Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a nemzetközi (14 db)

Ha megszerzem az orvosi diplomát a Semmelweisen, utána mit kell tennem, hogy meglegyen a nemzetközi diplomám is?

Legjobb válasz: ? ilyen kérdés után csoda, ha meglesz... a SOTE orvosi diplomáját bárhol elfogadják. Nem azért van nemzetközi hírneve, mert az ott végzõk csak itthon tudnak elhelyezkedni

? ilyen kérdés után csoda, ha meglesz... a SOTE orvosi diplomáját bárhol elfogadják. Nem azért van nemzetközi hírneve, mert az ott végzõk csak itthon tudnak elhelyezkedni
A kérdező hozzászólása: De én úgy olvastam a külföldön dolgoztató cégek honlapján, hogy nemzetközi diplomát is kell tennem egyes országokba, valamint orvosi szaknyelvvizsgát is kell tenni.
a sotén szaknyelvvizsga nélkül alapból nem adnak diplomát...
Sokat tanulni. A magyar diplomához is. Aztán a kellõ minõségû eredmény majd hozza a következõ kérdésre is a választ.

Mi kell ahoz hogy felvegyenek a Corvinusra? Nemzetközi gazdálkodás és közplotikára illetve közgazdászatra mibõl kell emelt szintu éretségit tennem? Hány pontot kell elérnem min-max? önköltség és ösztön dijas külön külön? Thx

Legjobb válasz: tavaly nemzetközi gazdálkodás szakon 455 volt a ponthatár a fizetõsre emeltszintet meg te döntöd el hogy csinálsz-e de a 455ponthoz minimum egy kell h legyen esélyed

tavaly nemzetközi gazdálkodás szakon 455 volt a ponthatár a fizetõsre emeltszintet meg te döntöd el hogy csinálsz-e de a 455ponthoz minimum egy kell h legyen esélyed

Annak mi a magyarázata, hogy Nemzetközi gazdálkodás BsC-n két középfokú nyelvvizsga kell a diplomához (az egyik szakmai, vagy felsőfok), viszont MsC-n kizárólag csak egy középfok is elég?

Legjobb válasz: Nos ahhoz, hogy mehess MsC-re, elõtte rendelkezned kell egy BSc-s diplomával. Lehet, hogy arra a mesterképzésre, amit te néztél, nem csak a nemzetközi gazdálkodásos alapdiplomával lehet menni, hanem más szakról is, ahol nincs megkötve a szakmai+középszintû nyelvvizsga megléte.

Nos ahhoz, hogy mehess MsC-re, elõtte rendelkezned kell egy BSc-s diplomával. Lehet, hogy arra a mesterképzésre, amit te néztél, nem csak a nemzetközi gazdálkodásos alapdiplomával lehet menni, hanem más szakról is, ahol nincs megkötve a szakmai+középszintû nyelvvizsga megléte.
Debrecen? :D


BGF nemzetközi gazdálkodás - a felvételi tájékoztató azt írja, hogy felvételi követelmény a gazdasági szakcsoportban meghatározott érettségi vizsgatárgyak közül kettő tárgy választása. Ezt hogyan kell értelmezni?

Azt jelenti, hogy aki nem tanult mondjuk közgazdasági ismereteket, az nem is jelentkezhet oda?

Legjobb válasz: Nem kell hozzá. Ha jól megnézed az oldalt, az "Az alábbi vizsgák közül kettõt kell választani:" alatt felsorolt tárgyak között vannak "vagy"-ok, tehát ezekbõl a tárgyakból kettõt. Ha kötelezõ lenne a gazdaságis érettségi, akkor "és"-t tettek volna. Tehát a felsoroltak közül bármelyiket választhatod.

Nem kell hozzá. Ha jól megnézed az oldalt, az "Az alábbi vizsgák közül kettõt kell választani:" alatt felsorolt tárgyak között vannak "vagy"-ok, tehát ezekbõl a tárgyakból kettõt. Ha kötelezõ lenne a gazdaságis érettségi, akkor "és"-t tettek volna. Tehát a felsoroltak közül bármelyiket választhatod.
Ezt a kérdést én is kiírtam már az õsidõkben. Keress rá. Nem kell hozzá semmilyen szakmai tárgy, többen voltunk, akik megkérdeztük. Ugyanezt. ÚGyhogy ne aggódj.

Hogy kell megoldani ezt a nemzetközi gazdaságtan feladatot? Valaki segítsen legyenszíves!

Egy vállalat kétféle piacra értékesít, és mindkét piacon képes befolyásolni az árat.

Hogyan kell megünnepelni a Nemzetközi Kaviárnapot?

Ma van.

