Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a cumit és (13 db)

Hogyan kell a cumisüveget és cumit kifőzni? Mennyi ideig kell a forro vizben hagyni? Milyen gyakorisággal?

Legjobb válasz: Felteszed a vizet, és mikor forr beleteszed a cumit és az üveget 5 percet forr az is elég. De ha tovább forralod az se gond. Kezdetben hetente 3x forraltam, már csak heti 1x.(11 hónapos a fiam)

Felteszed a vizet, és mikor forr beleteszed a cumit és az üveget 5 percet forr az is elég. De ha tovább forralod az se gond. Kezdetben hetente 3x forraltam, már csak heti 1x.(11 hónapos a fiam)
Jó, ha van rá külön lábos, amit csak erre használsz. Nem árt, ha kb. 5 percig bent hagyod az eszközöket a lobogó vízben, s utána veszed ki. Magát a cumisüveg részt úgy lehet biztonsággal kivenni, ha óvatosan beledugod a fakanál nyelét, és a lábosba csorgatod a belsejébõl a vizet. Utána tiszta konyharuhára teszed, és hagyod száradni. Ha felétek olyan a víz, hogy gyorsan vízkövesek lesznek a cuccok, akkor tehetsz a vízbe egy kevés ecetet, az is külön fertõtlenít, és nem engedi lerakódni a vízkövet. Nem árt minden használathoz steril, kifõzött cumikat használni, de az elsõ hetekben, hónapokban mindenképp naponta fõzd ki a részeket. Hogy ki meddig sterilizál, az változó, én a gyerekeim 7-8 hós koráig csináltam. Ha nincs idõd állandóan vizet forralgatni, akkor használj inkább sterilizáló gépet (a mikrós a leggyorsabb), vagy sterilizáló folyadékot, ebben fõzés nélkül kell áztatni a cumikat.
Én úgy tudom, nem akkor kell beletenni, mikor már forr, hanem hamarabb, mert a hirtelen forró víztõl eldeformálódhatnak.

Hogyan tisztitjatok a cumit? Sima csapvizben lemoshato ha kiesik a szajabol es gyorsan kell? Milyen gyakran kell sterilizalni?

Legjobb válasz: Én az elõzõ babámnál elég sokáig sterilizáltam a dolgokat, de most a másodiknál már nem fogom így csinálni. Még doki is mondta, hogy 4-5 hónapos korától elég a cumit lemosni.

Én az elõzõ babámnál elég sokáig sterilizáltam a dolgokat, de most a másodiknál már nem fogom így csinálni. Még doki is mondta, hogy 4-5 hónapos korától elég a cumit lemosni.
csak lemosom csap alatt mar reg ota, most 7 hos ritkan sterilizalom neha grapefrutmag kivonatba teszem az fertotlenito hatsu (ökonetes cucc)
Én naponta sterilizálom (elsõ baba), de pont most olvastam, hogy nem kell, csak idõnként, elég elmosni, jól leöbliteni...
4-5 hónapos koráig mindig naponta 1x sterilizáltam, ha közben leesett akkor bõ vizzel lemostam, 5 hós kora után már csak hetente, aztán amióta már kúszik mászik a földön és eszik bébipapikat is azóta mosogatószerrel, de külön szivaccsal mosom a dolgait.

Hogy kell kifőzni a cumit és a cumisüveget?

Arra gondolok,hogy mennyi ideig kell bennehagyni a lobogó vízben,és hogy minden használat el?tt ki kell-e f?zni ?ket?

