Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a piskótatekercset, (3 db)

Hogy kell feltekerni a piskótatekercset, h ne maradjon a konyharuhán a felső réteg?

Azt olvastam,nedves konyharuhába kell tekerni és amikor kihül,akkor kell széthajtani.Így csináltam,de a knyharuhával együtt lehúztam a piskóta fels? rétegét is.Nem kellett volna benedvesíteni a konyharuhát?El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nem kellett volna benedvesíteni.

Nem kellett volna benedvesíteni.
Én mindig benedvesítem egy kicsit, és feltekerve csak pár percig hagyom a konyharuhában, utána kitekerem, és akkor már úgy marad. Szerintem ne várd meg amíg kihül benne, lehet, hogy az volt a gond.
Én is cukrászna tanulok. Én igen, a ha sütõpapíron csinálod, akkor azzal a lgegyszerûbb. és abban is hûsd le.csak utánna szedd ki belõle. amugy ugyan azt a sütõpapírt használhatod
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ki fogom próbálni a sütõpapíros és a konyharuhás tippet is!
Én sem szoktam benedvesíteni.
igazából sütõpapirral együtt konyharuha nélkül szoktam feltekerni, maj megkenéshez kitekerem, és mikor újra betekerem, folyamatosan leszedem a sütõpapírt. cukrász szakmám is van és így tanultam , így is csinálom.
Szia! Kristálycukrot kell a száraz konyharuhára szórni, én mindig így csinálom, még egyszer sem ragadt bele. Jó sütögetést! :)
Várj egy kicsit míg hûl(kb.10perc) és sütõ vagy zsírpapírra csavard

A piskótatekercshez hány tojásból kell sütni a piskótát a nagy gáztepsiben, hogy szép vékony maradjon a tészta?

Még soha nem készítettem, ma szeretnék el?ször.

Legjobb válasz: Én 7 tojásból szoktam.A recept szerint 8,de az szerintem túl vastag,és nagyon törik,amikor szorosra tekerem. 7 tojássárgáját habosra kevered 7 ek cukorral,majd hozzáadod a 7 ek lisztet és a végén beleforgatod a 7 tojás nagyon keményre vert habját.Sütõpapír(itt fontos,h azonnal ki tudd venni a tepsibõl,mert ha kihûlt ne tudod feltekerni)rá a tészta,és 180 fokon megsütöd elõmelegített sütõben.Kb 15 perc.Utána száraz konyharuhára borítod,és még melegen feltekered a hosszanti oldalánál a sütõpapíros felével a konyharuha felé.Hagyod kihûlni,és mehet bele a lekvár stb. Ez az eredeti nagymamáink receptje.Ha nem bízol magadban,akkor dobj mellé ey mokkáskanál sütõport a liszttel együtt.Ha túl sûrûnek,keverhetetlennek érzed a tojásos masszát,akkor,akkor 1-2 ml tej is mehet bele. Amúgy én ezt szoktam használni mindenféle torták alapjául is.

Én 7 tojásból szoktam.A recept szerint 8, de az szerintem túl vastag, és nagyon törik, amikor szorosra tekerem. 7 tojássárgáját habosra kevered 7 ek cukorral, majd hozzáadod a 7 ek lisztet és a végén beleforgatod a 7 tojás nagyon keményre vert habját.Sütõpapír(itt fontos, h azonnal ki tudd venni a tepsibõl, mert ha kihûlt ne tudod feltekerni)rá a tészta, és 180 fokon megsütöd elõmelegített sütõben.Kb 15 perc.Utána száraz konyharuhára borítod, és még melegen feltekered a hosszanti oldalánál a sütõpapíros felével a konyharuha felé.Hagyod kihûlni, és mehet bele a lekvár stb. Ez az eredeti nagymamáink receptje.Ha nem bízol magadban, akkor dobj mellé ey mokkáskanál sütõport a liszttel együtt.Ha túl sûrûnek, keverhetetlennek érzed a tojásos masszát, akkor, akkor 1-2 ml tej is mehet bele. Amúgy én ezt szoktam használni mindenféle torták alapjául is.
Ha nagy tepsibe szeretnéd akkor 4 tojásból elég lessz.Ha vastagabat szeretnél akkor 6 tojásosoat.
A boltihoz hasonló vékonyságú tésztához elég a 4 tojás tapasztalataim szerint. De én mindig teszek bele egy késhegynyi sütõport is.
1-2 tojást helyettesíthetsz vízzel, valahogy lágyabb lesz a tészta, nem reped olyan könnyen. 1 tojás = 1 evõkanál víz. A többi hozzávaló annyi kell, mintha a víz tojás lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Azt hiszem megpróbálom az elsõ válaszoló szerinti módszerrel, de csak 4 tojásból (esetleg egyet vízzel helyettesítek). Így mindenkinek figyelembe veszem a tanácsát. du. jelentkezem, hogy milyen lett.
A kérdező hozzászólása: Már el is fogyott!! :-)) 3 tojásból készítettem, 4 kanál lisztbõl és 4 kanál cukorból. Tettem hozzá 2 kanál vizet is, 1-et a fehérjéhez, 1-et a sárgájához. Szép vékony lett a tészta, pont olyan mint a cukrászdai. Az egyik sarka kicsit megtört, de úgy tekertem fel, hogy az lett a belseje. Mégegyszer köszönöm mindenkinek. :-)

Hogy is kell piskótatekercset készíteni? Régen tudtam egy jó receptet, annál nem is repedt meg a piskóta feltekerés után, de sehol nem találom?

Legjobb válasz: Ha nem túl vastag a piskóta és forrón tekered fel akkor elvileg nem szabad repednie.

Ha nem túl vastag a piskóta és forrón tekered fel akkor elvileg nem szabad repednie.
Nekem anyukám azt mondta, hogy piskóta tekercshez egy kicsivel kevesebb lisztet kell használni, mint normálisan, hogy rugalmasabb legyen a tészta. A feltekerés persze ugyanúgy forrón.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!