Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell a cumit (39 db)

Hogyan kell a cumit használni?

Tudom, hülyén hangzik a kérdés. Arra gondolok, hogy mikor adjátok a szájába? Csak akkor, ha ny?gösködik, vagy altatáshoz? Esetleg akkor is, ha szép csöndben elvan magában?

Legjobb válasz: en orulnek, ha a babam majd nem cumizna. egy nagyon egyszeru okból kifolyólag: az elejen a kezet fogja ugyis hasznalni erre a celra, de amikor jatszani fog, akkor nem tud jatszani is a kezevel, meg szopni is a kezet, igy sokkal hamarabb "leszokik" róla, míg cumival a szajaban siman jatszhat barmit, es kesobb nagyon nehez lesz leszoktatni a cumirol.

en orulnek, ha a babam majd nem cumizna. egy nagyon egyszeru okból kifolyólag: az elejen a kezet fogja ugyis hasznalni erre a celra, de amikor jatszani fog, akkor nem tud jatszani is a kezevel, meg szopni is a kezet, igy sokkal hamarabb "leszokik" róla, míg cumival a szajaban siman jatszhat barmit, es kesobb nagyon nehez lesz leszoktatni a cumirol.
Mi csak alváshoz (altatáshoz) használjuk. Napközben a kisfiam a csörgõket, rágókákat "eszi", meg persze a kezét. Próbltam a keze helyett a cumit adni neki, de olyankor kiköpi. Ha szépen elvan, akkor szerintem nem kell a cumi, ha a kezét szopja próbáld meg odaadni neki a cumit, ha nem kell neki úgyis kiköpi.

Hogyan tisztitjatok a cumit? Sima csapvizben lemoshato ha kiesik a szajabol es gyorsan kell? Milyen gyakran kell sterilizalni?

Legjobb válasz: Én az elõzõ babámnál elég sokáig sterilizáltam a dolgokat, de most a másodiknál már nem fogom így csinálni. Még doki is mondta, hogy 4-5 hónapos korától elég a cumit lemosni.

Én az elõzõ babámnál elég sokáig sterilizáltam a dolgokat, de most a másodiknál már nem fogom így csinálni. Még doki is mondta, hogy 4-5 hónapos korától elég a cumit lemosni.
csak lemosom csap alatt mar reg ota, most 7 hos ritkan sterilizalom neha grapefrutmag kivonatba teszem az fertotlenito hatsu (ökonetes cucc)
Én naponta sterilizálom (elsõ baba), de pont most olvastam, hogy nem kell, csak idõnként, elég elmosni, jól leöbliteni...
4-5 hónapos koráig mindig naponta 1x sterilizáltam, ha közben leesett akkor bõ vizzel lemostam, 5 hós kora után már csak hetente, aztán amióta már kúszik mászik a földön és eszik bébipapikat is azóta mosogatószerrel, de külön szivaccsal mosom a dolgait.

Hogyan kell a cumisüveget és cumit kifőzni? Mennyi ideig kell a forro vizben hagyni? Milyen gyakorisággal?

Legjobb válasz: Felteszed a vizet, és mikor forr beleteszed a cumit és az üveget 5 percet forr az is elég. De ha tovább forralod az se gond. Kezdetben hetente 3x forraltam, már csak heti 1x.(11 hónapos a fiam)

Felteszed a vizet, és mikor forr beleteszed a cumit és az üveget 5 percet forr az is elég. De ha tovább forralod az se gond. Kezdetben hetente 3x forraltam, már csak heti 1x.(11 hónapos a fiam)
Jó, ha van rá külön lábos, amit csak erre használsz. Nem árt, ha kb. 5 percig bent hagyod az eszközöket a lobogó vízben, s utána veszed ki. Magát a cumisüveg részt úgy lehet biztonsággal kivenni, ha óvatosan beledugod a fakanál nyelét, és a lábosba csorgatod a belsejébõl a vizet. Utána tiszta konyharuhára teszed, és hagyod száradni. Ha felétek olyan a víz, hogy gyorsan vízkövesek lesznek a cuccok, akkor tehetsz a vízbe egy kevés ecetet, az is külön fertõtlenít, és nem engedi lerakódni a vízkövet. Nem árt minden használathoz steril, kifõzött cumikat használni, de az elsõ hetekben, hónapokban mindenképp naponta fõzd ki a részeket. Hogy ki meddig sterilizál, az változó, én a gyerekeim 7-8 hós koráig csináltam. Ha nincs idõd állandóan vizet forralgatni, akkor használj inkább sterilizáló gépet (a mikrós a leggyorsabb), vagy sterilizáló folyadékot, ebben fõzés nélkül kell áztatni a cumikat.
Én úgy tudom, nem akkor kell beletenni, mikor már forr, hanem hamarabb, mert a hirtelen forró víztõl eldeformálódhatnak.


