Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a magzatmozgást (13 db)

Hogyan kell a magzatmozgást számolni? 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy étkezés után (reggeli, ebéd, vacsora) kell számolni. Lefekszel a bal oldaladra, és ha 1 órán belül 10 mozgást észlelsz, az jónak számít. Olyat is hallottam, hogy elég fél órán át figyelni, 5 mozgásnak kell meglennie. Nálunk az NST-n is mondják, hogy egyek elõtte, aztán fél órán át néznek, és ha nincs meg az 5 mozgás, akkor nem engednek haza, hanem küldenek további vizsgálatokra. Üdv, 37 hkm

Én úgy tudom, hogy étkezés után (reggeli, ebéd, vacsora) kell számolni. Lefekszel a bal oldaladra, és ha 1 órán belül 10 mozgást észlelsz, az jónak számít. Olyat is hallottam, hogy elég fél órán át figyelni, 5 mozgásnak kell meglennie. Nálunk az NST-n is mondják, hogy egyek elõtte, aztán fél órán át néznek, és ha nincs meg az 5 mozgás, akkor nem engednek haza, hanem küldenek további vizsgálatokra. Üdv, 37 hkm
Nekem azt mondta a dokim hogy minden napszakban, reggel, délelõtt, délután, este hajnalba legyen legalább egy erõteljes mozgás, akkor oké minden. Annyi bõven megvan :) 37hkm
Nekem is a fél óra alatti mozgáoskat kellett számolni fél óráig, de persze ha számoltam volna nem mozgott, ha nem tudtam megfigyelni (pl étteremben), akkor meg lubickolt rendesen:) ) A másoddikal meg... hát egy 2 éves gyerek mellett örültem hogy élek, nem hogy számolgassak:D A kicsi fõleg estefelé volt élénk, én tudtam ebbõl, mega többi mocorgásból, hogy nincs semmi gondj, de persze az NST-n is lusta volt, ehettem-ihattam bármit. Állandóan bökdösték meg nyomkodták a hasam, nem volt vmi kellemes... De annyira nem érdekelte õket, hogy azért ott tartottak volna, elintézték annyival, hogy lusta, meg alszik és kész...
#3 vok: mármint az evés utánit fél óráig :D bocsi
Reggel ébredés után 20 perc alatt számold mennyit rug a pici.Már nem tudom mennyi az ideális, de 2 évvel ezelõtt amikor babát vártam tõlem a kutya sem kérte, hogy számolgassak...Azt hittem már nem zaklatják a kismamákat ilyesmivel..
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT !!!

Hogy kell a magzatmozgás számlálást csinálni hogy meglegyen a 10 rúgás?

Legjobb válasz: Szia. Nem kell csinálni semmit, csak figyelni, hogy mozgolódik-e a baba. Hány hetes vagy? Mert a vége felé 38-39. hét körül már kevésbé intenzívek a babák. Én olyankor kicsit néha megböködtem a pocakomat, és õ rögtön "visszaköszönt" :)

Szia. Nem kell csinálni semmit, csak figyelni, hogy mozgolódik-e a baba. Hány hetes vagy? Mert a vége felé 38-39. hét körül már kevésbé intenzívek a babák. Én olyankor kicsit néha megböködtem a pocakomat, és õ rögtön "visszaköszönt" :)
Lefekszel, nyugalmi állapotban legalább 10 mozdulat legyen 1 órán belül.Nekem így mondta az orvosom. De az Én manóm 10 perc alatt mozdul 10-et!:) 34hkm
Az enyém 1 perc alatt mozdul 10-et :D Fõleg ha oldalosan fekszek, valamiért nem tetszik neki a dolog.... Vagy pont tetszik, és örömtáncot jár... Ezt csak õ tudhatja.
30hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, aranyosak vagytok!!!!! 32 hetes kismama!!!4

Mikortól kell a magzatmozgást számolni, és hogy?

Legjobb válasz: hát ezzel én is így vagyok! ha egy picit lepihenek,akkor rögtön beindul!!! meg nekem minden áldott este 10-11 körül nagyon aktív!!!

A kérdező hozzászólása: hát ezzel én is így vagyok! ha egy picit lepihenek, akkor rögtön beindul!!! meg nekem minden áldott este 10-11 körül nagyon aktív!!!
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy válasszak egy idõpontot, amikor tudom, hogy mozgolódni szokott (nekem ez este 9-10), és minden nap körülbelül abban az idõben számoljam, hogy mennyi perc alatt nyomja le a 10 mozgást.
Nekem semmi konkrétat nem mondott sem az orvos, sem a védõnõ, mármint, hogy milyen gyakran mennyi mozgást kéne produkálnia a babómnak. 33 hetes vagyok, és minden nap többször érzem mozogni a picurt, így tudom, hogy minden OK. Általában akkor aktívabb, amikor Én pihizek. :-)
Szia! Nekem a 34.héttõl kellett számolni. Minden nap 18 órától 21 ig. Ez alatt az idõ alatt kellet 10x mozognia. És a megfelelõ idõponthoz kellett x-elni. Vagyis hogyha a9 órára már mozgott tízet, akkor oda kellett tenni a jelölést. Én hülyeségnem tartottam számolni, mert csak idegeskedtem. Nekem általában megvolt az az idõszak , amikor aktívabb volt és akkor tudtam , hogy nincs semmi baj.


