Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a hőmérőzést (22 db)

Hogyan működik a hőmérőzés, hogyan kell alkalmazni?

El?re bocsi mindenkinek,nem szeretnék ennyire butának t?nni,de nem értem ezt a h?mér?zés dolgot.

Legjobb válasz: Szia!Köszi,hogy írtál.Még annyiban segíts légyszi,hogy most akkor mikor a legbiztosabb a teherbeesés......amikor alacsony,vagy amikor magas a hõm.Lényegében mikor a legjobb rádolgoznunk,melyik a sorsdöntõ...az alacsony vagy a magas....

A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi, hogy írtál.Még annyiban segíts légyszi, hogy most akkor mikor a legbiztosabb a teherbeesés......amikor alacsony, vagy amikor magas a hõm.Lényegében mikor a legjobb rádolgoznunk, melyik a sorsdöntõ...az alacsony vagy a magas....
Szia! Minden nap megméred ébredés után ugyanabban az idõben. Azt mondják szájban, vagy hüvelyben (nekem a doki azt mondta az utóbbi pontosabb). Mensi alatt nem fontos mérni (ezt is a doki mondta). Szóval a ciklus elsõ felében viszonylag alacsony értékeket fogsz mérni, aztán ovukor lentebb esik a hõ (ezt nem mindig sikerül mérni) és utána hirtelen, vagy néhány nap alatt fentebb megy és addig ott marad, amíg nem jön meg. Ez az emelkedés kb 0, 5 fok. Nézz szét a babatervezõk otthona honlapon, onnan sok mindent ki lehet bogarászni. És ha van még kérdésed írjál nyugodtan.
Hát sajnos ezt csak utólag fogod megtudni, én már kipróbáltam minden variációt, de nem sikerült eddig (de nálam van más probléma). Elvileg azt mondják, hogy ovu az alacsony hõmérsékletû napon, vagy az emelkedés napján van. Vegyél LH tesztet és az elõre jelez:) A hõmérõzéssel együtt tuti be lehet lõni (ha az LH teszt pozitív, akkor kell együtt lenni és ha utána felmegy a hõ és fennt is marad, akkor beletaláltatok, ill. az elsõ negatív napon is érdemes próbálkozni).
milyen ovu tesztet használtál?
az ovu teszt bisztosabb mint a hömérõzés. de minden reggel kell mérni és mindig egyidöben felkelés elõtt.hány naposak a ciklusaid?
Az elõzõ válaszoló válaszában van némi igazság, de tényleg jobb ha nem is figyelsz semmire, mert akkor tuti nem jön össze, nálam is ez volt a baj. Most viszont, szerintem összejött, mert nem görcsöltem rá a témára sem, és nem is figyeltem semmit magamon, max a hasamat.
Nem értem, egyáltalán miért kell ilyeneket használni... Ja, hogy jobb legyen a forgalom a gyógyszertárakban. Anélkül is teherbe lehet esni, és még lehet, hogy hamarabb sikerül. Nem kell görcsölni rajta, hanem csak szexelni, amikor kedved tartja, és annyi. Én azt gondolom, hogy ha valaki a hõje alapján azt hiszi, hogy na, most van peteérése, akkor tuti, hogy elkezd görcsölni a dolgon, és ilyenkor általában nem szokott összejönni a baba.
A kérdező hozzászólása: Wondfo tesztet használok.most vagyok a 8.cn-en és már elkezdett ovu fájdalmam lenni, de félek ha nem tesztelgetek, akkor még több az esély hogy nem jön össze, mert nem tudom követni hogy mikor van peteérésem teszt nélkül mert az ovufájdalmat érzek 5-6 napig is. Köszönöm a válaszokat! aranyosak vagytok!

Mikor kell elkezdeni a hőmérőzést, és hogyan kell használni az ovutesztet? Egész hónapban minden nap? Hogy működnek ezek? Köszönöm előre is

szeretném tudni, hogy van e egyáltalán peteérésem, elég rendszertelen a vérzésem :S 1-2 hónapig szeretném méregetni, hogy mi a helyzet, hogy egyáltalán tudok e teherbeesni. PCO-s tuti, hogy nem vagyok, mert nem régvolt vizsgáltaom, úgyhogy az nem állhat az utamba. Még nem próbálkoztunk a babával, csakmost akarunk, és szeretnék biztosra menni:)

Legjobb válasz: Mindent megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Mindent megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Hogyan kell használni a hőmérőzést? Milyen hőmérővel kell csinálni? A menstruáció napján is kell használni?