Miért van az, hogy egyes babáknak nem kell a cumi?

Tudom, hogy minden baba más, de az enyém messzire kiköpi mindegyiket, holott amikor alszik, és megébred, vagy amikor aludna el, láthatóan keres valamit a szájába. Miért nem kell neki a cumi???

Legjobb válasz: Azért nem kell mert nem szereti, de miért zavar ez téged?Az én lányom sem szerete soha, vetem neki 6 hetesen de alig használta párszor, ha nem kell neki akkor anélkül is csendbe fog lenni.

Azért nem kell mert nem szereti, de miért zavar ez téged?Az én lányom sem szerete soha, vetem neki 6 hetesen de alig használta párszor, ha nem kell neki akkor anélkül is csendbe fog lenni.
Mi 6 hetesen vettünk a babánknak cumit, néhány átbömbölt éjszaka után. Szinte rögtön elfogadta. Lehet, hogy a te picid már túl nagy a cumi bevezetéséhez? Nem tudom, de az biztos, hogy a miénk akkor köpi ki nagy ívben a cumit, ha éhes. Mi csak akkor használjuk, ha altatjuk, lassan már ahhoz sem kell neki, egyre többször alszik el nélküle (5 hós). Akkor próbáld odaadni neki, amikor ébren van és nyûgös, ha kiköpi, párszor még próbálkozz, de tényleg nincs értelme erõltetni.
Nekem eddig egyik gyermekem sem cumizott, a most születõ se fog. Köpték ki nagy ívben. Akkora gyereknek még a cici minden. Majd ahogy nõ változik, és már nem igényli úgy a szoptatást. Persze mindenki úgy csinálja ahogy neki kényelmes, és elveinek megfelel. De vigyázni sem árt, mert néha alapvetõ testi kapcsolatt helyett a szájjába dugják, és sokan csodálkoznak, hogy már 7 éves és még mindig cumizik. Jó, ha arany középutat megtalálja az ember.
Mekkora a babád? Szerintem nem kell erõltetni. Több olyan kisgyereket ismerek, akiknek nem kellett. Helyette gyakran használnak valami más kelléket, pl. alvós kendõ, textilpelus, takaró csücske, vagy a saját ujjuk. Ha a száját szopizza, az is egyfajta módja önmaga megnyugtatásának, ez egyáltalán nem baj.
Az én kisfiamnak sem kell a cumi, sosem kellett. Egyszer-kétszer, amikor már nem tudtam, mivel vígasztaljam, megpróbáltam neki adni, de nem kellett. Most 6 hónapos, és mostmár biztosan nem is fog kelleni. Én is nagyon örülök ennek!
Szia! Enyém sem fogadta le már a kórházban sem. Most meg örülök neki mert nem kell leszoktatnom így 21 hónaposan.
Az én fiam is 2 hónapos koráig cumizott, de akkor sem minden nap. Én csak pelenkázásnál adtam neki, mert azt nagyon utálta.:) Aztán rájött, hogy nem jó és azóta nincs, és már 15 hónapos. Neki nagyon megfelelnek a rágókák, kisebb korában meg a pampers vizilovat rágcsálta, az ujját sem szopja. Én örülök neki, hogy nem kell a cumiról leszoktatni. Szerintem örülj ennek te is.
A lányomnak én vagyopk az élõ cumija!13 hós ma, és soha nem cumizott!Mindig kapott cict, ha akart! Akkor kell neki cumi, ha barátnõmék jönnek, mert az õ gyereke cumizik!Ha nem adnék neki akkor el is venné! A lányom tudod mire használta?Mikor jött a foga elõl azt használta rágókának!A cumisüveget sem tudja használni, de én egyáltalán nem bánom!Sõt inkább örülök neki!Nekem nagyon nem tetszik, mikor egy 3-4 éves még cumizik! De természetesen mindenki úgy csinálja ahogy akarja, vagy ahogy ahogy a babája akarja!
A kérdező hozzászólása: 4 hós a babám, és azért szeretném, ha legalább az ujját szopná, mert alvás közben, amikor valszeg a mély álomból felszínesebbre tér át, látható rajta, hogy keresne valamit a szájába, el is kezdi gyûrni a pelust a feje alól, de az nem jó neki, és felébred... Nem jó alvó. Az egyetlen, ami használ, a cici, de nem lehetek az élõ cumija?!
A kérdező hozzászólása: Kedves utsó! Mivel én is úgy érzem, hogy élõ cumi vagyok, tõled kérdezném, hogy idõvel kevesebbet akar cicin lenni? Mostanában szinte állandóan cicin lenne, mint újszülött korában...
A kérdező hozzászólása: Mint ahogy említettem, nekem is csak az alváshoz kéne, de már újszülött korában is kiköpte. Még átverni sem lehet, ha elalszik cicin, és kicserélném a cicit cumira, rögtön felébred, és köpi ki.
Szia!Utolsó vagyok! :) Persze csökkeni fog!Nekünk van szopitanácsadónk aki mindig tartotta bennem a lelket!Nálunk az elején cumizavaros lett a lányom, így nehezen de visszaszokott a cicire, így én eldugtam minden cumit cumisüveget otthon!Így én nagyon ellene vagyok ezeknek! De minden hónapfordulón is vannak növekedésugrások, amikor több kell ugye nekik!Nálunk a 4 hós volt elég gáz, mert ott vagy 2-3 hét volt mire megint helyre állt a tejtermelés! De szerintem sokszor nem is azért akarnak már ciczni, mert éhesek, hanem mert valami kínjuk van!Akár beindult a fogzás, vagy talán bosszantja hogy még nem tud megcsinálni valamit amit szeretne(mozgásfejlõdés)! Vagy csak bújna! Nálunk mondjuk az elsõ 2 foga 3 hósan jött, és akkor nagyon nagyon ragaszkodó volt!Viszont mikor már mást is evett, akkor is csak cici van kb 2 napig semmi mást nem eszik meg, csak cicizik míg ki nem jön a foga!ÉS ezt most 13 hósan is így csinálja!2-3 napig nem eszik cicin kívül semmit!Szóval a cici fájdalomcsillapító is nekik!Arra is gondolhatsz! De csökken szépen lassan csökkeni fog! Én éjjel is mindig cicire tettem ha felébredt mert akkor 5-10 perc alatt visszaaludt, ha meg nem adtam akkor 1 órát is ébren volt!Sokszor csak bekapta és aludt is tovább!:) Sokszor nehéz de szerintem megéri!Mert lagalább ha fáj a foga ezt elfogadja és nem éhezik 2-3 napig! Remélem hamarosan visszaáll nálatok is rend!kitartást kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondolok, hogy most talán a mozgásfejlõdése miatt van, mert elkezdett forogni, meg fordulni, csak könnyebbnek tûnne hogy amikor csak cumizna, akkor cici helyett cumit adni...