Legjobb válasz: Hát errõl megoszlanak a vélemények. Én azokat a dolgokat fõztem ki, amik a szájába kerültek, illetve a mellszívót sterilizáltam mindig, mert végülis azzal fejek ugye, és ha valami kosz kerül rá, akkor az bekerülhet a kifejt tejbe. A cumisüvegeket minden használat után elmostam és kifõztem (én elzártam a tûzhelyet, miután lobogva forrt, de ez villanytûzhely, szóval utána még forrt egy kicsit), kb. három hónapos koráig. A mellszívóhoz vettem Chicco sterilizáló folyadékot, amibõl egy kupaknyi kell fél l vízbe, abban kell fél órát állnia, aztán elöblíteni és kész. Még mindig meg van a nagyja, már fél éves a babám. Nem tudom, mire fogom elhasználni :)

Hát errõl megoszlanak a vélemények. Én azokat a dolgokat fõztem ki, amik a szájába kerültek, illetve a mellszívót sterilizáltam mindig, mert végülis azzal fejek ugye, és ha valami kosz kerül rá, akkor az bekerülhet a kifejt tejbe. A cumisüvegeket minden használat után elmostam és kifõztem (én elzártam a tûzhelyet, miután lobogva forrt, de ez villanytûzhely, szóval utána még forrt egy kicsit), kb. három hónapos koráig. A mellszívóhoz vettem Chicco sterilizáló folyadékot, amibõl egy kupaknyi kell fél l vízbe, abban kell fél órát állnia, aztán elöblíteni és kész. Még mindig meg van a nagyja, már fél éves a babám. Nem tudom, mire fogom elhasználni :)
Ha lesz tejed, felesleges a cumisüveg és a cumi. A többi cuccot fõzd ki, a kefét nem kell:) Én 3 hónapja szoptatok, de sosem fejek és nincs cumink, cumisüvegünk.


Jó ha már most kifőzöm és fertőtlenítem a cumikat, cumisüvegeket? Olyan cumit kaptunk ajándékba ami 2-től 6 hónapos korig használható. Jó újszülött babának az is? Sokra van ráírva hogy 0-3 hónapig akkor ennek is jónak kell lenni nem?

36 hetes vagyok pénteken már 37. Minden megvan már és össze van készítve de nem tudom mikor kezdjem a sterilizálást. Cumisüveget kell vinni a kórházba és engedik egyáltalán a cumit? Mibe tegyem hogy tároljam a kif?zött dolgokat a szülésig? A kórházba miben vigyem?

Legjobb válasz: Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!

Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!
Újszülött babának 0+ cumi kell, nem a 2 hónapos kortól, mivel jobban jön a tej, nem fogja tudni enni! A nyugtató és játszó cumi is 0+ legyen! Persze kifertõtlenítheted most is, de mikor hazajöttök akkor is ráér, hiszen nem tudhatod, lehet nem is fog kelleni! De azért jó ha van cumi és cumis üveg is, mert ha kell ne akkor kelljen rohangálni! Én nem vittem a kórházba se cumit, se cumisüveget oda nem kell! De ha megnyugtat vihetsz! Én egy nagyobb mûanyag dobozban (mint az ételes, csak erõsebb) tárolom õket! Nekem 3 hetes korától kell adnom pótlást, cumit nagyon ritkán használja a kislányom, mert inkább játszik vele! 6 hónapos kislány anyukája!
Szia! 4 gyerekem van, s a nagyok 9 hónapos korukig azt se tudták mi az a cumisüveg, s cumijuk se volt soha. Szopi abbahagyása után (9hó) használtunk kb. 1 évig cumisüveget. A legkisebb viszont soha nem ivott cumisüvegbõl (már nem is fog, mivel 1, 5 éves), s cumija sincs!
Szerintem ráér akkor fertõtleniteni, amikor már hazamentek a babával. Cumit vihetsz be a kórházba ha szeretnéd, de szerintem jobb lenne a legkisebb méretet vinned. Kórházba adnak tápszert vagy teát, ottani kis üvegbõl, szóval nem kell bevinned semmit. Én egyedül bimbóvédõt vittem meg cumit, ja meg kézi fejõt.
Szerintem csináld meg most, nekünk hirtelen 2 héttel korábban jött a baba, amikor hazavittük még ki sem volt bontva a cumisüveg és a sterilizáló sem, õ meg éhes volt, nem volt annyi tejem. Nagy kapkodás volt. Ha lesz tejed örülj. Ha lesz idõd, még egyszer kisterilizálod. Nálunk nem kellett cumisüveg a kórházba, a pótlást kis pohárból kapták a babák, ha nem szopiztak eleget. Inkább vegyél 1 cumit 0+ -t, ha kell vesztek még, 1 darabbal is ki lehet húzni pár napig. Gondolom a tietekre is több méretet rá lehet tenni. pl. Avent, MAM, ... Valami tiszta, új mûanyag dobozba tedd, aminek teteje is van, amit sterilizáltál.
Az én babám 7 hónapos volt, mikor az eredeti csomagolásából kibontottuk a cumisüveget, amit még terhesen vettem. Szerintem ráérsz az ilyesmivel. De ha mégis meg szeretnéd már most csinálni, sterilizálás után csomagold be folpakkba és zacskózd be. Cumival is ráérsz, ha már otthon vagytok, a kórházban még teljesen felesleges "ledugózni" a babát.

