Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a hőmérőzést csinálni (7 db)

Hogy kell ezt a hőmérőzést csinálni? Szájba vagy hónaljba mérjem?

sose csináltam még,és arra lennék kíváncsi,hogy ha most esetleg terhes vagyok,és megmérem,akkor milyennek kell lenni? nem pontos fokra vagyok kíváncsi,csak hogy alacsonynak,vagy magasnak?

Legjobb válasz: Szia! A hõmérõzést célszerû a ciklus elsõ napjától kezdeni. Ovuláció elõtt alacsony a hõ, utána pedig megemelkedik 37 C körüli értékre. A mensi elõtt kb 12-24 órával leesik a hõ. Ha valaki terhes lesz akkor a hõmérséklete magas marad. Szájban mérd a nyelved alatt vagy hüvelyben, a hónaljban mért nem megbizható.

Szia! A hõmérõzést célszerû a ciklus elsõ napjától kezdeni. Ovuláció elõtt alacsony a hõ, utána pedig megemelkedik 37 C körüli értékre. A mensi elõtt kb 12-24 órával leesik a hõ. Ha valaki terhes lesz akkor a hõmérséklete magas marad. Szájban mérd a nyelved alatt vagy hüvelyben, a hónaljban mért nem megbizható.
a hömérözést mindegy hol csinálod, alényeg hogy mindig ugyanott és a felírt értékekböl jön ki hogy magasabb vagy alacsonyabb. nekem nagyon alacsony a hömérsékletem így a 36, 5 már nálam magas. reggel azért kell mert akkor egyenletes a höd. mérd meg holnap reggel is és ha magas még akkor csinálj rendes tesztet.
A kérdező hozzászólása: nekem most szájba, nyelv alatt:36, 3 reggel ugyanígy ébredés után:37, 2 volt akkor itt nincs baba, ugye? de akkor miért páfrányos a mikroszkóp? ma kellene megjönni, és még mindig páfrányos reggeli elsõ nyálból!
Szia! Reggel rögtön ébredés után mérd meg szájban nyelv alatt. Ha 37 C körüli akkor van remény.

Hogyan kell használni a hőmérőzést? Milyen hőmérővel kell csinálni? A menstruáció napján is kell használni?

A párommal most döntöttük el,hogy jöhet egy baby.Szóval elég kezd? vagyok, és nagyon izgatott.Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! A hõmérsékletet reggel rögtön felkelés után kell mérni mielõtt még csinálnál valamit, vagy kiszálnál az ágyból, lehetõleg mindíg ugyanabban az idõben. Hétvégén azért engedek egy kis csúszást magamnak. Nyelv alatt kell mérni. Nekem digitális hõmérõm van ennek ellenére nem a csipogásig mérem hanem 5 percig, mert a csipogás után is mehet feljebb. A menstruáció elsõ napjától kell mérni, tehát mostantól minden nap amíg nem jön össze a baba. Az eredményt grafikonon kell ábrázolni ehhez vannak progik az inerneten pl:ciklus.hu vagy a babáttervezõk otthona oldalról is le lehet tölteni. A peteérés elõtt alacsonyabb lesz a hõd, a peteérés elõtt leesik utána emelkedni kezd és úgy kell maradnia mensiig.

