Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a vizes (22 db)

Hogyan kell a vizes citromfagyit készíteni?

Olyat szeretnék, amiben nincs joghurt és tejszin, hanem olyan vizes íz?, de nem szorbet.

Legjobb válasz: szeríntem ugy csináld hogy soksok vitromot lefagyasztasz aztánn.. óó tovább nem tudom..:SS

szeríntem ugy csináld hogy soksok vitromot lefagyasztasz aztánn.. óó tovább nem tudom..:SS
c*
A kérdező hozzászólása: No ebbõl nem lenne citromfagyi, legfeljebb jeges citrom.
neem szerintem ez tökre citromfagyi lesz
Létezik ilyen? Szerintem a vizes dolgok a szorbetek... De lehet, hogy csak én nem tudom.
A kérdező hozzászólása: A curkrászdában ettem már többször citrom fagyit és nincs sem joghurt, sem tejszin íze, olyan vizes íze van. Csináltam már joghurttal és tejszinnel, de teljesen más az bolti.
A kérdező hozzászólása: Találtam egyet, ebben viszont tojásfehérje van, de azt nyersen félek megenni, viszont ez lehet az. Hozzávalók: 0, 5 l víz 20 dkg kristálycukor 1 citrom héja 2 citrom leve 2 tojásfehérje Elkészítés: A vizet a cukorral 10 percig forraljuk, kihûtjük. Belekeverjük a citromlevet (át lehet szûrni) és a habbá vert tojásfehérjét. Fagyasztóban pár óra alatt kész. Idõnként (kb. óránként átkeverjük, hogy homogén legyen az állaga.
Oké, ez meg egy parfé... A tojásfehérját mélyhûtõben kifagyaszthatod, akkor nem kell félni a szalmonellától.

A Dry szárazsampont hogyan kell használni, vizes vagy száraz hajra kell felvinni?

Legjobb válasz: Egyértelmûen száraz hajra. De aztem rá is van írva. Nekem is van, annak nem tudom mi a neve, olyan mint a spray, vagy hajlakk, rá kell fújni a hajra, összeborzolni, hogy a felesleg kimenjen, és kész.

Egyértelmûen száraz hajra. De aztem rá is van írva. Nekem is van, annak nem tudom mi a neve, olyan mint a spray, vagy hajlakk, rá kell fújni a hajra, összeborzolni, hogy a felesleg kimenjen, és kész.
A száraz sampont száraz hajra kell használni. Fõként szõke hajnál hatásos mert abban nem látszik annyira. Lényeg hogy dörzsölt be vele a fejbõrödet aztán alaposan fésüld ki hogy ne látszódjanak a kis fehér sampont darabkák.
Azért száraz sampon, mert száraz hajon kell alkalmazni. Tudomásom szerint a szárazsamponok hintõpor szerû állaggal rendelkeznek. A fejbõrre, hajtõre kell szórni, bedörzsölni, és kifésülni. Épp az a lényege, hogy nem kell hajat mosni, 1-2 napot ki tudsz vele húzni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
pontosan! azért DRY a neveXD én minden nap használom elég régota:D utána törülközövel szoktam megtörölni és ugy már nm látszik a hintöpor(mert ez tul.képp az)


Hogy kell használni a göndötiröhajhabot? Vizes v száraz hajra kell tenni? Simán meg kell száritani? Vagy be kell csavarni! Nekem sehogy nem sikerült:S

Legjobb válasz: Nekem van és én vizes hajra rá teszem, majd kicsit alulról felfelé így...gyûrögetem vagy hogy mondjam....és úgy is szárítom meg..nem fontos becsavarni...de persze, ha egyénit akarsz, akkor akár be is csavarhatod számodra tetszõ méretû csavaróval. Rem segítettem --- :P

Nekem van és én vizes hajra rá teszem, majd kicsit alulról felfelé így...gyûrögetem vagy hogy mondjam....és úgy is szárítom meg..nem fontos becsavarni...de persze, ha egyénit akarsz, akkor akár be is csavarhatod számodra tetszõ méretû csavaróval. Rem segítettem --- :P
Ha egyenes a hajad, akkor nem segít... esetleg csavaróval. Elvileg rendezettebb lesz tõle a göndör haj... Valójában szerintem csak arra jó, hogy ragadjon és bezsírosodjon tõle.
A kérdező hozzászólása: hmm köszönöm a segitséget!!!:)
A kérdező hozzászólása: Ti milyen márkáju habot használtok??

A Hörcsög szereti a tyúkhúrt Vagy egyéb gyomokat Ha szereti, akkor úgy kell megszárítani, hogy ne legyen vizes, vagy úgy, hogy morzsolható, sárga legyen, vagy maradjak a boltinál?

