Találatok a következő kifejezésre: Hogy kell és gyorsan elaludni (1 db)

Hogy kell könnyen és gyorsan elaludni?

Hetek óta nem tudok hajnal ötnél el?bb elaludni, még akkor sem ha kilenckor fekszem le, pedig mindig fáradt vagyok. Megpróbáltam már a meleg kakaótól a bárányok számolásáig mindent. Már régebben is sok id? kellett, hogy el tudjak aludni, de egyre rosszabb és egyre jobban idegesít. Hogy kell gyorsan elaludni? Esetleg létezik valamilyen vény nélkül kapható altató, vagy akármilyen hatásos módszer?

Legjobb válasz: Írass fel az orvossal nyugtatót

Írass fel az orvossal nyugtatót
Meg amúgy a sport tényleg nem hasznos ( legalábbis nálam) mert edzzek és mikor hazaérek hulla vagyok megmozdúlni sem bírok, de én olyan vagyok hogy fáradt vagyok egszercsak hiperaktívleszek és utána bevágom a szunyát. de sajnos mostanában van amikor hulla fáradtan sem tudok aludni, lehet hogy nincs álom a szememen vagy valami ilyesmi de nekem soha nem jön össze, zenét halgatok, teát iszok néha nyugatót is szoktam bevenni... lehet hogy egy bagoly vagyok ???
ÁÁÁ Velem is ugyan ez van, csak én már 1 hónapja nem tudok aludni :((( Sokat mozgok, ugrálok mindent elkövettem hogy elfáradjak és el is fáradok de bármit csinálok úgy 4 óra fele alszom el :(((
Valaki írta fentebb a rendszeres sportot. Na azt ki lehet húzni a listából, mert rendszeresen sportolok és ki is fáradok estére de szintén nem tudok gyorsan elaludni. 2 dolog még a témával kapcsolatban, hátha segít: 1. vizualizációs gyakorlat segít elaludni, mert átvezethet az álomba, magyarán csak képzelj el valamit, de ha ez csak felületesen megy, akkor menj bele a részletekbe, pl ne csak egy erdõt láss, hanem menj közel egy fához és nézd meg a törzsét stb vagy próbálj meg hangokat is elképzelni. 2. Az alvás ÖSZTÖNÖS! Nem lehet erõltetni akarattal, mert akkor nem fog menni. A fû se akar nõni, egyszerûen nõ.
Én a HOVA tablettát szedtem. De amúgy jó bármilyen macskagyökér kivonatot tartalmazó tabletta. van sok féle. Elõnye az, hogy semmi káros hatással nincs a szervezetre, csak természetes anyagokat tartalmazniak.
Nekem bármilyen zene megteszi... alvás elõtt szoktam zenét hallgatni, akkor gyorsan elalszom. Csak ha már fáradt vagy, kapcsold ki:) Nem hallgatok nyugtató zenét, inkább Trash metalt, Divízió 88-at.
Ha még tanuló vagy, olvass valami jegyzetet fekve, ami unalmas vagy nem érdekel. Bármikor ébren tudok maradni hajnalig, de a fekve tanulok valamit, ami nem érdekel, pillanatok alatt elalszom. (Már csak az a kérdés, hogy ki oltja le a villanyt :) ). Esetleg hallgass valami nyugis, lassú zenét mp3 lejátszóról, discman-rõl, nekem ez is segít, ha nem vagyok elég álmos.
Próbáld ki a citromfû teát, altató hatása van. De a könyves is jó tipp. Plusz nappal fáraszd ki magad, és akkor könnyebben megy :)
Amugy koszi neked hogy irtal.En arra gondoltam hogyha talan Kent egetnek a szobamban a szag hatasara konnyen elaludnek:P de nah...lehet hogy karosit
OLvass egy jó könyvet, de fekve, tuti hogy elálmosodsz tõle, és bevágod a szunyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ki fogom próbálni õket! Jelenleg is sportolok, úgyhogy az sem segít ebben.
Nekem van egy nagyon jó praktikám. háton fekve a kislábujjadtól kezdve az arcizmaidig minden egyes izmodat megfeszíted, aztán elengeded, de nagyon lassan, nem kell sietni.ha ez megvan, gondolj nagyon erõsen egy kedvenc helyre, vagy ahol lenni szeretnél, képzeld el a tájat, az idõt, ahogy cirógat a szél, az illatokat. na én kb a tájig szoktam eljutni, ott mindig elalszom. sok sikert és jó alvást, remélem segít.
A "pár kupica pálinkát" semmiképp sem javaslom, mert gyorsan több lesz belõle.. Gyógynövényboltban és patikában sok vény nélkül kapható gyógynövény-hatóanyagú tabletta és tea létezik. Pl: Nervenpflege tabletta, Hova tabletta, Valeriana+komló drazsé, nyugtató teakeverék, stb.
Pár kupica pálinka is segíthet
Szerintem valamilyen sport, torna is segít. Persze nem máról holnapra. De ha rendszeresen csinálod pár hét alatt érzed, hogy a közérzeted is jobb.
Lehet kapni gyógyszertárban ill. sztem drogériában is teát, amitõl könnyen elalszol. Amugy én se tudok néha elaludni gyorsan, és akkor folyton jár az agyam, de amikor megunom, erõt veszek magamon és csak az alvásra koncentrálok, vagy ugy veszem a levegõt ahogy a párom, és probálom vele egyszerre :D Lehet hülyeség, meg vicces, de néha bejön:)
Most olvastam az aranyoldalakban, hogy ha sörhöz 1 kis mézet adsz majd megiszod (melegen), az álmosító alvást elõsegítõ. Az ízérõl ne kérdezz én ki nem próbálnám, de az is lehet, hogy finom.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az orvos nem ír fel se nyugtatót se altatót, hatásos, vény nélkül kapható altatóról pedig nem tudok.
:D Lehet :D Am, nekem azért nem jó a zene, mert mindig a heccetel hallgatom, és ha nem zárom el anyáék szerint rátekeredik a nyakamra...xD Azzal pedig gyorsan elalszom.. Jah, és a telefon kéros!! xDD Én sem tudok elaludni már kiskorom óta... :/


