Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a gyógyszerszedést (4 db)

Hogy kell abbahagyni a gyógyszerszedést? Én most kezdenék újra egy teljes 21 napos tablettacsomagot, de szeretném abbahagyni a szedését a teherbeesés miatt. Jól teszem, ha most hagyom abba, mielőtt belekezdenék az újabb 3 hetes szedésbe?

Legjobb válasz: Ha mostanában szeretnél babát, akkor most hagyd abba, de ha "nem olyan sûrgõs", akkor beszedheted a tablettákat. Azért az abbahagyás után mindig ajánlatos 2-3 hónapot várni, védekezni, a tabletta kiürülésének érdekében.

Ha mostanában szeretnél babát, akkor most hagyd abba, de ha "nem olyan sûrgõs", akkor beszedheted a tablettákat. Azért az abbahagyás után mindig ajánlatos 2-3 hónapot várni, védekezni, a tabletta kiürülésének érdekében.
Igen, egyszerûen ne kezd el a következõ 21-et. Én is így hagytam abba. Szóval, jól teszed. :)
Igen, egyszerûen ne szedd tovább.Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyorsaságot! Ti hol tartotok, babáztok, babát vártok vagy terveztek?
3. válaszoló vagyok 23 hetes.Én abbahagytam a gyszert, és 2 hétre rá estem teherbe, pedig gondoltam várok 3 hónap tisztulást, de a természet megoldotta.Kívánok neked is hasonló sikereket!
Én a 2. válaszoló vagyok. 2, 5 hónapja hagytam abba a gyógyszert, azta még nem jött meg egyszer sem. De most már márciusban volt peteérésem, most várjuk az eredményt! :) Sok sikert Neked is!
A kérdező hozzászólása: Sok sikert Nektek, jó egészséget! Szurkolok!
A következõ 21 napos tabit már ne kezd el! De azért ha babát szeretnél elõtte mindenképpen keress fel egy szakembert, és várj 2-3 hónapot! Sok sikert! Örömteli Babavárást kívánok neked!
Ha babát szeretnétek, akkor már ne kezd el a gyógyszert. Mindenképp keress fel szakorvost, és várd meg míg minimum kétszer megjön a menzeszed rendesen. Én fél évig szüneteltettem és ezalatt semmilyen gyógyszert nem szedtem be, még egy fejfájás csillapítót se. Odafigyeltem az étkezésemre. Amikor már élesbe ment, elsõre sikerült, most két éves a kisfiúnk. Sok sikert!

Több évnyi gyógyszerszedés után mennyi idő kell, hogy a méhnyálkahártya elég vastag legyen a beágyazódáshoz?

Ez természetes úton vastagszik id?vel, vagy kell valami gyógyszert szedni rá?

Legjobb válasz: Ez jó kérdés. De én minden nap beveszek 100 mg E vitamint, ez vastagítja.

Ez jó kérdés. De én minden nap beveszek 100 mg E vitamint, ez vastagítja.
Nekem minden ismerösöm (legalább 20-25 nö)a fogamzásgátló abbahagyása után fél évig máshogy védekezett - hogy a gyógyszer kiürüljön, utána viszont az elsö - védekezés nélküli - hónapban terhes lett. (A nyálkahártya vastagságáról viszont nem tudok semmit, mert nem voltak ilyen miatt orvosnál.)
3-6 hónapot szoktak mondani. nekünk anno 3 hónap volt.
Nem tudok konkrét idõt mondani, csak a saját példámat. 10 évig folyamatosan szedtem a Marvelont. 2007 decemberében összeszedtem egy fertõzést, antibiotikumot szedtem rá. ez gátolta a fog. gátló hatását és még abban a hónapban terhes lettem, pedig nem terveztünk babát. Sõt, mivel semmilyen tünetem nem volt, csak egy rutin nõgyógyászati vizsgálaton derült ki ( a vérzés se maradt ki), hogy akkor 10 hetes kismama voltam, közben a bogyót ugye szedtem folyamatosan..a kislányom 17 hónapos :)
Én 3 és fél év után hagytam abba a fogit, utána 3 hónap szünet volt, s aztán teherbe estem. 9 mm volt a méhnyálkahártya, amikor volt a peteérésem. 22 hetes kismama
Én legalább 5 évig szedtem. Júniusban vettem be az utolsó adagot, Yadine-t szedtem, azt mondta a dokim, lehet próbálkozni (mert ez nem halmozódik fel a szervezetben, tehát) semmi gond nem lehet ha sikerül, de a méhnyálkahártya vastagságához általában idõ kell! Nos azóta voltam nála, tökéletes ciklus, minden ok, minden esély megvan már a spontán teherbeesésre- ezt mondta szó szerint. Még nem sikerült :( Sok helyen olvastam, ált. sok év után jó fél év, de ez nem szentírás! E vitamin segít a méhnyhártya helyreállásában mert ez elvékonyodik a gyógyszertõl.