Legjobb válasz: Már mindegy mert megtudtuk, hogy ennek a napnak nincsenek korlátai és mindenki úgy ünnepel, ahogy akar. höhh.

A kérdező hozzászólása: Már mindegy mert megtudtuk, hogy ennek a napnak nincsenek korlátai és mindenki úgy ünnepel, ahogy akar. höhh.
mi az a nemzeti kaviárnap? :D

Hogy kell kiváltani a nemzetközi eu-s tb kártyát?

Érdemes egyáltalán, vagy jobb ha biztosítást kötök?

Legjobb válasz: BPen a tb központban lehet, ha nincs nagy sor akkor hamar megcsinálják helyben. jó ha van biztosítás is.

BPen a tb központban lehet, ha nincs nagy sor akkor hamar megcsinálják helyben. jó ha van biztosítás is.
SZia. En SZlovakiaban csinaltattam EU-s tb kartyat, nekem is mondtak, hogy kossek biztositast, de nem kotottem es igy is ervenyes a kartyam. SZoval kulfoldon eleg, ha EU-s tb kartyad van....nem kernek semmifele biztositast, mert ha tortenik valami azt a EU-s tb kartya fedezi. En mondjuk mar 1 eve OLaszorszagban elek, en mar lecsereltem itteni tb kartyara....szal szerintem eleg ha csak csinaltatsz EU-s kartyat...
Én tavaly eléggé utánajártam a kérdésnek, mert pont aktuális volt nálam is a téma, és lényegében arra jutottam, hogy jó ha van eu kártyád, de mellé igen is kell biztosítás. Az oka igen egyszerû. Amikor infót kértem a központban a kártyáról, akkor azt mondták, hogy ugyanolyan ellátásra jogosít fel, mint bármelyik kinti állampolgárt. Tehát ha te Belgiumban vagy és problémád akad, akkor ugyanolyan ellátást kapsz, mint egy belga, a bökkenõ csak annyi, hogy a hölgy elmondása szerint az eu-ban egy országban sincs akkora egészségügyi támogatás mint Magyarországon, tehát ha pl sürgõs mûtétre szorulsz hiába van eu kártyát, lehet még így is rámegy a gatyád. Én kötöttem utasbiztosítást is, csomagokra, balesetre, halálra, utazásra, mindenre... nem volt túl drága, és szerencsére szükségem sem volt rá, de jobb félni, mint megijedni...
EU-s kártya mindenképpen kell, hogy külföldön ellássanak. Kell hozzá személyi igazolvány és munkáltatói igazolás, valamint a TB kártyád. Ott helyben, a Tb központban megcsinálják az orrod elõtt, nem kell a postázásra várni. Biztosítást emellett mindenképpen érdemes kötni, mert az EU-s kártyával csak a sürgõsségi ellátást veheted igénybe. Azaz pl fogfájásnál, medúzacsípésnél, hegyi mentésnél, hazaszállításnál te fizetsz, hacsak nincs saját biztosításod. Jó hír, hogy egyre több bankkártyához, hitelkártyához jár valamilyen külföldi balesetbiztosítás. Kérdezz rá a bankodnál.

A Pázmány Péter Egyetemen mennyi pontot kell elérnem hogy a NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSRE tujak jelentkezni?

És még az lenne a kérdésem hogy hátrány-e hogy szakközépiskolába járok???

Legjobb válasz: a szeptemberi képzésre 423 pont kellett. szóval a tavalyihoz képest elég sok. így történt, hogy engem nem vettek fel... de egyébként ez a corvinuson is indult, most elõször. oda 425pont kellett. szerintem (sajnos) jövõre még több lesz :S egyébként nem hátrány a szakközépiskola. az a lényeg, hogy milyen jól sikerül az érettségid (plusz a nyelvvizsga és egyéb pluszpontok)

a szeptemberi képzésre 423 pont kellett. szóval a tavalyihoz képest elég sok. így történt, hogy engem nem vettek fel... de egyébként ez a corvinuson is indult, most elõször. oda 425pont kellett. szerintem (sajnos) jövõre még több lesz :S egyébként nem hátrány a szakközépiskola. az a lényeg, hogy milyen jól sikerül az érettségid (plusz a nyelvvizsga és egyéb pluszpontok)
A kérdező hozzászólása: és te gimis voltál????
igen, és igazából elég jól sikerült az érettségim. de nem jött össze :S
A kérdező hozzászólása: és még az lenne a kérdésem hogyha elvégeznék egy OKJ-s képzést akkor az beleszámítana a jelentkezésnél???
csak akkor, ha jogi asszisztensit végzel. de az sem mindenhol. az iskola dönti el :/
A kérdező hozzászólása: azt hallottam hogy a képzésen a jogokat latinul is tanitják... Ez mennyire igaz???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!