A philips avent sterilizáló a mikrós mi mindent sterilizál? Lehet bele tenni olyat is, ami nem aventes cumi, és cumisüveg? Hogyan kell használni?

Legjobb válasz: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.

A kérdező hozzászólása: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.
Nekünk is ugyanilyen van. Én mindent sterilizáltam amit kellett és rá volt írva hogy szabad. A használati utasításban benne van minden. Természetesen át kell mosni a cumikat, mielõtt belerakod. 200 ml hideg vizet teszel az aljába és a mikro teljesítményétõl függõen állítod percre. Nem akarok neked hülyeséget mondani, ezért írtam hogy olvasd el a használatit. Arra emlékszem hogy 1000Watton 2 percre kell berakni.
A mienk maximum fokozaton 5 perc alatt sterilizál 2 dl vízzel. Olvasd el a leírását, akár az avent oldalán. Én a nem aventes cumisüvegeket és a mûanyag kanalakat is sterilizálom.
Szerintem, ha nincs csúcskategóriás mikród, semmivel nem több idõ (Philips honlap szerint 850W-ig 6perc az eszközük sterilizálási ideje) a tea-kávé fõzéshez használatos vízmelegítõben vizet forralni, s azzal leforrázni minden eszközt. Ez 0 Ft plusz kiadás. Ha meg marad víz, jól fog esni egy tea! :)

Cumisüveg kifőzés? Nincs sterilizálóm, hogyan kell kifőzni a cumisüveget? Beleteszem minden részét a vízbe és felforralom? Meddig kell "főzni"? Szilikon a cumija, azt is bele lehet tenni?

Bevinném a kórházba, hogy ha esetleg szükség van rá, ne az ottanit kelljen használni.

Legjobb válasz: Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.

Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.
én neomagnolt is szoktam belerakni a vízbe. ill. van egy Chicco sterilizáló folyadék, de az drága. Bár sokáig elég.
Lábosba teszed, és ahogy az elõttem is írták, felforralod, és pár percig forralod. Nem kell neki sok. Amúgy én is ezt a Chicco sterilizáló folyadékot vettem, 1300 Ft, és ahogy olvastam a használati utasítást, elég sokáig elég lesz. Szerintem megéri.
Szia! Szerény véleményem szerint nem kell a vízbe semmit sem tenni, mert a forralással elpusztul minden kórokozó. Egyébként: az elsõ gyereknél még jó alaposan megmos az ember mindent, a másodiknál már csak letörli, a harmadiknál már a kutya szájából kiszedett cumit nyomja a gyerek szájába :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

A cumikra az van írva hogy 18 vagy 24 hónapos korig jók, de a fiam már 2, 5 éves és még mindig kell alváshoz a cumi. Nem árt a fogainak?

Legjobb válasz: Négy éves lesz 3 hát múlva a lányom, olyat használ (csak alváshoz), ami 0-6 hónapos korig ajánlott. A fogának nincs baja. Szerintem az a fontos, hogy latex legyen és ne szilikon, mert utóbbi nagyon kemény.