Állandóan úgy érzem, hogy nagyon dobog a szívem. A vérnyomásom gyógyszerszedés mellett is 156/112 pulzusom 100 és a fölötti. De a háziorvos szerint jó a gyógyszeradagom. Normális ez? Mennyinek kellene lennie? Kardiológushoz kell háziorvosi beutaló?

Legjobb válasz: 140/90 efölött már nem jó. A normál pulzus 72/ perc. De ez nagyon változó, a tevékenység függvényében. Ha az orvosod azt mondja, hogy ez az érték, amit írtál jó, akkor annak oka van. Nem írtál kort, tevékenységet, testsúlyt, magasságot. Ezek mind befolyásoló tényezõk.

140/90 efölött már nem jó. A normál pulzus 72/ perc. De ez nagyon változó, a tevékenység függvényében. Ha az orvosod azt mondja, hogy ez az érték, amit írtál jó, akkor annak oka van. Nem írtál kort, tevékenységet, testsúlyt, magasságot. Ezek mind befolyásoló tényezõk.
Ahogy az elõzõ is írta, rengeteg befolyásoló tényezõ van. Nézzük példának a páromat, õ is 30 éves kora ellenére már évek óta 3 féle vérnyomás csökkentõt szed, és átlagban 130 és 150 között van a vérnyomása és nyugalomban 90 körüli pulzus.Neki azt mondták ez jó, mert nagyobb a szíve mint az átlag, 187 cm, 105 kg. És igen, kardiológiai szakvizsgálathoz kell beutaló. Szóval igaz, hogy mindig azt hangoztatják, "élj 140/90 alatt"és a 72-es pulzus az átlag, de nem egyformák az emberek.A kérdés az, te jól érzed e magad ilyen értékek mellett vagy sem.Mert ha nem okoz panaszt akkor neked ez az ideális.Én például tegnap a munkahelyemen megmértem kíváncsiságból, 95/62 volt, úgy hogy reggel 5 óra talpon voltam, és ezt délután 3-kor mértem.Panaszt nekem ez nem okozott mert mindig ennyi.
A kérdező hozzászólása: 44 éves vagyok, a testsúlyom nagyon sok, évek óta küzdök vele. A vérnyomásom és a pulzusom is ilyen magas akkor is, ha egyáltalán nem csinálok semmit. Állandó fáradtságot okoz és remegést.
Kedves kérdezõ! A normál testsúlyú ember szíve, érrendszere, tüdeje, veséje, stb. normális testet szolgál ki. Aki meg túlsúlyos, annak a túlsúly arányában többet kell dolgozniuk a szerveinek. Ezt gondolom tudtad akkor is, amikor még nem voltál túlsúlyos. Hát nem lehet ez ellen még akkor tenni valamit, amikor még csak kicsi a túlsúly? Csak akkor amikor már nagy a baj? Soha nem értettem a kövér embereket. Csak akkor figyelnek föl a bajra, amikor már 150 kg. osak. Elõtte nem néznek tükörbe?
A kérdező hozzászólása: Tisztelt Válaszadó! Az, hogy kövérnek érzem magam, nem feltétlenül jelent 150 kg-ot! 170 cm vagyok és 80 kg. Naponta edzek és igenis teszek azért, hogy lejjebb menjen. De ez nem egyszerû, mert gyomorbetegségben szenvedek fiatal korom óta. Nem a súlyom volt a kérdés, hanem a vérnyomásom.
"44 éves vagyok, a testsúlyom nagyon sok, " Bocsáss meg, ebbõl kalkuláltam ki a 150 kg-ot. Mellesleg a testsúly és a vérnyomás között összefüggés van, és ilyen alapon a 156/112 elfogadható. Ahogy az orvos mondja.
igen, kardiológiára kell háziorvosi beutaló!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!