Találatok a következő kifejezésre: Hogy készül bajai (27 db)

Hogy készül a bajai halászlé? Mitől lesz "bajai"?

Legjobb válasz: Kedves elõzõ válaszoló, azt, hogy a bajai halászlé bajai módra készül, feltételezzük, hogy a kérdezõ is tudta. Én sajnos csak annyit tudok, hogy a bajai halászlében tészta is van, ebben különbözik a többitõl.

Kedves elõzõ válaszoló, azt, hogy a bajai halászlé bajai módra készül, feltételezzük, hogy a kérdezõ is tudta. Én sajnos csak annyit tudok, hogy a bajai halászlében tészta is van, ebben különbözik a többitõl.
A bajai halászlé halból, vízbõl, hagymából és töröttpaprikából van, semmi olyan nincs benne(elvileg), ami a halász csónakjában ne lett volna annak idején.Tehát halászlékocka, pirosarany meg ilyen hasonló gerzemürzék nincsenek benne!!!!! A levet gyufatésztával esszük és általában elõször a leves, utána a halhús kerül a tányérra. Egy bajai
Az elkészítés módja miatt mondják "bajai" halászlének. Más tájékon készültekhez képest a "mienk" sokkal gyorsabban készül, nincs annyi munka vele(paszírozás, leszûrés stb".Természetesen úgy ahogy "egy bajai" leírta tésztával. A bajai halászléfõzõ népünnepély kíváló alkalom arra, hogy megismerjék ezt afõzési módszert. Üdv: adam
bajai módra készül
nem kell bank nevet írni, csak a számlaszámot, és a számlatulajdonos nevét, esetleg közleményt.
A bankszámlaszám a számlavezetõ bankot és annak fiókját is azonosítja tehát nem kell oda írni, hogy milyen bank.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek!
Nincs mit! :)

Vége felé járó kismamák, nektek is fáj a szemérem csontotok? Én iszonyat készen vagyok tőle! Összefüggésben lehet ez azzal, hogy a baba nagyon lent mocorog?

Amúgy hogy vagytok? Fájások? Baba mozog rendesen?

Legjobb válasz: Igen, van összefüggés.Nyomhatja a szeméremcsontodat, valószinûleg lent van a baba. Ne aggódj, ez természetes!

Igen, van összefüggés.Nyomhatja a szeméremcsontodat, valószinûleg lent van a baba. Ne aggódj, ez természetes!
Szia, 39 hetes vagyok.Nemcsak a szeméremcsontom fáj, hanem az egész csipõm, fõleg reggel mielõtt lábra állnék.Az ágyban is nehezen forgok.Pedig nem nagy a hasam...Fájásaim nincsenek, a babám is mocorog, de szinte csak kúszik, biztos nincs már helye.
És még szülés után, hogy fog fájni...Estél már rá biciklinyeregre?Na olyan finom lesz.
Nekem is fáj a szeméremcsontom, rendesen nyomja a babám pedig még csak a 32. héten járok. Szerencse, hogy ez már a második terhességem! Az elsõ babám csak a 36. héttõl nyomta a szeméremcsontom. Doki szerint normális. Valószínüleg attól van, hogy nagyon lennt mocorog a baba, a buksija helyezkedik. Kitartás!
Tényleg érdekes volt nálam is ez a szeméremcsonti éles szúró érzés már a 8. hónapban is. De nem szültem elõbb, pont a kiírás napján indultak a fájások hajnali 2:30-kor és még 10:32-kor meg is lett. Azt hittem ezzel el is múlt. De nem...még 2 hétig nem tudtam hogy feküdni ugyanettõl a szeméremcsonti éles fájdalomtól és persze a 3 centis gátsebtõl. DE, hogy akkor mitõl fájt??? tutti nem a babóm buksijától...
6 hete szültem, de nekem már az 5-6. hónaptól fájt a medencém, illetve ott, ahol neked is. Azt mondták ez attól van, hogy tágul a medence, hogy meg tudd szülni a bébit. Nekem a szülés után elmúlt, de talán, mintha egy kicsit szélesebb lenne a csípõm. Ne aggódj, majd elmúlik!
ahaa...a 14:44-es vagyok. Ebben a magyarázatban lehet valami, mert én is sokkal nõiesebb lettem, ami a csípõmet illeti! :) Remélem a következõ szülésem még könnyebb lesz ennek köszönhetõen! (persze lehet semmi összefüggés a két dolog között!) :D:D


