amit szintén én írtam -, akkor rájöttél volna, hogy ezt csak kiegészítésképpen írtam a hozzászólásomhoz. (most visszamehetsz és ott is lepontozhatsz ha jól esik) Amúgy meg nem azt írtam, hogy ne adja, mert nem kell, csak megnyugtatni szerettem volna a kérdezõt, hogy semmi komoly problémája nem lesz ha néha elfelejti... mindenbe bele lehet kötni!
úgy gondolod a 18%-ot nekem köszönheted? :) velem ellentétben, valóban nagyon sokan lepontozták a válaszodat. Amúgy nem vagyok "hobby-lepontozó", csak az ilyen butaságokra általában reagálni szoktam. bocs.
Úgy gondoltam, hogy azok pontozták le, akik nem olvasták el az összes választ, csak az utolsó oldalt és önmagában valóban butaságnak hangzott, vagy úgy értelmezték, ahogy te, bár egyátalán nem azt írtam. Ennek ellenére azért úgy látom volt olyan is, aki visszaolvasott és hasznosnak ítélte a válaszom. (most épp 30%... bár ez a pontozgatás amúgy sem túl reális, szerintem)
na ebben egyet értünk! :) az lenne a legjobb, ha nem is lenne pontozás, mert soha nem azt tükrözi, hogy egy válasz mennyire hasznos... ezen túl majd elolvasok minden hsz-t mielõtt írok, tényleg csak a másodikat olvastam. csak már nem ez volt az elsõ, "régen is felnõttünk" típusú válasz, és már régóta zavart, bocs, úgy látszik, pont nem jókor írtam ki a magamét..:)
Nem lesz baj, ha néha elfelejted, mindenkivel megesik.A Cebiont nekünk egyáltalán nem kötelezõ adni, esetleg C vitamin hiány esetén.
Ja, és régebben nem is adták egyátalán se ezt, se a K vitamint..., és mégis felnõttünk :-)
A kérdező hozzászólása: Õszi a babám és anyatejes, rengetegszer kimaradt, mindig elfelejtettem beadni neki. Mi baja lesz?
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm!
én mindíg este adom neki, ahogyan a fürdõvízbõl kiveszem, bebugyolálom a törölközõbe és amikor már nyitná sírásra a száját, már adom is neki. Így sose felejtem el. Ha mégis, eszembe juttatja azzal, hogy sírni kezd.
Nem lesz semmi baja ha nem szedi, de azért ne légy ilyen feledékeny.Nõvéremnek 3 gyereke van .Egyiknek se adta.Ma már szinte felnöttek és sose volt semmi bajuk.Nem azt mondom hogy kövesd a példáját!!!Te csak add neki!Biztos jó valamire az is....
Fontos a D-vitamin, vannak akik szerint a felnõtteknek is kéne télen, mikor keveset süt a nap. Lehet hogy nem lesz baja ha kihagyod, de ha mégis? Kár kockáztatni, én is idõponthoz kötöm, a fürdetés után kapja mindig, akkor nem felejtem el.
Bocsi hogy belekérdezek, de a Cebiont mire kell adni? Mert hogy TÉNYLEG LÉTEZIK olyan, hogy nem tud róla valaki.Nálunk pl. nem mondták a Vigantolt sem, innen tudok róla, rákérdeztem a dokinál, hogy akkor most mi van, akkor mondta hogy "ja tényleg".Viszont a Cebiont tényleg nem tudom. Amúgy a Vigantolt én mindig a pelenkázón tartom és fürdésnél kapja a baba.Így nem felejtem el.vagy csak ritkán, de akkor másnap pótolom.
A kérdező hozzászólása: A Cebion folyékony C-vitamin, cseppeket kell adni a gyereknek. 15:03-as. Szerintem ne feltételezz. Nem értem, hogy valaki miért érzi kötelezõnek magára nézve, hogy bunkó legyen.