A 3 hónapos unokaöcsém nem cumizik, igy sokszor a sógornőm melle csak addig kell neki amig elalszik, mit tegyünk hogy rászokjon a cumira?

Legjobb válasz: nem kell rászoktatni, semmi elõnye nincs, szerintem. ott alszik el, és? cumiról nehezebb lesz leszoktatni

nem kell rászoktatni, semmi elõnye nincs, szerintem. ott alszik el, és? cumiról nehezebb lesz leszoktatni
Próbáljatok különbözõ formájú cumit.És az sem mindegy, hogy latex vagy szilikonos.Tapasztalat:kb. 8 cumit próbáltunk mire meglett az igazi.És csak alváshoz használjuk.
Miért kéne rászoknia? Örüljetek, hogy nem cumizik!:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, akkor nem eröltetjük

Hogy vegyem el a 2, 5éves kislányomtól a nappali alváskor a cumit? Éjjel nem kell, sőt régen napközben ha nyügi volt se kérte, most meg ha reggel fel kel az az első, h "hol a cumim"? !

Legjobb válasz: Szia! Hát mi is ezzel küzdünk szintén közel másfél évesek vagyunk, csak nekünk éjjel is kell a cumi! Az utóbbi idõben meg egyenes cumifüggõ lett! :(( Én napközben megpróbálom elterelni a figyelmét, vagy kap gyerekrágót az az újabb õrület akkor nem kell neki a cumi, de amint megy aludni már keresi is! Én elvenni nem akarom tõle, egyszer egy gyerekpszichológust hallottam errõl nyilatkozni, hogy ha már egyszer nekiadtuk akkor ne vegyük el tõle, legkésõbb az oviban úgyis leteszik, mert ott már ciki a cumi! Én amúgy 6 éves koromig szoptam az ujjam éjjel nappal. A lány úgy látszik rám ütött! :)) Kitartás!

Szia! Hát mi is ezzel küzdünk szintén közel másfél évesek vagyunk, csak nekünk éjjel is kell a cumi! Az utóbbi idõben meg egyenes cumifüggõ lett! :(( Én napközben megpróbálom elterelni a figyelmét, vagy kap gyerekrágót az az újabb õrület akkor nem kell neki a cumi, de amint megy aludni már keresi is! Én elvenni nem akarom tõle, egyszer egy gyerekpszichológust hallottam errõl nyilatkozni, hogy ha már egyszer nekiadtuk akkor ne vegyük el tõle, legkésõbb az oviban úgyis leteszik, mert ott már ciki a cumi! Én amúgy 6 éves koromig szoptam az ujjam éjjel nappal. A lány úgy látszik rám ütött! :) ) Kitartás!
ocsi elírtam, közel 2, 5 éves a lányom!
A kérdező hozzászólása: Az öcsikéje, 7 hónapos, soha nem fogadta el a cumit!!Abba bíztam, h majd most a kis tesó mutat példát a nagynak...de nem így lett, mert amióta a kis tesó megszületett azóta van az h nappal is kéri a cumit, ha nyügi:(
Egyszerûen!Én fiam 1, 5 éves múlt amikor kidobtam a cumijait , 1-2 nap alatt leszokott.Egyszerûen elteszed és nem veszed elõ , ha hisztizik sem , az elsõ napok nehezek lesznek, de pár nap és nem kell cumi!Mind 2 fiamnál bevált.

Akinek cumival alszik el a babája, mindig felébred az éjszaka közepén hogy kell neki a cumi?