Szerintem, Õnem nem gondol ilyesmire most
szerintem inkább ne szülj neki gyereket. nem azért mondom, de ezzel tökre el veszed magadtól a fiatalságot, inkább élvezd ki ! :)
Szintén 17 éves vagyok, és baromira várom a családalapítást, meg hogy babázhassak. Ennek ellenére, 23éves korom elõtt nem akarok szülni, csak jó belegondolni:) ) Szerintem normális. Csak azért gondolkozz racionálisan, és ne szülj neki. Álmodozni lehet.
Hát nem tudom, én a barátoddal vagyok egyidõs kb., de még van egy 100 tételes lista, amit gyerekszülés elõtt szeretnék megnézni/kipróbálni stb. Kislány vagy még, fogalmad sincs, mi mindent lehetne a gyerekszülésen-családalapításon kívül csinálni. És ha egyszer már szültél, azt visszacsinálni nem lehet...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat hát én sem szeretnék még szülni mert el szeretném végezni a sulit :)
Nem tûnik furának :) Szerintem minden szerelmes nõ ábrándozik ezen, és én is szeretek belegondolni:) Barátommal iskolánkat elvégezzük, kiélvezzük az életet míg fiatalok vagyunk, megalapitjuk a biztonságos otthont, aztán jöhet az oly rég várt baba:)
Ez a természetes.

Ugye ezek a tünetek/jelek még nem arra utalnak, hogy készülõdik a baba? Nem lesz koraszülés?

34 hetes kismama vagyok és pár napja abszolút nem érzem magam jól. Kezdõdött azzal, hogy múlt héten csütörtökön barna folyásom volt. Akkor rögtön dokihoz mentem, megvizsgált: méhszáj zárt, lepény nem érett, uh is volt, baba mocorog, jól van. Viszont méhnyak megrövidült, de megfelelõ módon. Akkor nem éreztem magam rosszul. Azóta minden nap sokat keményedik a pocim, nehezen mozgok, úgy érzem tonnás súlyt cipelek. Fáj a hátam, derekam és fáradt vagyok állandóan. Rossz a kedvem, levert vagyok. Ami megnyugtat, hogy a babám nagyon-nagyon aktív és azt olvastam, hogy ha már beékelõdik a buksija épp, hogy nem mozog már annyit. Ugye kihúzom még 1 hónapig?

Legjobb válasz: a terhesség vége fele ez normális állapot. nekem is sokat keményedett a pocakom,és még túl is hordtam..

a terhesség vége fele ez normális állapot. nekem is sokat keményedett a pocakom, és még túl is hordtam..
simán kihúzhatod de ha picivel elöbb jön akkor sme lesz semmi baj valószinüleg. Amiket irsz egyáltalán nem utalnak arra hogy mindjárt szülni fogsz, viszont a szervezeted egyértelmûen már készül a nagy napra.
Igen, ezèrt mondjàk, hogy az utolsó hônap megy a leglassabban.Minden nagyon nehèz akkor.Az alapvetö mozdulatok, mèg az alvàs sem olyan.

Április végére vagyok kiírva. Már várom, hogy itt legyen a baba. Utolsó idős kismamák, Ti hogy vagytok? Hogy érzitek magatokat? Már minden kész?

Legjobb válasz: Mi május elejére vagyunk kiírva. :) Egyre nehezebb, sok a jósló, baba is nagyobb az elejétõl két héttel nagyobb, és a pocim is teljesen lent van. Szóval egyre izgibb, nagyon kíváncsiak vagyunk már a kismanóra. :)) Minden kész egyébként, kórházi csomag, babaszoba is. :) Te hogy vagy?