Szia! A hõmérsékletet reggel rögtön felkelés után kell mérni mielõtt még csinálnál valamit, vagy kiszálnál az ágyból, lehetõleg mindíg ugyanabban az idõben. Hétvégén azért engedek egy kis csúszást magamnak. Nyelv alatt kell mérni. Nekem digitális hõmérõm van ennek ellenére nem a csipogásig mérem hanem 5 percig, mert a csipogás után is mehet feljebb. A menstruáció elsõ napjától kell mérni, tehát mostantól minden nap amíg nem jön össze a baba. Az eredményt grafikonon kell ábrázolni ehhez vannak progik az inerneten pl:ciklus.hu vagy a babáttervezõk otthona oldalról is le lehet tölteni. A peteérés elõtt alacsonyabb lesz a hõd, a peteérés elõtt leesik utána emelkedni kezd és úgy kell maradnia mensiig.
Szia! Az igaz, hogy nem szabad stresszelni magad miatta, de azért hasznos. Egyrészt a második, harmadik hónapban már látod hogy mikor szokott csökkeni és emelkedni a hõd és elõtte pár nappal és utána pár napig sûríteni tudjátok az együttlétet. Nem is beszélve, hogy azon hogy fogod stresszelni magad hogy volt-e peteérésed, mert pl:neked nem volt vagy nem sok nyákod volt és a fórumban olvastad hogy az jelzi a peteérést. Így meggyõzõdhetsz már most hogy van peteérésed, ha nincs akkor orvoshoz tudsz fordulni és nem megy el pár hónapod. Egyébként amikor én 1 hónap próbálkozás után kevés mensi miatt (a fórumban történõ olvasgatás után azt hittem baba) a doki azzal kezdte, hogy 3 hónapig mérjem a hõmet és vigyem vissza.
Ha csak most kezditek, ne stresszeld magad hõmérõzéssel. Ha majd 4-5 hónap múlva nem jön össze, akkor kezdd. Figyeld a naptárt és a hüvelyváladékot, és szeressétek egymást amikor jólesik! Mihamarabbi babásodást kívánok!
Szia! Nekem azt tanácsolták, hogy higanyos hõmérõvel mérjek és végbélben a legpontosabb. Az a lényeg, hogy belsõ hõmérsékletet kell mérni. Szokták ajánlani a hüvelyben mérést vagy szájban nyelv alatt. A hõmérõt még este rázd le és készitsd az ágyad mellék, hogy amikor reggel felébredsz már mérni is tudj. Mérd egy két hónapig a hõmérsékletedet igy megismered a saját tested. De igaza van a második hozzászolónak, hogy ezzel ne stresszeld magad. Akkor legyetek együtt amikor kivánjátok, ne akkor amikor épp leesik a hõmérsékleted. A peteérés ugyanis az utolsó legalacsonyabb hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Az a baj a hõmérõzéssel, hogy utolag derül csak ki, hogy mikor volt a peteérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat.

Hogyan kell csinálni a hőmérőzést, és hol tudom a görbét vezetni? A menstruáció első napjától kell mérni a hőt?

Legjobb válasz: www.ciklus.hu - itt lehet vezetni Reggel, még ágyban fekve, az elsõ ébredéskor, nagyjából minden nap ugyanabban az idõben kell mérni ugyanolyan módon (hónalj vagy száj), akkor mutat reális értéket.

http://www.ciklus.hu - itt lehet vezetni Reggel, még ágyban fekve, az elsõ ébredéskor, nagyjából minden nap ugyanabban az idõben kell mérni ugyanolyan módon (hónalj vagy száj), akkor mutat reális értéket.
én úgy tudom, hogy a hüvelyben a legjobb mérni, vagy a nyelv alatt mert az belsõ hõ.. a hónaljat felejtsd el!!!!! a többi úgy van, ahogy az 1. írta..
A kérdező hozzászólása: köszönöm. nyelv alatt mérem

Ez a hőmérőzés hogy megy? Mikor kell csinálni, hol mérjem a hőmet, mikor kell elkezdeni?

kérlek segítsetek sima h?mér? vagy digitális?

Legjobb válasz: Szia! Én is most kezdtem. Érdemes sima hõmérõvel 5 percig hüvelyben vagy nyelv alatt, de sztem hüvelyben pontosabb... ((A ciklus.hu-n tudod a mért adatokat rögzíteni, és a linket itt velünk is megosztani.)) A mérést mindenképpen reggel kell, mielõtt még kikelnél az ágyból, és mindig ugyanabban az idõpontban. Viszont a diagram leolvasáshoz/értelmezéséhez nem értek, de itt vannak olyan kedves ismeretlen ismerõsök akik ebben segítenek. (Bármikor el lehet kezdeni a mérést, de jobb úgy gondolom, hogy menstruáció után, így napról napra pontosan nyomon tudod követni a változásokat. Üdv. Kócos Barby