Legjobb válasz: A tyúkhúrt és a füvet nagyon szeretik, de csak azt a füvet, ami puha, és nem olyan érdes a széle. Ha nem szárítod meg, akkor se legyen vizes, mert attól felfúvódik, és meghal. Ebbõl viszont csak pár szálat lehet adni nekik. Ha megszárítod, akkor ne legyen vizes, de ne szárítsd addig, míg morzsolható lesz, hanem csak addig, amilyen a bolti széna állaga. Ebbõl akármennyit adhatsz nekik. Remélem tudtam segíteni!

A tyúkhúrt és a füvet nagyon szeretik, de csak azt a füvet, ami puha, és nem olyan érdes a széle. Ha nem szárítod meg, akkor se legyen vizes, mert attól felfúvódik, és meghal. Ebbõl viszont csak pár szálat lehet adni nekik. Ha megszárítod, akkor ne legyen vizes, de ne szárítsd addig, míg morzsolható lesz, hanem csak addig, amilyen a bolti széna állaga. Ebbõl akármennyit adhatsz nekik. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: De akkor úgy is adható neki, ahogy éppen leszedem a földrõl és megmosom és utánna megszárad?????
Lehet, csak az a lényeg, hogy olyan helyrõl szedd, ahol nincs autóforgalom, meg nem vegyszerezik a talajt!
Semmi baja nem lesz, ha vizes a fû. Gondolj csak bele: attól sem fúvódik fel, hogy iszik, akkor miért lenne baja a vizes fûtõl?! A cseppeket lenyalogatja róla, és a mûvet megeszi. Én már 5-6 éve adok a hörcsögöknek vizes tyúkhúrt, meg gyermekláncfüvet, és még egy sem pusztult el ettõl. Viszont arra figyelj, hogy néhány növény mérgezõ, szóval ne adj nekik olyat, amirõl nem tudod, hogy micsoda. Arra is vigyázz, hogy ne legyen gyomirtózott a növény, mert attól elpusztulnak!
A kérdező hozzászólása: Okés, Köszi a válaszokat, csak még annyit nem nagyon tudok, hogymennyi a mennyiség???
Szerintem ne aggódj a mennyiség miatt... A sajátjaimnak mindig rengeteget adtam, tulajdonképpen nem csak kajaként. Befedtem fûvel meg tyúkhúrral néhány fa "bútorukat", meg ilyen kis dzsumbujokat alakítottam ki nekik, azt nagyon szerették. Amennyi jólesett nekik, annyit megettek, a többit meg meghagyták. Ja , és oda voltak a pitypang leveléért. :)
tyúkhúrt, pitypangot, utilapu, stb nem lesz semmi baja, ha kicsit vizes amikor beadod neki, hiszen gondol bele a természetben is ha megtalálja nem lesz tõle baja. én is adok nekik, de nincs semmi bajuk, eddig minden hörcsögömátlagos vagy annál több ideig élt..(:

Hogy kell berakni a vizes uborkát?

Legjobb válasz: Hova??? Mi az a vizes uborka???

Hova??? Mi az a vizes uborka???
Gondolom a kovászos ubira gondolsz.Berakod egy tiszta üvegbe az ubikat, amit elõzõleg bevagdalsz.Néhány szál kaprt raksz az aljára, a tetejére egy szelet kenyeret.1 liter meleg vizhez 3 dkg sót veszünk ráöntjük az ubira és lefedjük kistányérral.Meleg helyre vagy napra tesszük.Pár nap múlva a leve megzavarosodik, az ubik sárgák lesznek.ekkor átszedjük egy tiszta edénybe, levét leszûrjük és a hûtõbe tesszük.Egy ismerõsöm tököt vágott közé meg sem lehetett különböztetni az uborkától.
Nagyanyám azt a kovászost hívta vizes uborkának, amit eltett télire! Megcsinálta a kovászos ubit, aztán leszûrte, tiszta üvegbe tette, tetejére dobott egy kalmopyrint, lekötötte, dunsztolta, és ment a kamrába! Egész télen volt kovászos uborkája otthon! Amit rögtön megettek, csak azt hívta kovászosnak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm , erre a vizes uborkára gondoltam! Köszi, puszi!
hát ha már vizes, akkor könnyen bemegy ;) és nem a berakás a fontos, hanem ahogy csinálod cica :$
hát asszem a vizes lõszertartó arra jó hogy a vízbõl is lõhess . de nem biztos
A kérdező hozzászólása: Ez igen XD A válaszodtól azt hiszem mosmár mindent tudok. XDD
Azokra a tankokra kell felszerelni amiknek kis páncélja van ergó könnyen séríthetõ a lõszer rekesze. (amitõl lassabban fogsz betölteni vagy akár csak random fel is robbansz). Ez megvédi attól, hogy olyan könnyen séríthessék. Type 58-ra nem nagyon kell. Felszerelés: egyszerûen csak vedd meg és fel is rakja
Azokra a tankokra érdemes felszerelni amiknek könnyen sérül a lõszerrekeszük. De legtöbbször azokra sem, mert van egy olyan képesség a töltõsöd számára amivel kiválthatod és szerelhetsz a vizes lõszerrekesz helyett mást. Sokkal hasznosabb dolgok vannak ennél, mint pl a célzásgorsító, fokozott szellõzés, töltésgorstó. Egyébként mindenhez oda van írva, hogy mire jó te észlény!