Négy éves lesz 3 hát múlva a lányom, olyat használ (csak alváshoz), ami 0-6 hónapos korig ajánlott. A fogának nincs baja. Szerintem az a fontos, hogy latex legyen és ne szilikon, mert utóbbi nagyon kemény.
Egyik ismerõsöm lánya még 5 évesen (nem írtam el) is cumizik, neki ártott a fogainak van neki jó pár lyukas foga már most is, bár lehet nem attól.
A kérdező hozzászólása: Az övé szilikon, már fél éves kora óta, mert azt szereti. Szerintem a lukas fog nem a cumi miatt van, talán az édességek, cukros italok miatt, de ez nem biztos... Köszi!
A lyukas fognak ehhez valóban semmi köze, a fogak elõre állhatnak, és szerintem a szilikontól jobban. No meg az ujjszopástól, attól a legjobban, hiszen az ujj még keményebb, csak nem ez volt a kérdés... :o)
A kérdező hozzászólása: Igen, azt már több helyen olvastam, hogy inkább cumizzon mint az ujját szopja. Akkor legközelebb lehet megpróbálok neki latexet venni. Köszi!
a mam-nak van új, direkt fogvédõs, próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Hogyan kell kifőzni a mellszívót, és a cumit, ilyesmit?

Forró , lobogó vízben kell, és mennyi ideig, és kell önteni bele valamit? Hipót, citromsavat vagy ecetet mondtak, de nem merem kipróbálni.

Legjobb válasz: Anyukám 3 gyereket nevelt fel és mindnyajunknak kifõzte a cumisüveget,cumit,de csak 3-4 honapos korunkig.Õ 30percig fõzte sima vízben,utána egy tálcára rakta(tálcán egy pamut ruha volt)kihülni ,ha kihült mehetett bele a kajcsi.Tehát nem sokkal evés elött fõzte. Lehet,hogy kicsit macerás,de olcsó medoldás,manapság vannak fertötlenítõ folyadékok stb.-az sem lehet rossz.Mindnék a hátán ott a használati utasítás. Vegyszereket semmiképp ne használj,többet ártasz mint használsz velük. Boldog heteket!:-) 30hetes kismama

Anyukám 3 gyereket nevelt fel és mindnyajunknak kifõzte a cumisüveget, cumit, de csak 3-4 honapos korunkig.Õ 30percig fõzte sima vízben, utána egy tálcára rakta(tálcán egy pamut ruha volt)kihülni , ha kihült mehetett bele a kajcsi.Tehát nem sokkal evés elött fõzte. Lehet, hogy kicsit macerás, de olcsó medoldás, manapság vannak fertötlenítõ folyadékok stb.-az sem lehet rossz.Mindnék a hátán ott a használati utasítás. Vegyszereket semmiképp ne használj, többet ártasz mint használsz velük. Boldog heteket!:-) 30hetes kismama
1. válaszoló vagyok. remélem tudtam kicsit segíteni:-)))
Ajanlom az Avent mikros sterilizalot, 2 oerc alat steril lesz, es meg orakig steril a benne levo. Forro gozzel sterilizal, 6 e Ft.
Szia!Én nekem is anyum kifõztem csak simán mindig, ne rakj bele mástpláne hipót vagy ilyesmit!!!Én félek a sterilizáló folyadékoktól is sztem azok is kemikáliák-vegyszerek, mi Tommiee Tippee sterilizálót vettünk-mikrós, kb 6perc-sztem 2perc alatt nem sterilizál semmit az a másik...és ehhez adtak még 2cumisüveget is ajándékba.7000ft volt.
Jah és azért vettünk mi is sterilizálót, mert amúgy is origi edényt kellene-ajánlott használni a babának és sztem az sem olcsóbb..

5napos baba anyukája vagyok! Hány ml kell enni e a babának? Sajnos fejem a tejet és cumi süvegből adom neki. az egyik ok mert hamar elalszik rajta a másik ebből kifolyólag hogy ez által nem is eszik sokat! Igy döntöttem a fejéés mellett! Rossz ötlet?

a súlya születéskor 3900g tegnap el?tt jöttünk haza és akkor 3710 volt.nincs méég mérlegem ezééért nem tudom megmérni majd csak holnap!!

