Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a tgyást (91 db)

Hogyan kell a Tgyás-t igényelni?

A munkahelyem Budapesten van, én Salgótarjánban lakok. Még másfél hónapom van hátra szülésig elvileg, de már január óta táppénzen vagyok.Ha a szülés napjától szeretném igényelni akkor mikortól kell az igényt benyújtani? És csak ezért fel kell mennem Pestre? Már elvesztem a sok jogszabály között...:-(

Legjobb válasz: Keresdmeg hol van salgótarjánban államkincstár és oda kell bemenni, kitölteni egy nyomtatványt és beadni a tgyás a szülés elõtti 28nappal igénybevehetõ, tehát most is megigényelheted, ki kell iratnod magad táppénzrõl és az is lehet hogy ezt neked a munkahelyed megigényli, csak fel kell hívjad a munkahelyed bérosztályát és ott megmondják, de ha leadod a tápospapírt, hogy kiírtak akkor szólnod kell a fõnöködnek, hogy nem jönnel dolgozni, hanem tgyást igényelnél és ha nem intézi a munkaügy akkor adják ki a hozzá szükségesigazolásokat.

Keresdmeg hol van salgótarjánban államkincstár és oda kell bemenni, kitölteni egy nyomtatványt és beadni a tgyás a szülés elõtti 28nappal igénybevehetõ, tehát most is megigényelheted, ki kell iratnod magad táppénzrõl és az is lehet hogy ezt neked a munkahelyed megigényli, csak fel kell hívjad a munkahelyed bérosztályát és ott megmondják, de ha leadod a tápospapírt, hogy kiírtak akkor szólnod kell a fõnöködnek, hogy nem jönnel dolgozni, hanem tgyást igényelnél és ha nem intézi a munkaügy akkor adják ki a hozzá szükségesigazolásokat.
!kérdéssel lentebb van ugyan ez, ott megírtam pontosan mi kell hozzá:)
Bocsi 4kérdéssel lentebb..

Második gyereknél hogy kell a tgyást megigényelni?

Lehet vele is 6 héttel korábban indítani mint az első babánál? Kell valami papír a munkáltatótól?

Legjobb válasz: ja, most olvasom hogy 4 héttel lehet korábban, ezt elfelejtettem

A kérdező hozzászólása: ja, most olvasom hogy 4 héttel lehet korábban, ezt elfelejtettem
Ugyanúgy , mint az elsõnél. A szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni. Persze, ha az elsõ gyerek után még jár valami (GYED, GYES), akkor azt le kell mondani.
Lemondod a gyedet vagy a gyest és másnaptól megigényled a tgyást. Akár 28 nappal aszülés idõpontja elõtt is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!

Milyen papírok kellenek a TGYÁS-hoz, hogy még a pici születése előtt megkapjuk?

Köszi a válaszokat!!!!

Legjobb válasz: A TGYÁS-t a munkahelyed kell, hogy intézze elvileg. Ez a nyomtatványa: http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/C5006F9E577F1B46E040A8..

A TGYÁS-t a munkahelyed kell, hogy intézze elvileg. Ez a nyomtatványa: http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/C5006F9E577F1B46E040A8..
egy olyan papír, mint a táppénzes, csak az lesz ráírva hogy betöltötted a 36 hetet, és szülési szabira vehetnek, rajta lesz a kiírt dátum is. én a terhesgondozáson kaptam meg, aztán adtam le a céghez, majd szülés után lett pótólva a születési anyakönyvi kivonat, zárójelentés, tajszám, kórházi igazolás.


