Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a cumit és a cumisüveget (6 db)

Hogyan kell a cumisüveget és cumit kifőzni? Mennyi ideig kell a forro vizben hagyni? Milyen gyakorisággal?

Legjobb válasz: Felteszed a vizet, és mikor forr beleteszed a cumit és az üveget 5 percet forr az is elég. De ha tovább forralod az se gond. Kezdetben hetente 3x forraltam, már csak heti 1x.(11 hónapos a fiam)

Felteszed a vizet, és mikor forr beleteszed a cumit és az üveget 5 percet forr az is elég. De ha tovább forralod az se gond. Kezdetben hetente 3x forraltam, már csak heti 1x.(11 hónapos a fiam)
Jó, ha van rá külön lábos, amit csak erre használsz. Nem árt, ha kb. 5 percig bent hagyod az eszközöket a lobogó vízben, s utána veszed ki. Magát a cumisüveg részt úgy lehet biztonsággal kivenni, ha óvatosan beledugod a fakanál nyelét, és a lábosba csorgatod a belsejébõl a vizet. Utána tiszta konyharuhára teszed, és hagyod száradni. Ha felétek olyan a víz, hogy gyorsan vízkövesek lesznek a cuccok, akkor tehetsz a vízbe egy kevés ecetet, az is külön fertõtlenít, és nem engedi lerakódni a vízkövet. Nem árt minden használathoz steril, kifõzött cumikat használni, de az elsõ hetekben, hónapokban mindenképp naponta fõzd ki a részeket. Hogy ki meddig sterilizál, az változó, én a gyerekeim 7-8 hós koráig csináltam. Ha nincs idõd állandóan vizet forralgatni, akkor használj inkább sterilizáló gépet (a mikrós a leggyorsabb), vagy sterilizáló folyadékot, ebben fõzés nélkül kell áztatni a cumikat.
Én úgy tudom, nem akkor kell beletenni, mikor már forr, hanem hamarabb, mert a hirtelen forró víztõl eldeformálódhatnak.

A philips avent sterilizáló a mikrós mi mindent sterilizál? Lehet bele tenni olyat is, ami nem aventes cumi, és cumisüveg? Hogyan kell használni?

Legjobb válasz: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.

A kérdező hozzászólása: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.
Nekünk is ugyanilyen van. Én mindent sterilizáltam amit kellett és rá volt írva hogy szabad. A használati utasításban benne van minden. Természetesen át kell mosni a cumikat, mielõtt belerakod. 200 ml hideg vizet teszel az aljába és a mikro teljesítményétõl függõen állítod percre. Nem akarok neked hülyeséget mondani, ezért írtam hogy olvasd el a használatit. Arra emlékszem hogy 1000Watton 2 percre kell berakni.
A mienk maximum fokozaton 5 perc alatt sterilizál 2 dl vízzel. Olvasd el a leírását, akár az avent oldalán. Én a nem aventes cumisüvegeket és a mûanyag kanalakat is sterilizálom.
Szerintem, ha nincs csúcskategóriás mikród, semmivel nem több idõ (Philips honlap szerint 850W-ig 6perc az eszközük sterilizálási ideje) a tea-kávé fõzéshez használatos vízmelegítõben vizet forralni, s azzal leforrázni minden eszközt. Ez 0 Ft plusz kiadás. Ha meg marad víz, jól fog esni egy tea! :)

Cumisüveg kifőzés? Nincs sterilizálóm, hogyan kell kifőzni a cumisüveget? Beleteszem minden részét a vízbe és felforralom? Meddig kell "főzni"? Szilikon a cumija, azt is bele lehet tenni?

Bevinném a kórházba, hogy ha esetleg szükség van rá, ne az ottanit kelljen használni.

Legjobb válasz: Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.

Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.
én neomagnolt is szoktam belerakni a vízbe. ill. van egy Chicco sterilizáló folyadék, de az drága. Bár sokáig elég.
Lábosba teszed, és ahogy az elõttem is írták, felforralod, és pár percig forralod. Nem kell neki sok. Amúgy én is ezt a Chicco sterilizáló folyadékot vettem, 1300 Ft, és ahogy olvastam a használati utasítást, elég sokáig elég lesz. Szerintem megéri.
Szia! Szerény véleményem szerint nem kell a vízbe semmit sem tenni, mert a forralással elpusztul minden kórokozó. Egyébként: az elsõ gyereknél még jó alaposan megmos az ember mindent, a másodiknál már csak letörli, a harmadiknál már a kutya szájából kiszedett cumit nyomja a gyerek szájába :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Jó ha már most kifőzöm és fertőtlenítem a cumikat, cumisüvegeket? Olyan cumit kaptunk ajándékba ami 2-től 6 hónapos korig használható. Jó újszülött babának az is? Sokra van ráírva hogy 0-3 hónapig akkor ennek is jónak kell lenni nem?

36 hetes vagyok pénteken már 37. Minden megvan már és össze van készítve de nem tudom mikor kezdjem a sterilizálást. Cumisüveget kell vinni a kórházba és engedik egyáltalán a cumit? Mibe tegyem hogy tároljam a kif?zött dolgokat a szülésig? A kórházba miben vigyem?

Legjobb válasz: Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!

Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!
Újszülött babának 0+ cumi kell, nem a 2 hónapos kortól, mivel jobban jön a tej, nem fogja tudni enni! A nyugtató és játszó cumi is 0+ legyen! Persze kifertõtlenítheted most is, de mikor hazajöttök akkor is ráér, hiszen nem tudhatod, lehet nem is fog kelleni! De azért jó ha van cumi és cumis üveg is, mert ha kell ne akkor kelljen rohangálni! Én nem vittem a kórházba se cumit, se cumisüveget oda nem kell! De ha megnyugtat vihetsz! Én egy nagyobb mûanyag dobozban (mint az ételes, csak erõsebb) tárolom õket! Nekem 3 hetes korától kell adnom pótlást, cumit nagyon ritkán használja a kislányom, mert inkább játszik vele! 6 hónapos kislány anyukája!
Szia! 4 gyerekem van, s a nagyok 9 hónapos korukig azt se tudták mi az a cumisüveg, s cumijuk se volt soha. Szopi abbahagyása után (9hó) használtunk kb. 1 évig cumisüveget. A legkisebb viszont soha nem ivott cumisüvegbõl (már nem is fog, mivel 1, 5 éves), s cumija sincs!
Szerintem ráér akkor fertõtleniteni, amikor már hazamentek a babával. Cumit vihetsz be a kórházba ha szeretnéd, de szerintem jobb lenne a legkisebb méretet vinned. Kórházba adnak tápszert vagy teát, ottani kis üvegbõl, szóval nem kell bevinned semmit. Én egyedül bimbóvédõt vittem meg cumit, ja meg kézi fejõt.
Szerintem csináld meg most, nekünk hirtelen 2 héttel korábban jött a baba, amikor hazavittük még ki sem volt bontva a cumisüveg és a sterilizáló sem, õ meg éhes volt, nem volt annyi tejem. Nagy kapkodás volt. Ha lesz tejed örülj. Ha lesz idõd, még egyszer kisterilizálod. Nálunk nem kellett cumisüveg a kórházba, a pótlást kis pohárból kapták a babák, ha nem szopiztak eleget. Inkább vegyél 1 cumit 0+ -t, ha kell vesztek még, 1 darabbal is ki lehet húzni pár napig. Gondolom a tietekre is több méretet rá lehet tenni. pl. Avent, MAM, ... Valami tiszta, új mûanyag dobozba tedd, aminek teteje is van, amit sterilizáltál.
Az én babám 7 hónapos volt, mikor az eredeti csomagolásából kibontottuk a cumisüveget, amit még terhesen vettem. Szerintem ráérsz az ilyesmivel. De ha mégis meg szeretnéd már most csinálni, sterilizálás után csomagold be folpakkba és zacskózd be. Cumival is ráérsz, ha már otthon vagytok, a kórházban még teljesen felesleges "ledugózni" a babát.
Ha Tommee Tippee-s cumisüveget használsz tuti nem szokik hozzá, csak elõbb mindig a cicivel kezd.
Szia!HA kell pótlás a cseppednek nem kell neki feltétlenül cimisüvegbõkl adni! Õ nagyon szépen eszik kanállal vagy megissza pohárból!Idõ igényesebb de nem szokikra a cumisüvegre!:) )
Nem tudom, h függ-e, én is adtam/adok pótlást pár hetes kora óta-most 5.5 hós-ettõl függetlenül simán cicizik.Ráadásul a játszó cumija(Chicco) is teljesen más fajta és forma, mint az etetõcumi(Avent).Mégse volt soha cumi zavaros, és szeret a cicimen lógni.
Az én lányomat a kórházba 1 hétig cumisüvegbõl etették, itthon nem kellett neki a cici, fejnem kellett. Aventos cumit használtam, aminek más volt a formája mint a kórházinak. Három hónapos korára sikerült a kicsit szopizásra bírni, de addigra kevés lett a tejcsi.De tudott szopizni is és cumisüvegbõl enni is, nem zavarodott össze.
Szia! Én elejétöl fogva hozzátápláltam, mert nem volt elég tej. Mi a NUK cumit használtuk (ez hasonlít a mellbimbóra). A védönö tanácsára kisebb lyukat szúrtunk rá, hogy kb. megközelítöen úgy kelljen szívni, ahogy a mellböl is. Más anyukáktól hallottam, hogy ök a teás cumit próbálták (ennek is finomabb a lyukasztása), hogy hasonló hatást érjenek el. Nálunk sem okozott ez problémát. A kisfiam továbbra is szivesen szopizott.
Gondolom már nem aktuális a kérdés, de azért válaszolok... A Suttogó sorozat a Medela Haberman etetõjét ajánlja az elsõ 3 hétben. Ez olyan, hogy csak akkor jön belõle a tej, ha szívja a gyarek, mi 5 hósan is ezt használjuk még hozzátáplálásra, és jól szopizik mellette.