Szia! Én is most kezdtem. Érdemes sima hõmérõvel 5 percig hüvelyben vagy nyelv alatt, de sztem hüvelyben pontosabb... ((A ciklus.hu-n tudod a mért adatokat rögzíteni, és a linket itt velünk is megosztani.)) A mérést mindenképpen reggel kell, mielõtt még kikelnél az ágyból, és mindig ugyanabban az idõpontban. Viszont a diagram leolvasáshoz/értelmezéséhez nem értek, de itt vannak olyan kedves ismeretlen ismerõsök akik ebben segítenek. (Bármikor el lehet kezdeni a mérést, de jobb úgy gondolom, hogy menstruáció után, így napról napra pontosan nyomon tudod követni a változásokat. Üdv. Kócos Barby
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen akkor holnap elkezdem mert holnapra elfog múlni és a második ciklustól gondolom beáll mikor milyen a hõm köszönöm mégegyszer

Vegigneztem 8 oldalnyi homeros kerdest de nem kaptam valasz az enyemre meg. Tehat ha vegbeles homerozest folytatok az ugyanolyan jo mint a huvelyes? Es hogyan kell azt a diagrammot interneten csinalni? Koszi elore!

Legjobb válasz: Azért mert fals értéket ad. Végeredményben görbéhez mindegy, ha mindig ott méred, de kényelmetlen, veszélyes és a hüvelyt is megfertõzheti, mert bár nem steril, de érzékeny. A végbélnek is tud ártani, de a hüvelynek nagyon. Sterilizálni minden használat után meg stb. Könnyen összeszedhetsz valamit és nem is ad egy pontos alaphõ értéket. A görbét rendesen mutatni fogja, de ezerszer biztosabb egy dobhártyán vagy végbélben mért hõ, az egy valódi alaphõt ad, amely a tested tényleges maghõmérséklete. Én nem mérem a hõmet, meg nem is tennék hüvelybe hõmérõt, pedig szívesen megcsinálnék egy tesztet, hogy minden nap ugyanannyi különbség lesz-e a dobhártyán és a hüvelyben mért hõ között, de szerintem nem. Emiatt is könnyen lehet cikkcakkos a görbe, ami nagyon megrémíti a leendõ kismamákat, akár hónapokig tartó kudarcokat is okozhat.

Azért mert fals értéket ad. Végeredményben görbéhez mindegy, ha mindig ott méred, de kényelmetlen, veszélyes és a hüvelyt is megfertõzheti, mert bár nem steril, de érzékeny. A végbélnek is tud ártani, de a hüvelynek nagyon. Sterilizálni minden használat után meg stb. Könnyen összeszedhetsz valamit és nem is ad egy pontos alaphõ értéket. A görbét rendesen mutatni fogja, de ezerszer biztosabb egy dobhártyán vagy végbélben mért hõ, az egy valódi alaphõt ad, amely a tested tényleges maghõmérséklete. Én nem mérem a hõmet, meg nem is tennék hüvelybe hõmérõt, pedig szívesen megcsinálnék egy tesztet, hogy minden nap ugyanannyi különbség lesz-e a dobhártyán és a hüvelyben mért hõ között, de szerintem nem. Emiatt is könnyen lehet cikkcakkos a görbe, ami nagyon megrémíti a leendõ kismamákat, akár hónapokig tartó kudarcokat is okozhat.
Szia! Na most tudni kell, hogy a hüvelyes hõmérõzés hülyeség, fogalmam sincs ki találta ki, semmi értelme. A végbél más dolog. Na most a testen kétféle hõmérséklet mérhetõ: mag és köpenyhõmérséklet. A maghõmérsékletet végbélben, dobhártyán, hólyagnál lehet mérni (az utóbbi nem jellemzõ, kórházi körülmények között sem, otthon amúgy sem lenne kivitelezhetõ), köpenyhõmérséklet pedig a szájüregben (per os), hónalj alatt, homlokon mérhetõ. A köpenyhõmérsékletet baromi sok minden befolyásolhatja, tusolás, étkezés, öltözék stb. A maghõmérséklet ennél sokkalta pontosabb, korrektebb eredményt ad, de 1 C fok eltérés lehet, a köpeny és a maghõmérséklet között, ez ne tévesszen meg. A lényeg, hogy mindig ugyanabban az idõpontban mérd, mindig ébredés után (tehát mondjuk minden reggel pl. 6 órakor), és közvetlenül az ébredés után, addig ne csinálj semmit. A ciklus.hu-n tudod vezetni a hõdiagrammod, meg sem kell adni a mérés helyét :) Ja és mindig ugyanazon a helyen mérd a hõt, tehát ha te végbélben kezded, akkor az egész ciklusban a végbélben mérd. Egyébként jól meggondoltad? Ez a hõmérés legfájdalmasabb módszere, fõleg babáknál alkalmazzák, felnõtt embereknél nagyon nagyon ritkán, leginkább a pszichiátrián, amikor csalnak a köpenyhõmérséklettel, akkor ellenõrzésképp végbélben is megmérik. A dobhártyahõmérõrõl hallottál már? 5 másodperc alatt megmutatja a testhõt, megbízható és pontos eredményt ad. Gyógyszertárban elmondják a pontos használatát. Nem is olyan iszonyú drága. Szerintem gondold meg, végbélben tényleg a legfájdalmasabb és legveszélyesebb, de te tudod :) Boldog babatervezést kívánok!
szia, persze, jo az is, ha neked jo, csak akkor mindig ugyanott merd. tobb ilyen oldal is van a neten, en pl a ciklus.hu-t hasznalom. menj fel erre az oldalra, regisztralj, es minden le van irva, h hogyan kell vezetni gorbet. ha valami megsem egyertelmu, akkor a babatervezok.otthona.net is sokat segithet, vagy ide is irhatsz ki ujabb kerdest.
En szakemberek konyveiben olvastam hogy huvelyben is lehet homerozni, nem tudom miert mondod hogy hulyeseg. Ott mered ahol akarod, a lenyeg hogy egesz honapban ott merd.