Igényelni kell. Nehogy egyszerûbb legyen ennyivel is az élet...
En ugy tudom ujra kell igenyelni
Ha kifizetõhely a munkáltató, akkor õ adja. Elvileg szólniuk kellene, de nekem sem szóltak.
Tesomek is most inteztek, nekik kellett beszerezni a nyomtatvanyt es kitoltve bevittek. Ok sem tudtak, hogy ujra be kell adni, csak amikor nem erkezett atutalas es betelefonaltak , akkor tudtak meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, erre a fizetés nélküli szabira én is kíváncsi vagyok.Miért kell?
Bocs az off-ért: Utolsó, miért kell fizetés nélküli szabit kérni?
A munkáltató köteles elintézni. Más kérdés, hogy van munkáltató, aki tojik erre. De az igénylést a papírok másolatával küldd be a munkáltatódnak, köteles továbbítani az oepnek (vagy intézni, ha kifizetõhely). Ha nem bízol bennük, töltesd ki a munkáltatói nyomtatványt, és a te papírjaiddal együtt vidd be az oep-be. Ne felejts el fizetés nélküli szabit kérni a munkahelyeden (sima levél, 3 sor). Off: miért utalnák automatikusan? Senki nem köteles a gyedet igénybevenni, errõl az oep nem dönthet önállóan.
Ha a munkáltatód elintézi, akkor néhány aláíráson kívül más dolgod nincs. Ha nem, akkor neked kell papírozni. De mindenképpen igényelni kell vagy így, vagy úgy. Nem jön automatikusan. Van benne logika, mert nem mindenki megy GYED-re TGYÁS után. Akkor miért is utalnák automatikusan?
A kérdező hozzászólása: Ja, ja.És nekem kell intézni a papírokat hozzá, vagy ezt is munkáltató adja?
Azért, mert a gyermekgondozási díj csak akkor jár, ha nem kapsz fizetést. Viszont úgy állományban tartani téged, hogy nem kapsz fizetést csak egyféleképpen lehet: ha fizetés nélküli szabadságot veszel ki.

Hogyan kell a GYED-et intézni a TGYÁS lejárta után, ha vállalkozó vagyok?

Hol találom az ehez szükséges formanyomtatványokat, és milyen egyéb papírok szükségesek?

Legjobb válasz: A gyedet a tgyás lejárta elõtt 30 nappal kell megigényelni formanyomtatványon. A könyvelõd nem tud ebben segíteni?

A gyedet a tgyás lejárta elõtt 30 nappal kell megigényelni formanyomtatványon. A könyvelõd nem tud ebben segíteni?

SOS! Hogyan kell kiszámolni azt hogy mennyi a TGYÁS?

nagyon sok gondom van a munkaadómmal.Hol nem utaltak pénzt holpár ezer Ft, és most egyre kevesebbet.Egy OEP-es vizsgálat alól kimosták magukat már.A történet lényege, hogy az alapbérem 94500Ft.Ezután most 35000TGYÁS-t kaptam.Nem kevés ez egy kicsit?Vagy én tudom rosszul hogy a TGYÁS 60%??????Van ennek az összegnek köze az elöttük lévő munkáltatóm által fizetett bérnek?Kezdek kiakadni.Mit tegyek?Én számolok rosszul?

Legjobb válasz: A tgyás a fizu 70%-a. A 94500ft az bruttó vagy nettó?

A tgyás a fizu 70%-a. A 94500ft az bruttó vagy nettó?
A tgyás az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem 70%-a. Mióta dolgozol itt? Mikor szültél? Szülés elõtti évben mennyit dolgoztál, és mennyi volt a bruttód? Voltál a szülés elõtti évben betegszabin, táppénzen?
A kérdező hozzászólása: A munkaszerzõdésemen úgy volt írva hogy Bruttó alapbér 94500+pótlékok.Szóval így utóag ez sem egyértelmû.
A kérdező hozzászólása: Itt 3 hónapot dolgoztam, Betegszabin szabin ennél a cégnél nem voltam.Az elötte lévõ munkahelyemen 85000Ft volt a bruttóm és közben munkanélkülin is voltam.Sajnos az az év nem igazán nekem kedvezett.
Akkor tavaly kevesebb volt a jövedelmed. Ha a 85 ezerbõl indulunk ki (és tavaly a másik cégnél voltál betegszabin, akkor ez a 85 még kevesebb is lehet, hiszen éves jövedelmet néznek), akkor a napi átlagkereseted 2795FT, ennek 70%-a 1955. Február 29 napos, így a bruttó: 56700, ez nettóban 47000. Valószínûleg a munkáltatód simliskedik.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondolok, de mindezt úgy teszi, hogy Ope vizsgálatot indíttattam ellenük mert volt hogy egy teljes hónapban nem utaltak semmit, meg igazolatlannak számoltak el egy napomat holott szabin voltam.Ezek után kimosták magukat minden alól.Most azon gondolkodom hogy elmegyek egy könyvelõhöz hogy számolja ki a dolgaimat és ha ahogy te is mondod simliskedik akkor irány a Munkaügyi.Vagy nem?Vagy kihez forduljak?
MIndenképpen egy munkajogásszal konzultálj.