Hu, innen mindenki eltûnt?! :( én vagyok a késõs 13as :) Egész nap maszkaltunk, nem voltunk itthon..meg most értünk haza az esküvõrol..kész vagyok..sztem holnap, orvosom szerint holnaputan kellene szülni, de semmi jel.Ma a tiramisura naon beindult..éjjel pedig még a nagyfiam se aludt, szóval.. hát..asszem atnezek a babanetre, remélem megtalallak Titeket! :)
A kérdező hozzászólása: Én is mindig hajnalban nem tudok aludni:-) Ja, meg este nehezen alszom el, mert légszomjam van.. Ellenben nappal bármikor elalszom fél órára:-) Mostmár ott tartok, hogy ülve vasalok, a fõzés fele is ülve megy, mert mindig elfáradok. Nekem ma egész map beton kemény volt a hasam, jó lesz aludni menni.. mindenkinek jó éjt Mamic
:D :D :D Még én is itt vagyooook-megint késve..de ma is porgos napunk volt.Szóval 13as vagyok, hihihiii, ÉN SEM ALUDTAM...:'( Éjfélre estem ágyba, 3-ig aludtam.Aztán csak szenvedtem.Nem fájt semmim, egyszerûen csak nem tudtam aludni.Délután se sikerült, most még huzom az idõt, hátha így menni fog.Semmi extrat nem érzek, azaz a huvelyembe szurkal rendesen egész nap, meg olyan feheres folyásom is van, de ez mind.Hm, azt hiszem, a péntek 13at is túléltuk, holnap meg esküvõre vagyunk hivatalosak-kicsit messzebb..-, szerintetek bevallaljuk?!A nagyfiam is jön velünk, hol lenne õ, ha. esetleg beindul a szülés?Bár nem úgy néz ki..Kicsit félek..úgy érzem, még lelkileg nem készültem fel rendesen..? Na, kíváncsi vagyok, kinek lesz még elsõnek a. Picurija :) az enyém nem siet, pedig 2-3nap múlva elvileg jönnie kellene!:)
Nekem most egy jó adag tejberizs fahéjjal nyerõ volna. Ketrin
8-as vagyok. Húúúúúú most megkívántam a tejbegrízt, és lehet hogy az lesz a vacsi :) az a baj, hogy az eddigi frontok se tudták nálam elõcsalogatni a nagylányt, hát lehet majd ez. Nálam egyébként a napokban megsokszorozódtak a keményedések, és néha derékfájás is társul hozzá....
Kiskacsa vagyok. Vicces hogy mindannyian fent voltunk ráadásul ugyanabban az idõszakban :) nekem is vannak keményedések, de az a "baj" hogy máskor is szokott lenni szerintem ennyi vagy nem tudom. óránként tuti van egy de van hogy kettõ. Ismeritek a front-elõrejelzéses honalpot? Ott nézegetem mostanában mikor mi várható :) http://front.szimpatikus.hu/ ha érdekel titeket :) szülésindító praktika lehet még esetleg a bõ fahéjas dolog, lehet este bepróbálkozok egy jó kis tejbegrízzel. :) Bár a férjem azt mondta holnap nem szülhetek :) )) mert nem tud kivel cserélni ami a munkáját illeti. :) (de majd meglátjuk) :) sok erõt majd jelezzen mindenki kivel mi van :)
Én is itt keresgélek a neten, már tiszta szenvedés minden. Bárhogy mozdulok ropognak a csontjaim, jobb ha meg sem mozdulok :) Keddig még van 3 nap és remélem a front beindítja, csak találsz valami hasznos praktikát is. :) Ketrin
8-as vagyok! Én most épp a neten keresgélek valami itthoni praktikát ami beindítja a szülést, találtam is valami talpmasszázst, a boka alatt a talpam belsõ felét kell masszírozni, most is épp azt csinálom, nem akarom hogy megindítsák :( kedden ugye be kéne feküdjek :(
Ketrin vagyok. Nekem azóta is tart a fájás, keményedés, menni is alig birok, pedig rengeteget kell pisilni. Akkor elég sokan fent éjszakázunk, biztos a front okozza, de reméljük már nem sokáig marad így, mert elég kellemetlen tud lenni. Nekem az nst-t 35 hetesen kezdték, már akkor elég szép fájásokat bemért, 36 hetesen nem sok mindent mutatott, 37 hetesen megint voltak elég szépek. Kedden megyek megint ha addig még meg nem szülök. Derekam is borzalmasan fáj :(
4. vagyok. Nekem pedig tegnap kijött az aranyerem, de olyan szinten, hogy ülni is alig tudok.Nem tudom mitõl, mert a székletem normális volt.Lehet a babám csinált valamit?Este megint nem volt alvás fél 3-4-ig és volt 2-3 erõsebb keményedés, ami kb 1 percig tartott, már azt hittem itt az idõ, de mégsem, pedig a szexet is bevetettük.Jó lenne már babázni, annyira várom már a kis csöppségemet!