Az én babám már pár hónapja már átaludta az éjszakát, de mostanában minden éjjel felkel egyszer-kétszer. Ilyenkor meg szoktam etetni. De most elgondolkodtam azon, hogy nemrég kezdett igazán cumimániás lenni és lehet hogy nem is éhes igazán, hanem csak a cumi kell neki mert csak úgy tud visszaaludni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia, nem tudom mennyi idõs a babád, de az enyém is 2 hónapos koráig szépen átaludta az éjszakát, utána pedig egyre többször kel éjszaka, cumi ide vagy oda, mi használjuk az elsõ pillanattól de éjjel nem elég neki, cicin alszik csak vissza. Nem tudom nálatok a cumi kell-e neki, próbáld ki, az lenne a jobbik eset.

Szia, nem tudom mennyi idõs a babád, de az enyém is 2 hónapos koráig szépen átaludta az éjszakát, utána pedig egyre többször kel éjszaka, cumi ide vagy oda, mi használjuk az elsõ pillanattól de éjjel nem elég neki, cicin alszik csak vissza. Nem tudom nálatok a cumi kell-e neki, próbáld ki, az lenne a jobbik eset.
Második válaszoló, tényleg nem jó éjjel megetetni? elsõ vagyok, az én babám nem alszik másképp vissza, már mindent próbáltam. Nyolc-kilenc órát nem bír ki kaja nélkül, fõleg ha anyatejes.
Ne etesed éjjel, mert akkor nem tud pihenni.Ha cumival alszik el, akkor csak azt add neki vissza.
A kérdező hozzászólása: Most 4.5 hónapos, és majdnem az elejétõl cumizik, de úgy 1 hónapja csak a cumival alszik el napközben és este is. Kb azóta ébred fel éjszaka, és nagyon éhesnek tünik azért szoptatom meg, meg azért mert napközben elég keveset eszik mostanában. Miután visszaalszik fél óra múlva hallom hogy nyöszörög. Ezért gondolom hogy lehet a cumi kell neki. Nem szeretném ha megszokná hogy mindig adogatom neki a cumit egész éjjel, nem tudom mit lehet tenni ez ellen.
Én igyekeztem rászoktatni arra, hogy csak nappal kelljen neki a cumi, az esti elalvásnál nem adtam neki oda. Elég hamar megszokta. Most már õ is átalussza az éjszakát 2 hónapja és csak legritkább esetben etetem meg 6 óra elõtt. Ha felébred, cumit adok neki, ha majd ott tartunk, leszoktatom róla. :)
Egy éves korig teljesen "normális", ha éjjel is esznek egyszer-kétszer a babák. Enyém is még eszik néha egyszer, mindjárt egy éves lesz. Máshogy nem lehet visszaaltatni, ráadásul tápszeres. Ilyenkor kb. 1 dl-nyit iszik meg. Cumizik is kezdetektõl, és hogy a kérdezõ kérdésére válaszoljak, nálunk az utóbbi két hónapban van, hogy ha kiesik éjjel a cumi a szájából, már nem sír fel, nem ébred fel rá, nem keresi.. hálistennek, mert elõtte 5-6-szor is vissza kellett adjam.
Az én két prüntyõkém 2 éves korukig fel voltak éjszaka legalább 2-szer akár mit csináltam felébredtek egy kis tea néha cumi és már aludtak is, de nem estem kétségbe mert mióta megvannak a mai napig fel kelek hozzájuk és megnézem õket betakargatom megpuszilom már nem olyan mintha nem lennének pedig a kisfiam 9 éves a kislányom 6 éves és most várom a 3. babánkat. De 4 hónapos babát már nem jó etetni éjjel. Vacsira kell adni laktatót, bébiétel tejbegríz