Szülés után hol kell milyen papírt bemutatni, hogy kapjam a Tgyást? 10 napos a babám, de eddig még nem kaptam semmit, pedig már egy egy hónapja Tgyáson vagyok.

Legjobb válasz: Nekem a munkahelyemen elintézték, csak ki kellett töltenem a papírokat. Ha neked is van munkahelyed,akkor elméletileg ott kitöltik a bérszámfejtõk.

Nekem a munkahelyemen elintézték, csak ki kellett töltenem a papírokat. Ha neked is van munkahelyed, akkor elméletileg ott kitöltik a bérszámfejtõk.
Nekem a munkahelyemen kiadták a papírt, hogy töltsem ki az adatokat, kellett nekik még az anyakönyvi kivonat másolata és a többit elintézték õk. Meg persze aláírni is én írtam.
Ezek szerint szülés elõtt igényelted. A Baba születése után be kell mutatni az EREDETI szül. anyakönyvi kivonatot és egy Nyilatkozat Tgys megállapításához nyomtatványt beadni az illetékes OEP-nél. Míg ezt nem kapják meg, szüneteltetik a folyósítást.
Persze, elintézi a munkahely, ha olyan. De az anyakönyvi kivonatot akkor is az Anyukának kell leadni és a papírt aláírni.
Én úgy emlékszem a THGY-hez nem kellett papír, jó persze az anyakönyvi kivonat igen, a GYEDhez kellett aláírni és nyilatkozni, hogy szabadságon vagy. De persze nem esküszöm meg rá. A GYEDhez biztosan két papír kell, egy a munkáltatótól (helyesen kitöltve) és tõled.

Aki multi cégtől (Tesco, Auchan) ment szülni, az hogy intézte a Tgyást? A cég intézi, vagy a kismamának kell utánajárni a papíroknak?

Legjobb válasz: Nem áruház, hanem gyorsétterem, de épp úgy multi az én melóhelyem is. Ugye nálunk mindenki kölcsönzött munkaerõ (nem tudom, hogy az áruházaknál is így van-e), nekem a TGYÁS-hoz csak be kellett menni aláírni pár papírt és több dolgom nem volt vele.

Nem áruház, hanem gyorsétterem, de épp úgy multi az én melóhelyem is. Ugye nálunk mindenki kölcsönzött munkaerõ (nem tudom, hogy az áruházaknál is így van-e), nekem a TGYÁS-hoz csak be kellett menni aláírni pár papírt és több dolgom nem volt vele.
Tesco: A papírokat Te viszed be és onnan õk intézik és tõlük kapod a pénzt. Kell az anyakönyvi, a taj és lakcím kártya, meg az igénylõ, amit õk adnak és ki kell tölteni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! :) )

Ha gyes alatt szülök, akkor mikor és hogy kell a gyest lemondanom, hogy tudjam a szülés napjától igényelni a TGYÁS-t?

Legjobb válasz: Szépen megirsz egy levelet,(MÁK-nak,gondolom onnan kapod)hogy lemondasz a gyed-rõl x hónap y napjától.Persze a dátum helyét üresen hagyod.Ha bent vagy szülõszobán és megvan a babód apa beirja a dátumot a papirra és start a MÁK!Ne felejtsd el aláirni!Attól a naptól kérheted a tgyás-t!

Szépen megirsz egy levelet, (MÁK-nak, gondolom onnan kapod)hogy lemondasz a gyed-rõl x hónap y napjától.Persze a dátum helyét üresen hagyod.Ha bent vagy szülõszobán és megvan a babód apa beirja a dátumot a papirra és start a MÁK!Ne felejtsd el aláirni!Attól a naptól kérheted a tgyás-t!
Értelem szerûen nem tudod elõre lemondani, mert nem ismert elõre a pontos dátum. Csak utólag tudod intézni. A GYES-t egyébként az esedékességet követõ hónapban utalják csak. A pontos ügyintézésben a munkahely tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy a gyest a MÁK-tól kapom, de a TGYÁS igénylõt a munkahelyemen kell leadni.Ebbõl kifolyólag lehetséges, hogy a munkahelyem intézi a gyes lemondást is?
Szerintem jobb, ha személyesen intézed!Azért kérdezd meg a munkáltatót!Én is ebbe a szituba voltam de inkább apával intéztük, gyorsabb, biztosabb!2. voltam!
Ja a tgyás-t természetesen melóhelyen keresztül kell itézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem nem lesz semmi gond és simán fog menni.