A párommal most döntöttük el,hogy jöhet egy baby.Szóval elég kezd? vagyok, és nagyon izgatott.Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! A hõmérsékletet reggel rögtön felkelés után kell mérni mielõtt még csinálnál valamit, vagy kiszálnál az ágyból, lehetõleg mindíg ugyanabban az idõben. Hétvégén azért engedek egy kis csúszást magamnak. Nyelv alatt kell mérni. Nekem digitális hõmérõm van ennek ellenére nem a csipogásig mérem hanem 5 percig, mert a csipogás után is mehet feljebb. A menstruáció elsõ napjától kell mérni, tehát mostantól minden nap amíg nem jön össze a baba. Az eredményt grafikonon kell ábrázolni ehhez vannak progik az inerneten pl:ciklus.hu vagy a babáttervezõk otthona oldalról is le lehet tölteni. A peteérés elõtt alacsonyabb lesz a hõd, a peteérés elõtt leesik utána emelkedni kezd és úgy kell maradnia mensiig.

Szia! A hõmérsékletet reggel rögtön felkelés után kell mérni mielõtt még csinálnál valamit, vagy kiszálnál az ágyból, lehetõleg mindíg ugyanabban az idõben. Hétvégén azért engedek egy kis csúszást magamnak. Nyelv alatt kell mérni. Nekem digitális hõmérõm van ennek ellenére nem a csipogásig mérem hanem 5 percig, mert a csipogás után is mehet feljebb. A menstruáció elsõ napjától kell mérni, tehát mostantól minden nap amíg nem jön össze a baba. Az eredményt grafikonon kell ábrázolni ehhez vannak progik az inerneten pl:ciklus.hu vagy a babáttervezõk otthona oldalról is le lehet tölteni. A peteérés elõtt alacsonyabb lesz a hõd, a peteérés elõtt leesik utána emelkedni kezd és úgy kell maradnia mensiig.
Szia! Az igaz, hogy nem szabad stresszelni magad miatta, de azért hasznos. Egyrészt a második, harmadik hónapban már látod hogy mikor szokott csökkeni és emelkedni a hõd és elõtte pár nappal és utána pár napig sûríteni tudjátok az együttlétet. Nem is beszélve, hogy azon hogy fogod stresszelni magad hogy volt-e peteérésed, mert pl:neked nem volt vagy nem sok nyákod volt és a fórumban olvastad hogy az jelzi a peteérést. Így meggyõzõdhetsz már most hogy van peteérésed, ha nincs akkor orvoshoz tudsz fordulni és nem megy el pár hónapod. Egyébként amikor én 1 hónap próbálkozás után kevés mensi miatt (a fórumban történõ olvasgatás után azt hittem baba) a doki azzal kezdte, hogy 3 hónapig mérjem a hõmet és vigyem vissza.
Ha csak most kezditek, ne stresszeld magad hõmérõzéssel. Ha majd 4-5 hónap múlva nem jön össze, akkor kezdd. Figyeld a naptárt és a hüvelyváladékot, és szeressétek egymást amikor jólesik! Mihamarabbi babásodást kívánok!
Szia! Nekem azt tanácsolták, hogy higanyos hõmérõvel mérjek és végbélben a legpontosabb. Az a lényeg, hogy belsõ hõmérsékletet kell mérni. Szokták ajánlani a hüvelyben mérést vagy szájban nyelv alatt. A hõmérõt még este rázd le és készitsd az ágyad mellék, hogy amikor reggel felébredsz már mérni is tudj. Mérd egy két hónapig a hõmérsékletedet igy megismered a saját tested. De igaza van a második hozzászolónak, hogy ezzel ne stresszeld magad. Akkor legyetek együtt amikor kivánjátok, ne akkor amikor épp leesik a hõmérsékleted. A peteérés ugyanis az utolsó legalacsonyabb hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Az a baj a hõmérõzéssel, hogy utolag derül csak ki, hogy mikor volt a peteérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat.

