Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a nemzetközi eu-s tb (1 db)

Hogy kell kiváltani a nemzetközi eu-s tb kártyát?

Érdemes egyáltalán, vagy jobb ha biztosítást kötök?

Legjobb válasz: BPen a tb központban lehet, ha nincs nagy sor akkor hamar megcsinálják helyben. jó ha van biztosítás is.

BPen a tb központban lehet, ha nincs nagy sor akkor hamar megcsinálják helyben. jó ha van biztosítás is.
SZia. En SZlovakiaban csinaltattam EU-s tb kartyat, nekem is mondtak, hogy kossek biztositast, de nem kotottem es igy is ervenyes a kartyam. SZoval kulfoldon eleg, ha EU-s tb kartyad van....nem kernek semmifele biztositast, mert ha tortenik valami azt a EU-s tb kartya fedezi. En mondjuk mar 1 eve OLaszorszagban elek, en mar lecsereltem itteni tb kartyara....szal szerintem eleg ha csak csinaltatsz EU-s kartyat...
Én tavaly eléggé utánajártam a kérdésnek, mert pont aktuális volt nálam is a téma, és lényegében arra jutottam, hogy jó ha van eu kártyád, de mellé igen is kell biztosítás. Az oka igen egyszerû. Amikor infót kértem a központban a kártyáról, akkor azt mondták, hogy ugyanolyan ellátásra jogosít fel, mint bármelyik kinti állampolgárt. Tehát ha te Belgiumban vagy és problémád akad, akkor ugyanolyan ellátást kapsz, mint egy belga, a bökkenõ csak annyi, hogy a hölgy elmondása szerint az eu-ban egy országban sincs akkora egészségügyi támogatás mint Magyarországon, tehát ha pl sürgõs mûtétre szorulsz hiába van eu kártyát, lehet még így is rámegy a gatyád. Én kötöttem utasbiztosítást is, csomagokra, balesetre, halálra, utazásra, mindenre... nem volt túl drága, és szerencsére szükségem sem volt rá, de jobb félni, mint megijedni...
EU-s kártya mindenképpen kell, hogy külföldön ellássanak. Kell hozzá személyi igazolvány és munkáltatói igazolás, valamint a TB kártyád. Ott helyben, a Tb központban megcsinálják az orrod elõtt, nem kell a postázásra várni. Biztosítást emellett mindenképpen érdemes kötni, mert az EU-s kártyával csak a sürgõsségi ellátást veheted igénybe. Azaz pl fogfájásnál, medúzacsípésnél, hegyi mentésnél, hazaszállításnál te fizetsz, hacsak nincs saját biztosításod. Jó hír, hogy egyre több bankkártyához, hitelkártyához jár valamilyen külföldi balesetbiztosítás. Kérdezz rá a bankodnál.


Hasonló válaszok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!