Brutto 200 ezerre mennyi a tgyas? Es a gyed? 120 a nettom, hogyan kelle szamolnom?

olvasok itt a neten mindent,de amikor azt hiszem ertem akkor masvalami összekever,es azt sem ertem hogy ha tgyas-ra megyek akkor meg fenn kell aljon a munkaviszonyom?de mi van ha a munkaltatom nem akarja fizetni,vagy nem ö fizeti?

Legjobb válasz: Szia! Nem csodálom, hogy össze vagy zavarodva, jelen esetben az elsõ válaszoló is jól összekeverte a dolgokat. 1. Az igénylést megelõzõ két évben kell lennie 180 (2010. május. 1. után 365) biztosítotti napodnak, ahhoz, hogy egyáltalán járjon a tgyás és a gyed. 2. Ha ez megvan, akkor az igénylést megelõzõ napári év (vagyis nem mind a kettõ év!) napi átlagkeresete lesz az ellátások alapja. Ebbe beleszámít minden olyan juttatás, amibõl eü. járulékot vontak, vagyis pl. a jutalom is. De nem számít bele a táppénzes idõszak. Ha az igénylést megelõzõ naptári évben nincs 180 olyan nap, amikor ténylegesen dolgoztál (vagy szabin voltál, mindegy csak nem táppénzes nap), akkor a mindenkori minimálbér kétszeresének a 30-ad részébõl számolnak tgyás-t és gyed-et, kivéve, ha a szerzõdésed szerint kevesebb ellátásra lennél jogosult, mert akkor a szerzõdés szerinti bruttóból számolnak. 3. A tgyás-ból 18% szja-t vonnak, a gyed-bõl 18% szja-t és 9,5% nyugdíjjárulékot. Az adójóváírás a gyednél mindenképpen jár, a tgyásnál meg kell nézni, hogy mennyi lesz az éves kereseted. 4. A tgyás NINCS maximalizálva, csak a gyed. Ez 2009-ben bruttó 100.100 Ft. 5. Ha a munkáltatód tb. kifizetõhely, akkor ott kell intézned a tgyás-t és a gyed-et is. Ha nem tb. kifizetõhely, akkor is oda kell benyújtani az iratokat, mert ahhoz még nekik csatolniuk kell más papírokat is. A munkahelyed szerinti területileg illetékes oep-en csak akkor lehet, ha a munkáltatód nem tb. kifizetõhely és begyûjtötted a szükséges papírokat tõle, ill. ha méltányosságból kéred a tgyás, gyed megállapítását. 6. Ha a szerzõdésed határozatlan idejû, akkor a terhesség fennállásának (nem megállapításának!) pillanatától védve vagy a munkáltatói rendes felmondás alól. A munka törvénykönyve az irányadó minden foglalkoztatónak, így az állapotos és friss anyukás idõszakban (egészen a gyerek 3 éves koráig) csak közös megegyezéssel, rendkívüli felmondással küldhetnek el. A Munka törvénykönyvében az is benne van, hogy a munkáltató köteles biztosítani számodra a szülési szabadságot (ez idõtartama alatt jár a tgyás), ennek lejárta után a fizetés nélküli szabadságot, a gyermek otthon gondozása céljából. Ez azt jelenti, hogy míg tgyás-t kapsz, addig szülési szabadságon vagy, amíg gyed-et kapsz, addig fizetés nélküli szabadságon vagy, azaz állományban vagy. 7. Elméletileg a tgyás, gyed élõ munkaviszonyhoz kötött, de vannak bizonyos esetek, amikor akkor is jár tgyás (gyed), ha éppen már nincs munkaviszonyod pl.: lejár a határozott idejû szerzõdésed és X. napon belül szülsz, álláskeresési járadékban részesülsz stb. 8. Az egyszeri anyasági támogatás sem jár mindenkinek. Ennek a feltétele, hogy a terhesség alatt legalább 4 alkalommal (koraszülés esetén 1 alkalommal) terhesgondozáson részt kell venni és ezt orvos igazolja. Aki hitelt érdemlõen igazolni tudja, hogy a terhessége alatt összefüggõen legalább 5 hónapot külföldön töltött, annak is jár. Ezek alapján, ha neked az igénylést megelõzõ évben volt br. 200eFt a fizud és nem kapál semmi extrát, akkor a tgyásod bruttó 138eFt (mínusz szja: durván 25eFt, azaz nettó 113eFt). Gyed-ed is bruttó 138eFt lenne, de mivel ez maximalizálva van, így csak br. 100.100 Ft jár, ami nettó 72572 Ft (szja: 18.018 Ft, nyugdíj: 9510 Ft). Ekkor igényelheted az adójóváírást, ami plusz 11340 Ft.