Hogy kell csinálni a reggeli hőmérőzést?

Hogy kell értelmezni,ha változik-felmegy a h?fok akkor van peteérés,akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek?Minden nap kell végezni?

Legjobb válasz: Szia. Minden reggel egyböl ébrede´skor,nem kikelve az ágyból.Van hozzá megfelelö táblázat,ahová írni lehet.Amikor a testhömérséklet emelkedik,kb.a 14.nap körül,akkor van a peteére´s.A hömérö mindíg a kezed ügye´ben legyen,hogy ne keljen ki kelni az ágyból.A digitlis hömérö a legalkalmasabb hozzá. sok sikert a próbálkozáshoz.27hetes kismama.

Szia. Minden reggel egyböl ébrede´skor, nem kikelve az ágyból.Van hozzá megfelelö táblázat, ahová írni lehet.Amikor a testhömérséklet emelkedik, kb.a 14.nap körül, akkor van a peteére´s.A hömérö mindíg a kezed ügye´ben legyen, hogy ne keljen ki kelni az ágyból.A digitlis hömérö a legalkalmasabb hozzá. sok sikert a próbálkozáshoz.27hetes kismama.
Szia! Serintem, ha szerelmes vagy a párodba és szívbõl szeretnétek gyermeket, és plusz befejezitek a görcsölést, akkor teljesül a vágyatok. A hõmérõzés után bekövetkezõ szex nem hinném, hogy felemelõ. A leendõ babád megérdemli, hogy szépen foganjon. Üdv, egy 24 hetes kismama
Mi is babát szeretnénk, és szintén a hõmérõzést választottuk. Digitális lázmérõt vettem, ott van az éjjeliszekrényemen, az óra mindig ugyanarra az idõre van húzva, és még kikelve az ágyból elvégzem. erre figyelj oda: - még az ágyból kikelve végezd el - mindig ugyanabban az idõpontban, különben nem mutat jó eredményt - hüvelyben vagy nyelv alatt végezd a mérést - vezessd táblázatban, így látni fogod, hogy mikor ugrik fel a hõd, és akkor kell együtt lennetek. Ha leesik, akkor azt jelenti, hogy nem vagy babás, de ne ess kétségbe, össze fog jönni. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!