Találatok a következő kifejezésre: Hogy készül rakott (4 db)

Hogy keszul a rakott kaposzta?

Savanyu kaposztabol, ugye?

Legjobb válasz: Készítheted savanyú képosztából is, bár én kelkáposztából szoktam. Leveleire szedem a kelkápit, leforrázom, kiolajozok egy tepsit, beleteszek egy sor káposztát. A töltelékhez darálthúst összekeverek párolt rizzsel, ízesítem finomra vágott hagymával (amit elõtte kicsit pegpirítok) zúzott fokhagymával, sóval, borssal, õrölt köménnyel, esetleg piros paprikával. Ezt a tölteléket teszem a káposztalevélre, a tetejére szintén káposztalevél, jól nyakonöntöm tejföllel, és megsütöm.

Készítheted savanyú képosztából is, bár én kelkáposztából szoktam. Leveleire szedem a kelkápit, leforrázom, kiolajozok egy tepsit, beleteszek egy sor káposztát. A töltelékhez darálthúst összekeverek párolt rizzsel, ízesítem finomra vágott hagymával (amit elõtte kicsit pegpirítok) zúzott fokhagymával, sóval, borssal, õrölt köménnyel, esetleg piros paprikával. Ezt a tölteléket teszem a káposztalevélre, a tetejére szintén káposztalevél, jól nyakonöntöm tejföllel, és megsütöm.
Én szoktam savanyú káposztából, megmosod a káposztát kicsit megpárolod a rizst megfõzöd a darálthúst megcsinálod úgy mint a pörköltet aztán rétegezed káposzta, rizs, darálthús, paraszt kolbász aztán elõlröl a tetején káposzta legyen tejfölt elkevered pirospaprikával lelocsolod vele a tetejét és kb 40 perc sütés 1 kgkáposta 1/2 kg darálthús 10-15 dg rizs
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.

Hogy készül a rakott keksz?

Legjobb válasz: Recept: http://www.brix.hu/receptek/

U.I: Bal oldalt, a Süteményekre kattintassz, és ott van köztük a Rakott keksz.

Szenyvizrendszer épül a falunkba ami nem igazán a szokványos rákötök a csöre és kész modszerrel készül. Kitalálták hogy feltúrják a rendben tartott beültetett kertet betesznek egy tartályt átemelőszivattyúval. Ha nem tetszik büntetnek. Mit tehetek?

szerzödés van,de nem tüntetik fel hogy milyen rendszerre.

Legjobb válasz: Esetleg gyûjthettek aláírásokat a tartályos megoldás ellen a többi falubélivel. Ha összejön mondjuk 2-300 háztartás aláírása, egyértelmû lesz, hogy nagy tömegek vannak a megoldás ellen. Azt sajnos nem tudom, hogy jogilag mit lehet elérni aláírásgyûjtéssel, és mennyi kell hozzá.

Esetleg gyûjthettek aláírásokat a tartályos megoldás ellen a többi falubélivel. Ha összejön mondjuk 2-300 háztartás aláírása, egyértelmû lesz, hogy nagy tömegek vannak a megoldás ellen. Azt sajnos nem tudom, hogy jogilag mit lehet elérni aláírásgyûjtéssel, és mennyi kell hozzá.
Mivel ez a megoldás, amit említesz, ez költségesebb, mint a gravitációs, így valószínûleg hatástanulmány van arra, hogy nem kivitelezhetõ a gravitációs csatorna. Ekkor mit tehetsz? Semmi nem "kötelez", hogy ráköss a közmûre, egyszerûen fizetheted tovább a talajterhelést. Amely egyes területeken 3600 Ft is lehet köbméterenként. Szóval a választás a tiéd.
Mivel egy ilyen projektnél nem csak úgy jókedvükbõl terveznek be átemelõ szivattyút, minden bizonnyal nem elég a gravitációs megoldás. Két megoldás jöhet szóba: - Javasoltok egy olyan nyomvonalat, ahol nem kell feltúrni a kertet. Ha ezt elfogadja a tervezõ, projektvezetõ, akkor megúsztátok a kert feltúrását. Egy tervezõ nem ismerheti minden egyes ház igényét, de ha normális, akkor egy ilyen problémát segít megoldani. - Hagyjátok, hogy feltúrják a kertet. Esetleg kérhettek érte némi kárenyhítést.


Hogyan lehet kiszedni, egy már kész PPS (vagy PPT ugye átírható) prezentációból az alá rakott hangfájl (okat)?

Remélem lehet, én nem tudom hogyan lehetne, de fontos lenne, el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Elõször a póverpontyot nyitod meg, és abba tallózod be a filét, és ott tudod szerkeszteni, majd elmented.

Elõször a póverpontyot nyitod meg, és abba tallózod be a filét, és ott tudod szerkeszteni, majd elmented.
Hát úgy nem, ahogy az elsõ írta . Hanem : A pps-en jobbklikk és Új majd :Fájl és Mentés weblapként http://xptippek.lapunk.hu/tarhely/xptippek/kepek/web.jpg ezután kapunk egy mappát amiben alul ott van a zene is wav formában
A kérdező hozzászólása: Hálásan köszönöm, így sikerült kiszedni 3 ppt-bõl a hangot, viszont van egy negyedik is, amiben még le is van írva a szám címe de az istenért se találom sehol http://www.lyricsvip.com/Piet-Veerman/Brown-Eyes-Lyrics.html ez lenne az ha valakinek netán megvan pls írjon! de az a ppt le van védetve, szóval "csak olvasás"-al tudom megnyitni, jelszó hiányában. Anyukámnak pedig természetesen ez kell a legjobban :D Tipp? :S
Youtuben nincs fönt ?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem ez az, de köszönöm. Én nem találtam meg youtuben, pedig onnantól már könnyû dolgom lenne :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!