Szia! Nem csodálom, hogy össze vagy zavarodva, jelen esetben az elsõ válaszoló is jól összekeverte a dolgokat. 1. Az igénylést megelõzõ két évben kell lennie 180 (2010. május. 1. után 365) biztosítotti napodnak, ahhoz, hogy egyáltalán járjon a tgyás és a gyed. 2. Ha ez megvan, akkor az igénylést megelõzõ napári év (vagyis nem mind a kettõ év!) napi átlagkeresete lesz az ellátások alapja. Ebbe beleszámít minden olyan juttatás, amibõl eü. járulékot vontak, vagyis pl. a jutalom is. De nem számít bele a táppénzes idõszak. Ha az igénylést megelõzõ naptári évben nincs 180 olyan nap, amikor ténylegesen dolgoztál (vagy szabin voltál, mindegy csak nem táppénzes nap), akkor a mindenkori minimálbér kétszeresének a 30-ad részébõl számolnak tgyás-t és gyed-et, kivéve, ha a szerzõdésed szerint kevesebb ellátásra lennél jogosult, mert akkor a szerzõdés szerinti bruttóból számolnak. 3. A tgyás-ból 18% szja-t vonnak, a gyed-bõl 18% szja-t és 9, 5% nyugdíjjárulékot. Az adójóváírás a gyednél mindenképpen jár, a tgyásnál meg kell nézni, hogy mennyi lesz az éves kereseted. 4. A tgyás NINCS maximalizálva, csak a gyed. Ez 2009-ben bruttó 100.100 Ft. 5. Ha a munkáltatód tb. kifizetõhely, akkor ott kell intézned a tgyás-t és a gyed-et is. Ha nem tb. kifizetõhely, akkor is oda kell benyújtani az iratokat, mert ahhoz még nekik csatolniuk kell más papírokat is. A munkahelyed szerinti területileg illetékes oep-en csak akkor lehet, ha a munkáltatód nem tb. kifizetõhely és begyûjtötted a szükséges papírokat tõle, ill. ha méltányosságból kéred a tgyás, gyed megállapítását. 6. Ha a szerzõdésed határozatlan idejû, akkor a terhesség fennállásának (nem megállapításának!) pillanatától védve vagy a munkáltatói rendes felmondás alól. A munka törvénykönyve az irányadó minden foglalkoztatónak, így az állapotos és friss anyukás idõszakban (egészen a gyerek 3 éves koráig) csak közös megegyezéssel, rendkívüli felmondással küldhetnek el. A Munka törvénykönyvében az is benne van, hogy a munkáltató köteles biztosítani számodra a szülési szabadságot (ez idõtartama alatt jár a tgyás), ennek lejárta után a fizetés nélküli szabadságot, a gyermek otthon gondozása céljából. Ez azt jelenti, hogy míg tgyás-t kapsz, addig szülési szabadságon vagy, amíg gyed-et kapsz, addig fizetés nélküli szabadságon vagy, azaz állományban vagy. 7. Elméletileg a tgyás, gyed élõ munkaviszonyhoz kötött, de vannak bizonyos esetek, amikor akkor is jár tgyás (gyed), ha éppen már nincs munkaviszonyod pl.: lejár a határozott idejû szerzõdésed és X. napon belül szülsz, álláskeresési járadékban részesülsz stb. 8. Az egyszeri anyasági támogatás sem jár mindenkinek. Ennek a feltétele, hogy a terhesség alatt legalább 4 alkalommal (koraszülés esetén 1 alkalommal) terhesgondozáson részt kell venni és ezt orvos igazolja. Aki hitelt érdemlõen igazolni tudja, hogy a terhessége alatt összefüggõen legalább 5 hónapot külföldön töltött, annak is jár. Ezek alapján, ha neked az igénylést megelõzõ évben volt br. 200eFt a fizud és nem kapál semmi extrát, akkor a tgyásod bruttó 138eFt (mínusz szja: durván 25eFt, azaz nettó 113eFt). Gyed-ed is bruttó 138eFt lenne, de mivel ez maximalizálva van, így csak br. 100.100 Ft jár, ami nettó 72572 Ft (szja: 18.018 Ft, nyugdíj: 9510 Ft). Ekkor igényelheted az adójóváírást, ami plusz 11340 Ft.