Jó ha már most kifőzöm és fertőtlenítem a cumikat, cumisüvegeket? Olyan cumit kaptunk ajándékba ami 2-től 6 hónapos korig használható. Jó újszülött babának az is? Sokra van ráírva hogy 0-3 hónapig akkor ennek is jónak kell lenni nem?

36 hetes vagyok pénteken már 37. Minden megvan már és össze van készítve de nem tudom mikor kezdjem a sterilizálást. Cumisüveget kell vinni a kórházba és engedik egyáltalán a cumit? Mibe tegyem hogy tároljam a kif?zött dolgokat a szülésig? A kórházba miben vigyem?

Legjobb válasz: Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!

Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!
Újszülött babának 0+ cumi kell, nem a 2 hónapos kortól, mivel jobban jön a tej, nem fogja tudni enni! A nyugtató és játszó cumi is 0+ legyen! Persze kifertõtlenítheted most is, de mikor hazajöttök akkor is ráér, hiszen nem tudhatod, lehet nem is fog kelleni! De azért jó ha van cumi és cumis üveg is, mert ha kell ne akkor kelljen rohangálni! Én nem vittem a kórházba se cumit, se cumisüveget oda nem kell! De ha megnyugtat vihetsz! Én egy nagyobb mûanyag dobozban (mint az ételes, csak erõsebb) tárolom õket! Nekem 3 hetes korától kell adnom pótlást, cumit nagyon ritkán használja a kislányom, mert inkább játszik vele! 6 hónapos kislány anyukája!
Szia! 4 gyerekem van, s a nagyok 9 hónapos korukig azt se tudták mi az a cumisüveg, s cumijuk se volt soha. Szopi abbahagyása után (9hó) használtunk kb. 1 évig cumisüveget. A legkisebb viszont soha nem ivott cumisüvegbõl (már nem is fog, mivel 1, 5 éves), s cumija sincs!
Szerintem ráér akkor fertõtleniteni, amikor már hazamentek a babával. Cumit vihetsz be a kórházba ha szeretnéd, de szerintem jobb lenne a legkisebb méretet vinned. Kórházba adnak tápszert vagy teát, ottani kis üvegbõl, szóval nem kell bevinned semmit. Én egyedül bimbóvédõt vittem meg cumit, ja meg kézi fejõt.
Szerintem csináld meg most, nekünk hirtelen 2 héttel korábban jött a baba, amikor hazavittük még ki sem volt bontva a cumisüveg és a sterilizáló sem, õ meg éhes volt, nem volt annyi tejem. Nagy kapkodás volt. Ha lesz tejed örülj. Ha lesz idõd, még egyszer kisterilizálod. Nálunk nem kellett cumisüveg a kórházba, a pótlást kis pohárból kapták a babák, ha nem szopiztak eleget. Inkább vegyél 1 cumit 0+ -t, ha kell vesztek még, 1 darabbal is ki lehet húzni pár napig. Gondolom a tietekre is több méretet rá lehet tenni. pl. Avent, MAM, ... Valami tiszta, új mûanyag dobozba tedd, aminek teteje is van, amit sterilizáltál.
Az én babám 7 hónapos volt, mikor az eredeti csomagolásából kibontottuk a cumisüveget, amit még terhesen vettem. Szerintem ráérsz az ilyesmivel. De ha mégis meg szeretnéd már most csinálni, sterilizálás után csomagold be folpakkba és zacskózd be. Cumival is ráérsz, ha már otthon vagytok, a kórházban még teljesen felesleges "ledugózni" a babát.