A kérdező hozzászólása: Jó reggelt!:-) Nekem most is kemény a hasam, folyamatosan. Elvileg még két hét lenne hátra. De lehet, hogy ez már azt jelenti, hogy hamarosan babázok? Néha még most is hihetetlen:-) Én is ébren voltam kicsit hajnalban, éjjel 2-tõl egy kicsit, aztán 4-tõl kisebb visszaalvásokkal. Gondoltam, hogy Ti sem alszotok:-) Mamic
A topik ill a fórum megszületett. :D ill csak elindítottam :P Babanet Társalgó » Gyermekek / magzatok kor szerint » !!! 2012 ÁPRLISI babák :) !!! így találhatjátok meg, persze kell regisztráni a babanetre aki nincsen csak egy felhasználó név és mail cím szükséges hozzá, :) meg néhány alap adat :) megpróbálom a linkjét is betenni, remélem mûködni fog :) http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=442688&start=0
Hú, ez nagyon jó ötlet. Ha meg lesz a topik akkor csatlakozom. Ketrin
Jó hogy írtátok h ki mit készít össze a babának még a kórházi csomagom sem teljes... :D :P arról meg totál megfeledkeztem hogy készítsek neki össze hazahozatalos cuccot :P Mindig találtak még idáig a mamák. De hogy sapi meg kabát, igazatok van, de eszembe nem jutott volna ... nekem idáig a két gyerkõcöm júniusi :) )) azoknak se kabát se sapi nem nagyon kellett. most kereshetek valahonnan :D Nem tudom mennyire van vagy lenne kedvetek tartani a kapcsolatot vagy majd értekezni kivel mivan, nemcsak így most szülés elõtt hanem akár utána is. Esetleg nyithatnánk valahol egy fórumot. nehogy innen kirakjanak :D :P én próbáltam keresgélni a babaneten is de nem találtam sehol mûködõ aktuális fórumot. Ahol áprilisi babások beszélgetnének. most dolgozom rajta hogy nyissak a babanetes társalgóban 2012 áprilisi babák témát. Aztán aki szeretne csatlakozzon. Ok?
10-es vagyok, 2.babámat várom. én bekészítettem 2 bodyt, 2 rugit (1 kisebbet, 1 nagyobbat, mert az 1.babámnál túl nagyot vittem és nagyon furán állt rajta), aztán 1 pulcsi, 1 nadrág, zokni, sapka és 1 meleg takaró. szerintem ennyi elég lesz. nem avgyok normális, tegnap kapáltam. nem bírtam nézni, hogy a kutyatej elönti a kertünket. no, utána aztán megmozdulni sem bírtam.
Jó reggelt! Hát ahhoz képest, hogy tegnap sok keményedés meg jósló volt + elõzõ éjszaka sem volt " kutya", most éjszaka nagyon aludtam. Pedig már reménykedtem, de ahogy kiskacsa írta, bent nem maradnak :) Még a végén a frontokat is tényleg megszokjuk. Amit hazahozatalra összekészítettem: body, rugi, beraktam egy kis kardigánt is, vastag tipegõ, kabát, pléd, kettõ textil pelus ( egy a hordozóba a feje alá, másik a hordozóra megy), kettõ kis sapka. Gondolkozom, hogy betegyek e még egy kisnadrágot is. Ketrin
szép jó reggelt itt Kiskacsa :) :D Én úgy aludtam az éjjel mint a tej :D :P sehol egy fájás semmi, pedig este is volt egy kettõ kósza keményedés. Hátha majd az a hétvégi kettõs front. Bár tudjátok már sokszor azt hiszem a fronhoz is hozzászokik és nem érzünk belõle többet mint jóslók :D Tegnap mondjuk a világon semmit sem csináltam csak játszottam a fészen :) ))) mára azért meg elég sokmindent beterveztem, és lehet majd a fáradtság fog megint fájásokat produkálni. De mindig arra gondolok bent csak nem marad, úgyhogy ha nagyon korábban majd nem is jön csak megszülünk egyszer :D :P Majd jelentkezem, ha fájogatok bár hozzáteszem ma is keményedtem már félóránként mindig de ennyi. jó tevékenykedést nektek! ;)
Jóreggelt! :) 8-as vagyok, tegnap este jóóóó fahéjas tejbegríz volt a vacsora. De semmi, pedig elõtte még csípõset is ettem és még mindig egyben vagyunk!! Úgy látszik még a front sem hatja meg. Én amit elkészítettem a hazahozatalra: Egy kis body Vastag tipegõ Vastag nadrág Kiskabát Két sapka És egy vastag pléd Textil pelus Pólyát nem készítettem el, mert a hordozóba nem igazán férne akkor bele a bébi, persze ha a mózes mellett döntünk akkor benne lesz a pólya is :) Ha véletlen nem lesz elég, mondjuk hûvös lesz akkor valamit majd adok még rá. :) Ja és 2:06-kor én is fent voltam :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg, Ti milyen ruhát készítettetek be a hazahozatalra a babának? (Hány réteg, pólya, pléd stb? )
