Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a cumit meg (4 db)

Hogy kell kifőzni a cumit meg a cumisüveget? Ha a mosogató gépbe rakom 70 fokra az elég vagy egy edénybe forralt vízbe rakom? A sterilizáló feltétlen kell ha van mosogatógép?

Persze nem a többi edénnyel raknám be.

Legjobb válasz: Cumit, cumisüveget 100 fokos, forrásban lévõ vízben 3-5 percig kell kifõzni. Nekünk nem volt sterilizáló, nem is hiányzott.

Cumit, cumisüveget 100 fokos, forrásban lévõ vízben 3-5 percig kell kifõzni. Nekünk nem volt sterilizáló, nem is hiányzott.
Sztem egyszerûbb egy külon kis edényben amit kifõztél elõtte, ha abban csinálod tökéletes lesz.Nem kell sterilizáló, persze Te tudod, de annyi minden fontosabb van ami kell, és ez így sztem nagyon jól megoldható.
Én mosogatógépbe nem merem berakni de van sterilizálónk azt fogom használni. Én is hallottam a forralt vízes módszerrõl-de akkor a vízkövet mivel távolítod el (vízkõoldóval? - az azért egy kicsit drasztikus) 27 hetes kismama

Hogy vegyem el a 2, 5éves kislányomtól a nappali alváskor a cumit? Éjjel nem kell, sőt régen napközben ha nyügi volt se kérte, most meg ha reggel fel kel az az első, h "hol a cumim"? !

Legjobb válasz: Szia! Hát mi is ezzel küzdünk szintén közel másfél évesek vagyunk, csak nekünk éjjel is kell a cumi! Az utóbbi idõben meg egyenes cumifüggõ lett! :(( Én napközben megpróbálom elterelni a figyelmét, vagy kap gyerekrágót az az újabb õrület akkor nem kell neki a cumi, de amint megy aludni már keresi is! Én elvenni nem akarom tõle, egyszer egy gyerekpszichológust hallottam errõl nyilatkozni, hogy ha már egyszer nekiadtuk akkor ne vegyük el tõle, legkésõbb az oviban úgyis leteszik, mert ott már ciki a cumi! Én amúgy 6 éves koromig szoptam az ujjam éjjel nappal. A lány úgy látszik rám ütött! :)) Kitartás!

Szia! Hát mi is ezzel küzdünk szintén közel másfél évesek vagyunk, csak nekünk éjjel is kell a cumi! Az utóbbi idõben meg egyenes cumifüggõ lett! :(( Én napközben megpróbálom elterelni a figyelmét, vagy kap gyerekrágót az az újabb õrület akkor nem kell neki a cumi, de amint megy aludni már keresi is! Én elvenni nem akarom tõle, egyszer egy gyerekpszichológust hallottam errõl nyilatkozni, hogy ha már egyszer nekiadtuk akkor ne vegyük el tõle, legkésõbb az oviban úgyis leteszik, mert ott már ciki a cumi! Én amúgy 6 éves koromig szoptam az ujjam éjjel nappal. A lány úgy látszik rám ütött! :) ) Kitartás!
ocsi elírtam, közel 2, 5 éves a lányom!
A kérdező hozzászólása: Az öcsikéje, 7 hónapos, soha nem fogadta el a cumit!!Abba bíztam, h majd most a kis tesó mutat példát a nagynak...de nem így lett, mert amióta a kis tesó megszületett azóta van az h nappal is kéri a cumit, ha nyügi:(
Egyszerûen!Én fiam 1, 5 éves múlt amikor kidobtam a cumijait , 1-2 nap alatt leszokott.Egyszerûen elteszed és nem veszed elõ , ha hisztizik sem , az elsõ napok nehezek lesznek, de pár nap és nem kell cumi!Mind 2 fiamnál bevált.

A cumikra az van írva hogy 18 vagy 24 hónapos korig jók, de a fiam már 2, 5 éves és még mindig kell alváshoz a cumi. Nem árt a fogainak?

Legjobb válasz: Négy éves lesz 3 hát múlva a lányom, olyat használ (csak alváshoz), ami 0-6 hónapos korig ajánlott. A fogának nincs baja. Szerintem az a fontos, hogy latex legyen és ne szilikon, mert utóbbi nagyon kemény.

Négy éves lesz 3 hát múlva a lányom, olyat használ (csak alváshoz), ami 0-6 hónapos korig ajánlott. A fogának nincs baja. Szerintem az a fontos, hogy latex legyen és ne szilikon, mert utóbbi nagyon kemény.
Egyik ismerõsöm lánya még 5 évesen (nem írtam el) is cumizik, neki ártott a fogainak van neki jó pár lyukas foga már most is, bár lehet nem attól.
A kérdező hozzászólása: Az övé szilikon, már fél éves kora óta, mert azt szereti. Szerintem a lukas fog nem a cumi miatt van, talán az édességek, cukros italok miatt, de ez nem biztos... Köszi!
A lyukas fognak ehhez valóban semmi köze, a fogak elõre állhatnak, és szerintem a szilikontól jobban. No meg az ujjszopástól, attól a legjobban, hiszen az ujj még keményebb, csak nem ez volt a kérdés... :o)
A kérdező hozzászólása: Igen, azt már több helyen olvastam, hogy inkább cumizzon mint az ujját szopja. Akkor legközelebb lehet megpróbálok neki latexet venni. Köszi!
a mam-nak van új, direkt fogvédõs, próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Hogy kell kifőzni meg sterilizálni a cumit, amikor pont az a része ami a baba szájába megy nem süllyed el a vízben?

Meg mi értelme van a sterilizálásnak, ha miel?tt a szájába adom le kell öblíteni csapvízzel, ami ugye nem steril.

Legjobb válasz: A csapvíz nem steril, de azért nem is bacis.Amúgy forralt vízzel is leöblítheted. én egy villával bele szoktam nyomni a vízbe fõzés közben és úgy tartom egy ideig.

A csapvíz nem steril, de azért nem is bacis.Amúgy forralt vízzel is leöblítheted. én egy villával bele szoktam nyomni a vízbe fõzés közben és úgy tartom egy ideig.
Nekem aventes van és, ha összenyomom a szjába lévõ részt, akkor megtelik vízzel és így lent marad. (ugyan így távolítom el belõle)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!