Hogyan kell számolni a magzatmozgást? Ha 5 percen pelül 10-szer mozog, akkor az már 10? És mikortol, majd a doki szol? 31 HETES VAGYOK

Legjobb válasz: Nálam úgy volt ,hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani,hogy hogyan kell számolni és mikortól.

Nálam úgy volt , hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani, hogy hogyan kell számolni és mikortól.
nekem 36. héttõl, és két általam teszõleges idõpontban (pl. reggeli után és vacsora után) mérni hogy 10 perc alatt mennyit mozog. Ezt beírni a táblázatba minden nap. Amúgy vannak orvosok akik ezt nagyon szigorúan veszik, az enyém pl. meg sem kérdezte h csinálom-e, rá sem nézett, nem tartja lényegesnek. Orvosa válogatja, de a védõnõk szokták szorgalmazni.
nekem a 32. héttõl kell számolnom. reggel 9-tõl este 9-ig terjedõen van egy táblázatom és abba kell írnom majd. Én is megkérdeztem, hogy mi van ha 10-15 perc alatt megrúgja a 10-et és azt mondta, hogy akkor megvan és kész. Azt mondta, hogy feküdjek le és várjak, számoljak és írjam be. De amúgy a táblázat hátoldalán van egy használati útmutató. Nem a doki szól, hanem a védõnõnek kell adnia ezt a lapot. Kérdd tõle! Sok sikert. 31 hetes kismama

Milyen gyakran és hogyan kell érezni a magzatmozgásokat?

22+3 hetes vagyok. Mindig érzem egy kicsit, de pl. evés után van, hogy meg sem mozdul, csak utána 2-3 órával. Nem kell aggódnm, ugye?

Legjobb válasz: Nem kell. Ennyi idõsen kezdtem el napi szinten érezni, de jobbára csak este és/vagy reggel, fekve. Pár héttel késõbb ülve, majd szintén pár héttel késõbb már állva is. Egy hete érzem úgy, hogy rendszeresen, csak rövid alvásidõk vannak közte. 29 hkm

Nem kell. Ennyi idõsen kezdtem el napi szinten érezni, de jobbára csak este és/vagy reggel, fekve. Pár héttel késõbb ülve, majd szintén pár héttel késõbb már állva is. Egy hete érzem úgy, hogy rendszeresen, csak rövid alvásidõk vannak közte. 29 hkm
Az én babám nagyon lusta volt egész végig. Sokszor bepánikoltam, mert még felkelteni sem lehetett. Éjszaka például hiába mentem szinte óránként mosdóba nagyon ritkán kelt fel. Mondtam is kinn csak fele ilyen nyugodt lesz már örülök. És tényleg nagyon nyugodt baba idekinn is. Ne aggódj nem minden gyerek izgága. :) Ha legalább 4-8 órán át nem érzed akkor kezd el picit piszkálni. 8 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: 4-8 órán belül mindig érzem. Köszi a válaszokat.

Hogy kell számolni a magzatmozgást?

Legjobb válasz: NEM TUDOM MENNYI IDÕS VAGY,MEG PONTOSAN MIRE GONDOLSZ, DE ÚGY TUDOM EGY NAP A 10-NEK MEG KELL LENNIE, DE ETTÕL VAN,LEHET ELTÉRÉS,AMIKOR NEM KELL EGYBÕL MEGIJEDNI.

NEM TUDOM MENNYI IDÕS VAGY, MEG PONTOSAN MIRE GONDOLSZ, DE ÚGY TUDOM EGY NAP A 10-NEK MEG KELL LENNIE, DE ETTÕL VAN, LEHET ELTÉRÉS, AMIKOR NEM KELL EGYBÕL MEGIJEDNI.

Hogyan kell számolni a magzatmozgásokat?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Mibe kell írnod? A kiskönyvbe, vagy a védõnõ adott másfajta papírt?

Hány hetes vagy? Mibe kell írnod? A kiskönyvbe, vagy a védõnõ adott másfajta papírt?
Nekem fél órán keresztül kéne a bal oldalamon feküdni egy nap kétszer, és számolni, hányszor mozog a bébi. Így olyan jól érzi magát, hogy alig mocorog, én meg mindig elalszom, kb. a 6-7-nél. A fél órából másfél óra alvás lesz... Úgyhogy abbahagytam, mert eddig napközben állandóan mocorgott. Azt hiszem, hogy minimum 10 mozgásnak kell lenni egy nap, talán, de ebbe a csuklások nem számítanak. 33 h km
Elsõ vagyok... Ha nem válaszolsz, akkor hogyan segítsünk? Mindegy, azért leírom. A 34. héttõl kell számolni. 12 óra alatt 20 mozgást kell érezned, amibe a csuklás tényleg nem tartozik bele. A lényeg, hogy fekve, vagy ülve, de nyugalmi állapotban kell számolni. Tehát ne a séta, vagy házimunka közben érzett mozgásokat számold.