Utolsó, velem is ez van. Szóról szóra... Nulla alvás éjszaka, most folyamatos szurkálás a méhszájamnál, keményedések, görcsök... Leginkább a fehér folyás aggaszt, bár azt hiszem nem magzatvíz, manó apuja szerint is csak jóslózok, de picit aggódom... Na, majd meglátjuk mi lesz. :) 12. vagyok
Hát halljátok!!!!!! 8. vagyok :) és én is fél 2- 4 ig fent voltam. Én nem bánnám ha a front meghozná a kislányomat! :) egész éjjel meg egész nap keményedett a hasam, már harmadik napja lazább a székletem. a derekam is fáj, tegnap este jóslóim is voltak megint. Ma is mennem kellett CTG-re, nem mutatott semmit, de valószínû, hogy kedden be kell feküdnöm és indítják, amit nagyon-nagyon nem szeretnék, ezért is kérlelem a lánykám, hogy induljon meg a nagyvilágba még kedd elõtt... jah és nekem is van valami folyásom, jóval bõvebb mint eddig volt, de magzatvíz nem szivároghat mert ugyanannyi a méhszájam mint volt :( 2210
Sziasztok! 4. válaszoló vagyok, és én is fent voltam éjszaka 2- fél 5-ig.Nekem kicsit fájdogált a pocim, olyan tompán.Ma egész nap keményedik a hasam és leszakad a derekam.Plusz, belõlem is folyik valami vizes fehéres akármi.Lehet, hogy a holnapi front kihozza a babát.Legalábbis reménykedem benne.:)
4. válaszoló vagyok.Nekem 3. baba lesz, de már nagyon várjuk, reménykedem a frontokban, hátha.Nekem is nyilallgat a hüvelyembe, mint a 3. válaszolónak.Csomag már 1 hónapja kész, meg a babaszoba is.
Nekem még 1 hetem van a kiírtig! Április 19.-e a nagy nap ELVILEG :D már nekem is minden nehezebb jajj. Az éjszakák, kb kell vagy 2-3 perc mire át tudok fordulni a másik oldalamra :D fõleg még ha be is keményedik, úhhh az nagyon rossz az éjszaka közepén.. Nálunk minden kész már csak a baba hiányzik. Kórházi csomag kész.. Remélem azért nem várja meg a jövõhét csütörtököt. Ma megyek CTG-re, hátha mutat valami fájást :) 39 hetes :D
3. vagyok megint. Kérdezõ Te mikorra vagy kiírva? Nekem is második baba lesz és õ is kislány :) Én valamelyik éjszaka nagyon rosszul jártam, mert a babának sikerült úgy megrúgni hogy még a kaja is feljött, hát nem volt kellemes erre ébredni. :( Ma meg a hüvelybe lenyilalgatás megy amióta felkeltem.
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor itt tarthatjuk a kapcsolatot. :-) Nekem második gyerkõc lesz, fiú. Nekem tegnap este valami megváltozott, azóta tök kemény a hasam és a hasam alja kicsit - nem fáj - hanem inkább "kényelmetlen". Meg ha mozdulok, felállok, néha kicsit fáj. Kedden megyek CTG-re. A gyomorsav... na, ja.... a Rennie jó barátom ... volt, hogy éjjel arra ébredtem, hogy felköszönt a sav..
3.válaszoló vagyok! Én szívesen tartom a kapcsolatot. :-)
Csatlakozom az elõttem válaszolóhoz, nekem is minden rossz, sok jósló, méhszájérték 2110 és Április 25-re vagyok kiírva.Kíváncsi vagyok mi lesz.A gyomorsavam nekem is sok. Jó lenne ha tartanánk a kapcsolatot, hogy megtudjuk osztani egymással a tapasztalatokat.Mindenkinek könnyû szülést.
Én április 26-ra vagyok kiírva. 1, 5-2 hete a méhszáj érték 2110 volt. Sok jóslófájásom van már, görcsök, derék fájás, hányinger. Már elég nehezen bírom. Éjszaka nem sokat alszok, minden rossz már, de az a legrosszabb amikor fekve jön fel a gyomorsavam és órákig nem tudok aludni tõle. Már minden készen áll, kórházi csomag is. :-)
A kérdező hozzászólása: Mi még a hétvén rakjuk össze a kiságyat... :-) Ha most bemegyek szülni, még akkor is 3 napja lesz Apukának... Kicsit elúsztuk idõben. Én még most tudtam meg, hogy popsikenõcsöt is kell bevinni, szóval azt még veszek, vagy feliratom az orvossal elõre. (Elvileg szülés után adná oda a recepteket Apukának.) Meg nem tudom, hogy Apuka milyen ruhában jöhet be a szülõszobába. Úgyhogy még pár kérdést tisztáznom kell. Amúgy elég nehezen alszom már, sokszor felébredek éjjel... légszomjam van, ez a legrosszabb. Meg nem tudok felpattanni az ágyból.. Amúgy zárt a méhszáj, nincs jóslófájásom se.. Úgyhogy nem tudom, mikor lesz ebbõl baba.