A szoptatás előtt, illetve után hogyan kell ápolni a mellet (pl. krémezés, szappanos, vizes lemosás)? Szükséges-e egyáltalán bármit használni?

Legjobb válasz: Szopizás elõtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tõle!

Szopizás elõtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tõle!
Én mindig melegvízzel mostam le elõtte, az be is indította a tejtermelést rögtön. Hideggel ne mosd le. Régen a bórvizet használták, ma is javasolják páran, de az nem szükséges. És van olyan anya is, aki azt állítja, hogy a tej fertõtlenít is és nem kell lemosni szoptatás elõtt. Szoptatás elõtt tehát elég egy tiszta melegvizes lemosás és tiszta (csak a melled törlöd benne) törölközõ. Szoptatás után nem szükséges a lemosás, amennyiben kisebesedik a mellbimbód, saját anyatejedet csepegtetve rá meggyógyíthatod, de használhatsz bepanthent vagy garmastant is sebes mellbimbóra, elõbbit nem szökséges szoptatás elõtt lemosni, de javallott. :) tehát gyakorlatilag csak melegvizes lemosás szopi elõtt :)
Én 2 évig szoptattam, és mindig bórvizzel mostam le.1 üveg elég volt, és nem drága.(Néhány 100ft)Csak le kell vele törölgetni.A lányomnak soha semmilyen szájproblémája nem volt.Se afta, se penész!Szopi után nem mostam le, mindig elõtte!
a garmasztan kremen van, nem tudom mi igaz belole, hogyha szuksege van a mellednek apolasra, akkor kend be egy kis kremmel, és tegyel ra gezt, az segit. szerintem a tej meg a kisbaba nyala is termeszetes, es sokat segit, kis meleg vizes pelussal is le lehet torolni. szerintem ha nincs panaszod, akkor nem igenyel semmi extrat
az én babóm 3 hónapos és anyatejen kívül semmivel nem ápolom a mellem. Amikor kirepedezett az elején, akkor is a tejcsi segített. Nem zuhanyoztatom fürdésnél sokáig a mellemet, mert attól felázik és könnyebben kisebesedik. szájpenésztõl ne félj, mert azt herpesz vírus vagy anyai hüvelygomba okozza. (neten utána tudsz nézni, rengeteg cikk van róla). és a szoptatással kapcsolatban javaslom a http://www.lll.hu oldalt, nagyon hasznos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Tudom buta kérdés, de ezt a sós vizes száj-orr öblögetést, hogy kell csinálni? Sima mezei, házi sót kell feloldani vízben? Miért is jó ez?

Legjobb válasz: Arra gondolsz, amit torokfájás esetén ajánlanak? Igen, azt sima konyhasós vízzel kell csinálni, és hatásos.

Arra gondolsz, amit torokfájás esetén ajánlanak? Igen, azt sima konyhasós vízzel kell csinálni, és hatásos.
Így van, én kb. 2 dl vízbe raktam két kiskanál sót, összekevertem és azzal gargalizáltam, hamar elmúlt a torokfájás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :-)
A gargarizálás nagyon okos dolog sóval! De az orr öblögetést kipróbálásra sem ajánlom! Szétmarta az orr nyálkahártyámat és el voltam dugulva tõle napokig. Azóta SOHA!
Az orros problémát kétféleképpen oldhatod meg: -tengeri vizes orrspray vagy -sós vizes inhalálás. Elpusztítja a kórokozókat, azért jó. Torokfájás ellen, de pl. az ejtõtõ, és késõbb támadni készülõ influenza-kisbigyókat is megöli.
Én anyuékkal 2 l tengervizet szoktam hozatni a nyaralárukról, azt szoktam csöpögtetni az orromba és szuper. 2-3 nap alatt úgy rendbe hozza az arc-homloküreg részt. A tegervíz 1literében 35 g só van, tengerisóból és desztvízbõl készíthetsz te is orrcseppet. Minden jót!
Az orr tisztogatása sós vízzel: a nyálkahártyában megtapadt vírusokat pusztítja el. A férjemnek miota csinálja, megszûnt a horkolása. Mi fültisztító páckikát elõbb a melegíz alá teszük, hogy nedves legyen, aztán öntünk rá konyhasós vizet. Ezzel óvatosan körbe törülgetünk, és melegvízzel öblintünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!