Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a laminált (6 db)

Hogyan kell lerakni a laminált szalag parkettát? Azt tudom hogy kell alá habfólia meg ha szükséges akkor ajzat kiegyenlítő beton.

Hol kell elkezdeni a lerakást? Gondolom nem az ajtó felől ahol bemegyek a szobába.

Legjobb válasz: http://videosmart.hu/video/hogyan-rakjuk-le-a-laminalt-parke..

Hogy kell tisztitani a laminált padlót? Van valamilyen házi praktika a drága padló ápolókon kivül?

Legjobb válasz: Nem kell mindig padlóápolót használni. Elég ha felsöpröd a padlót, vagy kiporszívózol.Szerintem egy héten egyszer elég felmosni, akkor sem feltétlenül kell padlóápolóval.

Nem kell mindig padlóápolót használni. Elég ha felsöpröd a padlót, vagy kiporszívózol.Szerintem egy héten egyszer elég felmosni, akkor sem feltétlenül kell padlóápolóval.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!:) És milyen felmosóvizzel mossam fel?Azt tudom hogy nem szabad nagyon vizesen csak épp hogy nedvesen!DE mit rakjak bele a vizbe?Én a taposót általános tisztitószerrel szoktam!Jó az?
Úgy is jó ahogy te csinálod. Én havonta 1-szer szoktam prontos (ami laminált padlóhoz jó, 1 falkon kb. 500 ft és így sokáig elég) vízzel felmosni. Amúgy hetente egyszer nedvesen felmosom, ilyenkor sima tistító löttyöt (Cif, Mr. proper) teszek a vízbe egy pici domestossal, arra figyelj, hogy ne legyen tök vízes a felmosó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!:) Legyen szép napod!Andrea
Én heti 1x porszívozok, heti 1x felmosok. A felmosót alaposan kicsavarom, hogy csak nedves legyen, és egyszerû langyos vízbe teszek domeststm és azzal mosok fel, már 1, 5 éve! :) )
A Sofix-nak van kimondott laminált padlóhoz való felmosószere, méhviasz is van benne, amitõl szépen megmarad a színe, és nem mattul el.Nem drága, és elég gazdaságos.
Merõlegesen, a szoba közepétõl kifelé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Bemehet alá, de vízszintes síkban tudjon legalább 1cm-t mozogni. Ha ez nem jó, kiválló szegõprofilok vannak a küszöbhöz záráshoz, vagy akár a küszöb helyett.
igen, a laminált is tágul még

Mire kell figyelni a klikk rendszerű (tehát nem leragasztós) laminált parketta lerakásakor, hogy utána ne csússzon szét?

Egyismer?söméknél láttam, hogy az összeillesztésnél állandóan szétcsúszik nekik, és kb 1 cm-es rés van az összeillesztés mentén. Nem valami szép... Pedig szakember rakta le nekik.

Legjobb válasz: Szia! El kell keserítselek, másoknál és máshol is szécsúszik, függetlenül attól hogy szakember teszi e le vagy sem. Nekünk is szétvan csúszva, és rokonunknak is, meg az egyik csoporttársamnak is. Pedig én mondtam anyuéknak hogy hajópadlót akarok, nekem is ezt a hülye lamináltat tették le :S :(

Szia! El kell keserítselek, másoknál és máshol is szécsúszik, függetlenül attól hogy szakember teszi e le vagy sem. Nekünk is szétvan csúszva, és rokonunknak is, meg az egyik csoporttársamnak is. Pedig én mondtam anyuéknak hogy hajópadlót akarok, nekem is ezt a hülye lamináltat tették le :S :(
Sziasztok. Nekem volt szerencsém lerakni és nincs probléma vele. Írtam is róla jó pár segítséget, amit itt megtalálhatók: http://www.forumvilag.com/showthread.php?tid=517
Nálunk sincs vele probléma és nem szakember rakta le.. Azért puposodik fel mert ki kell hagyni a 1-2 cm a széleken!! mert mozog a fa..
Nálam sem jött be! Nem csúszott szét, hanem felpuposodott, túrabakancsban kell a szobában közlekedni, ráadásul jó drága volt. Ja és nálam is "szakember" rakta le!
Kedves kérdezõ és válaszolók! Nem vagyok "szakember", de akikkel ti találkoztatok, az sem volt az. Eddig kb 250 m2 lamináltpadlót raktam le saját lakásomban kezdtem, majd rokonoknál, ismerõsnél, majd a saját házam nagyrészében, mert úgy megkedveltem. Raktam már le legolcsóbbat, drágábbat, ragasztóst (tévedés ne essék, azt sem szabad leragasztani, csak a nútokat össze!), klickest, billenõ klickest! Sehol semmi probléma nem jelentkezett! A laminált padlók csomagolásában, általában minden 4. csomagban van egy képes (és ha szerencsétek van, magyarnyelvû) útmutató, ami nem hülyeségbõl van ott. Ha azokat pontosan betartjátok, nem lehet baj. Biztosan a netrõl is le lehet tölteni lerakási útmutatót. Ha a burkolandó felület síma, nem nedvesedik, nyugodtan megcsinálhatjátok házilag. Egyébként a billenõ klickes a legjobb szerintem. Ha kell azért konkrét lerakási tanács, szóljatok, adok szívesen!
Valóban el kell olvasni a benne lévõ papírt és egy kis ügyességgel gyorsan és jól le lehet rakni. Ha szétcsúszik az a "mester" hibája. Ha nem ragasztod, vigyázz nagyon hogy vizet ne kapjon sehol, mert akkor púpos lesz és szétrohad.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Megnyugtató, hogy nem az a normális, hogy zétcsúszik, azért nem annyira olcsó, szóval nekünk elég nagy beruházásnak számít :) . Azóta megtudtam, hogy amit a barátnõméknél láttam, az más mint amit mi veszünk majd, mert azt úgy kellett egymásba tolni mint a puzzle darabkáit (nem egészen úgy, de leginkább ahhoz hasonlít). Azt a típust a boltban sem ajánlották.. Remélem a másik jó lesz! Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget!

Laminált bútorlapra milyen festékkel lehet mintát festeni, ami nem kopik le és tartós? Itt a neten olvastam egy Trukkulira otex nevû alapozóról, hogy ezt rá lehet kenni. Viszont nem tudom, hogy erre kell rákenni a festéket utánna? S milyen festéket?

Igazából fából szeretnék egy mikulásfejet kivágni, de csak laminált lapot találtam itthon hozzá. Vettem akril festéket, hogy majd azzal megfestem a sapkáját, szemét, stb, de a lamináltról száradás után letörölhetõ a festék és ezért szeretnék ötletet kérni, hogy mivel lehetne befesteni, milyen típusu festék marad rajta? Mindenképp akkor otex alapozó kell rá és azon milyen festék marad meg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!