Legjobb válasz: Igen, rossz ötlet, így csak ideig-óráig fog mûködni. Változó mennyit kell ennie, attól függ hánydzor eszik 24 óra alatt. van egy iránymutató, ami 150ml/kg-ot jelent. tehát a babádnak 555ml-t kellene ennie 24 óra alatt, de ez csak egy nagyjából érték, lehet jóval több, vagy kevesebb. Ha nem állsz neki szoptatni, akkor borítékolom, hogy egy hónapon belül tápszeres lesz a babád. ha nagyon sebes használj esetleg bimbóvédõt. ha fontos hogy anyatejes babád legyen, változtass, kérj segítséget, a bealvás nem ok a cumisüvegre!!!

Igen, rossz ötlet, így csak ideig-óráig fog mûködni. Változó mennyit kell ennie, attól függ hánydzor eszik 24 óra alatt. van egy iránymutató, ami 150ml/kg-ot jelent. tehát a babádnak 555ml-t kellene ennie 24 óra alatt, de ez csak egy nagyjából érték, lehet jóval több, vagy kevesebb. Ha nem állsz neki szoptatni, akkor borítékolom, hogy egy hónapon belül tápszeres lesz a babád. ha nagyon sebes használj esetleg bimbóvédõt. ha fontos hogy anyatejes babád legyen, változtass, kérj segítséget, a bealvás nem ok a cumisüvegre!!!
A 4300 g-mal született lányom is folyton ráaludt a cicire, de eszembe sem jutott, hogy cumisüvegbõl etessem. Rossz ötlet! Elmehet a tejed, mégjobban ellustulhat a babád. Azt meg nem tudhatod, hogy õ ezalatt az idõ alatt mennyit eszik. Lehet, hogy egy pillanat alatt kikapja a tejet, aztán bealszik. Egy 5 napos baba nagyon kis ügyetlen/gyakorlatlan. Ne várd el tõle, hogy rögtön az "elõírás szerint" cicizzen. Ha bealszik, akkor próbáld felébreszteni és folytasd a szoptatást. Ilyen fiatal babánál ez teljesen normális. Legyél türelmes vele, egész biztos nem fog éhenhalni, akkor sem, ha szerinted keveset eszik :) Kitartás!
Elõzõ vagyok. A cicire meg kenõcs (én Garmastan-t használtam) és bimbóvédõ. Én is megszenvedtem a második lányommal, csillagokat láttam minden szoptatásnál, de megéri kivárni, amíg "megedzõdik" a mellbimbó és a pici is rájön a jó technikára, amikor már nem cincál szét.. (tudom, könnyen beszélek)
A kérdező hozzászólása: ja éés még az hogy iszonyatosan sebes a mellem!!
Elég rossz megoldást választottál. A babád valószínûleg rosszul kap rá a melledre, ezért sebes, és e miatt nem is tud hatékonyan szopni. A cumi ezen csak ront, azt feljtsd el. Simítsd végig az arcát a melleddel, és akkor tedd csak a szájába, ha már nagyra tátotta. Az ajkai kb kifelé kell forduljanak, a bimbóudvar minél nagyobb részét kapja be. Így a mellbimbód a szájában lesz, és nem az ajkai közt, hatékonyan tud majd szopni. Ha még így is fáj, akkor lehet, hogy cumizavaros lett, szopásnál is felpúpozza a nyelvét, mint ahogy a cumihoz kell. Ekkor használj bimbóvédõt, míg nem szokja meg a jó mõdszert. Az is lehet, hogy le van nõve a nyelve, ekkor nem tud hatékonyan szopni, és fájdalmat okoz. A felvágatás 5 perc sincs, addig meg tényleg fej tejet kell kapjon, de ne cumisüvegbõl add neki, hanem kispohárból. (újszülöttkortól lehet így) Sok minden miatt alhat el szopás közben, ha legalább 1o-15 percig láthatóan aktívan szív és nyel, akkor evvel nincs gond. Ha nem volt meg ennyi idõ, akkor keltsd fel. Letöbb kisbaba felébred arra, ha lerakod, ha ez nem elég, akkor kezdd el levetkõztetni, a bolygatás és a hûvös felébreszti. A méregetést nyugodtan elfelejtheted, ennyi dõsen a heti 1 mérés elég. Ha pár napon belül nem oldõdik meg a gond, fordulj szoptatási tanácsadóhoz! Sok szerencsét!
Elõször is gratulálok a kicsihez. Másodszorra én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne fejj, hanem szoptass. A sebes mellbimbón szinte mindenki átesik, én 3 hétig szenvedtem. Ilyenkor a szoptatás úgy néz ki, hogy: fog összeszorít, gyereket mellre helyez, majd 3 másodperc múlva a nagyon erõs fájdalom megszûnik. Ez az egyetlen lehetõség van. Ne hagyd veszni a tejed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!már az nap meggondoltam a dolgot amikor kiraktam a kérdést éés inkább a cicinél maradtam!!vagyis 2alkalommal evett cumisüvegbõl!!ettõl sztem nem lett cumi zavaros!!bimbóvédõvel szopizunk!!igen az eleje nagyon kellemetlen de ez van!!ki lehet éés kell is birni!!
Szuper!!!!!!