én pedig ápr.29re vagyok kiírva, 2 babánk lesz, lány után most kissrác. már nagyon várom, csaka szülés körül járnak a gondolataim. a legnagyobb félelmem, hogy a lányra ki fog vigyázni, ha megyünk szülni (van sok alternatíva, de a végleges megoldást a pocaklakó elindulása határozza meg.) keményedés, jósló elõfordul nálam is, de most kevsebb mint 2 hete. pár napja viszont enkem is nyilall a hüvelyemnél, az elég rossz. meg így a nagy mellett nem egyszerû, állandóan õt kell emelgetni, futni utána az utcán. irigylem magam az 1.baba várásnál, hogy akkor csak magamra kellett koncentrálni :-) szép napokat nektek!
A kérdező hozzászólása: Április 27-re vagyok kiírva. De eredetileg május 5. volt, csak az UH alapján úgy cca félidõben elõrehúzták a szülés várható idejét. A 36 hetes UH-on pedig azt mondták, hogy cca 3400 gramm és combcsont stb mérete alapján 38 hetesnek felel meg. Úgyhogy fogalmam sincs, mikor van a vége:-) Mamic (=kérdezõ)
3. válaszoló vagyok ( Ketrin) Akkor már ketten voltunk fent éjszaka. Nekem is ilyen bajaim voltak, jobban mondva pocak keményedés, fájások, ömlött az elõtej, derékfájás, ha megfordultam akkor szó szerint ropogtak a csontjaim. Nekem még most nap közben is jelentkezik, de ritkán. Reggelre még az arcom is bedagadt, hát gyönyörû lettem :-D És nekem is nagyon fájdalmas amikor a baba mozog, néha sírni tudnák. Rengeteget megyek pisilni és valami erõs folyásom van amiben " nyálkás darabkák" vannak. Azt tudom hogy a méhszáj kb 2 hete 2110 volt, azóta nem nézte a dokim. Remélem nem fog így menni végig április 26-ig.
"17es vagyok" :) Képzeljétek azt hittem éjjel h ma megszülök. :D persze még bármi lehet de most leállt egyenlõre. 1:50kor fájásra ébredtem elég erõs volt, aztán folyamatos derékfájás olyan sugárzó és 10-15percenként, jöttek, de közben meg voltak apró fájások... nah ez új volt mert ilyenek még sosem voltak olyan volt mintha nem tudott volna kiteljesedni a fájás. Egészen hajnal 3:30ig követtem. a derékfájás nem szûnt, és folyamatosan vissza visszatértek a fájások is csak ritkázódtak. most nincsen :( pedig már kicsit beleéltem magam h délben a kezemben lehet :D :P (abból kiindulva h a második 2:30kor kezdõdött és 11:30ra meglett :D :P nah majd írjatok ha lesz fejlemény :P én is jelentkezek:) (jah és tegnap csípõs pizzát ettem... sok sok kukoricával.. és éjjel öklendeztem is, meg kétszer voltam nagy wczni azért is gondoltam h már a szervezetem is készül :) "kiskacsa"
A kérdező hozzászólása: Nekem a hányinger legalább a 20. hétig tartott, de miután elmúlt, elkezdett visszajönni a sav. És nekem is van néha hányingerem:-) Ez olyan jó... És nekem is sokat mozog a baba, azon vagyok meglepve, hogy néha bal oldalrol jobbra teljesen átmegy még, vagy visszafelé. Szóval oldalra rengeteget mozog. És tud olyat, hogy gyakran kell pisilni járni, de a légszomjam is megmaradt.. Aktív gyerkõc.:-) Mamic
Nagyon jó lehet, hogy orvos a férjed, nagyon jó kezekben vagy :)
Én most elõször örülök neki, hogy orvos, amúgy annyira nem rajongok a tonna ügyeletért és éjszakáig dolgozásért. De most fény derült a jó oldalára is! :) )))
Bocsánat, bocsánat!!Az utolsó az 1. Válaszolonak szólt :)
Sziasztok, mi hétvégére vagyunk kiírva!! Második kisfiú, szóval én sem unatkozom ám.. edzésben tart a batyo :) Tegnap voltam dokinal, zárva vagyok-persze ez gyorsan változhat...már azért kezdek..félni.Mini fájasaim vannak, meg nekem is ma elég sokat szurkal, sztem nekem még nincs beekelodve, mert néha az oldalamnal érzem csuklani.Nagyfiu lesz...most olyan 3750gr...jaaaaaj.. Juj, drukkoljatok, nehogy epp holnap, péntek 13an jöjjön..:) Kedves 3.?irigyellek, hogy a férjed az orvosod!!:) ha az enyém az lenne, cseppet sem paraznek!;)
1. vagyok, lányok, ez a hüvelybe nyilallás jelent valamit? Nekem vagy két napja elég erõsen tart a jóslók mellett... Férjem szerint (õ az orvosom is egyben) már nagyon be van ékelõdve a buksija, a pocakom is lent van, én már nem tudom mit higgyek. :D
Mi május elejére vagyunk kiírva. :) Egyre nehezebb, sok a jósló, baba is nagyobb az elejétõl két héttel nagyobb, és a pocim is teljesen lent van. Szóval egyre izgibb, nagyon kíváncsiak vagyunk már a kismanóra. :) ) Minden kész egyébként, kórházi csomag, babaszoba is. :) Te hogy vagy?