Mit jelent ez a hőmérőzés dolog? Sajnos en nem ertek ehhez, mennyinek kell lennie a testhonek, ha terhes vagyok? Es mennyinek kell lennie, hogy teherbe essek?

lehet egy kicsit hulyen kerdeztem de sajnos fogalmam sincs errol a homerosdi dologrol:(

Legjobb válasz: http://www.babazo.hu/szakertok/20070519ahomerozesrol.html Itt részletesen leírják, hogyan kell.Sok szerencsét, ha babára gyúrtok!

http://www.babazo.hu/szakertok/20070519ahomerozesrol.html Itt részletesen leírják, hogyan kell.Sok szerencsét, ha babára gyúrtok!
szia. én tök véletlen egyik este megmértem a hõt, hogy megnézem mennyi, de csak ugy véletlen.És 37, 5 volt.Hiszed vagy nem, én egybõl tudtam hogy terhes vagyok.Pedig az elsõ hõmérõzésem volt, és azt se tudtam hogy mennyinek kell lenni, babásan vagy nem babásan.Ha 37 felett van, akkor terhes vagy, ha alatta akkor nem.Én legalábbis igy tapasztaltam meg.sok sikert:) egy 21éves lány

Elmagyaráznátok nekem ezt a hőmérőzési technikát? Mikor magas, mikor alacsony? Mikor "kell" szexelni, hogy baba legyen? Illetve honnan lehet tudni hogy baba van?

Köszönöm

Legjobb válasz: www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel,úgy hogy még az ágyban fekszel,megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.

http://www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel, úgy hogy még az ágyban fekszel, megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.
...ui: én szájban mértem digitálissal. Van aki a nuniba dugja.
Hát...ha rendszertelen, és hormonális problémáid vannak, akkor egy endokrinológust kellene felkeresni, majd õ szépen rendbetesz, és jöhet a bébi. De pl. ha rendszertelen is, egy havi méréssel meg lehet állapítani van-e peteérésed egyáltalán. Vagy pl melyik fázisoddal van a probléma (ovuláció elõtti, vagy utánni). Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!! Akkor ha hormon bajos vagyok, és rendszertelen a menzeszem akkor ez a módszer aligha jó, jól értem ugye?:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Hogyan kell csinálni a hőmérőzést, és hol tudom a görbét vezetni? A menstruáció első napjától kell mérni a hőt?

Legjobb válasz: www.ciklus.hu - itt lehet vezetni Reggel, még ágyban fekve, az elsõ ébredéskor, nagyjából minden nap ugyanabban az idõben kell mérni ugyanolyan módon (hónalj vagy száj), akkor mutat reális értéket.

http://www.ciklus.hu - itt lehet vezetni Reggel, még ágyban fekve, az elsõ ébredéskor, nagyjából minden nap ugyanabban az idõben kell mérni ugyanolyan módon (hónalj vagy száj), akkor mutat reális értéket.
én úgy tudom, hogy a hüvelyben a legjobb mérni, vagy a nyelv alatt mert az belsõ hõ.. a hónaljat felejtsd el!!!!! a többi úgy van, ahogy az 1. írta..
A kérdező hozzászólása: köszönöm. nyelv alatt mérem

Ma kezdtem el a homerozest, de nem igazan tudom, h hogyan mukodik, valaki elmagyarazna, h mikor hogyan kell alakulnia a honek, es mi mit jelent?

tudom, h utana tudok olvasni, de engem nem az elmelet, hanem a gyakorlat erdekelne. nem volt pe-m, kaptam fogamzasgatlot, h bealljon a ciklus, a doki azt mondta, h ok vagyok, abba is hagytam, es megint csak a 34-ik napon jott meg. ma reggel 36.6 a hom, gondolom ez az alaphom - ciklus 3. napjan vagyok. elore is koszonom a segitsegeteket.

Legjobb válasz: A hõmérõzés azon egyszerû leven mûködik, hogy peteérés tájékán magasabb pár fokkal a nõi test hõmérséklete. 36, 5 alapállapotban , peteéréskor 36, 8 pl. Reggeli hõfokot kell nézni,ahogy felkelsz, ha jól tudom. Ez az ébredési hõ.ezt kell bejegyezni a kalkulátorba, melyik minden nap megjegyzi. Ha napokig gyanúsan fent van a hõd és nem vagy beteg, se megfázva, valószínû babás lettél.

A hõmérõzés azon egyszerû leven mûködik, hogy peteérés tájékán magasabb pár fokkal a nõi test hõmérséklete. 36, 5 alapállapotban , peteéréskor 36, 8 pl. Reggeli hõfokot kell nézni, ahogy felkelsz, ha jól tudom. Ez az ébredési hõ.ezt kell bejegyezni a kalkulátorba, melyik minden nap megjegyzi. Ha napokig gyanúsan fent van a hõd és nem vagy beteg, se megfázva, valószínû babás lettél.
Peteéréskor leesik a hõ, és után ugrik fel hirtelen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!