Szia 2 éves átlag keresetnek a 70% -kapod.A GYÁS az a gyermek megszületésétöl 6hónapos koráig jár, aztán mielött betölti a 6hónapot igényelni kell a GYED-et.Ami szintén átlagkereset 70%-a.És ez a gyermek 2 éves koráig jár.(most még)Utolsó 1 év mindenkinek GYES ami kemény 25eFt.És egy jó hír a végére és egy rossz is.A jó hír hála isten 1 éve már hiába kifizetöhely a munkahelyed nem onnan kapod ezeket a jutatásokat hanem ahol laksz az ottani társadalom biztosító utalja.Ezzel védték azt, hogy sok munkáltató nem akart fizetni.Rossz hír viszont az neked, hogy a gyásnak és a gyednek is van felsö határa ami jelenleg 80eFt.(+ -1-2eFt).Ez is érthetö okokból van mivel sok anyuka föleg vállakozó csinálta azt, hogy mielött szült bejelntette magát több száz ezres fizetésre, hogyha szül jól kapjon, ezt azért vezették be.Tehát max.80, de ugyan igy alsó határa is van.Remélem segitettem. üdv iza
Majdnem mindegyik mondatodra tudnék reagálni, de ez az oldal nem arról szól, hogy egymást szapuljuk és gyerekesen viselkedjünk (úgy van, nem úgy van), hanem, hogy segítséget adjunk a kérdezõnek. Én megtettem. Pontozz nyugodtan, ha ettõl szebb lesz a napod. Nekem ettõl nem lesz se jobb, se rosszabb, meghagyom ezt másnak. Egyébként meg ha te olyan szakmabeli lennél, akkor tudhatnád, hogy a Munka törvénykönyvében semmi nincs a gyerekek után járó támogatási rendszerrõl (illetve csak említés szintjén), ezek külön jogszabályban (még véletlenül sem egyben) vannak részletezve...
A kérdező hozzászólása: marcius ota magyarban dolgozom pont brutto 200 ezer a fizum.akkor jo lesz
A kérdező hozzászólása: ok.majd kerslek e-mailben.köszönöm
ui:Rosszul írtam az elejét tehát én a hivatalban dolgozom ezért elhiheted, hogy jól informált vagyok:D
Szia én dolgozom tehát elég jól informált vagyok:DNekem kell ahhoz állampolgárnak lenni se simának se kettösnek, azért jár a kinti családipótlék mert kint dolgozol/páod és oda fizted a járulékokat.Egyébként nem kint kell kezdened mint már írtam, mert igényelned itt kell mivel magyar állampolgár vagy.Egyébént azon nem gondolkodtál, hogy a gyermek legyen 2ös állampolgár, ö lehet mert van kinti lakcimetek stb.....azt hiszem ha kint szülnéd meg akkor meg amutomatikusan az lenne, ö neki ez sok elönyel járna késöbb ezt is érdemes megérdeklödnöd.Na jó üdv mégegyszer és minden jót de ha még segithetek akkor csak szólj nyugodtan.Szia iza
A kérdező hozzászólása: de nem vagyunk kettös allampolgarok, akkor is jar?nemsokara hazautazom akkor midenkepp reszeletesen utana kerdezek, mert a parom kint marad meg par evig es en is kijönnek hozza, hogy a csalad együtt maradjon. köszönöm a segitseget. Mares
A kérdező hozzászólása: amugy rossz helyre irtam a kerdest, de köszönöm a gyors valaszt.külföldi tamogatasokban nem vagy jartas veletlenül?igazabol azt kerestem, bar nem vagyok nemet allampolgar de van kint lakcimünk, igy jar kint valami tamogatas?elözöleg kint is adoztam marciusig a parom meg a mai napig.hogy van tudod?
Érdekes vagy....én is azt írtam, hogy segiteni akartam nem azért ülök itt mert annyira ráérek csak közbe benézek és ha tudom segitek....amugy én se akarok vitatkozni, de ha vissza olvasod nem irtam hülyeségeket , nem hazudtam, ugyan azt irtam mint te csak nem olyan részletessen ez nem tudom miért baj???Mind1 tudod mit nem is érdekel ez az egész már...igy segitsen az ember , , , , , .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!