Más is érzi úgy, hogy a babával még várhatott volna? Mikor nem alszik a baba sem éjjel sem nappal és semmi sem tetszik csak feszedezik és ordít? Vagy csak engem készít ki a gyereknevelés ennyire?

Legjobb válasz: Én is vagyok így vele, ne keseredj el. Az én picim 4 hetes. Éjjel kettõkor tudtam áõgyba mászni, és már megvolt a reggeli. :) Engem a fáradtság készít ki és az, hogy nem jut idõm a férjemre, mert mikor hazajön, a baba akkor a legaktívabb. Még nem alakult ki a napirendünk, de fogalmam sincs, hogyan fogom csinálni. :( Ja és állandóan a mellemen akar lógni, különben ordít..)

Én is vagyok így vele, ne keseredj el. Az én picim 4 hetes. Éjjel kettõkor tudtam áõgyba mászni, és már megvolt a reggeli. :) Engem a fáradtság készít ki és az, hogy nem jut idõm a férjemre, mert mikor hazajön, a baba akkor a legaktívabb. Még nem alakult ki a napirendünk, de fogalmam sincs, hogyan fogom csinálni. :( Ja és állandóan a mellemen akar lógni, különben ordít..)
Szia. lányom már 11 hónapos de még most sem alszik. Minden éjjel 4x fennt van.... Nappal sem alszik annyi hohy most már jókat tud játszani egyedül vagy velem.Nekem sincsen segítségem.Szüleim 1000km re laknak, anyósom 50 km-re.A férjem reggel 6-18 ig dolgozik. Szóval.Fel a fejjel idövel könnyebb lessz. Ez tényleg így van.A mai napig ha elkezd hisztizni, este nem akar aludni ki készít, de nem adnám emmiért. Majd megtanulod, hogy mikor miért sír, és könnyebb lessz. Mennyi idös a babád?? Kitartát.
A kisfiam 6 hós és néha õ is nagyon nehezen alszik el este. Én is jártam már úgy, hogy éjjel 1-2 óra volt mire le tudtam feküdni, aztán pár óra múlva már kelni is kellett. De persze amikor napközben játszunk és elkezd mosolyogni, nevetgélni akkor kárpótol mindenért. Szóval kitartás!