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy olyan nagyobb A4-es borítékot elküldök Pestre Békés-ről ha simán adom fel mennyi idő alatt jut el a címzetthez és Elsőbbségivel mennyivel gyorsabb/drágább?

1

Milyen fogalmazást írjak ezzel a címmel: az én Magyarországom?

0

Mi lesz a végkifejlet?

Magyarországon vásároltam egy nagy értékű BMW tip. Autót használtan olyan kereskedésben ahol már több autót is vásároltam. Külföldön (Németország) dolgozom, a hét végén jöttem hazafelé. A nénet-osztrák határ közelében igazoltattak, majd megrökönyödésemre közlik velem, hogy az auto lopott és lefoglalták!A bűncselekményből való származást a gépháztető felnyítása után egy számsor leolvasásából következtették.

0

A suliban mikulásra csomagot kell készíteni és egy verset kell hozzá írni. Mit írhatnék?

Egy fiút húztam. Máténak hívják Feri a gúnyneve.Imádja a motorokat.Barna a haja és zöld a szeme.

1

Lányok valaki bevállalna 1 cm alatti hajat? És van olyan bátor hogy meg is valósítsa?

3

Valaki nem tudná meg mondani hogy mért nem megy a pou-ba sky jump? Pedig a szoftver verzióm 050HQG4 és Vodafone smart Minimvan

0

Hogyan lehet egy sima levelet feladni amerikába?

Pontosabban: egy normál méretű borítékot szeretnék küldeni, amiben egy A/5-ös lap van félbehajtva. Ezt melyik ablaknál kell feladni? Ahol a sima leveleket szoktam, vagy van valami külön ablak erre a célra? Meg hallottam, hogy a vám miatt valami lapot is ki kell tölteni. Mi ez? És mennyire bonyolult? És az egész feladás kb.mennyibe kerül? Benne van a 100g-ban? Köszönöm a válaszokat! Amúgy Ohio-ba menne a levél.

3

Hogyan tudnám legyőzni a stresszt a vizsgákon?

Nemsokára felvételit fogok írni. Tavaly is megpróbáltam, de elizgultam és elrontottam. Idén újra megpróbálom és ehhez szeretném a segítségeteket kérni.

0

Hol tudok ilyet beszerezni?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=rYdQAVPnlrA' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=rYdQAVPnlrA

0

Hoogy kell az Ask. Fm-re ingyen ajándékot küldemi? Kérlek léci szegitene nagyon fontos!

LÉCI SEGITSEN!!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!