Hogy kell kifőzni a cumit és a cumisüveget?

Arra gondolok,hogy mennyi ideig kell bennehagyni a lobogó vízben,és hogy minden használat el?tt ki kell-e f?zni ?ket?

Legjobb válasz: Hát errõl megoszlanak a vélemények. Én azokat a dolgokat fõztem ki, amik a szájába kerültek, illetve a mellszívót sterilizáltam mindig, mert végülis azzal fejek ugye, és ha valami kosz kerül rá, akkor az bekerülhet a kifejt tejbe. A cumisüvegeket minden használat után elmostam és kifõztem (én elzártam a tûzhelyet, miután lobogva forrt, de ez villanytûzhely, szóval utána még forrt egy kicsit), kb. három hónapos koráig. A mellszívóhoz vettem Chicco sterilizáló folyadékot, amibõl egy kupaknyi kell fél l vízbe, abban kell fél órát állnia, aztán elöblíteni és kész. Még mindig meg van a nagyja, már fél éves a babám. Nem tudom, mire fogom elhasználni :)

Hát errõl megoszlanak a vélemények. Én azokat a dolgokat fõztem ki, amik a szájába kerültek, illetve a mellszívót sterilizáltam mindig, mert végülis azzal fejek ugye, és ha valami kosz kerül rá, akkor az bekerülhet a kifejt tejbe. A cumisüvegeket minden használat után elmostam és kifõztem (én elzártam a tûzhelyet, miután lobogva forrt, de ez villanytûzhely, szóval utána még forrt egy kicsit), kb. három hónapos koráig. A mellszívóhoz vettem Chicco sterilizáló folyadékot, amibõl egy kupaknyi kell fél l vízbe, abban kell fél órát állnia, aztán elöblíteni és kész. Még mindig meg van a nagyja, már fél éves a babám. Nem tudom, mire fogom elhasználni :)
Ha lesz tejed, felesleges a cumisüveg és a cumi. A többi cuccot fõzd ki, a kefét nem kell:) Én 3 hónapja szoptatok, de sosem fejek és nincs cumink, cumisüvegünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!