Angliaban elek, itt nem kotelezo, sot nem is emlitette soha senki hogy adni kellene, pedig 2 gyerekem is van. Szuleteskor kapnak K-vitamin injekciot, ennyi.
utolsó, azért hívják a D-vitamin hiányt angol-kórnak :) ez csak hülye vicc persze, de nem tudtam kihagyni :)
Ez nem vicc, tényleg azért Angol kór! Ott mindig borús az idö, igy a kevés napsütés miatt kaptak az emberek angol kórt! Föleg ott kéne a D vitaminra figyelni!!!
A kérdező hozzászólása: Hm, kedves utolsó, csak nem újságírással foglalkozol? Ott tudnak így ferdíteni... Az igazság ez az "angolkór"-ral kapcsolatban: A betegség eredete a XVIII-XIX század napfényben szegény, füstködös Angliájára vezethetõ vissza. Nagyvárosokban különösen a téli hónapokban a napfény csak elenyészõ mértékben fejtheti ki D-vitamin-képzõ hatását a nagyfokú légszennyezõdés, az épületek árnyékoló hatása miatt. A levegõt szennyezõ anyagok nagyobbrészt azokat a sugarakat szûrik ki, amelyek a leghatékonyabban befolyásolják a bõrben lejátszódó folyamatokat melyek a természetes, vagy "saját" D-vitamin elõállításához szükségesek.
persze néha elõfordul, hogy kimarad de az is, hogy kicsit jobban megnyomom a cseppentõt és véletlenül két csepp is a szájába pottyan. Szerintem nem lesz semmi baja!
:-) Lényeg a lényeg, hogy semmi komoly baj nem származik egy-egy kihagyásból, egyébként meg mindenki adja a vigantolt, anyatejesek a K-vitamint és C vitamint meg szükség esetén! Ja, közben Angliáról meg az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy ott valamelyik oltással kapják a D-vitamin pótlást? (ahogy a K-vitamint is sok helyen szuriban?!) Mert ugye külföldön kicsit mások - lehetnek - az oltások, mint itthon...

Kisfiam decemberbe született. A D-vitamint (Vigantol) meddig kell neki adni? És hogy szoktátok beadni? Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Kisfiam decemberbe született.A D-vitamint(Vigantol)meddig kell neki adni?És hogy szoktátok beadni?Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Legjobb válasz: Szia!

Szia!
én úgy csinálom, mint a 9:27-es! Az én babám is elõszeretettel cuppog neki.
Nálunk 2 éves korig kell adni, én a szájába cseppentem. Téli, napsütés nélküli idõszakban kettõ cseppet, tavasszal, nyáron egy cseppet javasolt a gyerekdokink.
Én kiskanálba cseppentek, hozzá egy kis anyatej és így kapja meg.
Elvileg gy van, hogy 1 éves korig, aztán már csak a napsütéshiányos hónapokban. mivel a te babád decemberi, így neked jövõ tavaszig (május, amikor már lazábban lehet öltöztetni, éri a nap)mindenképpen adnod kell. Én eleinte anyatejbe cseppentettem, mert az üveghez nem volt pipetta. Most, amit vettem, ehhez már van, így egyenesen a szájába megy :)
Azt már írták elõttem, hogy meddig kell.Én cumira cseppentem, úgy lenyalogatja.
Szia, a d-vitamint min.1 éves koráig adni kell a babának, én mindig esti fürdésnél (hogy ne felejtsem el) cseppentettem bele a szájába, egész hamar megtanulta és utána már õ nyitotta hogy cseppetsek neki:)
Nekünk is 1, 5 évig kell adni, mert szintén októberben született.Én közvetlenül a szájába cseppentem.Egy ideig kiskanállal adtam, de a fele rajta maradt.
Bocsi!A babám októberben született és nekem a védõnõ azt mondta, hogy 1, 5 éves koráig kell adnom neki a d-vitamint, mert téli baba.Lehet, hogy nektek tovább
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!