Hogyan kell sterilizálni a cumisüvegeket, mellszívót, cumit stb? Nincs sterilizálóm, se spéci folyadékom.

Legjobb válasz: Én vettem egy jó nagy edényt 3500 Ft-ért fedõvel együtt, amit csak erre a célra használok. A védõnõm mondta, hogy a sterilizálásra használt edény csak erre legyen használva, ha már nem kell, lesz majd még egy edényem legfeljebb. Meg kell tölteni vízzel, felforralni, a forrásban levõ vízbe beletenni a tárgyakat és 5 percig fõzni. Utána szintén csak erre használt konyharuhára kirakom száradni. Állítólag érdemes a vízbe egy evõkanál ecetet rakni, hogy ne legyen matt fényû az eredmény a kiváló vízkõtõl. A víz teljesen fedje el az összes alkatrészt. Elõtte persze mindent meg kell mosószerrel mosni, leöblíteni. A mellszívót max egy nap után kell fõzni, cumit ha leesett mindig, vagy elõször hetente késõbb legalább havonta. Cumisüveget ha tej volt benne, minden használat után az elsõ hat hétben feltétlenül. Nekem a fõzés jobban tetszik, de van sterilizáló folyadékom is, 2x használtam játékokhoz amit ajándékba kaptunk. Mégiscsak vegyszer, nem?

Én vettem egy jó nagy edényt 3500 Ft-ért fedõvel együtt, amit csak erre a célra használok. A védõnõm mondta, hogy a sterilizálásra használt edény csak erre legyen használva, ha már nem kell, lesz majd még egy edényem legfeljebb. Meg kell tölteni vízzel, felforralni, a forrásban levõ vízbe beletenni a tárgyakat és 5 percig fõzni. Utána szintén csak erre használt konyharuhára kirakom száradni. Állítólag érdemes a vízbe egy evõkanál ecetet rakni, hogy ne legyen matt fényû az eredmény a kiváló vízkõtõl. A víz teljesen fedje el az összes alkatrészt. Elõtte persze mindent meg kell mosószerrel mosni, leöblíteni. A mellszívót max egy nap után kell fõzni, cumit ha leesett mindig, vagy elõször hetente késõbb legalább havonta. Cumisüveget ha tej volt benne, minden használat után az elsõ hat hétben feltétlenül. Nekem a fõzés jobban tetszik, de van sterilizáló folyadékom is, 2x használtam játékokhoz amit ajándékba kaptunk. Mégiscsak vegyszer, nem?

A philips avent sterilizáló a mikrós mi mindent sterilizál? Lehet bele tenni olyat is, ami nem aventes cumi, és cumisüveg? Hogyan kell használni?

Legjobb válasz: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.

A kérdező hozzászólása: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.
Nekünk is ugyanilyen van. Én mindent sterilizáltam amit kellett és rá volt írva hogy szabad. A használati utasításban benne van minden. Természetesen át kell mosni a cumikat, mielõtt belerakod. 200 ml hideg vizet teszel az aljába és a mikro teljesítményétõl függõen állítod percre. Nem akarok neked hülyeséget mondani, ezért írtam hogy olvasd el a használatit. Arra emlékszem hogy 1000Watton 2 percre kell berakni.
A mienk maximum fokozaton 5 perc alatt sterilizál 2 dl vízzel. Olvasd el a leírását, akár az avent oldalán. Én a nem aventes cumisüvegeket és a mûanyag kanalakat is sterilizálom.
Szerintem, ha nincs csúcskategóriás mikród, semmivel nem több idõ (Philips honlap szerint 850W-ig 6perc az eszközük sterilizálási ideje) a tea-kávé fõzéshez használatos vízmelegítõben vizet forralni, s azzal leforrázni minden eszközt. Ez 0 Ft plusz kiadás. Ha meg marad víz, jól fog esni egy tea! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!