35 hetes kismami vagyok. A héten kell elkezdenem a magzatmozgás táblázatot vezetni. A dokim azt mondta délután 5 után nézzem, na de hogy? Hogy feküdjek és hogy mikortól mennyi ideig mérjem a mozgások számát?

Legjobb válasz: Szia. Én úgy vezettem,hogy délután 5kor a bal oldalamra feküdtem,és vártam mikorra rúgja le a 10et. Azt az idõpontot jelöltem be. Habár nem tudom te milyen papírt kaptál. Nekem 15percenként voltak kockák,amikbe bele kellett x-ni. Egyébként én is terhesség alatt váltottam védõnõt,és akinél elõször voltam nem adott ilyen papírt. 37hetes voltam mikor elkezdtem vezetni. Õ még azt sem mondta hogy felesleges. Egyébként azért kell,mert napközben mozogsz,és úgy érzed mintha mozogna,közben meg csak lõtyõg benned a baba. Nyugodt helyzetben jobban érzed.

Szia. Én úgy vezettem, hogy délután 5kor a bal oldalamra feküdtem, és vártam mikorra rúgja le a 10et. Azt az idõpontot jelöltem be. Habár nem tudom te milyen papírt kaptál. Nekem 15percenként voltak kockák, amikbe bele kellett x-ni. Egyébként én is terhesség alatt váltottam védõnõt, és akinél elõször voltam nem adott ilyen papírt. 37hetes voltam mikor elkezdtem vezetni. Õ még azt sem mondta hogy felesleges. Egyébként azért kell, mert napközben mozogsz, és úgy érzed mintha mozogna, közben meg csak lõtyõg benned a baba. Nyugodt helyzetben jobban érzed.
Az én védõnõm azt mondta, hogy szerinte felesleges! De ha méred, akkor én úgy tudom, hogy oldalra kell feküdnöd és számolni egy órán keresztül h hányszor mozdul meg. Persze ez az idõ(hét) elõre haladtával ritkulni fog, amitõl ne ilyedj meg!!! Ha már az utolsó hetekbe csak kb. 10szer érzed, már az is jó! remélem segítettem. Üdv és szép napot nektek :DD
A kérdező hozzászólása: az én védõnõm is azt mondta felesleges. De egy 23 éves friss diplomás kiscsajszitól azt hiszem többet vártam. (én 31) Szóval csak a magam megnyugtatása miatt és a dokim miatt is vezetem. Az a baj hogy sok védõnõ sok sok mindent feleslegesnek tart. Akkor minek dolgoznak mint védõnõ. Hogy érezzem magam biztonságban nála ha minden felesleges. Hozzá kell tennem az elején más védõnõm volt mert máshol laktunk és ott 100x többet fordítottak a kismamákra mint itt. Jó volt oda menni, nem úgy mint itt. Na mindegy. Köszönöm a válaszod és neked is boldog babavárást kívánok.

Hogyan kell számolni a napi 10 magzatmozgást?

Ugy értem,hogy egy rugás 1-nek számít vagy ha egyszer megmozdul a kismanóm többször az számít egy rúgásnak?Köszönöm a válaszokat egy tapasztalatlan 30 hetes kismama!

Legjobb válasz: Szia! Nekem azt mondta az orvosom,hogy egy rugás 1-nek számit. Én mindig ugy számoltam,mind a két fiamnál.

Szia! Nekem azt mondta az orvosom, hogy egy rugás 1-nek számit. Én mindig ugy számoltam, mind a két fiamnál.
szia!Minden mozzanat 1nek számít.
Szerintem lehet erezni hogy a baba rendesen mozog nem kell szamolni. Mi van ha pl csak 7, 8 vagy 9 szamolok, akkor aggodnom kellene?

Valaki segíteni hogy hogyan kell kitőlteni a magzatmozgást regisztráló táblázatot?

mutatja a heteket és d.u. 17.00 tól kéne figyelnem és jelölni azt az id? pontot amikor a magzat 10. mozdulását éreztem de az a baj hogy minden órában csak 4 kocka van akkor hogyan jelöljem be

Legjobb válasz: Gondolom a négy kocka a negyedórákat jelöli, x- eld oda, amelyikhez a legközelebb esik. Õszintén, nem láttam még ilyet de ez így tûnik logikusnak.

Gondolom a négy kocka a negyedórákat jelöli, x- eld oda, amelyikhez a legközelebb esik. Õszintén, nem láttam még ilyet de ez így tûnik logikusnak.
Arra a táblázatra gondolsz, ami a terheskönyv végén van?
A kérdező hozzászólása: nem arra. A kórházban az orvos adott egy táblázatott hogy jelöljem minden nap csak nem értem hogy hogyan de felírtam lapra és majd megkérdem. Csak nem értem minek az amikor ugyis tudom mikor a legaktívabb és hülyeségnek tartom hogy ez miatt 17.00kor bal oldalra feküdve várjak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!