Csak az én 8 hónapos babám kel fel éjjelente több alkalommal? De csak pár korty inni és a cumi kell neki majd alszik tovább. Nem eszik éjjel már. Hogy tudnám leszoktatni és rávenni hogy átaludja az éjszakát?

Már próbáltuk hogy velünk alszik egy szobában külön ágyban, egy ágyban. Hagytuk sírni a szobájában de semmi erdemény.

Legjobb válasz: Szia sorstárs. Tudom, segítségre vágysz, de csak együtt érezni tudok, az én fél éves lányom detto ugyanezt csinálja. Szerintem készülõdnek a fogai vagy nem tudom....jó babázást!

Szia sorstárs. Tudom, segítségre vágysz, de csak együtt érezni tudok, az én fél éves lányom detto ugyanezt csinálja. Szerintem készülõdnek a fogai vagy nem tudom....jó babázást!
az enyém is ugyanezt csinálta 8 hónapos koráig aztán elkezdtem neki adni a sedatif pc-t, és kb. 10 nap után hatott, azóta végig alszik éjszaka :D el se hittem.... :D volt, hogy 15ször ébredt, de általában3-5ször MINDEN éjjel próbáld ki a sedatif pc-t
a sedatif pc? homeopátiás szer orvos ajánlotta a neten, kifejezetten gykori ébredésre a babáknak lehet adni nyugodtan, mert homeopátiás
Az én kislányom is ezt csinálta 8 hónapos koráig, aztán egyszer besokalltam h éjjel 2-3szor szopik, de inkább csak cumizik. Nagyon fáradt voltam, és tudtam nem lehet éhes, mert fürdés elõtt kapott tejpépet és utána mindkét cicibõl szopi. Én hagytam sírni, 12 percet sírt, de azt sem folytonosan, hanem mászkált forgolódott közben az ágyában. És azóta nyugi van, alszik reggelig, most 10 hós.
mi az a szer pontosan?
Mi is így vagyunk és ugyanezen dolgokat végig próbáltuk. Az én kislányom (6 hós) is többször ébred éjszaka, de csak vizet kér és már alszik is, szóval melege van. Ami nem csoda, hiszen bármit teszek este is 26-27 fok van a lakásban és hajnalban is max. 25 fokra hûl le. Nem lehet, hogy a babádnak is csak melege van?
A kérdező hozzászólása: azt írja a betegájékoztató hogy gyerekeknek napi 4 db, de ha alvásprobléma van akkor elalvás elött 2 db. de 1 db-ot fél pohár vízben kell feloldani mert ugye a baba nem tudja szopogatni. te hogy adtad be? Nincs olyan formája ami golyó? vagy folyékony?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!