Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a fájások gyakoriságát (1 db)

Hogy kell számolni a fájások gyakoriságát?

Fájás elejét?l a következ? elejéig vagy a végét?l a köv. elejéig?

Legjobb válasz: Ezt én is szeretném tudni. Azt hiszem, a fájás kezdetétõl a következõ kezdetéig, de nem vagyok biztos benne. Pedig lassan idõszerû lenne...

Ezt én is szeretném tudni. Azt hiszem, a fájás kezdetétõl a következõ kezdetéig, de nem vagyok biztos benne. Pedig lassan idõszerû lenne...
A kérdező hozzászólása: igen nekem is, én a 37. hétben járok. annyiszor lehet olvasni hallani róla, h 10 perces, 5 perces stb, dehát nem mindegy honnan számolva.
Szia! Tegnap voltam a dokimnál és elkezdõdött nálam a szülés folyamata. Érett a méhszáj és ujjnyira kitágultam, továbbá derékfájás, és menstruációs jellegû fájdalmak. Viszont rendszertelenek egyenlõre. Dokim azt mondta hogy úgy kell számolni vagyis IRJAM fel a fájás kezdetét. Vagyis a fájás kezdetétõl a következõ fájás kezdetéig eltelt idõt kell figyelni és néha lemérni hogy hány másodpercig tart. Ez azért kell hogy ha megkérdezik a kórházban akkor tudd. Üdv: 37 hetes kismami
Igen, a fájás elejétõl a következõ elejéig eltelt idõ, ami lehet 20, 10, 5perces... lényeg, h egyre csökken és a fájdalom egyre élesebb :) És tartanak ezek a fájások kb 40-70 másodpercig.
igen, így ahogy az elõttem szóló is írja. egyik elejétõl a másik elejéig. azt azért hozzátenném, hogy ha szünni látszanak, vagy közben akár fáradtékony is leszel, elestleg el is tudsz aludni, akkor ezek még nem az igazi fájások.
na én szülés elõtt fél órával úgy elálmosodtam...hogy el tudtam volna aludni! Úgy mondta a férjem, hogy csak MOST NEEE!! És hát kitartottam :) Utána meg már nem tudtam aludni. Ezt csak azért írtam, mert az elõzõ hozzászóló utsó mondata nem teljesen igaz. Vagyis az álmosságos :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülés után kijött az aranyerem, mit csináljak?

1 hónapja szültem, kenem a sperti krémmel, és az a kérdésem,
hogy a dudornak teljesen vissza kell mennie? Vagy mikorra gyógyul meg? Nem fáj, csak feszít.

12

Hogyan lehet feldolgozni azt az égést, ha szülés közben, nyomáskor kiürül a végbél tartalma is? Akik voltak hasonlò helyzetben, mit gondolnak erről?

Sajna, az elõzõ szülésemkor ez megtörtént velem,ami nagyon megviselt lelkileg. Jelenleg mástól sem parázom, csak attól, hogy újra megnyílik a föld alattam.

22

Győri kismamák, anyukák szüléstörténeteit, tapasztalatait szívesen olvasnám. Mire számíthatok?

32 Hetes kismama vagyok. Kicsit tartok a kórháztól.

15

26 hetesen már befordult a babám?

Tegnap voltunk orvosnál azt mondta nem lesz gond a befordulással, mert már most lent van a feje. Ez hogyan lehetséges? Ilyen korán még akár bukfencezni is tud bent, nem? Lehet csak éppen most gy feküdt, hogy lent volt a feje, de ha akarná akkor vissza is tudna fordulni nem? A doki azt mondta ez nem baj, nem lesz koraszülésem vagy ilyesmi, ennek örülni kell. Ha most fejjel lefelé van, akkor nem lehet, hogy szülés előtt rossz irányba fog majd megfordulni? Nem baj neki, hogy 9 hónapig le felé néz a feje?

6

Várható szülés miatt hullik a hajam?

38+5hetes vagyok,és ma vettem észre hogy elkezdett hullani a hajam.Ez lehet végre a szülés előjele?Tapasztalt már valaki ilyet?

1

4hònapja vérzek, mitől lehet?

10 hónapja szültem csàszàrmetstessel. Hanuàrig teljesen jol megjött a gavi vérzésem .januàr februàr nem. Màrcizs ota folAmatvvértek. Hol pecsételek hol 2-3-om napra elmúlik.de újból kezsődikbelőről. Tőbbet verzek mint nem. Volltam dokinàl de mivel véreztem igy az eredménybe lettek pozitiv dolgok de maga a ràkszűrés neggatìv. A véreredményem nefatív,uh negatìv,most megint megyek. De ha bàrki tud erre valamit ezelőtt mondani mìg elmegyek a dokihoz nagyon megköszönném. Nagyon félek és elvagyok keseredve.

2

Mit csinálnak a szülés után a "veszélyes hulladékokkal"?

Valamelyik nap erről beszélgettünk a barátnőmmel, tavaly szűltünk és azóta felmerült bennünk :)
Tudom, nem túl guszta kérdés, de érdekelne,hogy szerintetek mit csinálnak a kórházban a méhlepénnyel, köldökzsinórral és egyebekkel?

Gondolom veszélyes hulladék, de ezeket elégethetik? Egyáltalán hol gyűjtik őket? Mármint gondolom egy idő után szaga van ezeknek is....

Bocsi és köszi :)

5

Akinek első babája átlagos súllyal született, annak a második sem volt nagyobb súlyú?

Nekem a kisfiam 3300g-al és 55 centivel született.A második lehet tőle husisabb majd(4 kiló,4 kiló feletti),vagy nem valószínű,ha az első is átlagos súllyal született??
14 kilót híztam a kisfiammal,a második babával nem szeretnék ilyen sokat hízni.A baba súlya függ attól is,hogy mennyi kilót szed fel a kismama?A következővel max 7-8 kilót szeretnék csak hízni.

3 és fél hós baba anyukája

8

Váci fogadott szülésznőknek mennyit kell/illik adni?

És ha nem fogadott, csak "hálából" a szülés után? Mennyit illik?

2

Debrecenben a Klinikán apás szüléshez kell vinni steril ruhacsomagot apukának?

Mindenhol más a szokás és nem tudom, hogy vegyünk e vagy adnak ingyen?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!