Ha nagyon nagyon teker bent a lábával a kis Tündérem akkor lehet hogy megfordulni készül? Bár amúgy is nagyon aktív baba.32 hetes vagyok és még faros a babám.

Legjobb válasz: Hát,hogy azért teker e, azt sajna nem tudom,de nekem is csak a 38.héten fordult be.1. baba.Szóval még van remény. De nekem azt mondták,hogy megvan annak is az oka,ha nem fordul be,nem szabad ½zaklatni½e miatt.Ha neki úgy jó,akkor úgy marad. Már megvoltak a császárhoz a belgyógyászati papírjaim,mikor másnap gondolt egyet,és befordult. 40h

Hát, hogy azért teker e, azt sajna nem tudom, de nekem is csak a 38.héten fordult be.1. baba.Szóval még van remény. De nekem azt mondták, hogy megvan annak is az oka, ha nem fordul be, nem szabad ½zaklatni½e miatt.Ha neki úgy jó, akkor úgy marad. Már megvoltak a császárhoz a belgyógyászati papírjaim, mikor másnap gondolt egyet, és befordult. 40h
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor azért bizakodom hogy megfordul. Zaklatni semmiképp nem akarom, így majd a forgatásba sem egyezem bele ha nem fordulna meg. Könnyû szülést kívánok Neked!!

Melyik bank adja a leggyorsabban a személyi kölcsönt? Van olyan, hogy bemegyek aláírom a papírt és ott helyben készhez kapok 80 000ft ot?

Legjobb válasz: Minden bank, még a provident is csak akkor ad kölcsönt ha van munkahelyed. A bankokban kell a munkáltatói igazolás.

Minden bank, még a provident is csak akkor ad kölcsönt ha van munkahelyed. A bankokban kell a munkáltatói igazolás.
Nincs. Minden banknak van elbírálási ideje.
A kérdező hozzászólása: Ez az összeg nem olyan nagy. Ez is olyan h csak akkor adnak ha van munkáltatói ???
ha van bankszámlád és arra érkezik a jövedelmed akkor arra lehet csináltatni hitelkeretet. azt szerintem helyben is megcsinálják
olyan nincs sehol, hogy rögtön adnak. amúgy legegyszerûbb a számlavezetõ bank, ahová a fizetésed érkezik. ennek hiányában max a provident jöhet szóba, ott is az online szolgáltatás, az még baráti. az otthonit semmiképpen ne válaszd, akkor fizeted rá a gatyádat is. De ott legalább adnak, ha nem vagy bár listás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!